login |

Pilot: Black Jesus

2014. 08. 16. 20:30 - Írta: human

13 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Figyelmeztetéssel kezdeném: aki nem bírja az afro-amerikai szlenget, az semmiképp ne nézzen bele a sorozatba. Na, ha ezen túl vagyunk, akkor lássuk is milyen lett a zseniális The Boondocks (‘Kertvárosi gettó’) készítőjének élőszereplős próbálkozása, amit ugyancsak az Adult Swim mutatott be.

Röviden válaszoljak? Baromi jól sikerült a Black Jesus. De ebben benne van az is, hogy bírom ahogy beszélnek. Tudom, klisé, hogy egy fehér idiótának ez tetszik.

A lényeg: a sorozat arra az ötletre épül, hogy ha most születne Jézus, fekete bőrszínnel valami lepukkant környéken, akkor mivel töltené az idejét. Nem vagyok annyira otthon a témában, de még nekem is kiszúrta a szememet, elfuserált apostolok veszik körül, szóval lesznek itt áthallások a Könyvre, de mindeközben nagyon jól lehet szórakozni.

A dumákon kívül még az tetszett nagyon, ahogy Jézus, ahogy azt kell, mindenre pozitívan reagál, vagyis elsőre sokszor negatívan “a k*rva*nyad”, de rögtön hozzáteszi, hogy “azért szeretlek testvérem”, teljesen hihető arccal – egyszerűen öröm nézni. Meg azt is, ahogy az emberek kezelik a létét a közösségen belül. Valahogy süt az egészből a “nem szar az élet”-hangulat.

Szerencsére azt a húzást, hogy mégsem ő Isten fia, már most eldobták, mivel csodákat művel a csávó, szóval tényleg úgy épül fel a Black Jesus, ahogy pár bekezdéssel ezelőtt említettem. Nincs itt semmiféle “őrült”-szál vagy hasonló.

Később gondolom jobban érezhető lesz, hogy mi volt Aaron McGruder terve ezzel az egésszel, de a pilot mindenképp különleges élménynek, nem mindennapi komédiának bizonyult.

13 hozzászólás Ne habozz!

Fogoly András - 2014. 08. 16. 21:10

A Black Jesus hallatán rögtön ez ugrott be ! :D
https://www.youtube.com/watch?v=qno_-qn_4A8

VDani - 2014. 08. 16. 21:40

Bírom az afroamerikai szlenget, rapet is szeretek hallgatni, és heti 20 percben vicces is lehet. Viszont ez nem jött be, túl tömény, a 20 másodpercenkénti beepek pedig rohadt idegesítőek.

desnig - 2014. 08. 16. 22:24

A pilot egy 20 perces gettos hulyeskedes. Nem rossz, de ennel tobb kell, hogy hosszabb tavon megtartsanak.

Luke - 2014. 08. 16. 22:32

Pilot szerintem is egy kicsit erőltetett volt, de azért szerintem még maradok a folytatásra :)

NLZ - 2014. 08. 16. 23:15

Uncle Ruckusnak ez nagyon nem tetszik.

Alterego9 - 2014. 08. 16. 23:23

Elég mélyen észre lehet már venni a párhuzamokat a Könyvből.

Maggie= Mária Magdaléna
Vic= farizeus
Fish= Péter

etc.

pytta - 2014. 08. 17. 23:13

Te jóég… Ez valami borzasztó gyenge volt így kezdésnek.
Mondjuk én abban a hitben voltam, hogy animáció lesz, szóval így, hogy kiderült számomra, hogy élőszereplős, már eleve hátránnyal indult. Talán még websorozatnak is gyenge lenne, nulla sztori, gyenge ötletek, és még sokkal-sokkal gyengébb színészi “játék”, béna jézusos poénok (nem csoda, hogy erre még a katolikus liga sem akadt ki, nincs mire :) ). Szóval polgárpukkasztásnak, vagy idióta humornak ez rohadt kevés, egyébként viszont nincs értelme az egésznek…

winnie - 2014. 08. 18. 04:52

hiába, az adult swim élőszereplős cuccaihoz is kell egy világnézet, ld. easgleheart, ntsd: sd:: suv vagy your pretty face is going to hell, meg tsai.

pytta - 2014. 08. 18. 11:08

Ja, de pl. az NTSF:SD:SUV klasszisokkal jobb volt ennél, és amúgy pont arra gondoltam a Black Jesus nézése közben is, hogy talán 10 percben még elmenne szódával, bár itt azért más problémák is vannak…

Babity - 2014. 08. 21. 17:42

Szerintem k***a jó! :D Igazi kikapcsolódás, tele eltúlzott, tipikus feka-sorozatos jelenetekkel. Egyedül azt bánom, hogy feliratot nem találtam hozzá (angolt se), így egy csomó poént nem értettem teljesen…hát még ha azok is meg lettek volna! :D

winnie - 2014. 08. 29. 12:00

pilot alapján: én sekélyes vagyok, mert a niggaduma marha jó és bejön, de maga a sorozat semmi extra. oké, jópofa, nem annyira gáz, mint sok adult swimes cucc, és mivel nem tíz perces, van flow-ja is, de nem lenne nézős azért.

ZOD - 2014. 09. 12. 20:20

“Több kell h megtartsanak, maradok a folytatásra”….ilyen önelégült, mainstream, szar dumákat Istenem

mogsta - 2015. 08. 21. 09:20

ez volt az idei augusztus huszadikai dara, bejött, várom a 2. évadot

egy pár üveggel jöhetne errefelé abból a paradicsomszószból… =)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz