login |

The Killing – 4×02: Szent György és a sárkány

2014. 08. 02. 08:54 - Írta: winnie

16 hozzászólás | kategória: kritika,

(A 4×01 kritikája itt olvasható. A nap folyamán elvileg jön a többi részről szóló írás is.)

A korrekt kezdést egy erősebb rész követte – mondom ezt annak ellenére, hogy az epizód szinte teljes egészében a új üggyel kapcsolatos nyomozásra koncentrált. Jobban megismerhettük a “katonák” karaktereit és megkaptuk az Linden és Rayne első csörtéjét – valahol sajnálom is, hogy már csak maximum 4 részen át tusakodhatnak, pedig tovább is elnézném őket, ahogy egymásnak feszülnek.

Érdekes látni a 4. évados hangulatváltásokat. Ugyan itt már végre eleredt az eső az egyik jelenetben, de igen erős a kontraszt az 1-2. évados jómunkásemberes, maffiózós, valamint a 3. évados utcagyerekes közeghez képest. Ezúttal ugyanis Linden-ék tényleg az elitnél sertepertélnek, menő házakban és iskolákban – Holder efféle merev figurákkal körülvéve igazán elemében lehet.

Egyébként Joel Kinnaman a premierbéli visszafogottsága után most már több lehetőséget kapott, hogy Holder legyen. Most már lazábbra vehették őt Linden mellett, akit húzhatott, s emellett erősebben rámentek a karakterére és annak újszerű szituációjára – azt hiszem, hogy ezek a részek tipikusan a hardcore rajongóknak készültek, marha jó így látni. (Csak ne járna az a fejemben, hogy innen lehet nagyot pofára esni.)

Régről még Gregg Henry karaktere, Reddick maradt meg állandó szereplőnek, és úgy tűnik, hogy elég komoly szerepet szánnak neki a történetben, hiszen ő is mozgolódik, miközben Holder és Linden red herring-ek után horgászik. (Poén, hogy a készítők a 3. évad legbénább húzásának, a gyűrűnek szerepet szánnak, mintha revideálni próbálnák magukat. Hmm, működik, végülis.)

Szorul tehát a hurok – nem csak a gyilkos(ok?) körül, a készítők kiosztották az utolsó kártyaparti lapjait. Nemsokára kiderül, hogy kiknél van az aduász, hogy ki blöfföl sikeresen – és, hogy ki fogja csúnyán bebukni a játszmát.

Ja, és a poén? Csak úgy, kvázi random előkaptak egy karaktert a 2. évad elejéről. Bár nem tudom, emlékeztem volna-e rá, ha nem néztem volna újra tavaly nyáron a szezont.

16 hozzászólás Ne habozz!

Thrasher - 2014. 08. 02. 20:55

“Csak úgy, kvázi random előkaptak egy karaktert a 2. évad elejéről.”

Logic? Meg nem mondanám, mit csinált a karaktere, csak a név volt ismerős. Szimpi húzás.

fura volt az is, ahogy Reddick máris nyomra akadt, meg az is, hogy titokzatos csaj (basszus, a Fargoban simán öregebbnek tűnt), máris kijelentemtte, hogy “azt kapták, amit megérdemeltek” (ami persze ne jelent semmit, de hát na), a 12 részes évadok tempójához szokva ez nagyon direkt volt :)

winnie - 2014. 08. 02. 22:11

ja, logic.

(aki nem emlékezne: ő volt az, aki valami lakóautóban élt az anyjával és holder dílere volt. a maga alatt lévő holder drogtarhálás közben kicsit helyretette.)

Shawn - 2014. 08. 03. 00:03

Amúgy most hogy vagyunk a napokkal? Az elso részben három volt, ugye? És a 2. meg a 3. kozott volt valami ugrás…

Shawn - 2014. 08. 03. 00:10

Az elso rész 2. és 3. napja kozott tehát… a 2. részben már csak egy nap volt…

winnie - 2014. 08. 03. 05:33

teljesen random. elég sok idő alatt megy le az első pár rész.

Poghy - 2014. 08. 03. 07:50

Szerintem erős kezdés után erős visszaesés volt a 2. rész. Értem én, hogy hülyék az amerikaiak, meg bunkók a kadétok, de ez a “hehe, meghalt a családod”-dolog kritikán aluli irreális embertelen viselkedés volt. A másik meg, hogy elég szigorú a laktanya-őrizet, oda nem jut be csak úgy egy randomcsaj. Ezek a hibák abszolút nem méltóak a sorozathoz.

Holder jó volt, de ebben a részben inkább Lindennek adnám a piros pontot, ahogy lekezelte Holder expartnerét, az nem volt gyenge. Amit meg kifelejtettem az előző résznél, hogy Jewel Staite bűbájos volt most is, mint mindig.

Thrasher - 2014. 08. 03. 08:37

függetlenül a szalon-hülyeamcsizástól, azzal egyetértek, hogy nekem is túlzásnak tűnik Kyle szívatása. valamint ja, fura volt, hogy hogy került be oda az éjszaka közepén, de nem akartam ezen lovagolni.

“Jewel Staite bűbájos volt most is, mint mindig.”
baz, nekem már az első részétől kezdve nagyon furcsa a játéka, annyira hidegen, kifejezéstelen arccal nyomja, hogy nem is értem.

Poghy - 2014. 08. 03. 08:59

@Thrasher Ízlések és pofonok. Ebben most nem értünk egyet, a “hidegen” szó a legutolsó amit használnék vele kapcsolatban. Kifejezéstelennek se mondanám, szerintem illik Holder mellé, és a sorozathoz illő volt a játéka.

Shannen - 2014. 08. 03. 18:14

Jó rész volt ez is, de basszus a rendezés… szerintem szörnyű volt. És ez eléggé lehúzta, az amúgy érdekesen alakuló sztorit, meg karakterbemutatást.

Holder és a kiscipő nagyon édes volt a végén, meg az egész bevásárlós rész is. Ja, meg mikor a suliban szivatja a kadétokat, na szóval, igen, tényleg elemében van mostmár.

Örülök, hogy Reddick kezdi kapizsgálni a dolgokat, kíváncsi vagyok, hogy teljesen a végére jár-e, de gondolom igen. Viszont van egy olyan érzésem, hogy ha rá is jön mit csinált Linden, inkább eltussolja és nem köpi be.
Bár közben az is bennem van, hogy Linden sztoriját csak egyféleképpen lehetne lezárni, úgy ha megszabadul a búntudatától, nem lhiszem, hogy élete végéig el tudná ezt titkolni…

Ez is lehetett volna egy 8/10es rész, de mondom, a rendezés pocsék volt, úgyhogy 7/10. Na persze a hangulat még mindig meg van.

jky - 2014. 08. 04. 08:43

Valóban, nekem sem tetszett most annyira a rendezés, és ja, túl sok a gúnyolódás, és főleg a csaj besurranása kicsit hiteltelennek tűnik nekem is.

Holder “G.I. Joe”-zása viszont frankó, illetve a bűntudat és a lebukása miatti feszültség még mindig érezhető volt, főleg, hogy most a zsaru utánuk fog nyomozni. Ez jobban is érdekel, mint az új ügy.

Reeku - 2014. 08. 06. 10:57

Holder!!! ♥ Imádom.

Nekem tetszett ez a rész is, Linden-Reddick jelenet jó volt nagyon.

Reeku - 2014. 08. 06. 11:48

Holder!!! <3 Imádom.

Nekem tetszett ez a rész is, kíváncsi vagyok mi lesz a folytatás ezzel a titokzatos csajjal…
Linden-Reddick jelenet zseniális volt.

fisher - 2014. 08. 08. 02:16

Az a gyûrû az egész sorozar legszarabb húzása volt nem a 3. évadé, nem örülök hogy ezt elõvették megint, Reddick ha nem hülye mostmár simán összerakja a képet.
Holder szövegeit imádom, az egyik kedvenc sorozat karakterem, viszomt ez a családosdi nem illik annyira hozzá szerintem, a csajt nekem is fura, olyan fukk semmilyen. a srác b@sztatása is hülyeség volt igazatok van, plusz a csaj besurranása, meg ez a szöveg…hogy érdemelhetne ilyet egy család?? már ha rájuk célzott. remèlem nem lesz baromság. persze a negatívumok mellett még imádom, a 2 karakter és a hangulat miatt ez nem lehet szar.

deku82 - 2014. 08. 17. 21:26

Valóban, egy 6 éves kislány brutális kivégzésére borzasztó ilyet mondani, hogy Ő megérdemelte volna.
Az elkényeztetett (fa..) gyerek kérdése meg, hogy van a halott húgod? – Súlyos karakterek vannak itten.

Gedeon74 - 2014. 08. 20. 11:38

Tetszik, hogy Riddick ráállt az ügyre, na de megint egy ilyen véletlen miatt? Pfff. A másik meg, hogy nekem úgy rémlik, hogy több pont mutatott Skinner bűnösségére, vagy csak Linden-Holder-nek állt össze így a kép? Tényleg újra kellett volna néznem.

A kadétok gyökérsége bármennyire is gusztustalan, de szerintem hihető, pláne, hogy eleve sok problémás gyereket gyűjtöttek össze ide, ilyen fokú érzéketlenségről sajnos kis hazánkból is lehetne példálózni.

A lány kérdése elgondolkodtató, de szerintem ez is csak egy vörös hering. Bár nem vagyok 100%-ig biztos a srác ártatlanságában, az is lehet, hogy valamennyire érintett volt, de egyelőre nem gondolnám, hogy ő tette. Be lehetett rágva a szüleire, még Phoebe-re is, de a kishúgát láthatólag szerette. Vagy ő már csak véletlen baleset volt?

jp - 2014. 08. 26. 18:31

Nem értem mert a mobilokat ügye be lehet mérni kikapcsolt állapotban is – persze ahová mentek ott már a susnyásban a végén ez nem biztos, hogy lehetséges a kevés adó torony miatt – de az autópályán ez még sima ügy lenne egy rendőrségi lecsekkolás nyomán, amit Reddick részben vagy egészben? már el is követett. Ki merre is járt az ominózus időben? Azért nem értem, hogy Holder miért ennyire nyugodt. A Társa még a fő bűnjelet sem tüntette el, az egyik hüvely érthetetlen módon meg kirepült az ablakon…

Meg az, hogy Lindennél volt az utolsó hívás, ő vele látták utoljára a górét, ami után már se kép se hang nincs a “pasijáról”, az mindenkiben kérdéseket szülne nem csak a főnök lányában és Reddickben.

Tehát ha két mobil – majd három – a cella információk alapján ugyanabban a körzetben tanyázik azonos időben továbbá ott a kinagyított kép a kocsiról a rendszerben, meg még az a rohadt gyűrű is az irodában fityeg a falon, nem igazán adna nyugalomra okot, pláne nem még egy másik ügyben való nyomozásra plusz energiát…ami látjuk, hogy Lindennek egyre kevesebb is van már…

Szerintem is csak egy módon zárható a sorozat, csak egy dolog hozná el a végső feloldozást…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz