login |

Witches of East End: kezdett a 2. évad

2014. 07. 13. 15:15 - Írta: Casey Novak

28 hozzászólás | kategória: kritika,

Visszatért a tavalyi év egyik legjobb újonca, és úgy látszik, nem kell tartanunk lejtmenettől, vagy ötlettelen, erőltetett folytatástól. A készítők sötét évadot ígértek, és nem vicceltek.

Már a kezdésen érezni, hogy komorabb, komolyabb hangvételt öltött a Witches of East End, bár az első évad vége felé is elkezdtek már durvulni a kezdeti barátságos, inkább romantikus hangvétel után. Ez nem csak a témán, hanem a képi világon is meglátszik, nagyjából egy napfényes jelenet volt az egész epizódban, és az is viszonylag hamar csúnya fordulatot vett.

Az előző évadra jellemző pörgés, a rejtélyek, a feszültség fenntartása továbbra is erőssége a sorozatnak, szépen megágyaztak több szálon is egy igencsak összetettnek tűnő történetnek erre a szezonra is.

Látszik, hogy sokat akarnak markolni, és szerencsére valószínűleg sikerrel: a színvonal nem esett, a cliffhangereket nem lőtték el az első öt percben, (egy-két kamu csalitól letekintve), tehát folytatják ott, ahol abbahagyták.

A tovább mögött folytatom, spoileresen.

Egy hét telt el mindössze az évadzáró óta, az Asgardba vezető átjárót visszazárták, de a baj már megtörtént. A Beauchamp család most már újra teljes, egy vérszomjas nagypapától eltekintve: Victor, a lányok apja úgy tűnik, hosszabb távra rendezkedett be, még ha most el is ruccant valahová, és megkerült az eddig Asgardban rejtőző fiúgyermek is, elég gyanús körülmények között. (Új állandó szereplőként Fredericket Christian Cooke személyesíti meg.)

Ő lett Joanna megmentője is, amivel a betegségét egy kicsit súlytalanná tették, vagyis inkább a gyors feloldással, meg talán magával a tudattal, hogy úgysem írnák ki az anyát. Persze, meg kellett gyógyulnia, de húzhatták volna még legalább egy részig, így jobban ütött volna a Joanna – Wendy-féle könnyes párbeszéd is.

Hogy ki vagy mi jött még át a kapun Frederickkel együtt, azt nem tudjuk, mert a család minden tagja kényelmesen amnéziában szenved, amit valószínűleg a nagy gonosz okozott.Ingridnek emellett az éjszakái is mozgalmasak, újdonsült alvajárása nem tudjuk mitől alakult ki, és hogy pontosan mi is történik vele éjjelente, de ő maga sem sejti még.

A Gardiner fiúk élete sem lett egyszerűbb, Dash a haragjával és bűntudatával küzd, Killiant messzire sodorta a víz, és mindketten a visszakapott erejüket próbálgatják. Nagyon érdekes látni, ahogy Dash-ben összecsap a racionális orvos énje a mágikus oldalával, tetszett volna, ha erre még nagyobb hangsúlyt fektetnek, mert Killiantől nem állt annyira messze a varázslat eddig sem, hiszen az álmaiban mindig is hitt.

Lehet, hogy csak engem zavart, és valószínűleg nem is nagy probléma, de mikor a srácok „bűvészkednek”, az nekem nagyon erőltetettnek és sutának tűnik. Dash szárnypróbálgatásai persze direkt bénák, de ha sikerül neki elhajítani ezt-azt, még akkor is furcsa, és amikor Frederick gardróbot cserélt az erdőben, szinte vártam, hogy elröhögi a varázsigét, annyira természetellenes jelenet volt. Talán csak azért, mert eddig főleg női boszikat láttunk, vagy csak a színészeknek idegen a dolog még, nem tudom. Majd megszokjuk. Ők is, meg én is.

Egyébként számomra a rész hibátlan volt, rengeteg kérdést felvetettek, sok szálat elindítottak, és mindegyikért megéri hétről hétre várni a folytatást. Mi rejtőzik az erdőben? Van-e Fredericknek hátsó szándéka? Mi sül ki Ingrid éjszakai kalandjaiból? Mikor és főleg hogyan tér vissza Killian? Ki a baglyos leányzó? Ki tud Dash titkáról?

Nem kell attól tartanunk, hogy érdektelenségbe fulladna az évad.

28 hozzászólás Ne habozz!

Cseho - 2014. 07. 13. 16:03

Kb egyet is értek a kritikával. Továbbra is kellemes limonádé a sorozat. Összesen egy dolgot tudok felhozni negatívumnak és az a cgi. A macskás jelenet szvsz rettenetes volt.

Casey Novak - 2014. 07. 13. 16:09

Igen, azt ki is akartam emelni, aztán úgy voltam vele, hogy földön fekvőbe nem rúgunk. Meg a többi trükk, a zöld lángok, szikrák, és egyebek, egész jól sikerültek.

Silas - 2014. 07. 13. 16:17

engem nem nyűgözött le.. főleg h milyen jó volt az első évad.. de azért bizakodom

Silas - 2014. 07. 13. 16:19

ami vicces volt, hogy Killian úgy beszélt Bianca Lawson-nal 1 hét után mintha hónapok óta a csajjal élne ott :D

Alex20 - 2014. 07. 13. 16:23

Még mindig nézős, kíváncsi leszek mi lesz még ebben az évadban :)

DarylD - 2014. 07. 13. 16:46

Ha “csajos sorozat”, ha nem, én is a tavalyi év egyik legjobb újoncaként tartom számon, miután ledaráltam nemrég. Az évadnyitó is pörgős volt, sokszor vicces, kellően sötét. Ajánlom mindenkinek, egyáltalán nem a szappanopera stílust követi, pont annyi romantika van benne amennyi kell (talán egy kicsit több, de mindenkinek kell a pályagutása alatt egy ilyen sorozat is…:)
A végére: Wendy továbbra is zseniális, a barna hajú boszi (öhm…Amy?) meg aranyos. Ajánlom férfiaknak, nőknek egyaránt, nekem nagyon bejött. Csak rendeljék be a következő évadot!!!

dragon1986 - 2014. 07. 13. 17:55

Akkor nincs az öcsivel való kavarás? Akkor jövök vissza

:-D

Renee21 - 2014. 07. 13. 19:01

En mar most bizakodom egy harmadik evadban :) Az elso nagyon tetszett, es a 2. evad is jol indult :) sok lehetoseg van benne :)
A True Blood mellett ez az a sorozat, amit minden heten varok :)

DarylD - 2014. 07. 13. 19:04

dragon1986: lesz még ott kavarás szerintem…

montanosz - 2014. 07. 13. 19:17

Belenéztem annak idején nagy kedvenc boszis sorozatunkba, hát mai szemmel milyen gagyi már akkor meg hétről hétre vadásztam le egy 128k-s modemmel))

Hunnenkoenig - 2014. 07. 13. 20:42

Nem rossz, de nekem mindig valami hianyzik. Olyan erzesem van, mintha szinhazi felvetelt neznek. Valahogy szellösebbnek kene lennie az egesznek.

Olyan olcso studiojellege van folyton.

A Charmednek azert sokkal jobb volt a hangulata.

Tímea - 2014. 07. 13. 20:55

Én is úgy gondolom,hogy megállja a helyét a boszis műfajban a sori :) első évadban pl ugye felvezették,hogy a férfi testvér-páros egyik tagja bizony dark,és azért meghagyták a nézőknek a kételkedést vajon melyik lesz az ;) a hölgyek szépek,csinosak,a férfiak jóképűek…hogy szoktátok írni? Eyecandy? :) ettől függetlenül jók a karakterek,színes az egész show,igényes,lehet,nem nagy költségvetésű,mégis jó az alapsztori ;)

Shawn - 2014. 07. 13. 21:46

Nekem is csak a macskás jelenettel volt problémám, nem tudom miért kellett eroltetni az on-screen átváltozást, elég “meh” volt, azon kívul nagyon jó kezdés…

Haramia - 2014. 07. 14. 08:47

“a férfi testvér-páros egyik tagja bizony dark,és azért meghagyták a nézőknek a kételkedést vajon melyik lesz az ;)”

Hát, szerintem ahogy ezt megemlítették, rögtön egyértelmű volt, hogy melyikük lesz az.

Amúgy tetszett a kezdés,a macskás cgi tényleg fura volt kicsit, de kíváncsi vagyok mi lesz az évadból, bizakodó vagyok.

DarkEagle - 2014. 07. 14. 20:30

Nekem is nagyon bejött, most hogy van fiú tesó már tényleg Charmed feeling van. :D

Egyébként a végén az Mi az Isten volt az csápos aktus a démonka meg Ingrid közt? Na attól kirázott a hideg. :D Ha jól láttam mindenhova jutott a csápjaiból. xD

A srácok egyébként tényleg suták még de remélem belejönnek. Báár Fredi nem olyan rossz és van pár sanda gyanúm vele kapcsolatban. Ami nem hinném hogy meglepő.

Tímea - 2014. 07. 14. 23:17

Nekem még mindig az anyuci a favoritom a karakterek közül,olyan hihetetlen bölcsességet tud árasztani :) a fiútestvér egyértelműen sáros,kíváncsi vagyok mikor fedi fel magát…nyilván majd ha megérkezik az apa,több mindent megtudunk…ez a bagoly csajszi már a Teen Wolfban is irritált,itt sem javított :) remélem mihamarabb eltűnik…tetszik az új rejtély,vajon ki a zsaroló,aki pénzt követel? :) és az új gyilkos,aki titkos jeleket vés az áldozataira…szépen bontakoznak,hoznak új izgalmakat :) csak így tovább!

Furaha - 2014. 07. 15. 00:52

Abszolút hozzák ugyanazt a szintet, mint az első évadban, úgyhogy hajrá! És végre kezdenek valamit Ingriddel. Már egy kicsit zavart, hogy már az első részben azt mondták, ő a legerősebb, közben meg a legjelentéktelenebb boszi volt mind közül. Viszont remélem, javítani fog a nézettségén a sorozat. Plusz azért egy negatívumot megemlítenék: Killian szála rémesen unalmas.

Hunnenkoenig - 2014. 07. 22. 01:08

Hah, jo volt latni Steven Berkoffot.
Ö mar biztos nem emlekszik ram, de en meg emlekszem, mikor együtt kavezgattunk es rengeteget beszelgettünk :-)

Marcipáncica - 2014. 08. 04. 11:13

Jesszusom, ez komoly hogy Frederick a csápos szörnyeteg? Nagyon remélem hogy rosszul gondolom, de eléggé úgy néz ki. Amúgy a sorozat kimondottan jó irányba halad, bár most kicsit tartok a belebegtetett Freya-Killian-bagyolyboszi szerelmi háromszögtől…

Ingrid - 2014. 08. 04. 19:52

@Marcipáncica

én elég kevés esélyt látok arra, hogy Fredrick legyen a csápos izé :D mert akkor a saját nővére “táplálja”? :D nekem elég furának és undinak tűnik… :D jó hát ki tudja, egyelőre minden csak spekuláció, de ha ezt bejátszanák… uh… :D

Marcipáncica - 2014. 08. 04. 20:59

@Ingrid

de azok után, hogy behozták a másik testvérpár fincsi kis kapcsolatát… miért is ne? :D :/
meg nekimegy, elnézést kér, és erre cca 10 másodpercre elkapja az a valami. azt gondolom Frederick van annyira jó boszi (öhmmm…. bocsi, warlock) hogy észlelne egy ilyesmit. de maradjunk annyiban, hogy én is nagyon remélem nem ez lesz! :D

FullerL - 2014. 08. 12. 21:42

2×05 Ez a rész hát…Aszta! :D pörögnek az események rendesen ,kár hogy már az évad felénél tartunk :(

SPOILER: amikor Dash vissza ment a korházba hogy a halált vissza tegye a srácba ,de nem tudta megtenni, már akkor be villant hogy tuti majd valami “bűnözőt”(vagy valami ‘gonosz’ embert) öl meg azzal hogy neki adja Sam halálát.Ez olyan klisés gondoltam hogy így lesz, csak aszthittem hogy ezt tovább csinálja (tehát nem csak egy áldozata lesz)… erre meg elkapja az az Avatár szerű izé :D Ja és még Joanna (ha jól írom,biztos rosszul..) és Alex :D még csak most halt meg a férje de mindegy is …:)

Tímea - 2014. 08. 18. 22:31

2×06
Falling Skies-t dobtam ma estére,inkább a boszikat választottam :)
Sajnálom szegény Freya csajt,valahogy nem jönnek neki össze a dolgok…Dash oldalán látnám szívesen megint :)
minta éreznénk valami hajlást erre-felé…
Furi,hogy Killian egy nagyon erős hatalom leszármazottjaként átverhető és megvezethető.
A csaját ütném lapáttal,nagyon unszimpi nekem a színész csajszi és a karaktere is,olyan hogy is írjam…tenyérbe-mászó :)
Ingrid olyan tipikus eyecandy :D pedig nem egy cicababa típus,mégis,valahogy még női szemmel is jó látni,hallani.
Remélem kap valami normális pasit maga mellé,már nagyon megérdemelné ő is.Csak nehogy Dash legyen az :(
éééés persze nagy csalódás az epizód végén lévő jelenet :( káááár…..

Csilla0422 - 2014. 09. 07. 14:49

Behoztam a lemaradást. Az első is nagyon jó volt – és sikerült überelniük eddig. A Mandragora szál nagyon nyerő volt. Ha jól sejtem csak bemelegítő volt.

Killien és a története most sem győzött meg. Nem hozott lázba.

Nálam Dash a nyerő. Tetszik, amit Ingriddel “művelnek”. Nekem bejön az Ingrid – Dash páros.

“Frigyesben” még mindig nem tudok bízni. Bár lehet, hogy csak a testét használják.

Julia Ormond és Mädchen Amick olyan plusszal töltik meg a karaktereiket, amire nem sok színész képes.

Remélem, hogy lesz folytatás.

Marcipáncica - 2014. 09. 16. 11:17

Nekem most ez a legutolsó (02×08) rész nem igazán jött be. Egyfelől: Dash-ék rögtön összevesznek: uncsi és kiszámítható. Másfelől: a gonoszboszi csaj- Killian vonalat halálosan unom. Aztán: a sziven szúrt hapsi miért is nem bírt meghalni? Visszajön. Mert kell a konfliktus. Nevetséges. Komolyan, jelenleg már csak macskaboszi néni az egyetlen akinek a története érdekel. Az összes többi gáz.

Llew - 2014. 09. 28. 19:56

Valahogy eltűnt a tavalyi feelgoodság belőle, túl komolyan veszi magát az egész. Ami még elmenne, de mintha ezzel az írók sem tudnának mit kezdeni. Csak úgy dobálják halomra a kényes témákat (feltámadás, időutazás), rögtön meg is szegve a saját szabályaikat, elintézve egy félmondattal (nekem lehet), ami teljesen nevetségessé teszi az egészet.

Tímea - 2014. 09. 30. 08:27

Nagyon jó koncepció,hogy a boszik nem dúskálnak a luxusban :)
Freya csaj is egy sima bárcsapos,Ingrid meg egy könyvtáros. Otthon laknak anyunál,hiába 30 évesek,de még a nagynéni is hazaköltözött.
Olyan valóságos sztori,főleg itt nálunk Magyarországon :D
Ellenben azért Dash,akinek anyukája visszaélt a hatalmával-és megszerezte a földi javakat.
…Ezt a feltámadás effektet már a Vámpírnaplókban sem szerettük,itt sem jó vonal :(
Így értelmét veszti az egész. Ha nincs jelentősége a halálnak,akkor nincs is miért izgulnunk.
Értem én ,hogy nagypapi a legnagyobb hatalom,de akkor feleslegesen kínlódnak a legyőzésével,nem?
A megszállt Freya elég félelmetes volt,kivitelezés tetszett,jól felépített sztori volt.
Bár már elég elcsépelt ez a megszállt-ördögűzős vonal.
Hihetetlen viszont,hogy egyiknek sem jutott eszébe,hogy felhívja Killiant,vagy Dash-t,a lányok mégis csak élnek.
Tudják nagyon jól,hogy Killian soulmate Freya-val :)
Mondjuk azt sem értettem eddig, ezt miért nem közölték az említett hölgyivel. Hisz végig nézték minden élete során,ahogy kínlódnak.
Már első pillanatban elmondhatták volna neki,és segíthették volna az ő románcuk kibontakozását.
Még mindig Ingridet bírjuk a legjobban :) és bebizonyosodik,hogy mennyivel erősebb és fifikásabb a többieknél.
A kis fiútesót megkedveltem,remélem meghagyják a karaktert a készítők :)
Mindezek ellenére reménykedem,nem kaszálják el a sorit,mert nézős nagyon :)

Marcipáncica - 2014. 10. 08. 11:08

Én akkor ezt a sorozatot ezzel az évaddal befejeztem. A lezárás sem javított számomra az utolsó részek gyengeségein. Sőt, már nevetségesbe ment át némelyik húzás: a szerelmes csipkerózsikás csóknál dobtam le végképp a láncot. Elég volt, ennyi. :(

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz