login |

Suits 4. évad: A nyári finálé – írta Benjy

2014. 08. 22. 15:10 - Írta: vendegblogger

14 hozzászólás | kategória: kritika,

Akkor most kell ütni a készítők fejét fapapuccsal? Mérhetetlenül zabos vagyok hogy az évad oroszlánrészét a párkapcsolatozás tette ki, mikor most megint bizonyították, hogy amikor jogi drámáról van szó, akkor a Suits még mindig briliáns.

Mondjuk ehhez az is kellett hogy Louis kerüljön az előtérbe, és talán ezért is volt élvezetes a zárás, mert 2 év után végre megint lehetett izgulni kicsit egy kedvelt karakter sorsa miatt. Szóval részemről egy 7/10-et mindenképp megért ez a zárás – főleg hogy a 2. évad nyári fináléja óta nem volt ilyen jól sikerült befejezés – , annak ellenére hogy az évad több sebből is vérzett egyszerre. Innentől viszont már spoilerekkel folytatom.

Szóval Louis végre kiderítette az igazságot. Igazából tetszett a megoldás, szerintem sokkal jobban jöttek ki belőle, mint a tavalyi aktás dologból. Valahol azért ironikus hogy pont a Kulcs lett a titok nyitja. Igazából ez a lépés több szempontból is tetszett.

Egyrészt így végre már nem kell erőltetni a titkolózást Mike eredetéről, hiszen most már mindenki tudja a cégnél. A másik pedig hogy Louis végre visszakerülhet a badass douchebag-státuszba, aminek megint csak örülök. Főleg azután hogy idén konkrétan önmaga karikatúrája volt az egész karakter. Szóval engem a téli premierre megvettek, egyelőre.

Az évadnak igazából két nagy hibája volt.Egyik ugye a szerelmi háromszög, amiről nem akarok többet írni. Rossz volt, felesleges és felszínes, valamint nem illet a sorozat kifinomultságába.

A másik pedig, hogy idén csak báboknak éreztem a karaktereket. Arra gondolok, hogy többször előfordult hogy nem ésszerűen cselekedtek a szereplők, hanem ahogy épp a történet megkívánta. A való életben például bármely épeszű ember bevallotta volna a főnökének, hogy akivel szövetségre lépett, az át akarja vágni a palánkon.

Ehelyett Mike inkább csak hazudozott, hiszen ahhoz hogy visszaálljon a status quo, ezt kellett tennie. De például Louis évadközi cselekedetei is teljesen karakteridegen és irracionálisak voltak.

Az évad részemről egy gyenge 6/10-et kap, de a mostani húzásukkal rám cáfoltak és bebizonyították hogy mégis van néhány ötlet a tarsolyukban. Remélem ezzel a 10 résszel lezártuk ezt a korszakot, és az új fejezetben a szerelmi melodrámázás után végre visszatérhetünk az agyafúrt ügyvédekhez, na meg a jó öreg feelgood hangulathoz.

Télen találkozunk!

14 hozzászólás Ne habozz!

choler - 2014. 08. 22. 16:12

reg volt mar olyan hogy egy resz nem 40 hanem 15 percnek tunt. nekem bejott nagyon. remelem tartjak ezt a szinvonalat. Rachel-t meg nem ertem minek tartjak, egyszeruen sulytalan a szerepe. Mike karakterenek is csak jobb lenne.

kaito - 2014. 08. 22. 18:23

elég fura ezt olvasni, szerintem ez volt az évad egyik leggyengébb része, jobb lett volna az előzőnél lezárni. pont itt volt a legtöbb érzelmi melodrámázás, gyenge forgatókönyv (logikátlan és kiszámítható), béna rendezés és alakítások (főleg louis-nál, az exével és a végén).

Soma - 2014. 08. 22. 19:24

Én sem értek egyet. Szerintem a karakteridegen, és melyik karakternek mit csak a status quo megőrzéséért kell csinálnia dolgok itt jöttek ki leginkább. Mike, akinek mindenre van válasza, mindent tud, és elvileg harvardi diplomával rendelkezik, nem tudja mi is az a kulcs, amit birtokolnia kéne. És még akkor sem veszi le, hogy gond van a kulccsal, mikor Louis idegesen reagál a második kérdésre. Nem is gyanakszik, aki eddig mindent megoldott. Majd visszamegy és megint felhozza, hátha. Számomra ez a karakteridegen, és csak a status quo fenntartására irányuló lépés, hogy Louist egyből visszarángassák. Sokkal jobban tetszett volna ennél, ha el sem megy, és másból csinálnak drámát, Rachel meg szerintem nem szerepel mostanság annyit, hogy az zavaró legyen, ennyire jó, hogy van.

JulianPlenti - 2014. 08. 22. 21:19

Somát erősítem, az a kulcsozás nagyon gyenge (karakteridegen) volt. Rachel engem ebben az évadban nem zavart, Donna inkább, tudom, hogy neki a státusza nem _csak_ titkárnő/asszisztens, de néha olyan hangot engedett meg a főnökeivel szemben, ami szerintem már sok volt… (vagy csak én dolgozom Harvey-nál is keményebb főnökkel, nem tudom…)

Eni - 2014. 08. 22. 21:35

Nálam lecsapott a kasza. Nem várom meg, hogy mi lesz télen mert nyilvánvaló. Kezdik előről az egészet. Mike-Harward, bullshit, name on the door, Mike-Rachel, megint 1-2 bullshit és újra előről…

kaito - 2014. 08. 22. 21:45

igen, pont ez a _kulcs_pont volt az olcsó írói húzás (minden néző sejti a mindenttudó zsenin kívül). karakteridegen szónak adnék én is plusz pontot, nem is említve harvey-t, aki harmadjara is kerít melót a nem kedvelt volt kollegájának.

topofthemorning - 2014. 08. 22. 22:29

Nagyon belterjes lett az egész, ugyanazok a problémák pörögnek már mióta, és így egy szintnél feljebb nem lehet vinni a feszültséget és a minőséget. Kár, mert amúgy a karakterek többsége jó. Csak mintha már a színészek is unnák kissé.
Borítani kellene egy nagyot, kockáztatni. Persze majd hülyék lesznek a készítők, ha olyan számokat hoznak, amilyeneket.

Shasha - 2014. 08. 23. 13:02

Yes! Suits is back! :) Pearson. Specter. LITT!

payskin - 2014. 08. 24. 00:27

Hát, én aztán tényleg szoktam hőbörögni, ha valamit már kilométerekről lehet látni előre (mint a Mike-Rachel szenvedést részeken keresztül, például, hogy ilyenek kinek fordulnak meg egyáltalán a fejében, és miért kap írói állást, ez egyszerűen őrület), és talán hülye sem vagyok teljesen, de ezt a kulcsos dolgot abszolút nem láttam előre.

Mike nem a kulcs miatt ment Louishoz, hanem mert félt, hogy valami hülyeséget csinál. Én is féltem, hogy nehogy már kiírják a legjobb arcot az egész sorozatban, és fél szemmel már az Google-t néztem, hogy Rick Hoffman elmondta-e Ausielónak, hogy ő akart elmenni, mert megunta a karaktert, kapott egy jobb szerepet vagy egyszerűen kiírták. Lehet, hogy emiatt közben nem figyeltem, mert végül is voltak jelek, hogy ennek a rohadt kulcsnak köze van a Harvardhoz, de az eszembe se jutott, hogy megint erre akarják kifuttatni.

Így viszont az utolsó 5 perc akkorát ütött, mint az ólajtó. Vissza lehet nézni, eddig nagyjából minden Suits szezonzárót húztam, hogy mennyire gáz volt, de ezt most odatették. Sajnos az évad viszont langyos volt, főleg a tényleg kilométerekről látható, és fájdalmasan felesleges szerelmi baromság miatt.

m76 - 2014. 08. 24. 16:56

Én pont ellenkező véleményen vagyok. Az évad sóval elment, de ez a nyári fináli röhelyes volt, az egész kulcsos sztori olyan átlátszó volt abban a pillanatban, hogy először szóba került. De reménykedtem, hogy nem oda lyukadunk ki megint, de

Nem volt elég azt hittem végre már túlléptünk Mike titkán erre megint előhozakodnak vele, hogy kiderül. Hányszor fogunk még ide visszakanyarodni? Következő évad vagy téli finálé meg az lesz, hogy Katrina is megtudja vagy mi? Agyam eldobom. A végén egész New-York tudni fogja a “titkot”.

Elfecséreltek egy évadot a semmire, meg egy remek vendégszereplő karaktert, bár remélem még visszatér mint főgonosz ellenfél Eric Roberts, mert elég jó karaktert csináltak neki, csak történetet nem tudtak hozzá írni.

A legnagyobb baj a görcsös ragaszkodás a status quo-hoz, sokkal tovább kellett volna engedni a szálakat, Mike kilépését, meg Louis kirúgását se kellett volna azonnal visszacsinálni, de még a Rachel – Mike kapcsolat is tarthatott volna hosszabb szünetet

Ezzel saját maguk alatt vágják a fát az írók, mert ha mindent azonnal visszacsinálnak innentől semminek nem lesz súlya a sorozatban, mert úgyis minden visszaáll a status quo-ba 1-2 részen belül. És sajnos önmagában a visszaállás mikéntje nem elég érdekes és kidolgozott ahhoz, hogy csak azért nézzem a sorozatot.

A sokat szidott 3. évad ehhez képest mennybemenetel volt.

Nincs mit kertelni mélyponton van a sorozat, és a téli premier-nél már lendülhet a kasza ha rossz irányba mennek tovább, vagy nem látom a kiutat ebből a veremből.

Az évad 5/10 a finálé 3/10 nekem.

Encsi - 2014. 08. 24. 23:06

Az egész évad mélyrepülés volt, és ez a mostani rész végre-végre jó lett volna, ha…. bakker, már megint ez a húzás a végén? Komolyan, x év alatt nem ült le ez a szerencsétlen Mike Harvey-val, és beszélték végig a titkos harvardkódokat, egyetemi profok flúgjait, meg hogy mit kapnak a legjobbak a diploma mellé. Mi jön még, a jövő évadban valaki kitalálja, hogy sosem látta még Mike hímzett monogramos harvardi zsebkendőjét?

A következő évad elején még meglátom, de esélyes részemről a kasza.

Roland - 2014. 08. 26. 22:25

ki*aszott jo resz volt:D varom a telet:)

Gabi - 2014. 08. 31. 05:22

Én Suits fan vagyok :) Nagyon szimpatikusak a szereplők. Most néztem meg a 10.részt huhhh nekem nagyon tetszett,Louis egy igazi “kemény legény ” lett,nagyon jó volt. Várom a folytatást ….

Tomi - 2014. 10. 14. 15:51

Szerintem nagyon jo volt az evad felenek a masodik fele! Imadtam minden percet, voltak jo poenok, drama a szerelmi resz meg sajnos minden sorozatba kell es a lezaras meg zsenialis volt. Litt nagyon jol jatsza a szerepet folyamatosnan o a sorozat legjobb karaktere, Jo evad volt eddig nalam 10/9.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz