login |

Unforgettable: kezdett a 3. évad

2014. 07. 14. 14:48 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: kritika,

Szeretem a krimiket. Mármint nem úgy értem…, vagyis úgy is értem, mert nyilván szeretem, a kedvenc műfajom. De azért is szeretem, mert az epizodikus sorozatokba mindig vissza lehet nézni minden gond nélkülhell!, van olyan a kedvenceim közül, aminek egyes korábbi részeit, szezonjait nem is láttam. Még. Sőt, bőven van ilyen sorozatom, hangozzék bármekkora eretnekségnek is. Így, ha kedvem szottyan valamelyik nagy kedvencre, nem kell olyan részt néznem, amit már láttam, nézhetek újat is.

Az Unforgettable nem a kedvencem. És nem is lesz valószínűleg soha, legalábbis a 3. évados kezdés alapján. De azért mindig érdekes látni, merre fejlődnek a készítők. Már, ha fejlődnek. A 2×01-hez például azt írtam, hogy “Ha nincs ötlet, akkor ne a “Ki tette?”-kérdésre hegyezzék ki a dolgot és máris minden rendben.” Örömmel nyugtáztam, hogy valaki eljuttatta az írókhoz a posztot, mert a 3×01-ben megfogadták a tanácsomat.

Oké, viccen kívül öröm volt látni, hogy ha nem megy a rejtély aspektusának kidomborítása, akkor más irányból közelítik meg a bűnügyet (azóta lement még 2 rész, lehet, hogy azokban “visszaestek”) – most például egy 1 napos sztori keretében egy beépülés volt a középpontban. Más kérdés, hogy még így is csak korrekt végeredmény született.

Korrekt, de olyan, ami sajnos egy percig nem tud lekötni, mert Poppy Montgomery-jén kívül mindegyik új karakter semmilyen – az új gárda a 2. évados reboot ára volt. Ráadásul ismét előkerült a krimisorozatok halála (az szememben az!), amikor egyes nyomozók homályos, többféleképp is értelmezhető infókat képesek egyféleképp megfejteni, s arra mérget venni. Null kételkedés. Anno ezért is kapta meg tőlem a kaszát a tavalyi év nyomozós istene, a The Blacklist.

Persze ilyenkor még mindig behúzhatja az embert a nyomozás folyamata és/vagy a “mindenre emlékszem”-gimmick, de úgy veszem észre, hogy a készítők továbbra is csak magukat ismétlik. Olykor bedobják magánbeszélgetések keretében Carrie villogását, de egyébként nem sokat tesz hozzá a nyomozásokhoz a képesség. Illetve hozzátesz, de nem tudják érdekesen alkalmazni azt – szinte kivétel nélkül mindig látjuk, hogy melyik snittre fognak 10-20 perc múlva visszautalni. Ezt szerintem nem kéne ennyire feltűnően csinálni.

Ez most így egy 5/10-re volt elegendő és semmiképp sem fogok maradni. Még akkor sem, ha behoztak egy új karaktert valószínűleg hódolónak. Aki viszont eddig bírta a sorozatot, az minden további nélkül szeretni fogja tovább is. (Ja, az utcai felvételek továbbra is bejönnek.)

5 hozzászólás Ne habozz!

Alex20 - 2014. 07. 14. 15:25

Én valamikor a 2. évad felénél szálltam ki, de a kritikádat olvasva, meg egyébként se tervezem a visszatérést.Az első évad valóban nagyon jó volt és még érdekelt is, de utána szép lassan elindult a lejtőn a sorozat :(

andrE - 2014. 07. 14. 18:23

ugyanígy, sajnos az írók kb 7-8 rész alatt kifogytak az ötletekből Carrie képessége kapcsán, onnantól csak Poppy Montgomery szomorkás tekintete, és a feltámadás reménye miatt tartottam ki egy ideig.

Lalolib - 2014. 07. 14. 20:34

Én eddig is elvoltam vele, ezután is így lesz. :)

winnie - 2014. 07. 14. 20:47

lalolib: ezzel minden nezo igy van- egeszen addig,, mig nem kaszalja. senki nenm tudja, mikor jon el az a pillanat:)

Takerking - 2014. 07. 14. 21:20

Nem a legjobb krimi, de engem kifejezetten leköt. Ha ilyen marad, mint az évadnyitó, akkor ezt az évadod is végignézem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz