login |

Pilot: Married

2014. 07. 19. 19:05 - Írta: human

16 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Na, ez egy olyan komédia ami hiába jó, mégsem tudok mindenkinek ajánlani. Muszáj így kezdenem az írást az FX új sorozatáról, amiben egy házaspár mindennapjaiba tekinthetünk bele.

Vagyis hát nem mindennapjaiba, mivel a sorozat konfliktusforrása az, hogy a kapcsolatukban nincsen már minden rendben: szex szökőévenként van csak, nincs már meg az a bizonyos szikra. A férfi jelmezekkel próbálja feldobni a helyzetet, amit a nő úgy reagál le, hogy “keressen máshol segítséget a vágyaira”, de nem akar elválni. Avagy egy nyitott kapcsolat kezdetét látjuk, ami mégsem annyira nyitott. Bonyolult, mint az élet?

Valahogy úgy képzelem el a Married forgatókönyvének a megszületését, hogy valaki megnézte Louis CK egyik legjobb standupját, amiben a házas életről beszél, és annak alapján forgatott egy sorozatot. Mázli, hogy nincs sokkal lejjebb a minőség, bár nem szól mindenkinek.

Rendben, most kiderül, hogy nem vagyok házas, de ez a sorozat nagyon humorosan felnagyítja az egy hosszabb kapcsolat során esetleg bekövetkező mélypont helyzetet, amibe két ember kerülhet. Mondhatni őszintén beszél sok dologról, amire rózsaszín aggyal nem sokan gondolnak. Aztán háromszor a feleségükre néznek, és kipottyan három gyerek…

A főszerepben Nat Faxon és Judy Greer, akiket szinte az összes eddigi sorozatukban bírtam, így nem meglepő, hogy itt sincs bajom velük. Nat külön jó, ahogy kicsit értetlenül kezeli az elé került helyzetet.

If it’s a whore just promise me, don’t choke her. I don’t wanna get that call.

Még egyszer mondom, itt nincs hangosan nevetés, csak néhol lehet elmosolyodni, de a téma ellenére valahogy mégis igazi feelgoodság árad belőle. Olyan 7/10, mert az előzetesek rengeteg poént ellőttek.

16 hozzászólás Ne habozz!

jky - 2014. 07. 19. 20:42

Legnagyobb jóindulattal is max közepes, pedig vártam. :( Erősen érződik, hogy volt ez a minimális alapötlet, aztán lett belőle ez az átgondolatlan, nem jól felépített izé… Tényleg kicsit standup-os, szkeccses, vagy nem is tudom milyennek hatott az egész. Csak bedobálták az ötleteket, legyen ilyen jelenet, meg olyan, aztán ennyi.

westhammer - 2014. 07. 19. 21:02

Nekem tetszett, nem volt kiemelkedő, de simán működik: jók a színészek, érdekesek a karakterek, életszagú az egész. 7/10

Tod - 2014. 07. 19. 21:20

Kezdjük a nyilvánvalóval: Judy Greer. ^^,
Egyébként pedig tök jó. A színészi játék olyan, mintha irl is haverok lennének.

jky - 2014. 07. 19. 21:48

Azért nem mondanám, hogy az egész életszagú. Nyilván az alaphelyzet az, de ezekkel a túlzásokkal, hogy az asszony elküldi, hogy menjen félre, és persze azonnal össze is jön egy mexikói (vagy milyen) csajjal, és még ott a kiskutyás téma is, mindezt rögtön az első részben, az minden csak nem életszagú. Én kicsit életszagúbb történetvezetésre számítottam. :)

Lajosék a másodikról - 2014. 07. 19. 21:55

Hát ha valamire, akkor erre nem mondanám, hogy feelgood, szerintem kifejezetten depresszív a hangulata.

A cast erős, jók a hülye mellékszereplők, az életszagot én mondjuk nem érzem (kb. 0 azon feleségek száma, akik elküldenék máshoz a férjüket), de talán a legnagyobb baj az, hogy nem látom, mire megy ki ez az egész. Egy ilyen magánéleti válságon nincs mit húzni, filmként sokkal jobban működhetne.

andras - 2014. 07. 20. 00:11

human, vagy bárki, ha már említetted, akkor ahhoz a louis ck standuphoz egy címet légy szíves :)

Flanker - 2014. 07. 20. 12:31

Kicsit Faxon hangsúlyos volt a rész, de gondolom ez nem mindig lesz így. Kiemelném a középső kislányt alakító gyereket, aki a How To Live With Your Parents.. -ben hatalmasat alakított, remélem majd itt is :)

mogsta - 2014. 07. 20. 19:03

Mr K. volt benne a legjobb=)

Meteor - 2014. 07. 21. 12:30

Csak én éreztem nagyon amatőrnek az operatőri munkát? Amúgy számomra az a jobb, közepes kategória. Talán, hogy csak 25 perces belefér nyáron, de 40 percben esélytelen lenne.

jky - 2014. 07. 21. 13:01

@Meteor

Nem csak te. Amatőr és idegesítő, főleg a zoomolgatás.

winnie - 2014. 07. 23. 22:40

én nem vettem észre semmi operatőrködést:)

viszont 7/10 volt, tele marha jó dolgokkal, de azért még szokni kell az egészet, főleg a mellékszereplőknek kéne megágyazni jobban, mert egyébként a főszereplőkben minden megvan. persze lehet, hogy mindezt csak azért gondolom, mert a házasságban élést jobban ismerem már.

bara - 2014. 07. 23. 23:44

Kérem vissza azt a fél órát az életemből! :) Tény, hogy nem élek házasságban, de ez nem vicces. Aztán lehet, hogy pár év házasságtól már vicces lenne, de remélem, akkor se, mert tényleg megalázóan szánalmas az asszony mellett rejszolás, a “nem érintem meg a péniszed” és tsai. Jók a színészek, de ezt annyira nem akarom látni, hogy számomra csak rontott a helyzeten, hogy karakterként hihetőek voltak. (Neeem, a sztori így se volt hihető.)

jky - 2014. 07. 26. 19:45

2. rész is lapos volt, mint egy A4-es lap. Most komolyan arról szól majd minden rész, hogy folyamatosan lesz lehetőségük a megcsalásra, de aztán majd mégsem teszik meg, mert a házasság szent? Elmennek partizni, ott be akar ugrani a férj zuhanyozni, miért is ne, annyira kétségbe van már esve… De az még hagyján, lelép a fenébe haverral, aki közben kurvákat rendel, akikkel ott hülyéskednek, míg az asszony elmegy bárba a férj havercsajával, de jaj, hát a gyerek megint csörög az éjszaka közepén, hogy lelépett a pizsipartiról… Hát ez tényleg tök életszerű.

Egyedül a végén, az ágyban lévő rövidke beszéd ért valamit, a nosztalgia, a régi szép emlékek stb., az oké.

Na mindegy, még maradok, mert Judy Greer, akinek sok szerep nem jutott most sem, meg azért heti 20 percre elmegy, de ez eddig se komédiának, se drámának nem túl jó.

winnie - 2014. 08. 11. 15:08

jky: a 3. rész nem. de a 2. részben sem akart a férj semmit. és a gyerek csörgése életszerű, hiszen mondták, hogy mindig ez van. most is:)

winnie - 2014. 08. 11. 15:08

egyébként 3 rész után még meghagyom egy negyedikre. ha csak a két főszereplőről szólna, nem lenne gond, de az 1×03-ban egy full szál a barátnőre és a férjére ment el, miközben greer és faxon nyaralt és utolsószexelt.

Brynden Rivers - 2014. 09. 21. 18:53

Nekem tetszik, nem több közepesen jónál, de FX, kicsit realisztikus, kicsit feelgood, kicsit dráma.

Mondjuk ha igazi feelgood-ot akar valaki nézni arra jobbak Keira Knightley új filmjei.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz