login |

The Bridge: kezdett a 2. évad

2014. 07. 16. 18:30 - Írta: winnie

18 hozzászólás | kategória: kritika,

A The Bridge alapból ugyebár a dán-svéd Broen feldolgozásaként indult, az első szezonja nagyjából le is követte annak kezdését. De ahogy sejteni lehetett, eljött az idő az eredetitől való eltérésnek. Szóval akár azt is mondhatnám, hogy akit nem érdekelt az S1 miatt, az most beszállhat nyugodtan a folytatásba. Alapozásnak még egy másfél perces “Ez történt eddig”-szegmenst is kapnak, bár van egy olyan érzésem, hogy nulláról nem lesz egyszerű ráhangolódni a fő karakterekre. Szóval én sem tudom, hogy ajánljam-e nekik.

Azoknak viszont mindenképp ajánlanám a sorozatot, akik nem egy újabb sorozatgyilkosos sztorira kíváncsiak. Az ezt a szálat erőltető készítő, Meredith Stiehm ugyanis távozott a sorozattól és az új showrunner, Elwood Reid inkább egy elég sötét, nyakig a mocsokba süppedős, véres, abszolút átívelős bűnügyi történetet készített az amerikai – mexikói-határvidék sajátos hangulatát kihasználva, melyet egy kritika The Wire: El Paso-ként is emlegetett. Nem tudom. A váltás mindenesetre elég éles. Aminek nem mindenki fog örülni.

Az a helyzet, hogy nem csak kritikát, de ajánlót sem egyszerű írni a 2. évad nyitányához, mert annyira nem volt tömören leírható története. Láttuk, hogy mi a helyzet Sonya-val, hogy min megy keresztül éppen Marco, hogy mi a helyzet az újságírókkal (sosem hittem volna, hogy az egykoron Chris Klein-kategória Matthew Lillard valamikor ennyire erős és jó karaktert kap, aki miatt sokan nem kaszálták el a The Bridge-et).

Érezzük, hogy valami készülődik, hogy elindultunk valamerre, de az összkép totálisan homályos. Azt azért szerencsére valamelyest kiegészíti pár új szereplő is, például egy titokzatos nőszemély (Franka Potente), aki elég lazán vágat le testrészeket, ölet embereket.

A korábbi fő karakterek és visszatérő mellékfigurák kiegészítik egymást és megtöltik élettel ezt a bűnnel teli mocskos világot, ahol a törvényt megszemélyesítők még véletlenül sem patyolattiszták. Még azok sem, akik az első évadban azok voltak, hiszen az S1 történései igencsak nyomot hagytak rajtuk.

Egy biztos, a The Bridge 2. évad nagyon erős hangulatát tekintve, akár még egyedinek is mondhatnám. Azonban nem fogyasztható könnyen, muszáj időt adni neki, hagyni hogy összeérjenek a szálak, hogy jobban kibontakozzanak a karakterek és az egyéni drámák. És akkor van egy olyan érzésem, hogy idővel valami nagyon jó sülhet ki belőle.

A fentiek ellenére az évadnyitó miatt nem tudok csápolni, mert hiába a sok pozitívum, hiába van meg benne a potenciál, a készítői szándékot még nem látni világosan és a vakon történő tapogatózás miatt ez a start egyelőre nem igazán jelentett szórakoztató élményt5/10.

18 hozzászólás Ne habozz!

sidewinder - 2014. 07. 16. 19:04

Tehát nyugodtan bele lehet vágni ha csak az eredeti Dán változatot láttam?

winnie - 2014. 07. 16. 19:11

kérdés, hogy érted a nyugodtságot:) nem ugyanaz a sztori, próbálják úgy csinálni, hogy befogadják az új nézők is és az összefoglalóból kiderül, hogy mik az esetleges különbségek az 1. évados lefolyásában. nyilván, ki látta a dánt, az úgysem tervezi megnézni az első amerikai évadot.

ha úgy érted a nyugodtságot, hogy hasonló hatása lesz rád, mint egy fix nézőre, akkor nem tudom, mert nyilván tőled távolabb lesznek az itteni karakterek, időbe fog telni ráhangolódni.

naughtyL - 2014. 07. 16. 19:56

azért mondanám, hogy nem ajánlom, hogy valaki rögtön ezzel az évaddal kezdje, mert pl akkor semmit nem értene mi van Sonya-val. ott is sok különbség volt már az alapoknál is. és amiatt én, teljesen máshogy tekintek erre a Sonya-ra.

sokszor mondtam, hogy nem szeretek pontozni, de teljesen jogos az 5 pont. szerintem most csak az lehet pozitív a folytatással kapcsolatban, aki már eltöltött a karakterekkel egy egész évadot.

nagyon érdekel merre viszik el, és érdekes ez az irány Sonya karakterével.

Nem tudom, hogy szándékos volt-e, de szerintem itt közel sincs olyan mély és erős kapocs a két főszereplő között, mint az eredetiben. ezt is vihetik teljesen más irányba.

sidewinder - 2014. 07. 16. 20:20

Mi a véleményed winnie,érdemes megnézni ezeket a remake-ket?Példáil a Grace Point ugyan az a story,ugyan azzal a színésszel stb…érdemes?

winnie - 2014. 07. 16. 21:25

nem tudhatod, hogy mennyire ugyanaz a sztori, de nekem a gracepoint a legvártabb sorozatom őszről. nagyon jó volt az eredeti és marhára érdekel, hogy ez milyen lesz. nem lehet tudni, hogy melyik lesz a jobb, nem feltétlenül kell az elsőnek. de persze, ha az embert a sztori érdekli és nem elégíti, ha a lényeg ugyanaz és csak pár változás van, akkor nem érdemes.

de a the bridge esetében ugye ez nem áll, a 2. évad más, mint ahogy a the killing is ellépett a dán sorozattól, meg általában a legtöbb remake ezt teszi. a kiindulási pont adott, de utána saját életre kel a sorozat, ld. mondjuk homeland.

Stockes - 2014. 07. 16. 22:04

Ez jó. winnie felmagasztalja, erre agyonüti egy 5/10-zel, hogy csak reccsen :D

Benjy - 2014. 07. 16. 22:28

Tudom hogy ez már offtopic, de volt róla szó valamelyik posztnál még régesrég, hogy a pontozás nem minden. Az nem mérvadó, sokkal inkább a kritika egészét érdemes figyelni, a felsorakoztatott érveket, meglátásokat.

smici - 2014. 07. 17. 07:37

Ejjjj, a képen egyből kiszúrtam Lyle Lovett-et… :) hallgassátok a zenéjét, nagyon jó énekes a Bears c száma elég jó :)

Tiger27 - 2014. 07. 17. 13:23

Nagyon szerettem az 1. évadot, remélem ez is hozni fogja legalább azt a szintet. Kíváncsi vagyok merre megy el a sztori. Sajnos a magyar fordítók körében nem élvez elsőbbséget ez a sorozat, úgyhogy sajnos várnom kell hogy felirattal megnézhessem.

Tommy - 2014. 07. 24. 18:38

Az első évad közepesnél kicsit jobb volt, de a karakterek miatt néztem. A második évadot viszont nem tudtam, hogy elkezdem e, de végül megnéztem az 1 részt és tetszett, szal maradok.. Kíváncsi vagyok milyen irányba megy el a sorozat. Azt lehet tudni, hogy Thomas M Wright és Annabeth Gish visszatér?

winnie - 2014. 07. 24. 18:59

gish igen.

torjack - 2014. 07. 25. 20:18

“Azt lehet tudni, hogy Thomas M Wright és Annabeth Gish visszatér?”

A 2×03-ban szerepelt mindkettő.

Eddig jó amúgy a második évad is, Franka Potente nagy dobás volt.

Tiger27 - 2014. 07. 27. 10:18

Az evadnyito tetszett! de az ujsagiro meg ez a talalt penzes dolog nekem nagyon homalyos…valaki elmagyarazhatna:) Diane Kruger jol nez ki hatulrol:) Potente meg nagyon beteg!!

Tiger27 - 2014. 07. 29. 00:06

Eddig nagyon jó! Kár, hogy ilyen kevesen nézik…

naughtyl - 2014. 10. 02. 14:23
Tommy - 2014. 11. 11. 23:02

Elég jól lezárták a sorozatot. A 2 évad már sokkal jobb volt mint az első. Hiányozni fog a sorozat.

Tiger27 - 2014. 11. 12. 23:34

Nekem is hiányozni fog…

carlsagan - 2015. 01. 28. 21:22

Ezek szerint nem lesz több évad? Szomorú vagyok…:(

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz