login |

The Amazing Race Australia: kezdett a 3. évad

2014. 08. 12. 14:55 - Írta: winnie

37 hozzászólás | kategória: Ausztrália megmutatja, kritika, reality,

Game on, sheep.

Sok jót hallottam korábban az ausztrál The Amazing Race-ről, így míg nyáron pihen az amerikai változat, a pár hete indult kanadai mellé ezt is behúztam. Igen, nem láttam belőle az első két évadot, de a 3×01 alapján (vagy 3×01-02?) rászolgált minden dicséretre, mert remek volt a kezdés.

A TAR AUS 3. szezonja az Australia v New Zealand-alcímet viseli, 5 ausztrál és 5 új-zélandi páros fut versenyt a világ körül, és azt kell mondjam, hogy ez a versengés eleve ad egy pikáns ízt a szezonnak. Lehet, hogy nem lesz nagy az ellentét vagy a bajtársiasság, de mindenképpen egy plusz válaszvonalat jelent. Meg a hangulathoz, a reality-hez verbális szinten is sokat ad.

Az, hogy ennyire bejött a start, több tényezőnek is tulajdonítható. Például annak, hogy 77 perc volt a rész – kíváncsi lennék, hogy Amerikában ki tudtak volna-e nyesni belőle 33 percet. (Naná. A kérdés, hogy mit.) Volt ugyan olykor némi karakterizálás és toldalék elem, de egyébként nem volt olyan érzésem, hogy felvizezték volna a nyitányt. Nem tudom, hogy a továbbiakban is így marad-e, vagy csak a kezdés volt hosszabb, de ha tartják, akkor lehet, hogy idővel már panaszkodni fogok a vontatottság miatt, nem tudom.

Nyilván a karakterek is hozzájárultak ahhoz, hogy bejött a 3×01, szinte mindenki átjött, megvolt (éljen a 77 perc, újfent! és az, hogy egy játékosra is kiírják a nevet), jó figurák vannak, sok nagyon nem tipikus arc, még a fura nevek (Jono, Hereni, Tiharna) is plusz pontot jelentenek, bár a beceneveket szoknom kell. Ráadásul a bemutatásuk is sokkal hatékonyabb volt, hiszen nem az első percekben került sor rá, hanem a start után, amikor már láttunk belőlük egy kicsit. Talán hátrány lehet, hogy fizikailag van 2-3 csapat, amely kiemelkedik és papírforma szerint döntős lehet, ha nem hibázik, de majd meglátjuk.

Marha dinamikus (nagyon jól alkalmazták az interjú-bevágásokat) és helyenként vicces volt az évadnyitó, ráadásul izgalmas is, változott a sorrend, voltak előzések, lehetett előzni a feladatok alatt és között is, nem volt annyira fonalas az egész, mint olykor az amerikai vagy legutóbb a kanadai premier. Természetesen hibák is kellettek az izgalmakhoz, volt egy-két elég nagy benézést, félreolvasás – hiába, TAR-szinten úgy tűnik, hogy nincs új a nap alatt.

A külsőségek tekintetében is pazar volt a kezdés. Naná, Új-Zéland, azt pedig külön jellemző volt látni, hogy az ausztrál jelenetek során a játékosok izzadtak, mint a ló. És akkor a feladatokról (traktor! birka!) nem is beszéltem, egyedül azt sajnáltam, hogy a “Menj nyugatra!”-clue nem okozott akkora zavart.

A kiesőket sajnáltam. Nem azért, mert annyira szimpatikusak lettek volna, de láttam bennük fantáziát, szívesen elnéztem volna, hogy csiszolódnak a többi párossal, illetve, hogy kezelik a feladatokat. Mindegy. Ha olyan lesz a folytatás, mint a kezdés volt, akkor nagyszerű szezon elé nézhetünk.

37 hozzászólás Ne habozz!

Dregnarr1 - 2014. 08. 12. 15:21

Nagyon jól választották meg a csapatokat, mindenki érdekes, vicces. Az anyuka szerintem a legjobb mom, aki eddig szerepelt.

Szuper volt a hosszabb rész, így volt mindenkinek a bemutatójára, és nekem is lényegesen jobban tetszett így, hogy menet közben mutatták be az embereket, mert már lehetett mindenkihez társítani valamit és sokkal hamarabb megjegyeztem őket.

Ilyennek kellene lennie minden nyitánynak. Első rész volt, mégsem volt bungie jumping meg ejtőernyőzés, a látványt maga a táj adta.

Érdekes ez a vagdosás egyébként, mert pl a Canada új évadjából teljes egészében kivágtak egy komplett Double U-turn-t, és a mezei néző értetlenül csak annyit látott, hogy a legjobb csapat felhasználta az Express Passt, indok nélkül.

Negatívum, hogy orrba-szájba, teljesen random használják itt az ausztrál verzióban a csörgőkígyó hangot, pedig annak is van jelentősége a többi verzióban (valaki hibásat, hülyeséget, hamisat mond, vagy a rossz előjelet jelzi). Itt meg értelmetlenül nyomkodják ezt a hangeffektet. Egyetlen pozitívum hangok terén, hogy áthoztak pár zenei aláfestést a TAR:Asia részeiből, amiket nagyon szeretek és sajnálom is, hogy nincsenek a nyugati verziókban.

Vicces látni, hogy a nem-US TAR-ok jobbak, mint a mostani US évadok.

Az megvolt egyébként, hogy a kanadai is nemzetközi lett?

taatyo - 2014. 08. 12. 15:29

Off : az első képen véletlenül nem Defiance törvényőre látható? Mert ha ő is szerepel vagy ő vezeti a műsort még lehet hogy nekem is be kell próbálnom.

winnie - 2014. 08. 12. 15:35

de, ő az, grant bowler a műsorvezető.

LegendaVagyok - 2014. 08. 12. 16:07

Nagyon jól meg lettek válogatva a csapatok és az első rész valóban jó lett.
A második azonban elég gyengére sikerült szerintem. A feladatok sem fogtak meg igazán.

MolnarErik - 2014. 08. 12. 16:45

Sztem jó volt a 2. rész is, a csapatok jó sokat hibáztak, az volt baj, h a helyezések szempontjából gyak az utsó feladat számított csak.
Egyébként az mindig megfigyelhető a TARAU csapatoknál, h jól elkülöníthetően vannak az érdekes, és vannak az erős csapatok. És ugye az érdekes csapatok elég hamar megrostálódnak, de azért néhány mindig elég sokáig húzza közülük.

Dregnarr1 - 2014. 08. 13. 15:50

Nekem nagyon tetszett a 2. rész is, sok poénos résszel (dagik meg a food challenge:D), illetve az is sokat ad a hangulathoz, hogy sok csapat játszik mocskosan.

A következő hasonló elvű TAR legyen svéd-finn párharc, ott nyílnának a bicskák szerintem fél óra alatt:DDD

szerintem - 2014. 08. 14. 00:30

tokjo, hogy lett ez a poszt, mert tenyleg erdemes nezni a TARAu-t, az elso ket evad is nagyon kiraly volt.
valoban a dinamika az, amitol sokkal jobban mukodik, mint az eredeti verzio, az mar elegge unalmas es egysiku lett mostanra. itt viszont vagy rohadt nagy mazlijuk van, vagy jol valogatnak szereploket, vagy jol megvagva (vagy ez igy egyutt), de izgalmas, erdekes, fordulatos, feszult es vicces az ausztral verzio. en nagyon elvezem.

LegendaVagyok - 2014. 08. 18. 22:27

A 3. rész jó volt annak ellenére, hogy hamar kiderült ki fog kiesni. Bár humorérzékük az volt de lehetett sejteni, hogy hamar kiesnek. Gyenge párost alkottak – a játék lényegét tekintve, mert azért volt jó néhány eset amikor felnevettem és még egy csomó mindent ki sem “hallottam” :) Hiába na, érdekesen beszélnek :)
A feladatok unalmasok voltak, a kókuszcsapoláson kívül láttam is őket korábban. A hangsúly megint a vitákon, a “két csapat” közti élcelődésen volt. Nagyon látszik, hogy ez az évad erre van kihegyezve. Várom már, hogy megérkezzenek Európába.

Spoiler!
A következő cél Afrika és egy kisebb balhé lesz, aminek az előszelét már láthattuk ebben a részben. :) Izgalmasnak ígérkezik :D

bxs - 2014. 08. 21. 23:50

Volt már másik TARba is ilyen, hogy indulási előnyt lehetett szerezni egy valamely feladat megoldásával?
Mint itt a lépésszámlálóssal? Mert elég okosan megoldották a tuk-tukba. :D

Dregnarr1 - 2014. 08. 23. 11:52

@Legenda:
Hogy tudtad megnézni? Mert én sehol sem találom.

Dregnarr1 - 2014. 08. 23. 18:30

Edit: Trükkösek, mert nem Amazing Race Australia-ként van fenn, hanem csak Amazing Race AU-ként.

szerintem - 2014. 08. 25. 15:57

huuu, jo volt szerintem a harmadik resz is. nem hiaba mondjuk mindig, hogy foleg nem a feladatok teszik izgalmassa, erdekesse a TAR-t. nagyon jok a csapatok,ugy ertem, vannak igazi villainek, nem olyan kilugozottak, mint az amerikai verzioban, es olyan csapatok is, akiket szivbol lehet szeretni. ez adja a TAR sava-borsat.

a taj pedig lenyugozo.
most dupla epizod volt, ha jol tudom.

LegendaVagyok - 2014. 08. 25. 21:24

Megtévesztő volt a 3. rész végén az előzetes. Amikor a testvér párosból a srác a földön feküdt olyan volt mintha kiütötték volna :) Meglepődtem, hogy ők estek ki és azon is, hogy már eltelt 4 rész és még nem volt non elimination leg. Az első részben kiesett két csaj és most a testvér páros közül valamelyiknek adtam volna még egy esélyt. Izgalmas és jó hosszú volt ez a rész. Eddig ez tetszett a legjobban.
Azt lehet tudni, hogy miért volt dupla?

bxs - 2014. 08. 26. 23:38

Ezzel, hogy két részt adtak, behúztak a csőbe, mert azt hittem, hogy az afrikai rész végén játsszák el, hogy folytatódik a verseny, de végül nem így lett.

De, hogy ez mennyire jó rész volt! Tök jól egyben tartották (főként) Afrikában a csapatokat, így végig kiélezett volt a verseny. A Jono és John közötti paprikás hangulat csak színesítette az így is rendkívül eseménydús road blockot. Az meg totál ledöbbentett, hogy a testvérpár esett ki… (Azt hittem, hogy ez is csak össze van vágva.) Szépet meneteltek tehát az ápolók, amit mondjuk nem bánok.

És akkor még az orosz részről nem is írtam, pedig lenne mit. Volt pölö Intersection, amit már elég régóta nem láttam.

Ez a két rész szerintem feladatokban is különösen jó volt, de előhozta a csapatok igazi oldalát is.

szerintem - 2014. 08. 27. 18:15

na, most akkor en kerdezem, hogy ki hogyan jutott hozza az otodik reszhez, mert masszivan keresem egy napja es semmi….

LegendaVagyok - 2014. 08. 27. 19:08

Azért nem találod mert még ki sem jött :)
Az E04 tömény másfél óra két leg-gel, ezért mondtuk duplának. Abba benne van minden :)
Bár azt én sem tudom, hogy ez akkor most minek számít.
A záró epizód szokott dupla lenni.

szerintem - 2014. 08. 27. 21:05

az van, hogy en talaltam egy 45 perces epizodot, amit becsulettel vegigneztem es szerettem volna megnezni a masodik 45 percet.
szoval ugyanarrol beszelunk, es megsem…

bxs - 2014. 08. 27. 21:11

Nem tudom milyen release-k léteznek, de lehet, hogy Te a FiHTV fajtát szedted le? Én a PDTV.Hector release-t néztem. Utóbbi olyan volt, mintha két különálló részt egyberaktak volna és így lett több, mint másfél óra.

LegendaVagyok - 2014. 08. 27. 23:41

Bizony. A Hector release-t kell keresni. Kiváló minőségű ellenben a FiHTV-vel.

szerintem - 2014. 08. 29. 12:17

koszi a sok segitseget, vegul meg tudtam nezni mindket epizodot.

a negyedikrol csak annyit mondanek, hogy nekem egy kicsit egeszsegtelennek tunt ez a jotestveri kapcsolat a fiu reszerol…..vagy nem tudom, de en feszengtem picit. nem is banom, hogy kiestek. de amugy izgalmas epizod volt, nehez feladatokkal.

az otodik resz rengeteg fordulatot tartogatott, nagyon tetszett, jol atrendezodott a mezony, most mar van dinamika rendesen. a legellenszenvesebb csapat jelenleg mozzie es john, de nem sokkal utanuk a szoke hazaspar, akiknek mindenrol lesujto velemenyuk van ugy altalaban es nem kicsit rasszistak is….

az anesztes fiukat (team jesus) birom a legjobban, meg sally es tyson is jonak tunnek, es az underdogokkal sincs semmi gond.

bxs - 2014. 09. 02. 16:04

Örülök, hogy a kötélhúzás után nem felejtették el az Ausztrália vs Új-Zéland tematikát, mégha ezzel két csoportra bontották is a csapatot.

Fura, hogy ez bontás a detournál is megmaradt. Meglepődtem, hogy ennyien mentek fát pakolni, ami ránézésre is időigényesebb.
Kár, hogy a road blocknál pedig nem volt előzési lehetőség.

A srácok pedig szerintem bármelyik másik csapatot megmentették volna a Salvage Pass-szal. Amúgy 1 óra, nem olyan nagy előny, ha a következő részben úgyis elrepülnek. Kivéve, ha jó a pályaszerkesztés és van egy korábbi repülő…

MolnarErik - 2014. 09. 03. 02:35

Hát igen, ez túl egyértelmű volt, h a legerősebb csapatot nem szabad benntartani. Így múlik el a világ dicsősége. Nyilván nem az 1 óra előny miatt csinálták. Innen úgyis csak Moszkván keresztül tudnak menni bárhova is, szal tuti beérik őket.
Arra azért kíváncsi vok, h honnan tudták előre, h most lesz egyenlő az AU és a NZ csapatok száma?

szerintem - 2014. 09. 03. 20:32

szerintem john&murray tokeletesen megerdemeltek, hogy igy essenek ki, annak koszonhettek, hogy arrogansan es onzoen viselkedtek vegig. bar sokszor szapulom az amerikai valtozatot a sok csapatmunka miatt, azert a teljes ellenkezoje sem jo, itt van ra a pelda.

ez a szakasz nekem nagyon tetszett, tovabbra is izgalmasak a feladatok es igazi versenyt lathatunk.

AMAZON TRINITY FUNDING - 2014. 09. 09. 07:02

Üdvözöljük,

Kínálunk saját, kereskedelmi és személyi hitelek minimális Éves kamat olyan alacsony, mint 3% a törlesztési időszak 1-től 50 év bármely részén a világnak a rugalmas hitelfeltételek.

* Ön vesztes aludni éjszaka aggasztó, hogyan lehet a hitel?
* Van igyekeznek forrásokat, hogy fordítson le hitelek és adósságok?
* Van finanszírozást keresnie, hogy hozzanak létre saját üzletét?
* Akartok hitelek elvégzésére nagy projektek?

Töltse ki az alábbi jelentkezési lapot:

Első név:
Vezetékneve:
Neme:
Családi állapot:
város:
Állam / tartomány:
foglalkozás:
Cég név: (ha van ilyen).
Munka cím:
ország:
Telefon:
Összeg szükség, mert a hitel:
Időtartam:
Célja hitel:
E-mail: amazontrinityfunding@gmail.com
Call Center +1 814-367-3092
Online kezelő
Mrs Allen

bxs - 2014. 09. 11. 00:58

Ha nem ír senki, én szívesen megteszem:

Első észrevételem, hogy hova tűnt a Team Jesus egy órás indulási előnye?

Ismételten jó rész volt amúgy, jó kis feladatokkal. Mindkét detour eléggé embert próbáló volt és lám-lám előjött az AU vs. NZ versengés is spontán. Úgy látszik működőképes a dolog.

Tyson, aka “Puppy” pisiszünetei eddig is haláliak voltak, de ez überelt mindent. :D

Továbbra is tartom, hogy az ausztrál TAR kiemelkedő, nem tudom hányan követik részről-részre…

Csigu - 2014. 09. 11. 01:19

Mivel mindenki egy járattal utazott tovább, így az egy órás előny itt meg is halt. Taktikailag még mindig így jártak jobban…

Lassan kijelenthetem, hogy a TAR AU-t sokkal jobban szeretem.

LegendaVagyok - 2014. 09. 11. 02:22

Nekem az elején annyira nem jött be ez az évad de most már hozza azt a nagyon magas szintet, amit az első két évad után elvártam. Ashleigh és Jarrod durván eltaktikázták magukat. Pedig a másik két AU-s csapat tuti segítettek volna az esernyőszámolásnál. Most már nagyon lógott a levegőben a non elimination leg. Igaz a korábbi részek vége előtt is biztos voltam benne, hogy na most tuti nem fog kiesni az utolsó, aztán mindig csak kamilláztam :D. 7 rész kellett hozzá, hogy ezt megtegyék. Azért ez szokatlan. Nem tudom, lehet, hogy csak én vagyok ezen fennakadva :). Carla és Hereni játéka meglepően jó. Az elején meg nem mondtam volna, hogy eddig húzzák. Cat&Jesse párost érzem a leggyengébbnek jelenleg a mezőnyből.
Na de azért szeretem a TAR-t mert itt nincs papírforma. Elég egy félreolvasás (mint most a fitneszes csaj vagy Ashleigh-ék akik a sárga esernyők helyett az egészet meg akarták számolni :)) és már megvan a baj.

naughtyl - 2014. 09. 11. 10:04

tényleg Puppy meg a jaj neki nagyon kell:D

De azért a melyik orzságban van Portugália és a Dél-Amerikában van Portugália is aranyos volt:D

mindig ledöbbenek, hogy még mindig vannak, akik annyin buknak el, hogy nem olvassák el rendesen a clue-t.

nagyon szurkoltam nekik, hogy ne essenek ki. valahogy az elejétől szurkolok nekik, pedig szörnyűek tudnak lenni:)

bxs - 2014. 09. 11. 22:43

Csigu: a repülő több, mint valószínű, hogy elvitte volna az előnyt, csak azért furcsálltam, mert induláskor ugye kiírták az időpontokat.

Team Jesus – 9:49
Asleigh & Jarrod – 10:14

A Salvage Pass miatt legalább 1 órás különbségnek kéne lennie köztük.

MolnarErik - 2014. 09. 18. 00:23

Na, végre itt is utolértem magam. Fantasztikus, h már majdnem a döntőben vagyunk és még mindig ilyen sok hibát követnek el a csapatok, de legalább ettől izgalmas az egész :)
Sajnálom a mamák kiesését, főleg, h ilyen hülye hiba miatt estek ki: elkezdünk evezni valamerre, aztán majd csak lesz majd valahogy.
Mondjuk így legalább nagyjából egyenlő esélyek lesznek a döntőben.
Nagy poén még, h a gyúrós srácot az állandó pisiléseivel jellemzik :)
A Dubrovniki szakaszról 2 dolog: Caték kiesését sajna már akkor lehetett sejteni, mikor arról beszéltek, h milyen jól jönne nekik pénz. A másik, h kicsit furcsálltam, h a lányok csinálják azt az ereszkedős roadblockot, de amikor megláttam a falramászósat, arra gondoltam, h ezek tudták, h ez fog jönni (tudom, h a gyúrósék azt mondták, h jobb lett volna fordítva csinálni, de ez nem igaz).
És nézze mindenki a Kanadát is! Az is eszméletlen jó (ott viszont rengeteg a NEL szakasz)
A NEL-ről jut eszembe, vajon hha a bent tartják Murrayéket, akkor Asleigh-ék kiesnek?
OFF
Ezt a spammert nem lehetne kivágni?

LegendaVagyok - 2014. 09. 19. 01:05

Valóban, a horvát részben hamar kiderült, hogy ki fog kiesni, ezért az nekem nem is volt annyira izgalmas. De kárpótolt az Argentin kaland :) Nagyon jó volt és a feladatok is találóak voltak. Ashleigh-ék nagyot játszottak. A 8.részben még speed bump-ot kellett teljesíteniük a következő részt meg már behúzták. Nem lehet őket leírni de nagyon bennük van a hibázás.
A dokik meg majdnem kiestek a taxizás miatt. Ezt megköszönhetik a mamáknak. Mindenki a jó irányba indult el csak ők nem. Talán meg kellett volna előtte kérdezni valakit, hogy merre van az arra. Összességében nagyon kellemes meglepetés volt a játékuk, nem számítottam arra, hogy ilyen sokáig bent maradnak.

A dupla részt meg megint nem értem. Minél gyorsabban le akarják zavarni? Annyira azért nem sz.r. :)

MolnarErik - 2014. 09. 19. 08:37

Sztem az őszi műsorkezdésekre be akarják fejezni, de akkor miért nem kezdték korábban?

szerintem - 2014. 09. 21. 16:28

szerintem nagyon rossz a nezettsege, de nem tudom, hogy azert volt-e a duplaresz, a finale sem ma este lesz, hanem jovo heten csutortokon…..de lehet, hogy ez eredetileg is igy volt, nem tudom.

asleigh es jarrod a vileg legbunkobb parosa, elmeny oket nezni, semmi nem eleg jo nekik, fintorognak gyakorlatilag mindenre, a bloody kiwi pedig szerintem minden mondatukban benne van :)

a fintess paros valoban nagyon aranyos, de valamiert a noverkek egy fokkal szimpibbek, ugyhogy en annak szurkolok, hogy ok nyerjenek, bar ez a donto mindenkepp jofele elmeny lesz, akarhogy is vegzodik.

MolnarErik - 2014. 09. 26. 23:51

Nu, ennek is vége.
Nem volt rossz a döntő, rengeteg feladat, de igazából a helikopteres keresés döntött el mindent, a másik két keresős feladat is lehetett volna legalább olyan nehéz, és sztem az utsó detour is lehetett volna nehezebb.
Hát, mivel a nézettségek tényleg rém szarok, nem hiszem, h lesz még TARAU.

bxs - 2014. 09. 27. 01:58

Érdekes egy módszer, ha jól rémlik a 2. évadnál is így volt, hogy nem rögtön utaztak vissza Ausztráliába. Igazából nem tudom mi értelme van, bár nem nem rossz így, mert elég sok feladat jut így is egy részre szerencsére.

Kicsit nehezebb finálét szívesebben néztem volna. Viszont a beérkezők sorrendje így volt tökéletes.

Az évad pedig igen ismét jól sikerült, mind feladatok, mind játékosok összeválogatása terén, nem lehetett rá panasz. Az AU vs NZ is kellően működött.

Én is félek tőle, hogy nem lesz új évad, a harmadik is olyan nehezen jött, de azért reménykedjünk. Kár lenne az ausztrál verzióért.

LegendaVagyok - 2014. 09. 28. 11:41

Ez érdekes, hogy ennyire gyenge volt a nézettsége. Akkor ezért volt ennyi dupla rész.:)

A végeredmény tetszett maga a rész nem annyira. Azt elég vicces volt látni, hogy valaki így megszenvedjen egy Hot dog-gal vegetarianizmus ide vagy oda :)
Összességében nálam ez volt a leggyengébb TAR AU.
Az első évad volt az etalon (mekkorák voltak a cowboyok :)), utána a második és végül ez.

Azért remélem valamikor még folytatják. Pótlásként pedig már itt van original TAR. :)

szerintem - 2014. 09. 29. 11:37

nekem nagyon bejott az egesz evad, minden hibajaval egyutt. mindharom evadban a kedvenc csapatom nyert, ugyhogy az kulon orom.

@LegendaVagyok (spoiler)

nem cowboyok voltak a fiuk, akik nyertek…..de ettol fuggetlenul tenyleg teljesen jo volt :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz