login |

Metal Hurlant Chronicles 2. évad (aka. Heavy Metal)

2014. 08. 15. 15:01 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: antológia, Európa is létezik, kritika,

Itthon Heavy Metal volt a címe ennek a francia, de angol nyelvű, amerikai színészekkel (is) készített scifi-fantasy antológiának, melynek 1. évadjáról itt írtam. A véleményem a 2. évadot követően is egybecseng az akkorival, szóval érdemes elolvasni előtte azt is, de továbbra is tartom, hogy hiába szörnyűek olykor színészek, vagy gagyi a hangalámondás és megvalósítás, mindössze hat darab 20 perces történetről van szó.

Mondanám azt, hogy jó antológiához híven teljesen különállóak a sztorik (csak az égen áthúzó bolygódarab köti össze őket), de ezúttal több összefüggést is felfedezhettünk, illetve akadt átjárás is, hiszen az egyik történetben szereplő mellékkaraktert a következő sztoriban főszereplőként láttuk viszont. Ráadásul a fináléban nem csak a 2. évad némelyik részére utaltak vissza, hanem első szezonosokra. Elég meglepő végeredménnyel.

A 2. évados rövid történetek egy kivétellel ezúttal is valamilyen csattanóra voltak kihegyezve, azonban fura módon ezek egyike sem volt igazán ütős, tehát csak a lezárásért, egy esetleges jó ötletért nem biztos, hogy megéri végignézni a 20 percet, ha már az első pár perc is unalmas.

Azonban talán egyik részt sem tudnám nagyon lehúzni, mert mindben akadt valami érdekes, vagy éppen olyan momentum, ami azzal az ígérettel kecsegtetett, hogy valami jót fogok látni – más kérdés, hogy ezek az ígéretek sajnos nem igazán teljesültek, még a 2×06-ban is ért bőven csalódás.

Idén hat sztori jutott a két órára, mindegyik korábban nyomtatásban is megjelent. Akadt köztük scifi, techno-fantasy és western is – a sorozatot nem is nagyon tudnám önmagában értékelni, hiszen minden epizód önmagában kezelendő. Átlagosan ismét csak 3-4/10re lőném be a látottakat, de a műfaj rajongóinak talán jobban bejönnek a látottak.

  • 2×01 – The Endomorphe (Michael Jai White): Az öntudatra ébredt mesterséges lények és az emberek háborújában utóbbiak csak egyféleképp győzhetnek. Egy kis csapat vállalkozik a lehetetlennek tűnő feladatra. Promó.
  • 2×02 – Whiskey in the Jar (Michael Biehn, James Marsters): Western sztori helyi banditákkal és egy furcsa képességekre szert tevő orvosról. Promó.
  • 2×03 – Second Chance (Scott Adkins): Egy szerencsejátékos űrhajós híres kincs lelőhelyére utaló tippet kap egy örömlánytól. Promó.

  • 2×04 – Loyal Khondor (John Rhys-Davies – író: Alejandro Jodorowsky): Az uralkodó lányát csak úgy mentheti meg egy hű alattvaló, hogy előkerít egy távoli bolygóra menekült alkimistát. Promó.
  • 2×05 – Second Son: Egy elátkozott királyi udvarban láthatjuk két testvér vetélkedését – az idősebb folyton megalázza a fiatalabbat, aki bosszút forral.
  • 2×06 – Back to Reality (Doinique Pinon, Jimmy-Jean Louis): Nekem ez a mesterséges élményes, fantáziagyáros rész jött be a legjobban.

12 hozzászólás Ne habozz!

Annatar - 2014. 08. 15. 15:19

Egy kis kiigazítás: az 1×02-ben James Marsden helyett James Marsters szerepelt ;)

Igen, az idei részek valahogy egy kicsit laposabbak voltak, mint az első évadban, de összességében azért nem volt rossz. A 6. rész volt tényleg a legjobb és legmeglepőbb.

winnie - 2014. 08. 15. 15:20

ehh, köszi.

Bruce - 2014. 08. 15. 15:40

szinkronnal várható ez mint az első évad?

b - 2014. 08. 15. 15:45

na erre kíváncsi leszek, nekem az első évad nagyon bejött a történetek miatt

energy - 2014. 08. 15. 17:24

Nekem az első rész, azzal a sok füsttel, nagyon kiábrándító volt.

m76 - 2014. 08. 15. 19:08

Az első évad sem a csúcsminőségről volt híres, de ez még annál sokkal jóval gyengébb. Egyedül az utolsó történet ami ér egy keveset. A többi rész nagyon meh, max az átjárások / visszautalások érdekesek.

Nekem az első évad nagyon bejött, de ez sajnos csak azért nézhető mert nincs semmi más a témában.

stargatelost - 2014. 08. 15. 20:22

Ez a második évad nagyon rossz volt, durván alul múlta az elsőt. Ott még érdekesek voltak a sztorik valamennyire, meg a csattanók, de itt?

Minden rész unalmas, érdektelen, nevetséges stb… volt. Az a westernes de rossz volt, te jó ég. Meg a negyedik rész is legalja kategória.

Mit tudni, lesz 3. évad? Ha hasonló színvonal maradna, remélem nem…

CashTankinson - 2014. 08. 15. 21:55

Elismerem, hogy sok tekintetben gyenge a sorozat, de elég kevés sci-fi sorozat van, ráadásul amik vannak, azokat is sokszor elég költséghatékonyak. Szóval hadd legyen csak folytatása. Ha lesz, nézzük, ha nem, nem, ennyi.

energy - 2014. 08. 15. 22:34

Megnéztem a többi részt is, de minek?! Lapos, kiszámítható… Még az utolsó volt a legjobb, de ilyen részek mellett, ez nem sokat mond.

Poghy - 2014. 08. 15. 23:16

Szerintem nem volt rossz az 1. évad, úgyhogy tuti csekkolom ezt is. Igaz, hogy a cgi nem volt a legtutibb, de a színészi alakításokat nem fikáznám (főleg James Marsterst, örömteli hogy őt viszontláthatjuk a 2. évadban). Meg hát még mindig kevés a sci-fi, szóval már csak ezért is ránézek.

kiskiraly - 2014. 11. 02. 14:52

Tudomásom szerint lesz 3. évad, de ezúttal már nem antológia lesz, hanem állandó szereplőkkel fog készülni.

kiskiraly - 2014. 11. 02. 14:56

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz