login |

Covert Affairs: kezdett az 5. évad

2014. 07. 03. 18:23 - Írta: winnie

10 hozzászólás | kategória: kritika,

Annie’s back.

Hú, de régen írtam a Covert Affairs-ről, olyanra pedig nem is igazán volt példa, hogy pozitívat mondjak Piper Perabo ügynökös sorozatáról, pedig egy csajos akciószériát művészet úgy megcsinálni, hogy ne jöjjön be nekem – igen, elfogult vagyok. Megtört a jég, az 5. évad kezdése nem volt rossz. Legalábbis ezt akartam írni az első 30 perc alapján, de a vége pozitív irányba (6/10?) dobta meg az értékelésemet.

Akciósorozatot említettem az előbb, de valljuk meg, hogy ha az akció annyiból áll, hogy 1.) Annie szalad valaki után és nem éri utol, 2.) Annie pisztolyt fog valakire és 3.) Annie egy üres kocsit kerülget, akkor azt nem lehet akciónak nevezni. Ellenben azért némi feszültség jelen volt a premierben, és a végére kiderült az is, hogy igenis felvázolják számunkra, hogy mire megy majd ki az évad, pedig a rész első fele alapján ebben sem voltam biztos.

Annak ellenére, hogy langyos víznek találtam az epizódot, tényleg nem volt rossz – ráadásul ez esetben a véleményem nem is annyira mérvadó, mert szerintem a rendszeres nézők szeretik annyira a karaktereket, hogy érdekes legyenek számukra Arthur-ék otthon, vagy Auggie lelki válsága, Calder magánélete, esetleg Joan-ék irodai politikája – ezek engem csak kizökkentettek, de nyilván részei a sorozatnak.

A lényeg, hogy a jelek arra utalnak, hogy kaptunk egy újabb fő rosszfiút – és kaptunk egy új állandó szereplőt (Nic Bishop), akivel nem csak Annie-t, hanem Arthur-t is sikerült kapcsolatba hozni. Első látásra biztató karakternek tűnik, kérdés, hogy vajon belőle is ellenlábast akarnak-e fabrikálni, vagy miképpen fogják beleszőni a sztoriba.

Ja, és maradok azért a folytatásra. Hátha. Bár nem hiszem, hogy a romantikus szál belengetés és Annie Nagy Titka annyira érdekelne, de örülnék, ha megcáfolnának.

10 hozzászólás Ne habozz!

Alex20 - 2014. 07. 03. 19:31

Még mindig nézős :) Érdekes a történet és a karaktereket is bírom :)

Theo - 2014. 07. 03. 23:18

Nekem úgy jött át, hogy a kettő ugyanaz, a robbantó neki dolgozik.

winnie - 2014. 07. 04. 04:55

theo: nem emlékszem, hogy bármilyen konkrét utalás lett volna erre. vagy nem láttam valamit? kerestem volna, de a végén csak sietett a táskákkal. (és, ha nem volt, akkor nem hiszem, hogy ezt meglépné, hiszen átlátszó lenne. akkor már inkább a néger ügynök új barátnője.)

Theo - 2014. 07. 04. 12:33

Nem, nem volt semmi konkrét, csak a sorozat múltja alapján, alapból hogy új szereplő, túl sokat tud, saját titkos ügynökség, a CIA elleni támadás neki nagyon jó, akár így akarnak háborút kezdeményezni, meg a szokásos, de persze még bármi lehet. Ja Nazneen mindig terrorista gyanús :)

pentekjonap - 2014. 07. 05. 17:19

Hát, nekem eddig nagyon tetszett, mint minden korábbi ebben a sorozatban. Arra azért külön kíváncsi leszek, hogy mit kezd Arthur ezzel az új helyzettel…? Még kisül, hogy ellenlábasok is lehetnek Joan-ékkel? Várom a folytatást. :))

Arthuro_Adam - 2014. 07. 07. 01:18

Az előző évadban zseniálisan építették fel Calder karaterét szerintem. Nekem az tetszett leginkább a 4. évadban. Kíváncsi leszek, hogy Annie “problémájával” mit fognak kezdeni, kicsit zsákutca nekem a dolog.

winnie - 2014. 07. 07. 04:54

“íváncsi leszek, hogy Annie “problémájával” mit fognak kezdeni, kicsit zsákutca nekem a dolog.”

gondolom szépen lassan felfedik, és valami erőteljes drámára hozzák ki.

Arthuro_Adam - 2014. 07. 07. 08:36

A második részben már felfedték, csak nem akartam spoilerezni, hogy leírom konkrétan.

A problémát viszont azért érzem kicsit zsákutcának, mert amiket olvastam az alapján a való életben túlságosan happy endes megoldása nincs a dolognak.

Szula 25 - 2014. 08. 23. 09:37

Nem tudom ki hogy van vele de nekem valahogy csalódás eddig az évad. Szerintem nagyon leépítették Annie karakterét.Főleg az Auggievel való viszonya változott meg az se tetszik hogy nem maradtak együtt (jók voltak, összeillettek a karakterek) de hogy átveri, hazudik neki, kijátsza őt elég nagy melléfogás volt.
9 rész után nem tudom még mire számíthatok de semmi jóra szerintem. Gondolom McQuaid nem volt benne a támadásban Annie segíteni fog neki bármi áron végén meg összebújva enyelegnek majd.
Azért remélem McQuaid mégis benne lesz a támadásban de ha nem is mégse az lesz akinek Annie gondolta aztán meg majd koppan egy nagyot és rájön mit veszített miatta.Gondolok az Auggie-val való kapcsolatára.
Lesz-e még egy évad a jövő kérdése de ha ezek a dolgok bejönnek akkor évad végén tuti kasza lesz pedig szerettem a sorozatot.

Sepuku - 2014. 09. 18. 18:11

MIvan? A nöcske otthagyja a vakvarjúcskát? Akkor nézem!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz