login |

Devious Maids: vége a 2. évadnak – írta cyborgwings

2014. 08. 07. 20:32 - Írta: vendegblogger

14 hozzászólás | kategória: kritika,

Mivel sűrű elnézéskérést ígértem az évadnyitónál arra az esetre, ha tévedtem volna az akkor fölvázolt események meglepő erejét illetően, gyorsan essünk is túl rajta: nem egészen erre számítottam, mint amit végül letettek az asztalra a készítők.

Félreértés ne essék, azért néhány résszel a finálé előtt már lehet sejteni, hogy mire is fut ki a dolog, ennek ellenére egy kis misztikum még így is körüllengte az eseményeket, és az is klassz volt, ahogy keretbe foglalta az évadot a cold open és a záróepizód egy része.

A kezdésnél behozott új szereplőket később még újabbak követték, de például a kissé érdekes felállású Miller család, akiknél a nyafogásból rendületlenül mindig sportot űző Rosie új otthonra talált, már nem tudott annyi érdekességgel szolgálni, mint Opalék sötét múltja.

A szezon egyébként több szakítással is szolgált, és nemcsak a karakterek életében, hanem a nézők szempontjából is, hiszen elég sok tavalyi szereplő eltűnt a színről és néhányan maradtak ugyan, de háttérbe szorultak az újak mellett. A tovább mögött folytatom spoilerek nélkül.

Habár a Devious Maids nem túl meglepő módon a szobalányok kalandjaira fókuszál, mégis Powellék maradtak idén is a legerősebb páros. Talán a tragédiájuk is segít ebben, de kétségtelenül a legárnyaltabb karakterei a sorozatnak. Egyaránt tudnak humorosak és drámaiak lenni, a legkevésbé sem egysíkúak, az őket megformáló színészek pedig láthatóan lubickolnak néha kissé eltúlzott, ám semmiképp sem túlfeszített szerepükben, így talán nem is csoda, hogy ennyire kiemelkedő teljesítményt nyújtanak.

Persze nem csak ők alakítanak remekül, hiszen gyakorlatilag nem találunk egyetlen gyenge láncszemet sem ebből a szempontból, amiben biztos, hogy nagy szerepe van az írás minőségének is. Elég csak a még mindig sármos Grant Show-ra gondolni, akinek a sokakat elsőre talán elriasztó műfaj ellenére is alkalma van megcsillogtatni a tehetségét a lecsúszott filmsztár szerepében. (És azt mondtam már, hogy nézzetek Swingtownt, amiben szintén szuper jó és szuper szexi? Mondtam hát, de tudjátok: minden alkalmat meg kell ragadni!)

A Devious Maids egyik előnye a többi szappanoperával szemben még mindig a tempó, ami végig fönn tudja tartani a néző érdeklődését annak dacára is, hogy minden nagy fordulat jó előre kiszagolható. Ebben az évadban pedig már nem csak egy fő szállal operáltak a készítők, így a lányok sem alkottak olyan szoros köteléket, mint tavaly, viszont több fronton is szállították az izgalmakat és csak úgy potyogtak a gyilkosságok meg az arra irányuló kísérletek – ahogy azt Marc Cherrytől a Desperate Housewives óta el is várjuk.

Idén a cliffhangert is komolyabban vették és záporoztak az újabb és újabb megválaszolandó kérdések, amelyeket remélhetőleg jövőre nem fognak pillanatok alatt lerendezni, hanem hagynak időt azok kifejtésére is.

Akadt ugyan egy elég aggasztó kilengés nézettségileg a szezon folyamán, de összességében stabilan tartották magukat és a fináléra sikerült elfogadható szintet produkálni, még ha a tavalyihoz képest csökkent is az érdeklődés a sorozat iránt. Ám mivel még így is a Lifetime legjobbjának számít, ezért remélhetőleg hamarosan értesülhetünk a harmadik évad berendeléséről.

14 hozzászólás Ne habozz!

krigin - 2014. 08. 07. 20:42

imádtam minden percét, nem tudok egy rossz szót se szólni róla. :) annyit csak, hogy kérem a következő évadot de tüstén :D

a Kati néni - 2014. 08. 07. 20:46

Én csak azt nem értem, hogy valamelyik női csatorna hogy a fenébe nem csapott még le rá itthon?

ldavid - 2014. 08. 07. 21:19

Én továbbra is jól szórakoztam az összes részén, még úgy is hogy néhol tényleg messziről látni, mi fog történni.

ez jut eszembe most amin nagyot nevettem:
“- Are you firing me?
– Just a little.”

Andro - 2014. 08. 07. 21:56

Jöhet a harmadik évad. A második évad minden percét imádtam, egyszerűen jó volt úgy, ahogy volt.

garcon - 2014. 08. 07. 22:31

Carmen a legnagyobb arc :D
-If I want to hear a sexy accent, I can talk to myself.

Rózi - 2014. 08. 07. 22:36

én a második évad első részénél kaszáltam az egészet, számomra az első évad után teljesen érdektelenné vált minden…

stargatelost - 2014. 08. 07. 22:39

Amilyen pocsék volt az évadnyitó, annyira remek lett a továbbiakban. Nem sok sorozat van, ami ennyire meg tud hatni, és egyben megnevettetni, mindezt egy epizódban, akár többször is. Úgyhogy jöhet a folytatás simán.

A cliff kicsit hatásvadász volt, szerintem nem lesz itt komoly baj ezzel kapcsolatban egy kis kórházi ápoláson kívül (akárki is legyen az áldozat).

Zizi - 2014. 08. 08. 02:10

jaj, hát én tök szeretem!
az egyik legjobb nyári limonádé sorozatom volt, és szerintem a második évad sokkal viccesebb lett, mint az első.
A leginkább Carmen és Genevieve humora jön be, a legkevésbé talán én is Rosie-t szeretem.

Cyrax - 2014. 08. 08. 06:48

Az első évad összességében jobban tetszett, de marad nézős, szerintem folytatják a The Lottery bukása miatt.

Swingtown darát én is ajánlom mindenkinek! :)

BWA - 2014. 08. 08. 08:55

Azert legyunk oszintek… Csak en vagtam le mar az elso pillanatba mikor felmerult, hogy Marisol volegenyenek valami titka van, hogy az a titok az ami a finaleban kiderult/bevallott? Szamomra egyertelmu volt a dolog. A lovoldozos srac meg nekem nagyon eroltetett volt, valahogy ugy ereztem, hogy a rendezok ugy gondoltak, jobb hian okozzon o egy kis kavarodast… Ezeken kivul valami megmagyarazhatatlan okbol kifolyolag nezem es remeleme meg sokaig nezni fogom :D

Risi92 - 2014. 08. 08. 12:34

nekem jobban bejött az első évad, de ez sem volt rossz. carmen a legjobb a cselédek közül, a powell-ék meg a legerősebb páros. :D maradok én is, pont jó ez így nyárra.

Csilla0422 - 2014. 08. 08. 17:06

Az elsőben is Carmen volt jó és most is. Azért Áleándrót sajnálom, érdekes páros lett volna Carmennel.

A párok közül most is Powel-ék voltak a legérdekesebbek.

Azt a lövöldöző kis p..csöt viszont nagyon utálom.

Én is várom a 3. évadot.

Zizi - 2014. 08. 15. 06:08

@BWA

nem tudom más hogy van vele, de én mind2 évad minden percét végignéztem, de valahogy fel se merült bennem, hogy Nick és Dahlia nagy titka Powellék gyerekével kapcsolatos…

szegény “Espinosa nővér” régi férje egy p..s, így remélem marad továbbra is Javierrel.
a befejezésből nekem egyedül az nem tetszett, hogy Rosie férje életben van, és gondolom minden vízummal kapcsolatos gond nélkül érkezik meg a 3. évadra (ha lesz) LA-be…

Trisztin - 2014. 09. 14. 15:24

2héten belül daráltam le mindkét évadot, az elsőben humorosabbak voltak,de a másikra igazán beindult a sorozat,nem lehetett abba hagyni…
… köv évadra várok egy amnéziát,legalább egy eltitkolt testvért…
(amit vártam volna,de utolsó részben elsütötték az a terhesség, halottnak hitt rokon felbukkanása)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz