login |

The Michael J. Fox Show: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is.

2014. 07. 13. 21:45 - Írta: human

11 hozzászólás | kategória: 2013/14 finálék, kritika,

Nem nagyon emlegettem a feelgood komédiák között idén, de a Michael J. Fox Show a maga borzasztó címével egészen jól sikerült. Helye nem volt a tévében 2013/14-ben, de abszolút nézhető lett.

A történet ugye annyi volt, hogy Michael J. Fox egy híradóst játszik, aki a betegsége miatt sok évet kihagy, de visszahívják a munkába. Persze valójában semmilyen híradós háttérdolog nincs a sorozatban, az egész munka csak arra kell, hogy más élethelyzetben másképp állhasson a családjához és barátaihoz.

A sorozat legnagyobb erénye mindenképp az előbb említett család. Pár problémájuk természetesen mondvacsinált, és mivel komédiát nézünk, így igazán mélyre nem hatol a történet, de kifejezetten szerethető lesz az összkép a végére, és nem pont Michael J. Fox miatt.

A lánya, a fiai, a felesége, de még az idegesítő testvére is jól van megírva, arról nem is beszélve, hogy Wendell Pierce, mint nagy nőcsábász? Bármikor. De hiába vannak jól kitalálva a karakterek, valami mégis hiányzott belőle.

Eljutottunk oda, hogy miért nem lesz hivatkozási alap, vagy akárcsak emlékezetes sorozat a The Michael J. Fox Show, és igazából ez már a címéből kiderül: mert ez 10 évvel ezelőttre szánták. Akkor volt sikeres ez a “Név Show”-dolog. Amit felmutat a sorozat az manapság, már kevés a komédia felhozatalban.

Tehát ismétlem, a sorozat nem rossz, sőt, kifejezetten kellemes, de valahogy mégiscsak inkább háttértévének illik, mint kötelezőnek, olyan 6/10. Azért most született az írás, mert az NBC hiába nem adta le a részeket, szerencsére máshol már lement angolul végig. A finálé nem nagy dobás, de igazából kellemesen lezárja az évadot, összeérnek benne a szálak.

11 hozzászólás Ne habozz!

clegane - 2014. 07. 13. 23:32

szerintem nagyon szerethető, és persze attól eltekintve hogy a sima családi setting nem annyira menő mint mittudomén a mentős vagy a rendőrös, igazából én több poént más, sokkal népszerűbb kortárs kommersz komédiákban sem láttam mint itt.

human - 2014. 07. 14. 01:20

micsoda? a családi a legmenőbb, annyi sorozat volt családi settinggel idén, és mind a Surviving Jack, mind pedig a Goldbergs jobb volt családi settingben nála

Hunnenkoenig - 2014. 07. 14. 01:22

Imadom MJF-et, de ezt valahogy elhagytam a masodik resz utan.

Annyira nem volt jo, hogy mindenkepp neznem kelljen. Talan most nyari darara bedobom.

andrE - 2014. 07. 14. 08:23

Kitartóan próbálkoztam vele, de 8-10 rész után én is elfelejtettem tovább nézni.

A jól megírt karakterekkel vitatkoznék, Fox lánya és testvére kifejezetten irritáló volt, a többiek is nagyrészt inkább semmilyenek mint jók.

Foxot azért remélem fogjuk még látni képernyőn.

Sityu8411 - 2014. 07. 14. 08:31

Igen fogod làrni mert vissza tért a férjem védelmébeb soriba vendégszereplőként.

winnie - 2014. 07. 14. 08:44

andrE: ha valaki irritáló, attól még lehet jól megírt. sőt:) a semmilyen már más kérdés. nálam a tévés oldal rendben volt foxszal, a felesége is, és itt kivételesen a kisgyerek sem idegesített.

wirth6 - 2014. 07. 14. 09:01

Én nagyon élveztem, és nem hiányzott nekem belőle semmi. Igazán feelgood sorozat volt, ami például az Olimpiás részben is nagyon látszott. Minimum 8/10.

Khaal - 2014. 07. 14. 09:17

Kellemes szórakozás volt a 15 leadott rész, semmi kiemelkedő, de még elnéztem volna kb 2 évadot. Azért a Surviving Jack-et pl. jobban sajnálom.

Azért gyorsan be is pótolom az elmaradt részeket, hátha dobbantanak még valami emlékezeteset.

clegane - 2014. 07. 14. 11:40

hát biztos csak elfogult vagyok MJF irányába de a Surviving Jack is kevésbé tetszett. (a Goldbergset nem láttam)

andrE - 2014. 07. 14. 12:15

winnie: ha az volt a cél hogy minden egyes résznél azt kívánjam hogy minimalizálva legyen a megjelenése, sőt írják ki úgy ahogy van, akkor igen, akár jól megírt is lehet:)

Én külön választanám azt hogy egy karakter úgy lett megírva hogy a többi szereplőt bosszantsa, vagy úgy hogy a nézőket is kiverje tőle a víz. Az utóbbira nemigen tudok ésszerű indokot felhozni.

Amúgy most ugrott be volt már erről egy beszélgetésünk a Big Bang Theory kapcsán is, ahol az ellaposodás mellett Mayim Bialik karaktere volt az, ami miatt kaszáltam a sorozatot. :)

ALDO - 2014. 07. 14. 15:04

Nálam ez is pilot utáni kasza lett. Valahogy nem jött át, hogy ez sitcom lenne. Mintha egy átlagos család egy átlagos napját mutatták volna be.
Azért érdekes látni, hogy Michael J. Fox még mindig akkora név, hogy látatlanba berendelték a 22 rész, csakhogy megtartsák.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz