login |

Undateable: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is?

2014. 07. 05. 20:20 - Írta: human

16 hozzászólás | kategória: 2013/14 finálék, kritika,

Ez.., ez nem tudom pontosan, mi volt. Rengeteg szitkomot láttam már az évek során, rosszat és jót is bőven, és ez sokkal inkább olyasmi volt, mintha az elrontott jelenetekből vágtak volna össze részeket. Nagyon furcsa, de gondolom direkt ilyen, ha ennyi epizódon át csinálták.

Elrontott jelenetek alatt nem azt értem, hogy emberek elszúrták a szövegüket, bár néhol azért beficcent a rögtönzés is, hanem nagyjából az első próbát kaptuk meg sorozatként: azt, amikor még nincs profira próbálva a legtöbb jelenet, páran konkrétan elvigyorogják a többiek szövegét (még a szokottnál is jobban), és ehhez hasonlók történnek.

Szerintem az Undateable forgatásán baromi jó lehetett a hangulat, és innen gratulálok a Ground Flooros Briga Heelan távozása utáni castingosnak, hiszen másodszorra is jól választott. Szóval a jó érzésből némi átjött a képernyőn is, de valahogy mégis kisiklott a sorozat.

Egyrészt ott a szereposztás. A két főszereplő “furcsa pár”-szerű felépítésén kívül az összes mellékszereplő mellément. Kliséket tettek ide, nagyjából a “hátha”-koncepcióval, avagy a “majd kezdünk vele valamit”-mantrát mondogathatták végig, miközben erőtlenül a történetbe tuszkolták őket.

A poénok? Akadt egy-kettő, de komolyan. Direkt nem csak az utolsó részt néztem meg a kritikához, hiába temettem már a legelején a sorozatot, és bevallom néhol elvigyorodtam, viszont tényleg csak a már említett “első próba”-szerű megvalósítás miatt. Ebből és ezekkel az emberekkel valami meta sorozatot kellett volna csinálni, hogy mennek felvenni a szitkomjukat és utána is együtt lógnak, és nincs aláröhögés… Álmodozni szabad, nem??

Az utolsó előtti rész cameója, méghozzá a bár gay napjára érkezve viszont hatalmasat ütött. Most leírnám a random nevet, vagy valaki leírja kommentben, abban nem lesz semmi, nem kell rajta csámcsogni, csak abban a másodpercben működött amikor nézted a részt és tényleg meglepett a dolog.

UPDATE: Az NBC berendelte a 2. évadot.

16 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2014. 07. 05. 20:26

ha nincs kulonbseg az utolso es utolso elotti resz kozott, akkor megnezem az elottit. altalaban a kaszaltak finalejaz szoktam, de ennyi belefer. a tobbit a kibeszelo kommentjeinel leirtam, nalam 3 and out volt. nem szornyu, de…

human - 2014. 07. 05. 20:59

utolsóban van egy érzelmi “cliffhanger”, szerintem utolsó előtti rész jobb, de hát az sem az igazi

lePunk - 2014. 07. 05. 21:02

meh, maradtam a sorozattal, mert szerintem Chris D’Elia zsenialis, de valo igaz, hogy nem tudtak mit kezdeni a szereplokkel. meglepo modon a 10-11es epizodon sokat rohogtem, de azt leszamitva vegig megmaradt az az erzes, hogy erre a sorozatra 2-3 ev mulva kutya sem fog emlekezni

Deny - 2014. 07. 05. 21:05

Hát én nagyon jókat szórakoztam…helyesbítek, röhögtem rajta, nekem nagyon bejött. Rendesen vártam a péntekeket az új részek miatt. Sajna nagy valószínűséggel kasza lesz, pedig imádnám, ha ezek jövő nyáron is megnevettetnének. Egyébként van fent YouTubeon egy 15 perces bakiparádé, javaslom megtekintésre :) Az már biztos, hogy Chris D’Eliát nézni fogom, bármiben is szerepel, hatalmas alak! :D

winnie - 2014. 07. 05. 21:21

“Az már biztos, hogy Chris D’Eliát nézni fogom, bármiben is szerepel, hatalmas alak! :D”

nemsokára jön a jennifer falls-ba:)

winnie - 2014. 07. 05. 21:27

egyébként eszembe jutott, hogy mi jött be legjobban az első részekből: az idióta fizikai humor, amikor random verekedést imitálnak, vagy hasonló, most a blooper real vége felé pont effélébe tekertem bele. az nagyon jó.

Deny - 2014. 07. 05. 21:43

Köszi a tippet, winnie :) Ő volt a Whitneyben is, ugye? Lehet, azt is meglesem.

winnie - 2014. 07. 05. 23:46

ó, persze. azt mindenképp érdemes miatta. akkor fura volt először látni. mármint, hogy standuposból többkamerás szitkomba ment.

stevo - 2014. 07. 06. 10:40

Nekem a maga gyenge vicceivel is bejött. Tetszettek a karakterek, voltak nagyobb poénok, felröhögősek, de voltak inkább mosolyogtató részek is. Kellemes 13 rész volt, ennyit megért mindenképp. :)

aleram - 2014. 07. 06. 12:09

Nekem kell mindig egy ilyen stílusú szitkom. Laza, szerethető, a Ground Floor utódjának nagyon jó volt nálam. Mind a kettőt azért szerettem mert komolytalan volt, egyszerű, és szerethető. Annyi egyébként sötét hangulatú, vagy kínos humorra épülő sorozatot nézek, hogy felüdülés egy-egy ilyen sorozat, nekem kicsit “újat mutat” .

Seth (GIE) - 2014. 07. 06. 13:46

Nekem bejött, remélem lesz 2. évad :)
Mikor lehet megtudni egyébként, hogy kasza, vagy lesz?

kiwagyok - 2014. 07. 06. 14:21

Nagyon vártam ezt a sorozatot, főleg Biancah Kajlich miatt. A korábbi sorozata nagyon bejött, ez viszont… Borzalmas. Miatta végignéztem, de egy poénra sem fogok emlékezni a jővő héten.

Seth (GIE) : Kösz a feliratot! Nagyon jó, és gyors voltál mindig.

goodjohnwin - 2014. 07. 06. 19:21

Laza szórakozásnak biztos jó volt, bár Chris D’Elia kb. ugyanazt hozta, mint a Whitney-ben, alapvetően annyira egyedi figura, hogy ez nem baj. Tényleg hihetetlen, milyen komikusi vénája van.

Azt nem értettem az elejétől kezdve, hogy miért kell a Justin-féle “szuperénekes” karaktervonás. Nem, mintha zavarnának a spontán musicalbetétek, csak furcsa volt.

És még halmozzák a készítők azokat a dolgokat, amiket nehéz hova tenni a sorozattal kapcsolatban: a füves poénok lassan minden komédia részét képezik, de itt azért erős adagot kapunk ebből, és ott van még az a rengeteg bro-mantikus (szinte már homoerotikus) helyzet, amikbe Justint és Dannyt helyezik – nem éppen mainstream dolgok.

Szóval furcsa, de alapvetően szerethető az Undateable szerintem. Én nézném, ha lenne 2. évad.

winnie - 2014. 07. 07. 04:54

“Mikor lehet megtudni egyébként, hogy kasza, vagy lesz?”

teljesen kiszámíthatatlan.

aleram - 2014. 07. 12. 01:57

Most nézem végig a sorozatot, és jó kis feelgood-haver szitkom. Nem olyan erősen, de azért a Bill Lawrence hatás is érződik. És hihetetlen, hogy ennyi év után is teljesen random pillanatokban oszt egy pacsit a Scrubs rajongóknak, pont egy Todd hi-five személyében:)
Jó lenne még egy évad mondjuk jövő nyárra.

winnie - 2014. 08. 01. 06:43

2. évad berendelve.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz