login |

Beauty and the Beast: vége a 2. évadnak – írta Delilah

2014. 07. 22. 14:45 - Írta: vendegblogger

5 hozzászólás | kategória: 2013/14 finálék, kritika,

Az egykori Charmed-készítő, Brad Kern által vezetett írógárda tagjai olykor nagyon gonoszak tudnak lenni. Az évad elején feldobnak egy tök jó szálat, majd hamar ejtik, hoznak közepes részeket, néhol borzalmasakat, és a végére megint összekapják magukat. Nem tudom, hogy azért mert lesz 3. évad vagy más miatt, de az utolsó három epizód kellemes meglepetés volt. Kiváltképp a 2×20, ami egy részes ügy volt, és hihetetlen mennyivel jobban működhetne ezzel a sémával a sorozat.

Annyira érezhető, hogy olyan kis könnyed szórakozás, igazi guilty pleasure lehetne a sorozat, de mégsem, mert megpróbálják komolyan venni az egészet, és olyan logikátlanságok keletkeznek a történetben, amikre már nem lehet csak úgy legyinteni.

A laza poénkodás és az egysoros beszólások éreztetik azt, hogy nem időpocsékolás az a 40 perc, amit rászánunk. Ezt néha felismerik az írók, néha pedig mindenáron erőltetik a komoly történetszálat. Látni egyfajta igyekezetet az igényességre, viszont mindez mit sem ér, ha legtöbbször elbuknak. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

A sorozat legnagyobb buktató a szörnyes szál. Az elején arról volt szó, hogy mesterségesen hozzák létre őket különböző hatalomvágyó kormányszervek, hogy aztán kiderüljön, hogy már a 19. században is voltak ilyen “mutánsok”. Mintha csak a showrunner-váltás miatt, a 2. évad során meggondolták volna magukat: a mesterséges megoldás túl unalmas volt, inkább valami misztikus előtörténetet kreáltak.

Aki még teljesen irracionális az Gabe. Egyszer rossz, aztán jó, majd megint rossz. Úgy változtatták a karakterét, mint az ingének a színét. Egész életében arra vágyott, hogy ne legyen szörny, aztán használja a szert, mert csak így győzheti le Vincentet. Ez érthetetlen, bár gonoszan sokkal izgalmasabb karakter volt, nem bánom, hogy kiírták, már nem igazán volt létjogosultsága.

Azért volt mégis kellemes meglepetés a vége, mert egyrészt végre lezárták ezt a káoszt és ismét bedobtak valami érdekeset. Másrészről pedig megmaradtak a könnyed hangulatnál, annak ellenére, hogy Gabe hasfelmetszőt játszott. Tess és JT továbbra is fénypontok, főleg a vásárolgatós rész, meg amikor azon filóznak mennyire illenek össze az ágyban.

Ez a sorozat olyan, mint egy leszedált hullámvasút: egyszer fent, aztán lent, akár egy részen belül is, de soha nem lesz fejjel lefelé pörgés, vagy irdatlan tempó, csak lagymatag utazás. Az utolsó 3 rész így összességében kap egy 7/10-et, jövőre megnézem még az évadnyitót, de több évadot már nem szenvedek végig néhány kellemes pillanatért, amikor rengeteg pilot érdekel.

5 hozzászólás Ne habozz!

nfsu17 - 2014. 07. 22. 14:58

Én a 2×1? tudjafene hol abbahagytam, de az írás felcsigázott és majd nyáron valószínű pótlásra kerül a maradék rész.
Pedig lehetett volna ez jó sorozat, de sem az epizodikus (nyomozós) történetvezetést, sem az egész évadra kitárulkozó, építkezős elvet nem tudták rendesen megvalósítani, így lett belőle az, ami. Semmi. Katyvasz.
Saját maguk ellentmondásaikba keveredve.

Nexti - 2014. 07. 22. 15:02

Kár hogy nem azt olvastam hogy vége a 2. évadnak ÉS a sorozatnak is, imo fölösleges pénzkidobás a CW nek, más sorozatokra is fordíthatná a pénzt..
De ez csak saját vélemény:)

harmony30 - 2014. 07. 22. 15:56

Kíváncsi voltam, hogy hogy folytatódott a sorozat, kár volt-e kaszálnom, de úgy látom,hogy nem :) Én az évad felénél döntöttem úgy,hogy elég volt, de látom jól döntöttem.

Denisa - 2014. 07. 22. 22:43

A vége jó volt. Nagyon várom a boldogan éltünk békeidőben, amíg unalmunkban meg nem öltük egymást jellegű Cat-Vincent részeket.
Hogy aztán Tess és Jt tartsák bennem a lelket. A sorozat valódi jó párosa ők, miattuk a 3. évad is várós.
Viszont jó lenne, ha a következő forgatókönyvíró elolvasná, hogy eddig mi volt, mert kezd kissé kaotikussá válni a szörny dolog. Az sem baj, ha elsikkad, és maradnak az átlag nyomozós részek, az legalább érdekes volt.

mese - 2014. 09. 02. 21:21

Az egyik kedvenc sorozatom, és igen, szeretem a Cat és Vincent párost ők nagyon jók együtt ritka hogy két ennyire összeillő embert találnak a szerepre. Persze Tess és JT se piskóta.
A második évad során és is éltem meg mélypontokat egyetértek hogy voltak kaotikus pillanatok.
És igen nekem is tetszett az átlag nyomozós szál. Mindent összevetve a favorit nekem az 1. évad.
A végére azért összekapták magukat az írók.
Várom a 3. évadot.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz