login |

The Amazing Race Canada: kezdett a 2. évad

2014. 07. 11. 19:25 - Írta: winnie

18 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika, reality,

Azt hiszem, hogy ilyen sem volt eddig nagyon a blogon, de egyszer ki kell próbálni: egy reality nem amerikai verziójáról is írok konkrétan. Persze nem fogok minden epizódról írni, mint az amerikai TAR esetében, de egy jelzést megérdemel azért a The Amazing Race Canada, melynek a második szezonja indult el a minap.

A kanadai The Amazing Race mondhatni a megszólalásig hasonlít az amerikai tesójára, a különbség csak annyi, hogy némelyik párosnak francia az anyanyelve és a verseny hevében nem angolul szólalnak meg (ekkor kapnak feliratot), illetve az is, hogy a verseny nem világkörüli, hanem “csak” Kanadán belül zajlik. Ez utóbbi látszólag nem jelent nagy különbséget, hiszen az első rész a havas hegyekben indult, a folytatásban meg szörfözni fognak, de így egy érdekes szelet, az idegen kultúrákkal való találkozás és a nyelvi korlátok kimaradnak. Cserébe a fókusz a versenyen van.

Bár… Szóval a 2×01 annyiban is hasonlított az amerikai verzióra, hogy eléggé a látványra mentek rá a készítők. Hiába volt ugyanis jó pár “feladat” (éljen a 2 road block!), mindegyik sorban állós volt, olyan, amit egyszerre 1 vagy 2 fő csinálhat. Így végülis csak egyetlen előzési pont volt, ráadásul a versenyt még az is bekorlátozta, hogy a csapatokat hamar szétválasztották 3 részre egy-egy óra különbséggel.

Az elején az is érdekesen hangzott, hogy 300 kilométer autózással kezdenek a csapatok, de kiderült, hogy ez csak libasorban történő haladás volt… – oké, nyilván nem autóversenyről van szó, de elég koppanás volt. A végén is volt egy koppanás, bár lehet, hogy csak a vágásnak és az időrend-cserének volt köszönhető, hogy ennyire WTF-ot húzott az egyik páros.

Összességében korrekt volt a kezdés, mintha sokkal pörgősebbre lett volna vágva, mint az amerikai. A csapatok legalább fele pedig kifejezetten biztatónak tűnik és érdekes, hogy elég sok az alfatím, talán csak egy olyan duó volt, akik kilógtak kezdésnél. Ja, és a műsorvezető sokkal jobb, mint Phil, aki az elmúlt x évben nekem nagyon elszürkült a szemöldök-húzogatásával.

18 hozzászólás Ne habozz!

zedtheant - 2014. 07. 11. 19:41

nekem nagyon bejött a kezdés. már az 1. évad is jól sikerült, de ez simán ütötte a tavalyi részeket. a legutóbbi amerikai évadnál sokkal jobb.

Dregnarr1 - 2014. 07. 11. 22:25

Végre, a heti TAR adag itt van:)

sapkamacska - 2014. 07. 17. 18:37

Nem csak Kanadán belül van, most mennek Honkongba.
Az előző évad nagyon jól sikerült, jobban tetszett az amerikainál.

MolnarErik - 2014. 07. 23. 18:57

Ne viccelj már, dehogy mennek, az csak a szakaszgyőztes csapat nyereménye volt.

MolnarErik - 2014. 07. 24. 10:51

De hülye vagyok, megnézhettem volna az előzetest is, tényleg Hong-Kongba mennek.

essence - 2014. 07. 28. 15:25

nekem is bejön,ahogy az 1.évad is tetszett.

Dregnarr1 - 2014. 07. 30. 19:31

Hoppá, külföldre is mentek! És a pit-stop komment alapján ez nem egyszeri alkalom!

bxs - 2014. 07. 31. 23:21

Szeretem, ha road blockon és detouron kívül is kapnak a csapatok feladatot, mint a legutóbbi részben a kaszinós. Nem értem az amerikai verzióban miért nem használják gyakrabban, hiszen ezzel olyan jól lehet kavarni a sorrendet.

Amúgy: volt, hogy ennél egy csapat bambábban elmenjen egy clue box mellett? :D (Kétszer is!)

Löfli - 2014. 08. 07. 18:28

húbazmeg ez a fogyatékos indiai tesópáros még mindig hogy van versenyben, nem igaz… annyira önállóak, mint egy négy-öt éves csecsemő, semmihez nem értenek, vagy csak nem akarnak gondolkozni…
az anya-fia párosnak viszont riszpekt a muternak, hogy végigszenvedte a lövészetet, a csapatok 90%-a hamarabb feladta volna szerintem

bxs - 2014. 08. 07. 22:30

Ez a road block nagyon adta. A “Who designs these torture tests? Satan?” mondaton szakadtam. :D

Amúgy: a honlapon, Jon blogjában térképpel jelölve vannak a feladatok, route info-k, stb. helyszínei, így meg lehet nézni, hogy milyen távolságokat is járnak be a csapatok valójában. Főleg detour-oknál érdekes látni, hogy milyen messze van a kettő egymástól, vagy hogy most mennyit kellett menni a speed bump miatt…

http://www.ctv.ca/TheAmazingRaceCanada/Articles/Jonsblog/Week5.aspx

MolnarErik - 2014. 08. 12. 16:37

Köszi, super a link.
Az anyuka kiesését nagyon sajnálom, mert ő volt a legdögösebb :)

Löfli - 2014. 08. 15. 12:11

mostani rész elég jó volt, jó feladatok voltak, lehetett előzni (a hokis mekkora volt :D) és volt fast forward is! a kieső párt sajnáltam, bírtam őket, viccesek voltak, mondjuk nem tudom, hogy számolták ki, hogy harmadikok :D

bxs - 2014. 08. 21. 23:46

Ismét Kanadán kívül. Nem hinném, hogy a nemzetközisége ellenére ez a rész is annyi negatív kommentet kapna, mint a Hongkongi rész, a kanadaiak részéről. :)

Most érdekes viszont a múltkor belinkelt térképet megnézni, mert a detourok között közel 15 km volt a különbség.
A temetői megemlékezés a kanadaiaknak biztos nagyon bejött, viszont nagyon belasította szerintem a részt és befagyasztotta a helyezéseket. Pl. azt a katonát a temető után, rendre kivágták, szóval bőven volt itt hely eltévedni tényleg.

MolnarErik - 2014. 09. 17. 00:16

Végre utolértem magam.
Az utolsó pár részben nagyon beindultak a dolgok és eszméletlen jók lettek.
A jegyesek kiesését sajnálom, mert a maradékból ők voltak a legszimpibb csapat, így jobb híján maradnak Sukiék, akik nagyon felpörögtek, de ha ők se jutnak a döntőbe, tanácstalan leszek, az alfanőstények túl agresszívek, a szörfösök annyira topik, h az már irritáló, a másik fiúcsapat meg a legsemmilyenebb, és egyébként is, fiú csapatnak elvből nem drukkolok.
Marki Markék kiesését viszont nem bánom, nem a U turn miatt, hanem mert elég semmilyen csapat volt.
Ja igen, a meleg párt se sajnáltam, tényleg szórakoztatóak voltak, de nagyon nem tetszett a versenyhez való elég negatív hozzáállásuk, amihez képest pofátlanul sokáig jutottak. Nekem az volt megbocsáthatatlan, h gyakorlatilag feladtak 1 részt következmények nélkül.

MolnarErik - 2014. 09. 21. 10:50

Na, sikerült megéreznem, h Sukiék fellángolása csak szalmaláng volt. A rész elég semmilyen volt, csak 1 feladatnál lehetett igazán előzni, de ott sem változott a sorrend (pedig a szülinapos lehetett volna szivatós is, tucatnyi visszaküldéssel, h nem elég szép a felirat, és akkor a gyerekek is jól járnak a sok tortával v mivel). Végül is semmi más nem történt, mint Sukiék szép lassan csorogtak hátra a feladatok közt.
Azt mondjuk furcsálltam, h senki sem választotta a geoachingot(et?), persze számít az is, h milyen messze vannak a megkeresendő cuccok, de én azt választottam volna.

MolnarErik - 2014. 09. 27. 00:50

Hát ez is véget ért.
A döntő ugyan izgalmas volt, de a sorrend gyak nem változott semmit az első feladat kezdetétől.
Viszont megtanultam, h h kell ejteni Ottawát: Aua.

Dregnarr1 - 2014. 10. 12. 16:29

2×09

Nagyon bírom, ahogy asszisztálnak a készítők Audrey felirat-átírásaihoz:DD

A taxis kézmozdulatra-feliratátúsztatáson 5 percig röhögtem, .gif-ben őrizgetném szívesen a jelenetet! :D

Raisen - 2014. 10. 28. 18:37

Most végeztem az évaddal. Elképesztően jó volt, túlszárnyalt pár amerikai évadot is. Elég színes társasásg gyült össze és sok csapat szimpatikussá válhatott valamiért. Számomra a két hokis csaj votl a favorit, örültem is nekik egészen a végéig, ahol…
de mindemellett a két haver győzelmének is valamennyire tudtam örülni. a francia srácok és a francia pár is szimpatikus volt. egyedül a gay párost és az ázsiaiak voltak ellenszenvesek.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz