login |

Pilot-mustra: Backpackers – 1×01

2014. 07. 19. 15:59 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra

A CW elkezdett komédiákat adni? WTF?! Erre elég régen nem volt példa, az utolsó szitkomjuk talán a The Game volt, amit jól elkaszáltak valami szánalmas 1-2M-s nézettség mellett, hogy aztán a BET, ami egy feketéknek szóló kábelcsatorna, felélessze és 7M nézőt szakítson a folytatás premierjével. 7 millió nézőt! Egy kábeles szitkom. Azóta persze már “csak” 2-3M-s számokat hoz, de az is remek teljesítmény.

Persze valójában a CW még nem vágott bele a komédiák gyártásába, hiszen a hétfői szitkomduó egyike a tavalyi kanadai premier Seed (ami marha jó szerintünk és szerintetek is), a másik, a Backpackers pedig egy kvázi websorozat, ami ősszel mutatkozott be a CW digitális platformján, a CW Seed-en (hülye névegyezés…). Most az ottani anyagból, meg talán némi pluszból vágtak össze egy tévésorozatot két srácról, akik útra kelnek Amerikából, hogy körbehátizsákozzák a világot, s hogy persze közben csajozzanak, bulizzanak, jól érezzék magukat. Szóval minden adott egy feelgood alapvetéshez.

BACKPACKERS – 1×01 – 5,5/10

 

Azt egyébként azonnal szögezzük le, hogy a Backpackers nem a szó szoros értelmébe vett komédia, a humor olyan szinten van jelen, amikor a való életben poénkodik olykor egymással két haver, az ember inkább mosolyogni fog a szellemes párbeszédeken vagy hülye szitukon, de nem feltétlenül fogja majd a hasát a röhögéstől egy takkra kiszámított és ellőt poénon.

A Backpackers alapja egy fiatal srác és lány vállalása, akik a házasságuk előtt még egyszer meg akarják tapasztalni, hogy milyen az élet – legyen szó világlátásról vagy mondjuk egyéjszakás kalandokról. Mindkettő bele is vág a Nagy Kalandba – mi a srácot követhetjük, amint egy barátjával belevág az ismeretlenbe. Illetve nincs akkora ismeretlenről szó, hiszen a pilot Párizsban nyit, az Eiffel-torony tövében.

Nem szabad feledni, hogy a Backpackers alapvetően egy websorozat, digitális széria, de nem valami maszek kezdeményezés, hiszen azért valamennyire profi körülmények között készült, igaz minimális pénzből, helyben verbuvált színészekkel, olykor improvizálással. No, meg nemzetközi helyszínekkel – a párizsi ökörködés után Olaszország következik egy vonatos kitérőt követően.

És ez az, ami a vonzereje lehet(ne) a sorozatnak. Főleg annak, aki hozzám hasonlóan már hátizsákozott és vonatozott Európa-szerte a barátjával. Anno nem csak a 98-as focivébén vettük nyakunkba egy haverommal Franciaországot és utaztunk totál random, ad hoc módon a meccsek közötti időszakban (azóta is visszajárok a Genfi-tóhoz és Arcachon-ba is biztos elmegyek még egyszer), hanem rá 2 évvel a későbbi feleségemmel is bejártuk Európát 30 nap alatt – még ma is vissza tudom idézni, hogy melyik napon hol voltunk.

A lényeg, hogy éppen ezért sajnáltam, hogy bármennyire is akartam szeretni a sorozatot, azért a kezdés nem volt annyira erős – jobban örültem volna, ha inkább az utazás aspektusa, élménye kerül kiemelésre, és nem csak a helyszínek és az emberek dominálnak. De azért vannak biztató jelek és tippre, ha nem csak 20 percet látok, hanem 40-et vagy 60-at, akkor másképp vélekednék.

Pedig a karakterek, bár nagyjából csak skiccek, rendben vannak, szimpatikusnak tűnnek és a nyitánynak a zenegazdagság miatt volt egy okés hangulata. Meglátjuk.

ui: Lehet, hogy az én verzióm volt rossz, szóval nem tudom, hogy bug vagy feature, de a hang minősége sajnos pocsék volt nem egy helyem, alig egy fokkal jobb az élvezhetőnél.

5 hozzászólás Ne habozz!

Orionk - 2014. 07. 19. 18:01

Az egyik fotón egy MÁV vonaton utaznak, nem ?

humorpalanta - 2014. 07. 19. 19:16

Habár csalódás érheti az átlag magyart, de ilyen és ehhez hasonló kocsik nem csak kis hazánkban futnak. Hasonlóan az autókhoz, amiket ugyanúgy nem csak egy országnak gyártanak.

szpojleres mókus - 2014. 07. 20. 02:18

Én meg pont ezt akartam megkérdezni, hogy szlovákiában voltak-e, mert minden nap ilyen vonatban megyek munkahelyre :D

winnie - 2014. 07. 20. 04:15

olasz:)

len90 - 2014. 07. 20. 15:01

jo tudni, hogy a vasuti kocsik nem csak nalunk 100 evesek

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz