login |

Pilot: Finding Carter

2014. 07. 16. 14:45 - Írta: human

27 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Az MTV tovább folytatja a mélyrepülését? Míg az I Just Want My Pants Back feelgood remekelése elhalt projekt náluk, addig ez a borzasztó tinisorozat berendelést érdemelt?

A történet főszereplője Carter, akit 3 évesen elrabolt egy nő, hogy sajátjaként nevelje, de most, sok év után a lány egy diákcsíny miatt börtönbe kerül, és ott kiszúrják az ujjlenyomatok alapján, hogy “Héhó, nem stimmel az anya!”. Vissza is kerül az eredeti családjához, immáron lázadó tiniként.

Természetesen az új otthonba illeszkedés az összes klisét magával is hozza. Az anya nem bízik benne, Carter testvérei egymástól eltérően fogadják, az apa pedig hátsó szándékkal igyekszik kapcsolatát építeni a lánnyal. Na nem úgy, csak könyvet akar írni a sztoriból, hogy aztán azzal némi pénzt keressen.

Az egész tipikus MTV-s megvalósítással van amúgy tálalva, gondolok itt arra, hogy szinte nincs perc zene nélkül, segítségnek szokás szerint még az előadót is kiírják alul. Azért kár, hogy a dalok nem frissek igazán, és nincs benne igazi felfedezés, tipikus popzene válogatást kapunk, még én is hallottam jót pára közülük, pedig csak a kocsiban megy a rádió.

A dupla pilot második részét már nem is néztem meg, csak belepillantottam – az 1×01-gyel szemben az már előhozta a tipikus problémákat, hiszen az új lánynak új suliba is kell menni. Micsoda fejlemények! Ott természetesen komolyabb szabályok is vannak, amik a lázadó, rosszlány énjének nem felelnek meg annyira.

Az alaptémában lenne érzelmi töltet, de sajnos nagyon közepes módon van kibontva. Avagy a helyzetét tekintve szerintem érhető a lány viselkedése végig, mégis úgy van előadva az egész, hogy felpofoznám többnyire.

A színészek? Hát, vannak a sorozatban, nyilván nem Emmy-díjas alakításokat várunk el tőlük, és tinisorozathoz megfelelő a felhozatal. A pontnak már nem nyitok új bekezdést, olyan 3/10, sosem nézném tovább, de írjatok már jókat is róla a kommentekben, nyilvánvalóan nem én voltam a célközönség.

27 hozzászólás Ne habozz!

Bruce - 2014. 07. 16. 14:59

“börtönbe kerül, és ott kiszúrják az ujjlenyomatok alapján, hogy “Héhó, nem stimmel az anya!”.”

hová fejlődött az ujjlenyomatolvasás tudománya! :)

Shyllard - 2014. 07. 16. 17:54

Kár érte, sejtettem is hogy ezzel gond lesz, de azért jó lett volna Kathryn Prescott-ot megint valami jóban látni.

gta - 2014. 07. 17. 08:35

Nyugodtan nézhető kategória!

Humannak még biztos frissek a gyermek tinik viselkedésükkel kiváltó “értetlenség” érzése :)

A story nagyon aranyos, de ne feledjuk egy olyan társadalomból jön ahol már készülnek a robotizálásra…
ne gondolkodásra…

A főszereplő kis csaj szerintem telitalálat.
A zsaru igazi anyuka sem rossz, rablo anyuci majd meglátjuk. 3-4 resz utan fog kiderulni mi a pálya a sorival.

Szerintem a téma nincs rosszul megfogva, sőt kuriozum a sorik kozott!

Tom - 2014. 07. 17. 20:46

Amikor megláttam az mtv feliratot majdnem kikapcsoltam, de nem bántam meg, hogy maradtam. Nincsenek azok a mondvacsinált műbalhék mint máshol(megdöglött a kutyám azért autóbalesetet fogok szenvedni). E helyett következetességet mutat a szereplők nagy része, tehát úgy is viselkednek ami egy átlag embertől elvárható hasonló körülmények között és nem úgy, mint egy szappanopera szereplő.

Mtv viszonylatban egy elég jó sorozatot kapunk, ha elvégzünk egy “reality check”-et és kilépünk a többi sorozat közé még akkor is nézhető szinten marad.

5/10-et szerintem megérdemelne.

Emma - 2014. 07. 17. 22:34

A sztori jó lenne, a csajt is meg lehetne érteni, de esküszöm, nincs még egy ennyire ellenszenves szereplő a komplett sorozatvilágban. Ha így folytatják, tuti, hogy a nézők nagy részénél kicsapja a biztosítékot ez a csaj és kasza…

Josh - 2014. 07. 18. 06:23

Kathryn Prescott, a főszereplő (?) lány amerikai vagy brit akcentusban beszél?

gta - 2014. 07. 18. 08:40

Josh biztos, hogy nem etiop! :)

Borzalmas lehet az angoloknak, hogy nincs standard csak akcentusos kiejtésük… :)

winnie - 2014. 07. 19. 05:51

“Amikor megláttam az mtv feliratot majdnem kikapcsoltam, d”

??? miért? az mtv sorozatok nagy többsége eddig jó lett.

MaHolnap - 2014. 07. 20. 18:34

Nagyon dicsérni nem akarom, de nem annyira rossz ez, mint ahogy az írás sugallja.

Bruce:

Amikor eltünt, akkor az egyik játékáról ujjlenyomatot vettek és ez bekerült a rendőrségi nyilvántartásba.

montanosz - 2014. 07. 22. 19:59

Nem volt rosz, bár kétlem hogy sok tizenéves kislány fogja nézegetni))

montanosz - 2014. 07. 22. 21:51

A második rész még jobb is volt, bár a szőke zsaru csaj nagyon idegesítő, állandóan csak bámul,bár lehet teli van az arca botoxal azért))

harmony30 - 2014. 07. 22. 22:38

Az első két rész után, teljesen jó nyári időtöltős sorozatnak tűnik. A zsaru anyut kivéve a szereplőkkel sincs bajom, ő elég idegesítő egyelőre. Az alapsztori szerintem nagyon jó, én még nem találkoztam hasonló témájú sorozattal (persze attól még lehet,hogy van:)) úgyhogy nagyon kíváncsi vagyok,hogy mit hoznak ki belőle. Egyelőre a tini nyál faktor is bőven elviselhető szinten van.

harmony30 - 2014. 07. 22. 22:44

Egyetlen problémám a tini sorozatokkal, bár ezt már sokan sok helyen leírták, hogy miért (bőven)huszonéves felnőttek kell 15-16 éves tiniket játszanak??? Nem hiszem el,hogy nincsenek tényleg tehetséges, a feladatra alkalmas valóban tinédzser korú színészek :S Na mindegy:D

MaHolnap - 2014. 07. 25. 11:19
ba3525 - 2014. 07. 25. 21:19

Ha már mindenki leszólja a sorit, én pont az ellenkezőjét gondolom, lehet kicsit elfogult vagyok a főszereplő miatt :)
Számomra a legjobb sorozat mostanában. 10/9 a Pilot

MaHolnap - 2014. 07. 28. 09:48

Penne alla vodka

azt hiszem, tudom mit fogok legközelebb kipróbálni… ;)

montanosz - 2014. 07. 29. 06:03

Az első két rész elég jó volt, a harmadikkal éles pál fordulás történt…a csibetcsapatos konyhai nyögvenyelős résznél ki is lőttem és likvidáltam a nézősök közül.

Redplot - 2014. 07. 31. 14:09

Elöljáróként annyit, hogy én a célkorosztályba tartozom…

Abszolút nézhető kategória nálam a sorozat (A You’re the worst-tel ellentétben), a színészi játékok valóban hagynak némi kívánni valót, de a főszereplő mégis egész jól egyben tartja a dolgot, illik a karakterhez, legalábbis szerintem.

Amit én hiányoltam az a valódi fordulat és mondanivaló, ugyanis elég sallangos, de egy kis kikapcsolódásnak pont ideális, ugyanis kellőképpen megmosolyogtató – célközönségként – ahogy harcol egymással a felnőtt és gyermek/fiatal tinédzser…

Nálam 6/10, és remélem valami jót tudnak belőle kihozni. :))

Szula 25 - 2014. 08. 04. 17:55

5 rész után az lett amit várni lehet, lázad a csajszi de mégis kezdi megkedvelni a családot, az is várható volt hogy a rosszfiúval kezd majd el kavarni és ennek még lesznek következményei és az igazi annyával is kezd jó viszonyt ápolni. A két sulis csávó a legidegesítőbb személyek a sorozatban szerintem.
Én egy gyenge 6/10 adok neki.
Arra azért kiváncsi vok a férj mikor mondja el az asszonynak hogy tud a viszonyról és a rosszfiú mit akar és milyen bajba fogja keverni a lányt.
1-2 rész várok még ha nem fog kicsit felpörögni a dolog akkor tuti kasza lesz a vége.

jinjang - 2014. 08. 05. 08:25

No, hát én abszolut nem vagyok célközönség, csak egy saját project miatt mostanában elég sok tinifilmet nézek. Már amit kibírok, mert a tininyüglődés egy bizonyos szint felett már elviselhetetlen.
A Finding Carter viszont simán átviszi a lécet ebből a szempontból. Ráadásul hatalmasakat tudok nevetni rajta, a pilotban a kis tatu mosolyogtatott meg állandóan, a legutóbbi részben meg az üvegezős jelent volt fenomenális.

Mateus - 2014. 08. 18. 10:43

Az 1×07 talán az eddigi legjobb rész, leszámítva a Crash gyereket, nagyon nem kellene a sorozatba.
Kíváncsi vagyok, hogy mi derül ki apu és Lori kapcsolatáról, elég érdekes volt a rész végi telefonhívás.

Szula 25 - 2014. 09. 01. 17:21

A 9. rész után azt kell mondanom elég jó kis sorozat lett ez, nem lett az a nagyon nyálas tini sorozat eléggé rámentek a drámai vonalra ami jót tett neki. Részről részre jobb és jobb.
10. rész beharangozója is elég komoly lett, várom mi lesz kit lőnek le (szerintem Maxet Crash) de majd kiderül.
Amúgy valaki nem tudja hány részes az évad? Azt tudom hogy a 2. évadot már berendelték.

jinjang - 2014. 09. 05. 12:33

Ha jól láttam, a köv. rész beharangozójában az van, hogy még 2 rész van hátra.
Az a lövés nekem elég nagy WTF volt. Nem vártam ilyen húzást ettől a sorozattól. Remélem, Crash ezek után kikerül a képből, mert nagyon nem bírtam a fejét.

damien. - 2014. 09. 05. 18:46

Hamar a kedvenceim közé fogadtam a sorozatot, bár nem az én stílusom.
Ha jól tudom, akkor 11 részes az évad.

Csilla0422 - 2014. 09. 07. 22:41

Az első két részen vagyok túl. Semmi olyan nincs benne, ami adott helyzetben ne lenne normális.
Basszus hiába saját gyerek 13 évig valaki más nevelte természetes, hogy idegenek egymásnak. Jól bemutatták az ebből adódó konfliktusokat, bizalmatlanságokat, bizonytalanságokat.

A kis tatu nagyon nagy arc, őt bírom nagyon.

Eléggé tartottam a sorozattól, de nagyon pozitívan csalódtam.

A zene megjelenítése miatt meg pacsi.

MaHolnap - 2015. 01. 02. 18:13

Ki nézi meg szinkronosan is?

Misababy - 2015. 01. 29. 11:33

Érdekes, én a héten pörgettem végig a sorozatot, és le tudott kötni. Persze kicsit emlékeztetett a Switched at Birth-re a nagy váltással és új család blablabal, de szépen ki van bontva a tini érzelmi világa. Hiszen egy ilyen helyzetbe a veszteséget ért család helyzetét át lehet érezni és örülni a megkerülésnek, de mit érez az akinek nem ez volt a valóság?? Érdekes gondolat amit szépen végig is visznek az első pár részben. Sajnos az évadzárás felé közeledve inkabb lett akció és érzelmes tele dramaturg fordulatokkal, ami már túl jellemző és az utolsó jelenet is annyira sablonos… A második évadtól már tartok….
Összegezve: Most kikapcsolt a sorozat és tetszett egy új perspektíva, de a folytatás….félek teljesen értelmetlen lesz.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz