login |

Luther-könyv

2014. 07. 30. 16:40 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, könyv,

Nem tudom, mikor jelent meg, de elég random futottam bele és gondoltam azért szólok róla, hogy kijött a Luther – Vihar előtt – hátha valaki nem jár plázába.

És ezzel be is fejeztem az infóadást, mert egyébként az árán kívül (2990 Ft – neten 15-20% kedvezmény) nem sokat tudok róla, de a kép alá, a tovább mögé bevágom a hátlapon lévő szöveget, amiből talán kiderül, hogy eredeti történetről van-e szó, vagy valamelyik epizód adaptációjáról. Vagy van olyan, aki esetleg olvasta volna?

“Neil Cross nagyon izgalmas figurát teremtett.”
Idris Elba, a Luther címszereplője

Gyilkossági nyomozó. És már-már zseni.
Éles az esze; erős a jelenléte; jók a megérzései.
Megszállott.
És veszélyes.

John Luther főfelügyelőnek lenyűgöző a felderítési mutatója. Kivételes odaadást követel meg a barátaitól és a munkatársaitól. Senki, aki valaha mellette állt, nem mondhat egy rossz szót sem róla.
Mégis lábra kapnak olyan híresztelések, hogy Luther főfelügyelővel valami baj van – nem korrupt, nem lefizethető, hanem zaklatott. Elfojtott indulat munkál benne, amelyet időnként alig bír féken tartani, és amely néha az őrület határára sodorja, és olyan tettekre készteti, amelyeket nem volna szabad elkövetnie. Amelyek túllépnek a törvényes kereteken.

A Luther (Vihar előtt) a hős múltjába és gondolkodásába ad betekintést. Annak a bűnügynek a története, amely kikezdve és szétdúlva Luther személyes és szakmai kapcsolatait, a szakadékba taszítja. Ahol már az indulat, a bosszúvágy az úr. Ahonnét már a gyilkosság sincs messze…

Neil Cross egy személyben kitalálója és írója a BBC nemzetközi sikerű bűnügyi sorozatának, a Luthernek. Korábban a Titkosszolgálat – MI5 vezető forgatókönyvírója volt, és azóta is több televíziós és filmes projekten dolgozik. Könyvsikereket is jegyez, köztük olyan thrillereket, mint a Burial és a Captured.

7 hozzászólás Ne habozz!

Tiger27 - 2014. 07. 30. 17:22

ez különösebben nem érdekel a tartalom alapján, pedig a sorozatot imádtam. a The Killing könyvre viszont vevő lennék…remélem az is kap itthoni megjelenést.

noar - 2014. 07. 30. 17:39

Nyár elején futottam én bele ugyanígy, eszembe is jutott, hogy itt még nem találkoztam vele, pedig szoktatok írni ilyenekről. Írtam a fő emailcímre is, de akkor nem talált célt, no mindegy.
Egyébként a könyv megvan, de nem jutott még rá idő, ott figyel a hátrahagyottak mellett, ami valószínűleg be fogja előzni…

winnie - 2014. 07. 30. 18:01

noar: csekkolom, ez altalaban az en saram szokott lenni.

slowclub - 2014. 07. 30. 18:08

Előzmény könyv.

Bush84 - 2014. 07. 30. 19:42

Nekem tetszett a könyv, tényleg izgalmas. Igaz, eredetiben olvastam.

semper - 2014. 07. 30. 20:31

Ja nekem is angolul van meg és tényleg jó egy ideig azt hittem, hogy majd ezt fogják filmben megcsinálni, bár kitudja

roni - 2014. 07. 31. 11:48

Spoiler(?)

Nekem is logikusabbnak tűnik, ha az előzményt csinálják meg filmként, mint a folytatást egy új nyomozóval Luther mellett.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz