login |

Pilot: Satisfaction

2014. 07. 23. 22:17 - Írta: human

35 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Kicsit nem értem a USA csatornát, a múlt héten két sorozatot indítottak, az egyik a Rush, ami teljesen olyan, mint az eddigi közepes tingli-tangi darabjaik, a másik pedig a Satisfaction, ami egy ideig úgy néz ki, mint a felhozataluk többi része, utána viszont kicsit besötétül, igazi kábeles dráma lesz. Legalábbis remélem.

A történet nem túl bonyolult, két felnőtt, akik korán összeházasodtak az életük közepén eljutnak ahhoz a kérdéshez, hogy kielégítő-e az életük így. A lányuk már a tini éveinek a vége felé tart, a férjnek sok a melója, ritka a szex, valami hiányzik mindkettejüknek.

A férfi a zen tanításokban keresi kiutat, a nő pedig egy fiatal szerető karjaiban. Ezt megtudja a férj és amikor be akar húzni a pasinak, kiderül, hogy az pénzért csinálja, majd valahogy a férjhez kerül a telefonja és… amikor csörög a készülék, akkor felveszi és elmegy a klienshez a tényleges dzsigoló helyett. Innen kitalálható a folytatás.

Nem mondom, hogy a leghihetőbb alapokra alapokra épül a Satisfaction, ha csak az alapozás lenne benne, akkor azt mondanám, hogy le kell írni a dolgot, de utána kicsit sötétebb párkapcsolati drámába fordul az egész, amit még képileg is egész jól megtámogatnak.

Mi kell a boldog élethez? Mi az ami miatt a látszólag jó házasságban élők valami kalandot keresnek? Mit lehet még kihozni ebből a témából? Az jó megoldás volt, hogy mindkettejük nézőpontját bemutatták, csak nem tudom a témában hány évadnyi lehetőség van, érzésre ez 2 évad alatt megugorhatja a cápát, tipikus USA-módra, lásd Suits.

De persze, ott lesz “a lány és a feleség meg ne tudja”-dolog, tipikus klisék, sőt, a “munkahely meg ne tudja”-szál is feltűnik, de közben előfordulhatnak érdekesebb témák is. Bevallom, hogy a rész végére tett fordulat nekem nagyon tetszett, de nyilvánvalóan spoileres okokból nem akarom jobban kielemezni.

Mindezt Matt Passmore főszereplésével kapjuk, aki most kicsit többet mutathat meg színészi képességeiből, mint legutóbb a The Glades-ben (totál más a karaktere), és a lányok kedvéért még félmeztelenül is mászkál egy darabig. Mellette pedig Stephanie Szostak virít, akiről az ember kicsit nehezen hiszi el, hogy 16 éves lánya van a történet szerint. Mondjuk 75-ben született. Na mindegy, nem ez a lényeg, azért nem 25 éves játszik 40-est, és nem is olyan rossz színésznő.

Azt hiszem, az első fél óra után egész jól összekapta magát a sorozat, így mindenképp megnézem mit hoznak a folytatásra, de ha a tippelt kliséket virítják, akkor a mostani 7/10 durván vissza lesz véve.

35 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2014. 07. 23. 22:26

8/10

ahhoz képest, hogy nem nagyon vártam, nem sok jót olvastam több helyről, marhára bejött – az a 15. perces csavar, a “fél évvel korábban” feldobott (engem az ilyesmivel mindig megvesznek), még akkor is, ha végül nem az lett, amire számítottam, hogy kapunk egy erős női nézőpontot.

nem tudom, mennyire lesz megosztó, illetve, hogy lesz-e nő, akinek bejön, mert hiába került kicsit középpontba a feleség (túl keveset!), hiába nem negatív karakter, sőt, kifejezetten jó színészileg is, folyton kapja a döféseket, mint a cliffhangernél – simán elhiszem, hogy ha azt mondja valaki a sorozatra, hogy “nőellenes” (nem jó szó ez…), vagy hasonló.

az egész összességében teljesen szórakoztató volt férfi szemmel, dráma is, vicces is helyenként, mindkét eszkortos jelenet jól sikerül. mindenképpen érdekes volt a 65 perc ellenére. de arra kíváncsi vagyok, hogy akarják több évadra nyújtani melodráma nélkül.

(bár az élvezeti értékhez nagyon sokat hozzátett, hogy nem tudtam erről a megcsalós szálról, ami benne van a kritikában, szóval ezt kéretik beleszámítani.)

human - 2014. 07. 23. 22:54

kritika még így is kevesebbet mond mint a trailer

winnie - 2014. 07. 23. 22:57

persze, meg kell is az összképhez, annak nincs értelme, hogy homályos “történik valami”, majd ez meg az, hogy aztán izé. az alapinformációk ismeretében lehet felelősebb döntést hozni.

Fere - 2014. 07. 23. 22:58

Ma néztem meg a részt. de nem tudtam érdemes-e belevágni. Ajánló alapján lett kiválasztva és már úgy volt, hogy megy a kukába. aztán megnéztem és tetszett. Még egy-két részt biztos megél aztán meglátjuk.
Az biztos, hogy az eddigi sorozatvilágomtól tök távol áll az egész mégis van benne valami érdekes.

Casey Novak - 2014. 07. 24. 00:13

Én akkorát csalódtam, amekkorát csak lehet egy sorozatban.
A trailer alapján még vártam, de nem gondoltam, hogy csak és kizárólag a trailert fogják elnyújtani egy órásra. Reméltem bele valami extrát, de semmi.

Egy gusztustalanul tökéletes életet élő család nem tud mit kezdeni magával jó dolgában, hát majd ha ráérek, sajnálom őket, de nézni nem fogom.
A fő konfliktust, miszerint nincs idejük egymással henteregni, úgy oldják meg, hogy szakítanak időt arra, hogy mással henteregjenek. Látszik, hogy a férfinak van több esze, mert legalább ő pénzt kap érte, a hülye nő meg fizet. Nem újdonság számomra a koncepció, nem ezen lepődtem meg, hanem hogy hogy lesz ebből központi motívumként sorozat.
Eleve ha a szexuális frusztráción megbukik a kapcsolat, akkor marha erős alapjai lehettek, minek vannak együtt húsz éve, pláne minek van gyerekük. Az unalmas rendőr-ügyvéd-orvos szakmák után meg itt az ideje a selyemfiúi karriert népszerűsíteni az egyenlőség nevében, ne csak a nők legyenek már mindig a prostik.
Hja, a hanyatló nyugat ópiuma.
A karakterek mind ellenszenvesek (nem nőellenes, mindet egyformán megutáltatták velem), talán a kiscsaj elfogadható lenne, de ha jobban belegondolok, ő is csak egy pár pofont érdemelne.
(Az iskolai jelenet talán egy komédiában elment volna, de ha már így komolyan veszik magukat, akkor legalább következetesek voltak, látszik a lányon, hogy az a két idióta nevelte.)
Nincs ellenpólus, valaki aki egy cseppet is pozitív, még a mellékszereplők között se, lásd a pasi főnöke és a többi. Legalább lenne egy kutya benne vagy valami más szerethető.

A (nemlétező) sztorit máshogy nem tudom elképzelni, csak a titkolózás és hajszál híján való lebukások tömkelegeként, az meg ezzel a tempóval, ilyen szereplőkkel nálam nulla. Sőt, mínusz 1, mert magas elvárásaim voltak.
Ha ez a USA várva várt új iránya, akkor marhára fogok örülni. A Sirens pedig nagyon bejött, a Rush-ig meg még nem jutottam el.

human - 2014. 07. 24. 01:40

Casey: pedig ha ez az új irány annak kéne örülni, mert a Sirens előbb marad életben a Satisfaction, mint a Royal Pains mellett, már ha a csatornát nézzük

blahblah - 2014. 07. 24. 08:10

“folyton kapja a döféseket, mint a cliffhangernél”

Meglepődnék, ha ez nem egy “következő randi lemondása” jellegű telefonhívás lett volna. Így volt felépítve: mosoly a videónál, korábbi telefonbeszélgetés, a könyv megtalálása, a családi pillanat meg a többi. Elég egyértelműen, így ez csaknem! egy “döfés” volt.

winnie - 2014. 07. 24. 08:25

“Egy gusztustalanul tökéletes életet élő család nem tud mit kezdeni magával jó dolgában, hát majd ha ráérek, sajnálom őket, de nézni nem fogom.”

jaja. a kezdésnél nekem is folyton ez járt a fejemben, meg, hogy a piszkos medence jelenti az egyik fő problémakört, de idővel már nem nagyon gondoltam rá.

Casey Novak - 2014. 07. 24. 09:30

human: ha mindig jut egy Sirens egy Satisfactinre, akkor kibírom :)

winnie: Sajnos én nem tudtam elfelejteni, csak egy másodpercig nem puffogtam ezen, a majdnem happyendnél, mert átmeneti elmezavarnak még elment volna mindkét féltől. Aztán persze ott volt az utolsó fél perc, mert hát sorozat, folytatni kellett, különben csak egy nagyon furcsa film lett volna.
Fogalmam sincs, miért bosszant ennyire, mert van rosszabb is. Nem baj, kellett már valami a USAtől, amit meg végre én utálok. :)

julcsi - 2014. 07. 24. 13:06

nekem kicsit túl hosszú volt, nem is tudom, mintha egy mozifilm felét néztem volna. vagy csak túl sok volt az infó. mindenestre a sztori tetszene, de ennyire hosszú és elnyújtott részekkel nem biztos hogy maradni fogok, nem kötött le annyira.

u.i. a zene is egész jó

Annie - 2014. 07. 24. 13:40

Nekem nagyon tetszett! Régóta vártam már egy pilotra, ami megfog! És ez most engem beszippantott!!! Előzetesét nem láttam, a kritika alapján választottam ki, hogy megnézem… egyáltalán nem zavart, hogy tudtam előre a megcsalásról. Szerintem nem az óriási fordulatok a lényegesek egy ilyen típusú sorozatban, hanem az emberi reakciók a bizonyos helyzetekre.
Örülnék ha ajánlanátok hasonló sorozatot nyári darára! ;)

winnie - 2014. 07. 24. 14:35

annie: a married hasonló, persze csak tematikailag, de az komédia.

A. - 2014. 07. 24. 22:23

Nekem is nagyon bejött. (a statisztika kedvéért: nő vagyok)
Azért remélem lesznek majd bőven nem szép, sőt csúnya kuncsaftok is. Ha nem, akkor kasza:) de komolyan, akkor annyira csalódott leszek, h tényleg kaszálom, legalább a realitás látszatja legyen meg.

Wynonna - 2014. 07. 25. 09:09

Most néztem meg az első két részt. A promó alapján nem volt egy várós sorozat, meg is lepődtem, mert nagyon bejött. Végig lekötött mindkét rész, a jó zeneválasztás külön plusz pont. Valamint tényleg tök jó, hogy egy másodpercre sem ugrott be Matt Passmore Glades-beli karaktere.
A Sirens is hatalmas kedvenc lett, szóval eddig nekem bejön ez az új irány:)

Elar - 2014. 07. 26. 17:42

Régen nem néztem hasonló filmet. Meg egyébként is olyat, aminek esetleg még mondanivalója is van.
Ebből a sztoriból a Natalie Portman-es film jut mindig az eszembe. Brutál volt

Ez a pilot tetszett. Nem bántam meg, h kipróbáltam :)

Azért a vége nagyon genya volt….

8/10

Petya99 - 2014. 07. 28. 17:34

Második rész kicsit halványabb volt az elsőnél (ott volt még az újdonság varázsa). Ettől függetlenül még így is baromi jó sorozat, csak ne csináljanak belőle Kaliforgiát…
Egyelőre viszont elképzelni sem tudom, hogy lesz ebből mondjuk egy három évados sztori.

Elar - 2014. 07. 28. 21:59

Igen. Én ezt a sztorit egy filmben tudnám elképzelni max 120 percben.
sorozatban kicsit brazilos lesz – vagy nem amit remélek :)

Ági - 2014. 08. 02. 14:17

Nekem női szemmel is nagyon bejön így az első rész után – nem érzem, hogy nő ellenes lenne! :)

winnie - 2014. 08. 02. 14:59

nem jó szó az “ellenes”, de nem érzés kérdése a dolog, hiszen a nő csalja meg a férfit, a nő fizet a szexért, a nőt állítják be az első részben inkább “rossznak”. nyilván nem ez volt a cél, de néztem és közben láttam, hogy ez jön le

Ági - 2014. 08. 04. 08:35

Lehet hogy az én látásmódommal van a baj, de ha az egyik fél csal az mindkét félről szól, szóval neme oly mindegy melyik csalt először, a pasi gyorsan behozta a lemaradást. :P

Szula 25 - 2014. 08. 04. 10:36

Ági nincs baj a látásmódoddal de szerintem ez pont az a sorozat amiben a faszik a faszi a nők meg a nő tettével értenek egyet, ezért is jó ez a sorozat mert szerintem sok ilyen pár van, nagyon életszagú a dolog. Kiváncsi vagyok mit fognak kihozni ebből a 10 részből, mikor fog kiderülni a dolog, mi lesz a kiscsajjal, stb. Én várom a részeket.

Ági - 2014. 08. 04. 12:20

Én mindkettőjük tetteivel egyetértek és kíváncsian várom a folytatást. Talán azért is fogott meg ennyire, mert januárban lett vége egy 9 éves kapcsolatomnak, átérzem a sztorit. :DDD

Szula 25 - 2014. 08. 04. 12:53

Sajnálom de így érthető, jobban átérzed a dolgokat :)

Gevin - 2014. 08. 06. 04:45

Ráébredés.

Mindkét oldalról.

Remekül megtámogatva színészi játékkal, képileg, rendezésileg. Az Usa-n. Miafa..?

Rég láttam ennyire valóságszagú drámát a gyilkos párkapcsolati témában. Filmben jobban működne, de azért bízom benne, hogy nem rontják el. A pilot zseni volt.

Az utolsó számban elhangzó “Best day of my life” egy finom kis telitalálat volt.

8/10

A. - 2014. 08. 15. 11:08

nem láttam az új részt, de úgy érzem ugyanazt a témát járjuk körbe még mindig, mint az első részben
nem látok semmilyen előrelépést a cselekményben a kiindulóponthoz képest

Csilla0422 - 2014. 08. 19. 22:44

Csak ma kezdtem el nézni. Bejött.
A zenék nagyon ott vannak. A színészi játék teljesen rendben.
A téma érdekes és elgondolkodtató.
A tini kifejezetten szimpi, főleg a nagynéni. :D
A “dzsigoló” srácnak tenyérbemászó képe van, de remélem ennél nagyobb gondom nem lesz.

Fleur - 2014. 08. 21. 21:06

Szerintem azt a szálat jól elkapták, hogy 10+ év együttlét után ha a kapcsolat csak úgy tud előre mozdulni, ha megvannak a tipikus célok, gyerek, autó, lakás, nyugdíjalap stb. És amikor ezeket elérték már nincs következő cél, akkor csap be a mini tragédia, hol tartok az életemben?! A keret adott férj/feleség, aki az eddig megszokott viselkedésmintákat várja el, aki mellett nehéz új irányt választani, új minőséget megtapasztalni. Kiüresedett kapcsolat mintapéldája, persze szeretik egymás, hiszen ennyi idő után nehéz nem kötődni, de más impulzusokra van szükségük az egyéni fejlődéshez és azt nem egymástól fogják megkapni, hiszen még őszintén sem tudnak egymással beszélgetni.
Ettől függetlenül, nem érzem, hogy sokáig fog futni a sorozat, nincs benne olyan szál ami tovább mozdulhatna. A megoldások az új én felfedezésére, szerintem nem húzhatók sokáig, ha csak arra akarnak építeni, hogy a férfi hetente kétszer beáll selyemfiúnak a felsége pedig ugyanennyiszer találkozik a szeretőjével. A folytatáshoz ettől több kell.

pff - 2014. 08. 29. 22:21

jaj de szörnyű volt az új rész. kedvet kaptam a kaszához.

A. - 2014. 08. 30. 10:52

pff: én a kasza mellett döntöttem.

Szula 25 - 2014. 09. 04. 17:21

Valaki írja már meg hogy történik-e benne valami érdekes mert én 3 rész után leragadtam, érdemes-e folytatnom. Gondolok itt pl: a férfi megmondta-e már az asszonynak hogy tud a megcsalásról vagy hogy az asszony rá jött már a férj másodállására. :)
Netán részről részre tényleg csak az megy hogy az asszony a félre lép egyfolytában meg a faszi is közben meg játsszák hogy minden rendben és semmi érdemleges nem történik.
Némi infót ha lehet.

eszemix - 2014. 09. 13. 00:24

Szula 25
sem a férfi, sem a nő nem vallott, de ez nem jelenti azt, hogy máshonnan az egyikük ne jutott volna infóhoz. És akkor így ebben nem volt spoiler :)

Szula 25 - 2014. 09. 13. 13:51

Eszemix Köszi és akkor tuti hogy a szőke kurva fog még bekavarni az asszonynál:)
Megnéztem 6 részt de nem vok elragadtatva tőle egyre rosszabb és idegesítő ez a megjátszás, de most már végignézem meddig húzzák a titkokat.
Elvileg 10 részes a sorozat, nézettségét nem tudom de nehéz elképzelni neki a 2. évadot.

Szula 25 - 2014. 09. 13. 13:58

Eszemix Köszi :)
6 részt megnéztem de ez egyre rosszabb és idegesítőbb sorozat.
Első rész után nem gondoltam volna hogy így vissza esik a színvonala.

Szula 25 - 2014. 09. 21. 16:08

Érdekesen zárták le az évadot

Zsoozsy - 2016. 11. 04. 20:28

Nos, jobb később, mint soha alapon ;) csak most botlottam eme sorozatba, ráadásul a nevébe, és érdekelt, hogy mi ez, a pár soros leírásból nem tudtam eldönteni, hogy érdekel-e, úgyhogy megnéztem a 0. részt, amely némileg felkeltette az érdeklődésemet, úgy tévedtem ide, innen megnéztem a sorozat előzetesét is, majd az első részt, amelyből kiderül, hogy ugye a +1 csávó odaadja a kabátját a mintaapának, benne a telefonjával, tehát így kerül hozzá a telefon (vs. “valahogy”).

Amúgy ennyi után még mindig nem tudom, hogy érdekel-e, de szerintem adok neki még pár rész esélyt, nekem jónak tűnik, az első rész szerintem még jobb is, mint a 0., ami meg amúgy tényleg kb. ugyanaz, mint a sorozatelőzetes, és tényleg elég jól eltalált nóták vannak hozzá, mind stílusban, mind szövegben, és szerintem még mindig érdekes, mert szerintem pont van némi tér a szavak nélküli érzéseknek, reakcióknak, már-már drámának átengedve, és szerintem ez teszi érdekessé, még ha a cselekmény nem is annyira pörgős, de mondjuk nem is uncsi, szerintem. De persze majd kiderül, mi lesz ebből később (nekem legalább is… ;)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz