login |

Power: vége az 1. évadnak – írta Riggins

2014. 08. 04. 21:00 - Írta: vendegblogger

12 hozzászólás | kategória: kritika,

Nyolc rész után véget ért a Starz új, antihős-sorozatának első szezonja, amely bizonyos tekintetben csak alapozást nyújtott a folytatásra nézve. Ghostnak és társainak jövőjét sokkal inkább a fináléban látott események hatása határozza majd meg, az eddigi 8 epizód nézőpont kérdése alapján lassan vagy fokozatosan építkezett. (Akinek történeti alapozás kell, annak ajánlom a pilotkritikát.)

A főbb szereplők eddig másként képzelték el a kábszer-biznisz és a jó útra térés fontosságát, mostantól kezdve viszont Tommy és Ghost kényszerpályán mozog, egy út maradt előttük. A fehér srác terve általában egyszerű mint a faék, ezzel együtt sokkal több izgalmat hordozott magában mint a már nyugdíjra készülő társa.

Ráadásul a nőügyeikkel kapcsolatban is leegyszerűsödött a képlet a finálé során. Innentől spoilerek – klikk a tovább mögé.

Ghostnak terjeszkednie kell, mivel a klubot ideiglenesen bezárják a lövöldözés miatt. Szerencséjére Lobos-szal közös ez az érdek, már csak az a kérdés, hogy meg tudják-e oldani az eddiginél kétszer nagyobb anyag elosztását. A sorozat elég nagy hangsúlyt fektetett rá, hogy miként is folyik a klub promótálása és beindítása, és talán ez volt a legkevésbé érdekes szál, üdvözlendő lenne ha jegelnék a 2. évadban.

A nőkkel eddig csak a baj volt, de Holly kiszállt a képből (hacsak túl nem éli, hogy nyakon lőtték…), így ő nem fogja felkavarni aaaa… felkavarnivalót, pedig szezon közben arra számítottam, hogy ez lesz az események menete. Tasha saját kontójára kezd el pénzt gyűjteni, mivel rájött a viszonyra, viszont a sofőr csábítgatásából nem nagyon lett semmi, így kár volt rászánni annyi időt az évad elején.

Angeláról megtudta végre Tommy, hogy mi a munkája, erre már nagy szükség volt, és remélhetőleg nem tart sok ideig Ghost számára, hogy befogadja az igazságot. Mellesleg a nőnek van egy harmadkész skicce Tommy arcáról, de ennyi alapján nehéz lesz összeraknia a képet.

Az mindenképp örömhír, hogy ezentúl a Ghost – Angie-viszonyban nem fognak mindketten sötétben tapogatózni a másik hátterével kapcsolatban, hanem legalább az egyik képbe kerül. Ha Ghost maga javára fordítja a helyzetet, és így tud belső infókat szerezni az ellene folyó nyomozásból, az még hozhat jó pillanatokat.

Illetve az is, hogy kiszabadult Fifty, aki a leginkább badass karakterre íratta meg magát, és mint ilyen, színesíteni tudta a sorozatot, remélhetőleg ez szabadlábon sem változik majd, növekvő képernyőidő mellett. Hiszen az ellenség nem tűnt el Ghost múlt heti akciója során, a szereplőink nem is sejtik, hogy a régi főnök bomlasztja a bizniszt belülről.

A nagyon nagypályásnak beharangozott Kanant jó lesz majd működés közben látni, annyi akciójelenetre nem futotta eddig, amennyit a téma és talán a pilot alapján vártunk, emiatt sokan fordulhattak el a Power-től.

Lényeg, hogy minden adott, hogy egy feszítettebb iramú 2. évadot lássunk az eddigi 6.5/10-es átlagot hozó első felhozatal után. A finálé ennél jobb pontszámot érdemel, de nem sokkal.

12 hozzászólás Ne habozz!

MrFreeman - 2014. 08. 04. 21:20

Szépen felépítették az évadot és a karaktereket is szerintem, és a tempó is pont jó volt, nagy kedvencemmé vált a sorozat.

semper - 2014. 08. 04. 21:32

Spoiler!!!!!!!
Na izé nekem tetszett ez a sopranos csak feketében a sok gyerekbetegség ellenére.
Van ebben a sorozatban fantázia és igazából Patrikot és Fiftyt leszámítva erős a színész gárda.(Miért pont a főszereplővel van bajom? azért, mert a klub tulaj karakteren kívül nem láttam azt az állítólag mastermind fasza badass állatot akitől mindenki össze meg vissza hugyozza magát egyszerűen nem hiteles számomra-Fiftyt megremélem nagyon hamar kiirtják , mert ő egy nagyon tehetségtelen színész és még beszélni sem tud továbbá nem félelmetes)
Ami nekem a legnagyobb pozitív ebben a sorozatban az az atmoszféra amit összehoztak és itt inkább arra gondolok amikor Tommy világát mutatják a gengszterekkel és miegymás ahogy folyamatosan váltogatják az angolt és a latint stb az FBI-os szál is jó szerintem.(mondjuk azt nem tom miért nem kérdezte meg Patrik Angélától, hogy ugyan milyen ügyvéd is ő, mert kétlem, hogy hazudna a válaszadásnál a nő)
Egy szó mint száz van potenciál ebben a sorozatban elég sok is csak sajnos én attól félek, hogy ezt a Nightclubbos vonalat fogják tolni + Fifty sajnos sokat szerepel majd képernyőn érzésem szerint de ha ezeket mellőzik és kicsit lopnak Suttertől akkor lehet ez az új SOA-WIRE-SOPRANOS utánpótlás sok mellel és keféléssel hiszen STARZ sorozatról beszélünk.
Ja plusz még a fényképezés és a képi világ néha meglepően jó pl Tasha a spában amikor magyarázz a barátnőinek és közben a vízben pacsál a kezével az egész jól sikerült szinte Braking Badi minőséget hozott:)

Marci - 2014. 08. 04. 23:25

Reméled, hogy Fifty-t kiírják? Mesélj még… :D Ő az atyja az egész sorozatnak, erre nem nagyon számítanék.

winnie - 2014. 08. 05. 05:40

azért az atyától messze van, csak az egyik kvázi készítő, de ettől még épp ezért is ütne, ha kiíratná magát.

Bandido - 2014. 08. 05. 08:57

“Marci”:

Az egyik legjobb sorozatban a készítő az egyik szereplő. Ő is meglépte, hogy kiírta magát a sorozatból.

Ha a fülem nem csal akkor a főcímzenét is 50 cent “énekli”.

semper - 2014. 08. 05. 09:56

Marci: Azt szeretném ha meghalna gyorsan de mint láthattad később azt írtam, hogy ez sajna nem nagyon fog megtörténni. Amúgy meg csak producer.
Ja ő énekli a főcímet.
Amúgy meg a creator a Good Wifeon meg a Beauty and Beaston edződött szóval kétlem, hogy lennének Shutteri húzások vagy akár némi Spartacusi csavarok ettől függetlenül adok egy esélyt a második évadnak hátha megfognak lepni és maradok.
Winnie próbáltam nézetségi adatokat lőni de csak a nyitó nézettséget találtam neten te tudsz valami esetleg?

winnie - 2014. 08. 05. 10:37

csekkold a vasárnapi posztokat, azokban írtam számokat, amikor tudtam – a linkeken visszaugrálhatsz. korrekt. 754e-rel zárt.

http://www.sorozatjunkie.hu/2014/07/30/vasarnapi-amerikai-nezettseg-07-27/

Tommy - 2014. 09. 30. 21:33

Egész kis korrekt sorozat lett ez a végére, tuti maradok a 2 évadra is. A főszereplővel viszont én se vagyok kibékülve. Nem ellenszenves, csak full semmilyen a karaktere. Tommy simán ellopja a show-t, a legjobb karakter. Ghost feleségébe meg szerelmes lettem.:D Amúgy ha már New York akkor néha behozhatnák a képbe az olasz vagy az orosz maffiát is, csak ők ott legnagyobb királyok..

Tommy - 2014. 09. 30. 22:00

Az megvan amúgy hogy a Tommy-t alakító színész volt a True Detective-ben a nagy szakállú motoros redneck tag, akivel Rust “bizniszelt”?:)

Tommy - 2014. 09. 30. 22:01

Sőt most nézem a Banshee-ban meg ő volt Sharp, a redneck náci.. lol

Drake - 2014. 10. 03. 18:13

Nekem is a főszereplővel van bajom,olyan semmilyen..Tommy nagy arc,jó szöveget adnak a szájába.Tasha meg hát…khm…olyan kis édeske.A sorozat simán pozitív élményt nyújtott,és nem is baj,hogy csak 8 rész…ezt mondjuk országoson nem lehetne nyomatni,22 részen át,vagy ha igen,akkor a pucérkodásnak annyi.Plusz a sok “fuck”-nak is.. élvezhető,közepes tempójú,olyan 7/10.

egy igazi szakember - 2014. 10. 07. 22:01

Nálam az év újonca.

Így kell nagyszerű történetet, reálisan előadni, minden a helyén volt, és a második évad még izgalmasabbnak ígérkezik.

Nagyra tartom azokat a sorozatokat, melyek nem rugaszkodnak el a valóságtól ( lásd SoA, amely szinte komikussá vált az életszerűtlen jelenetek sokaságától ), mert meggyőződésem, így is bemutatható a történet.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz