login |

Pilot: Rush

2014. 07. 18. 19:59 - Írta: human

7 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Komolyan nem értem már a USA csatornát, bár ha jobban belegondolok… A Rush-on azt látom, hogy akartak csinálni egy szerintük edgy kábelsorozatot, aztán felismerhetően az ő többi gagyijuk közé sikerült beszürkíteniük.

Az alaptörténet az lenne, hogy van ez az orvos, aki gazdagoknak segít megoldani olyan egészségügyi gondokat, amiket azok nem akarnak az újságokban viszont látni. Avagy iksz megveri a barátnőjét, ipszilonnak a tökével történik valami, meg hasonlóak. Ezt már láttuk David Duchovny-val?

Az extra pedig az lenne, hogy ez a Rush nevű doktor bácsi amúgy kábítószerezik, aminek kapcsán az alvilágban is elmerül kicsit, nem meglepő módon. Szóval a legalapabb klisét vetették be, amit a témából ki lehet hozni.

Mindezt katasztrofális megvalósítással. Ha szürkébb rendezést és fényképezést tudtok mutatni a héten érkezett pilotokban, akkor gratulálok. A teljes ötlettelenség virít a forgatókönyvből és a képekből is. A Rush az a tipikus középszer, amit mindenki a pénzért csinál csak.

Mindezt megfejelték egy borzasztó főszereplővel. Ami annak fényében külön rossz, hogy mellé pedig innen-onnan ismert kedvelt arcokat tettek, de bármikor feltűnt Tom Ellis, akkor a legszívesebben felpofoztam volna, annyira szét volt esve.

Amit amúgy az ilyen sorozatoknál sosem értettem, hogy miért nem mennek le igazi mélységekbe. Igen, egy orvos segít kínos ügyekben, de amikor utána meg nekiáll 14 éves szinten “jó-rossz”-alapú moralizálást folytatni, az nekem mindig sántít kicsit. Nem így kell szürke karaktert alkotni, főleg ha ilyen túljátszós színészük van.

Szóval részemről ez bizony 3/10 volt, tipikus mellélövés az adó részéről, de gondolom azért lesznek ellenvélemények. Ezúttal kifejezetten kíváncsi vagyok rájuk.

7 hozzászólás Ne habozz!

Cyrax - 2014. 07. 18. 21:11

Csak annyiban leszek ellenvélemény, hogy nekem pont a főszereplővel nem volt különösebb bajom, a koncepcióval viszont annál több, már most látni, hogy minden rész ugyanarról fog szólni, a volt csaj visszatér-e, összejönnek-e az asszisztenssel, még több alvilági szívesség stb… De még így is a Rush a kisebb gond, a Satisfaction vérciki, nem hiszem el, hogy egy Necessary Roughness-t erre a kettőre kellett lecserélni…

Lemoni - 2014. 07. 19. 00:54

Klisék ide, Royal Pains-Ray Donovan crossover oda, ez egy jó kis guilty pleasure…… lehetett volna. De a jelenetek túl mesterkéltek és bántóan harsányak, a karakterek laposak, a főszereplő meg valóban irritáló. Ráadásul próbálnak erőltetni a doki és asszisztense között egy Harvey-Donna kémiát, na ez is nagyon mellé ment. És a végén, ahogy az autóval elhúz a manus a naplementébe, itt szépen véget is ért nekem ez a sorozat.

izsuzs - 2014. 07. 19. 12:41

Próbáltam szeretni, de nem ment.

JulianPlenti - 2014. 07. 20. 18:17

Nagyon elnagyolt a koncepció is, a forgatókönyv is, a karakterek is, pedig lehetett volna ebből nézhetőt, sőt, akár jót is csinálni.
Hát nem sikerült.

winnie - 2014. 07. 23. 22:36

royal pains sötétben? usa-sötétben, ahogy azt móricka elképzeli.

á, nekem nagyon nem. azért kap esélyt, de hol érdekeljen, hogy egy, már az első percben kokaint szippantó, pénzre hajtó, általam alig ismert orvos élete veszélybe kerül a végén, miközben egy random gengszterért is aggódnom kéne? nagyon bénán volt ez felépítve.

2,5/10

BWA - 2014. 07. 28. 08:23

Abban egyetertek, hogy a Doki alakitasa harmatgyenge meg tenyleg szurke az egesz, viszont en latok fantaziat benne. Nem valoszinu de lehet, hogy azert keszult gyengere a kezdes, hogy majd kesobb bevessenek egy ket uj koncepciot meg bonyolitsanak a dolgon egy kicsit. En remenykedem benne :)

winnie - 2014. 09. 01. 16:05

nekem a folytatás is gyenge volt, de bődületesen, így kasza. sima.

de.

alapjába véve hozza, amit akar. engem ez a kábszerező antihős típus taszít, szóval innentől lehet bármilyen, nem fogom kedvelni a főkaraktert. mint ahogy azért sem, mert folyton minden csajt megdönt. nyilván nem aggódom azért, hogy bajba kerül, vagy pénzt veszít. és ugyanígy a heti betegek sorsa is totál közömbös. egyedül az asszisztense pozitív, de a drogdílere és az orvoshaver elég semmilyen egyelőre. (ja, és ez az egy részben 4-5 lezárt sztoriszálas aprózottság is fura.)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz