login |

Masters of Sex: kezdett a 2. évad

2014. 07. 17. 15:13 - Írta: CyClotroniC

23 hozzászólás | kategória: kritika,

Biztos mindenkinek megvan a sorozata, amit valamiért mindig halogat, ám ha végül bekerül a lejátszóba, garantáltan hozza a tőle elvárható szintet és ezzel együtt az értetlenséget is, hogy miért vártunk vele ideáig. Nálam ez a Masters of Sex.

A szezonnyitó ugyanazokkal az erényekkel tért vissza, mint amilyeneket a Showtime sorozata eddig is magáénak tudhatott, így aki rajongott érte, most sem fog csalódni benne, sőt ami azt illeti, kifejezetten az egyik legerősebb epizódjukat láthattuk.

Nehéz lenne megmondani, hogy miért, de talán azért, mert rendkívül jó ízléssel és fegyelmezett mértéktartással került bele humor, kisebb drámai fordulat, és egy rettentő finoman tálalt flashback jelenet az első szezon cliffhangerjét követő éjszakáról.

A kiváló alakításokon túl (3 színészi Emmy-jelölés) pedig talán éppen ez a Masters of Sex legfőbb ismertető jegye, hogy képes sallangmentesen, könnyedén kezelni ezeket a jól ismert tévés/filmes eszközöket.

Az említett flashbacket például több részletben mutatják be nekünk Bill és Virginia szemén keresztül is, először csak a telefonbeszélgetés felét hallva, később pedig az egészet, és amellett, hogy újabb réteget ken fel a jelenetre a második betekintés, egyáltalán nem egy csavar vagy meghökkentés miatt nyúltak ehhez a dramaturgiai eszközhöz.

A Masters of Sex eddig talán minden epizódja 6.5-8 pont között ingázott nálam, ám mégis ez a kiszámítható, visszafogott profizmus az, ami miatt mindig késve jutok csak el a megtekintéshez, mert pontosan tudom, hogy mit fogok kapni.

Aztán ki tudja, lehet hogy a második évad ezen változtatni tud majd, és ha lehet hinni a 2×03-ról áradozó külföldi kritikusoknak, akik a Mad Men ikonikus ‘The Suitcase’-epizódjához hasonlították a részt, nem is kell majd olyan sokáig várnom erre.

23 hozzászólás Ne habozz!

Lemoni - 2014. 07. 17. 21:36

Bár a téma sem rossz, de a remek korrajz mellett nekem a női szereplők, közülük is elsősorban Lizzy Caplan és Allison Janney játéka teszik igazán erőssé a sorozatot. Az évad nyitánya sok meglepetést nem hozott, sem a Masters-Virginia vonalon, sem a Scully család drámájában, de hát ebben a sorozatban nem is a történet hozza a wtf-okat, hanem a színészi játék és a képi világ, legalábbis nekem. És a főcím még mindig iszonyat jó :)

SpockCooper - 2014. 07. 17. 22:22

Nekem zavaró volt, hogy a fő szerelmi szál nagyon lassan halad előre. Szóval bírjam ki a 2×03-ig? Hát rendicsek, azt még megvárom. Lizzy cukorfalat, de nem valami rokonszenves.

Gevin - 2014. 07. 18. 15:21

Jól nyitottak. A Masters-Virginia szerelmi szál pedig még csak most kezdd el igazán kibontakozni és úgy látom elég jól jönnek ki belőle.

Egyébként valóban a korrajz és a színészi játék (a vibráló kémia) teszik egyedülállóvá a sorozatot. Viszont a Scully családból nekem rohadtul kezdd már elegem lenni…abszolút súlytalan és már-már hiteltelen a Barton szál, szóval én nem bánnám ha fognák és kidobnák a picsába.

Nem kell bele.

Ellenben az új kórház és annak perverz házigazdája remek új karaktert szolgáltathat a történethez.

Rita - 2014. 07. 18. 21:51

@Gevin

Én ugyanígy érzek. Ha Bill és Virginia van a képernyőn, teljesen leköt a sorozat, imádom a köztük meglévő dinamikát, a párbeszédeiket, meg úgy mindent, ami hozzájuk kapcsolódik.

DE amint Bartonra és a családjára kanyarodik a történet, rögtön az órám kezdem el nézegetni, annyira hidegen hagy az egész történet (ráadásul szegény Beau Bridges olyan mértékben irritál, hogy arra szavaim sincsenek).

Összességében nagyon erős rész volt, talán a legjobb a 5. rész után. Különösen a flashbackek voltak kedvenceim, nagyon ízlésesen tálalták a Bill és Virginia között történteket. Nagyon-nagyon kíváncsi vagyok a CyClo által beharangozott 2×03-ra, engem az ilyen félmondatokkal nagy izgalomban lehet tartani :)

paranoid android - 2014. 07. 19. 14:00

Nekem is a flashback tetszett a legjobban; a több részletben, több szemszögből való feltárása nagyon szépen festette le a két karakter érzéseit.
Az új munkahely, illetve annak igazgatója pedig izgalmasnak tűnik a folytatásra.
Egyébként meg a szokásos minőséget hozta az évadkezdés, de tényleg igaz, hogy a sorozat narratív stílusa nem csábítja a nézőt, hogy minél előbb elindítsa a legújabb részt, de közben a színreviteli hangneme, a hangulata azonnal magával ragad.

Tiger27 - 2014. 07. 27. 10:13

nagyon tetszett az 2×1! viszont a veget nem ertettem… az elejen az ajtoban ugye Bill szerelmet vall, aztan a hotelban mar azt mondja hogy meg csak viszony sincs koztuk…mi tortent az egy nap alatt hogy igy megvaltozott??!

roni - 2014. 07. 30. 08:31

A 3. rész nagyon szuper volt. (Jacob Clifton itt leírja, miért. Spoilers! http://morningafter.gawker.com/masters-of-sex-was-nearly-perfect-last-night-1612191263)

_Peter - 2014. 07. 30. 11:21

Tegnap láttam a hotelszobás részt. Nagyon erős epizód jó alakításokkal és mennyivel jobb így a történet, hogy csak ők ketten szerepeltek.

SpockCooper - 2014. 07. 30. 16:59

Engem érdekelt Barton. Ez az évad nagyon unalmas számomra, de megvártam a 2×03-at. Nyilvánvaló hogy kapcsolatukban csak minimális mozgástér van, előre 2 lépés, hátra egy és még egy. Csak akkor nézek többet, ha nagyon nagyon ráérek.

Tiger27 - 2014. 07. 30. 17:23

kár, hogy pont ez a rész sorozatminimumot hozott… nem akarok kaszát.

Rita - 2014. 07. 30. 18:39

Szerintem pedig sorozatcsúcs volt ez a rész…nagyon mélyen be lehetett látni a főszereplők lelkébe, és a kerettörténet is nagyon megrázó volt. Bárcsak lenne egy külön kibeszélő ehhez a részhez!

Tiger27 - 2014. 07. 30. 20:59

nem ugy ertettem hogy minosegben…hanem hogy nezettsegileg hozott minimumot…ezert irtam hogy felek a kaszától…pedig semmivel nem rosszabb mint az elso evad…sőt!

Rita - 2014. 07. 31. 08:30

Félreértettelek, ne haragudj. A nézettségét annyira nem követem, és bár nem a legjobb hír, én még nem aggódnék érte. Az előző rész nem volt valami acélos, annak a hatása is lehet. Inkább a jövő heti számokra leszek kíváncsi.

CyClotroniC - 2014. 08. 04. 11:35

Tényleg egészen különleges volt a 3. epizód, így némileg furcsa ellentmondás a dologban, hogy pont ezután fogom lepihentetni a sorozatot. Egyszerűen most nincs mindenre idő, és a jó minőség ellenére most ennél jön el a szünet ideje nálam.

Kaszának nem nevezném, mert ez tuti olyan, amit majd egyszer befejezek, de most időhiányom is van, meg kedvet is kaptam, hogy valami másnak is adjak esélyt, így szabadrablás lesz a Masters of Sex. Ha valamelyikőtök érez kedvet vendégkritikához akár erről a 2×03-ról is, nyugodtan küldjétek el winnie-nek, biztosan ki fogja rakni.

DearPrudence - 2014. 08. 05. 20:16

Nálam a 8×03 10/10 pontos rész volt, amit biztos hogy többször meg fogok nézni. Zseniálisak voltak a párhuzamok, az elnyújtott feszültség a műtétet vágásokkal és a boxmeccsel. Egyszerűen fantasztikus eddig ez az évad, és minden karakter érdekes számomra. Csak yg tovább.
Egyébként van bennem is egy ilyen, kicsit halogassuk, meg majd megnézem, mert azért elég mélyen igénybeveszik néha az ember lelkét…

Tiger27 - 2014. 08. 06. 17:00

2×3, nem??! nagyon jó ez az évad, nem tudom sokan miért fordultak el tőle….

roni - 2014. 08. 13. 13:02

Érdemes tovább nézni, szerintem. Nagyon érdekesen alakul a Bill és Virginia közti hatalmi harc.

_Peter - 2014. 08. 19. 11:21

Nem tudom pontosan megfogalmazni, de mintha két külön sorozatot néznék:

Amikor Virginia és Bill, Lilian jelenet van szinte nem is pislogok annyira minőségi és az ő szálaik annyira érdekesek. Lilian főleg el tudja lopni a show-t. Még Libby-t is bírom, a színésznő nem tehet róla unalmas háziasszony karaktert kell alakítania, bár most vele is kezd történni valami úgy tűnik. Szóval őket bírom.

Viszont most Betty meg a perecgyáros vagy ki annyira nem illik az egészbe, ők az új Barton család? Na az se érdekelt. Baromi unalmas, hiába próbálják a komédiás nővel felkavarni.

És a költözések miatt Austin és Jane többet már nem is lesznek? Elég hirtelen tűntek el.

editje - 2014. 08. 24. 10:00

Az eddigi (egyik) legjobb epizód volt a Blackbird (6) szerintem. Új lendületet adhat a bizonytalanoknak (nézzék-e/ne nézzék-e)- már, ha kitartottak eddig :). Másrészt ilyenkor mindig aggaszt, hogy vajon hogy folytatják ezt az ívet…de ahogy láttam az előzetesből, nem nagyon nyomja rá a bélyegét ez a post-atombomba hangulat a következő részre.
Nekem hiányzik Barton…

JKJ - 2014. 08. 25. 12:46

A mai rész időugrása meglepett. Szerencsére jót tett a sorozatnak.

Rita - 2014. 08. 25. 15:38

Az időugrásnak megvoltak a maga előnyei. Borzasztóan tetszett, hogy nem húzták Betty-ék ügyét részekig, szépen hagyták elsikkadni, nem lett szappanos, és nagyon tetszik, ahogy jelenleg Betty-t kezeli a sorozat… ez a karakter megérdemli, hogy jól bánjanak vele :)

Masters-Libby-vonalon a (SPOILER!) plusz egy gyereken kívül azonban semmit sem jelentett, pedig az is érdekes lett volna. Bár, ha jobban belegondolok, és ahogy Billt megismertem, az lett volna a csoda, ha bármi értelmeset is lép a Virginia ajtaja előtt történtek után.

Tetszik az új környezet, reméelem, mostantól újra a study kap nagyobb hangsúlyt a sok drámázás után (hiszen már nagyjából anyagilag is helyrerázódtak), nekem ez nagyon hiányzik az előző évadból.

És a balkonos jelenetnél remélem, Ginnie behúz egyet Billnek, de szép is lett volna! :D

DarylD - 2014. 08. 26. 16:52

Meglepett az ugrás, és tetszett az epizód, bár kicsit talán kapkodó volt. Mondjuk nagy előrelépést nem láttunk, főleg Masters és Virginia kapcsolatában. Kíváncsi vagyok, hogy folytatják.

Most Bartonnak végleg búcsút mondhatunk akkor? :(

Rita - 2014. 09. 09. 11:01

Az elmúlt két részről nem igazán tudom, hogy mit gondoljak. A semmiből felbukkanó testvér ötlete először nem tetszett, de maga a karakter nagyon is kedves, és a Billel való beszélgetései egyre jobbak és érdekesebbek, és segítenek megérteni Bill lelkivilágát is. Ugyanakkor vannak olyan szálak, amelyek unalmasak, és kifejezetten lassítják a cselekményt (bár lehet, a jövőben lesz jelentőségük), ilyen például Libby önkénteskedése vagy a Cal-O-Metric, na azt végképp nem értem, miért foglalkozunk vele annyit.

Az továbbra is tetszik, hogy a páciensek problémáira reagálnak Bill és/vagy Virginia gondjai is, különösen a legutóbbi részben jöttek ki igazán ezek a párhuzamok. Lester és Barbara sztorija is érdekes, szívesen nézem őket, még akkor is, ha egyes elemeit nemhogy megérteni, de még felfogni is képtelen vagyok.

Bill és Virginia vonala most kicsit stagnál, bár a rész végi vita szerintem nagyon odavágott…ahogy Sheen nézni tud, ohh, megolvadt a szívem :) Az előzetes nagyon jó részt sejtet, így nagyon várom a 10.-et.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz