login |

Hemlock Grove: kezdett a 2. évad

2014. 07. 15. 14:49 - Írta: superpityu

16 hozzászólás | kategória: kritika,

Nem volt a tavalyi év legjobbja, de egészen egyedi lett a Netflix saját természetfölötti sorozata. Talán a sajátos hangulat miatt kezdtem egyre jobban várni a 2. évadot. Az első évadot 6/10-re hoztam ki, a 2×01-et viszont már erősebbnek éreztem, mint a tavalyi részeket.

Lehet csak az egy éves kihagyás miatt van ugyan, de annyira jól építkezett a kezdés, hogy nem tudnám igazán lehúzni. Annyira jól indították el a szálakat, vagy éppen folytatták őket, hogy öröm volt nézni. Plusz azért színészfronton is akadtak változások, egynek ott van Lili Taylor vélhetően kevesebb szereplése, a másiknak pedig Tiio Horn állandóvá lépése. Kimondottan örülök, hogy Destiny több időt kaphat idén.

Ami teljesen érdekes egyébként, hogy tavaly dupla cliffhangerrel zárták az évadot, ezeket pedig nem is nagyon boncolgatták, de mégsem sem éreztem, hogy hiányoznának. Sőt, új szereplőkkel sem nagyon találkoztunk, inkább csak a régiek sorakoztak fel a folytatásra – nem is kaptunk rögtön vissza mindenkit.

Mivel elég sok szállal operál a sorozat, így nem nagyon jutott elég idő mindenre. Nagyjából a finálé történéseinek az utózöngéit láttuk, hogy ki, hogyan dolgozta fel a veszteségeket. Plusz valahogy vissza kellett rántani a városba pár szereplőt. Ami kimondottan meglepett a tudományos részekre és Pryce karakterére elég sok idő jutott már a kezdésben is – tavaly ugyebár ez a szál eléggé el volt hanyagolva.

A kezdést olyan 7/10-re lőném be, rengeteg lehetőséget tartogat magában a szezon, és úgy érzem, hogy meg sem mutattak mindent, ami idén ránk vár. Hangulatilag még mindig nagyon különleges a szezon, ahogy az érdekes szereplőkből sincs hiány, csak néhányuknak nem ártana valamivel több karakterizálás.

Tavaly is a Peter, Roman, Olivia-trió lett legjobban kidolgozva, egyelőre most is az ő karaktereik kaptak nagyobb hangsúlyt. Attól pedig már nem nagyon kell tartani, hogy tinisorozatként kezeli valaki a szériát, mert úgy tűnik, hogy így vagy úgy minden fiatal szereplő elhagyta a gimnáziumot.

Mivel Netflixes sorozatról van szó, ezért a 2×01 utáni eseményeket spoilerrel jelöljétek kommentben. Nemsokára jön az évadkibeszélő is, addig ide írhatjátok a véleményeket, csak kérünk titeket, hogy legyetek tekintettel a többiekre.

16 hozzászólás Ne habozz!

arsebulls - 2014. 07. 15. 15:51

Én rögtön ledaráltam az egészet. Igazából sokkal jobban tetszett az évad, mint az előző, azonban nekem az évadzáró annyira nem ült, de imádom a sorozat sötét, egyedi hangulatát, azt, ahogy operálnak a szálakkal, remélem lesz 3. évad ! :)

JKJ - 2014. 07. 15. 16:43

arsebulls!

Köszi, hogy kibírtad a második mondatig, hogy az évadzéróról beszélj.

Ez szarkazmus volt.

arsebulls - 2014. 07. 15. 17:04

Biztos sokat spoilereztem.

Ez szarkazmus volt.

arsebulls - 2014. 07. 15. 17:06

“Mivel Netflixes sorozatról van szó, ezért a 2×01 utáni eseményeket spoilerrel jelöljétek kommentben.” semmilyen eseményről nem beszéltem. De nem is tudom miért állok le magyarázkodni, remélem azért elkezded a 2. évadot az általam okozott törés után is :(. Nem venném a lelkemre ha emiatt már el se kezdenéd.

winnie - 2014. 07. 15. 17:08

ne harapjátok le egymás fejét. véleményt nyugodtan lehet mondani, akár az évadról is, nem volt benne spoiler. konkrétumokat kell jelezni.

cherockee - 2014. 07. 15. 17:49

jó volt, nagyon.

volt benne olyan rész, amitől majdnem rosszul lettem, azért ez nekem már nyers néhol, de maga a hangulat, a fura csavarok ugyan úgy megvannak, mint előző évben. a vége megint jó lett, a két főhős még mindig nagyon működik, jó ez.

Lemoni - 2014. 07. 15. 21:09

4 részen vagyok eddig túl, az első évadot is imádtam, de a 2. már eddig is köröket ver rá. Különösen tetszik, hogy pont a számomra legérdekesebb 2 karakterrel foglalkoznak a legtöbbet és a hangulat is magával ragadó. A hagyomány és a high tech kontrasztja nagyon jó, vérfarkas átváltozást soha még ilyen jól megcsinálva nem láttam, a vérben tocsogás meg már hannibali mennyiségű. Valóban, semmi köze már a tinihorrorhoz, felnőtt lett a sorozat. Nekem kell 3. évad ebből.

Faehren - 2014. 07. 16. 11:19

Korábbi sorozatjunkies cikk miatt kezdtem el nézni, mivel hiányzott valami misztikus, egyedi sorozat, ahogyan egy normális vámpírosvérfarkasos is.
Nos, nekem nagyon bejött, mindkét fronton erősnek érzem: rendkívül egyedi hangulat lengi körül, nem nyálas (inkább véres) és az 1. évad végi cliffhanger egyszerűen ütött…
A második évadbéli Roman szál pedig frenetikus!

Vielon - 2014. 07. 17. 01:52

A Hemlock Grove teljesen beszippantotta az Alkonyattól megkeseredett agyamat:) Egyik új kedvenc lett, főleg az egyedisége miatt. Ügyes, merész, hangulatos…egy vámpíros-vérfarkasos Hannibal-GOT hibrid, ami végre nem arra helyezi a hangsúlyt, hogy melyik tini főhőse mutat jobban félmeztelenül az erdőben futva…(külön jár a magaspacsi érte, hogy a farkasok nem néznek úgy ki, mint egy génmanipulált Disney-mókus…)

kensei - 2014. 07. 23. 12:31

@Lemoni

Miért, mikor volt ez tini sorozat?:D

Lemoni - 2014. 07. 23. 21:25

@kensei: első évadban azért befigyelt a helyi középsuli néhány jelenetben és karakternél :)

Csilla0422 - 2014. 08. 06. 18:17

A sorozatot szeretem nagyon. Minden a helyén van. Viszont Peterrel még mindig nem tudtam “megbarátkozni”, farkasként jobban bejön.

Tommy - 2014. 09. 14. 23:28

Most néztem meg az utolsó részt. Mi volt ez a végén? lol

Szula 25 - 2014. 09. 16. 07:20

A végén lévő valamire én sem tudtam rájönni ki vagy mi lehet, talán drakulát hozzák be így a sorozatba, de ez csak tipp.

binci - 2014. 09. 17. 20:58

A vége tényleg gagyi volt kicsit. De egyébként az a doki, ő vitte el Mirandát meg a babát. Szóval a doki a Batmanszerű képződmény.

Jannka - 2014. 10. 02. 17:16

Borzaszto volt. Vegig szenvedtem a 2. resznel abbahagytam mert ugy ereztem, hogy ha meg egy reszt meg kell neznem rosszul leszek. Unalmas, vontatott valami.Meg igy egy sorozatot se hagytam abba. Idegesito tortenet es szereplok. Az elso evadot se nagyon szerettem de az legalabb nezheto volt. Emiatt kezdtem bele a 2. evadba. Csodalkozom, hogy mindenkinek tetszik.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz