login |

Wilfred: kezdett a 4. évad

2014. 07. 03. 22:21 - Írta: human

53 hozzászólás | kategória: kritika,

Avagy az utolsó évad. Ezt mindenképp hozzá kell tenni, hiszen ennek megfelelően a sorozat írói nekiálltak felvezetni a válaszokat. Legalábbis reményeim szerint, ami jó is lenne így a 3. évad fényében.

A napokban néztem csak meg az előző évad utolsó részeit, mert egyszerűen nem volt elég, amit tavaly hoztak. A terápiás részen kívül semmi nem volt, kivéve természetesen a finálét. Így viszont frissen vágtam bele a folytatásba, ami jót is tett, hiszen a 4×01 másodpercre a cliffhangertől folytatták.

Persze butaság lenne a Wilfred kapcsán ennyire ráfixálnom a végére, de valahogy a részek közbeni filozófia kicsit erőtlenebb mostanra, bár az abszurditása a helyzeteknek maradt, így bizony fontosnak érzem a mindfuckot, amivel meghintik az egészet általában.

Az az érzés kell, hogy sosem tudod mi vár rád, mert itt tényleg nem lehet kitalálni a fordulatok többségét. Ryan jobb ember lesz idővel, ez látszik, de ezen kívül hajtunk az ismeretlenbe és élvezzük az utazást. Anno a Losthoz is hasonlítottam, és nyilván nem olyan izgalmas, de másféle szinten továbbra is párban vannak.

Nehéz bővebben írni spoilerek nélkül a premierről. Az első két évad, és remélem a mostani olyan szelete lesz a televíziózásnak, amire jó lesz visszatekinteni. Nem kerül fel minden toplistára, nem küzd 10 Emmy-díjért, de szereplőit következetesen használva építi hétről hétre a mitológiáját a sorozat. És még a poénok is visszatértek kicsit, mármint az egyszerűbb poénok, amik rögtön leesnek.

53 hozzászólás Ne habozz!

Benjy - 2014. 07. 03. 23:02

Én is darálva hoztam fel magam, csak én a 2. évadtól. A 3. évad valóban kissé gyengébb lett, amit nálam az átívelés erősen felhúz a középszerből. Az idei nyitás viszont nálam megér egy 8/10-et. A premier nekem még úgyis működött hogy nem vagyok híve ennek az egészet álmodta dolognak, de ehhez a sorozathoz pont egész jól idomulnak az ilyen húzások. Meg végülis jól jöttek ki belőle.

bëiz - 2014. 07. 04. 09:26

Általában szeretem a kissé elborult dolgokat, de ennek csak az első évadát bírtam végignézni. Lapos volt, unalmas és nem feküdtek a poénok sem. Tudom vétek lenne a TED-hez hasonlítani, mert semmi közük egymáshoz, de úgy tűnik nekem nem poén ha egy játék/háziállat bunkó emberként (f*szként) viselkedik (beszólogat, piál, cigizik és társai).

Poghy - 2014. 07. 04. 09:57

Nekem nem nagyon tetszik ez az irány amit a 3. évadban felvett a sorozat, illetve amit hozott most ez az új évad eddig. Régebben tisztességes mindfuckok voltak, most meg ilyen “Pamela álmodta” szintre süllyednek. Hol vannak már a rész végi kanapés bongozós ökörködések? Vagy Ryan morális harca önmagával? Vagy Wilfred kutya-ember hasonlatai?

Most már persze csak azért is végignézem, mert érdekel a vége, de erős a gyanúm, hogy nem lesz konkrét “megfejtés” a sorozatzáróban.

clegane - 2014. 07. 04. 09:59

önmagában csak amiatt hogy bunkó a háziállat én se nézném, de tényleg meglepően mélyre tud menni az emberi hülyeségek boncolgatásában meg filozófiai kérdésekben. igazából emiatt érdemes nézni szerintem, meg amit a kritika is ír, hogy nagyon kiszámíthatatlan, hogy mi fog történni, a sok abszurd mindfuck ha nem is vicces mint olyan, de mindenképp szórakoztató.

bëiz - 2014. 07. 04. 10:09

A filozófiai mélyrepülések miatt tartottam ki az első évad végéig, de hiába, ha az átkötő események másról sem szóltak csak arról, hogy nevessek, mert cigizik és káromkodik egy kutyaruhába bújt ember :)

goodjohnwin - 2014. 07. 04. 11:12

Az első két évadot tavaly nyáron daráltam le, konkrétan a sorozat hangulatában… és a végére kicsit megfeküdte a gyomrom (meg a tüdőm…), eléggé ráparáztam. Most talán felhozom magam, ha minden epizód lement, mert azért érdekel a történet vége. :)

Hunnenkoenig - 2014. 07. 04. 11:51

Harmadik evad valoban gyengebb volt.
Most egy kicsit feljebb jött megint, bar ez az almodas dolog eleg gagyi, ha valoban igy marad.

En biztam benne, hogy az is csak mindfuck.

Amugy Wilfred lehetne sokkal parasztabb, a filozofia melyebb es sürübb.

Volt egy olyan erzesem, hogy mar csak immel-ammal ismetlik önmagukat, illetve kifogytak a mondanivalobol.

Szerintem kevesebbet kene azzal foglalkozni, hogy ki es honnan jött Wilfred es többet azzal, hogy mit tesz es Ryanre ez hogyan hat.

Az ilyen titkok jobb ha nem derülnek ki, mivel ugysem tud az ember kielegitö valaszt adni ra, igy jobb, ha megmarad az erzes es mindenki azt gondol amit akar.

Ezert müködött ugye a Ponyvaregeny, mert sosem mutattak meg, mi van a taskaban.

Wilfred van es kesz. Egy eszköz arra, hogy Ryan eletet megvaltoztassa. Az, hogy isten küldte, vagy valami kult idezte, vagy Ryan hallucinalja, teljesen mindegy.

Szoval kar, hogy inkabb erre koncentralnak es nem Ryan eletere.

Thrasher - 2014. 07. 04. 12:36

dunno, a zseniálisan tirpák poénok miatt nézem elsősorban, sokáig teljesen letojtam, micsoda Wilfred, úgyse lehet kielégítő választ adni erre, de mostanra már annyit foglalkoznak ezzel (gondolom nagyrészt nézőmegtartási okból is), hogy így már tényleg zavaró, hogy szinte minden nagy fordulatról kiderül, hogy Ryan csak haluzta.
ugyanakkor az emiatt kialakult totális bizonytalanság tök jó, sosem tudhatod, mi valóság, mi nem, kevés sorozat ábrázolja ilyen szórakoztatóan az őrületet.

a premier király volt, de 10 rész mellett ez a 3. epizód azért elég időpazarló volt, és még Jenna se volt benne. :(

most ez kicsit nyavalygósra sikeredett, pedig még mindig az egyik abszolút kedvenc sitcomom.

csak Ryan utcájának a béna CGI-jéval csináljanak már valamit :D

paranoid android - 2014. 07. 04. 15:45

Az álmodással szembeni kritikákat nem értem. Nem mintha ezzel visszatáncoltak volna az előző évad végi eseményektől. Csak más formában következtek be azok. Ez tipikus Wilfredes elgondolkodtató húzás volt.
A Wilfredet körülvevő rejtély mindig is érdekes eleme volt a sorozatnak, ami nem csak arra szolgált, hogy átívelésként vonzza/visszahozza a nézőket, hanem arra is, hogy katalizátora legyen az egyes epizódok eseményeinek. Ryan kutatása gyakran a titok megfejtése helyett önfelfedezésbe torkollott. Ezt még mindig remekül csinálja a sorozat, igaz a humor része már nem olyan erős, mint korábban, de ott is előfordulnak még mindig hatalmas ötletek.

stargatelost - 2014. 07. 04. 16:53

Ha jól emlékszem, a harmadik évaddal showrunner váltás történt, azért lehetett gyengébb. Mivel ennyire ráfeküdnek Wilfred mivoltára, remélem ütni fog a vége :)

dendu - 2014. 07. 08. 14:26

Egyre jobban úgy érzem, hogy ennek a sorozatnak sírás lesz a vége! :/

Thrasher - 2014. 07. 10. 21:43

áááá…
jó, nem volt túl meglepő, hogy csak haluzott Ryan, már a rész elején várható volt, hogy ilyesmi lesz, de azért ritka TV-n az ennyire erős “dafuq” érzés.

most megint visszahátráltak valamiből, miközben csak egy apró új részletet tudtunk meg. nem baj, élveztem, de azért ennyire poéntalan részük még sose volt.

hjaj hol vannak már a régi jó felhőtlen, a szomszéd csizmájába sz*rós idők…

Hunnenkoenig - 2014. 07. 13. 20:53

Na varjal Trasher, most ezt mire erted, hogy “csak haluzott”?

Mert ugye meg mindig nem vagyunk biztosak mi a hallucinacio es mi a valosag.

Az összeesküveselmeletes tema ugye allitolag hallucinacio volt, mert felebredt, de aztan megint Wilfred tenyere beszelt, szoval ugy tünik megsem ebredt fel…

Szoval igazabol nem tudni, hogy most mi van, tehat nem is mondhatjuk, hogy

“áááá…
jó, nem volt túl meglepő,”

Thrasher - 2014. 07. 13. 23:13

á, az tuti csak egy poén volt, Ryan feje még nem volt tiszta teljesen, azárt látta a beszélő tenyeret

naughtyL - 2014. 07. 18. 18:14

nekem bejött a váltás. mármint, hogy eddig azért lehetett várni a részeket, mert szerettük Wilfred dolgait, most meg simán tökre érdekel mit hoznak ki, így a végére a dologból!

ez az eddigi 5 rész nekem rohadtul tetszett.

Thrasher - 2014. 07. 19. 15:31

hát, nem rossz idén se, de poénból (és Jennaból is) kicsit kevés van…:/

Gevin - 2014. 07. 23. 14:51

Mindfuck a javából, még mindig óriási, de valóban sokkal kevesebb a poén, és sok a bullshit.

Engem az is érdekel, hogy végül honnan és miért is van Wilfred, de ahogy az előttem szólók közül valaki írta is, a hangsúly egyáltalán nem ezen kellene legyen, hanem azon, hogyan hat Ryan életére. Hogy Ryan eljuthat-e a boldogsághoz, hogy Wilfred segít-e neki ebben, vagy végig ő volt az, aki csak hátráltatta…

Amúgy Jenna sötét hajjal, mennyire HOT már :)

Thrasher - 2014. 07. 23. 17:40

“Amúgy Jenna sötét hajjal, mennyire HOT már :)”

ISTENKÁROMLÓ!

Gevin - 2014. 07. 23. 23:38

Thrasher:

Csak a szőkék játszanak? :)

A Trónok Harca Sárkánynője is milliószor dögösebb barnában.

JKJ - 2014. 07. 24. 09:37

Végignézem csak azért is, de szenvedek. Mi ez a kuszaság?

Thrasher - 2014. 07. 24. 21:26

Hörrrr.
Poénok megint sehol, a red herringek, vagy nem is tudom, minek nevezzem ezt már, egymást érik, Bruce-t meg a talán utolsó epizódjában más játssza? Ha Yoakam az Under the Dome-os vendégszerepe miatt nem volt elérhető, akkor egyrészt ne már, hogy ne fért volna bele az időbe, másrészt még egy fekete pont az UtD neve mellett :p.
6/10

@Gevin:
“Csak a szőkék játszanak?”
Igazából pont, hogy a sötét haj felé hajlok, de Gubelmann így tökéeltes, ahogy van. :)

Dregnarr1 - 2014. 07. 26. 13:43

4×04

Na írjon már valaki róla:D

Dharman - 2014. 07. 27. 10:15

Na igen, a negyedik részt egymás után 2x meg kellett néznem annyira jól sikerült. Most már tényleg nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit hoznak ki a végére.

Thrasher - 2014. 07. 31. 23:28

na ez az, kell a francnak rejtélynyomozgatás, ez most megint király volt.
a sok recast miatt mondjuk nagyon az az ember érzése, hogy sebtében jött össze az éved, ez kizökkent, de a kutyás poénok megint királyak voltak.

Poghy - 2014. 08. 01. 02:41

Igaz, hogy a nyár csalódása posztnál említettem a Wilfredet, de aláírom, hogy sokat javult a kezdés óta. Ez a 7. rész pedig igazi régi-Wilfred hangulatú volt, a rész végi WTF is nagyon adta.

Nekem amúgy az a tippem, hogy ez a jó/gonosz kutyaisten dolog csak altatás. A végén kiderül, hogy Ryannel van a probléma. Vagy kapunk valami sejtelmes választ, aztán mindenki azt gondol, amit akar. De nem is ez a lényeg, csak inkább a legutóbbi részre hajazzanak az elkövetkezőek, és a végén kapjunk egy nagy WTF-et.

paranoid android - 2014. 08. 02. 02:05

Azért az nem semmi, hogy egy visszatérő poént fűztek fel a recastokra (“doing a cleanse”), direkt felhívva a néző figyelmét rá. Sőt a 4×04-ben, Ryan hallucinációjában, még utaltak is előre rájuk: mikor Ryan megtalálja a képeket a karakterekkel és a plot boardot, a régi színészek képe át van húzva, az újak képe pedig föléjük van ragasztva. Még az eredeti ausztrál sorozat főszereplőjének a képe is ott van, áthúzva, felette Elijah Wood fényképével. Így a “szimpla” mindfuck durva meta-mindfuck lett.

Thrasher - 2014. 08. 02. 02:11

“mikor Ryan megtalálja a képeket a karakterekkel és a plot boardot, a régi színészek képe át van húzva, az újak képe pedig föléjük van ragasztva.”

ááá, tényleg :D
én abból össz-vissz annyit fogtam föl, hogy lulz, Katy Mixon imdb-s képét használták.

Castor - 2014. 08. 07. 19:17

Iszonyat spoiler a 4×08-ból, plusz egy WTF:
kié az aminek nem kéne ott lennie, mert ilyen nincs, még véletlenül sem kerül oda ilyen.
http://kepfeltoltes.hu/140807/vlcsnap-2014-08-07-19h06m58s108_www.kepfeltoltes.hu_.png

Mi lesz itt jövő héten? :D

Thrasher - 2014. 08. 07. 20:06

Á, kényelmetlennek tűnik ugyan, de simán Jenna bal keze.

Na szóval JUHÚÚÚ, végre összejöttek, szerintem életemben nem voltam még soha shipper, csak itt. :) Nem vagyok ebben jó, minek kéne ezt nevezni? RyNna? JenAn? Mindkettő béna. Mindegy is már.

Szóval, nagy meglepetéseket most nem hoztak, mindkét nagy fordulat várható volt, de így is nagyon jó volt. És hogy a maradék két részben mi lesz?…
Gondolom a következőben végre rendesen nekifutunk annak, hogy ki az a Bruce-nak kinéző öregember, aki a pénzt felvette, meg hogy akkor a szekta, meg a kutyaisten, meg nem is igazán tudom követni már, mivel hol állunk…

Castor - 2014. 08. 07. 20:33

Pedig már úgy megörültem, hogy valamit észrevettem :( :D

Na mindegy, azért a dupla záró nem lehet véletlen.
Szép és beteg zárást is akarok. De inkább szépet.

Thrasher - 2014. 08. 07. 21:57

állj, dupla finálé lesz?
akkor már csak egy hét? :(

a myepisodes téved akkor btw

Thrasher - 2014. 08. 07. 21:58

vagyis a tvrage, vagy honnan kapják az infot

JKJ - 2014. 08. 14. 10:36

Nem is tudom mire számítottam a végét illetően. Lost 2.0.

Dharman - 2014. 08. 14. 11:31

Szerintem egy teljesen korrekt és logikus lezárást kaptunk. Nem is tudom mikor voltam utoljára ennyire elégedett egy sorozatzáróval kapcsolatban. Utólag visszagondolva már az előző évadokban elültették ezeket a végső válaszokat, csak nem akartuk őket észrevenni. Ettől lesz az egész újranézős. :P

Thrasher - 2014. 08. 14. 11:50

Én tök elégedett vagyok.
Ahogy már sokszor leírtam, nem az volt a fontos sokáig, hogy Wilfred micsoda, hanem az, hogy milyen hatással van Ryanre.
Az, hogy Ryan csak őrült volt, mint az igazi apja, sovány válasznak tűnhet, de így lehetett oda kilyukadni, hogy tudja, hogy csak haluzza Wilfredet, de mégis szüksége van rá. Az első évadok végülis erről szóltak, hogy Ryan hogy kezeli azt, hogy egy beszélő kutya miatt élete minden lépése megkérdőjeleződik.

Azzal, hogy idén teljesen elmentünk a rejtélybogozós irányba, azzal tényleg azt a látszatot keltették, mintha erről szólt volna mindig is a sorozat, nem is volt egy túl jó húzás, de szerintem anno senki nem ezért szerette meg.

Persze az olyan dolgok, hogy Wilfredet miért olyannak látja Ryan, mint hogyishívják vagy 30 évvel ezelőttről a szektából, nem stimmelnek, de őszintén már, aki ettől a sorozattól valami epikus, minden részletre kiterjedő, überkomplex lezárást várt, az nem figyelt eddig.

Nem hagyták ki azt a kötelező elemet, hogy megmutassák, ahogy Ryan egy kutyával beszélget, meg röhög magában, az komoly volt. :)

Hjaj, The Killing, Utopia (valószínűleg), Wilfred, 3 nagy kedvenc búcsúzott mostanában, le is vagyok hangolva… :( Ahoyg végzek a Scrubs-szal, jön a wilfred újranézés, aztán emg az ausztrál eredeti. :)

Thrasher - 2014. 08. 14. 19:17

ééés, roppantul elégedett vagyok, mert Wood is hasonlókat mond:
http://www.vulture.com/2014/08/elijah-wood-wilfred-finale-chat.html

Ingorion - 2014. 08. 14. 21:37

@Thrasher

“Persze az olyan dolgok, hogy Wilfredet miért olyannak látja Ryan, mint hogyishívják vagy 30 évvel ezelőttről a szektából…” – itt hol van a probléma?

Mármint pont ez volt a lényeg: a férfi játszotta el mindig Matamant, Ryan ezt látta gyerekkorában, gondolom nem is egyszer, ezért kondícionálódott benne a dolog (ahogy Kristenben is -> ez tökéletesen megmagyarázza a rajzot amin rajta van Wilfred), és a tudatalattija előhívta 30 évvel később. Pszichológiai/mentális síkon teljesen rendben van a dolog.

Thrasher - 2014. 08. 14. 21:40

hát az zavart, hogy 3 évesként látott dolgokból mennyire emlékszel.
de utána rájöttem, hogy ha a kutyajelmezre emlékezhet, akkor a többibe végülis fölösleg belekötni

clegane - 2014. 08. 14. 22:14

nekem vmi olyasmi értelmezés állt össze ebből, hogy a gyerekkori félig elfeledett / elnyomott emlékek miatt volt folyton boldogtalan, és aztán azzal hogy sikerült összerakni hogy mik ezek a képek amik gyakran kísértik meg hogy mi történt vele kiskorában, akkor meg tudott könnyebbülni. meg hát az is sokat segített neki végül a boldogsághoz közelebb jutásban, hogy elfogadta önmagát azzal együtt, hogy képzeletbeli barátokkal beszélget.

Thrasher - 2014. 08. 14. 22:52

sőt, amíg el nem fogadta, hogy szüksége van Wilfredre, addig még nem is volt boldog.
amikor bebizonyosodott, hogy csak képzeli őt, akkor csak megint visszatért oda, mint már korábban, amikor görcsösen próbált megszabadulni tőle

paranoid android - 2014. 08. 15. 02:18

Szerintem is egy kifejezetten kielégítő lezárást kaptunk. Egyetértek azzal, hogy alapjaiban a sorozat Wilfred Ryan életére való hatásáról szólt. Így végülis a miértek keresése is jogosan van jelen a sorozatban, mert Ryannek fontosak voltak. De a keresés célja – egy külső (alkotói, és remélhetőleg nézői) szemszögből – nem válaszok találása volt, hanem Ryan érzelmi megnyilvánulásai magára a keresésre. Sőt, a keresés végén érzelmi sérüléseket találtak, mint okokat. Wilfred kiléte végül nem fedett fel semmi mély igazságot az életről, mert a sorozat “üzenete” nem abban rejlik, hogy ki vagy mi Wilfred, hanem abban, ahogy Ryan viszonyul ehhez a bizonyos információhoz. Vagyis, hogy az elfogadás is lehet fejlődés, nem muszáj változni a haladáshoz. Ez remekül rímmel a Jenna mellékszálra, ahol – Ryannel ellentétben – Jenna nem fogadta el magát, hanem továbbra is elfojtotta énjének bizonyos aspektusait, így ő nem lelt rá a belső békére. Ez szerintem remek húzás volt az írók részéről, hogy nem Jennában látták Ryan boldogságát, már azt sem éreztem a sorozathoz illőnek, hogy összejöttek, de végül okosan vitték végig ezt a szálat.

paranoid android - 2014. 08. 15. 02:31

Egyébként a “Wilfred csak Ryan hallucinációja volt” lezárás hihetetlen morbiddá változtatja ezt az amúgy sem hétköznapi sorozatot. Minél tovább töpreng az ember rajta, hogy Ryan miket csinált, annál durvább lesz. Szóval egy esetleges újranézéssel nem csak az elrejtett nyomokat kereshetjük meg, de minden jelenet egy új, betegebb megvilágításba is kerül.

Thrasher - 2014. 08. 15. 22:22

“Egyébként a “Wilfred csak Ryan hallucinációja volt” lezárás hihetetlen morbiddá változtatja ezt az amúgy sem hétköznapi sorozatot”

és bármennyire is happiness van, a konklúzió Ryan számára az, hogy a szomszéd kutyája halott, a nő nem téged szeret, és őrült vagy :D

egyébkét újranézésnél nagyon mélyen nem fogok majd belegondolni a Fight Club-féle dolgokba, abba, hogy mi az, amit valójában csinált Ryan, mert félek tőle, hogy lesznek majd komoly logikai gondok, vagy lehetetlen megoldások, nem kell ezt majd komolyan venni

paranoid android - 2014. 08. 15. 22:50

Igen, az biztos, hogy ez a lezárás a keserédes egy magasabb szintje. Ryan meglelt belső békéje egy külső szemszögre váltással hihetetlen nyomasztó képet fest.

Az esetleges logikai hibák szerintem nem feltétlenül jelentenek problémát, mivel mindent Ryan szemszögén keresztül láttunk, így nem tudhatjuk, hogy mit hallucinált teljes egészében, és mit játszott el úgy, mintha Wilfred csinálta volna őket.

clegane - 2014. 08. 16. 00:21

Thrasher: no, de ha ő mindezzel meg van békélve, akkor mégiscsak lehet olyan boldog mint bárki.
nem az számít a boldogság keresésekor, hogy olyasmit találj ami mások szerint hepinesz, hanem ami szerinted xD

Poghy - 2014. 08. 16. 00:43

Thrasher: én végig ilyen szemszögből néztem a sorozatot.

Először is, igazam volt.
Másodszor, igen jó sorozatzárót láthattunk, volt mindfuck rendesen. Igaz, hogy az első 3 rész nem tetszett, de azóta sokat javult a sorozat, kezdett megint hű lenni önmagához (ami a 3. évadban nem sikerült). Szóval 8/10 az évad, 9.5/10 a zárás.

Az utolsó részről amúgy nekem a Mementó című film ugrott be.

paranoid android - 2014. 08. 16. 02:13

@Poghy

A Memento hatalmas kedvencem. De miért pont az ugrott be? Mert mindkettőben a protagonista valamilyen mértékben elfogadja saját abnormalitását? De a Mementoban ez a motívum – Leonard egyedi állapota miatt – az önbecsapásra lett kifuttatva. Bár végülis, ahogy clegane írta fentebb, a boldogság belső és szubjektív, így az önbecsapás is egy lehetséges út, szóval működhet mindkettőnél ez a gondolat. Vagy tévúton járok és teljesen más miatt jutott eszedbe?

Poghy - 2014. 08. 16. 22:15

@paranoid android:

Jó úton jársz, pont arról van szó amit írtál. A Memento végén is elfogja és beletörődik a főszereplő abba, hogy becsapja saját magát. És ahogy a rész eleji idézet is mondja, a boldogság nézőpont kérdése, nem az a lényeg amit a külső szemlélők gondolnak. Valamilyen szinten Leonard és Ryan is megtalálta a saját boldogságát, és mindkét esetben ez a külvilág számára felfoghatatlan, pont ettől szépek ezek a történetek. Nem kapcsolódik szorosan a témához, de nekem pont ezért Harley Quinn a kedvenc képregény karakterem, ő is megbékélt azzal, hogy hazudik saját magának, és így találja meg a “happyness”-t.

Poghy - 2014. 08. 17. 22:52

Halló, csak én vagyok itt meg a kutyám?

Thrasher - 2014. 08. 18. 19:22

ez mekkora :D

‏@David_Zuckerman
“@JamesonGrilley: http://youtu.be/H_kDF777vOA Coincidental continuity error with sets or genius hint at the truth?” Not genius, unfortunately.

most magyarázkodhatna Zuckerman, hoyg ezt így is akarták, de jobb arc annál

Poghy - 2014. 08. 18. 23:18

Trasher: Nájsz, szerintem simán genius.

Thrasher - 2014. 08. 18. 23:49

háde maga a showrunner mondja, hogy véletlen :p
persze ennél tökéletesebben nem is tud alakulni egy véletlen

beluga - 2014. 08. 19. 14:43

Nagyon szép, kerek lezárás volt. A sorozat nagy kedvenc lett, remek színészek, beteg humor és rengeteg ötlet, hiányozni fog. Az tényleg külön piros pont, ahogy régóta felvezetett Jennával való kapcsolatot lezárták!

SPOILER

De azért az elég szívfacsaró, hogy szerencsétlen Wilfred azért patkolt el, mert Ryan a gardróbban kucorogva füvezett és fújta rá a füstöt vég nélkül…

Ryan látszólag semmit nem változott az elejéhez képest, ahogy már más is írta, de a saját állapotának elfogadása és egy csomó trauma feldolgozása végülis elvezette a boldogsághoz. Ennek ellenére én inkább szomorú, sem mint vidám voltam az utolsó credits után.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz