login |

Pilot: The Strain

2014. 07. 14. 22:33 - Írta: human

343 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Even I miss breathing sometimes.

Akkor megérkezett a nyár legjobb természetfölötti sorozata? A vámpírok újra a felnőtteké lettek? A moziban már igen, most a tévében is talán, az biztos, hogy az évad végére tisztábban látunk majd.

A történet? Nos, erről nem tudunk meg olyan sokat szerencsére. Egy repülőgép landol New Yorkban, csak épp a leszállás után nulla kommunikáció érkezik róla, ott áll sötéten a pályán. Nem meglepő módon az összes állami nagybetűs ügynökség oda csődül, hiszen ez bármi lehet, többek között terrortámadás is. A Járványügy megy be elsőnek a gépbe, az összes utas mozdulatlan és…

Nem akarok túl sokat elárulni, így maradnék az első perceknél, hiszen nekünk mutattak még valamit, amiről a CDC nyilván nem tud: valami kijött a rakodótérből a landolás előtt.

A sorozat Guillermo del Toro és Chuck Hogan könyvtrilógiáján alapszik, ami itthon is megjelent – az első kötet címe A kór. Ők írták a pilot forgatókönyvét is, és Del Toro még a rendezést is magára vállalta. Mindent megtette, hogy magas minőséggel induljon a The Strain, és számomra simán telitalálat is lett.

Nehéz megfogni, hogy mitől működik a pilot. Talán leginkább tényleg az áll mellette, hogy komolyan vett vámpírsztori. Ezt a rendezés tökéletesen aláhúzza. Del Toro szeret popcorn mókákat csinálni és nyilván ez is szórakoztató sorozat, de a komorabb fajtából. Bár van undorító jelenet, de a horror részt nem az adja, hogy valami hirtelen hangeffekttel beugrik a képbe.

A szereplőgárdával meg aztán végképp nincs baj. Persze Jack Bauer volt nejének nem örülök, de a többiek mind kellő rutinnal, néhol meglepő alakítást nyújtva hozzák amit kell. A főszerepet Corey Stollra osztották, aki a House of Cards után ismét bizonyíthat, de a legjobb fej már most is a minden tudó öreg David Bradley.

Nagyon örülök, hogy az eddig befutott nyári csalódások, mint például a Last Ship, vagy akárcsak az idén érkezett érdekes koncepciós Helix besülése után végre érkezett valami olyan horror, aminél simán várható a következő hét. A pilot 8/10, és jövő héten ugyanitt.

Könyves spoilereket ne írjatok kommentbe. Kedden kap egy könyves kibeszélőt is a sorozat.

343 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2014. 07. 14. 22:34

ez bántóan közepes volt összességében. 5/10

nagyon el lett nyújtva, nem tudom, hogy a könyves alap miatt volt-e így. túlságosan kis felfuvalkodott, önmagáról túl sokat képzelő, és magát nagyon komolyan vevő valami volt. annyira jelentőségteljesen tudtak a semmiről beszélni (illetve az általunk nem ismert “valamiről”), annyira képesek voltak felfújni bizonyos egyszerűnek tűnő szituációkat, hogy nem is értettem. valahogy disszonánsan álltak hozzá a filmezéshez. amolyan húúúú! meg haaaa!-módon gondolkodtak, elteltek maguktól és azt hitték, hogy mindenki így fogja gondolni, majd lejjebb kiderül:)

azért voltak jobb pillanatai, de azok csak pillanatok. a főhős neve effin’ király, david bradley remek (a latino srác mellett ő az egyetlen), az órás időkiírásért pacsi, és a kék-sárga színekkel sem tudok betelni. na, meg a hullaházas ölészet is hatásos volt.

ettől függetlenül nyilván nézem, mert bármi lehet az alaptémából, de azt jobb pilottal is lehetett volna indítani.

tonyrulez - 2014. 07. 14. 22:49

“Egy repülőgép landol New Yorkban, csak épp a leszállás után nulla kommunikáció érkezik róla, ott áll sötéten a pályán.”

Hmm, mintha ez ismerős lenne valahonnan… :D

Llew - 2014. 07. 14. 22:56

Érdekes volt ez a rejtélyes szörnyes CDC-s vírusos sorozat típus keveredés. Nem volt rossz, de típikus tematikájú sorozat típusok keveredése mellé még az öreg vámpírok, plusz nekik dolgozó, semmit sem tudó emberek felállás nagyon adta az ezt már láttam valahol érzést. Ugyan akkor elég parázós hangulata van, a szereplők is jók voltak, kíváncsi is vagyok mi lesz belőle, így egyelőre biztos maradok.

jky - 2014. 07. 14. 23:03

Maradok, de a pilottól nem dobtam el az agyam. Megint van beépített ember, megint van mexikói, akit meg lehet zsarolni, megint gonosz bácsik pózolnak az ablak előtt, és hasonló klisék, ezerszer látott megoldások, húzások.

Ugyanakkor a repülős rész hangulatos volt, vírus, vámpír, koporsó stb. jó, de kérdés, hogy mennyire tud adni valamit pluszt a továbbiakban, ami ki tudná emelni a már lerágott csontok közül.

Egy picit csalódtam, de ha javul majd, akkor még nem reménytelen.

Ghostika - 2014. 07. 14. 23:41

Nekem nem tunt fel Jack asszony, kit jatszott? :O

Llew - 2014. 07. 15. 00:07

Ő volt az egyik túlélő, az ügyvédnő. Előtte is volt kb egy mondata még a gépen.

TittyTwister - 2014. 07. 15. 00:25

“A vámpírok újra a felnőtteké lettek? A moziban már igen…” – ezt melyik filmre érted, human?

CyClotroniC - 2014. 07. 15. 00:30

Tippre az Only Lovers Left Alive című Jim Jarmusch filmre, de tévedhetek.

Lemoni - 2014. 07. 15. 00:32

Ez mekkora csalódás! Bár az első 2-3 percnél még reménykeltő volt, de aztán pfff, tipikus közepes szintű, kanadai tucatsorozat-fíling, 40. percnél, a csuklyás vérszívó miabánatnál kikapcs és kasza. Tök fölösleges volt szinte a legelején beleszuszakolni a széteső családi drámát és az öreg zacis hősködését, tudom, karakterépítés, de annyira szájbarágósak voltak, hogy már zavart. Az meg mennyire elcsépelt már, hogy halottnak hitt karakterre lassan ráközelítenek miután elment tőle a megfigyelő, aztán az hirtelen megmozdul, persze itt rafkósan, nagy hatásvadász módon először a kislányt mutatták, hogy majd mindenki azt hiszi, ő túlélte mert cuki és gyerek. A karakterek és a színészek sem fogtak meg, nézhető vámpíros sorozatnak úgy tűnik, nekem a Hemlock Grove marad.

Thrasher - 2014. 07. 15. 00:48

7/10
pro:
-a szereposztásról semmit nem is olvastam előtte, elég volt annyi, hogy del Toro, úgyhogy néhány arc nagyon kellemes meglepetés volt.
-látványosan fotózott
-van hangulata
-igazából csak Andrew Divoff karaktere produkált a műfajban megszokott “hallok/látok valami furcsát, elindulok egyedül megnézni” húzást, ha az ilyen klasszikus butaságoktól mentes marad, az jó lesz

kontra:
-annyira nem tűnik ez még formabontónak, mint amennyire vártam. van helyi Van Helsing, van koporsó, van itt minden, ami szokott, még ha csavarva is van rajta egy picit. nem vészes probléma ez azért.
-azok a szemek, ne már…

simán nézős, de nem must see

shatterleg - 2014. 07. 15. 01:25

Ezt simán bevállalom. A The Last ship csalódás pedig meglepett.

CyClotroniC - 2014. 07. 15. 02:00

Komolyabbra számítottam, talán azért, mert még mindig makacsul ragaszkodok ahhoz, hogy Del Toro-nak inkább a Faun és az Ördöggerinc vonalon kéne paradéznia.

Mindezek ellenére, vagy talán éppen ezért, baromira tetszett. Igazából nehéz is lenne vérkomolyan venni egy vámpíros/vírusos sztorit, szóval ebben a baromira cheesy, de szórakoztató formában nekem ez nagyon csúszott. Furcsa mondjuk az a kettősség, hogy a sztorit komolyan akarják eladni, mindent olyan nagyon badassre vagy odamondósra írtak, de ettől mégis baromira poén lesz az egész és ez meglepően jó ez az elegy. A képivilágot és a sorozat színeit imádtam.

Hiába vette magát például a Penny komolyan, ez jóval szórakoztatóbb és míg azt nyögvenyelősen daráltam csak le, ezt már most nézném tovább. Van benne valami a 90-es évek heroikus, katasztrófás nyári filmjeiből, ami jóleső nosztalgiával töltött el. Én tuti maradok. 7.5/10

CyClotroniC - 2014. 07. 15. 02:03

Ja és imádom az ilyen apró előreutalásokat, mint az öregnél, hogy pont ezüstöt vásárol fel. :D

CyClotroniC - 2014. 07. 15. 02:36

Na szép, hogy hármat spammelek így sorban, csak megint kimaradt valami. Szóval ezt az “eclipse”-t is az arcunkba tolták nagyon, hogy jön február 12-én, a kamerán meg ugye február 8 volt vagy valami ilyesmi. Gondolom annak is lesz jelentősége, mert ki van zárva, hogy véletlenül van ez rákomponálva minden közösségi teres képre.

+ a Sweet Caroline nagyon jó húzás volt.

Na most már tényleg végeztem. :P

jim455 - 2014. 07. 15. 03:39

ajaj, hát nem hoztátok mrg a kedvem, sõt, elvettêtek. nem kell nekem egy közepes vámpírsorozat. várok pár részt és ha akkor se dícséritek, kimarad.

winnie - 2014. 07. 15. 04:56

“ezt az “eclipse”-t is az arcunkba tolták nagyon”

azt hittem, hogy az valami filmes plakát:)

montanosz - 2014. 07. 15. 05:43

A Last Ship egyáltalán nem volt csalódás, alig várom a feliratot,féloránként kattingatok))

winnie - 2014. 07. 15. 05:49

neki volt csalódás, ld. a kritikát korábban. nekem pont fordítva. kinek így, kinek úgy.

BDani - 2014. 07. 15. 07:55

Mind a három könyv megjelent magyarul.

CyClotroniC - 2014. 07. 15. 08:19

winnie: Én se tudom, hogy mi pontosan, hogy rendes fogyatkozás-e vagy csak valami vápírfilmes kikacsintás, ahol majd lesz valami mészárlás később, de gyanúsan négy napra van :D

Isteee - 2014. 07. 15. 08:47

Nekem nagyon bejött, csak így tovább :)

eudaimoniac - 2014. 07. 15. 09:43

90s Tv in HD Yaaay :P

ragnar - 2014. 07. 15. 12:46

Fringe? :D

Stiel - 2014. 07. 15. 13:01

Ha fogom is nézni, csak azért, mert nyár van, és nincs más, de ez szerintem is középszerű.

ProfWilliam - 2014. 07. 15. 15:20

“igazából csak Andrew Divoff karaktere produkált a műfajban megszokott “hallok/látok valami furcsát, elindulok egyedül megnézni” húzást,”

Ha jól rémlik nem önszántából ment el. Enyhén befolyásolta az a valami, hogy elcsalhassa.

Eddig közel 100% ban követte könyvet. De remélem nem húzzák rétestésztává és a 3 könyv kap 3 vagy 4 évadot és kész.

Iris - 2014. 07. 15. 16:02

Nekem nagyon tetszett, ugyhogy rogton elkzedem olvasni a konyvet.
Mar egy jo ideje keresgelek valami ujat es azt hiszem ennel vegre megmaradok. Persze meglatjuk hogyan folytatotik.
Lehet hogy szakmai artalom de a jarvanyugyi tema nagyon tetszik, es egy kis termeszetfolottivel megfuszerezve nala mindent visz… na meg a karakterek is bejonnek.
Az “eclipse” amugy szerintem a parokas fickoval (egyik tuelo) kapcsolatos, mert a repteren tuntetok kozott volt par erdekes figura a plakattal. De persze lehet hogy tevedek…

winnie - 2014. 07. 15. 17:59

“Eddig közel 100% ban követte könyvet. De remélem nem húzzák rétestésztává és a 3 könyv kap 3 vagy 4 évadot és kész. ”

a terv “nem több, mint 5 évad”.

Thrasher - 2014. 07. 15. 19:39

“Ha jól rémlik nem önszántából ment el. Enyhén befolyásolta az a valami, hogy elcsalhassa. ”

Na de ez az, pont ez a “hallok valami titokzatosat, meg látok egy földön fetrengő izét egy szupertitokzatos fertőzés kitörésének közepette, oszt egy szó nélkül elmegyek megnézni” volt a béna. :)

amúgy kár, hogy kinyírták, a randa fejével kitűnő zombivámpír izé lett volna :)

Devonka - 2014. 07. 15. 20:01

Kiolvastam a könyvet, ami a többségnek nagyon tetszett, nekem teljesen középszerű volt, de ha már elkezdek valamit olvasni, nem szoktam abbahagyni.

Megnéztem a pilotot, a középszerűség ugyanúgy megmaradt számomra, viszont a sorozatokkal nem úgy vagyok, mint a könyvekkel, szóval még 2 részt meg fogok nézni, aztán meglátjuk, hogy kasza lesz e.
Az, hogy számomra nem lesz a nyár sorozata, már biztos.

Devonka - 2014. 07. 15. 20:03

*elolvastam
*könyveket

Sorry :)

sorozat/gyilkos - 2014. 07. 16. 15:15

Profi, de legfeljebb közepesen érdekes. Sok a klisé, de benne van egy jó természetfeletti apokalipszis lehetősége.

6.5/10

izsuzs - 2014. 07. 16. 19:54

Nekem bejött. Lazán jobb, mint a Leftovers. Én inkább azt nevezném pretenciózusnak. Ez inkább csak szórakoztatni akar.

Benjy - 2014. 07. 16. 22:25

Nem tudok haragudni erre a kezdésre, akármennyire is akarok, mert minden középszerű és klisés húzása ellenére a hangulattal teljesen lekenyereztek. A színészekről nem is beszélve, akiknek jár a pacsi szintén. Nem világmegváltó, és nem is éreztem annyira komolynak, mint amilyen akart lenni, de nyári szórakoztatásra tökéletesen megfelel. Szóval részemről egy jóindulatú 7/10-t érdemel ez a nyitás.

Fermina_Daza - 2014. 07. 16. 23:47

Húha, ez végig ennyire gagyi lesz? Winnie első hozzászólása tökéletes, számból a szót… már az első narráció is ciki, aztán meg halmozzák a kliséket (nem olvastam a könyvet, de ezek után nem is akarom) … jézus, mi lesz ebből? nácivadász zombi-sorozat :-)?

Lilith Dark - 2014. 07. 17. 00:47

Nekem abszolút bejött, tökéletesen hozza a könyvek kissé klisés, mégis érdekes feelingjét. ;)
Kíváncsi vagyok, merre haladnak el a történettel, hogy nagy vonalakban megmaradnak-e a könyveknél, vagy abszolút más irányba viszik az egészet; de így is, úgy is jó, ha a hangulatot így megtartják. :D

Tímea - 2014. 07. 17. 00:55

Úgy gondolom gyorsan eljátszottak mindent így a bevezető részben. Nekem egyáltalán nem volt rétestészta. Ezeket a szálakat lehetett volna még nyújtani. Most úgy hirtelen mindent megtudtunk,következő részben kiderül mit reagálnak rá.
Oké,az Under the Dome-nál meg pont fordítva érzem :D ott meg már irritáló mikor derül ki valami :D
Volt itt rejtély,misztikum,de ahogy felmerültek a kérdéseim,azonnal jöttek a válaszok is rá.
Ettől függetlenül izgalmas volt,érdekes,ahogy keveredtek műfajon belül a horror elemek :)
Ha jól értelmeztem világvége jön,én meg csípem az apokalipszis hangulatot ;) megfogott,maradok!

badadada - 2014. 07. 17. 08:28

hm, a last ship és a leftovers után nekem üdítően könnyed volt, érthető, de mégis izgi…

Matarese - 2014. 07. 17. 08:56

Számomra a hype után egy nagy sóhajos csalódás ez a valami.Van ebben minden de tényleg.Az öreg fing kezén látható számsor gondolom nem a bankszámlaszáma úgyhogy egy holokauszt-túlélő is van végre kezdésnek és a kacsingatós bácsik az ablaknál meg a gonosz náci-vámpirok lehetnek…rofl…nem unalmas ez már egy kicsit?soo boring
Iszonyat gyenge…

Lajosék a másodikról - 2014. 07. 17. 09:24

Blade meets Helix meets Beautiful Girls, danke, nein.

DarylD - 2014. 07. 17. 16:13

The Leftovers mellett a nyár legnagyobb dobása, odavoltam érte. 7/10-et simán adnék neki, de lehet többet is. Hangulatos volt az egész, néha kicsit durva, de pont emiatt tetszett annyira. És örülök, hogy újra látom valamiben Peter Roussot (HOC, színész nevét nem tudom…:D). Csak tartsák meg ezt a színvonalat, de jó is lenne!…

VanillaSky - 2014. 07. 18. 12:48

Először olvastam a kibeszélő elejét, utána jött csak a pilot. Így kicsit csalódás lett, többre számítottam. A logikai gubancok még csak-csak, de egyelőre ez a vámpír sztori sem vágott földhöz. Ettől függetlenül maradok, mert a potenciál megvan benne.

Ripazha - 2014. 07. 18. 13:22

Mennyire érdemes elkezdeni? Ja és egyáltalán miről szól a sorozat??

Llew - 2014. 07. 18. 18:58

Not sure if trolling…

Eli - 2014. 07. 19. 10:43

Na túlestem a piloton én is. Vegyesek az érzéseim. Azt ígérték a könyveseknek, hogy próbálnak hozzátenni a sztorihoz, de ebben egy fikarcnyi újdonság nem volt a könyvhöz képest. Rég láttam már ennyire vaskalaposan az eredetit másoló adaptációt. Ez nem sok jót vetít előre, mert voltak a könyv történetében olyan buktatók, amiknél a fejemet fogtam. Az annyit szidott Under the Dome ennél jóval előrébb tart adaptálásból, ott ami a könyvben nem az igazi, azon próbálnak javítani, több kevesebb sikerrel.
A hangulattal és Setrakian castingjával sikerülni fog nekik maradásra bírni engem egyelőre, reméljük javulni fognak, mert ez nem lesz elég hosszú távon.

fv - 2014. 07. 19. 12:31

Közhelyes. Amikor nem, akkor meg gagyi (csápokat növesztő szív eszi a vért). Nem sok jelenet volt, amit ne lehetet volna látni előre. Hullaház, stb.
A sztori is hülyeség, hiszen egy ennyire fertőző akármit ugyan hogy állított meg az öreg annak idején? Persze, ezt éppen lehet, hogy szépen megmagyarázzák, de nem érdekel. :-)

Thrasher - 2014. 07. 19. 19:20

“Persze, ezt éppen lehet, hogy szépen megmagyarázzák, de nem érdekel. :-)”

akkor minket (és főleg az írókat) meg a véleményed nem érdekel. :)

Jessica - 2014. 07. 19. 19:52

“A sztori is hülyeség, hiszen egy ennyire fertőző akármit ugyan hogy állított meg az öreg annak idején?”

Egy szóval nem mondta, hogy megállította, sőt még ki is hangsúlyozta, hogy kudarcot vallott. De ha te mindent meg akarsz tudni egy részből, akkor inkább filmeket kéne nézned, nem sorozatot.

andlor - 2014. 07. 20. 00:00

Nagy várakozást követően, sajnos még nagyobb csalódás ért. Én kaszáltam… kiszámítható, középszerű, gagyi, a pilot vége már szinte nézhetetlen kategóriát érte el nálam. 3/10. Még szerencsére, hogy azért van más is…

radovan - 2014. 07. 20. 13:46

A hozzászólásokat olvasva kissé szkeptikusan álltam neki a pilotnak,ám nekem érdekes módon tetszett,úgyhogy marad! ;)

paranoid android - 2014. 07. 20. 15:49

Pozitív oldalon van a rendezés és a fényképezés. Negatív oldalon pedig a forgatókönyv. Szép volt a pilot, és a hangulata tette leginkább élvezetessé, de közben meg ott volt – a fentebb már többször említett – túlságosan komolyan veszi önmagát dolog. Ha már a Leftovers többször említésre került – ott érthető a komolyság, hisz karakterdrámáról van szó. Sőt, a szintén szóba hozott Penny Dreadful is nyugodtan jellemezhető lenne így. De ahol vámpírokon és kukacparazitákon(?) van a hangsúly (és nem az ezekkel szembesülő karaktereken), ez a humortalan hozzáállás az önreflexió hiányának tűnik, amitől az amúgy is közhelyes cselekményszövés még inkább a nevetséges árnyalatát veszi fel. Persze lehet, hogy ez szándékos, de nekem a pilot után az az érzésem volt, hogy ez a komolyan vett és a popcorn szórakozás közé esett. Vagy talán nem kellett volna a nézőket azonnal a mélyvízbe dobni? Hisz ismerünk egy X-aktákat is, ahol szintén voltak hajmeresztő ötletek komolyan tálalva, és működött a dolog. Nem tudom, de az biztos, hogy nem tudtam elmerülni a The Strain világában teljes mértékben, mert nem éreztem, hogy koherens lenne ez a világ, köszönhetően a saját eseményeihez való furcsa hozzáállásának. Persze egy vagy két rész esélyt még adok, hátha ez megváltozik részemről.
Egyébként a színészi játék is hasonlóan kettős. Corey Stoll pl. remek, a House of Cards után jó volt újra látni. De vannak, akiket nem lehet komolyan venni, mintha direkt túlzó, elnagyolt alakításokat kértek volna tőlük. Az ilyen az árnyalt alakítások mellett különösen furcsán hatott. (Főhősünk munkatársnőjének az akcentusa pedig baromi idegesítő módon folyton, még jeleneten belül is, változik. Mást nem zavart ez?)

mrs kai proctor - 2014. 07. 20. 17:26

Nos, megnéztem én is. Amiért tetszik azok a szereplők, a legtöbb szerethető. Például a latin csávó(remélem marad), az öreg és a főszereplő. Ami nem tetszik, az a szörnyszerűség…nevethetnékem támad ettől a lénytől.

Csilla0422 - 2014. 07. 20. 23:58

Good times never seemed so good. Sweet Caroline…a jelenettel együtt hab volt a tortán.
Bejött a pilot: a karakterek, a színészek szerethetőek, a sztori is lekötött.

jinjang - 2014. 07. 21. 12:04

Hát, szerintem már az elmond mindent, hogy nem tudtam egyvégtében végignézni, a felénél eltettem másnapra. Az első 40 perc egyébként nem is volt rossz, de a második fele már olyan húzásokkal volt tele, amik nekem nem jönnek be. A boncolótermes jelenet spec. ultra gáz volt.
Na, majd figyelem a kommenteket, hogy érdemes-e folytatni, mert ez eddig nem győzött meg.

Thrasher - 2014. 07. 21. 19:47

hajjaj, a második rész a halál unalmas, és klisés “fontos munkája miatt gyerekével foglalkozni nem tudó, függő fater” című húzással, meg azzal, hogy az egész kórház megzombult szépen észrevétlenül…

5/10.

olyasmi kéne több látványilag meg hangulatilag is, mint a kiscsaj a végén.

wovbagger - 2014. 07. 21. 20:02

Az nekem is feltűnt, hogy nem bírtam egy huzamban végignézni – sőt: az uccsó jelenetnél konkrétan ugrattam is a lejátszót. Ennek ellenére a hangulata miatt nézem tovább, legfeljebb pár rész után dobom a sorozatot.

bélabá - 2014. 07. 21. 22:30

Ami nekem nagyon nem hiányzott a 2. részből:

– főszereplő magánélete és terápiás csoportja
– 200 testet egy üres kórházban tárolnak, és a két főszereplőn kívül senkit nem érdekel a sorsuk
– csak úgy elengedik a 4 túlélőt egy ilyen eset után? wtf?

Egy ilyen esetben nyomozás lenne az eltűnt koporsó után, de itt úgy tűnik senkit nem érdekel mi lett az utasokkal.

Ezek nagyon lerontják az élvezetet.

Llew - 2014. 07. 21. 22:40

A második rész után sem az a hú de eredeti valami, viszont vannak nagyon jó pillanatai. És Mr Keamy is megjött.

tobias88 - 2014. 07. 22. 00:45

Én most lestem meg. Jól indul aztán kicsit unalmassá válik. A szörny megvalósítása kifejezetten nem tetszett. SK-tól a Köd 2007es és abban is ezerszer jobban meg van csinálva pár szörny és azóta elég sokat fejlődött a technika. Tudom, hogy ez sorozat és kis költségvetés, de akkor is.

Eddig amúgy úgy tűnik, hogy elég gyorsan el fogunk jutni a tömegkatasztrófáig, ha csak exponenciális növekedést nézünk is :) Úgy talán érdekesebb is lesz, mint a vadásszuk le a maradék 50 lényt.

buksifules - 2014. 07. 22. 10:32

Weewil (VM) az óratolvaj latino srác…
Alig ismertem meg :D

MrZombieEater - 2014. 07. 22. 15:20

Nem tudom mit picsognak akiket untat a főszereplő magánélete. Ha nem tűnt volna fel, minden sorozatban van ilyen. Itt legalább viszonylag rövid, és lehet is azonosulni vele.

Thrasher - 2014. 07. 22. 16:39

@MrZombieEater:
csak nem minden sorozatban mondvacsinált problémákra alapozzák.
“-Inkább a világot mented meg ahelyett, hogy a fiaddal hógolyóznál? ELVÁLOK!!!!”

MrZombieEater - 2014. 07. 22. 19:13

Ez szerintem elég valóságos szituáció, amikor a férj munkája ennyire időigényes és fontos és szereti is. Ilyenkor hiába érti meg a feleség még az elején, előbb utóbb hiányérzete lesz.

jky - 2014. 07. 22. 20:22

Családi klisék nekem sem hiányoznának annyira. Alapvetően nem azzal van baj, amit mondani akarnak vele (munkamánia, válás), hanem azzal, hogy szájbarágósan mutogatják, tök feleslegesen. Lehetett volna ezt másképpen is, értettük volna akkor is, fillernek meg minek…

Viszont a végén a kádas jelenet frankó volt, tényleg ilyesmit kellene, meg egyébként összességében jobbnak éreztem a 2. részt, még ha le is lassult, meg voltak hülyeségek továbbra is (elengedték a betegeket stb.).

radovan - 2014. 07. 23. 14:29

a második rész után is kifejezetten tetszik.A kisgyerek-apa-anya vonal enyhén idegesít,remélem minél kevesebbet foglalkoznak ezzel a vonallal,bár azt hiszem ez hiú remény.
Mr Keamy-nak örültem/de megöregedett a Lost óta/
és a latino srác karaktere is érdekes.

paranoid android - 2014. 07. 23. 14:35

A pilot utáni kritikáim a második rész után is élnek, és valami nagyot kéne húzniuk ahhoz, hogy maradjak a következő pár rész után is, de nekem meg pont hogy tetszett a főhős magánélete és a túlélők elengedése.
A magánéleti szál persze nem a legeredetibb (ahogy a legtöbb dolog ebben a sorozatban, szóval ez nem hiszem, hogy feltétlenül jogos kritika itt), de legalább próbálkoznak színt adni a fekete-fehér karakterpalettára. Corey Stoll pedig remekül eladja, és ez a megszállott személyiségjegy később akár ügyesen kihasználható is lehet.
A túlélők elengedése pedig nem a sorozat hülyesége, hanem a sorozaton belül a fejeseké. Nekem tetszik, hogy inkább azzal foglalkoznak, hogy védjék magukat a felelősségre vonástól, minthogy kiderítsék, mi történt. Ez a fajta kollektív és vezetőségi szemellenzőség, mint tényező egy katasztrófa lehetővé tételében érdekesebb és hihetőbb, mint pl. a pilotban a beépített, esetleg zsarolt individuumok ténykedése. Itt leginkább Csavardi Samura gondolok, aki látta a sok halottat, és el tudja képzelni, mi lehet a következménye, ha kiengedi a furgont, még sem vállalja a felelősséget. Arról nem is beszélve, hogy az ilyen fajta suspense (a beépített/áruló munkatárs) filmen sem a kedvencem, de ott még működhet, viszont sorozatban tényleg baromi zavaró tud lenni: várni részeket ez elkerülhetetlen konfrontációra.

blabla - 2014. 07. 23. 23:44

A második rész kevésbé sikerült jól.

zolij - 2014. 07. 24. 00:42

vajon a “túlélőknek” is van ilyen szép nyelve / szerve, vagy ez csak a feltámadtaknál alakul ki?

winnie - 2014. 07. 24. 15:42

ehh, ez nagyon gyatra…

Erja - 2014. 07. 25. 07:23

Nem lenne ez annyira rossz, nekem tetszene, csak egy bajom van vele, de az nagyon zavar: miért kellett a vámpíroknak ez a fura nyelv, csáprágó, vagy mit tudom én mi? Valahogy annyira röhejes, totál kifigurázza a vámpírmítoszt, akkor már inkább a True Blood. Ja és igen, akkor az ős-vámpír ezek szerint hasonlít Lugosi Bélára? Kinézetre kopasz és nagy fülek, nem nyerte el a tetszésem, bár csak hátulról mutatták.

Erja - 2014. 07. 25. 07:25

* helyesbítés: az ős vámpír nem a Lugosi Béla által játszott vámpírra, hanem Nosferatu-ra hasonlít inkább szerintem.

vérnarancs - 2014. 07. 25. 08:34

https://www.youtube.com/watch?v=84zCKnGqE_Q

Na szóval, ez a jelenet eléggé érdekes volt. Túlmentem azon, hogy a légi irányító fazon egyedül odamegy egy nagy lepelhez, a démon/vámpír kiszívja, kitekeri a nyakát, eddig ezzel nem is lett volna nagy gond. A fejroncsolásnak a Trónok harcában nagyobb súlya volt. Itt olyan volt, mintha nagyon-nagyon túl akarták volna dramatizálni ezt a démont. Viszont, amikor meghátrált a bűntett helyszínéről (a linkelt videó végén), az valami nevetséges volt, felhorkantam a röhögéstől. Maga a sorozat két rész után is jónak tűnik. Engem nem zavar a családi szál, Eph doki nyomozása is érdekes, plusz az öreg, meg a nyílászáró szemű ‘kapcsolata’ is. A tower beteges nyugdíjasa amúgy nem tudom, mit/kit várt a találkozón.. talán egy angyalkát bociszemekkel? A többiekkel egyetértve a kádas jelenet tényleg kiemelkedő volt. Remélem helyre pofozzák ezt a démon dolgot, bár erre nem sok esélyt látok.

jky - 2014. 07. 25. 08:44

@Erja

Ezek azért nem a “klasszikus” vámpírok, legalábbis az eddigiek alapján. Itt kukacok vannak, meg ilyen “lények” lesznek belőlük, akik éppen vért szívnak meg mit tudom én mi… Ez ilyen vírusos-lényes cucc. Nincs értelme a True Bloodhoz vagy más ilyesmihez hasonlítani.

hehó - 2014. 07. 25. 09:42

peter russonak minden sorozatban alkoholistát kell játszania! nagyon jó a karaktere
tele van olcsó klisékkel de egyelőre tetszik

Fireblade - 2014. 07. 25. 10:20

Hát az biztos hogy nem a szokványos vámpír sorozat lesz, remélhetőleg..
mindenesetre újraértelmezték a nyelves csók jelentését :):)

Erja - 2014. 07. 25. 12:42

jky

Engem az fogott meg, hogy az elejétől bemutatják hogy alakul valaki vámpírrá, meg a giliszták is a helyükön vannak, csak azzal a csáppal nem vagyok kibékülve:-), Ahogy írtad, nem klasszikus vámpíros sorozat.

Csypi - 2014. 07. 25. 15:48

Nekem tetszik, nem szokványos, úgyhogy jöhet :) Jó, hogy nem a sima szemfogas vámpíros tini téma.
A szereplőválogatás nekem bejött, Csavardi Samun meglepődtem, de tetszik :D

Amúgy meg a Last ship is tök jó, mind kettő nézős lesz :)

Algieba - 2014. 07. 25. 21:17

Nagyon gyenge, régi klisék egymás után és egy akkora ostobaság, amit nem magyaráz a gyarló emberi természet, ami gyarló, de azért az életben maradásra törekszik. A járványos ürgére gondolok. Halálos vírus szabadul a világra, kit érdekel, zsarolnak… Ráadásnak szakember(?), gondolom vannak rokonai is, de mindegy neki, mert zsarolják, menjen az a vírus, amerre akar…
Ez annyira olcsó és buta történet mozgató megoldás volt, hogy az egész értékelhetetlen vacakká silányodott számomra.

pokiati - 2014. 07. 25. 21:53

Kicsit tényleg túl vontatott,túl sok horrorisztikus jelenet sem volt eddig. Talán a folytatásban több izgalom lesz!

Fireblade - 2014. 07. 26. 11:37

@Algieba:

Nem feltétlenül így van…lehet hogy nem kapcsolta össze a kettőt..lehet hogy aszonták neki, valami csempész cuccost kell kijuttatni, a zárlathoz nincs köze…ő meg elhitte, mert egyrészt zsarolták, meg másrészt így megszabadul tőlük.
Később lehet rájön, és önfeláldozó lesz…tippemre ő a következő fontos szereplő áldozat :)

JKJ - 2014. 07. 28. 07:13

Nekem továbbra is bejön. Jó a tempó, a szereplők is jól hozzák amit kell és izgalmas is.

Don Fanucci - 2014. 07. 28. 12:33

Elképzelhető, hogy valaki már írt valami hasonlót, de most lusta vagyok visszaolvasni hozzá az összes hsz-t, hogy kiderítsem.

A lényeg az, hogy a The Strain egy az egyben olyan, mint egy 2003-as vagy 2004-es széria. Afféle érzés volt lepörgetni az első két részt, mintha valami kihagyott klasszikust néznék újra.

Miért?

1. EGYÁLTALÁN nincsenek tinivámpírok, nincsenek is tinikarakterek.

Istentelenül üdítő a mai vámpírpiacon, állatira hiányzik ez a szín és ez a vonulat. Nekem több ponton valamiért leginkább a Pengét idézte – és nemcsak a trilógia második részére emlékeztető szájszervek, vagy a kopaszodó idős “fővámpír” miatt.

ÉS. VÉGRE. MEGINT. LEHETETT. PARÁZNI. EGY. VÁMPÍRTÓL.

Legalábbis a nagyfőnöktől (igaz, a kislány is durva volt a második rész végén). Jó, nem úgy paráztam tőle, hogy elbújtam a kanapé mélyén, hanem egyszerűen arról van szó, hogy rettenetesen badass horrorkarakterisztikát kapott.

Ezek számomra kimondhatatlanul nagy dolgok, még ha a True Blood vagy a Hemlock Grove is remek anyagok a témában (sőt, a TVD első két-három évada és a The Originals is egész élvezhetőek), mert, ha lehetek ennyire pimaszul öreg, az én tizenéves időszakomat idézik, mikor egymás után pörgettem le újra és újra a Penge trilógiát, vagy az Underworld első részét. S ha azt mondták, “vámpír”, nekem ezek jutottak eszembe.

(És azt se felejtsük ám el, hogy ott is olyan 30-40 közé esett az átlagéletkor, mint itt!)

2. A főkarakter annyira tipikus és jellegzetes, istentelenül elcsépelt figura. Még csak véletlenül sem hihető vagy életszerű. És az a családi dráma, ó anyám – az is tiszta 2000-es évek, egyszerűen összetéveszthetetlenül hozza azt a fílinget, mint nem is tudom… bármelyik tíz évvel ezelőtti széria, amiben előfordult ez a “meg nem értett családapa-típus”. Corey Stoll meg hiába jó színész, hogyha semmit nem ad hozá ehhez az egészhez.

3. És a többiek is – az Immortal-fejű metálkirály (annyira nem menő már ez a stílus), a Samwise Gamgee-fizimiskájú, lelkiismeretét visszanyerni készülő áruló, az öltönyös náci vámpír, a kisstillű harlemi maffiás gyerek, aki mégis próbálja jó útra téríteni az öcsikéjét, illetve az Auschwitzot megjárt ószeres zsidó vámpírvadász (David Bradley egyszerűen megunhatatlan!) – mind annyira illenek a vázolt 2003-2004-es atmoszférába, hogy az már nem is igaz.

4. Meg aztán ott vannak a stilisztikai jellemzők, amelyekből most csak egyet emelnék ki: a horror relatíve visszafogott és annyira jellemző arra az időszakra (a kortárs tánccsoportnak ható vámpírtámadás volt a kedvencem az első epizód vége felé, az mindent vitt!).

Összességében: eddig (ha két rész után lehet egyáltalán véleményt nyilvánítani) imádom a sorozatot és rettenetesen élvezem, mert egy olyan színt és hangulatot képvisel, ami égetően hiányzik a mai palettáról.

Másrészt viszont ne felejtsük el azt sem, hogy az itt előforduló történetpanelek közül már szinte mindent láttunk. Az anyag csak annyiban mutatott újat, hogy bizonyos klasszikus elemeket sajátosan elegyített.

Ha ennél többet nem fog tudni mutatni, vagy nagyon elharapódzik a főhős családi drámája, akkor részemről tuti lesújt majd a kasza. De egyelőre nem tűnik úgy, hogy ezek megtörténhetnek.

Sőt, (persze ez puszta megérzés, mégis) úgy vélem, nagyon izgalmas dolgokat tartogathat még a széria a jövőre nézve. Potenciált bőven érzek benne, csak ne ragadjon meg a (tíz évvel ezelőtti) nagyátlag szintjén.

Ja, és egy kiegészítő megjegyzés, ami a vírusos szálat illeti: már most százszor izgalmasabb és hihetőbb, mint az idei “nagy rivális” ezen a fronton. A Helixre gondolok, amin, bár remekül szórakoztam, egy idő után leginkább csak guilty pleasure-ként funkcionált jól.

Sawyer - 2014. 07. 28. 17:14

6/10-et adnék rá: jó az alaptörténete, de a megvalósítása valahogy elég felszínes, egyáltalán nem nyomasztó.

Elég vegyes érzéseim voltak a látottakkal kapcsolatban: vírus, valami démoni dög, szarkeverő milliomos mutáns inassal, rejtélyes lerobbant zacis harcos… de amire echte hajazott a pilot, az A rejtély kezdete, egy az egyben. Egyelőre ajánlanám, de olyan sokat nem várok a folytatástól, hogy az év nagy dobása legyen.

Llew - 2014. 07. 29. 00:00

Ebben a tempóban ez baromi unalmas kezd lenni. Nagyon lassan halad, közben a béna családi szállal is töltik az időt, hogy a rész végére legyen egy pici izgalom. Mondjuk most ez a gumi fejű pilóta nagyon szar volt.
Az is elég szar, hogy négy ember lekerül egy gépről ahol mindenki meghalt, rajtuk kívül, haza mehetnek, de mindenféle durva tüneteik vannak és egyiknek sem, illetve a környezetükben levőknek sem jut eszébe, hogy hívják a mentőket.

bélabá - 2014. 07. 29. 00:29

A harmadik rész nem volt rossz, izgalmas volt, még az ordító logikátlanságok ellenére is, pl. amit Llew is ír.

Yooha - 2014. 07. 29. 09:25

Don Fanucci: A Samwise Gamgee-fizimiska talán nem véletlen, mivel ugyanaz a színész :)
Nekem ami változtatnivaló lenne – és nyílván nem fognak a kedvemért :) – az az, hogy ne a helyszíneket írják ki, hanem az időt, ahogy a legelején csinálták.
Az, hogy Wilshore sugárút 132, Brooklyn, az egyrészt a nézők 99%-ának semmit sem mond, másrészt általában kitalálható a jelenet első 20 mp-ében, hogy hol járunk, pl. valamelyik szereplő lakása. És nem a kiírás segít ebben. Másrészt az időt látni sokkal fenyegetőbb lenne, ti. hogy “úristen, már 3 napja elszabadult a Gonosz, főhőseink meg még mindig nem vették észre”, vagy “már New York 80%-a átváltozott szörnyeteg, pedig csak 27 napja szállt le a gép!” (ez csak egy példa, nem tudom mi lesz).

figo! - 2014. 07. 29. 21:46

na ezjó volt, végre visszatértek a régi vámpírok…

jky - 2014. 07. 29. 22:33

3. rész jó volt, nekem egyre inkább bejön, és nem gond, hogy lassan halad, tetszik, hogy bemutatják a tüneteket, az első vérivást, támadást stb. Úgy látom szépen építkezik és kezd kiforrni. Persze logikátlanság meg klisé van, de a családi témát kezdik visszavenni, és élvezhető kis B-horror eddig, engem pl. sokkal jobban érdekel, mint az AHS. Várós, nézős marad, remélem a továbbiakban csak jobb lesz.

Thrasher - 2014. 07. 29. 22:43

@Llew:
“Mondjuk most ez a gumi fejű pilóta nagyon szar volt.”
Nekem az volt a kedvencem, hogy az elején, pont amikor hogyishívják élőre sminkelte magát, akkor a sztori szerint igazi nyakvaginájáról üvöltött, hogy hol van a nyakára ragasztva :) meta.

7/10, nekem bejött, ahogy átalakultak a népek, és azt se gondoltam volna, hogy egyszer azt látom egy sorozatban, hogy valaki lehúzza a saját p*csét a wc-n, úgyhogy egyedi pillanat volt ez. :D
Még az olyan klasszikusan idegesítő pillanatokkal együtt is élveztem, mint ahogy pl. Setrakian azzal próbálta pártjára állítani a népet, hogy “ÉGESSETEKELMINDENKIT!!!444”, aztán meg behipsterült, hogy nem hallgatnak rá. “Én már akkor vámpírokat öltem, amikor még nem is hallottál róla, nem érted te ezt.”.

btw itt azt hittem, átcsapunk Steve Buscemi-eredettörténetbe:
http://i58.tinypic.com/xaxqw5.png

Thrasher - 2014. 07. 29. 22:44

bááááá, megevett a szűrő, légysziköszi.

Benjy - 2014. 07. 30. 01:15

A nagybetűs időhúzás. Értem én hogy be kell mutatniuk az átváltozásukat, de feltétlen muszáj ezt ennyire elhúzni?

És akkor ott vannak a logikai buktatók.
Láthatóan így a 3. részre már senkit nem érdekelt mi lett azzal a kb. 200 eltűnt holtesttel…Az öreg bácsit pedig engedjük el bármiféle szankció nélkül hiszen túlélte a koncentrációs tábort. Nem számít hogy egy karddal mászkál, nyilván ha azt mondja beolvasztja akkor úgy lesz…stb. Komolyan mondom, minél több időt töltök el ezzel a sorozattal annál jobban felhúznak ezek a hülyeségek.

Szóval eddig nagyon halovány az összkép, jó szívvel is csak 5/10-et tudnék adni rá. Pedig érdekelne a téma, és a színészekkel sincs bajom, de történetvezetés szempontjából eddig katasztrófa amit letettek elénk.

sandor555 - 2014. 07. 30. 09:43

Bejött a 3.rész is. :)

pumpika666 - 2014. 07. 30. 23:03

@Thrasher: a buscemi-nél szakadtam, mikor bejött a kép :D

a végefelé pedig a black metalos mukiból pedig az 1998-as marilyn mansonná alakul át a kukitlanított fószer :D :D

http://joup.co/wp-content/uploads/2014/02/marilynmanson.png

noodles - 2014. 07. 31. 09:10

“Láthatóan így a 3. részre már senkit nem érdekelt mi lett azzal a kb. 200 eltűnt holtesttel…”
Dehogynem. Keresik is őket még említették is, hogy biztos a katonaság van benne és, hogy a túlélőket miért nem zárták akkor el.
Az viszont tényleg jó lenne ha kiírnák az időt. Hány nap telt el, 3-4?
Nekem tetszett ez a rész is, marad nézős.

ördöghöm van - 2014. 07. 31. 12:22

engem 1 dolog nagyon zavar, hogy a fészkes fenébe nem tűnt fel senkinek sem, hogy elég beteg feje lett a túlélő 4nek?
az elvegyülés nagyon nehéz lesz, bár megoldható, ha valaki másodállásban maszkmester volt :D

MrMojo - 2014. 07. 31. 15:54

Szia,

ki Jack Bauer ex-neje? Nem rémlik, és nem is találtam meg IMDB-n.

“Persze Jack Bauer volt nejének nem örülök,”

Köszi,

MrMojo

Csilla0422 - 2014. 07. 31. 23:39

Sweet Carolin-os jelenettel már megvettek.
A második részben a francia kis csaj hatalmas WTF.
Itt a harmadikban sminkelés az elején, metálos pasi ivartalanítása (vissza is pörgettem, hogy jól láttam -e), járványügyis doki fia a meghallgatáson – ilyenre is kevés példa van már.

Eddig a vámpírok tényleg tökösek, remélem maradnak is. Az a szájból kijövő izé meglehetősen fura.

Tényleg nagyon bejön.

Tímea - 2014. 08. 01. 00:03

pumpika666

“a végefelé pedig a black metalos mukiból pedig az 1998-as marilyn mansonná alakul át a kukitlanított fószer :D :D”–> be kell valljam,elnevettem magam,amikor megláttam :D és még most is nevetek :D

Egyébként nem értem a feleség csajszi mikor jön már rá,hogy dokit kellene hívni a férjéhez? Ott van vagy két-három gyerek! Akárhogy is imádom a férjemet,azért a gyerekeket nézném!

Csilla
“járványügyis doki fia a meghallgatáson – ilyenre is kevés példa van már.”–>rendesen megsajnáltam az ürgét :) a bolond exfeleség meg minek pasizott be,ha még mindig szereti? :D Nem hogy örülne,hogy van munkája a férjének,és jól élnek :) az ilyet ütném péklapáttal :D

Benjy
“Az öreg bácsit pedig engedjük el bármiféle szankció nélkül hiszen túlélte a koncentrációs tábort. Nem számít hogy egy karddal mászkál, nyilván ha azt mondja beolvasztja akkor úgy lesz…stb. “–> azért ennek van valóságalapja :) először is nézzük meg a korát az öregnek,másik,biztosan nem volt még büntetve,ezek is számítanak. Kapott egy esélyt,ha nem él vele,akkor dupla bünti :) olyan ez,mint a felfüggesztett ;)

winnie - 2014. 08. 01. 05:22

mr mojo: leslie hope.

VDani - 2014. 08. 02. 16:55

Ezt így 2014-ben hogy?
http://i.imgur.com/YLz2VUI.png

A patkányos csóka irodájában mutatták, miközben mindenki tablettel mászkál… vagy esetleg lenne valami jelentősége?

jky - 2014. 08. 02. 17:19

@VDani

Mi? A cirka 10 éves monitorra gondolsz? :) Magyar irodákban találhatsz ennél régebbieket is. :D Neki biztos megfelel ez is. :)

VDani - 2014. 08. 02. 17:30

A monitor, a megsárgult nyolcvanas évekbeli telefon, meg a retro oprendszer. :D

Sári László - 2014. 08. 03. 17:01

A 4. túlélőről tudunk valamit? Vagy csak nekem kerülte el a figyelmem? Mert van a kislány, a rock sztár, és pilóta, meg az üzletasszony. Róla valami infó? köszönöm

kopasz108 - 2014. 08. 03. 17:03

A 4. túlélőről tudunk valamit? Vagy csak nekem kerülte el a figyelmem? Mert van a kislány, a rock sztár, és a pilóta, meg az üzletasszony. Róla valami infó? köszönöm

Jessica - 2014. 08. 03. 23:15

A kislány nem volt a túlélők között. Ansel a negyedik. Az ügyvédnőről pedig nem volt szó az éttermi jelenet óta.

JKJ - 2014. 08. 04. 11:29

Nekem így a negyedik rész után is bejön. Rég röppent el 42 perc ilyen gyorsan!

Yooha - 2014. 08. 04. 20:31

Hát ez a dokinő mekkora egy puding! “Jujj, meg kell ölni 200 embert!”
Először is ők már nem emberek, hanem valami bigyók, amik hullákkal báboznak. A fickód is megmondta, de látom nem figyelsz.
Inkább most 200 ember, mint később 10 millió NY-ban, vagy 7 milliárd az egész Földön. Do the math, girl.
Amúgy a vámpíroknak úgy általában az örökös világinvázió közepette mi a tervük akkorra, amikor már nem marad ember?

winnie - 2014. 08. 04. 20:39

??? azert a nezo ne veszitse el a realitas erzeket… egy ember megolese is dobbenetes bun. telejsen jogos. reakcio. a tevekepernyo elol konnyu 200 embereket megolni. az meg, hogy valami nem ember? mi mas lenne? vampirok, meg elohalottak, meg bigyok nem leteznek. ok nem tudjak, hogy teves karakteek. en sem hinnem el, ha latnek egy zombit az utcan, hogy az zombi:)

Llew - 2014. 08. 04. 21:12

A hú, végre megint komolyan vehető és még “tudományosan” is alátámogatott sztori erősen halad abba az irányba, hogy önmaga és az egész vámpíros zsáner legrosszabb paródiája legyen.

Thrasher - 2014. 08. 05. 00:21

először is: MARLOOOO! mondjuk a legkevésbé király főellenség volt a Wireben, de akkor is.

másodszor viszont: ó öregem, az a szöveg, amit a csaj a halott kutyájának lenyomott, meg ahogy utána a szomszéd bement megverni a kutyát, az annyira rosszul megírt dolog volt, amilyet nagyon ritkán látni.

na és hát harmadszor: “Herpyderp, én csak videókat csinálni járok a CDC-be, mijazakloáka, és egyébként is, hol van Frodógazdám?”

Setrakian kellemesen badass néha, de ezígyez csak 6/10, mert butus, és kevésbé menő, és kreatív látványvilágú, mint amire számítottam.

bélabá - 2014. 08. 05. 00:46

Hát, a negyedik után is ugyanazt tudom mondani, mint az előző után. Még mindig várós és izgalmas, de továbbra is égetőek a logikátlanságok.

10-ből hány tudós nem hívna segítséget, vonná be a rendőrséget, kormányt az ügybe egy ilyen alagsori jelenet után?

Ők meg nekiállnak boncolni meg elrejteni a hullát, meg magánnyomozni mindenféle segítség nélkül.

Oké, értem, hogy ami a valóságban történne ilyenkor, abban nem lenne annyi rejtély, és sokkal kevesebb szerepe lenne a főszereplőknek. De erre az íróknak ki kellett volna találni valami jó magyarázatot, hogy miért kell önbíráskodni, ahelyett hogy odahívnák a katonaság elit alakulatait.

Az internet blokkolása meg, na mindegy.

De még ezzel együtt is izgalmas.

Tímea - 2014. 08. 05. 00:53

Yooha
Hát ez a dokinő mekkora egy puding! “–>csak idegösszeomlást kapott :D természetes reakció ;) nem tudja feldolgozni a történteket,valósághű vonal. Minden ember más természetű,ezáltal másképp válaszol szitukra.
Winnie-nek ebben igaza van,jelen pillanat ő jelenleg nem fogja fel,hogy ezek vámpírok,vagy bigyók,fertőzött embereket lát,akit meg kell menteni,hisz ez a munkája :)

Winnie
“en sem hinnem el, ha latnek egy zombit az utcan, hogy az zombi:)”—> gyorsan gondolkodj :D ennyi beteg sori után igenis forduljon meg a fejedben :D

Megjegyzem ilyen helyzetben én nem gondolkodnék,hogy vámpír vagy zombi. Ha támad,akkor bizony vagy menekülőre fogod,vagy megvéded magad ;)

Nekem izgi volt ez a rész. Tetszett a boncolásos jelenet :D
Végre a feleség is rájött,jobb,ha elviszi a gyerekeket :D ezt követően meg ő is bedilizett :) ami nem csoda,főleg,ha szereted a férjed,családod,és nem akarod elveszíteni,csak bele kell gondolni…nyilván sokan így reagálnának…láttam kövi rész előzetesét…erre a vonalra még rámennek :)
Az öreg nekem nem illik a képbe ,de biztosan majd belehelyezik ezt a puzzle darabot is :)

Yooha - 2014. 08. 05. 12:01

winnie: De a járványügyes főszereplő is mondja, hogy ők már nem emberek, csak “burkok”, amiket a vírus mozgat. Ha neki leesik, és mondja a csajnak is, azért ő is gondolkozhatna. Ennyi vámpíros és zombis sorozat/film után feltünhetne nekik, hogy ők is egy ilyenben vannak :D

De hogy miért nem riadóztatják a mindenféle fegyveres erőket az jó kérdés. Szerintem reális lenne az is, hogy nem hisznek nekik, nincs elég bizonyíték a járványra, aztán az utcákon masírozó katonákra a sikátorokból lecsapnának a vámpírok.
Tényleg, mondta már valaki a sorozatban, hogy “vámpír”? Ugye nem?

Thrasher - 2014. 08. 05. 13:09

“Ennyi vámpíros és zombis sorozat/film után feltünhetne nekik, hogy ők is egy ilyenben vannak :D”

jóformán egyetlen zombifilm se játszódik olyan univerzumban, ahol ismernék a zombik fogalmát, nyilván nem véletlen

bélabá - 2014. 08. 05. 19:50

Yooha: “Szerintem reális lenne az is, hogy nem hisznek nekik, nincs elég bizonyíték a járványra,”

Konkrétan ott van 3 megölt szörny, és a csomó giliszta bizonyítéknak. Ha ez nem elég a hatóságnak akkor tényleg gond van. :)

jky - 2014. 08. 05. 22:48

4. rész: Jaj, rettenetesen ostoba és klisés volt, már fogtam a fejem, pedig az előző rész a hibáit leszámítva tetszett, de ez valami hihetetlen bután volt már megírva-rendezve, de szinte végig.

Most komolyan, majd ők ott hárman nekiállnak boncolni. Nem hogy nem volt elkülönítve a lény, nem hogy megfelelő védőruha nem volt rajtuk közben, de még egy nyomorult maszk sem, mikor vírusos az egész téma, meg eleve, azt sem tudják mi az. Hát az eszem megáll.

A kutyás, fészeres, szomszédos jelenet is… anyám borogass, hihetetlen gázul volt megcsinálva az egész.

A végén a kislány, full klisé: csöndben áll, gyerekdallamos jelenet, megfordul, támad, aztán ott terem az öreg hirtelen a semmiből.

A mexikóiakat meg kár volt erőltetni, a kocsilopásos jelenet is teljesen nevetséges volt.

sledge - 2014. 08. 06. 21:15

Jajj!

Az elején reméltem, h akár egy új Fringe lehet belőle, de ez nagyon fáj. Az ötlet jó, hatalmas potenciál van benne, de ennyire birka dolgokat csinálni…

1. Fészeres téma: Kezdem azt hinni, h az amerikaiak tényleg annira birkák, h a fészerben tartják titokban az átváltozott családtagjaikat (a la Walking dead), főleg ha az kinyírta a kutyát (még szólt is, h veszélyes, utána meg kinyírja a szomszédot). Persze azért beküldöm oda az unszimpatikus szomszédot is a biztonság kedvéért, hátha őt is kinyírja.

2. Nem hívok erősítést a kapitánnyal történt affér után a másik helyszínre, nem mutatom meg az eddigi bizonyítékokat senkinek. Nem kell sietni, ráér a főszereplő a doktornővel kommandózni.

3. Senkinek sem tűnik fel pár eltűnt hulla és a halottkémi hivatalban eltűnt emberek hiánya ennyi idő alatt.

Imádom a misztikus/scifi-s sztorikat, de a sztori megírásához kéne egy kis ész is. Itt sajnos úgy tűnik, ez hiánycikk. Ennek ellenére nézem, jó kikapcsolódás, de néha nagyon fáj a butaság.

Csilla0422 - 2014. 08. 07. 18:02

A boncolással megint megvettek. Szerintem jó rész volt és várom nagyon folytatást.

A vírusról megállapították, hogy nem levegőben terjed. Több ember boncolásán is bent voltam már ahol nem kellett maszk, csak kesztyű és sima patológusi ruha.

A pasi láncolta le magát a fészerben… Vagy én emlékszem rosszul?

Miután az E.Ü. miniszter asszony leállított mindent, a hatóságok őt védik mégis ki a fenének kellene szólniuk? Eddig egyedül az öreg hisz nekik.

A hullák feltűntek és mondták is, hogy egy helyre mennek mind: a szeretteikhez.

A kislány: sztem így próbálták szemléltetni, hogy valamit megőriztek az emberségükből, de 99%-ban nem azok, hanem “ragadozók”.

jky - 2014. 08. 07. 19:36

@Csilla0422

Az elején a beteg faszit is elkülönítették egy ilyen “nem tudom mi a rendes neve” hermetikusan zárt ágyban és úgy vizsgálták. Erre itt van egy átváltozott valami, azt sem tudják mi az, fertőz-e, vagy ilyesmi, de még maszkot sem húznak, nem hogy védőruhát. Ott fekszik valami dög, idegen lény, de csak úgy simán boncolják, mint Átlag Józsit? Most komolyan?

Csilla0422 - 2014. 08. 07. 21:34

Hermetikusan zárt ágyat, szobát Magyarországon is alkalmaznak pl.: őssejt beültetés, nagyon gyenge immunrendszernél stb. és ilyenkor a beteg érdekében van, mivel egy nátha is halálos lehet számukra.

Kockáztattak, mert azt még nem zárták ki, hogy a vírus cseppfolyós állapotban terjed -e. Így viszont kellett volna szemüveg, maszk kevés a leragasztott kesztyű.

Viszont ha tudják (csak még mi nem), hogy csak a “kukac” a terjeszti, akkor meg jól jártak el.

bélabá - 2014. 08. 07. 23:09

“Miután az E.Ü. miniszter asszony leállított mindent, a hatóságok őt védik mégis ki a fenének kellene szólniuk? Eddig egyedül az öreg hisz nekik.”

Hitről csak addig lehet szó amíg nincs bizonyíték, de nekik van 3 szörny tetemük. Ha a hatóság el akarja tussolni, szóljanak az RTL Klubnak. :)

sorozat/gyilkos - 2014. 08. 08. 00:45

Nyihaha, Bruhaha, valaki segítsen Vuknak a kisrókának!

Gratulálok Guillermo del Toronak és Cusenak, hogy high concept sorozatnak sikerült eladni az Asylum legújabb titkos fejlesztését.

Ok, kicsit kellemetlen a kontraszt Lindeloffal, és minden idők egyik legtúlértékeltebb filmjére (A faun labirintusa) is másként fognak pillogni a kritikusok, na de akkor is.

A negyedik rész nem pöcsölt, kapásból több jelenettel és aranyköpéssel indul a világhírű Lusnjai sci-fi fesztivál arany-kecskeszem nagydíjáért.

A tudomány, az igaz emberi érzelmek, és ősi félelmünk attól, hogy véletlenül lenyelünk egy mutáns kiéhezett meztelencsigát, káprázatos mozgóképi együttessé szublimálódtak.

Köszönöm az élményt! Egy rajongó, aki az utolsó nyálkáig mellettetek lesz.

sledge - 2014. 08. 08. 01:18

1. “A pasi láncolta le magát a fészerben…” Így van, de ilyenkor egy normális ember mit tenne, ha látja, h bezombult a férje? Megvárja, amíg elmúlik, esetleg főz neki egy csésze teát? :D

2. Az ugye nem komoly, h senki nem hinné el a sztorit a döglött szörnyek után? :)

3. “Senkinek sem tűnik fel pár eltűnt hulla és a halottkémi hivatalban eltűnt emberek hiánya ennyi idő alatt.”

“A hullák feltűntek és mondták is, hogy egy helyre mennek mind: a szeretteikhez.”

Átfogalmaznám a mondat első részét közérthetőség kedvéért: Senki nem veszi észre, h eltűnt egy csomó hulla a halottkémtől.

korum - 2014. 08. 08. 09:42

“Átfogalmaznám a mondat első részét közérthetőség kedvéért: Senki nem veszi észre, h eltűnt egy csomó hulla a halottkémtől.”

Hát a halottkémnek lehet hogy feltűnne…

VDani - 2014. 08. 08. 20:34

Van benne néhány Under the Dome-szintű megmozdulás, meg érződik rajta a könyves szerkesztés, de azért nekem mindig várós valamiért, és elég gyorsan le is pörög.

Stiel - 2014. 08. 11. 19:40

5. rész egy picit jobb volt, talán a több action miatt.

Ansel jó fej volt a kiláncolással, a felesége viszont nem épp jó keresztény módjára viselkedett. Mindenesetre tőlük már búcsúztunk is. A jogásznő viszont még mindig nagyobbrészt ember.

Llew - 2014. 08. 11. 20:16

Baromi vontatott. Az ötödik részre jutunk oda, hogy végre történik valami. Ezt kb. a 3. részben kellett volna.
Ugyan akkor tele van fárasztó hülyeségekkel. A CDC főnök még mindig egy idióta bürokrata mikor szörnyeket mutatnak neki videón. Kíváncsi vagyok az öregek otthona után mi lesz, mert ha az írók azt is elmismásolják valami hülyeséggel, akkor kasza. Meg remélhetőleg Mr Keamy is beszámol a látottakról. Mondjuk azt nem értem, hogy azok a vámpírok mit csináltak ott lent? Nem arról volt szó, hogy haza kódorognak a szeretteiket kajálni, mint a kislány? Vagy ezek akkor nagy tinin nindzsa rajongók, hogy inkább azokat keresik?
A fekete menedzser csaj, az ügyvédnő és a házvezetőnője dettó sík hülye, csak hogy a sztori a kitalált mederben maradhasson.
Ami csak simán nem tetszik, hogy az eddigi “tudományos” háttérhez képest megtartottak olyan klasszikus vámpíros elemeket, mint az ezüst, meg a tükör. De legalább tudják mik azok a vámpírok, meg az öreg Waldernek jó dumája van.

Llew - 2014. 08. 11. 20:30

Egy külföldi oldalon egy kommentelő az aktuális ebola pánik kapcsán jól megfogta, hogy miért is idegesítően életszerűtlen a szereplők viselkedése.
Csak két biztosan ebolás amerikait vittek haza, akiket azóta is karanténban kezelnek, de a csapból is az ebola folyik és mindenki be van tojva. Egy faszi akiről azt hitték fertőzött, egy durvább hasmenés miatt kórházba ment, és ott kezdtek el miatta parázni.
Ehhez képest a sorozatban 200 ember meghalt meg, ki tudja mitől, de hőseinken kívül a kutya le sem szarja. Leginkább azok, akik gyanúsan betegek, meg akiknek ez ilyen helyzetek kezelés lenne a dolga.

bélabá - 2014. 08. 12. 01:25

Már annyian tudnak róla, hogy vagy ritmust, léptéket vált a sorozat, vagy tömeges kasza lesz, ha továbbra is ezt a titokban nindzsázást nyomják.

blabla - 2014. 08. 12. 02:36

Az 1×5 egész jó volt. Az előzőekhez képest legalábbis.

zolij - 2014. 08. 12. 08:33

A vallásos csaj (Ansel felesége) sose volt normális, már a kezdetektől látszott. A férje átváltozása ezt csak súlyosbította, egy ilyen embertől teljesen valós reakció amit művelt a szomszéddal.

Amúgy az 1×05 egész jó volt, az öregek otthonás jelenet vége pedig adta.

pumpika666 - 2014. 08. 12. 20:52

vicces, hogy a koncentrációs tábor lakói angolul beszélnek, miközben a katonák németül, nehéz lett volna pár szlávul/héberül karattyoló statisztát keríteni? :D

amúgy meg imádom, részről-részre jobb, tudományos magyarázatokat meg ne keressünk, ez nem a discovery :D

az öreg a fényérzékenységről vajon nem tud? csak mert a helyében felturbózott uv-lámpákkal támadnék a lényekre

jky - 2014. 08. 12. 22:30

Hiába rendezte a Robotzsaru ezt a részt, az írás akkor is vérgyenge. A legtöbb karakter idióta, csak hogy szándékosan húzhassák a történetet. A CDC főnöknél már majdnem a fejem vertem a falba, hogy pofázik ott a hegyek megmozgatásáról meg minden baromságról, mikor ott volt előtte az a qrva telefon a bizonyítékkal. A nő is ott fekszik betegen, de… áhh… inkább nem is mondom, mert csak felhúzom magam, hogy mennyire idiótán van megírva.

A táboros flashback viszont jó volt, de tényleg pofázhattak volna lengyelül, ha már a nácik németül pofáztak. Az is jó, hogy terjed a kór, már rohadtul ideje volt.

@Llew
“Mondjuk azt nem értem, hogy azok a vámpírok mit csináltak ott lent?

A napfényre nem jöhetnek ki, lent viszont sötét van és tudnak kolbászolni, gondolom. A csatornarendszer behálózza a várost, így könnyen mozognak egyik helyről a másik, akár nappal is.

Crias - 2014. 08. 12. 22:49

Nem biztos de mintha mondta volna a fényérzékenységet is még gondolkoztam is rajta hogy a többieken miért nem jött ki de biztos azért mert még nem változtak át.

Ja apropó aki figyelmes volt hallotta hogy napfogyatkozás lesz hamarosan amikor Nora a tv kirakatának dőlt neki:D
Gondolom erre megy ki a játék.

Llew - 2014. 08. 12. 23:13

“tudományos magyarázatokat meg ne keressünk, ez nem a discovery”
de hát pont az a lényeg, hogy az átlagos vámpír sztorihoz képest itt nem valami fantasy maszlag van, hanem egy tudományos, fertőzéses maszlag van a lények léte mögött

jky
kösz ez elég egyértelmű volt inkább az utána évő kérdésem volt a lényeg “Nem arról volt szó, hogy haza kódorognak a szeretteiket kajálni, mint a kislány?”

sledge - 2014. 08. 12. 23:16

Tuti, h napfogyatkozáskor fognak támadni.

Viszont minden amerikai filmben szereplő ennyire idióta? Egyiknek sincs annyi esze, h szóljon a rendőrségnek v vmi komolyabb szervezetnek, amikor vmi természetellenes dolgot lát?

Az addig oké, h nincs net sehol, de a helyi szervek ilyenkor mi az atyaúristent csinálnak, h napokon keresztül nem tűnik fel pár tucat hulla eltűnése és a kommunikáció teljes megbénulása?

Oké, h sorozat, de ennyire hülyének nem kéne lenni és ez nem csak a Strainnél probléma. Pedig tartom továbbra is, h jó az ötlet, csak ezeket a baromságokat ki lehetne kerülni egy kis odafigyeléssel.

Llew - 2014. 08. 12. 23:27

Egy teljes napfogyatkozás is csak percekig tart és az egész max pár óra alatt lezajlik, plusz nincs közben éjszakai sötét. Mi a anyavajáért lenne ez bármilyen előny is ezeknek a dögöknek?

bélabá - 2014. 08. 12. 23:53

“Egy teljes napfogyatkozás is csak percekig tart és az egész max pár óra alatt lezajlik, plusz nincs közben éjszakai sötét.”

Éjszaka viszont éjszakai sötét van vagy 10 órán át, szóval én sem értem a napfogyatkozás előnyeit.

jky - 2014. 08. 13. 08:38

@Llew

Lehet, hogy nekik nincsen családjuk. :D Vagy ezek olyan hullák a repülőről, akik másik városból/országból (fene sem emlékszik már honnan) érkeztek. Vagy már szervezkednek valamit, lehet, hogy tömeges invázió lesz, vagy ilyesmi. De aztán az is lehet, hogy tök random. Az írás minőségét (minősíthetetlenségét) elnézve talán nem is érdemes túl sokat filózni ezen. :)

Csilla0422 - 2014. 08. 13. 19:57

A visszatekintés tökéletes lett volna ha egy-két román, lengyel stb. szó hallható, az angol itt nem volt nyerő…a német viszont ott volt.

A csatornázó izék furák voltak, mert eddig arról volt szó, hogy otthon kéne lenniük.

Hogyan is higgyen bármilyen hatóság, amikor a tudós pasinak is ennyit mindent át kellett élnie, hogy elhiggye amit lát… Szerintem már a dokinő is jobb belátásra tér.

A vírusról igaz, hogy a lefolyása egyénenként változik.

Már várom a folytatást!

Tyberius - 2014. 08. 13. 23:07

Egy FX-től picit többet vártam volna, mármint a visszaemlékezős jelenet kapcsán… Komolyan angolul beszélő lengyel-román-zsidók? WTF??? Mindezt a második VH végén?

Vannak benne egyébként parás részek, mert érdekel merre haladnak, most hogy jönnek fel a felszínre a dögök…

Yooha - 2014. 08. 14. 09:17

A napfogyatkozásnak biztos van valami jelentősége, pl. akkor valami mágikus sugárzás még erősebbé teszi a Fővámpírt, ad 24 óra immunitást a napfény ellen, vagy ilyesmi. Pár percnyi sötétség amellett, hogy kb. 12 óránként (vagyis gyakrabban, mert tél van) amúgy is sötét van órákig, önmagában nem sokat ér.
A CDC főnök meg remélem titokban vámpír, vagy szimpatizáns és ezért szabotálja a dolgokat, az megnyugtatóbb lenne, mint hogy csak simán idióta.

arsebulls - 2014. 08. 14. 17:34

@Llew; @jky

az 1×05 ben valamilyen szinten megmagyarázták, hogy egyesek miért laknak a halott utasok Szecskamesternél:

,,-tudja, hogy miért tér el a fertőzés foka a “halott” utasok és a túlélők között? – van, aki náthás lesz az influenzától, van, aki meghal tőle. – Ez a mester miért hagyna 4 utast életben? – Hogy a média felkapja a 4 ember csodás megmenekülését, szemben a 200 halottal, időt adva nekik, hogy teljesen átváltozzanak, majd hazatérjenek és terjesszék a kórt.”

Ez a rész rögtön az elején 5:47-től van 6:11-ig. De ezzel kapcsolatban meg azt nem értem, hogy Emma, a kiscsaj meg mégis hazament pedig ő nem volt túlélő…

speedle - 2014. 08. 14. 17:43

Nekem abszolu bejovos. Viszont akkor akik ‘meghaltak’ a gepen nem birjak a napfeny! Mekkora laza volt mar a hullaeltakaritos csavo :) tiszta rutinbol :) tetszik hogy ilyen par perces karaktereket is kidolgoznak.

Tímea - 2014. 08. 14. 22:56

1X05
Nagyon tetszett,ahogy az öreg kisütötte a rántottát,majd kenyérre téve tálalta :) milyen guszta volt? :) Aztán röviden-tömören vázolta a tényállásokat :) merre az arra … megkedveltem a szívós vénembert ;)

A flashback jelenetek is jól sikerültek :)
Ééééés végre káosz,apokaliptikus hangulat :) nagyon ütött ott az öregek otthonában lévő jelenet!

Majd CDC főnök bácsi … meg sem nézte a videót,ami arra enged következtetni,hogy ugyan nem tetszik neki,de látott már ilyet. Valószínű, köze van a járvány terjedéséhez.

Gyanítom, a Mester jobb keze,az a maszkos fazon hálózza be az egész várost,mindenhol dolgoznak neki,ahogy említette,ezáltal övé a CDC főnök is :) ezt követően már a kétszáz ember eltűnése is -jelenleg még nem lát napvilágot,mivel mindenki le van fizetve :) így indult az egész sztori,emlékezzetek ;) ahogy a csóró mexikói fazon szállította a csomagot.

Stiel - 2014. 08. 18. 13:06

A napfogyatkozás jött és lement, és kb. semmi nem történt alatta. Viszont a patkányirtó és a mexikói bokszoló is egyre jobban belekerül az eseményekbe. Rájuk kíváncsi lennék, csak még mindig lassan haladunk…

JKJ - 2014. 08. 18. 13:44

Továbbra is nagyon élvezetes! Abban biztos vagyok, hogy akinek eddig nem tetszett, már nem is fog. Most hagyja abba.

Thrasher - 2014. 08. 18. 20:56

FHUCK YEAH!
király volt.
mondjuk jah, a napfogyatkozás alatt kicsit nagyobb zúzásra számítottam én is, így még csak azt se lehetett mondani, hogy a járvány robbanásszerű elterjedéséhez kellett volna, mert nem született sok új fertőzött.
azért zombikórboncnok K jól nézett ki, az ilyesmit vártam én a sorozattól.
és most egyáltalán nem éreztem a gagyizmust se a sminkeken/effekteken.

azért az nagyon gáz munka volt, ahogy Keamy meglátta vöröske telóján a gyerek képét: “oké, tudjuk, hogy csak egy pár mondatos mellékszereplő, de CSALÁDJA VAN, TESSÉK SAJNÁLNI!”, de ez legyen a legnagyobb bajom

bélabá - 2014. 08. 19. 00:17

Na, örülök, hogy a napfogyatkozást nem erőltették túl, nem is kellett.

Jópár rész óta ugyanaz a helyzet, a rengeteg hiba ellenére nekem még mindig várósak a részek.

Mondjuk lassan már több száz ember látta az átalakult embereket, érthetetlen hogy még mindig mindenki úgy csinál, mintha semmi sem történt volna.

SASI - 2014. 08. 19. 15:02

Hát igen, én sem várok logikailag tökéletes sorozatot de van 1-2 olyan szintű hiba a sorozatban amire illett volna jobban figyelni az íróknak, ennyire még az amerikai nézők sem hiszem hogy hülyék lennéne. Ettől függetlenül nézhető, de ennél azért valamivel többet várok a szezon hátralevő részében.

Thrasher - 2014. 08. 19. 18:46

“ennyire még az amerikai nézők sem hiszem hogy hülyék lennéne.”

nem, nem,ennyire azért még ők sem azok, meg hát szerencsére itt is vagyunk nekik mi, felvilágosult magyarok, majd segítünk.

jky - 2014. 08. 19. 22:34

Nincs mit szépíteni, kőkeményen ostoba továbbra is az egész. A feleség is, az új pasi is, az FBI-osok is, de még a patkányvadász sem túl eszes, igazán csinálhatott volna képet vagy videót a dögökről. Volt egy semmit nem érő napfogyatkozás, erre kellett várnunk, aztán előjött 1-2 vámpír, a mexikói agyonverte a dagadékot, persze, hogy a rendőrök rá sem néztek a dögre, a kisebbségit már vitték is be a dutyiba. És akkor most terjedhet a vírus szerteszét, picit gyorsabban, de még mindig lassan, csak hogy legyen mivel kitölteni az évadot. De ne aggódjunk, a vén ZS-nek már van egy új terve, kell is, hiszen lesz 2. évad.

Azért a nácivámpír jól nézett kis a rusnya pofájával, és kb. ennyi volt a pozitívum.

pumpika666 - 2014. 08. 20. 14:04

hogy miért a napfogyatkozás? nappal az utca tele emberekkel(este azért nincs fullon emberekkel annyira), akik az eget bambulják: terített asztal :D
sztem elég volt a pár jelenet abból mindenkinek leesett, hogy jó pár új páciens született :)

Thrasher - 2014. 08. 20. 20:04

“elég volt a pár jelenet abból mindenkinek leesett, hogy jó pár új páciens született”

hát de épp ezt írtam. Setrakian már azelőtt is vámpírokkal teli alagsorokat talált, ukrán Keamy meg csatornákat, szóval nem igazán jött át, hogy most szaporodtak volna el.

zolij - 2014. 08. 21. 11:38

Nem az új fertőzöttek a lényeg, hanem hogy ugyanúgy haza fognak menni a családjukhoz, mint a repülő utasai.

Csilla0422 - 2014. 08. 21. 17:57

A patkányfogó menekülés közben tök jó videókat készíthetett volna. Nem is értem ez miért nem jutott az eszébe… persze csak az élete volt a tét.

Az FBI ügynökök fertőzőtett nem láttak, a volt feleség szintén nem. Miért is kellene hinniük? Mert a gyanúsított mindig igazat mond? A volt feleség barátnője jól összefoglalta az egészet.

A patkányfogó apja szintén megmondta, hogy miért nem hisz a saját fiának.

Amíg a történéseket a szemükkel nem látják az emberek nem fognak hinni, főként, hogy a média teljesen az ellenkezőjét közli.

Jó rész volt. Pacsi, hogy a napfogyatkozás nem lett túldramatizálva. A célját elérte, mert biztos sok “új arc” lett.

Kíváncsi vagyok az új tervre és a folytatásra.

jky - 2014. 08. 21. 19:37

@Csilla0422

Az élete volt a tét? Kinyírta őket, ott égtek el előtte, meddig tartott volna felvétel készíteni? De úgy kb. akárhol. Nem, bizonyíték nem kell, minek az, inkább rajzolgat egy kávézóban, aztán majd jön a napfogyatkozás, ráérünk.

A feleség pedig persze, miért is hitt volna annak a profi kutató (ex)férjnek, akinek az élete a munkája, komolyan vette mindig is (éppen ezért akar elválni tőle, mert a munkának élt), de amikor elmondja, hogy b@zmeg, menekülj, mert gebasz van, á, akkor nem hiszünk neki, csak játsszuk a sértődött, hisztis pics@t. Az nem baj, hogy ott van a gyerek is, inkább kockáztatunk, húzzuk az időt, biztos kamuzik a férj/apa.

Ebben a sorozatban hiába pofáznak akárkinek is, hogy baj van, baj lesz, figyeljetek már, nem, soha senki nem hisz el semmit, mert akkor nem lehet nyújtani, mint a rétestésztát.

Don Fanucci - 2014. 08. 21. 20:53

Imádom a sorozatot és imádni is fogom – a logikátlanságok miatt van egy ilyen trash-fílingje néha, de az is csak a báját növeli. Nagyon jók, erősek a karakterek – a kedvencem most már egyértelműen ukrán Keamy, de a többieket is csípem, senki sem zavar vagy idegesít és ebben a részben a családi drámázás is kifejezetten elviselhető volt.

Egyébként a The Strain-nek minden hibáján túlmutat a hiánypótló mivolta – vámpírtémában kevés elborultabb anyagot láttam eddig, főleg, hogy itt van egy markáns sci-fi jelleg is, tiniszereplők pedig egyáltalán nem (és tényleg nem – oh, yeah, az átlagéletkor 40 év körüli!!!).

Viszont két alapvető dolog mégsem hagy nyugodni az 1×06-tal kapcsolatban:

1. Mégis hol ugrott ez a rész szintet – ahogy a készítők ígérték? Mit láttunk, amit eddig nem? Mi történt, ami eddig nem?

A napfogyatkozás?

És azzal változott valami – mert én ugyan nem láttam volna, hogy vámpírhordák törnek fel a csatornákból…

2. 2014-ben vagyunk, ma már létezik közösségi média is, ahol villámgyorsan és megállíthatatlanul lehet terjeszteni az anyagokat.

És valószínűleg tényleg több 100-an látták már a vérszívókat, valaki csak lőtt róluk videót. És nem posztolta ki sehova?

És Eph nem lőtte ki a youtube-ra a sajátjait, ha már tényleg a gyors figyelemfelkeltés volt a célja?

Szóval itt jön be az, amit korábban egy hosszadalmasabb hsz-ben már ecseteltem (amit sajnálatos módon nem tudtam fellőni ide, mert a rendszer egyszerűen nem engedte meg): olyan ez a Strain, mintha úgy kb. éppen tíz éve készült volna (ezt ott részletesebben kifejtettem, most nem teszem meg).

Amikor még nem voltak tinivámpírok, de nem állt rendelkezésre megannyi kiváló tecnikai lehetőség sem…

winnie - 2014. 08. 22. 04:54

“Amikor még nem voltak tinivámpírok”

hádde Buffy 1997 óta irtotta a vámpírokat:)

egyébként írtam is az 1×02 kritikában: “Szóval mintha késett volna pár év(tized)et a The Strain,”

SASI - 2014. 08. 22. 11:56

@Don Fanucci:

“2014-ben vagyunk, ma már létezik közösségi média is, ahol villámgyorsan és megállíthatatlanul lehet terjeszteni az anyagokat.”

Az első részek valamelyikében, most hirtelen nem emlékszem hányadik részben volt, de Eichhorsték felbéreltek egy csajt hogy lassítsák be a netet annyira hogy ne lehessen multimédiás tartalmakat megosztani egymással. Bár ez számomra nevetségesen hangzik, de gondolom a sorozat írói valószínűleg ezzel a lépéssel próbáltak meg arra utalni miért nem jelenik meg a sorozatban a közösségi média.

jky - 2014. 08. 22. 12:19

Már az is órási gagyi húzás, hogy egy csaj úgy meghackel mindent, hogy sehol ne legyen se net, se telefon, semmilyen egyéb kommunikációs eszköz. Ilyeneket a leggagyibb sorozatok lőnek el, de talán még azok sem ilyen mértékben, hogy nulla kommunikáció, teljes infózárlat mindenhol. És akkor ehhez jönnek még a végtelenül ostoba szereplők, akik soha nem akarnak elhinni semmit, akkor sem, ha az orruk előtt a bizonyíték.

No igen, jól írták fentebb, írásminőség és sztori szempontjából nagyon úgy néz ki, hogy késett pár év(tized)et a sorozat, pedig a ígéretesen indult a promók és a pilot alapján.

Csilla0422 - 2014. 08. 22. 16:14

A “meghekkelés” nekem nem tűnik gagyinak. A mai világban simán meg lehet bénítani a kommunikációt.

A menekülés egy résszel előbb volt, összekevertem. Ebben részben tényleg videózhatott volna, mert lehetősége volt rá.

zolij - 2014. 08. 23. 11:03

@jky nem olyan gagyi az, ma már gyakorlatilag semmilyen kommunikáció nem analóg, a központi részeken mindenhol IP protokoll felett megy az adat, ergo elméletileg meg lehet bénítani kellő hozzáértéssel. Persze nem olyan egyszerűen, mint a sorozatban, de *elméletileg* nem lehetetlen.

Meg azt se felejtsük el, hogy elvileg a cselekmény New York-ra van korlátozva, így nem az az egész internetet kell megbénítani, elég ha csak a New York-i részt intézik el.

jky - 2014. 08. 23. 12:00

Elméletben semmi sem lehetetlen. :) Maradjunk a annál, hogy a sorozatban mi volt, az pedig blődség. Főleg összevetve azzal, hogy a promók egy jóval okosabban megírt sorozatot sejtettek, de még a pilot alapján sem igazán ilyesmit várt az ember (még ha az ottani kliséktől el is tekintünk).

De még csak nem is a hackelés a legnagyobb gond, hanem az, hogy direkt hülye mindenki, csak hogy legyen mivel kitölteni az évadot. És még csak most érünk az évad közepéhez, kíváncsi leszek, hogy mivel nyújtják majd a további részeket, főleg figyelembe véve azt, hogy több évadra tervezték (amiből a 2. már biztos).

Ha a következő 1-2 rész nem javul, akkor sok jóra nem számítok a továbbiakban. Lehet, hogy az évadzáróra építenek mindent, ott akarnak majd durrantani egy cliffhangerrel. Na majd kiderül.

Llew - 2014. 08. 23. 12:34

A legutóbbi részben ugye már a mobilhálózat sem működött.
Ezzel meg az internet gonddal együtt rendben van, hogy a nagy nyilvánosság előtt még nem terjednek a hírek, viszont az, hogy a hivatalos szervek is teljesen vakok az rohadtul bosszantó. Egyre másra bukkannak elő nyilvános helyeken átalakult emberek akik öldökölnek, ehhez képest a rendőrök meg az FBI-osok a legnagyobb klissés viselkedést produkálják és nem hallgatják meg a gyanúsítottat, meg a kisebbségieket vegzálják.

bélabá - 2014. 08. 23. 13:25

“Ezzel meg az internet gonddal együtt rendben van, hogy a nagy nyilvánosság előtt még nem terjednek a hírek”

Ha a valóságban a 8,5 milliós lakosú New Yorkban, az amerikai pénzvilág (Wall Street) központjában akár fél napra lebénulna az internet, azt világszinten meg lehetne érezni.

Az egész világ sajtója azonnal odamenne és tudósítana.

Lássuk be, egy high concept sorozatban ennél jobbat kellett volna kitalálni. Pl. hogy a németek a netre feltöltött videókra válaszolva megjelentetnek egy másikat, hogy azok csalások voltak, vagy nem tudom.

Dark Wolf - 2014. 08. 23. 14:06

Iszonyat béna ez a sorozat. Ostoba és klisés, ezer sebből vérzik. Én a 6. résszel végleg búcsút intettem.

Don Fanucci - 2014. 08. 23. 14:51

Ahhoz képest, hogy elvileg lassú a net, a Eph kisfia vígan nézte az előző részben az apjáról szóló híranyagot… :)

Don Fanucci - 2014. 08. 23. 14:52

Bocsánat az elkóborolt határozott névelőért :)

Don Fanucci - 2014. 08. 23. 14:57

@winnie:

Való igaz, de azon talán nem veszünk össze, hogy a Buffy-nak a célközönségen túl nem sok köze van a Twillight-támasztotta tinivámpír-vonulathoz… :)

Másrészt: az első vagy a második rész után próbáltam meg kinyomni egy hosszadalmasabb hsz-t ide, a kibeszélőbe, ami nem igazán jött össze, húszszor, húszféleképpen sem. Nem tudom, hogy a második részről szóló kritika előtt vagy után került-e sor erre, de, hogy azt akkor még nem olvastam, az egészen bizonyos. :)

ubul - 2014. 08. 25. 07:26

a részeket még várom, de a karakterek egyre hülyébbek, ahogy fentebb is írták. fájóan hülyék. jky már bőven kifejtette a dolgokat, hogy miért, ismételni nem akarom magam, de a két fbi-osnál és a feleségnél hülyébb embert mostanság sorozatban nem láttam :D (mármint azok közül, amiket nézek , mert amúgy meg biztos van :D)

JKJ - 2014. 08. 25. 10:02

Ez a sorozat egyre jobb lesz! Számomra ez 45 perc tömény szórakozás!

Yooha - 2014. 08. 25. 17:27

Ez most egész jó volt. Eichorst egész “emberi” volt.
Ez az új gyíkarc vajon kicsoda, és hol volt eddig?

Stiel - 2014. 08. 25. 22:39

A végén a kommandós pofa eléggé WTF volt. A kinézete alapján simán lehet ő is vámpír, és közben folyamatosan azokat a vámpír-torokhangokat hallatták amúgy is. De ha a többi vámpírt öli, akkor üsse kő, jöjjön.

VDani - 2014. 08. 25. 22:47

Ez mostmár színtiszta guilty pleasure. Tele van buktatókkal, a karakterek tettei teljesen logikátlanok, a magánéleti szálak egytől egyig érdektelenek. A náci-vámpír-zombi-Gonosz-óriásparazita főellenség meg a nevetségesség határát súrolja, de ez már nem a sorozat hibája.

Az utolsó pár perc viszont érdekes volt.

Llew - 2014. 08. 25. 22:55

És amikor már azt hittem nem tudnak az eddigieknél segghülyébb karaktereket előszedni, akkor jön a taxis, aki neki áll rácsodálkozni, meg emberkedni a szörnyekkel.

Llew - 2014. 08. 26. 00:02

Jók ezek a jelenetek, mikor egy holtest mellett egy félig hulla a szájából kicsapó méteres csáppal megtámad valakit erre annak az a reakciója, hogy ez meg mi.

A vége volt annyira meglepő, hogy ezzel kicsit kárpótoltak az eddigi lassú totojázásért és simán felcsigáztak a folytatásra.

Kár, hogy egy két perces jelenetben feltűnő karakter érdekesebb(nek ígérkezik), mint az eddigi hat rész. Az eddigi tempót alapul véve ebben az évadban már nem nagyon fognak találkozni a főszereplőkkel.

Azért meglepett, hogy a férj ilyen statiszta szerepére ellőttek egy ismert arcot.

Thrasher - 2014. 08. 26. 01:01

az a baj, hogy hiába tud ez néha badass lenni, olyan lassan adagolják a cuccot, hogy nagyon kevés jut ebből.
mindig utáltam, amikor alkapkodnak egy sztorit, hogy berántsák a tömeget, de ez már kicsit a ló túloldala. ha a címekből indulunk ki, magából a Masterből pl. lehet, hogy csak az évadzáróban fogunk egy gyorsan továbbsuhanó köpenynél többet látni.

mindegy, kellemes, nyáron elfér.

@Llew: jah, Douglasről én se gondoltam volna, hogy tényleg rögtön kinyírják. tényleg, kéne még több BSG-s arc, mindig szerettem a kanadai cuccokban, hogy tele voltak onnan megismert színészekkel.
ha már itt tartunk, a vámpírvadász kommandóizé vezetője ki volt? tök ismerősnek tűnt.

bélabá - 2014. 08. 26. 01:02

Érdekes, de én ebben a részben engedtem el a logikára való igényemet, és így élvezni tudtam a részt.

Tele volt ez is hülyeséggel, pl. a német meg az öreg “párbaja”, meg a nevelőnőék bénázása a házban, meg a taxis emberkedése, de valahogy már nem zavart, elfogadtamhogy ez ilyen.

Lehetne sokkal jobb is, de az alapötlet annyira érdekel, hogy nem cseszem fel már magam rajta.

v0m1t - 2014. 08. 26. 04:16

Annyira jó lehetne, ha kivágnák a gyerekes/feleséges/stb családi baromságokat és inkább flashback lenne azok helyett is.

Yooha - 2014. 08. 26. 07:02

Az vajon mitől van, hogy az átváltozottak nagy része agyatlan zombinak tűnik, aki csak megy előre meg krákog, míg a náci fickó láthatóan tudatánál van, emlékszik az emberi életére, meg sokkal “szociálisan elfogadottabban” viselkedik? Vagy pár nap latt mindenkinek visszajönne a tudata a zombifázis után, csak főhőseink kinyírják őket idő előtt?
A gyíkarc meg remélem szintén vámpír, csak ő legyőzi valahogy a késztetést, vagy véres hurkán él, vagy valami. Így talán nőnek a jófiúk esélyei, mert eddig az emberiség eléggé Darwin-díjasan viselkedik nagyrészt. Tudom, ez kell a sztorihoz, hogy ne 1 epizód legyen az egész sorozat.

Stiel - 2014. 08. 26. 18:21

Yooha: én azt várom, hogy a rocksztárból is ilyen tudatos vámpír lesz. Amennyire emlékszem, ő viszonylag jól ‘élte meg’ az átváltozást, meg amúgyis, valamit csak akarnak már kezdeni hosszabb távon is legalább eggyel a négy túlélőből.

Apropó: jövő héten szünet lesz vagy nem?

Llew - 2014. 08. 26. 20:57

Miért lenne szünet?

jky - 2014. 08. 26. 22:33

“What is this, man?!”

A hét idézete az idióta taxistól. Totál ZS kategória, nem tudom, hogy az FX ezt hogyan nyelhette be, kb. Asylum/Syfy szint, legalábbis írásban mindenképpen.

Otthon is a kölköket meg a dadust terrorizálja a vámpír anyuka meg a másik dög, az nem baj, hogy a folyosó totál üvegablakos volt, teljesen ki voltak téve a napfénynek, még ha a felső része picit árnyékoltabb is volt.

A Jew és a Vámpír metrós harcánál már azt vártam, mikor megy át Mátrixba a jelenet és lesz falon futás, pörgés, “i know kung fu”.

Az egyedüli értékelhető a nácivámpír, főleg a részeges, dumálós jelenete volt egész jó. Na meg a vége tényleg meglepő volt, kíváncsivá tett. De ezeken kívül? Áh… :S

bélabá - 2014. 08. 27. 00:50

@jky

“A Jew és a Vámpír metrós harcánál már azt vártam, mikor megy át Mátrixba a jelenet és lesz falon futás, pörgés, “i know kung fu”.”

Szerintem ez jobb lett volna mint ami volt. :)

kopasz108 - 2014. 08. 29. 14:50

jky@

A taxis résszel neked mi volt a baj? :) Én most néztem meg a hetedik részt. Hogyan kellett volna reagálnia a taxisnak szerinted? :) Majd írd meg

jky - 2014. 08. 29. 15:11

Talán a gázra taposni és elhúzni a francba. Látja, hogy ott van valami dög, ami támad, de ő csak ott kiabál, mint egy idióta, aztán kiszáll a kocsiból hősködni. Csak hogy legyen megint egy erőltettet “támadós” jelenet.

kopasz108 - 2014. 08. 29. 15:30

Lehet elsőre te sem a gázra tapostál volna, hanem ledermedtél volna…bár annyiban igazad van, hogy nem kellett volna kiszállnia a kocsiból.

Tímea - 2014. 08. 29. 17:12

jky
Valóban idétlenül viselkednek egyes feszült helyzetekben,de tedd a szívedre a kezed,te hányszor mondtad magadnak azt utólag az életed során,hogy bizony ezt másképp kellett volna csinálnom ;)
Egy szó mint száz,van valóságalapja ennek,sajnos sok embert ismerek,akik még akkor sem hiszik el a tényeket,mikor látják ….

jky - 2014. 08. 29. 17:46

Ez nem idétlenség kérdése, ez az erőltetett ostobaság netovábbja, amivel tele van a sorozat. Ha az első ostoba karakter lett volna, azt mondom, elnézhető, de annyira átlátszó, hogy direkt generálnak idióta helyzeteket, csak mert a béna írók/rendezők nem képesek jobb munkát végezni. Kb. mintha ki lenne adva, hogy “epizódonként 3 támadás, nehogy unatkozzanak a nézők”, vagy én nem tudom. Béna, na.

A taxis meg nem dermedt le, aki ledermed félelmében, az nem sikítozik és nem ugrik ki a kocsiból hősködni. Egy olyan kocsiból, amiben védve lett volna, és csak el kellett volna hajtani.

Hadd idézzek néhány külföldi oldalról:

“i’m getting sick of CIS/PIS moments with the vampires and humans. The cab driver at the beginning is a prime example of this. Why didn’t he just drive away??”

CIS = Character Induced Stupidity
PIS = Plot Induced Stupidity

“The STUPIDEST CAB DRIVER IN THE WHOLE WORLD opens his door and shoots at the neighbours. DUMBEST. CABBIE. EVER.”

“But the cab driver, for reasons that cannot be fathomed by human consciousness, decides that instead of flooring it, his best course of action is to yell “What is this!” 20 times, pull his gun, and go full-on Grand Theft Auto on the vampires.”

Forrás linkeket nem szúrtam be, mert elnyelné a szűrő, de a google-ben rátaláltok a “strain episode 7 cab driver” -re keresve, ha azt hiszitek, hogy másoknak nem tűnnek fel ezek a hülyeségek.

Shan - 2014. 08. 29. 19:04

Hijj, már kezdtem lemondani a sorozatról, mert még a könyvhöz képest is akkora logikai szakadékok vannak benne, mint a Grand Canyon, de a 7. rész, de főleg a vége, NAGYON bejött. :-)
Eddig nem voltam elragadtatva a sorozattól – a könyvek alapján többet vártam, bár az sem bakimentes. De ez… Q itt van!

“Stiel – 2014. 08. 25. 22:39
A végén a kommandós pofa eléggé WTF volt. A kinézete alapján simán lehet ő is vámpír, és közben folyamatosan azokat a vámpír-torokhangokat hallatták amúgy is. De ha a többi vámpírt öli, akkor üsse kő, jöjjön.”

És jött is, hála az égnek, már vártam mikor bukkan fel.

“Yooha – 2014. 08. 26. 07:02
Az vajon mitől van, hogy az átváltozottak nagy része agyatlan zombinak tűnik, aki csak megy előre meg krákog, míg a náci fickó láthatóan tudatánál van, emlékszik az emberi életére, meg sokkal “szociálisan elfogadottabban” viselkedik?
A gyíkarc meg remélem szintén vámpír, csak ő legyőzi valahogy a késztetést, vagy véres hurkán él, vagy valami. Így talán nőnek a jófiúk esélyei, mert eddig az emberiség eléggé Darwin-díjasan viselkedik nagyrészt.”

Volt szerencsém a regényekhez, tudom, ki a végén a “vámpírszerű gyíkarc” kommandós és maszkos társai – és tetszik, mert kb így képzeltem el ŐT, és a kedvenc szereplőm is. :-D Bár meglepett, mert a könyvben nem ekkor és nem itt bukkanna fel. De jó volt ez a doktorbácsis-vizsgálósdis rész dadusékkal. Az is, ahogy a fertőzött lányt elrendezte. Gyorsan, könyörtelenül, de kegyelemmel úgymond. Nevezhetjük talán eutanáziának.
Szerintem az mindenkinek leesett már első látásra róla, hogy nem valószínű, hogy ember. Most már tuti nézni fogom, kíváncsi vagyok, mit hoznak ki a szereplőből. Csalódnék, ha elbarmolnák ezt is.

Hogy melyik “csápos” mennyire marad értelmes és tudatos lény, az talán függ attól, ki fertőzte meg, vagy talán a “generáció” függvénye, vagy erős léleké, vagy mindezé együtt. Ha a “Mester” változtat át, akkor a legtisztább forrástól fertőződsz meg. De talán az is benne lehet, hogy holtaidból jössz-e vissza, vagy “élve” szenveded végig az átváltozásodat… A kommandós nem mellesleg beszélni is tudott. A náci is. A többség nemigen. Csak szörcsögött-csettegett, és eléggé ösztönlények voltak. Mint egy boly. Katonahangyák és dolgozó herék. Hm… A sorozat ugyan nem tökéletes, de legalább semmi gyémántfényű vámpírsrácok, hanem véres-szmötyis-rohadópofás vámpírság, legalább valami “új a nap alatt”, ebben a szemléletében kicsit a 30 days of night-ra hasonlít. Lássuk be, totál elmebeteg, aki ILYEN vámpír AKAR lenni. Persze a többség nem maga választja ezt a sorsot – aki meg igen, az tisztában van a fizetendő árral, és kellően pszichopata vagy kétségeesett vagy kétségbeesett pszichopata.
Előzőleg a táboros jelenetek nagyon ütősek voltak. Az a részeges-dumálós jelenet igazán jól sikerült. A metrós epizód ellenben annál gyengébb lett. Huhh! A taxis… bolondok mindenhol vannak. De lássuk be, elég nehéz egy modern embernek elhinnie, hogy igaz, amit lát, és nem valami agyalágyult trükkje. Talán azt hitte, egy idióta valami bikacsökkel sózott oda a kocsiablakra, vagy tudomisén. Vagy hősködős estéje volt… :-D

Shan

Tímea - 2014. 08. 29. 19:17

Shan
Tetszett az írásod :) teljes mértékben igazad van. A forgatókönyvíró úgy magyarázná,elvileg a taxis nem tud semmit-semmiről. Lehet,egy szkeptikus ember. (van ilyen mindenhol) Ezáltal gondolhatta,valaki ökörködik vele :)

Shan - 2014. 08. 29. 20:40

Tímea
Köszönöm. :-)

“Llew – 2014. 08. 26. 00:02
Jók ezek a jelenetek, mikor egy holtest mellett egy félig hulla a szájából kicsapó méteres csáppal megtámad valakit erre annak az a reakciója, hogy ez meg mi.

A vége volt annyira meglepő, hogy ezzel kicsit kárpótoltak az eddigi lassú totojázásért és simán felcsigáztak a folytatásra.

Kár, hogy egy két perces jelenetben feltűnő karakter érdekesebb(nek ígérkezik), mint az eddigi hat rész.”
Most néztem meg vagy harmadszor a végét. :-D A “gyíkarcos” tényleg jó jelenet, a legjobb az epizódban – talán az összes eddigiben együtt, szóval mélyen egyetértek veled. Messze nem hozzák ki eddig a történetből azt, ami potenciálisan benne lenne.
Most viszont lehet találgatni, hogy jófiút vagy rosszfiút ismerhettünk meg e két percben. :-D
Ok.
Látni lehetett, hogy Ő nem ember, de ugyanakkor ahogy beszélt a gyerekekkel, könnyedén, halkan, kedvesen, miközben gyorsan megvizsgálta őket, hogy nem először csinál ilyet. Jó volt! Megölte Neeva lányát – de szerintem az mindenkinek lejött már, hogy akit megsebesítenek a “féregnyelvcsáposizéjükkel”, annak reszeltek, nincs menekvés, fertőzött, és hamarosan ő is átalakul nem nélküli vérszivattyúvá. Elég egyetlen vérféreg – és nincs gyógymód. Így kb lehet elképzelésünk Gus barátunk férges haverjának jövendő sorsáról is… Ez is pozitívum pl.
De az angstolást-rinyálást igazán vissza lehetne/kellene fogni. A flasback jelenetek sokkal jobbak. :-D

Csilla0422 - 2014. 08. 29. 20:53

Köszi Shan, jól összefoglaltad.

Nekem bejött rész, a taxisnál azért néztem egyet. Most azt mondom, hogy simán elhajtottam volna, de adott helyzetben nemtom mit tettem volna.

Kommandós “fehér nemember” belépője nagyon ott volt, egy pillanat leforgása alatt szimpatikussá tette.

A gyerekek reakciója teljesen normális volt.
A flasback jelenetekért pacsi!

fairi1 - 2014. 08. 29. 22:00

Shan

meg ne felejtsük el hogy attól is függ hogy tudatosan beszél s viselkedik hogy mennyi idős. Logikus, újra kell tanulni beszélni (szádba egy csáp) és gondolkodni (állandó vérszomj kezelése és elnyomása, vagyis ösztönlény elnyomása és tudatosság visszaszerzése).
A zombiul viselkedők azok mind fiatalok,fiókák.
Gondolom az se mindegy hogy meghaltál vagy élve vészelted át az átváltozást.

Sztem nem kellene ezen lovagolni,mert kivételesen ez a rész még logikus is. Fiatal akit teljesen elnyom a vérszomj és az idősek akik visszanyerték az emberi részük töredékét.

Shan - 2014. 08. 29. 22:30

fairi1

Pont ezt mondtam én is. :-) Ez egy JÓ rész volt. :-)

Egyébként mindenben egyetértek veled. :-)Ha ismered a könyveket.. tudjuk, mennyire igaz is mindez, amit írtál. “gyíkarc” esete különleges. :-)

Don Fanucci - 2014. 08. 30. 21:10

Ebben a részben minden együtt volt, amit szeretek és utálok a The Strain-ben.

Az utóbbiak közül a legjelentősebb az, hogy: még MINDIG, azután az istenverte napfogyatkozás után sem tudja MINDENKI, hogy mi az ábra, és nem rohangálnak MINDENHOL strigoi hordák ÁLLANDÓAN.

Holott Eichorst-ék elterelő akciója röhejes volt, holott továbbra is bárki elküldhet a médiának bármit, holott a 21. században élünk, ahol a web 2.0 lehetőségei még belassult állapotban is korlátlanok.

Holott – és majdnem elsírtam magam – EPH-nek VÉGRE ESZÉBE JUTOTT, HOGY FEL LEHETNE LŐNI AZ ANYAGOKAT A NETRE.

7 rész kellett hozzá, gratulálok! :D

A másik meg Samu (bocs, még szoknom kell a neveket) felesége volt, akinek a fölösleges drámázása most igazán nem hiányzott.

Ugyanakkor viszont:

Bíztató jel, hogy egyre több, a járvány tüneteitől szenvedőt látni az utcákon és határozottan szaporodott az egy négyzetméterre jutó vámpírok száma is!

Lassan talán csak kirobban az a fránya apokalipszis!

Aztán itt van a brilliáns cold open is, amely visszahozta a Battlestar Galactica óta nagy kedvenc Aaron Douglas-t, aki legutóbb sorozatban tavaly brillírozott (The Killing, Hemlock Grove) – hogy aztán ki is fektesse pillanatok alatt, egy olyan szekvencia keretében, ami sokat nem tett hozzá a történethez, viszont markánsan megadta az alaphangot.

A flashback-jelenetek elképesztően erősek voltak – érződik, hogy itt tényleg Eichorst és a Jew epikus harca zajlik a háttérben, miközben kibontakoznak az események. És az is, hogy ebben a konfliktusban mennyi kihasználatlan potenciál van még – pl. abból is, milyen részletekbe menően építgetik kettejük sztoriját.

De a legnagyobbat nyilván gyíkarc felbukkanása ütött – kellenek az új karakterek, s remélem a The Strain a jövőben is igyekszik majd rendszeresen frissítgetni a csapatot.

De ez valami egészen új – ha egy strigoi-vadász strigoi-ról beszélünk, akkor annak izgibb sztorija lehet, mint kb. bármi ezidáig. Pláne, hogy hol bujkált eddig és hogyan szerelte fel a kommandót (és vajon a többiek emberek-e, vagy ők is strigoi-ok?).

Hú, nagyon érdekel, hogy mi lesz még itt!

Sokkal inkább, mint az a pár dramaturgiai, meg egyéb hiba, amelyek nagyok bár, de eltörpülnek az anyag hiánypótló, eredetiség- és izgalom-faktora mellett…

Shan - 2014. 08. 30. 23:43

Don Fanucci
Jah. :-) Szerintem mindenki besírt azon, hogy nem lehetett szétnyomni a netre világszerte az egész anyagot. Ok, New York nete megbenul. De a cuccot akkor ha lassan is, de nyomjak ki a világba. MINDENT nem tudnak meghalasztani… Ha New Yorkban nem is tudnanak rola sok mindent, de mindenki más minden más helyen igen.
A másik, amin behaltam, a rendőrség volt. Nem tűnik fel nekik pl., hogy a Gus elintézte hulla szájából egy kígyó lóg ki? Hogy ez NY, itt mi nem fura???
De… Izgalmasabb kérdés talán az, hogy KIK szerelték fel a kommandót, ami MIKBŐL is áll?! Pl. tételezzük fel, ha nem az ŐS az egyetlen ősi strigoi a Földön. Ez a járvány, ami kibontakozik – még ha röhejes is a megvalósítás elképzelése, és elég lenne csak egy-két összeesküvéselméletet átnyalni, hogy 100* jobbat találjanak ki – , ez esetben egy ősi egyensúlyt boríthat fel, ami nem biztos, hogy érdeke mindenkinek. A szaporodó vámpírok ez esetben ezeket a “többieket” eléggé nyugtalaníthatják – és meg is van a kommandó létrehozásának indoka: levadászni a renegátokat és teremtményeiket. Ez esetben a többi is strigoi. Strigoi-TEK. Tisztogatók.
Már a vén félhulla milliárdos esetében felmerül a kérdés, hogy hogyan is sikerült tudomására jutnia, hogy van a MESTER, vannak vámpírok. Hogy jutott el hozzá. Az ő indokai ha nem is elfogadhatóak, legalább érthetőek. ÉLNI akar, még ha egy eléggé perverz formában is – láttuk a náci-strigoit maszkírozás nélkül, nem éppen egy férfiszépség, nem is férfi, kb annyi nemiség van minden strigoiban, mint egy papucsállatkában. Ki AKARNA ilyen lenni ép ésszel? Aki BÁRMIT és BÁRKIT beáldozna a saját létezése érdekében, ez esetben csekély pármilliárd embert nem tart túl nagy árnak a saját tetü létéért. Az vili mi az üzlet: a VILÁGÉRT cserébe tégy engem halhatatlanná. A MESTER jelenlegi terjeszkedését és törekvéseit elnézve azonban ott a kérdés, hogyhogy eddig nem sikerült neki a világhatalom, ha csak egyedül van, és ilyen fertőzést képes kirobbantani, az elmúlt cirka 1000 évben? Nem hiszem, hogy a bogarat a fülébe hullaszerű milliárdosunk makacs halni-nem-akarása ültette el, hogy “Azannya, én lehetek a világ ura, hogy a francba nem jutott ez eddig eszembe! Én butus vérszopó… No de majd most! Úgy meghódítom a világot, hogy csak na!” Neem, itt van valami a háttérben.
Gyíkarc és társai pedig nyilvánvalóan nem ad-hoc álltak össze, és a viselkedésük alapján nem először csinálnak ilyen tisztogatást – kérdés, hogy mennyire vannak elkésve.
És igen, gyíkarc megjelenése bizonyíték arra, hogy nem csak az agyatlanok léteznek, nem csak az ösztön van, nem csak a vérszomj, bár ez őnáciságánál is ott volt.

Kíváncsi vagyok a folytatásra. Alig várom. :-D Kivételesen várakozással tekintek a folytatás elébe.

Don Fanucci - 2014. 08. 31. 01:30

@Shan:

Úristen, tényleg, a rendőrök :D

Azokat nem is említettem, pedig mókás volt nézni, hogy lehet ilyen ostobának ábrázolni szerencsétlen NYCPD-t.:D Az előző részben meg az FBI-t, ha már itt tartunk. :DDD

De nem tudom – én ezeket valahogy inkább olyan aranyos kis hibáknak tartom, mint, hogy bosszantanának. Annyira szórakoztat a sorozat, hogy ezek fölött játszi könnyedséggel hunyok szemet. (Persze kivéve, amikor itt kiírom magamból őket :D )

Ez valahogy olyan, mint, hogy a Keresztapa-filmekben vagy a Sebhelyesarcúban sem firtatod, hogy ezt vagy azt a gyilkosságot éppen hogyan is szervezték meg pontosan, mert mindig van 30 sokkal érdekesebb momentum ennél… :)

Egyébként kezd úgy tűnni számomra, hogy a vámpírok is kb. ugyanúgy sokfélék lehetnek, mint az emberek. Pl. az Iron Maden cover-kinézetű politikusnő (nem jut eszembe most a pontos titulusa) teljesen másképp fest, mint pl. teszem azt a kislány az első epizódokból.

Ez marha izgalmasnak tűnik, mert egészen újszerű ötleteket lehet ennek révén megvalósítani. Kezdetnek itt vannak Gyíkarcék – alig várom, hogy kiderüljön, kik és mik ők pontosan… :)

Shan - 2014. 08. 31. 02:05

@Don Fanucci:

Teljesen igazad van. Hibátlan sorozat egyébként sincs. :-) Meg min röhögnénk… :-D

Ami a vámpírok sokféleségét illeti… Itt egy “alomból” is sokfélék lehetnek. Korábban szó esett róla, talán a fertőzőtől is függ, vagy hogy élve változott-e át vagy hulla lett és úgy “éledt” fel. Ki tudja… De ha belegondolok pl. a WoD világának vámpírjaiba még RPGs korszakomból, akár lehetnek klánok, vérvonalak is.

Ha átgondoljuk, elég érzékeny az egyensúly az állatvilágban is a prédaállatok és a ragadozóik között, az egész táplálkozási piramisban. Ha túl sok a ragadozó, veszélyesen lecsökken a préda száma, akár el is tűnhet a préda egy területről, vagy akár teljesen és végleg is – ami veszélyezteti a ragadozó fennmaradását is, minél specializáltabb, annál inkább. Márpedig a vámpír mint ragadozó meglehetősen specializált egy bizonyos táplálékra, ergo az alkalmas “préda” fennmaradása és megfelelő számban rendelkezésre állása elemi érdek, ez pedig korlátozza a ragadozó elfogadható számát egy területen. (Huh, valami ilyesmiről szó volt a Daybreakers(?) filmben is, ott is borult az egyensúly… Bár a sztori ott azért más volt, mindegy…)
Gyíkarcék… Na, hamarosan megtudjuk, mindjart itt a folytatas. :-D

winnie - 2014. 08. 31. 05:22

“Hibátlan sorozat egyébként sincs. :-)”

én kapásból egy tucatot fel tudnék sorolni. de 1. egy sorozatot nem az tesz jóvá, ha hibátlan. és ami még fontosabb, 2. miért hiszi mindenki, hogy az “hiba”, amit ő annak vél? ha az író hibázhat, akkor a kommentelő is megteheti.

Shan - 2014. 08. 31. 07:42

@winnie:

OK, pontosítok: nincs olyan sorozat, amit mindenki hibátlannak tart, és amiben mindenkinek minden tetszik, amiben nem talál bakit senki – egyáltalán amelyik mindenkinek tetszik.

jky - 2014. 08. 31. 09:58

Van különbség aközött, hogy valami nem hibátlan, és aközött, hogy valami hemzseg a hibáktól, ostobaságoktól, a lusta és/vagy tehetségtelen írók/készítők miatt.

El lehet nézni a hibákat, ha egyébként szórakoztató, de letagadni felesleges, ahogyan mentegetni is, hogy “más sorozat sem hibátlan”.

Shan - 2014. 08. 31. 10:40

@jky:

A The Strainnel az a helyzet, hogy adva van egy jó alapkoncepció – szerintem legalábbis jó az alapelképzelés, nincs benne semmi viktoriánus vagy romantikus vámpír-light, elég durván veszi a mítoszt; amit rendesen ütnek ezek a bakik. Egy idő után pedig bosszantó is, mert látszik, hogy odafigyeléssel mindezeket ki lehetett volna szűrni. Optimális esetben ezt humorral is lehet kezelni, röhögünk rajta, de akkor is boszant, mert nem csak te látod, biztos más is látja – akkor a készítők miért nem látták, vagy miért nem törődtek vele, hogy kijavítsák? A regényekben is van hiba bőven – de könyörgöm, ha már sorozatot csinálok belőle, akkor nem ügyelni kellene arra, hogy konzekvens legyen, még ha csak fantázia a sztori, akkor is? Ennek ellenére valóban nem találkoztam még olyan sorozattal, ami logikailag-történetvezetésileg hiba nélküli lett volna a szememben – és ez a lényeg, mindenkinek egyéni véleménye van az dologról, történetről, hibákról, hogy azok hibák-e, vagy betudhatók a karakternek, és nem annak, hogy a készítők elbarmoltak egy nyilvánvaló(nak tűnő) dolgot. De nekem a koncepció bejön annyira, hogy egyelőre a bakik és baromságok ellenére is nézzem, pláne a 7. rész zárója után, és inkább röhögök rajta, minthogy eldobjam az egészet. Hogy megéri-e NEKEM nézni, majd kiderül. Függ a továbbiaktól.
De ahogy mondtam, nincs hiba nélküli sorozat, sem olyan, ami mindenkinek bejön. Pedig én sem – és a többiek sem – 1-2 tucat sorozatot ismerünk-láttunk érzésem szerint. És ha nem érdekelne minket, nem foglalkoznánk a baromságokkal sem.
Sajnos a The Strain hemzseg a hibáktól – és remélem, ennek ellenére van-lesz-lehet benne annyi jó dolog, ami ezt még humorral kezelhetővé teszi anélkül, hogy röhejbe fulladna az egész. Eeegen, végül is igazad van. Mentegetés is volt benne, mégiscsak. :-D

Don Fanucci - 2014. 08. 31. 12:18

@Shan (1): Így igaz, semmi sem tökéletes :)

Az okfejtésed alapján kézenfekvő a kérdés, hogy akkor a kommandósaink egyfajta “vámpírcsőszök” lennének, akik bizonyos határok között tarják a fajok létszámát?

Wow. Ez aztán tényleg izgalmasan hangzik!

@Shan (2): Továbbra is mondom, hogy nekem ezek a hibák inkább hozzátesznek a sorozat sajátos arculatához, mintsem, hogy elvennének belőle – a példaként hozott maffiafilmek nem is a legjobbak hasonlatnak.

A b-filmek világa sokkal látványosabban kínálja magát.

De, míg hibáit tekintve a The Strain néha tényleg nagyon közel kerül egyes kisköltségvetésű guilty pleasure-ökhöz, aközben humorban, ötletekben, izgalomban, figyelemreméltó karakterekben annyira gazdag, és mint már írtam, a Twillight-hatás okán annyira hiánypótló is, hogy szinte minden részre olyan mohón vetem rá magam, mint az éhező egy vekni kenyérre.

Lehet, hogy az éhségem idővel csökkenni fog – egyre inkább fel fognak tűnni a hibák és egyre zavaróbbak lesznek, akár még az élmény rovására is mehetnek, sőt, a kaszáig is sodorhatnak.

De én inkább abban reménykedem, hogy ezek csupán gyerekbetegségek, amiket előbb-utóbb csak ki fog nőni a The Strain.

Meglátjuk…

Shan - 2014. 08. 31. 13:24

@Don Fanucci :

Vagy simán nem nézik jó szemmel egyes más vámpírhatalmasságok, ha valaki nyakrafőre teremt vámpírokat, akik ellenőrizetlenül garázdálkodnak. A WoD-ban – tudom, az RPG, de akkor is jó hasonlatnak – az egyes vérvonalak szigorúan megválogatják, kit változtatnak át, vannak kritériumaik. Itt a Mester most egy hadsereget kreál a jelek szerint – és ha a feltételezés helytálló, akkor ez eléggé alátesz mások érdekeinek, akik az egyensúly és a rejtőzés fenntartásában érdekeltek. Nem jelent gondot, ha évente pár száz-pár ezer ember eltűnik pl. az USA-ban. De több ezer-több millió fióka éhségtombolásos megjelenése és garázdálkodása, és pláne hogy HAGYJÁK átváltozni az áldozatokat, már probléma lehet. Hosszabb távon pedig a prédát és a ragadozó fennmaradását is veszélyezteti. Az első részben volt talán, hogy az légiirányítók főnökét, Bishopot a Mester megtámadta, és miután vérét szívta, gondosan szétzúzta a koponyáját – gondolom, hogy ne változzon át. A “vámpírcsősz” talán erős kifejezés, de renegátirtók vagy “népességszabályozók” lehetnek – ez esetben pedig talán megkésve, de megpróbálhatják megakadályozni, hogy az a bizonyos fiókasereg létrejöjjön. Elvégre az elmúlt évezredben nagyon is előfordulhatott már hasonló, vagy hogy egy magmart áldozat elmenekült, átváltozott és tombolni kezdett, és le kellett vadászni a “konyhai baleset” következményeit. Mint Neeva lánya, akin csak egy “karcolás” volt – mégis végezni kellett vele. De… Akár elegendő érdekazonosság lehet egy szövetségkötéshez is.

Del Torotól nem állnak távol a B filmek. :-D De élvezetteli B filmeket tud csinálni – és nem is mindig a “vájtfülűeknek” való A filmek a kedvenceink.

Ami a hibákat illeti – nekem egyenlőre bosszantóak, röhejesek, de az egész újdonsága és új szemlélete ad annyi plusszt, hogy ne kaszáljam. Meglátjuk hogy alakul. De nekem az lenne bosszantóbb, ha a hibák csak hozzátennének a sorihoz. :-D Na, az már gond lenne! :-D Inkább legyen miből elvenniük, de még azzal együtt is nézni akarjam! :-D Ha a hibák már csak hozzátesznek, na az kasza nálam. :-D

Don Fanucci - 2014. 08. 31. 18:35

@Shan:

Tetsznek a felvtéseid, és teljesen logikusak lehetnek a jövőre nézve. Nem is tudok ehhez így hirtelen mit hozzátenni.

Majd meglátjuk – és utána megvitajuk… :)

Shan - 2014. 08. 31. 20:43

@Don Fanucci :

Akkor kapok agylobot, ha nem tudunk meg semmit, és gyíkarc és társai nem szerepelnek a mai epben, ellenben folytatódik a szerencsltlenkedés. :-D

A felvetéseimről annyit, hogy nem vagyok zseni. Ugyan közel sem voltam egy perfekt angolból, inkább csak kihámoztam az írott szöveget, de volt szerencsém angolul az első könyvhöz még amikor megjelent, asszem vagy 5 éve. Azóta nem vettem elő. Szóval a mély filozófiai magyarázatokba nem mentem bele akkoriban – míg azt kiszótáraztam volna! Inkább átlapoztam. :-D – , de ha kicsit is ragaszkodnak a sztorihoz, akkor tudom, ki és mi “a gyíkarcú”. A többi találgatás ez alapján, logika keresése egy fantáziában + túl sok NatGeo, AniPlanet és hasonlók, megfejelve vagy 15 éve tomboló vámpírmániámmal. :-D
Az is mánia, hogy imádom elgondolni valami hátterét, logikát, értelmet találni benne – és az a szép az egészben, hogy számos vámpírtörténettel ellentétben – Twilightfélék pl. – ebben lehet találni levezethető és végiggondolható dolgokat. Nem az van, hogy nesze, itt van, fogadd el. Az ezüstre pl. kaptunk magyarázatot – ami igaz is. Lehet konspirálni, megmozgat… :-)

Magyarul most kezdtem el az első könyvet olvasni, de nem akarok benne gyorsan haladni, mert érdekel mit hoznak össze a sorozatban. Lehet, hogy csak az évad végén olvasom inkább végig.
A 2. könyvnek is nekikezdtem úgy egy évvel később angolul, de azt feladtam, nem fejeztem be. Ellenben elég sok a különbség a könyvhöz képest – abban emlékeim szerint egyáltalán nem volt benne a Neeva+Lusskölykök megmentése, meg Neeva lányának likvidálása, de persze lehet, hogy csak én nem emlékszem rá, vagy átlapoztam, mindenesetre meglepett a dolog. De nagyon jó “antré” volt, lássuk be!
Ma este akkor is beleugrik az a bizonyos majom a vízbe amcsiban, holnap meg mi is többet tudunk.

SASI - 2014. 09. 01. 06:54

A mostani részben végre történt is valami :D

Yooha - 2014. 09. 01. 10:27

Shan: Ez a “népességszabályozás” jól hangzik, meglátjuk majd. Volt egy film, Daybreakers a címe, ebben az emberiség túlnyomó része átváltozott vámpír, de ugyanúgy munkába jár öltönyben (csak éjszaka), kávét iszik (vérrel), stb… És ott is probléma, hogy kezd fogyni a vér, vagyis a megmaradt emberek.

Shan - 2014. 09. 01. 15:33

@Yooha :

Vicces, mert valamelyik hozzászólásban nekem is eszembe jutott az a film, és éppen az éjjel néztem meg, mert nem hagyott nyugodni. :-D Ezek szerint egy srófra jártunk. :-D

@SASI :
Eegen, csak az bosszantó, hogy ezt az epet 25 perc alatt le lehetett volna rendezni. Persze akkor nem vehettünk volna íly érzékeny és könnyed búcsút Samutól, szóval fene tudja… Talán mégis így jó ahogy van. :-D De végül is végre tényleg történt valamit, az ukrán patkányfogó is csatlakozott az önjelölt amatőr vámpírvadász szövetséghez, lett plussz ember, mínusz ember. Kövezzetek meg, bár egész jó volt, nekem mégis kicsit csalódás, mert gyíkarcékról nem derült ki semmi. Egy villanásra sem voltak láthatóak. :-(
Ok, ne legyünk telhetetlenek. Történt VALAMI. És a ruszki nem tökölt. Szegény Jim “Samu” Kent. :-( Béke poraira…

jky - 2014. 09. 01. 17:36

Ja hogy ez a sorozat most nem tart 1 hét szünetet, jó tudni. :)

rio - 2014. 09. 01. 19:21

Ez annyira Zs-filmes volt, hogy fájt. Itt megint nem a karakterek irányítják az eseményeket.

Leó - 2014. 09. 01. 19:48

Azért van Helsingé a hét idézete: “Okay, we’ll put it to a vote: who wants to stay and die?”

Shan - 2014. 09. 01. 20:05

2. megtekintés… Töltelékepizód volt, és történtek dolgok, csak nem Ők tettek dolgokat – csak egyre több a szivornya, + valszeg össze akarták fésülni a társaságot. Viszont megcsodálhattunk négykézlábvámpírt, csápolóvámpírt, villanyszerelővámpírt, furabalettosvámpírt, szolizó pörköltvámpírt, fejetlenvámpírt… Meg egy szegény szenvedő vámpírt is nácivámpírunk személyében. + egy rakat válogatottan idióta humánt. Samunak reszeltek, Fet barátunk patkányfogó volt a talpán, Eph és Nora rinyáltak – nem kicsit! – és az emberek továbbra is hülyék voltak… Tényleg történt valami, de azért kicsit kiakasztó volt a rinyahegy 2. megtekintésre… A fele is elég lett volna. 3/4 ora elment. Asszem maradok a 7. ep gyíkarcos-harcos végénél, az jó volt.
Amúgy a kis rohadekokat vajon nem lehet kinyirni az emberben, ha valami ezüsttartalmú kemoszerűséget kap? Underworld… :-D Ha ennyire utálják az ezüstöt…

Shan - 2014. 09. 01. 20:07

@Leó :
Na, az tényleg jó volt.

Thrasher - 2014. 09. 01. 20:33

az utolsó fejezetig telejsen jó B-film volt ez, nanáhogy, ahol Durand zúzza befelé a vámpírfejeket, az csak az lehet.

aztán a nagy kitörés sajnos lehúzta, annyira balf*szkodó, trottoy vámpírokat kaptunk ott.

pörgős résznek azért teljesen jó volt, 7/10, többet nem nagyon lehet elvárni a sorozattól.

Sulo - 2014. 09. 01. 22:53

Ez ugye csak vicc volt?! A múlt heti WTF gyíkarc után kaptunk egy farm… benzinkút ahol élünk epizódot.

Llew - 2014. 09. 01. 23:04

Aki a múltheti rész vége után azt hitte, hogy most majd az egész rész a vámpírkommandóról szól az nem sok sorozatot látott még.
Viszont végre, így az évad kétharmadra történik is valami. A zs kategóriát remekül hozza, ezzel a tipikus random emberek a szörny apokalipszi közben valahol ragadnak résszel még egész szórakoztató is volt.
Kár, hogy még mindig tele van ilyen most már nagyon fárasztóan röhejesen idióta karakterekkel, mint a megszökős csaj, a sörös ember, meg az indiai pénztáros gyerek.

jky - 2014. 09. 01. 23:06

“The Vamping Dead”. Vagy: “The Walking Vamps”.

Töltelék volt, de nekem most kivételesen mondjuk úgy, hogy tetszett. Pedig simán elmenekülhettek volna már előbb, helyette megvárták, amíg egyre többen lesznek és egyre nagyobb szarba keverik magukat, de hát mindegy… Legalább tényleg történt valami.

A hét idiótája most a pénztáros srác, a hét idézete pedig szintén tőle:

“- I stay! I wait for police!
And who pays for this?!”

Hát baszki, tényleg rohadt fontos, hogy ki fog fizetni, amikor éppen vámpírzombik gyilkolnak mindenfelé!

Amúgy megnéztem volna, hogy Frank Darabont mit hozott volna ki ebből az epizódból, vagy még inkább a sorozatból. Akinek picit is tetszett ez a rész és még nem látta, az nézze meg a The Mist (2007) című filmet, amit ő rendezett!

Csilla0422 - 2014. 09. 02. 09:38

Aki hiányolta eddig a vámpírokat most megkapta. Az öreg mondta, hogy folyamatosan fejlődnek és hierarchia van náluk.

Eph és Nora egy hatalmas maflást érdemelt volna meg. Hasszan meg fájdalmasan volt szórakoztató.

A “hekkercsaj” vázolta, hogy mit tettek.

Az öreg ismét megkérdezte, hogy mi a fene kell még, hogy higgyenek. A patkányfogó értelmesebb, mint Eph.

Jó részt volt: történt vmi, elég sok információt kaptunk. Bár én a picsogás nélkül meglettem volna.

JKJ - 2014. 09. 02. 10:34

Komolyan mondom, ezt a sorozatot élvezem a legjobban a mostani felhozatal közül! Izgalmas, kis humor is fel-fel bukkan. Jó szórakozás :-)

Thunder - 2014. 09. 02. 10:49

Nekem ez a hentelős rész határozottan tetszett, a korábbi fájdalmasan szánalmas balfaszkodások, értetlenkedések, kételkedések, óriási logikai bukfencek után itt: kard ki kard –> egyértelműsödött végre a helyzet, hogy kivel is állunk szembe. Bár Mustafa a kis üvegkalitkájában nem kapcsolt és jatszotta a súlyos értelmi fogyatékost a nyilvánvaló dolgok ellenére /nem csodálkoznék, ha a vmi muszlim közösség feljelentené a készítőket, hogy nem pc módra jártak el és ilyennek állítottak be egy arab tesót – persze ilyen is csak amerikában fordulhatna elő :)/

Ukrán srác tetszett a legjobban benne :) Ja, és a sántító Obersturmführer, óriási, aztán pislog két gyíkosat és minden oks. Innetől kicsit több lelkesedéssel fogom várni a következő részt – végre.

Ethan Hawke-os Daybreakers nagyon érdekes koncepció volt valóban, mondjuk ő azért megválogatja az elmúlt években, hogy miben vesz részt, holivudu mainstream-et nagy ívben próbálja kerülni. Purge megvolt tőle mostanában? – hát az szintén egy out-of-the-box horror ötlet

Bagosz - 2014. 09. 02. 19:32

B…ki Samut fejbe lőtték

Crias - 2014. 09. 02. 20:08

Na ez egy kuva jó rész volt, kár hogy a gyíkarc nem szerepelt benne, azt hittem ők fogják megmenteni csórikáimat, de legalább összeverődött a banda, kíváncsi vagyok mikor derül ki hogy a kiscsaj cseszte szét a netet, hátha összetákolja…

Crias - 2014. 09. 02. 20:16

Mondjuk voltak benne hülyeségek az tény, de valahogy üde kis színfolt volt ez a rész.
A kitörésnél a vámpirok tényleg gagyik voltak várták hogy “exterminálják” őket hehe :)

jky
Amúgy nekem is felrémlet a The Mist (talán A köd a magyar címe) az a film valamikor meg is kellene nézni újra :)

jky - 2014. 09. 02. 20:25

Az ám, “A köd” volt a címe, és nagyon jó kis film, azért is írtam, hogy akinek ez tetszett, annak erősen ajánlott azt is megnézni, ha még nem látta. ;)

zolij - 2014. 09. 02. 22:27

Samu neeeeee :(

poirobi - 2014. 09. 02. 23:18

Hol vannak ilyenkor az óriás sasok?

radovan - 2014. 09. 03. 01:39

Bár a picsogás már nekem is sok volt, de ez a rész teljesen felpörgetett.Egyszerűen van ennek a sorozatnak egy olyan atmoszférája,hogy nem lehet unatkozni mellette,teljesen kitölti a figyelmet.

Shan - 2014. 09. 03. 09:12

Gus és fertőzött haverja viszont nem szerepelt ebben az epizódban. Nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz a folytatásban, mert TUDJUK, hogy latino barátunk Felix haverja miatt nagy gáz lesz vagy az előzetesben, vagy a sitten, vagy ahol éppen utóléri őt az első éhség. A csórikám éppen úton van affelé, hogy szívócsápja nőjön és leessen a micsodája. :-)
Talán túl egyszerű lett volna, ha “gyíkék” mentik meg picsogó hőseink hátsóját – és akkor lemaradtunk volna Vaszilij “Patkányölő” Fet kis kommandózásáról, Ab’bá “én megmondtam”-járól és Eph és Nora aktuális “kitalálunkvalamitésmegmentünkneaddfel”-picsogásáról. Samuért kár. Kedveltem a karaktert.
Viszont az e hetiben majd jó lenne kicsit többet kapnunk. Lassan itt az évadfinálé felvezetése – a 9. rész jön a 13 részes évadból! – és még a főbb szereplők is éppen hogy megmutatkoztak. Gyíkarc nem lehet töltelékszereplő… Hátha lesz egy kis gyíkkommandó…

Yooha - 2014. 09. 03. 12:19

Szegény Sean Astin, még egy “Saját balfaszságom miatt átjutnak a gonoszok, amibe a végén belehalok” szerep a 24 után.

Ja, és a “gyíkarc” elnevezés bedobására a köztudatba igazán büszke vagyok :)) (bár gondolom, valami vámpír-izé, de a szája tiszta hüllős volt)

Shan - 2014. 09. 03. 13:46

Mert a “gyíkarc” kifejezés találó Rá. :-) Pl. ajkai ugye nem igazán vannak.

+ figyelembe véve a Doc’Eph Redfern-boncolását, hogy kloákájuk van, ami a _hüllőkre_ és madarakra jellemző… Vámpír-izé. :-)

Miss Keamy - 2014. 09. 03. 23:30

végre izgis rész yeeah. Engem nagyon elkezdett foglalkoztatni a rocker hosszú hajú énekes csávó, rég szerepelt. vajon mikor látjuk legközelebb?
igazából picit mérges vagyok, nagyon sok potenciál van ebben a sorozatban és az alapkoncepció tényleg kiváló, mégis sokszor olyan bugyután van felépitve 1-1 rész áh. Na de most hátha beindult vmi :)

Tímea - 2014. 09. 04. 23:30

Nagyon tetszett ez a rész :) non-stop feszület. Teljesen elvarázsolt,pedig szinte egy helyszínen voltak,mégis kihozták a maximumot belőle. A végén csak lestem,hogy már lejárt az idő? Ennek a résznek vége?
Apokaliptikus hangulat megvolt :) profi munka! Mindenki jól hozta a formáját! Taps :)

Don Fanucci - 2014. 09. 05. 01:24

Na, ezután a rész után merje még mondani valaki, hogy a Strain tucatsorozat, meg, hogy unalmas – meg, hogy nincs benne potenciál!

Halljuk! :P :DDDDDDDDDD

Don Fanucci - 2014. 09. 05. 01:31

Ja, és azt is hozzátenném, hogy nálam a Strain sokadik heti nézősből az egyik legfontosabb ínyencfalattá nőtte ki magát.

Tűkön ülve várok minden újabb részt! :)

CyClotroniC - 2014. 09. 05. 01:46

Szerintem messze a 8. rész volt a leggyengébb, de az előző kifejezetten szórakoztató volt. Nekem guilty pleasureként bejön, de annyira esetlenül retro, hogy ez a régies, már-már 90-es évek feelingje adja egyszerre a báját és az olcsóságát is.

Mondjuk lehet, hogy nem nézném, ha a német csávó nem lenne benne, ő szórakoztató, de a “minden héten bemegyünk egy random sötét helyre, hogy ránkugorjon valaki, akit aztán jól legyakunk” rutin rettenetesen béna, de legalább a maga módján vicces, szóval hazudnék, ha azt mondanám, hogy szar, de az tény, hogy sok figyelmet nem igényel, viszont ilyen másodlagos, háttérsorozatnak pont tökéletes multitaskinghoz.

Shan - 2014. 09. 07. 10:04

Holnap okosabbak leszünk. :-)
Már várom a következőt. Hátha…

Thrasher - 2014. 09. 08. 12:43

ne már, ez a tök semmilyen Master ugyanannak a fejéből pattant ki, mint a Faun, vagy a Pale Man?

Llew - 2014. 09. 08. 18:24

@Trasher:
Meg fogsz döbbenni, de így van.
(Not sure if trolling or serious)

Shan - 2014. 09. 08. 20:01

Háááááát…
Gus jó volt.

Llew - 2014. 09. 08. 22:20

Yep, mikor már azt hittük az évad végére végre beindul a sorozat, akkor megint kapunk egy részt, amiben nem történik szinte semmi.
Az is teljesen indokolt, hogy kilenc részig rejtegették a Mestert, mert ez annyira gagyi volt, hogy ha az elején felfedik, akkor a többi hülyeség mellett két rész után elkaszálom. Így viszont már megvárom az évad végét, de már nem várok tőle semmit.

Thrasher - 2014. 09. 09. 00:20

@Llew: nemtommitnemértesz, csak meglepődtem, hogy mennyire fantáziátlan design ez

bélabá - 2014. 09. 09. 00:42

Én sem értem hogy a Mester arcát miért kellett felfedni. A szkeccseken láthatták volna hogy ez gyenge. Sokat vesztett a félelmetességéből, amit a mozgásával, hangjával felépítettek.

Az Eph lakásában történtek rémesen unalmasak voltak, a hekker csaj bénázása is a lakásában (meg a csaj gyenge, eltúlzott karaktere is), a kisfiú meg pláne.

Néha nem is értem miért nézem, aztán mégis várom az új részt.

A visszaemlékezések jók voltak. A mexikói meg az orosz figurát is bírom, lehet hogy azért, mert csak ők nem lelkiznek.

Shan - 2014. 09. 09. 07:35

Huh… szóval enyhén fogalmazva sem volt egy erős rész – szvsz. A “Mester-dizájn” valami marha gyenge; a 20-as években Nosferatunak pl. sokkal jobb volt.
Eph házának jelenetei marha gyengék, a karakterek többsége lapos, mint az Alföld.

@bélabá :

Igen, a visszaemlékezések továbbra is jók. Az _ukrán_ és a latino srac a legjobbak. Nem lelkiznek. Na jó, Gustavo kicsit igen, nem csoda, gyak a haverja a karjaiban változott át emberből valami csápos rettenetté – de megoldotta nagy picsogás nélkül. Az ukrán meg szokás szerint “stone cold” karakter. Hozzák a karaktert, szinte egyedüliként. :-) A többi kutya…r. A hekkercsajt radírozni kellene…

Gyíkék nem jöttek. Még mindig nem… Legalább a végét feldobhatták volna. Ellenben a Mester “szája” és “Gyíkarc” szája tök hasonló. Gyíkarc vámpír.

Yooha - 2014. 09. 09. 08:05

Mi volt a baj a Mester kinézetével? Én ha ilyet látnék élőben, akkor összehuznám magam, az tuti!

Shan - 2014. 09. 09. 08:12

@Yooha :

Az újdonság “antivámpírromantikus” alapkoncepcióhoz egy avítt Nosferatu társul, részemről ez volt a gond. Meg az alapján, amit Bishop meggyilkolásakor csinált, azt hittem, “Főcsáp” kissé… másabb.

JKJ - 2014. 09. 09. 19:01

Túlgondolkodjátok a sorozatot. El kell fogadni a fikció részét. Sokkal, sokkal rosszabb is lehetne. Jobb nehezen.

Csilla0422 - 2014. 09. 09. 22:16

Végre német szavakat is lehetett hallani a tábori őrök részéről. A múlt ismét jó volt.

Nora és Eph most sem volt az igazi, jó lenne ha befejeznék a nyavalygást. Hekkercsajjal nincs semmi bajom. Gus, Setrakian és Vasiliy jó arcok, nem picsognak, teszik amit kell.

Nem ilyen “főgonoszra” számítottam, de azért ezzel a csávóval sem futnék össze.

jky - 2014. 09. 09. 22:28

Mondom, egyre inkább Wókingdedes. Időhúzás ment megint, semmi nem történik, megérkezett kis “Carl”, talán velük is marad és badass lesz ő is. :P A ukrán meg a helyi “Daryl”.

Most a flashbackek sem voltak annyira erősek, de nekem a vége bejött, szerintem rendben van a Master. Most mivel gagyibb, mint a gyíkarc vagy a többi csáposvámpírzombi? Ugyanolyan ZS-kategória, de legalább durvábban néz ki, mint a többi dög.

Ja és az öreg Jew most egyszer sem mondta, hogy “strigoi”! :(

jky - 2014. 09. 10. 09:21

Amúgy akkor az előzetes plakátokon nem a napfogyatkozásra utaltak, hanem a Master szemére. :)

bélabá - 2014. 09. 10. 21:37

JKJ : “kell fogadni a fikció részét”

Nem azzal van baja senkinek, hanem a dramaturgiával, a béna karakterekkel, beszélgetésekkel, életszerűtlen reakciókkal.

Mindegy, mert ettől függetlenül várós.

“Sokkal, sokkal rosszabb is lehetne. Jobb nehezen.”

Ez nem igaz. Sokkal jobb is lehetne. Csak egyszerűen annyi kellene, hogy ha megvan hogy akarják alakítani a sztorit, ahhoz hihető motivációkat, és hihető reakciókat kellene kitalálni az íróknak. Ez lenne a dolguk.

Ha a taxisnak meg kell halnia, a zsé kategóriás filmekben intézik el azzal, hogy kiszáll a kocsiból aztán csak áll és kiabál amíg kinyírják. Egy normális filmben mittudomén elindulna a kocsival ami mittudomén felborul, vagy a kereke kiszúródik. Ugyanaz a végeredmény, csak nem válik hiteltelenné.

Miss Keamy - 2014. 09. 10. 23:26

időhúzás jellege volt a résznek. valaki említette, walking dead-es és tényleg vannak benne hasonló elemek :D igazság szerint a Strain még félelmetes is tudna lenni ha jól aknáznák ki a lehetőségeket, de neeeem.A Mester pofijával semmi gond nem volt, elég félelmetesnek tűnt. és még mindig nem volt benne az rockerénekes “srác” :/

ubul - 2014. 09. 11. 07:43

“Sokkal, sokkal rosszabb is lehetne. Jobb nehezen.”

inkább csak jobb lehetne ,okosabb írással, az életszerű helyzeteket életszerűbben ábrázolni (és most az életszerűre gondolok, nem a fikció részére), a buta cselekvéseket jobban átgondolni, kevésbé untatni a nézőt a semmittevéssel, több átérezhető dramaturgia. A klisék meg nem érdekelnek, ha ettől még jó lenne a sorozat, de nem az…középszer alulról súrolva. És nem tudom minek nézem, de ha már eddig kitartottam, reménykedek benne, hogy talán a végére javul, hogy megint várós legyen. Legutóbb az Under The Dome-nál volt ez, ott is kitartottam, attól függetlenül, hogy nem tetszett…de a 2. évadot már nem kezdtem el az itteni kritikák alapján, amelyek még inkább azt sugallták, hogy ratyibb, mint az első évad.

A strain-ben még akár helyzetkomikumok is kialakulhatnának, pl a csaj anyja, akivel kicsit erőltettek is egy “poént” a rész vége fele, de nem talált célba. Mindegy, ez van, ezt kell szeretni.

És igen, a mester lehetett volna félelmetesebb…amíg a csuklya rajta volt, az volt, így már nem az. Abból kifolyólag, hogy a többi fertőzött hogy néz ki, elfogadom, hogy a mester is hasonló, de nah, volt egyfajta felvezetése, ami végül sok embernél átment átbaszásba, mert mást várt a felvezetés után.

Yooha - 2014. 09. 12. 07:50

Ami a történet “gagyiságát” illeti. Egyszer olvastam egy nagyon találó mondatot, amit MINDEN forgatókönyvírónak ki kellene írnia a monitora főlé:
“Az emberek nem a lehetetlent nem fogadják el, hanem a valószínűtlent.”

Ha azt mondjuk, hogy a megalkotott világban vannak vámpírok/zombik/ufók/varázslók/akármi akkor azt a néző elfogadja, mint egy axiómát, hogy az abban a világban működik. Terjed a hang az űrben, na és? Ott így van és kész.
De ha egy látszólag nomrális szituációban az emberek úgy viselkednek, ahogy a valóságban sohasem, akkor ott már kilóg a lóláb.
50 métert szaladni fedezék nélkül, miközben 10-el lőnek rá UZI-val és megúszni, na azt már nem fogadja be az agy (általános példa).
Meg meglátom a vámpír-zombi-agresszív embert, és nem beletaposok a gázba, hanem kiszállok megöngyilkolni magam, na az már nem fér bele (konkrét példa).

LaCRossE - 2014. 09. 12. 21:55

Sokáig halasztottam a folyatást a 3. rész után, de az 1×04 közepén kinyomtam. Ha egy rész felkúrja az agyam, mert tele van hülyeségekkel, akkor én ott kaszálok.

Shan - 2014. 09. 13. 09:52

UH…. Ahogy az előttem szólók is megfogalmazták: semmi baj nincs azzal, hogy ez fikció. A sztorikm nagy része ugyanis az.
Csak egy fiktív világ is legyen konzekvens.

Azzal van a baj, hogy életszerűtlen, átélhetetlen az egész, a szereplők nem is bután, egyszerűen nevetségesen és röhejesen és valószínűtlenül cselekednek, a sztoriból állandóan kirángat egy-egy ilyen idiótaság.
Beleélhetetlen.
Nincsenek zombik, vámpírok, vérfarkasok, tudjuk. Ha egy sztoriban viszont benne vannak, akkor had legyen már hihető, hogy abban a létezésben azok valóban léteznek. Legyen meg a világ logikája, a cselekvők logikája, a sztori logikája.
A sztori NE azért működjön, mert az író azt akarja, hogy működjön és ennek érdekében mindenki hülye lesz. A sztori mozgatója ne az legyen már, hogy “csak”. Tudnod kell beleélned magad.

Miért nem tűnik fel senkinek a dugó közepén egy véresszájú csápos hulla, aki embereket rángat ki a kocsikból, csápot lő ki a szájából és megcsapolja őket? + kinyir csáppal egy FBI ügynököt, akinek annyi esze nincs, hogy fejbelője? CSAK! Csak mert az író ezt akarta. És a magyarázat? Mint Gusnál… “Ez is New York. Mi nem furcsa itt?”
Miért nem cuppan rá az egész rendőrség/ügynökségek az eltűnt hullákra? Miért csak egy boncorvos foglalkozik egy ekkora méretű üggyel, hogy meghal egy repocsin rejtélyesen 2-300 ember? Láttunk már filmeket, tudjuk hogy menne az ott.
Ok, hogy Mr.Milliárd milliárdos, de azért nem isten. Az a magyarázat, hogy azért nem, mert Mr.Milliárd ezt megakadályozza.

Van egy nagyon jó alapötlet. De tele van a legrosszabb klisékkel (mert jó klisék is vannak a világon!), amiket látsz, és amik egy idő után már nem viccesek, mert a folyamatos, tendenciózus jelenlétük az agyadra megy. Mert jelenleg az egész lényege az, hogy mindenki komplett agyi leépülésben szenved, picsog amikor tenni kéne, és tudja is hogy tenni kellene. És itt most nem arról van szó, hogy a túlcivilizáció kiölte az ösztöneinket, életösztöne általában azért mindenkinek van.

A Strain-ben a komikus helyzetek azért nem tudnak komikusak lenni, mert túl sok a _nevetséges_ helyzet.

És engem az dühít a legjobban, hogy az alapötlet valami iszonyat jó szerintem! Erre EZT kapjuk belőle, no dramaturgia, no feszültség, hatalmas kihagyott lehetőségek, ziccerek, ellenben dögivel Asylum-szintű klisék és válogatott baromságok, picsogáshegyek.

Pl. amikor a Luss-férj a házba menekült, az egy valószínű helyzet volt. Az autó nem biztonságos, az ember a biztosnak hitt barlangba fut. Azt feltételezve, az biztonságos. Hülye döntés volt? Nem. Téves döntés volt? Igen. De valószínűtlenebb lett volna az, hogyha szembeszáll a támadó csáposokkal, és nem inkább szedi a lábát a legbiztonságosabbnak hitt menedék felé.
Amikor a Gyíkarc Kommandó felbukkant, az is egy valószínű helyzetábrázolás volt. Gyíkarc tettei logikusak voltak. Amit Neeva lányával tett, ahogy a gyerekekkel bánt, minden. Ha odarohan és elkezdi vígasztalgatni őket, na az nem.
Gus… A haverja megbetegszik, védeni próbálja. Életszerű, minthogy duintszja nincs, mivel áll szemben. Amikor azonban Felix már NEm Felix, akkor nem kezd picsogni, hanem lelövi. Nem simán, mert azért ott a sokk. De nem kezdi rábeszélni, hogy ne’mán haver, húzd vissza azt a csápot és beszéljük meg. Az exbarát szemébe néz, és látja, hogy AZ már nem a haverja, érzi, megérzi. Megöli. Utána hogy fut, az is életszerű pillanat. És el lehet azon gondolkodni, mi játszódik le benne, miért is rohan annyira…

A járványügy, a rendőrség, az emberek, a szereplők többsége viszont kizárólag azt a célt szolgálja, hogy az idiótaságra építve ránkerőltessenek egy sztorifolyamot. És az a gáz, ha ezt a néző látja. És emiatt füstölgünk, mert látjuk, érezzük. És ha mi látjuk, akkor a szereplőknek is látniuk kellene nyilvánvaló dolgokat. NEM életszerű. Kész.
Nem tudod beleélni magad!

Még nem adtam fel a reményt, bár nem is bízom egy gyökeres dramaturgiai váltásban.
Pár szál még azért reményt ad. Pl. Gus, Gyíkarc. De Fet is talán…

Shan - 2014. 09. 14. 21:43

Na, pár óra és többet tudunk a folytatásról…

nikker - 2014. 09. 15. 14:21

Szinte csak Richard Sammel / Herr Eichhorst miatt nézem, örülök, hogy többet szerepel, mint a könyvben, erre kihagyják? Pfh.

Shan - 2014. 09. 15. 14:37

Röviden: nagy büdös semmi.

nikker - 2014. 09. 15. 14:45

Igazából, a könyv sem olyan nagyon hosszú és ha valóban 5 évadra terveznek, akkor ilyen töltelék sz*rokkal lesz tele az egész ahelyett, hogy kapnánk egy rövidebb, de ütős sorozatot.

Corey Stroll és Mía Mestro (a két doki) bánatos-fájdalmas arckifejezése meg annyira fel tud dühíteni, hogy őket látva nem tudok nem a Master-nak drukkolni.

JKJ - 2014. 09. 15. 16:07

Ez a gyerekszereplő és a karaktere remélem visszaszorul. A hekkercsajjal együtt :-)

Stiel - 2014. 09. 15. 22:02

És Bolivar sincs még mindig sehol.

jky - 2014. 09. 15. 22:41

Boring as hell. Ki a francot érdekel az ex-feleség szenvedése, de tényleg? Ócska, időhúzó rész megint. Főleg ezzel az “x órával ezelőtt” megoldással.

Az alma logót nagyon le kellett takarni, közben meg az arcukba nyomták az OS X-et meg az ájfónt, meg az iCloudot, meg minden almás cuccot. Nincs internet sehol, de a kiscsávó mekkbukján azért még pont “jön a jel”.

Az utcán vígan mászkálnak a dögök, de még sehol egy a tetves rendőrség, hadsereg, vagy akármi… Még mindig sehol senki és semmi. Jó az úgy, hiszen olyan kevesen élnek/mászkálnak arra, hogy senkinek nem tűntek fel még mindig, a betörések, gyilkosságok után sem, meg akkor sem, mikor az utcán a szerelmespár mellett megy el a hörgő, véres fejű vámpír.

Most már tuti, hogy a gyíkarc kommandót csak azért dobták be, hogy a kíváncsi nézők ezeket a szar részeket is végignézzék miattuk.

Akkora kihagyott ziccer ez a sorozat, mint a Burj Khalifa.

Shan - 2014. 09. 16. 01:17

@jky :

Hát, tudod, kb. erre értettem én röviden azt, hogy nagy büdös semmi. :-D

bélabá - 2014. 09. 16. 10:59

Egyszerűen hihetetlen ez a sorozat.

És az még hihetetlenebb, hogy még mindig nézem, és azonnal letöltöm amikor leadják kint.

Ez az utóbbi idő egyik legnagyobb írói hibája, hogy nem tudták normálisan megoldani, hogy nem jut ki New Yorkból az infó a vámpírjárványról. Az internet láthatólag azért működget, ráadásul nappal még a vámpírok sem mozognak, így nyugodtan le lehetne lépni a városból, és riasztani a katonaságot.

Ehhez képest az éjszakai tömeges mészárlások ellenére mindenki éli a normális életét napközben, bemegy dolgozni, stb. Miközben nincs net, nincs rendes telefonhálózat, és estétől reggelig véresszájú emberek sétálnak az utcán.

Millióknak kellene menekülniük, és százezres hadseregnek kéne bevonulnia a városba.

Mellesleg ha producer lennék, ilyen sorozatba női és gyerek szereplőket csak akkor engednék, ha feltétlenül szükség van rájuk, vagy olyan badass karakterek mint a feka csaj a walking dead-ben. Másképp agyonütik az életszerűséget, mint ez a hekkercsaj, meg Eph fia.

Yooha - 2014. 09. 16. 13:29

Az nekem is fura, hogy néhány órája több száz véres fejű ember öldökölt, nappal meg semmi nyoma, hogy bevonult volna a Nemzeti Gárda vagy mittudomén. Tudom, hogy az megdobná a költséget, de ha egyszer anélkül meg hülyeség. Remélem ez az alternatív, Nagyonbuta Emberiség kihal – és velük a vámpírok is, mert nem lesz mit enniük.

Tímea - 2014. 09. 17. 08:19

Az exfeleség átváltozását szerintem mindenki díjazta,elég irritáló karakter,maga a színész sem kedvelhető.Viszont túl sok időt pazaroltak rá.
A hekker csaj és a patkányölő között vártam volna valami románcot,elindítottak valamit,aztán annyiba maradt. Felesleges időhúzás és szál.
Amit kifogásolnék a többiekkel egyetértve,eltűnt a rocker srác,és a kommandó megmentő sereg,akik potenciális jellemek voltak.
Baki számomra is,hogy eddig nem volt net,majd hirtelen mégis csak van,lassú,így nem használható,de aztán mégis?
Majd ott az öreg fejes,aki azért hozatta ide a Mestert,hogy halhatatlan legyen,de ez mégsem sikerült,jön egy májátültetés,és ez a vonal is lóg a levegőbe.
A feka biztonsági őr meg úgy lett felvezetve mint egy hűséges katona,majd kiderül,hogy parancsot megtagadva életben hagyja a betolakodókat.
Logikátlan lépések….

ifeco - 2014. 09. 17. 10:34

@nikker:
Pontosan leírtad az én véleményemet is. Csak engem már a 7-8 rész táján fogott el az az érzés, hogyha még 2 mp-et kell néznem Eph. és Nora bávatag arckifejezését, akkor vesszen az emberiség hajrá vámpírok. Eddig végigkínlódtam, de most már biztosan jegelem a sorozatot a végéig, és akkor próba dara(úgy jobb szívvel lehet beletekerni).

radovan - 2014. 09. 17. 14:52

amugy ritkán láttam már ennyire pofátlan és burkolatlan iReklámot.A 10 rész szó szerint alma reklám volt némi megszakításokkal…

Csilla0422 - 2014. 09. 17. 16:42

Már megint a szimpatikusabb gyerek “havazott” el. Eph fiát nem sajnálnám. Amúgy Eph egyre idiótább lesz, ha így folytatja azt se bánnám ha csápos lenne. Hekkercsaj részemről maradhat.

Thrasher - 2014. 09. 17. 17:49

hogy én mennyire gyűlölöm az olyan cégeket, mint az apple, akik csak az arcukból és a nevükből élnek, ezért midnen sorozatot összeszennyeznek, hogy ez megmaradjon…

Thrasher - 2014. 09. 17. 18:30

“Mellesleg ha producer lennék, ilyen sorozatba női és gyerek szereplőket csak akkor engednék, ha feltétlenül szükség van rájuk”

ezért nem lennél soha producer

noodles - 2014. 09. 18. 10:37

azt hittem Eph fiát kapta el a vámpír anyja…de akkor ki volt az a gyerek? az utóbbi 2 rész elég gyenge volt pedig nekem eddig nagyon tetszett a sorozat, a 8. rész meg kifejezetten. remélem előkerül a rocker arc, tuti lesz még szó róla.

jky - 2014. 09. 18. 10:51

@noodles

Annak a nőnek volt a fia. :) Eph (és a vámpíranyuka) fia él és vígan netezik egy net nélküli New Yorkban. :D

noodles - 2014. 09. 18. 11:48

@jky

kösz :)
ez a netes hülyeség annyira nem kellene, az ilyesmi úgy ki tud borítani :D a könyvet még anno el akartam olvasni de már arról is szinte csak rosszakat írtak, így inkább bele se kezdtem. vajon ott is ilyen logikátlanságok vannak vagy ezt a forgatókönyvíróknak köszönhetjük?

Chym - 2014. 09. 18. 15:21

@ifeco
Azt hittem, csak én szurkolok annak a befejezésnek, hogy a vámpírok irtsanak ki mindenkit (főleg a főszereplőket), és utána szépen éhen halva engedjék át a bolygót a természetnek…Az utolsó rész közben kipróbáltam ezt a szemléletet, úgy sokkal érdekesebb a sorozat :D

Miss Keamy - 2014. 09. 18. 21:49

fú a kisgyerek netezése nagyon felidegesitett :D ááá meg úgy az egész..csak azért is végigszenvedem az évadot.
Eph & Nora irritál. Szőkét bírom, erre elküldik a p-ba. Legjobb Fet (Lost-ban is jól játszotta Keamy karakterét :D). a német fószer eskü hiányzott a rész nézése közben. és a rocker srác még mindig sehol :D miértbasszákelennyirenemértem:(

Csilla0422 - 2014. 09. 19. 21:08

Internet van, -min. kétszer is mondta a hekkercsaj- csak az adatforgalmat csökkentették le nagyon. Ezért nagy lóvét kaszált a bandájával.

A XXI. században net nélkül a tőzsde is bekrepál – meg minden. Már várok egy olyan részt, hogy emiatt picsogó embereket lássak, mert eddig nagyon nyugis mindenki. Ez nagyon furcsa, főleg New Yorkban…

jky - 2014. 09. 19. 21:28

Hát hogyne, iCloudolni van elég net, de a cirka 8 milliós NY-i lakos közül még senki sem rakta ki a netre, hogy mi történt. :D

Shan - 2014. 09. 21. 20:32

Na még pár óra és 1×11 is itt van… Jó lenne valami értelmesebb epizód…

zolij - 2014. 09. 22. 15:06

Csilla0422: mintha a legutóbbi részben mondták volna hogy leállították a kereskedést a tőzsdén hogy ne alakuljon ki pánik.

zolij - 2014. 09. 22. 15:07

mármint nem a maiban, hanem az előzőben. Valaki (talán Eph) nézte a tv-t és ott nyilatkozta valami politikus.

Llew - 2014. 09. 22. 21:56

Nem hiszem el, hogy ebben megint ennyire hülye húzások vannak és leginkább azt, hogy én még mindig nézem. Ez a kisgyerek és a full alzheimer mama egyedül hagyása igazán remek ötlet, ennyi erővel akár az utcára is ereszthették volna őket rögtön.

Llew - 2014. 09. 22. 22:09

A kibaszott kretén kölök minek bújik el a pincébe két kamasz elől, akik csak a boltba mentek be?

Llew - 2014. 09. 22. 22:12

Facepalm. Ezt a minden fontos szereplő az utolsó benzinkúton fut össze fordulat egyszer is necces volt, nem kellet volna most a boltban is eljátszani.

Llew - 2014. 09. 22. 22:15

És baszki lehet fokozni. A racionálisnak feltüntetett doki ész nélkül bemászik egy szűk lyukba.

jky - 2014. 09. 22. 22:43

Hát a mami meg a kölyök tényleg facepalm. Azt gondoltam, hogy az lesz, hogy a maminak annyira kell a cigi, hogy ellopja a kulcsot és elkószál, aztán jól kinyírják vagy ilyesmi. Szerencsére nem, de az idióta kölyök cigi-missziója így is egy filler baromság volt. Továbbá semmi nem érződik a pánikhelyzetből. Most komolyan annyi, hogy látni 1 db elhagyatott rendőrautót, meg 2 fosztogató tinit, aki kaját lop? :D

Ami egész jó volt, az az első fészekbe megérkezés, illetve a legvége, hogy rohadt sokan vannak már a dögök. Illetve amit dicsérnem kell, azok a fények és a bevilágítás, baromi jól néznek ki.

Kár, hogy a script pocsék. Ebből egy feszes, 8 részes, baromságoktól mentes évadot kellet volna csinálni ehelyett.

nikker - 2014. 09. 22. 23:31

Wo zum Teufel ist Herr Eichhorst?! Pfff

Shan - 2014. 09. 22. 23:33

Lassan de biztosan érik az a kasza…
Lesírtam a sminkem a mamin és a kölykön. Szánalom.
Az egyedüli jó szvsz Gus barátunk volt. Hihető is volt, és jó is volt. Legalábbs nagyságrendekkel jobb mint az epizód összes más történése. Egyedül a földalatti vámpírhálóterem voltmég jó… Papi is szánalom volt…
De komolyan, hol a pics…ben vannak a vámpírölő gyíkkommandó tagjai? Eljöttek speciálisan Lusskölykölyköket menteni, aztán huss? Hol a pánik? Eltűnt pár ezer ember, vagy tévednék? Nem a barlangban nem 10-20 csápos volt…

Shan - 2014. 09. 22. 23:34

@jky:

“Kár, hogy a script pocsék. Ebből egy feszes, 8 részes, baromságoktól mentes évadot kellet volna csinálni ehelyett.”

Egyetértek. Elhúzott, nyálas, unalmas… pedig micsoda lehetőség volt benne!

Tímea - 2014. 09. 22. 23:39

Csatlakozom az előttem szólókhoz :) miért kellett egyedül hagyni a gyereket a mamival? Aki szülő,az tudja,nem tenne ilyet.
Logikátlan lépések.
Talán így akarták fokozni az izgalmakat.
Még mindig a patkányirtó fazon a legérdekesebb.
A mester és a doki találkozása enyhén gagyi volt.
Egyértelmű,hogy nem fogja kinyírni a főszereplőt.
Felesleges húzás volt a készítők részéről.
Szinte mindenki meghal,átalakul,de a vén ninja még mindig él és virul.
A mexikói fazon is jó karakter,de nem tudnak vele mit kezdeni.
Akik még érdekesek lennének,azokat nem látjuk.
Én sem érzem még át az apokaliptikus hangulatot.

bélabá - 2014. 09. 23. 00:13

“Én sem érzem még át az apokaliptikus hangulatot.”

Persze hogy nem érzed, mert olyan az egész mintha rajtuk kívül a 8 milliós városban senki nem látná hogy mi történik.

Miért nem menekülnek nappal az emberek a városból? Hol a rendőrség? A katonaság? Vagy a véres szájú zombikkal nem foglalkoznak, csak a trafikfeltörőkkel?

Tényleg egyre inkább zsé kategória, most már vagy 15 percet át kell tekernem hogy nézni tudjam.

Yooha - 2014. 09. 23. 07:31

Ez az Elitkommandó a Mester ellen ez nagyon okos ötlet volt, mondhatom. Csoda hogy mind túlélte. Mi volt a terv? Papi előkapja a kardot, a Mester térdenállva könyörög neki hogy ne ölje meg, de az nem kegyelmez? 4 ember, ebből ránézésre kettő ért a fgyverekhez többszáz vámpír ellen, plusz a hústorony aki felér vagy 10 emberrel.
Az meg, hogy NY-ban mindenki szarik a Véres Zobmik Éjszakájára, az tényleg fantasztikus. Már várom hogy mikor lesz megint éjszaka, mert legalább a vámpírok úgy viselkednek, ahogy elvárható tőlük.

Llew - 2014. 09. 23. 09:07

A sok zombivámpír között a Mester egyszerűen nem elég félelmetes. Úgy néz ki kb. mint Fester bácsi az Addams Familyből.

Shan - 2014. 09. 23. 20:43

Az a gond, hogy ha csak egy siman “sz’r” sori lenne, akkor nagyjából tenne rá mindenki, totál felejtős lenne, kapna párat jobbról és balról, és annyi. A hozzászólók egyikénél sem láttam azt, hogy csak az motiválná, hogy leszólja. Nem erre izgulunk szerintem.
Csakhogy ez egy “lehetett volna” sorozat. Úgy értem lehetett volna nagyon jó. Lehetett volna kimagaslóan jó a műfajban, az új világképpel – és egy kis odafigyeléssel a készítők részéről. És itt elsősorban az írók munkásságára gondolok, mert a színészek jók, az alapötlet jó… Ez borítja ki a kommentelőknél a bilit. Megírjuk mi a jót is – Gus, flashbackek, Fet, nácivámpír, Bolivar, gyíkkommandó felbukkanása (és eltűnése…). De a rosszat is. A kommentelők nagy része – ahogy én látom – imádja a műfajt. És pont ezért “fikázzuk”, mert mindenkit bosszant az, amit csinálnak egy hihetetlenül jó alapanyaggal, ami új, ami végre véres-nyálas-brutális-ragadozós-vámpíros, és nem gyémántfényű/denevérré változó/megszokott vámpíros. Ezért nézzük minden héten, mert “hátha”. És kapaszkodunk abba ami jó – pl. Gustavoba – és reméljük, hogy valami értelmesebb irányba fordul a főszál, ordító hibák és totális hülyeségek nélkülibe, és a világ logikájának legalább a halvány jeleit fel lehet majd fedezni. Miközben magunkban azért kicsit(?) dühöngünk minden héten. :-D Mert ez egy “lehetett volna” sorozat.

Zaphod - 2014. 09. 23. 22:39

No, én most értem az elérhető részek végére. Vagyis a 10. rész végére. A 11. már lejött, de nem tudom nekilássak e. Picit vártam, hogy vége lesz a 10. résszel az évadnak, hátha a következő már jobb lesz. Erre kiderül, hogy van még rész. Hát, nemtom…. Shan előző hozzászólásával kb. 200%-ban értek egyet. Szerintem már csak becsületből megnézem legalább ezt az évadot :)

Annyira bírnak idegesíteni az ordító hibák és logikátlanságok ebben a filmben. És igen, azért idegesítő, mert ez tényleg lehetett volna egy brutál jó sorozat.

pody - 2014. 09. 23. 23:47

nem tudom mi ez az oltari nagy kifakadas. Vannak hibak boven, de engem nem zavarnak annyira, hogy emiatt ne szorakoznek jol.

Thrasher - 2014. 09. 24. 18:32

hát ez minden idők egyik legidétlenebb szörnydesign-ja.
kár, mert nézem, nézem, tetszik a hangulat, és várom a nagy payoffot, de az mindig csalódás

noodles - 2014. 09. 24. 21:23

Mester nálam rendben van, reméltem kicsit jobban neki tudnak menni de majd legközelebb :) az öreg amúgy hány éves lehet 90 tuti van. a gyerek cigi körútja inkább unalmas volt. az, hogy elbújik idegenek elől érthető, káosz van (már ahogy) összezárják egy félőrült mamival, nem tudja mit tegyen, fél. én a misztikumot, a bővebb háttérsztorit hiányolom, szóval a jobb forgatókönyvet na. amúgy szereplők oké, 1-2 jelenet nem kellene de elvagyok a sorozattal, jöhet a következő rész.

Tunyacsáp - 2014. 09. 25. 12:57

Még a Mester Tamás is ijesztőbb lehet félhomályban,mint EZ itt….

secret - 2014. 09. 25. 14:01

nem tudom, hogy én vagyok a szánalmasabb, mert még mindig nézem, vagy a sorozat, mert ilyen. most így belegondolva inkább én, hiszen a sorozat így-vagy-úgy, de elérte célját: még mindig nézem.

secret - 2014. 09. 25. 14:02

amúgy a mester kinézetéről nekem valami random power rangeres szörny jut eszembe. :D

Tunyacsáp - 2014. 09. 25. 15:38

Strigoi!!!

Ezt azért minden részben elsütik,nem?
Volt olyan amelyikben nem mondták?

Strigoi!!! :-)

Peti - 2014. 09. 25. 18:42

Szerintem elég reális a történet, hiszen Setrakian bácsinak a New York-i forgatag előtt évekig kellett bújkálnia Sandfordban (Gloucestershire, UK), pedig a fővámpír alja módon egy tengeri aknával is el akarta őt tenni láb alól, amikor még Calais-ből Dover-be menekült…

Miss Keamy - 2014. 09. 25. 22:30

nincs kifakadás, más sorozathoz képest lópikula :D nyilván fikázzuk, ha gagyi a megvalósítás.
engem a szenilisnéni – gyerek páros szétvitt. nemhiszem el miért nem foglalkoznak olyan dolgokkal, amiket szépen kilehetne bontani pl.rockersrác, vagy az a megmentő ninja csapat, aki öli a zombikat.

jky - 2014. 09. 26. 08:55

@Tunyacsáp

Volt, itt írtam pont: jky – 2014. 09. 09. 22:28

Abban a részben, amikor a Master megjelent, nem mondta. :)

zolij - 2014. 09. 27. 11:29

annyira reménykedtem, hogy mire a kis srác visszaér, a mama valahogy átváltozik, megcsócsálja őt, aztán Fet mindkettejüket lenyakazza. De nem :(

sledge - 2014. 09. 27. 14:58

Komolyan mondom, ritkán látok ennyi baromságot, főleg egy jó ötlet után. És pont azért fáj, mert a kiindulási szituáció tényleg nagyon ígéretes.

Csilla0422 - 2014. 09. 27. 22:32

Eph karakterét nagyon szerettem, de most egyre inkább kétségbe vonom a szellemi képességeit.
Hekkercsajt elűzte és a fiát egy idős demens emberrel hagyta. Mama Nora simán felgyújthatta volna a bunkert és több kárt is okozhatott volna.

Érdekes, hogy a fosztogatások már nagyüzemi szinten működnek és egy árva közeg sincs a láthatáron…

Remélem, hogy a fináléra összekapják magukat, mert nagyon jól indult az egész és…

Shan - 2014. 09. 29. 15:48

Hát, némileg ígéretesebb, mint a legutóbbiak. Csak átfutottam rajta, de elsőre jobb… :-D
Demens anyunak vége – zolij rászólt! :-D – hekkercsaj visszajött, Gus kezdi élvezni a vámpírírtást, megjött megint egy villanásra a gyíkkommandó, és lehet tippelni mit akarnak Gustavotól. :-D Az én szavazatom: valamilyen módon besorozni.
Azért az nem semmi, és sokat mondó, hogy nem Setrakian papit keresik meg és az agyas társaságot, hanem egy senki kis latino gengsztert. Set’bácsit sajnálom. Gondoltam, hogy nem semmiért ragaszkodott ahhoz a szívhez.

SASI - 2014. 09. 29. 19:29

Ami nem tetszett: amikor megjelentek Eichhorsték Setrakian üzleténél, a világító UV lámpák amik elvileg pont a vérszívók ellen lettek kitéve az ablakba, nos, meg sem kottyant nekik. :D

Shan - 2014. 09. 29. 21:10

@SASI :

:-D Eskü meglepődtem volna, ha egy ilyen dolgot sem csesznek el. :-D

Thrasher - 2014. 09. 29. 21:31

igazából egy gramm UV-lámpa se volt az ablakban, csak sima neon.
ha már kötekedni akarunk, abba köthetnénk bele, hogy MIÉRT NEM volt kirakva, de szerintem nem érdemes, az azért nyilvánvaló, hogy dramaturgiailag nem megoldható, hogy legyenvalami csodafegyver, amivel körbebástyázzák magukat, aztán helló.
persze, tudom-tudom, akkor megalapozni se kellett volna ezt az egész UV-s dolgot, de ez pont olyan, mint ahogy pl. a legintelligensebb sorozatok is folyamatosan élnek a tarkónvágás utáni mágikus, pont egy reklámszünetig tartó eszméletvesztés eszközével. ilyenek nélkül nem nagyon lehet.

btw érdekes, hogy az 1×06 volt emellett a másik kedvenc részem a sorozatban, azt is Weller rendezte

Shan - 2014. 09. 29. 21:54

Én UV-nek hittem… Logikus lett volna – és indokolt is. Vagy mondjuk a pincében fellógatni pár kiselejtezett szolicsövet, csak úgy szép jó estétként… Namindegy. :-D
Ennek ellenére az utóbbi párhoz képest ez a rész még jó is volt, nem akarom szekálni (nagyon). Amúgy is, végre történt pár dolog. :-D Sok múlik a következő részen.

jky - 2014. 09. 29. 22:41

Egész tűrhető volt, és ez már nagy szó. Azért a tech-bullshitet megint elővették ezzel a hacker csajjal meg az adással, de mindegy, nem érdemes már ragozni sem. Flashback+szív legalább nem volt rossz, na meg végre nem angolul pofáztak mindenhol. Visszatért a rocker meg a gyíkarc kommandó is egy rövid jelenetre, halleluja… A Mesternek mi terve lehet az öreggel, akit meggyógyított? Azon kívül, hogy ugye “üzletet kötöttek”, de most akár ki is nyírhatta volna.

Shan - 2014. 09. 29. 22:52

@jky :
Lehet, hogy még nem kapott meg mindent, amit a vén fószer nyújthat neki. :-)

Stiel - 2014. 09. 29. 23:00

A vén milliárdos akkor most vámpír lesz? Csak mert nem kukacot kapott, hanem csak valami váladékot.

Tímea - 2014. 09. 29. 23:05

Egyetértek Shan-nal :) a vénember még potenciál a Mester számára. Ott a hatalom.
Én is örültem a nagy visszatérőknek,a hacker csaj,gyíkarc kommandó,és a rocker.
Nora mamit nem tudom sajnálni,jelentéktelen karakter volt.
Amit én is furcsáltam,olyan atombiztos bunkernak tűnt az öreg pincéje,legalább rávilágítottak,nincs menekvés.
Viszont nagyon elhúzták a menekülés utolsó perceit.
Kissé hitetlennek tűnt,hogy ezek ott lelki drámákban úszva időznek,miközben nyakukba liheg a vámpír sereg.
Értem én,hogy kell a gyász,de erre most nem volt idő,mégis kinyúzták,amiből fakadóan komédiába mentek át.
Nagyon kíváncsi vagyok a latino sráctól mit akarnak.
A visszatekintés most is ütős volt,mint mindig :)

bélabá - 2014. 09. 30. 01:00

Most, hogy országos adókban lenyomták a figyelmeztetést, remélem megjelenik a hadsereg és lenyomják a kis patkányokat. Ahogy a gyíkkomandónál láttuk, pár felfegyverzett arc egy perc alatt lenyom tízszerannyi zombit, és még gránátot se használtak. Szóval nem lesz probléma.

Oh wait… :)

Szóval azt gondolom, hogy valami bénasággal lesz megoldva, hogy nem hisznek nekik.

Jó ötlet volt a konténer, hogy exportálni akarják a zombikat.

Kíváncsi leszek a gazdag haldokló fekete samesza hogy fog reagálni arra, hogy a főnöknek már nem lesz rá szüksége.

Nekem bejött az a szabály, hogy ha a gyerek, a mama, a hekkercsaj, vagy a dokinő beszélni kezd, akkor azonnal tekerni kell a következő jelenetig. Így egész élvezhető.

Shan - 2014. 09. 30. 12:11

@bélabá :

Az a pár felfegyverzett arc imho nem ember (a gyíkkommandó) , van tapasztalatuk, és elég speckó fegyvereik is, kimondottan vámpírirtásra. :-D
Gust meg az ideg hajtja, az elkeseredés, a bosszúvágy, a gyász – és sejti azt is, hogy valahol az ő keze is benne van az egészben, ha tudtán kívül is.

Egyszer szó esett arról Set’bá szájából, hogy az ifjak gyengék, és hónapokba telik, míg teljesen átalakulnak és kifejlődnek végleges alakjukba. Ami szerintem valami olyasmi lehet, mint nácivámpírunk maszkírozás nélkül: orr nincs, fura fogazat, fül nincs, torokzacskó van… Az értelem képessége talán szintén – de az is lehet, hogy az önálló cselekvés és gondolkodás kiváltsága, az, hogy ne az éhség vezessen, csak kevesen kiváltsága. A többi meg here a hangyabolyban.

Az ifjakkal Setrakian papi is elég könnyen végzett – ugyanez a nácival nem ment. És nem azért mert annak szerencséje volt. Gyors volt, értelmes, nem agyatlan vérszipoly.
Talán a főgyíkkommandós is ilyen, a társai is…

Ami a gazdag exhaldoklót illeti. Nem tette vámpírrá a Mester. Viszont mi van, ha nem gyógyitotta meg. Mi van, ha az a fehér vér kukacok nélkül csak valami gyógyszerként hat, életelixir, fene tudja mi? Életben tarthatja vele – de a kezei közt is van. Ha nem elégedett, hagyja megdögleni. Vagy simán végez vele.

Csilla0422 - 2014. 09. 30. 15:02

Mama Norat sajnálom, kezdtem megszokni. Ha már így alakult a gyereket igazán vihette volna magával…

Hekkercsajnak örülök, Fet mennyire beindult már rá. :D

“Gyíkkommandó” jött és sorozott.

Setrakian története nagyon tetszett, így teljesen érthető a fanatizmusa.

A Mester, nemtom olyan furának hat, nem így képzeltem el. Ez nem azt jelenti, hogy összefutnék vele. Az öreggel tuti, hogy még van vmi bíznisze.

Eichorst napközben is aktív vagy én emlékszem rosszul? A csicskái is erősebbnek tűnnek az átlag csáposnál.

Nem volt ez olyan rossz rész!

jky - 2014. 09. 30. 15:22

Eichorst nem aktív napközben. Mármint nem “fénybenjáró” :D Most a flashbackben is éjszaka volt, a végén a támadáskor is, a múltkor a csatornában is sötét volt ugye, a metróban sem érte napfény, meg az öreg haldoklónál is mindig sötétíteni kellett az ablakokat. Sötét helyeken lehet, hogy bujkál, meg szervezkedik napközben, de napfény nem érheti őt sem.

Tímea - 2014. 09. 30. 17:42

Csilla0422
“Hekkercsajnak örülök, Fet mennyire beindult már rá. :D”–> :D egyetértés :) végre valami szerelmi szál is kibontakozóban van!

Shan
“Ami a gazdag exhaldoklót illeti. Nem tette vámpírrá a Mester. Viszont mi van, ha nem gyógyitotta meg. Mi van, ha az a fehér vér kukacok nélkül csak valami gyógyszerként hat, életelixir, fene tudja mi? Életben tarthatja vele – de a kezei közt is van. Ha nem elégedett, hagyja megdögleni. Vagy simán végez vele.”—> ez számomra is egy érdekes vonal. Vajon miért nem kapott kukacot az öreg? Miért csak fehér vér-szerű trutypákot csepegtetett belé?

Shan - 2014. 10. 01. 14:27

Mama Nora karakterként valóban jelentéktelen volt, és inkább idegesítő… de azért tegye a szívére a kezét mindenki: kinek lenne lelki ereje egyszerűen lecsapni a saját anyukája fejét? Szerintem itt a gyász hosszával nem volt semmi gond – kivételesen nem fölös és nem picsogás volt. Egészen más dolog tudni, hogy nincs segítség, mint magad megtenni amit kell, és elvenni az anyukád életét, akkor is, ha tudod, hogy nincs más út, mert ellenkező esetben abban a tudatban élsz, hogy mit hagytál megtörténni, hogy mivé hagytad válni anyukádat.
A flashbackben láthattuk, hogy Setrakiannak sem volt egyszerű annak idején a saját – már átalakult! – feleségét elpusztítani. Pedig ő akkor már jó ideje hajtotta a vérszopókat, és fel volt készülve. A dokinő nem.
Megjegyzem, latino Gustavo nem bírta megölni az anyját, aki pedig már nem sok emberi vonással rendelkezett. A dokinő megtette.

Egész jó volt. Nem baromságmentes, de az utóbbi néhányhoz képest mestermű.

Ha az évadzárót elcseszik, akkor viszont kaszálok. Könyörgöm, tudjunk már meg többet gyíkékról – főleg a “főgyík” érdekel. Egyértelmű, hogy vámpír ő is.
És haladjon már valamerre ez az egész, ne a toporgás legyen már.
Egyébként Fet nagyon jó volt, ahogy rámozdult a csajra. El is hiszem a karakterről, hogy bejön neki ez a típusú nő – de a hekkercsajról is, hogy a Fet-típusú palik jönnek be neki.
Csak ne menjenek át Rómeó és Júliába. :-D

Miss Keamy - 2014. 10. 01. 22:38

én azt hittem eichort nappal is képes fényben járni. hekkercsaj visszatérése tökjó, működik fettel köztük a kémia. nem volt ez rossz rész, igaz untam az elejét, de végre nem volt sok baromság. élvezhetővé tette az, hogy meghalt az öregmami, 1 jelentéktelen szereplővel kevesebb. ez a hírközlés is faja volt, mondjuk azért azt igazán megcsinálhatnák jobban, hogy a világ mégis mit tud az egészből, legyen több felháborodás, kommandó, rendőrhegyek, mer ez tök népbutítás…remélem lesz eph monológjának vmiféle következménye.

Don Fanucci - 2014. 10. 01. 23:44

Már nagyon idegesít hogy mindenki állandóan azon lovagol, hogy baromságok így, úgy, meg amúgy…

Holott:

1. Ez az anyag hiánypótló
2. Van néhány eszményi színvonalon felépített karakterünk
3. Setrakian
4. Eichorst
5. Gyíkpofa és a SWAT-vámpírok
6. Sűrű és berántós atmoszféra
7. 35 év az átlagéletkor és 1 tinikarakter sincs
8. Egy zsidó ószeres és egy patkányírtó menti meg a világot
9. Guillermo Del Toro
10. És mondtam már, hogy ez az anyag hiánypótló???

Ez már eddig is tíz iszonyatosan nyomós érv a maradás mellett, és még mennyit tudnék összeszedni!

Nem érdekelnek a logikátlanságok, a bukfencek, a butaságok – tudom hogy vannak, már rég tudomásul vettem.

Én úgy imádom a Strain-t, ahogy van és amíg csak fele ennyire is király lesz, addig biztosan maradok!

ubul - 2014. 10. 02. 07:33

Don Fanucci : az, hogy neked bejön, és a felsorolt “nyomós” érvek neked bőven elegek, szíved joga :) de van, akinek ez kevés, és úgy néz ki még mindig többségben vannak ezek az emberek (és most itt nem csak a junkie-t kell nézni)

Én tegnap pótoltam a 10-11-et, és valamiylen téren még nézhető volt számomra (bár sokat mond, hogy lassan 3 hetet hagytam ki az utolsó leadott, és a most nézett részek között), a junkie kommenteket olvastam, szóval nagy meglepetés nem is ért, viszont arra számítottam, hogy tényleg elég gagyi részek lesznek, ennek ellenére – ha az üresjáratokat,és gagyiságokat nem vesszük – elég gyorsan eltelt a 2*42 perc

Viszont ahogy írtam is, és még sokan mások, a sorozattal az a baj, hogy áll egy helyben, alig történik valami (ha történik, az viszont elég jól megcsinált, ha nincs benne sok logikátlanság/hülyeség :D)

Plusz az egy-két belebegtetett szál (mint a gyíkarc) jópár résszel korábban, hogy utána meg 3-4 résszel később behozzák megint pár mp-re. Szóval húzzák a rétestésztát, csak gyengén

Shan - 2014. 10. 02. 08:08

@Don Fanucci :

:-D
Szerintem minden “baromság” ellenére pont az általad felsoroltak miatt nézzük. :-D
Mert hiánypótló, pár nagyon jó karakter – akiket mindenki dicsért egyébként – hogy nincs tini karakter, stb, stb, stb.
És ezért nem érdekel minket, mennyi bosszantó dolog van benne – bosszankodunk, de nézzük, szeretjük, imádjuk.
Csak éppen azért elmondjuk, hogy mi bosszant és dühít benne.
Ha nem szeretnénk, nem bosszantana ami rossz benne. Ennyi.
:-D

Tímea - 2014. 10. 02. 08:21

Don Fanucci
Ha nem kedvelném a sorozatot,akkor nem nézném ;)
Ez egy kibeszélő,és nem csak negatív kritikát szoktam írni,hanem pozitívat is.
Viszont nincs szabályba vésve,hogy ennek mennyi a határértéke.
Aki gondolja,az válaszol,aki nem,az figyelmen kívül hagyja az írásaimat – ilyen egyszerű :)
Előző hozzászólásomban is egy kérdést tettem fel,nem kell ezt túl dramatizálni.

jky - 2014. 10. 02. 09:00

@Don Fanucci

Tipikus fanboy duma. Én nem szeretem, ha teljesen idiótának néznek, és sajnálom, de nem tudom egy szatyorba rakni az agyamat, amíg ezt nézem.

Hiánypótló, és baromi sok lehetőség lett volna benne, _sokkal_ jobbat is ki lehetett volna hozni belőle, pont ezért bosszantó, hogy össze-vissza bénáznak.

Amikor van dicsérni való, akkor dicsérni fogjuk, amikor totál agyhalottnak néznek a készítők, akkor az ellen fel fogunk szólalni. A véleménynyilvánítás és a kritika nem abból áll, hogy a rossz dolgokat elhallgatjuk, csak dicsérjük (mert “hiánypótló”), ezáltal fals képet közvetítve a sorozatról. Ha nem lennének negatív vélemények, akkor mások azt hihetnék, hogy ez mennyire jól sikerült sorozat. De nem az. Kedvelhető, nézhető, de attól még nem sikerült jól (már a pilothoz képest sem, pedig az is klisés volt).

Továbbá, ha soha senki nem emelné ki a hibákat, a készítők elbíznák magukat, látnák, hogy ennyi is elég, nem is törekednének a jobbra. (Nyilván nem arra gondolok, hogy a készítők a junkie-t olvassák, hanem úgy általánosságban. Külföldi kommentekben, cikkekben is kiemelik a hibákat, ugyanúgy.)

Shan - 2014. 10. 03. 11:59

A promo alapján nagyon várós a 13. ep. :-D
Még pár nap, és okosabbak leszünk.

Hát, jó lenne egy színvonalas(abb és hülyeségmentes) évadzáró…

Stiel - 2014. 10. 06. 11:46

Megvolt a finálé, a nagy katarzis elmaradt, de jutott egy korrekt fight. Valamivel jobb volt, mint az előző néhány epizód. Folytatás jövőre – nekem lehet, hogy darálva az évad végén.

JKJ - 2014. 10. 06. 14:46

A végére ellaposodott és úgy érzem eredetileg le akarták zárni, aztán mégis nyitva hagyták. Bár élveztem az évadot, nem folytatom, kivéve ha valami óriási változás lesz és nem Anyu elől a futnak (a Mester felé) az egész évadban.

winnie - 2014. 10. 06. 14:58

de…, oké, nem láttam, de miért akarták volna lezárni, ha adott a sztori? tudták, hogy mi a folytatás, ergó készülhettek rá.

rio - 2014. 10. 06. 15:50

Ennek a sorozatnak úgy mégis mi értelme volt? Semmi katarzis, semmi cliffhanger, se dráma, se izgalom. A mester nagyobb gyépé, mint az egész vámpírvadász kompánia együttvéve, az meg a non plus ultra, hogy a gyíkkommandó a mexikói gyerekben látja a nappali őrjáratot. Nevetséges, 10/2.

Stiel - 2014. 10. 06. 20:34

Könyvolvasóktól kérdem (amennyire lehet, spoilermentesen), hogy a könyv alapján ilyesmi évadzáróra számítottak?

Norbi - 2014. 10. 06. 21:17

“Könyvolvasóktól kérdem (amennyire lehet, spoilermentesen), hogy a könyv alapján ilyesmi évadzáróra számítottak?”
Szia!
Igen, itt lett vége az első könyvnek.

jky - 2014. 10. 06. 22:42

Én nem olvastam a könyvet, de nekem simán lejött, hogy van még anyag, nem éreztem, hogy le akarták volna lezárni vagy ilyesmi.

Amúgy szerintem egész tűrhető finálé volt, legalábbis az előző pár részhez meg úgy az évad átlagához képest nem volt olyan rossz.

A gyíkarcéknél kellett volna elvágni, az ősök bemutatásánál, az cliff lett volna, utána már tök gagyi volt a családi fotóalbum meg a “jaj anyu volt az”.

Szorult egy kis értelem is bele, pl. Eph nem akart egyből berontani egy kis pisztollyal, a feka lelépett a főnöktől, és eszükbe jutott végre a nemzeti gárda, VÉGRE… bár nem tudom, mire vártak még mindig. :D

Viszont az az árnyékoló az irodában elég gagyi megoldás volt, kb. semmit nem sötétített, a Eichorstnak simán meg kellett volna sülnie. Illetve a 2 dinamit szerintem egy picit nagyobb pusztítást végzett volna, de mindegy, voltak már nagyobb hülyeségek is a sorozatban.

A lényeg, hogy “strigoi!” :D

Shan - 2014. 10. 06. 22:45

Most fejeztem be a könyvet is.
Az első könyv szinte csak felvezetés. Akárcsak az első évad. És kb az is itt ér véget. :-)

Egyébként Palmer mekkorát koppant! :-) De túl elvakultan akar halhatatlan lenni ahhoz, hogy észrevegye, mennyire megvezetik. Mr. Hűség is otthagyta – végre hogy kinyílt a szeme a pasinak!

Gyíkunk tetszik. Bár a mozgása elég öreges volt – meg is néztem, ha minden igaz, a színész aki alakítja 67 éves.
Érdekes a helyzet, mert a gyíkkommandó is mozgott nappal – annyi, hogy a napfényt kerülték gondolom, meg tökig csuklyában-maszkban voltak, kivéve a főgyíkot – aki e jelek szerint némileg fényálló lehet. Az Ősök meg… Huh, na, az durva volt. A Mesterhez képest mindenképpen, aki kb úgy néz ki velük összehasonlítva, mint egy “Igor”. :-D

Nem tudom, hogy mi lesz a 2. évaddal – az első összességében borzasztó – de elég nézhető és továbbgondolható dolog van benne ahhoz, hogy talán nem kaszálom. Fitzwilliam sorsára ezután pl. roppant kíváncsi vagyok – pl. mi van ha csatlakozik pl. valamelyik csapathoz.
A vámpírkommandó érdekes, a Vének is, és az egész háború, ami zajlik a háttérben ezek szerint.
Gustavo is jó karakter. Fet is – és meglepő módon a hekkercsajszi is egész jól kinőtte magát a végére.

Meglátjuk…
De…
Kár az elcseszett dolgokért.
Lehetett volna jobb. Sokkal, sokkal jobb. Mennyi elpazarolt lehetőség…

bélabá - 2014. 10. 07. 00:45

Sajnos fos volt a vége. Az ilyen jelenetektől lett ilyen szar ez az egész sorozat, mint a harc a Mesterrel.

Hogy bénán állnak egymással szemben, mint a zsé kategóriás szarokban, és percenként csapnak egyet a másikra, közte meg jelentőségteljesen néznek.

Aztán mikor a Mester a napon vergődik, akkor nem szúrnak bele, nem vágják le a fejét, hanem döbbent tekintettel állnak felette.

Ehhez egy normális dramaturg kellett volna, aki kitalálja, hogyan lehet ezt a jelenetet életszerűvé tenni, hogy a szereplők úgy reagáljanak, ahogy ezek az emberek valóban reagálnának. Mert biztos, hogy nem így.

Óriási csalódás a sorozat, kihagyott lehetőségek tengere.

Shan - 2014. 10. 07. 07:14

Hm… jky-nak van igaza. Gyíkarcéknál kellett volna elvágni az egészet. Ütős lett volna évad-zárszónak.
Fos volt a vágás, a dramaturgia – meg kéne kövezni a forgatókönyvírókat, és ez az egész évadra vonatkozik. Kihagyott és elcseszett lehetőségek sora.
Annak ellenére, hogy vannak/voltak jó pillanatai is, és az alapkoncepció is jó.

Vhk - 2014. 11. 20. 18:08

Szerintem annyira fos volt a pilot, hogy a többi rész már nem is érdekel, és bosszant, hogy Del Toro-ból csak ennyi szakadt ki.
Ja és nem mellesleg, qrvára unom már a vámpírokat!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz