login |

Pilot: Selfie

2014. 08. 21. 21:30 - Írta: human

22 hozzászólás | kategória: 2014/15, kritika, pilot-mustra,

Don’t you dare google me!

Ezzel akkor én is elkezdem a hivatalosan és nem hivatalosan kikerült őszi pilotok bevizsgálását. Az egész jó visszhanggal bíró ABC-s komédia, a Selfie jó választásnak tűnt arra, hogy felpörgessen a következő szezonra. Azt reméltem, hogy olyan minőséget hoz, ami után még jobban várom a többieket, de ez nem jött be.

Kezdjük ott, hogy egy hányós jelenettel indít, amit még túl is húznak. Értem, miért kellett pont ilyesmi a sorozat elejére, de valami eszméletlenül gagyi volt az egész. Arról nem is beszélve, hogy az indok a hányásra annyi, hogy a főszereplő egy házas férfival szexelt. A csaj ettől dobja ki a taccsot (duplán). Aztán azt magára önti, mert… haha?

A Selfie alapja annyi, hogy van egy instafamous agyonlájkolt lány, aki a középiskolában nem volt túl népszerű, de most annak érezheti magát, mivel szexi és sok barátja van a közösségi oldalakon. Csak éppen az előbb említett eset után ráébred: egy igazi barátja sincs. Mindezt teljesen szájbarágósan kapjuk meg.

Mivel a saját brandje romokban hever a hányás miatt, így felkéri a cég magába zárkózott marketinges zsenijét, hogy segítsen neki rendbe tenni azt. Szóval valójában egy tanmese keveredik abból, hogy a hashtagek bűvöletében élő lány némi irányítással és útmutatással jobb ember lesz, olyan aki figyel embertársaira, meg hasonlók.

Túllépve a rossz poénokon és az érzelmes jeleneteken a legnagyobb problémának az tűnik, hogy ebből miképp lesz érdekes a 22 rész. Persze, simán írnak akármennyit azok, akiknek ez a szakmája, de az első részt megnézve meddig lehet húzni, hogy a főszereplő önző és ráébred a világra, na meg összejön a csávóval, aki segít neki? Ez inkább egy filmbe kívánkozik, nem 7 évadba.

A szereplőkkel nem volt bajom. Karen Gillan eléggé aranyos értetlen fejet tud vágni, de láthatóan az érzelmekkel teli jelenetek mentek neki jobban, közben John Cho bármikor elmehet hűvös és zárkózott marketingesnek.

Igazából úgy egyben volt a pilot 6/10 meg ilyesmi, annyira nem bánom a megnézését, kivéve az első pár percet, viszont a folytatás nem túlzottan érdekel, hiszen a “jaj, figyelj és élvezd a világot!”-érzés már itt is megvolt, nem kell, hogy még 13-szor elismételjék. Szóval remélem, a többi kijött pilot jobb lesz.

A szeptemberben (09.30) bemutatásra kerülő sorozatról winnie is ír kritikát, a premier után. Mivel a pilotot a csatorna tette ki, így nagy eltérések elvileg nem lesznek a mostani és a hivatalos verzió között.

22 hozzászólás Ne habozz!

Ineteq - 2014. 08. 21. 22:12

Képek alapján olyan a csaj, mintha Christina Hendricks húga lenne. Emiatt kap egy esélyt:)

superpityu - 2014. 08. 21. 22:16

ugyanez volt vele a bajom, hogy ez nem egy sorozat alap, hanem inkább film. mert a végtelenségig nem lehet semmit sem elhúzni, sem azt, hogy önző a csaaj és csak magával foglalkozik, sem azt azt hipp-hopp máris jó emberré válik. egyelőre az utóbbira van esély, de már a pilotban annyit változott a karakter, hogy hosszútávon nem tudom ezt elképzelni. persze ha kiszínezik a recepcióst és a “barátnőket” még akár jópofa sorozat is kisülhet belőle, csak addigra elveszhet a sorozat kiindulópontja.
ennek ellenére érdekel a folytatás, hogy merre veszik az irányt.

pytta - 2014. 08. 21. 22:24

Akkor jól láttam, hogy ez Karen Gillan. Úgy tűnik, mintha szegény egyre gagyibb szerepekben tűnne fel…

zolij - 2014. 08. 21. 22:31

ez a saját haja vagy még nem nőtt vissza neki és paróka?:)

JulianPlenti - 2014. 08. 21. 23:00

@zolij
hát ha tavaly júliusban még kopasz volt, és egy ember haja átlagban egy-másfél cm-t nő egy hónap alatt, akkor szerintem magadtól is rájössz :)

ALDO - 2014. 08. 21. 23:03

A leírás alapján nem igen fogott meg. 1-2 rész esélyt adok neki.

Alterego9 - 2014. 08. 22. 02:17

Nekem ez a nagyon “kortárskodó” szociális médiás alaptéma arra emlékeztet mint amikor ~50 éves filmesek akarnak mai gimiben játszódó ifjúsági sorozatot készíteni. Nem lehetetlen, de nagyon képben kell lenni hozzá, különben az eredmény vagy közhely-parádé lesz, vagy valami olyan ami pár évtizeddel le van lemaradva a korszellemtől.

winnie - 2014. 08. 22. 05:06

“Úgy tűnik, mintha szegény egyre gagyibb szerepekben tűnne fel…”

mármint fordítva, nem? ha abból indulok ki, hogy sokan a doctor who-t gagyinak tartják, amivel vitatkozni szokás.

azóta idén benne volt egy nagyon jó oculusban és egy még jobb galaxis őrzőiben, legutóbb pedig egy hiperzseniális touch of clothban. ez így növekvő tendencia. ráadásul egy kiemelt amerikai sorozat főszereplője lett, ami az átlagnál jobban sikerült. ez valóban csökkenés.

winnie - 2014. 08. 22. 05:08

“hogy ez nem egy sorozat alap, hanem inkább film”

pontosan. és a film címe my fair lady – csak itt a főhős neve nem eliza doolittle, hanem eliza dooley:) de én is kíváncsi vagyok, hogy merre indulnak el. tippre eltérnek idővel a főszáltól. itt szerencsére a cím megengedi.

BadWolf - 2014. 08. 22. 06:59

@zolij

Úgy tudom paróka, de a saját hajából.

monana - 2014. 08. 22. 07:24

Nekem tetszett, remélem van elég ötletük.

goodjohnwin - 2014. 08. 22. 09:28

Az elején a hányásos jelenettől én is majdnem kidobtam a taccsot, ráadásul éppen enni kezdtem (pedig mindig írják dietetikusok, hogy nem szabad tévézés közben enni…). Arra volt csak jó a jelenet, hogy ez lehessen a sorozat mélypontja – legalábbis remélem, annak szánták. Mondjuk ebben hittem a Millers “fingósanyu” pilotjánál is, de később csak még több ilyen undi dolog jött. Nem értem az amerikaiakat :(

orla - 2014. 08. 22. 11:28

Karen Gillan szép, és szeretem az akcentusát.
De színésznőnek pocsék.

pytta - 2014. 08. 23. 16:59

@winnie: nyilván szubjektív, hogy én mikben láttam, csak ez alapján értékeltem. Először a DW-ben, ami nálam a “csúcsa” volt, aztán az NTSF:SD:SUV-ben, ami maradjunk annyiban, hogy nem egy top sorozat (de azért, szintén szubjektíven értékelve: egy rohadt jó rétegsorozat), most meg ebben, ami így leírás alapján számomra egy nagyon sokadlagos sitcomnak tűnt, amit soha nem néznék meg… :)

Brynden Rivers - 2014. 09. 15. 21:48

Karen Gillan
network sit-com-ben

még eldöntöm :)

vikki - 2014. 09. 18. 14:16

amikor megláttam valamelyik onlájn filmnézős oldalon, azt hittem film…:D aztán pofáncsapott a fél órás videó és elgondolkoztam, hogy erről hány bőrt akarnak lehúzni?! aztán (szóismétlés) rájöttem, hogy nem érdekel, mert csípem John Cho-t és meg fogom nézni valszeg a következő részt is. #yolo :D

Viv - 2014. 10. 05. 08:00

Nekem nagyon bejött. Talán, mert pont az én generációmról szól. Totál ismerős volt, amikor a kígyóval játszott magányában, sőt, az insta, twitter, facebook vonal is megvan… :)
Tegnap azt mondták, én vagyok az egyetlen nő, aki szexinek tartja az ázsiai pasikat. Szóval John Cho miatt is muszáj lesz néznem :)

Thomas - 2014. 10. 05. 14:06

Most néztem meg, és pont olyan volt, mint amire számítottam:) Karen Gillan zseniálisan hozza ezt a figurát, akkorákat nevettem rajta:) Nem is tudom, hogy legjobb sitcom színésznőnek vagy eyecandy-nek jelöljem majd:) Remélem, hogy azért nem fog túlzottan megváltozni, mert akkor min fogunk nevetni?:)
Ja igen, és végre egy egykamerás komédia, amelyiknek eltalálták a tempóját, amiket mostanában néztem, mind úgy pörgött, mint a búgócsiga, ezért szeretem jobban a többkamerásakat! De ezzel itt most remélhetőleg nem lesz gond:)

harmundo - 2014. 10. 06. 21:53

Most fejeztem be az első részt, és nálam telitalálat. Bár gondolom nem lesz hosszú életű a sorozat.

winnie - 2014. 10. 11. 17:39

1×02: 6/10. A folytatás nem nagyon ihletett meg, afféle “végülis”-epizód volt, tovább vitte a pilot nyomvonalát, olykor kicsit merészebb poénokkal, s közben végig azon gondolkodtam, hogy mennyire fura látni az Amerika pités MILF-csávót (megvan még?), vagy a Harold & Kumar Harold-ját ebben a kimért, tanítóbácsis szerepben. A nebulóként viszont minden tipikus húzást bevető Karen Gillan továbbra is nagyon jópofa.

Verdikt: maradok, mert Gillan és Cho még mindig jók együtt (a többiek alig szerepeltek, pedig a pilotban voltak jobb pillanataik – igaz kaptunk egy Charlie-t, aki cserébe remek volt), de idővel több kell majd egy átlagos szintnél.

goodjohnwin - 2014. 10. 22. 22:53

1×04
ha behozzák Samm Levine-t a szereplőgárdába, akkor tessék szíves rendes sorokat adni neki, ne csak elGüntherezni a karakterét – ennél többre érdemes!
(Freaks & Geeks forever)

ldavid - 2014. 11. 12. 20:03

kis magyar jelenlét “Dr. Oszkar Nagyvari” :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz