login |

Utopia: vége a 2. évadnak

2014. 08. 14. 16:42 - Írta: CyClotroniC

34 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Call me “dear” again, and I’ll cut your face off.

A Utopia idei durva nézettség visszaesése mellett nem tudom, hogy mennyire jó dolog, de basszus, ez az évadzáró nagyon felcsigázott a következő szezonra, és egyáltalán nem biztos, hogy meg fogjuk kapni, sőt…

Pedig nem ártana, mert összességében eléggé átvezető évadnak tűnt ez a második, ami gyakorlatilag teljesen új mederbe terelte az első rejtélyközpontúságát, és bőven meg lehet érteni, hogy a készítő, Dennis Kelly miért szeretne 3, vagy ha lehet, inkább 4 szezont kicsikarni ebből a történetből.

Annak ellenére, hogy az első évadot főleg a Utopia-füzet illetve a Mr. Rabbit és Jessica Hyde körüli rejtélyek táplálták, idén pedig a Janus-on ejtett változtatások jelentették a nagy kérdőjelet, mégis – főleg a finálé tükrében – kezdem azt érezni, hogy ez a sorozat leginkább Wilson Wilson-ról szól.

Karakterek tekintetében nem egy igazán hangulatos és szórakoztató figurát köszönhettünk eddig is a sorozatnak, de Wilson Wilson teljesen kimagaslik a mezőnyből, így egyáltalán nem véletlen, hogy az ő jelleme egész érdekes eszmecserét szült a múlt heti epizód kibeszélőjében, a Milneres beszélgetései pedig remekül előrevetítették, hogy milyen magasságokba/mélységekbe jutott el a szezon végeztére, főleg ha összevetjük a pilotban megismert énjével.

Hiába imádtam a Utopiát idén is, a 10/10-es szezonnyitót leszámítva mégis akadt némi hiányérzetem. A hangsúlyos díszletek, a remek helyszínválasztások, a markáns színvilág és a rendkívül egyedi zene továbbra is életben tartotta a sorozat páratlan atmoszféráját, viszont a rendezés mintha egy kicsit elkényelmesedett volna, még akkor is, ha így is bőven emlékezetesre sikerült.

Szintén nem tett jót az összképnek, hogy idén már nem volt akkora tere a nyomasztó, sötét bizonytalanságnak, cserébe viszont egész érdekes dialógusokat kaptunk főleg a Janus körüli morális viták kapcsán, elég ha csak a mostani cold openre gondolunk, bár ez inkább monológ volt, mert az anyuka köpni-nyelni nem tudott.

Nothing uses carbon like a first-world human. Yet you created one. Why? Why would you do that? He will produce 515 tonnes of carbon in his lifetime. That’s 40 trucks’ worth. Having him was the equivalent of nearly 6,500 flights to Paris. You could have flown 90 times a year, there and back, nearly every week of your life, and still not had the same impact on the planet as his birth had. Not to mention the pesticides, detergents, the huge quantity of plastics, the nuclear fuels used to keep him warm. His birth was a selfish act. It was brutal. You have condemned others to suffering. In fact, if you really cared what you’d do is cut his throat open right now.

A második hat epizódos adag 8/10-et érdemel, és továbbra is bőven kötelező a sorozat, de mindenképpen volt egy kisebb visszaesés az első szezont követően.

Bár pusztán a nézettség nem sok jót sejtett a jövőt illetően, de az alkotókon egész biztosan nem múlik, hogy folytatódhasson a történet, ráadásul legrosszabb esetben is megkapjuk majd az HBO-s feldolgozást, amivel Kelly egyelőre rendkívül elégedett.

I like it because it gets to be a whole new show based on the same DNA. I’ve seen some ideas and I think it might be brilliant.

34 hozzászólás Ne habozz!

Shyllard - 2014. 08. 14. 16:56

A Janus-körüli vita szerintem nagyon jóra sikeredett, maga az évad is remek lett, nekem sokszor elromlik egy sorozat, amikor már ez a folyamatos hajsza-menekülés-árulás megy csak, itt viszont végig képesek voltak fent tartani az érdeklődésemet, szóval tényleg nagyon bánnám, ha itt ennyi is lenne a dolog. Azért az HBO-s változat kicsit enyhít a dolgon.

danNN - 2014. 08. 14. 16:59

Számomra teljesen elfáradt ez a sori. Az első kerek volt, ott kellett volna befejezni.

ubul - 2014. 08. 14. 17:00

hát, ha azt nézzük, kicsit emelkedett a maga 290 ezres nézettségével az utolsó rész, de még így is sorozatminimum ez a nézettség … de hátha megmentik legalább 1 lezáró évadra

jky - 2014. 08. 14. 17:11

Nagyjából nekem is ez a véleményem. Külsőségeket tekintve nagyon jó volt, a történet és a rendezés már picit kevés volt ahhoz, hogy felülmúlja az előzőt. Mert bár itt a Janus története jó volt, főleg a zseniális évadnyitó retro epizóddal, de az évad ezek ellenére is “önismétlő” volt kicsit, vagy hogy is mondjam. Csak itt ráadásul már nem volt akkora rejtély, akkora para, terültek a kártyák, múlott a varázs. A halálesetek sem voltak annyira sokkolóak. Lee ugyan baromi jó volt, amikor szerepelt, de nem volt lehetősége annyira kiemelkedni, mint az előző évadban Arby-nak, főleg a “Where is Jessica Hyde” dumával.

A fináléban túl egyszerűen bukkantak a nyomára a tartályos csókának, aztán egyszerűen el is lett intézve. De ez még nem is lenne akkora gond, ha nem vágtak volna be akkora cliffhangert a végére, amiből látszik, hogy a készítő könyörög a folytatásért. Csak én meg azon filózok, hogy lenne-e ebben a történetben még elég kraft anélkül, hogy -újra- önismétlő lenne, és még többet veszítene a varázsából, ne adj Isten, hogy addig csavarnák-húznák a történetet, amíg teljesen elcsépelté nem válna.

Play - 2014. 08. 14. 17:11

Sajnálnám, ha itt érne véget. Ha minden sorozat tartana egy ilyen színvonalat, az egyediségével így is kiemelkedne.

VDani - 2014. 08. 14. 18:14

Ááá, de nagyon kellene ezután a finálé után egy harmadik évad.

Nem volt ez rosszabb, mint az első évad egyébként. Más volt ugyan, de a hangulat megmaradt. Kell még. No, hátha az HBO-n GoT-os számokat hoz majd…

paranoid android - 2014. 08. 14. 18:22

Kissé csalódáskeltő volt az évadzáró, egyedül Wilson és a hozzá kapcsolódó dolgok tetszettek, és nem csak azért mert ő a kedvencem.
Részben azért volt számomra underwhelming az események többsége, mert többet vártam Terrence-től. A cold open hatalmas volt, de utána a rész első fele azzal ment el, hogy Terrence csinálta a dolgát, míg a hőseink megpróbálták megállítani, ami végül meglepően könnyedén sikerült is, és ennyi. Alig kaptunk valamit ebből a karakterből, így ez a szál, mint az évadzáróra felépített probléma, érdektelenné vált egy ilyen hirtelen megoldással.
A rész második fele pedig kvázi egy epilógus volt, ami a helyükre állította a harmadik évadra a karaktereket. (Ez külön frusztráló volt az újabb évad valószínűségének alacsony volta miatt.) Wilson character arc-jának a folytatására baromi kíváncsi vagyok, viszont rajta kívül a többi karakter nem lépett előre semmit. Becky két évadon keresztüli tépelődése végül a semmiért volt, de ez az információ nemhogy nem teszi érdekesebbé a karaktert, hanem épp ellenkezőleg. Ian az évad közben ígéretesnek tűnt, ahogy tudatalatt élvezni kezdte ezt a fajta életstílust, és önálló akcióba is fogott, de Becky visszarántotta a komor, unalmas régi énjébe. Dugdale visszakerült oda ahonnan indult. Jessica Ian-megszállottsága pedig szerintem rossz felé vitte a karaktert. Persze Wilson begyűjtötte őket, ami lehetőségeket nyújthat az íróknak, nem kell megismételniük a mostani évad felállását, de az biztos, hogy míg Wilsont remekül felépítették és egyre komplexebb, izgalmasabb karakter lett, addig a többiek számomra jelenleg elvesztették az érdekességüket.

Thrasher - 2014. 08. 14. 18:55

a nyitójelenet az egész sorozatos nyár egyik legjobb pillanata volt, utána viszont egy nagyon szimpla epizódot kaptunk, mint amilyen az évad is volt az elsőhöz képest.

tavaly, frissen jól arconcsapott mindenkit a látványvilág, meg az öldöklés, idén ez már oda (mondjuk jó lenne, ha nekem lenne a Battlefieldben olyan headshot arányom, mint itt a szereplőknek), és a sztori viszonylagos egyszerűsége (meg a különálló évadnyitó miatt) miatt rövidnek is tűnt az évad.

hajszállal élveztem csak kevésbé, mint a tavalyit, de mégis azt mondom, hogy szigorúan a sztori önmaga nem nagyon igényli a folytatást, cliffhanger ide vagy oda, mert sok újdonságot mondjuk Wilson teljes átállásán kívül nem dobtak fel.

de azért nem zavarna a folytatás. :)

rosickyz - 2014. 08. 14. 19:03

Számomra nagy csalódás volt az egész évad. Bár a 4. rész nagyon erős volt, a többi egyszerűen nem tudott felnőni az első évadhoz.

Összességében ki merem jelenteni, hogy kár volt elkészíteni. A finálé tetszett a legkevésbé.
Arby, Jessica, Ian, Grant – mind vesztettek a varázsukból, Arby esetében még a színészi játék sem tetszett nekem, pedig a fickó az első évadban zseni volt.
Lee? Nem, nem ő lett a második évad Arbyja. A bokájáig sem ért fel.
A képi világot leszámítva a 2.évad MINDEN szinten csalódás. Hol kisebb, hol nagyobb.
Az első mindenesetre örök kedvenc marad.

_Peter - 2014. 08. 14. 20:24

Először is I love Becky: “Molecular chemistry is a tricky fucker.”

Kicsit korábban is megkérdezhették volna a zseniális tudóst esetleg nem tud valamit Becky gondjára, így a végén olyan furcsa volt csak úgy mellékesen kiderült semmi baja egyébként.

Cold open klassz volt az átlag nyugati ember ökológiai lábnyomáról.

Ha lenne is 3. évad én nem hiszem még tovább lehetne húzni a Janus sztorit. Így is már sok volt. Csak azért mert Milner helyett Wilson és globális sterilizálás helyett eldugott helyeken (Shetland? :D) próbálkoznak, attól még ugyanaz a történet. Én valamilyen más lezárásnak jobban örültem volna, elrabolják a bandát hát nem szívtak már eleget? :)

Apropó az hogy is van oké meghalt Milner, de mitől is lett hirtelen Wilson góré a Networkben? Vagy a szőke Milner asszisztens az új Rabbit és Wilson csak kirakatember?

Sztori nélkül (márpedig ez a Janus összeesküvés számomra kifújt) nem tudom elég lenne a látvány, a sokkoló gyilkosságok és a rikító öltönyök a folytatáshoz. Pláne ilyen nézettség mellett. Nem tudom a nyári időpont mennyire zavart be, vagy a lehúzó kritikák, de valami nem stimmelt ekkora zuhanást látva.

Ian megtette nagy nehezen amit muszáj volt, Grantről nem tudom eldönteni tényleg rendbe jött vagy csak megjátszotta. Jessica jófej volt ahogy Arby-t védte, elég izé ahogy kavart Becky és Ian közt.

Dugdale és a képviselő jelenete király volt ahogy megverte, de jobban örültem volna ha köcsög Wilsont nyírja ki puszta kézzel mikor elkezdett fenyegőzni.

A zene csillagos ötös, a beszólások is ültek (Lee, Becky), látvány továbbra is egyedi, tényleg csak a sztori nem tetszett a 2. évadban, rétestészta volt már ez a Janus-terv. A flash back pilot volt egyedül ami nagyon-nagyon tetszett.

Thrasher - 2014. 08. 14. 20:38

@_Peter:
igen, biztos Leah lesz a főnök, és ugyanúgy, ahogy hogyhívják tette Milner idején, Wilson megtévesztésből vési magába a jelet. máshogy nem lenne értelme.

Grant hirtelen megtérése fura volt. az anyja ugye keményen alkesz volt, szerintem az volt a lényeg, hogy Dugdale feleségére hajlandó volt hallgatni, mert hiányzott neki egy anyafigura. vagy nemtom.

kla - 2014. 08. 14. 21:19

Hogy ki lesz most a Network vezetője, az jó kérdés, őszintén szólva nekem eszembe sem jutott, hogy Wilson is csak decoy-ként működne. Nekem inkább úgy jött le, hogy nem racionális okból vágja magába a jelet, hanem azért, hogy ezzel “lényegüljön át” Mr. Rabbittá, és teljesen átadja magát a feladatnak. Az utolsó jeletnetben a kínai könyv mellé ki volt pakolva az apjával közös fényképe, a kanál, és a kavics, ami ott volt Milner irodájában (“this rock gives you permission to do anything”) – az egész úgy lenne kerek, ha tényleg ő lenne a góré. De tényleg nem egyértelmű.

Thrasher - 2014. 08. 14. 22:48

fene tudja, én igazából csak arra alapoztam, hogy eredetileg is csak megtévesztés volt a bodymod

Yamagato - 2014. 08. 15. 00:58

Húztam a szám a 2. évad hírére anno, de a némi minőségbeli hullámzás ellenére egész szép évad kerekedett ki belőle. Kicsit több Lee-nek örültem volna, zseniális szövegei vannak:)
Ez az “évadzáró” pont eléggé meh lett, semmi katarzis, ráadásul a sztori nemhogy előre, de visszafelé fordult onnan ahonnan elindult…. kissé keserű szájízem maradt végül. De ennek ellenére mégis egy 8/10 jár a szezonnak, arról nem is beszélve, hogy ennyire egyedi, hangulatos sorozat nem sok van :)

engé - 2014. 08. 15. 01:54

A fináléról:
Évadzárónak tökéletes, sorozatzárónak kissé keserédes. A cold open fenomenálisan őszinte, sminkmentes és elvitathatatlan álláspontja a túlnépesedésről, zseniális szituációval és analógiákkal tarkítva. Istenem. Jól lakott tőle az agyam és lobogtatnám az összes olyan családnak, akik úgy gondolják, hogy mindent megtesznek a földért azzal, hogy a szelektív hulladékgyűjtőbe szánt kólásüveget kilapítják miután kitöltötték az üdítőt mind a TÍZ gyermeküknek.

Maga az epizód kissé energiátlan volt, pláne a pergős 2×05 után, de évadfinálénak így is remek volt. Telitalálat volt, hogy Dugdale végre emberesen kiáll maga mellett, majd rögtön utána újra a mélyvízbe dobják, viszont Wilson újdonsült karakterét egy kicsit túlfuttatták. Az epizód végi kínai nyúl-szimbólum nélkül is megmondtam volna, hogy egy nagybetűs cockface lett belőle és bizony marad a Network élén. Így csak lett egy közepesen izzadtságszagú és nem egészen “Utopiásan bizarr” jelenetet. Kicsit sokat akartak a fináléba pakolni, ami összességében nem biztos hogy baj, csak így nehezebb tökéletesen kivitelezni.

Nyilván csak a negatívumokat helyezem a hangsúlyt, ettől függetlenül remek epizód volt. Megvolt a trademark feszültség, és a keserédes lezáratlanság és az utolsó másodpercig a “jajmostmilesz”. Amúgy Antonnak csak szerintem állt rohadt jól a kórházban hétköznapiasan sétálgató, pármondatos Barátok Köztös mellékszerep? Én komolyan így gondoltam. Órákig el tudnám nézni ahogy Ian McDiarmid ezt a szerepet viszi.

Az évadról:
Nem gondolom, hogy a második évad jobb volt, mint az első. Nem is gondoltam, hogy az lesz, mert az első hat rész egy televíziós mestermű volt. Mérce-mérce-satöbbi. Nem tudom kit hibáztassak a szörnyű nézettség miatt, de készítőket nem tudom felelősségre vonni, mert hogy ez az évad is iszonyat jó volt és még mindig a televíziózás kiemelkedő darabja. Sajnálom ha kaszát kap, de nem lepődnék meg. Messzemenően kibékülnék egy három részes (mini-mini évados) lezárással, kibékülnék egy szimpla részes special-lel is és legvégsőbb esetben örülnék egy médiumot váltó képregényes lezárással. Volt már rá korábban kellő mennyiségű példa, az Utopiának még jól is állna.

u.i.: Igencsak várom a nemsokára landoló S2 soundtracket.

Bandido - 2014. 08. 15. 10:17

Neki kezdtem kétszer az első évad első részének. De mikor eljutottam a bamba, faarcú, bőrkabátos, mackóalsós “Where is Jessica Hide” manushoz. Na ott kikapcsoltam. Rettentően irritáló az a fickó.

CyClotroniC - 2014. 08. 15. 10:29

Bandido: Akiknek bejön a sorozat, az az egyik kedvenc karakter. Egyik legjobb hitman karakter, akit valaha láttam. :D

ubul - 2014. 08. 15. 10:57

na igen, Arby (Pietre…Peter :D) az egyik legjobb karakter, Utopiában meg majdnem a legjobb :) 2. évadban kicsit hanyagolták, de azért voltak megnyilvánulásai, 2. rész elején főleg :D

Bandido - 2014. 08. 15. 12:17

CyClotroniC: Elhiszem de nekem meg pont miatta nem jött be a sorozat :)

Jersey - 2014. 08. 15. 12:31

Egy igazi gyöngyszem számomra ez a sorozat. Imádtam idén is az erős színeket, a beállításokat, a furcsa zenét. Az egész évadot semmiképp nem pontoznám 10/10-re (az 1. és a 4. rész az volt), de részemről a 10/8 korrekt. Lehet hogy csak a téma érdekessége miatt, de ebben az évben is ez lett a kedvenc sorozatom.

A történet jó volt, csak már nem volt mögötte az újdonság vagy épp a rejtély ereje (nem akkora mértékben, mint régen). pl. a 4. epizódnál sajnos helyesen következtettem a J.-t érintő módosításra is. Ez meglepett.

Színészileg idén Nathan Stewart-Jarrett (Ian) jelentette a csúcsot nálam, amikor Becky közölte vele a hírt, valamint Paul Higgins (Dugdale) is szuper volt. Amúgy én úgy nézem az Utopiát, hogy egyik főszereplő karaktert sem bírom igazán, kivéve a két Hitmant, legfőképp Arbyt (én már nem így hívom), mert ők szerintem betegesen jó figurák.

Jersey - 2014. 08. 15. 12:38

Nézettség: ismerek olyan embert, akinek mikor elkezdtem mesélni a sorozat és a valóság problémái közti szoros kapcsolatot, azt mondta, hogy őt nem érdeklik az ilyen baromságok. Majd az okosok kitalálják, hogy legyen, Őt békén lehet hagyni ezekkel a gondokkal.

Sok ilyen ember lehet. Nekik fáj a tudat, hogy pl. a 2050-es dátum a halakkal, és sok minden más igaz. Ők sem nézik az Utopiát. Ezen egy kisgyermekes anyuka simán megsértődhet…

Natale - 2014. 08. 15. 12:55

@Jersey: Igen, én is pont ere gondoltam az amúgy zseniális cold open közben (tiszta kék az egész, csak hogy még inkább cold legyen, az ilyen kis apróságok miatt szeretem annyira). Nagyon keményen ki tudja verni a biztosítékot egy csomó embernél, főleg itt, ahol a népesedési politikát nyomják. Tényleg, Phillipék akár azt is felhozhatták volna, hogy az ilyen balkáni államok etnikai konfliktusok miatt igyekeznek népesedni, és ezt valahogy össze lehetett volna kötni Phillip román származásával.

CyClotroniC - 2014. 08. 15. 13:26

Bandido: Én se a védelmében mondtam, inkább csak azért, hogy valószínűleg vízválasztó karakter lehet, ami eltaszít vagy éppen beránt.

_Peter - 2014. 08. 15. 14:49

Jersey – 2014. 08. 15. 12:38

Elég megosztó témák vannak a sorozatban és a brutalitás is lehet sokaknak visszataszító. Mellékesen szerintem a közömbösség valahol nem feltétlenül negatív dolog. Így vagyunk programozva “majd lesz valahogy” és a saját életünkkel, szűkebb környezetünkkel foglalkozunk. Nem úgy kelünk-fekszünk jajj amíg én itt megettem a finom ebédem hány afrikai gyerek halt éhen, jajj amíg beírtam ezt a kommentet mennyi energia szennyezte a világot. Lehet száz év múlva már csak klónozott lazacot ehetünk, de ha a világ minden gondjára hiperérzékenyek lennénk, kb. főbe is lőhetnénk magunkat a bűntudattól vagy mindenkiből Wilson válna. :D

khj - 2014. 08. 15. 16:55

rengeteg ember nem szereti az ilyen nagyon megmondós dolgokat, képesek megsértődni ilyeneken, így talán nem is csoda az alacsony nézettség (amellett persze, hogy későn kaptunk csak release időpontot, fájóan kicsi volt a promó, ráadásul A vb idején, mikor mindenki azt nézte).
azt se felejtsük el, hogy az első részt rengeteg kritikus lehúzta, akik kvázi megsértődtek az egész összeesküvéses-margaret thatcher-es dolgon,
szóval összefoglalva rengeteg ember szűk látókörű, jól elvannak a saját gondolataikból (értsd: médiaszenny) felépített viládban és egyből elutasítják a kicsit is komolyabb, másfelől megközelíthető dolgokat.

azt mondjuk nem értem, mit nem értetek a “wilson-hasába-vési-a-kínai-nyúl-szimbólumot”, szerintem egyértelmű miért teszi. még előtte beszélget Ian-nel, elmondja neki hogy Milner mesélte, hogy olyan érzés embert ölni, mintha ő maga is vérezne belülről, aztán még ott van a Pihlip Carvel féle “minden szeretet eltűnik majd a világból” duma, innentől tök egyértelmű, hogy a hasba vésett Nyúl szimbólum utalt erre a “belülről vérzek” dologra.

Nálam egyébként csak a Die Antwoordos “i fink u freaky and i like you a lot”-os utalás miatt kap 10/10-et az évadzáró,
Ian megmentette lényegében a világot, szeretnék harmadik évadot, de őszintén, nem tudom mit lehetne mégebből kihozni, már megint elrabolták csóri szereplőket valahová, ha csak egy újabb 40-50 perces szpesöl lezáró epizódot is kapnánk, nem tudom , hogyan lehetne belesűríteni abba Dennis Kelly egy újabb évadnyi ötletét.

ubul - 2014. 08. 15. 17:24

khj: ezért legyen kevesebb rész :) Luthernél is bejött, bár ott azért lehetett volna még 1 évad :D

paranoid android - 2014. 08. 15. 18:54

“Nálam egyébként csak a Die Antwoordos “i fink u freaky and i like you a lot”-os utalás miatt kap 10/10-et az évadzáró,”

Tényleg, a Die Antwoord idézeten én is nagyot néztem.

“Ian megmentette lényegében a világot”

Inkább “csak” a jelenleg élő emberiség nagy százalékát. A világ meglett volna nélkülük is.

Collector - 2014. 08. 16. 17:53

Az Antwoord-os i fink you-n behaltam, szinte hallottam, ahogy az énekes tolja a refrént :)

Nekem tetszett végig az évad, az utolsó pár perc a cliffhangerrel már annyira nem. Az első évad vége lezártabbnak tűnt a maga lezáratlanságával is, mint ez.
A cold open perfekt volt, zavarbaejtő, sokkoló és valós, az alatta szóló zene pedig annyira hangulatos, alig várom miatta, hogy kijöjjön az s2 soundtrack-je.

Don Fanucci - 2014. 08. 20. 01:08

“Szintén nem tett jót az összképnek, hogy idén már nem volt akkora tere a nyomasztó, sötét bizonytalanságnak”

Szerintem az Utopiának nem az a lényege, hogy a bizonytalanságaival állandóan nyomasszon, hanem hogy a legmagasabb minőséget nyújtsa. Ezt ugyanúgy megtette idén, mint tavaly.

Én semmilyen színvonalesést nem érzékeltem. Igaz, szélsőségesen elfogult, őrült – megkockáztatom, bár ilyet ritkán mondok sorozattal kapcsolatban, és a szót sem szeretem – rajongója vagyok.

Nagyon-nagyon várom a harmadik évadot, és reménykedem, hogy nemcsak, hogy lesz, de ezúttal nem kell majd másfél évet várni rá. Fene sok volt most ez nekem és túl kevés a hat rész, hogy csillapítsa a mérhetetlen étvágyamat.

Főleg, mert olyasmit, mint ez, még sehol nem láttunk és meggyőződésem, hogy nem is nagyon fogunk. Ugyanis ez színtiszta sorozatművészet…

evergreen976 - 2014. 08. 20. 18:58

Részemről 10/9 a sorozat, zseniálisnak tartom és köszönöm hogy láthattam.

ubul - 2014. 08. 25. 07:27

kb. mikor lehet tudni hogy berendelik -e ? vagy ilyenekre nincs konkrét időpont angoloknál?

m76 - 2014. 08. 25. 10:49

Nem értem miért értelmezik többen a végét cliffhangernek. Szerintem abszolut nem az. A másik, hogy miből gondoljátok, hogy egy esetleges új évadnál nem lehet új szerplő(ket) behozni? Mivan ha ezzel az elrablással Ian-ék története véget is ért? Wilson bedugja őket egy barlangba azt kész. Majd valaki más kezd nyomozni az összeesküvés után.

A másik, hogy nem a sterilizálást akarják eldugott elszigetelt területen csinálni, hanem a russian flu kieresztését, hogy kevesebb ember haljon meg, ettől még a világon mindnehol terjeszteni fogják Janus-t. Nem járványt akarnak csinálni, hanem a járvány lehetőségét elhinteni, hogy az emberk önként menjenek oltásért.

A második évad nem volt annyira izgalmas mint az első, de hangulatban ugyanazt a szintet hozta.

Nem értem miért ekkora a közömbösség a folytatásra. Azért mert ti nem tudjátok elképzelni, hogy mit lehet még kihozni belőle nem jelenti azt, hogy nem tudnak kitalálni semmi érdekeset. Én ugyanúgy fogom várni az esetleges 3. évadot ahogy ezt is vártam.

ubul - 2014. 08. 25. 12:59

“Nem járványt akarnak csinálni, hanem a járvány lehetőségét elhinteni, hogy az emberk önként menjenek oltásért. ”

ezt szó szerint így is mondta Wilson. Ezért is fura a sok értelmezés.

PTOBI - 2014. 11. 29. 23:41

Nagy élmény volt! Mindkét évad, főleg az első. Nem értem az embereket, nem értem, hogy csökkent le ennyire a nézettség. Általában csalódott vagyok, amikor egy jó sorozatot nem folytatnak a nézettség miatt, pedig lett volna benne még fantázia. Jelen esetben még inkább csalódott vagyok, hiszen ez volt életem egyik legjobb sorozata, ha nem a legjobb.
A HBO pedig…
Nem bízom az amerikai tévécsatornákban, így a HBO-ban sem.
Más színészek, más stáb, nem lesz ez már ugyanaz.
Bele se fogok nézni, mert kár lenne csalódni, ezután a zseniális első, és nagyon jó második évad után.
Néha, még azok a karakterek is képesek maradandóvá válni számomra, akik végig idegesítettek, gondolok itt Becky-re vagy Grant-ra és Ian-re.
Dugdale-el együtt tudtam érezni, Alice aranyos volt, Jessica lenyűgöző tudott lenni, Lee különleges volt, Milner kitűnően felépített karakternek bizonyult. Wilson elképesztő fejlődésen/változás ment keresztül a sorozat során, és kimagasló karakterré nőtte ki magát, a végére tényleg magasan vert mindenkit. A személyes kedvencem pedig Arby volt, akire nem tudok rosszat mondani.

So…
“Where is Jessica Hyde?”

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz