login |

The Killing – 4×04: Hell

2014. 08. 02. 16:23 - Írta: winnie

17 hozzászólás | kategória: kritika,

(A 4×01 kritikája itt olvasható, a 4×02-é itt, a 4×03-é pedig itt.)

Szép kis hullámvasút volt ez a rész, sőt, nem is nagyon volt út felfele, szóval inkább egy afféle kőkemény zuhanás – naná, hogy ez lett (eddig) az évad legjobbja. Persze várható volt, hogy mostanra mindenki olyan mélyre kerül, ahonnan nehéz lesz kikászálódni, de sikerült pár olyat húzni Linden-ékkel kapcsolatban, amire nem számítottam.

A rész elején még azt mondtam volna, hogy a 4. évadnak továbbra sem sikerül jól eladnia Kyle karakterét a nézőknek, de most akkora hangsúlyt helyeztek rá, hogy a rész közepére vagy a vége felé végre megtört az átok és sikerült érzelmileg is közelebb kerülni hozzá – eddig ez nagyon hiányzott a drámai húzások kimaxolásával kapcsolatban.

Naná, hogy ismét kaptunk egy visszatérő, régi ismerős karaktert, ráadásul Linden magánéleti szála is kapott egy olyan lökést, ami hihetetlenül működött. Mondjuk még mindig érződik a kissé gyors tempó a szezonon, mintha ide-odaugrálna a karakterek érzelmi állapota, de ha ez volt a záró szezon ára, akkor ezzel együtt kell élni.

Ja, és még annyi, hogy eddig nem hiányoztak a káromkodások a sorozatból, de most nagyon azt érezni, hogy néhány megnyilvánulás annyira működőképes így, hogy az efféle durvább stílus nélkül nem is működnének annyira a párbeszédek (és a karakterek).

17 hozzászólás Ne habozz!

Tatala - 2014. 08. 02. 17:35

Miért is kell ebből a The Killingből egymás után 4 poszt?

Csak érdekel…

winnie - 2014. 08. 02. 17:56

nem 4, hanem 6. a valaszt pedig konnyu kitalalni: igy dontottem.

meg mert most volt a premier es irni szoktunk az osszes reszerol. az egyik legjobb sorozat utolso szezonja minimum megrdemli.

LoGi - 2014. 08. 02. 18:03

szombaton úgy se jön sok más, miért kéne, hogy zavarjon :D

winnie - 2014. 08. 02. 18:26

jaja:) a szokasos 2 szombati filler es egy kritika helyett (ez a szabadnapom par eve), most 5-6 kritika lesz, “ilyen meg ugysem volt”-jeligere.

de egyebkent parszor jeleztem posztban, hogy erre erdemes szamitani.

madmano - 2014. 08. 02. 19:39

Kicsit bosszantó, hogy amikor Linden a 3. rész végén bedobta a telót, akkor hogyan nem vette észre, hogy valaki már van a tóparton? Jen nyilván nem rejtette el a kocsiját a bokrok közé vagy bármi ilyesmi.

Most úgy tűnik ezen fognak elcsúszni és így kicsit sajnos légből kapottnak tűnik (mint Holder egyszeri lerészegedése és visszaesése).

elwindly - 2014. 08. 02. 22:13

nekem tetszett az utolsó évad

Shawn - 2014. 08. 03. 02:38

azok akik anyáztak hogy Rosie gyilkossága el volt húzva, gondolom most elégedettek, de a lassab kibontagozás bizony jobb volt… de ez legyen a legisseb baj, nekunk a sorozat IGAZI fanjainak… tényled egyenlore a legjobb rész…

Poghy - 2014. 08. 03. 10:40

Szép kis WTF-et kaptunk a rész végére. Azt nyilván tudni lehetett, hogy Reddick felgöngyölíti a szálat, de az meglepett, hogy ilyen gyorsan ment neki. Persze nem tud még mindent, de ez csak idő kérdése, gondolom fejbe már összerakta a képet. És a nagy kérdés, hogy beavatják-e Lindenék abba, hogy gyilkos volt az áldozat, illetve hogy érdekli-e ez egyáltalán a nyomozót.

Volt, és remélhetőleg lesz is még ennél komolyabb mélypont a karakterek életében. Erős 7-esnél jobbat nem tudok rá adni, a maradék 2 részben bízom benne, hogy többet is kihoznak a szituációból.

Shawn - 2014. 08. 03. 12:54

Szerintem tudja hogy Reddick a gyilkos, miért lenne a lányánál a halott lány gyureje… meg még a feleségét is kérdezte hogy a fiatal lányok nem-e voltak a gyengéi…

Shannen - 2014. 08. 03. 21:40

Valóban az évad eddigi legjobb része volt. A rész eleji pofozkodós és a Linden-Jack féle jelenet kifejezetten brutálisak voltak.

Kicsit tényleg kár a gyors tempójért, de még így is üt, és így is le a kalappal az írók előtt, mert olyan csodaszépen vezetik a különbözős szálakat, hogy csak na. Kapunk egy kis magánéleti haladást, egy kis nyomozást a katona sulis vonalon, aztán a Skinner-es vonalon, és az egész nagyon szépen fonódik egybe.

Reddicknél továbbra is tartom, hogy kiderül számára minden, de eltussolja. Nem hiszem el, hogy miután rájön, hogy ki is volt Skinner valójában, és megértené Linden motivációját, lecsukatná a párost.

lostfanka - 2014. 08. 05. 23:40

Na most vegzetem ezzel a resszel, a ket utolso marad holnapra. Igy a resz utan szerintem Linden el fog csuszni azon az egy tolteny huvelyen amirol tudjuk hogy a lakasaban van valahol a ruhak alatt. Mivel azt gondolom hogy ennek a sorozatnak nem lehet semmikepp happy end a vege ezert biztos vagyok benne hogy Linden es Hol, der is vagy megy a bortonbe vagy meghalnak. Ezert van Holdernek terhes baratnoje, es Linden fia ezert mondta hogy Linden nelkul senkije se marad, ebben a sorozatban nincs happy end, ez sotet es letargikus.

Ket dolgot tovabbra sem ertek, Holder hogy hogy egyik pillanatrol a masokra csak ugy leitta magat majd drogozni kezdett, szamomra nem volt megalapozott. Tovabba gyilkossagi nyomozo letere hogyan lehet ennyire pancser hogy ilyen hibakat elkovet. A pisztolyt napokkal kesobb tunteti el, a huvelyekkel egyutt csak fogja es leteszi az asztalra. Kuld egy sms-t, kimegy a tohoz es anelkul hogy szetnezne fogja es a placc kozepen bedobja a telefont. Az elsot meg csak csak ratudom fogni a 6 resz miati kapkodasra de az tuobbi szamomra teljesen logikatlan.

Holnap majd kiderul hogy mennyire tippeltem jol:)

HenryHill - 2014. 08. 11. 22:09

Valaki meg tudná mondani annak a keringőnek a számcímét ami a sori elején szól, köszi.

deku82 - 2014. 08. 17. 22:50

Mára elég volt ez a 4 rész, el is ment a kedvem mindentől.
Szerintem Reddick nem dobná fel őket, a probléma az, hogy ez innentől már nem az ő döntése. Megtalálták a hullát, benne 2 tölténnyel Linden pisztolyából.

tussilagofarfara - 2014. 08. 19. 19:27

@HenryHill: valamelyik Chopin-keringő.

Gedeon74 - 2014. 08. 20. 23:00

Megjött a vihar. Ejj, be szép is volt!

Az a rész végi beállítás, mintha csak a kampányautót húzták volna Rosie-val, szinte keretbe foglalják vele a négy évadot, a feszültséget most is harapni lehetett.

Innen nem nagyon van kiút, Reddick-nél összeállt a teljes kép, kérdés mihez kezd vele, láttunk már karón varjút. Az is igaz, akárhogy is végződik a történet, az nem lesz heppiend, se így, se úgy.

Mivel kiderült, hogy a Corolla az igazgatónőé, ezért lehet, hogy mégse ő a gyilkos, csak valamelyik kölök elcsórta aznap éjszakára. De lehet, hogy koprodukció volt, valamelyik diákja segédletével. Most azért érdekelne a miért, remélem megtudjuk.

Szaladam - 2014. 08. 25. 01:29

@HenryHill: ha arra gondolsz, amelyikre tancoltak, az Eugen Dogatol a Gramophone, azt ami rogton a resz elejen volt, sajnos nem tudom megmondani, pedig ismerem es mar vagy millioszor hallottam.:(

jp - 2014. 08. 27. 00:04

Tényleg hihetetlen, hogy a mobilokra még csak nem is gondoltak, hogy akár azt vissza is követhetik majd, meg elküldök egy sms-t a tópartól és minden ok?
Ha egy rendőr így beszélne a gyerekemről legyen bármilyen is a szobája alapból küldeném el a náthásba a zsarut és ezzel egy időben jelenteném is – az életben lévő – felettesénél.
Reddick a házában történt letámadása után megmondta akkor, hogy rendőr nem nyom fel rendőrt, habár itt már átcsaphattak felette is a hullámok akármit is tervezett…
A nyomozós szál rohadtul nem érdekel.

Lehet, hogy egy kamasz meg egy újszülött félárva gyerek marad a végére.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz