login |

The 100: vége az 1. évadnak – írta DarylD

2014. 07. 18. 22:16 - Írta: vendegblogger

38 hozzászólás | kategória: 2013/14 finálék, kritika,

We are on the ground now and that means that we are Grounders!

Júniusban véget ért a The CW idei legnagyobb újoncsikere. Kellemes guilty pleasure-t szolgáltattak nekünk 13 részben. A The 100 tinidráma volt a javából, de a jobb fajtából. Nem kaptunk Breaking Bad-szintű mélységeket, de persze nem is ezt vártuk. És már a második évad miatt se kell izgulnunk, hiszen berendelte a csatorna.

Röviden az előzmények (ld. pilotkritika): a Földön atomháború dúlt, és lakhatatlanná vált. A túlélők az űrállomásokon kerestek menedéket, és ezek egyesítésével létrehozták a Bárkát. A sztori maga ott indul, hogy 97 évvel később a „kormány” leküld 100 elítélt fiatalt az anyabolygóra, hogy felderítsék azt. Innentől kezdve két nagyobb szálat tudunk elkülöníteni: a bolygón előbb egymással, majd a Földlakó grounder-ökkel hadakozó tiniket; és a Bárkán maradt emberek sorsát, akik között szintén dúl hatalmi harc. Természetesen mindkét csapatnak meg kell küzdenie a túlélésért is.

Nekem már az első pár rész is tetszett, de ezek kicsit gyengébbek voltak a többihez képest. Viszont aki ezeken túllendül, azt egy pörgős évad várja a továbbiakban. A The 100 egyik nagy előnye, hogy számos „elemből” tevődik össze: sok az erdőben mászkálós akciójelenet, kapunk szerelmi szálakat, és kapcsolatfejlődést, és bizonyos szintű drámát is. Ezekre majd még kitérek később.

A Földön zajló eseményekkel kezdeném. Mint említettem, az évad első felét gyengébbnek találtam. Ha az egész szezon a „Azt csinálunk, amit akarunk”-elvet követő tinik kicsinyes hatalmi játszmáiról szólt volna, lehet, még el is kaszálom a sorozatot. De nem így lett. Az előrelépés először az 1×03 végén mutatkozott meg, amikor is húztak egy elég nagy WTF-ot a készítők. Nem tudom tapasztaltabb junkie-k hogy voltak vele, de engem meglepett a lépés. Ezután már jobb epizódokat kaptunk főleg.

Az évad második felében kezdtek el jobban koncentrálni a grounderökre. Arra még nem kaptunk választ, hogyan éltek túl ennyi ideig a bolygón, de úgy indítunk, hogy itt vannak, és ellenséges betolakodóként tekintenek hőseinkre. Innentől kezdve a történet főleg a két „törzs” harcára fókuszál. A fináléban természetesen kitört egy csata is, de nem szeretnék részletekbe bocsátkozni ezzel kapcsolatban. Akinek felkeltette érdeklődését, nézze meg a sorozatot.

A ’földi’ karakterek közül kétségtelenül Bellamy volt a legérdekesebb. Ő ment át a legnagyobb fejlődésen is, és a saját pozícióját féltő ellenszenves alakból, aki a pilotban volt, az évad végére felelős vezetővé érett. Kár, hogy a másik főszereplőt, az Eliza Taylor alakította Clarke-ot nem sikerült megszoknom, a karaktere végig idegesített, és gyakran céljait sem egészen lehetett érteni.

A mellékszereplők általában szerethetőek voltak, de elég kidolgozatlanok, és legfontosabb ismertetőjegyüknek az bizonyult, hogy szerelmi három-esetleg négyszögekbe bonyolódtak. (Volt valaki, aki a pilotban még egyvalakire bukik, majd rögtön másra néz fel hősként epekedve, később találkozik egy vademberrel és inkább lelép vele. De hát ez a CW, erre fizettünk be. Elviseljük.)

A tovább mögött folytatom kisebb spoilerekkel. És az utolsó bekezdésben egy spoilermentes összegzéssel.

A Bárkán napvilágra került, hogy a hajó a végét járja, és ha nem csökkentik a lakosságot, hamarosan mind meghalnak. Szép volt látni, mennyien jelentkeztek önként feláldozni életüket, mikor kiderült a dolog. A kancellár számára így is nehéz lehetett elfogadni, hogy részben felelős az emberek haláláért, de erre még rátett egy lapáttal, hogy kiderült, van élet a Földön, és hiába halt meg az a sok ember.

Voltak itt politikai ügyletek, és merényletek is, nem mindenki értett egyet a kancellár módszereivel. Henry Ian Cusick kezdetben egy, a kancellár ellen áskálódó hataloméhes embert alakított, de később belépett a jófiúk közé – meglátjuk, mit tartogat nekünk jövőre.

A Bárka végül a lázadást sem kerülhette el, az ex-kancellárnak egy akció során sikerült élhetetlenné tenni a hajót. Ekkor jöttek elő az ötlettel, hogy itt az ideje hazatérni, és a Bárka leszállt az anyaföldre. Kaptunk cliffhangert is, meglátjuk, hogy másznak ki belőle.

A The 100 egy többé-kevésbé stabil első évaddal nyitott, és végig kellemes kikapcsolódást nyújtott. Ha értékelni kéne, simán adnék neki egy gyengébb 7/10-et. Bátran ajánlom nyári darára mindenkinek, aki szereti a könnyed scifiket, a posztapokaliptikus környezetet, egy kis tini szerelemmel, és csipetnyi rejtéllyel megspékelve.

38 hozzászólás Ne habozz!

eszem - 2014. 07. 18. 22:49

Amikor elindult a sorozat nekiestem, érdekesnek találtam az alaptörténetet érdekelt mit kezdenek vele az írók… De a második rész után kaszáltam, mert totál más volt mit amit gondoltam. Majd mikor vége lett az első évadnak megpróbáltam újra. És örülök neki, hogy megtettem, sokkal erősebb részeket hoztak össze, egyre jobb lett, bár még mindig más mint amit akartam, de már nem zavart :)

Mindenesetre nem bántam meg végül, nem világmegváltó, tisztességes iparosmunka, közepes sorozat. A folytatásra meg kíváncsi vagyok, miként magyarázzák meg a hegylakók “bázisát”.

stargatelost - 2014. 07. 18. 22:57

Tavaly ezt a sorozatot vártam a legjobban, és azért volt félnivaló a CW miatt, de bátran ki merem jelenteni, hogy az egyik legjobb országos újoncot kaptuk.

Az első rész nyilván olyan, amilyen, de már annak a végén is durvulnak, és hát engem is a kislánnyal rántottak be a harmadik rész végén, kemény wtf volt.

Lehet már ennyire hiányzik egy pótlék, de én még ebben a sorozatban is látok egy kicsi Lostosat. Például grounders=többiek, és ahogy a történet végig a ‘túlélők’ szemszögéből játszódik (tehát hatalmas plusz azért, hogy nem mutatták a grounderseket egy másik szálon, valami klisés baromság sztorival meg gonosz vezérrel, hanem csak akkor találkoztunk velük, amikor hőseink is, így sokáig elég rejtélyesek is voltak), valamint flashbackek helyett Bárkáztunk az epizódok felében, amelynek története nem mellesleg szintén jól volt felépítve, nem kevés morális döntéssel (a feláldozás, baszki). Az erdős külső helyszín meg tényleg ínyencség tud lenni a sok stúdiós szar után.

A tinirománc(nyál) meg épp annyira volt jelen, ami még tűrhető határon mozgott, ami dicséretes, tekintve a csatornát.

Szóval én is csak ajánlani tudom a sorozatot, rettentő kellemes darab, és nagyon jól lavíroz az izgalmas, wtf-os, drámás, tinis elemek között.

A cliffhanger meg OMG, hát kemény lesz ezeket feloldani. Kicsit rossz érzésem van, hogy túl nagyot markoltak ezzel a készítők, de az első évadot látva mégis bízok bennük, hogy ismét egy jól felépített szezont kapunk, immár 16 résszel.

Sylvain - 2014. 07. 18. 23:41

Még az elején tartottam tőle, hogy végül tinidráma lesz belőle, de szerencsére nem így lett, sőt ellenkezőleg. Amolyan könnyed popcorn: ugyan nincs mély karakterdráma, szerteágazó sztori, kiemelkedő színészi játék, de a végeredmény mégis fogyasztható, simán leköt arra a 40 percre.

laci311 - 2014. 07. 19. 00:43

az első két rész után majdnem kaszáltam, de nem bántam meg hogy maradtam végig, várom nagyon a második évadot

Delilah - 2014. 07. 19. 01:15

A karakterek nekem egy kicsit taszítóak, nem igazán lehet senkit megkedvelni. Princess már a túl jók közé tartozik, engem is végig idegesített, de Finn másik csaja sem lett a kedvencem, viszont Olivia és a földi tök jól működtek együtt, viszont a kedvenc Bellamy marad, messze ő a legérdekesebb karakter:)
A többi tetszik és nagyon érdekel, h mit sikerül kihozni belőle 22 részen keresztül;)

winnie - 2014. 07. 19. 05:47

“az első két rész után majdnem kaszáltam, de nem bántam meg hogy maradtam végig, várom nagyon a második évadot”

én a harmadik után tettem meg, de lehet, hogy bevállalom a negyedik részt még. pedig a pilot nagyon bejött, de a 2-3. részt viszont rondán tiniromantika és fene nagy álmerészség dominálta. sajnáltam a céltalanságot. (más kérdés, hogy teljesen természetes, hogy ezeket a tiniket ez irányítja.)

montanosz - 2014. 07. 19. 07:30

Nekem az tetszett hogy szószerint hatalmas lehetőség van benne, és szerencsére nem rontották el ha csak kis részben is fejtették még ki.
Gondolok arra hogy nekem a Föld 2 is bejött, pedig ott csak mentek az orruk iránt, csak mentek,csak mentek..DD
Mégis remek szórakozás volt még szabit is kivettem hogy ledaráljam.
Vagyis engem az se zavarna ha a következő évadban csak masíroznának ide-oda.
Szórakoztató és kellemes kikapcsolódás.

Aszusz - 2014. 07. 19. 08:22

Én még nem kezdtem el, kicsit tartottam tőle, de a kommenteket olvasva lehet, hogy ledarálom most nyáron.

yeeeyha - 2014. 07. 19. 09:25

Kevés sorozatot nézek hetiben, de ezt az egyet minden héten alig vártam. Voltak benne hülyeségek, de számomra nem idegesítőek, hanem viccesek voltak (pl. leszúrt srác ott vergődik, inni se tud, de a szexet azért összehozza a barátnőjével :D) és mivel folyton történt valami, így könnyen túltettem magam az ilyesmiken.
Bellamy a nagy favoritom, a flashbackes rész is tetszett a tesójával; szerintem az pont nincs eléggé kiemelve, hogy a Bárkán ők voltak az egyedüli testvérek, mindenki egyke (látszik is rajtuk, pl Clarke), ahogy néztem, a felnőttek is, szóval régebben vezethették be a szabályt.
A folytatás nagyon várós, kíváncsi vagyok mit kezdenek a cliffhangerrel, ami tényleg meglepett és a stáblistakor volt is egy kis anyázás. :)

Aki kaszálta, az is bátran tehet próbát, nem is olyan sok rész, és tényleg belendültek a dolgok.

jinjang - 2014. 07. 19. 09:55

Űrállomás és posztapok téma – ide nekem, gondoltam elsőre. Aztán megláttam, hogy CW … és rögtön tudtam, hogy ez nem az lesz, amire elsőre gondoltam. De azért bepróbáltam, és a kissé tényleg gyenge első pár rész után egész megkedveltem. A nyáltenger apró tavacskának bizonyult, és nagyon jót tett a sztorinak, hogy több szálon futott. Mielőtt az egyik unalmassá válhatott volna, átkapcsoltak egy másikra. És külön pozitívum, hogy semmit sem húztak túl, nem lett rétestészta semmiből.
Várós a 2. évad, és nyári darára én is tudom ajánlani azoknak, akik nem kapnak kiütést a tiniktől.

sandor555 - 2014. 07. 19. 09:57

“Volt valaki, aki a pilotban még egyvalakire bukik, majd rögtön másra néz fel hősként epekedve, később találkozik egy vademberrel és inkább lelép vele. De hát ez a CW, erre fizettünk be. Elviseljük.”

Én ugyan nem. :)

odions - 2014. 07. 19. 10:14

A Föld 2 tényleg jó volt, de teljesen más. Ez inkább a Legyek ura, a morális kérdések tekintetében tud nagyot ütni a sorozat, mert a tini kérdések nagyon idegesítőek tudnak lenni. De végül is elnézhetők, mert nem a szokásos mennyiségben s minőségben kapjuk őket az arcunkba amiket még tini ként is utáltunk a tinisorozatokban. A Bellamy kérdés meg, hát nekem egyáltalán nem jött be ahogy Clarke sem a végén. Még az elején volt bennük “tartás” aztán meg teljes fordulat mintha szerepet cseréltek volna és nem lassan adagolva, hanem hirtelenjében. Ami még idegesítő volt, hogy azonnal szerelembe esik egy “földibe” Octavia és viszont, de mire fel? Azt sehol nem kapjuk meg és ezért képes elárulni a saját törzsét feladva mindent, hogy aztán egyedül meneküljön el a földi. De tuti vissza fog még térni. Ez a évadzárás pedig teljesen érthető volt én számítottam rá hiszen mennyi törzset hoztak már fel. Várható volt már, ami újabb kérdéseket vet fel, amiből látható hová fog tartani a második évad. Azok jók voltak amikor elindultak egy irányba a történések és klisének vártuk, de azonnal törölté kis őket, hála az égnek mert olyankor folyton elgondolkoztam rajta ha ezt tényleg meglépik azonnal kaszálom a sorozatot. A harmadik rész kislányos esete nagyon nagy volt és tényleg oda tette magát, amiért számomra Murphy a legjobb karakter. Örültem, hogy visszakerült mert tényleg a morális kérdéseket leginkább ő miatta húzzák. Bár Octavia is húzza prímet mivel csak azért “bűnhődik” mert megszületett és végre “élhet”. A felvezetésekkel nincsen semmi bajom vagy tán pont fordítva a magyarázatokkal :D vannak idegesítő dolgok benne, de tudnak kárpótolni a morális kérdésekkel amiket pont vártam a sorozattól. Amit sajnáltam az egészben (bár 100-an vannak elvileg ebből a pilotban sokan meghalnak s a végén is a vírustól) csak nagyon kevés karaktert ismerhetünk meg és azonnal elkezdtek klikkesedni. Mindenki beállt a fő karakterek mögé és ezzel ellett intézve minden. Nah most majdnem leírtam az egész sorozatot itt :D A 16 résszel több bizalmat szavaztak meg a második évadnak, de nem hiszem, hogy a szintet tartani tudják majd és inkább teljesen más irányba megy el a sorozat mint eddig ment.

szendroib - 2014. 07. 19. 10:47

Az első 1-2 résznél rezgett a léc rendesen, de aztán valamiért nagyon megváltozott a véleményem. Sikerült elkezdeniük meglepni olyan húzásokkal amit kevés sorozat merne bevállalni (4. vagy 5. rész vége például nagyon meglepett). A szereplők is kezdtek kibontakozni szép lassan, így számomra is valahol 7 és 8 pont között van.

Hunnenkoenig - 2014. 07. 19. 11:14

A sorozat jo. Varom a folytatast.

Csigusz - 2014. 07. 19. 11:47

iszonyatosan béna volt a pilot. vagy akik éltetik azoknak ez az első scifijük életükben?

nem tudom van-e értelme folytatni, talán a 4. részig még elmegyek mert itt sokan mondják, hogy addig érdemes…

Sulo - 2014. 07. 19. 12:49

Valahogy a CW kezdések mindig elég rezgő lécesek (pl. TVD) és kell nekik pár epizód mire ráéreznek és onnantól bőven vállalható 42 perceket kapunk. Nem félnek pár merész és véres húzástól sem ami szintén plusz hiszen mégis csak CW és nem erre számítunk. Ha ilyen lesz a következő évad akkor nincs mitől félnünk.

Tímea - 2014. 07. 19. 13:26

Inkább misztikus, mint sci-fi a dominánsabb műfaj ebben a sorozatban :) az előttem szólok szinte már mindent leírtak…mivel sokan még nem látták,így röviden-tömören nyilatkozva a főszereplőkről:

Clark,a szőke dögös,aki nagyon szimpatikus karakterrel indult,a végére már visszament az oviba :(

Finn,aki szintén jól startolt,nagyon gyorsan zuhant a mélybe,rendkívül idegesített !

Bellamy nagy kedvencem,aki utálatos volt és gyorsan megszerettette magát :D

Raven a barna szépség :) aki keménységével ,kitartásával mutatott példát sok fiatal számára,szintén kedvelhető egyéniséggel.

Valóban sok volt a szerelmi dráma,ármánykodás,az űrbéli jelenetek semlegesen hatottak,gyenge volt a kivitelezés,pedig olyan jól indítottak a rejtélyes állatok bemutatásával,de a végén mintha valami erdei táborban találtuk volna magunkat. 10/8 -at adnék mégis,várom a második évadot :)

Silas - 2014. 07. 19. 14:01

talán a vége ami ért vmit és amiért várom a 2. évadot… de túlságosan jónak meg izgalmasnak nem mondanám

Crias - 2014. 07. 19. 14:13

Hát én is tartottam egy kisebb szünetet az első felében, talán az 5. rész után, engem a 6. rész rántott vissza heti nézősbe :)

A 4. részre én nem is emlékszek az 5. rész az tuti a flasback-es rész volt, az annyira nem volt rossz tényleg érdekes volt látni a testvérek viszonyát, meg amivé alakult az évad végére, de anno elég sok sorozat flasback-es részt adott és már untam, talán ezért pihentettem kicsit.

Ja és a 2. felében nem is mindenütt volt bárkás jelenet az epizódokban, bár a végére az is érdekessé vált.
Kicsit gagyi feloldás volt a végső harcnak de ettől tényleg el tudok tekinteni.

Ja és finn tényleg idegesítő lett a végére, de mással nem volt akkora gond.

nuage - 2014. 07. 19. 14:51

Bár a jó scifi nem ilyen, mégsem volt rossz a sorozat. Rengeteg hibája van (hihetetlen alapszituáció, idegesítő szereplők, sok klisé), de emellett van hangulata is. Aki az első pár részen túl tud jutni, annak kellemes szórakozásban lesz része, de véleményem szerint, ha valaki addig is csak szenved, annak nem biztos, hogy érdemes maradnia. Alapvető javulás nem várható a gyenge pontokon. Bellami jófajta karakterré nőtte ki magát, de cserébe Finn és húgica mélyrepülést mutat be. Az űrállomáson még mindig nem észlények tartózkodnak, de páruknál látszik a remény a fejlődésre, a földön játszódó konliktus kiszámítható, de talán a második évad több bepillantást enged majd az itteni viszonyokba, mert azokat eddig csak a túlélők szemén keresztül láttuk, ami nem túl sok.
Kezdésnek tehát abszolút jó a sorozat, a hibákat el lehet nézni, mert legalább annyi pozitívum ellensúlyozza őket. Klasszis ugyan nem lett, de ha jól forgatják a bedobott szálakat, még talán az is lehet.

paranoid android - 2014. 07. 19. 15:57

Meglepően élvezetes évadot kaptunk, sőt elég rendesen várom is a folytatást. A pilot a modorossága miatt megijesztett, de egész ügyesen alakították az írók a történetet, és a karakterek sem lettek rosszak (persze mindegyikre rá férne az erősítés, ha őszinték akarunk lenni.)

Az Ark-os történetszál meglepően izgalmas lett és remekül kapcsolódott a lenti eseményekhez, pedig a pilotnál féltem, hogy csak írói tehermentesítésként rakták be ezt a szálat. Az itteni felnőtt karakterek pedig igazán érdekesek lettek.

A földi történet már néhol vontatottabb lett, köszönhetően a szerelmi szálaknak, de ezt is élveztem. Természetesen Bellamy volt a legizgalmasabb karakter, de nekem Clarke is nagyon tetszett. Szerintem az utóbbi idők legjobb CW-s női főhőse lett. Határozott, de esendő is, megvannak a hibái, és annak lennére, hogy el van látva romantic interesttel, nem ez irányítja a döntéseit. Ez utóbbi egyébként a sorozat legnagyobb dicsérete. CW sorozat, úgyhogy van benne romantika, de egyáltalán nem mint elsődleges mozgató erő. Ennek köszönhetően nem idegesítőek a karakterek (még ha néha idegesítő dolgokat is csinálnak), és nem bugyuta a történetvezetés.

Raisen - 2014. 07. 19. 17:26

Az őszi szezon egyik legjobb újonca a The Originals mellett. Nagyon jó volt, örülök is hogy kapott 2.évadot, megérdemelte – szemben a Star-crossed sorozattal.
Első 1-2 rész tényleg uncsibb lett, de utána belejöttek és pörögtek az események.

nemo - 2014. 07. 19. 17:51

minden elismerésem annak aki végigtudta nézni és még tetszett is neki, számomra a legtöbb unszinpatikus szereplőt felvonultató sorozat, pedig a történet nem lenne rossz

tobias88 - 2014. 07. 19. 18:03

3. kép enyhe Lost feeling :D

koka - 2014. 07. 19. 19:14

Én az elején erős előítéletekkel ültem le elé, aztán a végére meg rendesen vártam a heti adagot.

Érdekes volt látni, ahogy a tinik a hirtelen rájuk szakadt szabadságot kezelik. Ezáltal az elszeparálódás által pedig lehetőség lett bemutatni a sok fiatal hogyan kezeli le a szitut a felnőttek nélkül. Szerintem ez rántott be, meg az, hogy az Arkos jeleneteket is élvezni tudtam.

Persze nem ez a leghardcorabb sci-fi, de a Mad-Max stílusú grounderök, vagy a reaperök faszán néztek ki.

Várós a 2. évad nálam.

AlbPetya - 2014. 07. 19. 22:37

Műtét utáni lábadozás közben darára teljesen jó volt. Második évadot nem fogom napiban nézni, de egy dara lesz belőle szerintem jövőre is.
Mondjuk engem a Bárkán futó cselekményszál jobban érdekelt…

Jacques - 2014. 07. 20. 01:05

Én ma fejeztem be. A pilotot még az Extant pilotjával néztem és nem tudtam eldönteni melyik izgalmasabb. Egyik sorozatról sem olvastam előtte semmit, csak letöltöttem és megnéztem mindkettőt. A The 100-nak ugye már van teljes évada, így ledaráltam, 3 éjszakámba tellett.

Kellemes kis sorozat, tényleg így nyáron érdemes ledarálni. A folytatást már egyenesbe fogom követni. A sztori néha idegesített. A fiatalok néha olyan szitukat ismertek fel, amikről max. olvashattak. Nem értettem, hogy Finn hogy lehet olyan tapasztalt nyomkövető, hisz még életében nem gyakorolt, a Bárkán nem hiszem, hogy olyan sok sár és növényvilág van, amiből okulhat.

Talán az idegesített a legjobban, hogy leérnek a Földre, meglepődnek hogy helyi lakosok is vannak, akik nyilván valahogy túlélték a nukleáris katasztrófát és nem érdekli őket, hogy hogyan?! Vannak túlélők az egyész világon? Más földrészen? stb. Egyből elkezdenek háborúzni egymással.

Mindenesetre várom a folytatást a cliffhanger miatt.

winnie - 2014. 07. 20. 04:30

“A 16 résszel több bizalmat szavaztak meg a második évadnak”

22 helyett lett 16, de ez nem bizalom kérdése, hanem mennyiség kontra minőségé.

mmonitor - 2014. 07. 20. 19:07

Ez az egyik sorozat amit hetiben bírtam nézni és várom a folytatást is de fogalmam sincs miért, annyira nem jó de rosszat meg nem igazán tudnék mondani róla. Az első két rész után nem voltak elvárásaim ami miatt csalódhatnék benne.

b - 2014. 07. 21. 13:01

a biztonytalanokat bátroítanám egy darára, ahogy írták fent a többiek, az első részek gyengébbek de utána beindul (talán még a 08 volt valami kínzás ha jól emlékszem, de az utolsó 5 rész brutál)

a hülyeségek megvannak, elviselhetőek. a nyálternger vesztett tömegéből mint az aral tó, elviselhető

a két fő szál fasza nagyon, a cliffek jól sikerültek

én grounder drukker vagyok, remélem még lesz anya, nekem nagyon bejön az arca :))

Denisa - 2014. 07. 21. 13:28

Nekem tetszett. Elsősorban az, hogy látszik, Clarke aki tűzközelben nőtt fel, sokkal érettebben viseli az egészet mint a többiek.
Octavia és a földi jó választás volt, sokat segített a lány karakterén, egyébként egy pláza cica maradt volna sok nyavallyal.
Finn, Bellamy és Jasper valahogy jobbak voltak az elején. Finn vagányabb, Bellamy keményebb, Jasper szerethetőbb, remélem visszatérnek a második évadra és visszakapják eredeti vonásaikat.

Esetleges spoiler:
Még elmondják párszor a leszakadó űrállomás történetét, és már tuti a legkevésbé figyelő néző is rájön, hihi, a földiek bizony onnan származnak, és nem a földön élték túl az atomot.
Arra lennénk kíváncsi, és gondolom a következő évadból derül ki, a kutatóállomáson vajon kik vannak?! Lehet, hogy azok az elkóborolt űrállomás lakói? Ez megmagyarázná a felszerelésüket…
Spoiler vége
Nagyon várós…

Latza - 2014. 07. 21. 17:21

>>Denisa

SPOILER
Pont itt volt linkelve egy cikk, amiben meginterjúvolták valamelyik készítőt, hogy mi lesz a kövi évadban. Eszerint a “hegyi emberek” azon a bázison laknak ahová eredetileg a százak is készültek ellátmányért. Ők katonák, ill. a hadsereg vezérkara (vagy efféle) voltak, akik ott élték túl az elmúlt 97 évet.
Szóval a “tudósok” (akik az űrállomáson voltak), a “földiek” és a “katonák” között megy majd a cicaharc a továbbiakban.

Ja, egyébként nem úgy volt, hogy az exkancellár leszúrta Clarke anyját? Mert ezt nem láttam tisztán (és le is töröltem a részt), de később elég egészségesnek tűnt…

SPOILER

b - 2014. 07. 22. 12:17

eheheh ezt a hegyi emberek részt már megírtam valami korábbi kommentben, mondjuk ez nem volt akkora cliff, de jól volt megcsinálva. elmaradottabb techinkára tippeltem volna, így mégis volt egy kis wtf

@Latza: nem mutattak ilyet, annyi volt, h betessékelte az űrhajóba mondván jól jön majd egy orvos. de utána nem mutattak semmi konkrétumot. a következő jelentben már rátalálnak simán. (biztos kiszabadult vhogy kategória…)

emeric - 2014. 07. 25. 13:39

Nem volt rossz a sorozat, semmi extra, mégis végignéztem, mert érdekelt.

Spoiler

Feltűnt másnak is, hogy a cliffhanger mekkora resident evil első rész hommage? Gyakorlatilag egy az egyben átvették a labort, még a kameraszögek is stimmelnek emlékeim szerint.

CatOnTheHat - 2014. 09. 22. 09:40

Most kezdtem el darálni, az 1. évad felénél járok kb. Nagyon egyensúlyozik a sorozat a nézés/kasza határán, és ez a rengeteg ostobaság, logikátlanság miatt van, amik felett vagy elnézően tovasiklik az ember, vagy egyre jobban idegesíti.
Már az alapfelállás is mekkora blődség: Meg kéne tudni, hogy a föld lakható-e már. Mit csináljunk? Szondákat küldjünk, ami rádiójelekkel visszajelez? Néhány fős kutatókból álló csapatot? Neeem, 100 db full idióta, elítélt tinédzsert, majd ők megbízható infót nyújtanak.
Aztán a legapróbb hülyeségek: Leszálltunk, jaj, ne nyisd ki az ajtót, lehet, hogy mérgező a levegő! (Akkor minek jöttetek?)
Az izgalmak forrása is legtöbbször valamely szereplő ostobaságából fakad, pl. a sebesült srácot meg kell ölni, ha nem szereztek gyógyszert 1 napon belül, mert … miért is? Azt hiszem zavarja a többieket vagy ilyesmi.
Na jó, amíg az ember át tud lendülni az ilyeneken, addig nézhető, mert amúgy leköti az embert.

geo - 2015. 01. 30. 23:21

Most néztem végig az első 1. évadot és azt kell mondjam, ha nem a CW-n menne és/vagy tehetségesebb showrunnerekkel, akkor simán lehetett volna a következő LOST! Megvolt benne a lehetőség, tökéletes keveréke az akciónak, misztikumnak, ütős cliffhangerek, flashbackeknek is megvolt a helye az Ark-ra, csak a tinidráma meg a minden epizódra jutó egy-két ostoba döntés lehúzta, de még így is simán élvezhető volt.

A karakterek nem annyira jól eltaláltak, mint a Lostban, meg főleg az a hiba, hogy nem konzekvensek, egyik részről a másikra homlokegyenest megváltoztatják a véleményüket. Van, ami karakterfejlődés számlájára írható, de a legtöbb csak simán az, hogy ezt diktálta a forgatókönyv és igazából kicserélhetők a szereplők. Ettől még volt izgalom azért, csak a Lostnak meg a jobb sorozatoknak az adott súlyt, hogy összhangban voltak a szereplők érzelmei és flashbackjei a jelen történésekkel. Erre talán Clarke és Bellamy kapcsán láttunk kísérletet.
És hát ne felejtsük el Desmondot (Cusick, de nekem már csak Desmond marad), neki örülünk mindenhol.

Azért tényleg kár a potenciálért, hogy nem lett a következő Lost, mert látszik, hogy részben az inspirálta, részben meg a Hunger Games típusú tiniapokalipszisek. Meg a Vészhelyzet, mert minden részre jutott legalább egy operáció. :)

(Arról külön posztot lehetne írni, melyik sorozatok próbáltak a Lost nyomába érni és melyek hasonlítottak leginkább hozzá, én ide sorolom: Fringe, Once upon, River, és most már a 100.)

Szóval összességében az izgalmat nagyon jól fenntartja a sorozat, csak kicsit okosabb lehetne.
Következik a 2. évad, lehet irigyelni, amiért darálom. :)

geo - 2015. 01. 30. 23:27

@emeric:
igen, nekem is a Resident evil ugrott be!

A kannibál reapereket meg a Walking dead miatt rakták be.

Egyébként az volt az egyik legnagyobb blődség, hogy az első részben megcélozták a Mount weathert, aztán azóta meg se próbáltak eljutni oda, bár valamennyire mentség a grounder fenyegetettség, eléggé pörögtek az események.

A Grounder/Other párhuzam szintén adja magát, csak hogy megint visszatérjek a Lostra.

Carlo Blaine - 2016. 06. 12. 14:13

Még belegondolni is rossz, hogy milyen sorozat lehetne, ha nem lenne tele egy rakás szar dologgal. De msot már tudom leglaább, hogy azért, mert “CW”…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz