login |

Három külföldi sorozatot is forgatnak Magyarországon

2014. 07. 16. 16:25 - Írta: winnie

15 hozzászólás | kategória: hírek, magyar hírek

Illetve négyet, hiszen a Strike Back 5. évad egy részét is nálunk készítik, szóval hajrá, akinek ideje és lehetősége van, mehet majd statisztálni. Hogy aztán beszámoljon róla, hogy milyen volt – anno a Painkiller Jane és a The Borgias forgatásairól raktunk már ki (és még fogunk is, mert akad még…) beszámolókat: Painkiller Jane Tomitól, nolan-től, Mistress-től és Tony Kakko-tól, startmenu-től, DewRee-tól + The Borgias Gwen-től és Coimbra-tól. És mi is írtunk a Strike Back forgatásáról tavaly.

De inkább a lényegről. Az elkövetkező hónapokban három külföldi gyártású tévésorozat forog teljes egészében Magyarországon – a vicces, hogy még egyik esetében sem ismerjük a szereplőket. Kettő esetében még csak nemrég kezdődött el a casting, míg a Camp X stábja megvan, de nem adtak ki róla közleményt, így csak Twitter útján derült ki, hogy az Orphan Black Delphine-je, Evelyne Brochu az egyik főszereplő – ha láttok valami infót, jelezhetitek kommentben:

  • Camp X – kanadai sorozat (CBC), karakterközpontú thriller a II. világháború idején, a kémkedés és titkos küldetések világában, melyben öt újonc ügynök történetét követhetjük figyelemmel, akik egy szigorúan titkos, kanadai kiképzőtáborban (a valóságban is létezett!) kapnak kiképzést. Készítő: Mark Ellis és Stephanie Morgenstern. Mark Ellis tweetelget is a forgatási folyamatról. Vagyis jelenleg még csak az előkészítésről.
  • The Last Kingdom – angol sorozat (BBC): Bernard Cornwell The Saxon Stories-regényei alapján (itthon: Az utolsó királyság, rövid könyves tartalom itt). 872-ben, a mai Anglia területén játszódó történet, mely kisebb királyságokra széthulló régiót a vikingek szállják meg. Mindössze Wessex tart ki Nagy Alfréd irányítása alatt. A főhős egy szász fiú, akit vikingek rabolnak el és nevelnek fel sajátjukként. És felcseperedve válaszút elé kerül, hogy melyik néphez is tartozzon. Készítő: Stephen Butchard.
  • Emerald City – amerikai sorozat (NBC), készítő: Matt Arnold (Twitter). Egy, a biológiai anyja után kutató lányt betörés közben meglepik és egy rendőrkutyával menekülni kényszerül, amikor egy tornádó “segítségével” egy másik világban találja magát. Egy misztikus királyságban, ahol veszélyes harcosok, egymással versengő királyságok küzdenek a hatalomért. No meg egy hírhedt varázslóval. Természetesen Dorothy lesz a kulcs Óz birodalmának sorsával kapcsolatosan.

15 hozzászólás Ne habozz!

David R. Blake - 2014. 07. 16. 17:27

Majd a statiszta-casting hírekről lesz update (ha csak Facebookon is)?

winnie - 2014. 07. 16. 17:32

ha szól valaki, mindenképp. én nem mindig kapok el mindent, szóval csapatmunkával tudjuk megoldani majd:)

Andro - 2014. 07. 16. 18:19

A The Last Kingdom érdekesen hangzik. Szívesen mennék statisztálni, de sajnos az ilyen forgatások nem a mi környékünkön vannak. :(

Pat19 - 2014. 07. 16. 19:57

Az Emerald City érdekesen hangzik! Kíváncsi leszek hogy oldják meg! De amúgy ezeket forgathatják máshol is és nem csak Budapesten vagy Etyeken?

a Kati néni - 2014. 07. 16. 20:02

Drágáim, hányadik Ózon alapuló felnőtteknek szóló tévésorozat ez az utóbbi pár évből? Harmadik vagy negyedik?

Flanker - 2014. 07. 16. 20:28

Pat19: Abszolút, a Strike Back-re különösen jellemző volt. az előző évadot többek között forgatták Acsa-Újlakon, Galgamácsa-Ecskenden, a komáromi erődben, azon a vasútvonalon, ahol az Európa Expresst.. Az egyik szempont a produkció igénye. A Last Kingdomnál például adja magát A Katedrális/folytatása díszletei

winnie - 2014. 07. 16. 21:08

a baltasar kormakur-féle hbo-pilot is forgatott győrött.

NitRo - 2014. 07. 16. 21:55

A The Last Kingdom leírás alapján olyan mint a Vikings, csak az angolok szemszögéből.

Liu - 2014. 07. 17. 00:06

Az Utolsó királyság – vagy, ha már a könyvsorozatról beszélünk, annak is van magyar címe: Angolszász históriák _ kicsit csavarosabb, mint a Vikings. ( utóbbit is szeretem.
Pl. a “És felcseperedve válaszút elé kerül..” sem ilyen egyszerű a sztoriban – ez nem túl spoileres, remélem :)
Jó lesz az, feltéve, hogy nem írják át túlzottan a könyvsorozat történéseit.

Hajrá, Bebbanburgi Uthred! :D

Flanker - 2014. 07. 18. 12:32

“KOSZTÜMÖS TV-SOROZATHOZ STATISZTÁK JELENTKEZÉSÉT VÁRJÁK!
Egy angol/amerikai kosztümös középkori tv-sorozat részeinek magyarországi forgatásához olyan 18 év/50 év közötti női/férfi statiszták jelentkezését várják, akik tudják vállalni a vidéki helyszíneken való munkát és az előreláthatóan több napos forgatási időszakokat. Jelentkezés önarcképpel.
Kapcsolat: info4u@solution4u.com

Ha ez nem a Last Kingdom, akkor semmi :)

Vikki - 2014. 07. 18. 20:03

Engem nagyon érdekelne a The Last Kingdom. Arra lennék kíváncsi, hogy az e-mailbe magyarul vagy angolul kell írni, mivel Magyarországon forgatnak.

Taurus66 - 2014. 07. 24. 16:43

Vikki: Flanker belinkelte a magyar statiszta felhívást.
Arra az emailcímre írj nyugodtan magyarul !

Gábor - 2014. 07. 24. 17:07

Az Emerald City nagyon összetett szerintem, abban sok a fantázia…tetszik a téma!!!

Vikki - 2014. 07. 28. 16:02

Angolul írtam, de sebaj :)

dukyka - 2014. 07. 31. 21:27

Warren Brown is Budapesten van, minden bizonnyal ő is a Campx miatt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz