login |

Ray Donovan: kezdett a 2. évad

2014. 07. 14. 20:54 - Írta: Neoprimitiv

74 hozzászólás | kategória: kritika,

You need to come in here right away.

Ez lehetne a mottója a második évad nyitányának. Jó, persze, egy profi “fixert” mi mással hívogatnának, de a készítők láthatóan úgy gondolták, nem szórakoznak hosszú felvezetéssel. Az évadzáróhoz képest pár hetet ugrunk az időben és nagyon úgy néz ki, ennyi békét kapott csak főhősünk.

Már persze ha békének lehet nevezni, ha valakinek élve eltemetős rémálmai vannak, amit csak egy gyors, “dugok, tehát vagyok” numerával tud kompenzálni. Na, ebből a “békéből” indulunk lefelé a bányalifttel. Az évadnyitó végére mind a négy sarkán rágyújtották Ray-re a házat, lehet szurkolni, hogyan mászik ki alóla?

A tovább után spoilerekkel folytatom.

A premier főleg Ray-re, kisebb részben Mickey-re koncentrált, a többiek most inkább csak a további bonyodalmakat felvezető széljegyzetek voltak. Hiába reménykedtek mindketten az előző rész végén, hogy végre megszabadulnak egymástól, Sully halálát mégsem sikerült olyan szépen lepapírozni, ahogy azt Ray gondolta. (Jól tippeltem az évadzáró után.)

Az FBI szagot fogott, ezért sürgősen elő kell keríteni a Mexikóban héderező Mickey-t. A tesók nem akarnak ebben segíteni, Ray pedig miközben éppen a saját fejére húzott vécéből próbál kievickélni, egymás után kapja az “azonnal gyere ide”-hívásokat.

Közben Mickey Mexikóban azt csinálja, ami tőle várható: piál, nőzik és amikor megszorul anyagilag, akkor szó szerint Darryl bőrére bazírozva igyekszik kihúzni magát a csávából. Közben köszöni szépen, neki is vannak rémlátomásai, őt a Sully által agyonlőtt Linda kísérti.

Ettől persze még esze ágában sincs visszamenni Ray-jel, így az epizód végén (a pilothoz hasonlóan) Ray ismét a FA testápolóhoz kell folyamodjon.

Ha az eddigiekből nem derült volna ki, akkor elég zsúfolt volt az évadnyitó, még úgy is, hogy 55 percet kaptak a készítők. A belengetett konfliktusok közül a két gyerek a számomra változatlanul érdektelen, sajnos nem tudtam megkedvelni őket annyira, hogy ne bosszantsanak. Lehet, hogy ez változni fog, de amíg megmaradnak az “önfejű tinédzser bajba sodorja önmagát és a családot”-klisénél, addig nem látok rá sok esélyt.

Az Abby – Ray-viszony, gondolom az átmeneti jószándék ellenére is balhés lesz, hiszen már a rész végére visszatértünk oda, hogy Ray ígér valamit, aztán – látszólag – mégsem fontos neki, hogy betartsa.

A négy testvér közti patthelyzet kíváncsi leszek, hogyan változik majd most, hogy Darryl élesben tapasztalhatta meg Mickey sumákságát? Ne feledjük, itt is van egy csak fizikailag eltemetett hulla, amelyik bármikor kidőlhet a szekrényből. (Az előzetesek alapján nem is kell rá sokat várni.)

Ray-nek pedig az FBI, az egyre jobban bekattanó Ezra, a lelőtt pap és a családi tűzfészek között kell majd egyensúlyoznia – nem lesz unalmas évad.

A színészekről túl sokat most nem lehet mondani, a rész annyira a két főszereplőre koncentrált, hogy a többiek kevés teret kaptak. John Voight változatlanul nagyon jó (a Golden Globe után most egy Emmy-jelölést is begyűjtött, teljesen megérdemelten), Liv Scheiber-nek pedig most csak annyi jutott, hogy rezzenéstelenül fogadja a pofonokat a sorstól.

A folytatásban én örülnék, ha a néha enyhítenének egy kicsit a nyomáson és időnként “csak” mások alkalmi disznóságait sikálná el – az ilyen részekben volt eddig lehetőség némi humorra, amire nagy szükség van az állandó szorongás mellett.

Ha értékelnem kellene az évadnyitót, akkor mondjuk 7/10-et adnék neki – hozta az eddig megszokott szintet, de a sok elindított szál miatt nem volt benne semmilyen extra durranás. Akinek viszont eddig kimaradt, az most pótolhatja, az HBO-n június végén kezdték adni az első évadot.

74 hozzászólás Ne habozz!

szpojleres mókus - 2014. 07. 14. 22:01

Nagyon jó volt. Hosszú idő után valami sorozat amibe nem tekergettem bele, mert az xy-nak a drámája is a főszálhoz azaz rayhez kötődik.

Frissítő volt látni továbbá azt a tényt hogy az egész ugyanolyan tempóban folytatódik mint ahogyan elkezdődött. Ray továbbá sem cicamicázik, ha valamit el kell intézni akkor nem szépen lassan, hanem belecsap a dolgokba.

Lemoni - 2014. 07. 14. 23:04

Az túl egyszerű lenne, ha Ray-nek csak a neves ügyfelek sz***t kéne mindig elpucolni, akkor még valamiféle szuperhős lenne, de ez nem az a sorozat, a legnagyobb kupac körülötte van, a saját pereputtyától. A feleség és a tinikölkök továbbra is irritálnak, de legalább Ray-nek is okoznak nem kicsi fejfájást, pörgetik az eseményeket. A legtragikusabb figura még mindig Bunchy, annyira nem erre a világra való, csoda, hogy még él, nem tudom elképzelni, hogy valaha is ép ember lesz belőle. Jon Voight hatalmas a szerepében, de a legjobb, amikor kontrasztként ott van vele egy jelenetben a látszólag faarc Ray, kedvenceim a közös jeleneteik. Jó volt ez a kezdés, nem bírtam ki, megnéztem az évad előzetest, lesz itt még jóság dögivel.

bëiz - 2014. 07. 15. 09:25

Azért ez a Liv Scheiber nem egy színésztálentum. Minden szerepében ilyen kis motyogós :) Mázli, hogy erre a karakterre ez éppen illik.

Neoprimitiv - 2014. 07. 15. 09:40

@beiz: nem mázli, casting. Scheibernek egyébként az előző évadban voltak nagyon erős jelenetei is, vagyis tud ő játszani mást a kemény fapofán kívül is.

bëiz - 2014. 07. 15. 10:26

Jogos-jogos. Nem mázlinak hanem castingnak hívják az ilyet. Mindenesetre a tényen nem változtat.

De az is lehet csak azért mondom ezt, mert Voight jelenléte meg éppenhogy nagyon erős + a tesóit játszó színészek is elég ügyesek.

Neoprimitiv - 2014. 07. 15. 11:27

Most vettem csak észre a második képen, hogy milyen koszos a Merci csomagtartója – pacsi a készítőknek. Nyilván Scheiber nem autókázott vele LA-ből Mexikóba, vagyis csak a kellékesek és/vagy a rendező érezte fontosnak, hogy egy ilyen apróság is a helyén legyen.

leila - 2014. 07. 16. 09:11

Nekem is tetszett, de néha tényleg sok volt a jóból. Már azt vártam, hogy a kislány fekete barátja is megjelenik, és így minden fronton baj lesz.

Voight papa pedig lubickol a szerepben, ez messziről látszik.

Tiger27 - 2014. 07. 17. 13:24

még várok a feliratra hozzá, de már vártam nagyon hogy folytatódjon!

paranoid android - 2014. 07. 19. 14:29

Nekem kissé túlzsúfolt volt ez a kezdés. Azonnal rázúdult minden probléma Ray-re, plusz megmutattak minden régi és új karaktert egy pillanatra, sőt egy kis random heti ügy is befigyelt – nem volt idő elmerülni a hangulatban, a karakterekben. Daryll és Bunchy pár jelenete volt egyedül erős karakterizáció szempontjából; a kapkodás miatt számomra elveszett Ray és Mickey jeleneteiben ez a szándék.
Én a folytatásban a szűkebb történetmesélési tekintetnek örülnék. (Az egyes részekben lévő, és nem az évad egészére nézve értve.) Legyen az szimplán, hogy Ray teszi a dolgát a munkatársaival (Katherine Moennig és a karaktere felháborítóan nincs kihasználva), vagy a Donovan testvérek kapcsolata (ami a legizgalmasabb szerintem), vagy Ray családja… mindegy, csak ne minden egyszerre legyen.

mdot - 2014. 07. 21. 16:44

Hát nekem ez a második rész jobban bejött, mint az első úgy tűnik nekem az első évad faszságait kezdik kinőni és a második évaddal talán dobbanthatnak egy nagyobbat. Persze az elsőnél ahogy a junkies értékelőben is írták érződött, hogy ne,m gondolták, hogy 2. évadra is megél a sorozat, így kicsit könnyedebb az új évad.

szpojleres mókus - 2014. 07. 21. 21:56

Jó volt a második rész is, külön tetszik hogy nem teszik teli drámákkal hogy mi van a gyerekekkel, amikor a történet megköveteli akkor csak a fiúval, vagy csak a lányával foglakoznak.

Kicsi minusz az, hogy elővették a több milliószor lelőtt “gazdag nő vagyok férjem elhanyagol, szerelembe esek a jógaoktatómba” dolgot.

Lemoni - 2014. 07. 22. 23:29

Há’ mekkora ribi már Donovan-né, kapok egy szép házat, akkor jöhet megint a sex…… Ray helyében akkorát rúgnék belé, hogy a medencéből szedik össze a nőt :P
Mickey-nek vajon mitől lehetnek a látomásai, jön le a szerről vagy a fejében kuszálódik valami? Azt hiszem, a következő tragédiát a családból Terry fogja okozni :(

lostfanka - 2014. 07. 25. 09:43

Na tul vagyok az elso reszen, tudni kell hogy ezt a sorozatot tartom a az egyik legjobb de megsem annyira felkapott sorozatnak, pedig iszonyat eros karakterek es szineszek es egy igen jol megirt tortenet van elottunk. Tovabbra is le kell irnom hogy siman lehet belole egy Sopranos ha igy folytatjak.

Az elso resz nekem nagyon bejott, szepen alakulnak ki a szalak, minden szereplorol megtudtuk hogy mi van. Egy dolgot nem ertettem hogy Raynek miert kellett berontani az FBI hoz, es elarulni magat, ha nem teszi nyert volna egy kis idot.

Voight meg egyszeruen zsenialis, az a tancikalas amit neha eloszokott huzni hatalmas. Remelem ebben az evadban kapunk egy kicsit tobbet Ray ket segitojebol, mindkett nagyon erdekes karakterek. A ket gyerek karakter engem is idegesit, de hatha kitudnak belole hozni valamit, anno a Sopranos elso par evadaban is idegesitoek voltak, aztan jol felhoztak oket.

Ez pedig a het idezete:

“You’re the magnum P.I., motherfucker.”

naughtyL - 2014. 07. 26. 13:03

a kurva szerelmi sokszögek után, az égetnivaló gyerek karakterek fognak a sírba tenni.
és az egy dolog, hogy rossz a szerepük, a legtöbb esetben rohadtul szarok a gyerekek, mint színészek.

a feleséggel meg fogalmam sincs mi a tervük, de ez így eddig kurvára nem működik.

a tesókból is keveset kaptunk eddig. remélem azért velük is foglalkoznak még.

szerintem is állat Voight. de örülök a nagyon kemény Hank Azaria-nak is.

na, ki fogja lerendezni az újságíró csajt:)

Tiger27 - 2014. 07. 26. 18:52

szuper volt a pilot! maradt a színvonal. kíváncsi vagyok Mickey majd megint mit fog alakítani…:)

lostfanka - 2014. 07. 28. 10:16

Es igen ebben az evadban is behoztak egy nagyagyut. Welcome Bunk!

Tiger27 - 2014. 07. 31. 11:38

Donovanné az egyik legirritálóbb sorozatos karakter…igazi ribi. Mickeyt de megsajnàltam a 2. rész végén. Szerintem nem fogja sokàig bírni:)

szpojleres mókus - 2014. 08. 04. 11:43

nem nagyon értettem meg
fbi főcsókának annyira fontos volt kideríteni mi történt valóban akkor sullyval. (pedig ha nem érdekeltle volna, akkor mickey valósziínűleg halálra kokózza magát mexikóban, és őszintén valami drogos piás embernek ki hinne ott valamit)

Nagyon fontos még hogy a látszatot is elkerüljék van valami turpisság a dologban, de a dagadtat az fbi (nem vagyok jogi szakértő, de ha cia-ről lenne szó azt mondom, ok, de hogy a fbi fog gyilkolni nekem sok volt) egyből lelövi, pedig egy kis utómunka kell hozzá és tudni lehet hogy van köze a dologhoz.

A megszagoltam a férjem ingét és tudom hogy nővel volt dolog meg borzalmas, ezerszer lerágott klisé.

Llew - 2014. 08. 05. 23:30

Ez az FBI-os szál eddig tényleg elég zavaros. Elvileg a riporter csaj miatt kezdett pattogni a főnök, de csak egyre nagyobb szart kavar maga körül miközben az lenne a legfontosabb célja, hogy tiszta maradjon. Most komolyan a legbalfaszabb, megvesztegetett ügynökét küldi egy olyan kényes melóra, mint kinyírni valakit?

Lemoni - 2014. 08. 06. 23:41

Mekkorát játszott már Liev Schreiber a legutóbbi részben, közel sem volt az a faarc, mint a korábbiakban, néha olyan fejeket vágott, hogy hol felnevettem, hol meg felszisszentem. Egy 10-es skálán valószínűleg 11-es az utálatom Donovan asszonyság iránt, ha inkább az izgága újságíró csajszinak drukkolok, mint neki :o (az epizód fénypontja volt, amikor flegmán otthagyta az asszonyt kielégítetlenül a zuhany alatt :D )

tonyrulez - 2014. 08. 07. 14:06

Csak szerintem hasonlít ez a sorozat a GTA5-re? Adott egy milliomos bűnöző, akinek gondja van a családjával, emellett segít az FBI-nak is, ott van az apja akit utál, meg van egy néger rokona is. Jó, annyira azért nem hasonlít, de az opening credits elejére simán el tudnék képzelni egy Rockstar Games Presents feliratot :D

lostfanka - 2014. 08. 11. 09:32

Alakul a sztori, bar szamomra kicsit hihetetlen hogy FBI fonok aki eddig elegge ugy tunt hogy betartja a torvenyt hirtelen igy akarja szonyeg ala seperni az osszes problemat.

Voightnak meg Emmyt, meg mindig!

hbal - 2014. 08. 11. 12:14

hű, sztem ez a 2×04 az eddigi legjobb rész volt szerintem, kíváncsi leszek a folytatásra :)

szpojleres mókus - 2014. 08. 11. 17:19

Nagyon remélem hogy a riporter csaj tudta hogy átvágják különben megkapja a leghülyébb riportere díjat. Tisztán látszott hogy hazudnak a képébe, de ő csak írt.
Meg nem igaz hogy nem tudja egybe rakni, szóval az FBI-tól meg mindentől azért óvta Ray, mert az FBI nem akarta hogy kiderüljön az a tény hogy az FBInak dolgoztak Donovanék? whaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat????

FBI főnök minden mocsokba beleteszi a kezét csak hogy eltüntesse a nyomokat, elraboltatja mickeyt, megöleti a dagadékot meg az embert akire ráéesett, miközben az egészet meg lehetett volna oldani úgy, hogy leülnek egy kényelmeset beszélgetni. whaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat????

az amúgy nekem fura hogy ray alig dolgozik már mostanában csak személyes cuccokkal törődik de 24 órás megfigyelés az van, pár órán belül útlevél, stb.

Donovannének az idegei mennek tönkre, remélem hogy öngyilkos lesz, vagy az évad meghal ha dextert helyettesítő sorozatot akarnak, mert nagyon visszataszító amikor sír, nekem ezzel mindig gondjaim voltak, Homelandes Carrie miatt is majdnem canceleltem a sorozatot.

lostfanka - 2014. 08. 11. 22:26

Ez a 05 is megint jo resz volt, Voight megint kijatszhatta magat kedvere:D Iszonyat nagyon alakit minden reszben.
Donovanne mostmar engem is idegesit pedig eddig jol turtem.
Gyk most lezartak a megkezdett tortenetet szoval kiavncsi leszek mit kapunk a folytatasban amivel az FBI fonokkel megint osszekapnak:)

Llew - 2014. 08. 12. 00:04

Szerintem eddig elég gyenge az évad sztorija. Ez az FBI-os balfaszkodás kiakasztó. Tavaly ténylegesen volt feszültség, most meg olyan mintha valami burleszk filmet néznék.

lostfanka - 2014. 08. 12. 11:27

Llew, nekem is kicsit hihetetlennek tunik ez az egesz FBI sztori. Ray Donovan csak ugy besetal a helyi FBI fonokhoz es ledumalja vele hogy majd o intezi a dolgokat.

Llew - 2014. 08. 12. 11:37

Szerintem ez simán kinézhető Rayből, engem inkább az FBI-os csapongása zavar. Visszahozatja Mickeyt, mert csak. Aztán keménykedik, majd ki akar nyíratni mindenkit. Végül meg megoldják egy interjúval?

leila - 2014. 08. 13. 08:45

Nem tudom, meddig lehet még feszíteni a családi drámát, apu és Ray között most mintha rendeződött volna a viszony.

Fura nézni, ahogy a segéd FBI-os faarccal, hidegen legyilkolja a kövér embert és aztán még egy ártatlant is, másnap pedig a feleakkora (széltében) Ray ütéseit gyámoltalanul kapja. Az egész FBI-os szálat rendezni kéne.

Nem tudom, mi jön most, remélem, ezt a szálat nem viszik tovább, mert már kifújt. Illetve nem, mert a nőt megtalálták a gödörben.

Abby pedig halál idegesítő, ahogy ágyba akar bújni a rendőrrel, aztán este játsszák az idillt. Valaki rabolja már el.

rio - 2014. 08. 13. 23:24

Mi lett azzal a papírral, amit az öreg rakott a csaj táskájába? Szerintem lesz még szerepe.

Tiger27 - 2014. 08. 14. 10:37

nagyon szuper eddig ez az évad! az 5. részt sajna még nem láttam, de a riporter csaj nagyon eye-candy:)

Lemoni - 2014. 08. 20. 00:43

Jaj, nagyon nem akarom, hogy Bunchy megtegye, amit most sugall a történet….. Ray meg hagyja a fenébe azt a hülye házat a nejével együtt; de az jó volt, ahogy csőbe húzta Cochrant :)

lostfanka - 2014. 08. 25. 10:01

Ezutan a resz utan rajottem hogy mi hianyzik ebbol a sorozatbol, egy igazi bad ass villian Raynak, mert oszinten kezd ellaposodni egy kicsit a sztori, a ket testver szala kezd marha idegesito lenni. Birtam eddig Bunchyt de ez a benazas elegge hiteltelen. A masik szalon meg a menjunk el iroroszagban es ott eljunk boldogan is gaz. Ray felesege is kezd idegesito lenni. Ray is inkabb elkapja a szoke rovidhaju csajt minthogy elkapta volna a hostest, nem volt jo ez a resz na….

pluhi - 2014. 08. 25. 18:11

Conor wanted the family. Conor got the family.

Óriási volt a rész, kár, hogy az évad szar.

clegane - 2014. 08. 26. 10:22

szar az évad?? nemtom én nagyon jól elvagyok vele.
ez a legutóbbi rész meg (hab helyett) elbaszott felirat a tortán! nagyon jól sikerült mindenkit összehozni ahelyett hogy külön szálakon lófrálnának, az ilyen részek a legjobbak.

hbal - 2014. 08. 26. 23:04

ez a mostani rész volt az évad legjobbja. a tánc a végén… :D

Lemoni - 2014. 08. 26. 23:18

Ray-t legalább 2 részenként be kéne rúgatni, ilyenkor a legjobb fej :D A végén besírtam az apa-fiú táncon, Abby-t meg már vigyék el az ufók valahová, a ráfagyott sértett arckifejezésével együtt……

winnie - 2014. 08. 28. 22:33

shorunner csere lesz. leginkabb, mert koltsegvetesi tullepesi gondok vannak. de ann biedermann megmarad creative consultantnek.

eszemix - 2014. 09. 01. 13:07

2×08
Daddy!
Apu nyilván el lesz foglalva pár dologgal. Azért ez az utolsó jelenet fájt egy kicsit.

Tommy - 2014. 09. 02. 21:10

Ezt az FBI főszálat én se érzem olyan erősnek, bár a főnök nagyon jó karakter, talán a Sully szálát még húzhatták volna, James Woods zseniális volt, imádtam minden jelenetét. Ennek ellenére amúgy ez az évad is nagyon jó, Bunchy-n jókat röhögtem az elmúlt 2 részben..:D “i’m not gay”:D Ez a 7 rész pedig mindent vitt, talán a sorozat eddigi legjobb része volt.

Lemoni - 2014. 09. 02. 23:46

A 2×08 talán az eddigi legdrámaibb rész volt, úgy tűnik, Ray családja a teljes összeomlás szélén, az FBI-os hazugság is kiderült, szóval innen lesz szép nyerni=felállni Raynek. Azért az az epizód végi akció váratlan wtf volt…..

SztupY - 2014. 09. 04. 00:39

Elég lagymatagan indult szerintem a második évad, de a 2×07 az a sorozat egyik legjobbja volt, a 2×08 pedig arra is rátett egy lapáttal. Remélhetőleg innentől már nem fog lanyhulni a maradék négy rész

szpojleres mókus - 2014. 09. 08. 11:18

Nincsen valami petíció arra hogy kiírják Abbyt?

Az írók egyszerűen annyira bugyuta, buta, iq nélküli karaktert írtak neki, hogy a ronda fejével és a hanghordozásával egyenesen elviselhetetlen. Annyira nem logikus dolgokat csinál hogy az egyszerűen vicc.

Fekete srácot megölték, a lánya élete is veszélyben lehet de az apjával biztonságos, de Ray hozzad haza azonnyomban aaaaaaaaaaaa, majd csak minket is leölnek.

Felhívja a kisrendőrt hogy hozza haza a lányát??

Ray elmagyarázza neki, hogy cookie megölné a lányát könnyedén, de elhívja a kisrendőrt hogy mondja el az igazat??

És ha bármikor ezt megszólják neki akkor jön a összeszoritott arc, és az F*CK YOUUUU. Nem nagyon értem ray még miért nem vállt el.

de amúgy meg az egész familia hibbant, bunchey nyugodtan elmondhatta volna hogy mi az ábra, de ő ül mint egy tökkenütött, Mickey szerelmi története pedig csak engem untat szörnyen:

Llew - 2014. 09. 11. 01:09

Nekem nagyon szenvedős ez az évad. Vannak ezek a lazán kapcsolódó történetek, de egyik sem igazán érdekes, olyan csapongó az egész. Az első sokkal jobb volt a központi Mike szállal. A 8. vége durva fordulat volt, de már muszáj volt valamire használni Marvint, mert baromi idegesítő volt a sok kölök. Az a befejezés kicsit vissza adta a kedvem, de a 9. nem hozott olyan folytatást utána mint vártam. Azért remélem Ray még keményen oda teszi magát a végére Cookieval szemben. Abby meg tényleg rohadt fárasztó.

szpojleres mókus - 2014. 09. 15. 13:12

Nagyon gyenge ez az évad. Ezt mutatják az itteni hozzászólások is, az elsőben egy csomó ember volt itt.

Ez az új rész a cancel határára sodort engem. Nem tudom mit szívtak az írók de az ember véleményem szerint egyszerűen nem működik így.

Cookie annyira utálja a dr, houseból jött sebészt, hogy francos 30 ezer dollárért megöli a következő justin biebert és börtönt kockáztat, de rögtön leszerződik a bandával?????

Abby előző részben azonnal akarta haza a lányát, miközben tudta hogy veszélyben van, most meg el akar költözni mert fél. Ray az egyetlen aki meg tudná védeni de kirúgta őt a házból. Van egy fiatal rendőr aki hisz a munkájában, moralitásban, de csak azért mert a szexhaverja megkéri hogy öljön meg valakit benne van hogy megöli?? micsoda????

Mickeyt nem kommentálom mert ilyen hülye volt mindig, de Terry csatlakozik hozzá egy olyan piszkos melóban aminek a tagja egy öregember, és egy agyondrogozott ember aki oxigén palackkal jár kel?? Elment az írók józan esze? Bármennyire is lennék szerelmes de alapból ilyenbe nem csatlakoznék. És még felhívja francist eldicsekedni hogy hahahahaha meglesz a pénz egyik napról a másikra. ??? Alig bírta lenyelni a nő hogy eltették láb alól a rohadék papot, akkor biztosan ha sikerül a meló mosolyogva elugrál terryvel írországba??????
De biztos — szerelmes — és ez elvitte az agyát mint a kisrendőrnek is.

Ray?? A mindig profi, hidegvérű Ray?? Először rátör a szexelhetnék utána meg hirtelen meg akarja ölni a nőt? mii???

Nem úgy kéne elnevezni ezt a egészet hogy Ray Donovan, hanem hogy Retardfalva. Ha valami hatalmas bolondokházában játszódna ez az egész nagyon jó komédia lenne, de ez…….

Tommy - 2014. 09. 17. 12:01

Az első évad alatt se volt rengeteg komment.. Persze több, de nyilván sok olyan ember is írt, aki az 1 rész után nem folytatta. Azt meg hogy gyenge az évad vagy 2-3 ember írta, nem kell a saját véleményedet kivetíteni másokra.:) Nekem tetszik a 2 évad, bár sztem is jobb volt az első.

Llew - 2014. 09. 17. 21:07

Abby egy kibaszott gyökér. Valaki lője le.

Llew - 2014. 09. 17. 21:38

@Tommy:
Direkt visszanéztem. Igaz nem junkie rekord, de az első évad végére lett ~160 komment, ami korrekt mennyiség. Igaz még van három rész, de ennek alig a harmadánál tartunk. Idén talán a fele összejön.
Persze mindez nem igazán bizonyíték semmire, de azért jelzésnek elég jó. Amit nem néznek, annak a kibeszélője sem pörög. Pedig a Ray tavaly igen pozitív visszhangokat kapott.

Abban pedig igazat adok szpojleres mókusnak, hogy ez amit látunk, így baromság. Nem azért, mert lehetetlen, hanem mert minden karakter az eddig megismert magához képest viselkedik irreálisan. Ez egynél még beleférne, de itt kb. mindenki. Amire kevés magyarázat a szerelem, illetve az annak elmúlása miatti csalódottság.

Tommy - 2014. 09. 18. 10:06

Akkor azért mivel az pilot kritika volt sokan olyanok is írtak akik 1-2 rész után kaszálták. Igazából semmit nem jelent mennyien írnak egy sorozat kibeszélője alá, mert rengeteg minőségi sorozatnál alig van komment sajnos. Amúgy a vasárnapi nézettség alatt elég sokan írtak olyanok akik ide a kibeszélőbe nem is írnak..

Llew - 2014. 09. 18. 18:03

Persze, százan beírták, hogy kaszálták.

Tommy - 2014. 09. 18. 19:01

Ki írt ilyet? Ne ferdíts. Az egy pilotkritika volt ami alá sokan írnak olyanok is akik bepróbálják az 1 reszt és nem folytatják, ennyit írtam. De most nem is tudom miről vitázunk, mintha számítana hány komment van egy kibeszélő alatt..

rio - 2014. 09. 22. 22:48

Hát ez mi volt? Úristen, két olyan olcsó írói húzás, hogy nem is tudok erre mit mondani. Soha nem lesz ez a sorozat elsővonalbeli.

SG - 2014. 09. 22. 23:14

Szerintem ez a rész nagyszerűen felvezette az évadzárót… ami gyanítom, hogy brutálisan jó lesz. :)

Lemoni - 2014. 09. 23. 00:19

Ray helyében utánanéznék, ki vuduzta meg, hogy ilyen dózisban kapja a szerencsétlenségeket. Nekem a gyilkosság helyszínét elhagyó lányáról készült felvétel volt, ami már a “na ne!” kategória, ott egy kicsit besokalltam. A fináléra egy kérdés maradt, ki kit fog kinyírni? Remélem Donovanné Cookie-t vagy fordítva, csak szabadítsák már meg a sorozatot ettől a banyától.

Tiger27 - 2014. 09. 23. 23:16

én még mindig szívesen nézem! tény vannak benne hülye húzások, de simán heti nézős!

juhfejek - 2014. 09. 25. 00:28

Szerintem nagyon jó a második évad is.Nem is emlékszem, hogy az első mennyire volt erős.Nem gyengült ez.Abby kicsit buta,valahogy nem Rayhez illik.Nyilván ezért tetszik neki a riporternő.

Tommy - 2014. 09. 25. 21:57

Ez a 11 rész kurva jó volt, még a zseniális 7 részt is verte. Ray nem kis szarvan van.. Szegény Terry-t és Shorty-t sajnálom.

Tommy - 2014. 09. 25. 22:00

Ez a 11 rész k*rva jó volt! Még a zseniális hetedik részt is verte, Ray nem kis sz*arban van. Szegény Terry és Shorty.:(

Llew - 2014. 09. 26. 22:42

Kellett az alapozás a fináléra, de az ilyen húzások, hogy Terry beszáll a buliba belebukik, oxigén palack+cigi kombó is kilométererekről látszódnak, amik nagyon rontják az élvezhetőséget.

Abby - 2014. 09. 27. 22:51

Nagyon jó a sorozat.Abby nem buta ès Ray sem intelligensebb nála.Ugyanarról a helyről,társadalmi szintről jöttek.Ray sérült a gyermekkora miatt(az apja viselkedèse és a molesztàlàs),igazából nem is tud normálisan házasságban élni.Ezért is vannak szexuális kapcsolatai más nőkkel.Most még kérdés, hogy lesz-e férfiakkal is.Azon meg ne csodálkozzon senki,ha Abby másnál keresi a vígaszt.Persze azért még èrdekes lesz,hogy ràvette a rendőr szeretőjét, hogy ölje meg Cookiet.Legyen férfi.Mint Ray,igaz?
John Voight az egyszerűen zseniális volt az első évadban is ès most is.Kedvenc karakterem Ő.

szpojleres mókus - 2014. 09. 29. 10:47

Abby viselkedése igen is buta. Mi sem bizonyítja jobban mint az évadzáró vége.

rio - 2014. 09. 29. 11:37

No, azt hiszem ezzel le is lehet zárni a sorozatot.

szpojleres mókus - 2014. 09. 29. 13:28

Gondolod hogy vége az egésznnek?

rio - 2014. 09. 29. 13:59

Nemtom, hogy alakult a nézettség, vagy hogy berendelték-e a harmadik évadot, de nemtom… annyi szál volt, ami végül alig, vagy sehova nem futott ki (Bunchy wtf?).

ggabesz - 2014. 09. 29. 15:23
rio - 2014. 09. 29. 16:23

Oh tx. Kíváncsi vagyok, merre viszik tovább.

mdot - 2014. 09. 29. 20:01

hát a 2x11nél gyengébb az évadzáró de az bőven az előző évad évadzárójával egyenértékű volt. Nem volt ez rossz rész sőt kifejezetten jó, de természetesen az előző miatt én is és gondolom többen is többre vártak ennél picit. Kíváncsi vagyok Ezra-Ray kapcsolata majd hova megy tovább hiszen ezrának szüksége van Rayre. Mickey illetve igazából Jon Voight(remélem jól írom) isten zseni :D Ő vitte a hátán az évadot és nagyon frankón lett lezárva az évad végén. Gondolkodtam évad közben egyszer vagy kétszer hogy kész vége, de a 3 szuper rész (kissrác halála+11-12) után azért kár lenne most kiszállni.
Összességében az évad talán 7,5-8 körül lenne nálam, de lehet inkább csak a jó momentumok maradtak meg.

Lemoni - 2014. 09. 29. 21:29

Nem tudom, hogy azért lett ilyen az évadzáró, mert nem bíztak az újabb berendelésben vagy azért, mert annyi ötletük van még, hogy ilyen lezárásokat is megtehettek. Mikor tűnik fel már a rendőrségnek, hogy Ray körül hullanak az emberek, mint a legyek? (Vagy ez már a 3. évad témája lesz, kisarkítva Jim és Ray személyes harcára a hülye nő miatt?)
De szép pillanat volt a pénzestáskából a probléma megoldása Cookie-nál! :)

Llew - 2014. 09. 29. 21:57

Az évad nem, de a vége tetszett. Jó volt, hogy Ray végre összekapta magát és helyre tette a dolgokat, mégha ezzel saját magát is a gödörbe lökte.
Mondjuk Avi még beleférhetett volna. Avi nem akkora karakter, hogy vele húzzanak egy szálat a következő évadban. Kedveltem, de itt elvágta magát. Mennie kell. A kérdés, hogy Ezra kimászik-e a kakikból?

lostfanka - 2014. 09. 30. 08:51

Na leporgettem a sorozatot, volt egy eleg nagy melypontom ott a 7. resz fele, aztan meg szerencse hogy tovabb neztem. Nekem iszonyatosan tetszett a vege, es igy utolag azt mondom jol fel volt epitve az evad.

Llew: Avi szerintem hatalmas karakter, siman lehet meg mit kezdeni a Moszados multjaval.

Rio: Bunchy szala is elorebb jutott, a vegen a parbeszed az exevel elegge kibprithatta szegenyt.

Abby engem is idegesit, total logikatlan amit csinal.

Voight meg egyszeruen zsenialis! Mondjuk ebben a sorozatban siman van 4-5 olyan szinesz aki mashol sorozatokat/filmeket vitt a hatan!

Orulok az uj evadnak, szerintem nagyon jo kis sorozat, igazan egyben van, szepen kidolgozott karakterekkel.

SPOILER:

KAr hogy Cookie meghalt, birtam a karakteret, neztem volna meg egy darabig.

RoyStampler - 2014. 09. 30. 13:18

Kicsit felemásak az érzéseim az évadzáróval kapcsolatban. Nem hozott semmi meglepőt, ami persze lehet jó is, rossz is.

SPOILER

Kate halála borítékolható volt, a személye jelentette probléma máshogy már nem volt megoldható. Az is eléggé fel volt vezetve, hogy Avi lesz a hóhér, tehát meglepetés max. az lett volna, ha mondjuk váratlanul Frank rendezi le a nőt. Nekem az egyetlen gondom az volt, hogy egyáltalán nem éreztem Kate és Ray között azt a szikrát, amiért Ray kész volt odadobni mindent.

Cookie halálát én is sajnálom, és a táskába rejtett pisztoly azért elég slampos megoldás volt az írók részéről. Amikor Rayt megmotozták a fogdmedek, pont arra gondoltam, hogy milyen vicces, a táskába bele se néznek… Viszont Bridget problémáját csak így lehetett megoldani.

Bunchyt is sajnálom, ő megérdemelné már, hogy rendeződjenek a dolgai, bár Pattyt is megértem. Kíváncsi vagyok, Terryt hogy fogják kihúzni a slamasztikából, bár ha ezt ilyen “showtimeosan” oldják meg, mint sokmindent a Dexterben, a következő évadban lehet, hogy épp csak egy fél mondattal utalnak majd rá, “ja, és azt sem volt könnyű elintézni”.

Mickey-nél kicsit szürreális volt ez a megoldás a látomásaival, ám valamiért örültem neki, hogy végül a pártfogója nemcsak túlélte az évadot, de még jól is járt.

Abby barátja rettenetes. Nem gondoltam volna, hogy van stevenseagalabb színén Steven Seagal-nál, de ő simán felülmúlja a 150 kilós karatemestert is. Először azt hittem, ilyen a személyisége, de idővel rájöttem, egyszerűen csak a színész képtelen érzelmek kifejezésére. Ráadásul marhára nem éreztem a szikrát közte és Abby között sem.

Maga Abby pedig… Nem tudom, az írók utálják a karakterét, vagy komolyan gondolják, hogy bárki képes lenne ennyire következtetlenül, követhetetlenül viselkedni?!

Na mindegy, én várom a következő évadot. :)

lostfanka - 2014. 10. 01. 09:10

Azert a kibeszelo vedelmeben el kell mondani hogy a magyar felirat jelentosen le van maradva ezert eleg sokan nem napra keszek a sorozatbol.

Tiger27 - 2014. 10. 09. 17:24

a lezárás nagyon sokban hasonlított az 1. évad végéhez. az egészre adok egy 10/7-et. Ezrát nem kamázom, jó lenne ha megszívná… az Abby-Ray szál meg elképesztően unalmas már…most megint fut az asszony a karjaiba majd, hogy megölte Cookiet…hogy aztán pár résszel később megint összevesszenek.

winnie - 2014. 10. 12. 06:21

lostfanka: ez sok sorozatra igaz, mégsem okoz “gondot”.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz