login |

Emmy 2014 – A díjazottak

2014. 08. 26. 05:28 - Írta: winnie

61 hozzászólás | kategória: díjátadó, hírek,

human ismét liveblogolt (köszi!), ti velünk tartottatok, én pedig, mivel egy ideje már 4-kor kelek, beszálltam a végére. És persze összefoglalom a nyerteseket, amíg a többiek aludni térnek. Várjuk a bólogatásokat és ellenkezéseket.

A Breaking Bad – True Detective-csörtét a Breaking Bad nyerte, de a TD egy rendezői díjon (meg a múlt heti 4 egyéb szobron) kívül semmit nem vitt haza – tudjátok, csak a szokásos. Hiába jó nagyon valaki egy díjátadón, ha van nála jobb, akkor nem fog nyerni. Még akkor sem, ha minden más évben nyerne. (Mondjuk ugyanezt leírtam volna akkor is, ha a True Detective nyer.)

A több kategóriáról: a Modern Family-láz és Jim Parsons imádata még mindig nem múlik, a tévéfilm/minisorozat kategóriában szinte minden díjat sorozatok vittek el, mert ide nevezték őket. Az HBO megpróbálta a True Detective-vel betartani a szabályokat, de nem jött be. (A The Normal Heart egyetlen szerencséje, hogy a fő kategóriában szétszedték a tévéfilmeket és a minisorozatokat.) A kérdés csak az, hogy ha a Fargo, a Sherlock vagy az AHS is sorozatként indulna, akkor vajon hogy néznének ki a fő kategóriák?

A tippversenyünket CyClotroniC nyerte 8 találattal, új csúccsal, gratula! Mögötte aky és blackheart teljesített még remekül 7-7 jó tippel, ők nem bíztak a Modern Family zsinórban ötödik győzelmében. (Érdekesség, hogy már az első két díj után is csak egy 100%-os volt, pedig én is eltaláltam, hogy a Mom kapni fog egy Emmy-t.)

Legjobb dráma: Breaking Bad

Legjobb komédia: Modern Family

Legjobb színész (dráma): Bryan Cranston (Breaking Bad)

Legjobb színésznő (dráma): Julianna Margulies (The Good Wife)

Legjobb színész (komédia): Jim Parsons (The Big Bang Theory)

Legjobb színésznő (komédia): Julia Louis-Dreyfus (Veep)

Legjobb mellékszereplő (dráma): Aaron Paul (Breaking Bad)

Legjobb mellékszereplőnő (dráma): Anna Gunn (Breaking Bad)

Legjobb mellékszereplő (komédia): Ty Burrell (Modern Family)

Legjobb mellékszereplőnő (komédia): Allison Janney (Mom)

Legjobb reality-verseny: The Amazing Race

Legjobb talkshow-szerűség: The Colbert Report

Legjobb minisorozat: Fargo

Legjobb tévéfilm: The Normal Heart

A legjobban megírt epizódok (dráma/komédia) a Breaking Bad – 5×14 és a Louie – 4×03 voltak, rendezésben a True Detective – 1×04 és a Modern Family – 5×18 vitte el a pálmát.

A tévéfilm/minisorozat kategóriában a legjobb férfi főszereplő Benedict Cumberbatch (Sherlock: His Last Vow) lett, míg a legjobb női főszereplő Jessica Lange (American Horror Story). A mellékszereplő díjakat Martin Freeman (Sherlock) és Kathy Bates (American Horror Story) kapta, az írói-Emmy-t pedig a Sherlock: His Last Vow.

Ezek voltak az idei jelöltek, itt lehet csekkolni az összes díjat (és a hivatalos oldalon is), itt meg a múlt héten kiosztottakat.

61 hozzászólás Ne habozz!

Vektor - 2014. 08. 26. 05:38

A Fargo és az AHS jó kategóriában van, a True Detective-nek is ott kellett volna versenyeznie. Képtelenség egy olyan sorozatot, amelynek évadokon át építik a történetét, karaktereit, összemérni egy olyannal, amit lezárnak egy évad alatt, és a karakterek nem térnek vissza, egyszerűen két különböző kategória.

winnie - 2014. 08. 26. 05:58

vektor: no offense, de ezt totális bullshitnek tartom. a sorozat az sorozat. minden más technikai manipuláció, szánalmas kapálózás az fx-től, hogy díjakat kapjanak. egyetlen halvány érvet esetleg fel lehet hozni mellettük, de egyébként egy szakajtónyi amellett szól, hogy sorozatok. naná, mert egyébként tényleg azok. szegény valódi minik meg tévéfilmek…:)

az, hogy ki mit építkezik…, az inkonzisztencia ott van a sherlocknál is, ott építkeznek, na bumm. szóval ez nem jó érv. azt meg a formátum alapján gondolják tévéfilmnek. de akkor a formátum itt is számítanak.

vagy mi van akkor, ha a fargo-nál úgy döntenek, hogy mégis folytatják? elveszik a díjat?:) meg egyébként is, nehéz lenne határt húzni. ha egy karakter “átmegy” egy köv. évadra, akkor az még minisorozat?

nem sorozatokat hasonlítanak össze, nem építkezést, hanem részeket az emmy-elvek miatt. mindent össze lehet hasonlítani. de a fentieket úgy is érthetném, hogy a minisorozat vagy a sorozat könnyebb helyzetben van az indokod miatt. de melyik indulna nagyobb esélyekkel? amelyik építkezik, vagy amelyik nem? korábban (tudtommal) nem találtak ki ilyet.

de ilyen alapon szét lehet kapni országos és kábel sorozatokra az egészet, mert “jaj, 22 részesek vagyunk, mi nem tudunk olyan jók lenni!” tudom, hogy az ahs vagy a fargo minden szezonja mehetne külön címmel és akkor mini lenne, de ez csak technikai kérdés és csak technikai jellemzők alapján ne legyen már besorolás.

Sony - 2014. 08. 26. 06:11

Modern Family…most komolyan? OITNB-nek nyernie kellett volna.

Otto - 2014. 08. 26. 06:53

szerintem OITNB nem elég erős komédia vonalon, inkább dráma, esélye nincs így
BB helyett jó lett volna legalább 1-1 TD/House of Cards-t látni, na majd jövőre

(Jim Parsons kapja a milliókat meg a díjakat, én tényleg nem értem mire)

Vektor - 2014. 08. 26. 07:09

Jövőre nagyon érdekes lesz az Emmy Breaking Bad és True Detective nélkül. Nyer az utolsó évadával a Mad Men? Vagy a Game of Thrones és a House of Cards fog csatázni? Most mondanám, hogy a Masters of Sex befuthat a második évadával, de az alacsony nézettség mellett olyan érzése van az embernek, hogy senkit sem érdekel igazán a sorozat.

Mik az drámák, amik befutnak egy erős első évaddal május végéig? A The Leftovers túlságosan megosztó ahhoz, hogy bármi esélye legyen az Emmy-n. A Showtime-on jön a The Affair, ami robbanthat ősszel, mint pár éve a Homeland. Az HBO-nak gondolom nem lesz több új drámája az Emmy-ciklusban a Leftovers mellett.

winnie - 2014. 08. 26. 07:12

“(Jim Parsons kapja a milliókat meg a díjakat, én tényleg nem értem mire)”

költői, gondolom, de a milliókat azért, mert valami durva sikeres a sorozata. a díjakat meg gondolom, azért, amiért annak idején az 1. évad során mindenki istenítette és imádta őt. azóta nem lett rosszabb, hozza ugyanazt a szintet, gondolom:) ezeknek a színészeknek a legjobb. megteremtenek egy karaktert és utána ugyanazt kell csinálniuk sok-sok éven át, mert ezt várja el tőlük a közönség.

de cserébe jelölték őt a normal heartért is – és ott nem nyert.

Vektor - 2014. 08. 26. 07:21

winnie: Ennyi erővel akár a Band of Brothers/The Pacific is sorozat lehetne, hiszen ugyanazok a producerek, a csatorna, a téma. A True Detectiv csak annyiban különbözik, hogy az író ugyanaz marad, és a második sorozat nem 9 évvel az első után jön, és persze ugyanazon a név alatt fog futni.

Vektor - 2014. 08. 26. 07:23

A többszörös szóismétlésért elnézést kérek, hosszú volt az éjszaka. :D

Thomas0406 - 2014. 08. 26. 07:40

Remélem 2020-ban is idulni fog a Breaking Bad, már több mint 1 éve vége de tényleg ne zavarjon senkit, ha nincs a TD visz mindent.

winnie - 2014. 08. 26. 07:49

vektor: de a sorozat lenyege eppen a szezonalitasa, kiveve persze az olykor hektikus gyartas miatti peldak.

winnie - 2014. 08. 26. 07:51

thomas0406: az emmyi nem erre az evre vonatkozik, hanem a tavaly junius ota bemutatott sorozatokra.

meg aztan, miert nyert volna a td? lehet, hogy akkor a house of cards nyer. vagy vegre a mad men. sosem tudjuk meg.

Vektor - 2014. 08. 26. 07:55

winnie: Akkor a Curb Your Enthusiasm micsoda? Utolsó évadok minden második szezonban jelentek meg, és hivatalosan tudtommal nincs kaszálva, szóval elvileg az is megtörténhet, hogy a kilencedik évad 4-5 évvel a nyolcadik után érkezik. Az csak az USA-ban jellemző, hogy pár kivételtől eltekintve évente jön jön egy új évad.

Jónás - 2014. 08. 26. 08:00

Thomas0406: imádom az ilyen fanokat, aki próbál a győztesbe mindegy hogyan, de belekötni, miután az – egy szubjektív véleményen alapuló versenyben – rommá verte a kedvencet :)

orla - 2014. 08. 26. 08:03

Martin Freeman megérdemelte, hogy milyen pocsék filmekben játszott eddig szegény ember, mikor ilyen jó színész.

Az írói Emmy-ért én kérek elnézést, a Last Vow miatt valami negatív díjat kellett volna kapnia Moffat-nek. Akkor már inkább a Sign of Three-t kellett volna nevezni, szerintem.

Vektor - 2014. 08. 26. 08:11

A House of Cards még túl kicsi ahhoz, hogy elvigye a fődíjat, házon belül az Orange, kategórián belül meg a True Detective teljesen elverte őket hype terén, olyan érzésem volt, mintha egy héttel a második évad premierje után már mindenki megfeledkezett volna a HoC-ról. A True Detectiv-ről szólt a szezon második fele, a Mad Men örülhetett annak, hogy idén is jelölést kapott, a GoT meg fantasy-ként, ráadásul egy másik HBO sorozat ellen esélytelen lett volna. A TD simán vitte volna a fődíjat, a férfi főszereplő díját, meg valószínűleg a forgatókönyvét is a rendező-díj mellett, ha nincs a Breaking Bad.

clegane - 2014. 08. 26. 08:13

azért jó hogy nem a Matthew nyert mert most kénytelen lesz elvállalni még további sorozatbeli szerepeket hogy begyűjtse ezt a díjat is.

asdbsd - 2014. 08. 26. 08:26

Van egy olyan szabály, hogy ha “created by” van a creditben, akkor nem lehet minisorozat kategóriában indulni, csak ha azt külön kérvényezik a készítők. Ezért nem lehet a TD minisorozat.

Ez a szabály pont arra “jó”, hogy lehessen trükközni vele. A Fargo például “created for television by”-al ment, ezért lehetett minisorozat. (:

Itt írnak még erről: http://www.businessinsider.com/true-detective-breaking-bad-emmy-nomination-2014-8
Meg legutóbb volt egy hosszabb videkonferenciás beszélgetés a témában itt a hírek között, de azt most nem találom. ):

Viorica - 2014. 08. 26. 08:40

Nagyon szurkoltam Matt Bomernek, de sajnos nem jött be.
Valószínűleg egyedül leszek a véleményemmel, de azt gondolom, ha még “in the closet” lenne, most ott figyelne a vitrinjében az Emmy-díj.

Risi92 - 2014. 08. 26. 08:42

Julianna Margulies, jaj de megérdemelte az 5. évad után!

Vektor - 2014. 08. 26. 08:53

Viorica: Ha a The Normal Heart dominált volna, és Bomer lenne az egyedüli vesztes, akkor talán valamennyire igazat adnék neked, de egyszerűen az történt, hogy az Akadémia nem szerette a filmet. A fődíjat is csak azért nyerte meg, mert HBO-s volt, tele nagy nevekkel, komoly témáról, ezért kötelező volt nekik adni.

bhead - 2014. 08. 26. 08:59

Jim Parsons számomra addig volt meggyőző, amíg nem láttam/hallottam civilben is (kb az első évad fele körül). Úgy érzem, nagyon keveset tesz hozzá a karakteréhez (kb a geekséget)azon kívül, hogy magát játssza. Ettől persze még egy szórakoztató része az egyre kevésbé szórakoztató sorozatnak, de el sem tudom mondani, hogy mennyire túlértékeltnek tartom a többszöri emmy-díjazását. Főleg azt nézve, kik mellett kapta meg évről-évre.

Benjy - 2014. 08. 26. 09:01

Na hát ez így felemás. A drámáknál viszonylag elégedett vagyok, sőt arra nem is számítottam hogy J.M. nyerni fog TGW-vel, úgyhogy annak külön örülök. Az viszont vicc hogy megint MF nyerte a legjobb komédia díjat, plusz ez a Jim Parsons hype is múlhatna már.

Lemoni - 2014. 08. 26. 09:17

Most már nem sajnálom, hogy inkább az alvást választottam éjjel, nem az én kívánságlistám lett a nyerő, a legfájóbb a True Detective/MM és Matt Bomer “vesztése” :(

nagylord - 2014. 08. 26. 09:18

Az, hogy a TD sorozatként indult az szerintem korrekt, a Fargo/AHS miniseries indulás meg nem túl indokolt, de ha lehet…
Ami viszont nem korrekt, hogy a hype miatt minden díjat hozzávágnak a Breaking Bad-hez. Ízlésről nem érdemes vitázni, szóval biztos sokaknak nagyon tetszett az egész és az utolsó évad, de TD és HoC mellett mindent odaadni az sok. Szerintem. Ennyivel nem emelkedett ki a mezőnyből semmiképpen. Szvsz a legjobb dráma és a legjobb férfi mellékszereplő díj teljesen rendben van, de a többit nem tartom feltétlen védhetőnek. Legalább jövőre már nem lesz…
http://youtu.be/wZ5R1TZwKK0

lostfanka - 2014. 08. 26. 09:31

En azt gondolom hogy ilyen eros Emmy felhozatal nagyon reg volt dramaban, TD,BB,HoC mind mind egy mestermu a maga nemeben. Ha en adtam voln aa dijat en a BB-nek adom a legjobb dramai sorozatot es MM-nek adtam volt a legjobb szereplot, MM sztem sokkal tobbet hozott mint BC ebben az evadban, viszont a BB zaroevada iszonyat feszes volt, jobb mint a TD. Ez a velemenyem uff:)

VanillaSky - 2014. 08. 26. 09:42

Modern Family még mindig? Ennyire nincs más?

winnie - 2014. 08. 26. 10:03

nagylord: az nem hype-hatás, hogy 2009 óta kapja az emmyket. az konzisztencia:)

és, ha valami sok díjat nyer, akkor az sem kiemelkedés “ennyivel”. elég, ha minden kategóriában egy arasszal jobb, mint a második.

winnie - 2014. 08. 26. 10:06

Vektor: nyilván vannak kivételek ilyen-olyan okokból, de egyelőre az emlegetett sorozatok az első 4 szezonjukban járnak, amikor a curb is éves volt.

Brynden Rivers - 2014. 08. 26. 10:06

Szeretem a Breaking Bad-et, de örülök, hogy jövőre más is kap esélyt.

A Game of Thrones szerintem esélytelen volt az idei Emmy-n a jelölt 4×10 epizódban a hack’n’slash fantasy elemek kiverhették a kritikusoknál a biztosítékot.

Peter Dinklage-nek és Lena Headey lehet jövőre esélye a duplázásra, ha azt a részt jelölik amiben ők van a középpontban (idén valamiért nem így volt)

A Netflix sorozatok nem hetente jönnek új résszel, ezért nincs körülöttük hosszú, hónapokon át tartó hype és újságcikkek sora. Ezért könnyebb is őket elfelejteni.

A Mad Men már elfáradt.

Esetleg Justified vagy SOA utolsó évad?
Mindkettő nagyon megérdemelne írói vagy sorozat Emmy-t a sokéves stabil minőségért.

ProMixer04 - 2014. 08. 26. 10:08

Breaking Bad megérdemelten tarolta végig a díjátadót.
Egyedül a férfi mellékszereplő díjat adtam volna Peter Dinklage-nek, mert a GoT 4. évadban nyújtott alakításáért, nagyon megérdemelte volna.

A TBBT-ről meg csak annyit, hogy ha valaki megnézni a Silicon Valley-t, akkor soha többé nem fog TBBT-t nézni. :D

winnie - 2014. 08. 26. 10:11

“Van egy olyan szabály, hogy ha “created by” van a creditben, akkor nem lehet minisorozat kategóriában indulni, csak ha azt külön kérvényezik a készítők. Ezért nem lehet a TD minisorozat.”

akkor lehet külön kérvényezni, ezen nem múlik.

a fargo nem saját, hanem feldolgozás, ezért sem created by. de az AHS created by. a luther is created by. és a treme is created by. a white queen nem tudom, de mivel könyv, ezért adja magát a developed by.

WiNTeR - 2014. 08. 26. 10:12

Breaking Bad: 3. évad felénél kaszáltam, annyira untam és vontatottnak éreztem. Valahogy lélektelen volt az egész. Szubjektív dolog természetesen, de ÉN olyan sorozatnak biztos nem adtam volna emmy-t, ami – feltételezve, hogy az utolsó évadok jók – az addig mutatottak alapján teljesen közepes.

True Detective: sosem szerettem a bűnügyi drámákat túlzottan, de a TD 8 része beszippantott, egyben ledaráltam az egészet. Igazi 10/10 sorozat (évad) volt, megérdemelte volna az Emmy-t (Matthew McConaughey is).

Shannen - 2014. 08. 26. 10:27

Örülök, hogy inkább aludtam az éjjel. Egyrészt, ahogy néztem a liveblogot, nem volt nagy durranás a show, plusz a reményeim sem váltak valóra (az hogy a tippjeim nem jöttek be mind az egy dolog).

Az, hogy a BB nyert nem meglepő. Na de hogy elvitték mellette a 3 színész díjat, kicsit soknak érzem. Nem azért mert nem lennének jók (mert biztos azok, nem tudom, nem néztem BB-t még), de mindhármukat díjazták már az elmúlt években, nincs arról szó, hogy nem lennének elismerve. Ezzel szemben mindhárom kategóriában lehetett volna olyat választani,aki szintén kiemelkedő volt idén, de még nem díjazták pl. McConaughey aki simán élete alakítását hozta. Szóval itt nem tőlük sajnálom a díjat, hanem azt sajnálom, hogy más nem kapott lehetőséget.

Ellenben a TD rendezői díjának nagyon örülök. Mint ahogy a Sherlock-os díjaknak is, még ha kicsit késve is kapták meg a fiúk a díjat, mert hogy távolról sem a 3×03 volt a legjobb alakításuk,sem a legjobb írás.

Az meg, hogy a komédiáknál még mindig a Modern Family és Jim Parsons a menő, nem tudok rá mit mondani…

Leginkább szívből viszont Julianna Margulies-nak örülök, annyira de annyira megérdemelte, mint ahogy az egész csapat megérdemelt volna legalább egy legjobb dráma jelölést is. Nem tudom hány olyan sorozat van, aki az 5.évadráa nem hogy tartja a szintet, de még túl is tesz a kezdeti magasságokon.

Vektor - 2014. 08. 26. 10:29

Brynden Rivers: Az Emmy nem szokott hirtelen megszeretni idős sorozatokat. A Friday Night Lights az egyetlen ellenpélda, de még ott is volt előjele az utolsó évados díjazásoknak, nem a semmiből jött.

Sepuku - 2014. 08. 26. 10:33

A Breaking Bad szerintem sem volt jó sorozat. Nem is értem, ezt a nagy lelkesedést. Végigszenvedtem majd az egészet, de az utolsó évad végét már nem bírtam. Ha addig nem alakult úgy, hogy tetszik, a lezárásra már nem is voltam kiváncsi. Azért kezdtem el nézni, mivel annyian dícsérték, de nagy csalódás volt.
A Modern Family csak pár részig bírta nálam. Úgylátszik, nem vagyok átlag sorozatfogyasztó:)

Vektor - 2014. 08. 26. 10:41

A Breaking Bad színészeinek a győzelme az epizódoknak köszönhető. Aki megnézte a beküldött részeket, az sejthette, hogy tarolás lesz. Gunn-nak nem volt riválisa, Paul-nak meg több játékideje volt, mint Dinklage-nek, és látványosabb alakítása, mint Josh Charles-nak. Cranston epizódjában három-négy olyan jelenet volt, amik külön-külön is Emmy-t nyerhetnének egy színésznek, ez volt “Az Emmy-rész”, McConaughey-nek peche volt, más évben biztos győzött volna.

asdbsd - 2014. 08. 26. 10:42

@winnie, ez pont fordítva működik. Ha csinálok egy sorozatot, ami tipikus minisorozat (mint a TD), de szeretnék vele sorozatként indulni az Emmy-n, akkor “created by”-al csinálom és nem köthetnek bele.

ractos - 2014. 08. 26. 11:09

érdekes, hogy szerintem McConaughey feleolyan erőteljes alakításért kapott Oscart, mint amiért Emmyt nem.
erős túlzásnak érzem, hogy a BB az összes színész díjat is bezsebelte, csak azért, mert utolsó évad – mondom úgy, hogy szeretem a BB-t és állat volt Bryan Carnston, de nem ért MMc szintjére.

lostfanka - 2014. 08. 26. 11:45

Brynden Rivers: SoA-t soha nem fogjak Emmyre jelolni es errol leginkabb Kurk Sutter, sajnos, baromi jo sorozatot talalt ki, de egyreszt szerintem tul veres eg agressziv az Emmyre, a masik hogy Sutter elegge “elpolitizalta” az Emmy jeloleset.

lostfanka - 2014. 08. 26. 11:48

Sepuku: BB jo sorozat, nagyon jo sorozat, nem a dijakkal van baj, hanem azzal hogy a TD semmit nem kapott. BB megerdemelte volna a legjobb dramat, mert sorozat tortenelmet irt, de MM alakitasa erosebb volt egy hajszalnyival mint BC-e.

margo - 2014. 08. 26. 12:00

Matt Bomer-nek szurkoltam 1000-el :(
A Sherlock nem TV-film. Aminek 1-nél több része van (és nincs mögé írva, hogy 1-2), az nem TV-film. Szóval Freeman adja vissza az Emmy-t… :))

Thrasher - 2014. 08. 26. 12:05

őszintén nemtom, ki veszi ezt még komolyan.
kb mint a Grammy, vagy a People’s Choice vagy mi

jiliac - 2014. 08. 26. 12:25

khm-khmm Legjobb komédia: Modern Family ….hát ennyit erről a díjról… ezt komolyan lehet még venni egyáltalán, mint néző!? ..nem kell válaszolni költői kérdés volt..

fisher - 2014. 08. 26. 12:29

ractos: maximálisan egyetértek. annyira átlátszó az egész. utolsó évad, akkor megszórjuk a BB-t. mondom ezt úgy hogy a BB az egyik kedvenc sorozatom. De nálam nem volt kérdés hogy MM érdemli a díjat, élete alakítása volt. a vígjátékokat nem is mondom, bohócdíj lett ez, teljesen komolytalan.

jtb - 2014. 08. 26. 13:25

Akkor én az érem másik oldaláról írnék, mivel a drámákat rendesen kivesézte mindenki. :D

Nálam már ott elsz*ródott az este hogy Ty Burrell nyerte a supp actor díját. Sztem az ő karaktere a legbénább a MF-ben, tipikus ügyetlen idióta, és mint ilyet, Chris Pratt-et inkább jelölném, de ez ugye nem az én feladatom. A másik MF-es jelölt, Jesse Tyler Ferguson meg Sofia Vergarahoz hasonlóan saját magát alakítja apró eltérésekkel, szóval supp actor kategóriába inkább a másik két úriembert kellene jelölni a MF-ből, akiknek el is kell játszani a karaktert, nem csak bohóckodni, vagy semmit sem csinálni.
Allison Janney várható volt, de elég baj hogy azért Emmy jár, hogy egy közepesnél jóval rosszabb színvonalú sorozatban valaki annak a szintjét meg tudja haladni.
Jim Parsons, no comment. Gervais, C.K. … sőt felesleges felsorolni, színészként minden jelölt jobb mint ő.
Julia Louis-Dreyfus az egyetlen szvsz, aki meg is érdemelte a szobrot, de én pl. mégsem neki adtam volna, hanem szerencsétlen Amy Poehlernek, aki már régen megérdemelte volna, talán nem is egyszer, noha nem az idei évadért. Szegénynek látszott az arcán a totális rezignáltság, hogy ő a Pyrexért már a büdös életben nem nyer Emmyt.
A Modern Family nem a legjobb komédia a jelöltek közül, a díjazása érthetetlen, de úgy látszik az, hogy a jelöléseik száma megcsappant tavalyhoz képest nem azt jelenti, hogy a díjaik száma is meg fog (sőt).
WTF fact: Orange is The New Black 0, azaz nulla díjjal hagyta el a helyszínt tegnap este, amire talán annyian számíthattak előre, hogy egy kezemen meg tudnám számolni.

CyClotroniC - 2014. 08. 26. 13:30

Szerintem se a True Detective itt az este vesztese, hanem az Orange is the New Black. Oké kaptam valamit még korábban castingra, meg legjobb vendégszereplőre, de a nagy estén semmit. Sajnos számítottam rá, hogy így lesz, bár szerintem az benne volt, hogy esetleg a rendezést behúzzák.

A másik nagy “vesztes” a The Normal Heart lett. Oké, ők megkapták a legjobb tévéfilm díját, de a színész kategóriákat lazán vitte a Sherlock és az AHS:Coven 2-2 díjjal, pedig aztán a férfi főszereplőknél Cumberbatchre nem igen lehetett számítani Ruffalo és a két Fargos színész mellett.

Talán ezért is, de szerintem az este “meglepetés nyertese” a Sherlock volt a 3 díjával, főleg úgy, hogy a két színészi díj mellett az írást is behúzták. Ha volt váratlan “tarolás”, akkor nálam ez.

carpediem - 2014. 08. 26. 14:16

A vicc az, hogy tizes találatom lett volna, ha van netem, a szomorú meg, hogy előre lehetett sejteni az akadémia konverzativzmusát vígjáték kategóriában. Nagy hiphip Bryan Cranstonnak!Így is elégszer hangzott el az all right duma a megnyitón..

Vektor - 2014. 08. 26. 16:08

Nem értem ezt a nagy BB utálatot, a sorozat simán a The Sopranos utáni időszak legnagyobb drámája, és a két sorozatnak ez a végleges Emmy-mérlege:

The Sopranos:
2 drámasorozat díj
3 férfi főszereplő díj
3 női főszereplő díj
2 férfi mellékszereplő díj
1 női mellékszereplő díj

Breaking Bad:
2 drámasorozat díj
4 férfi főszereplő díj
3 férfi mellékszereplő díj
2 női mellékszereplő díj

Szóval mindkét sorozat kétszer vitte el a fődíjat, és kilencszer nyertek az állandó színészei Emmy-t. Ez így teljesen fer.

És ez a tarolás nem búcsúból jött, az Emmy nem így működik. A The Sopranos is “csak” 3 díjat nyert az utolsó évadáért, a színészek közül egy sem nyert, pedig Gandolfininak viszonylag erős epizódja volt, és nem McConaughey-val kellett szembenéznie. A Breaking Bad utolsó 8 része verhetetlen volt, megkerülhetetlen, és a sorozat olyan magasságokban végzett, hogy 11 hónappal a befejezése után is emlékeztek rá, ami önmagában hihetetlen. Eddig 66 év alatt mindössze háromszor nyert drámasorozat az utolsó évadáért fődíjat, és utoljára 2000-ben a West Wing volt képes arra, hogy 5 Emmy-t nyerjen a díjátadón, ami jelzi, mennyire esetről van szó.

Vektor - 2014. 08. 26. 16:09

*mennyire egyedi esetről van szó.

DarylD - 2014. 08. 26. 16:57

Összességében elégedett vagyok az eredményekkel. Breaking Bad megérdemelten tarolt, főleg úgy hogy ez volt az utolsó lehetőségük a győzelemre. True Detective majd jövőre visszavághat. McConaughey-t sajnálom kicsit, hogy nem vitte el a legjobb színésznek járó díjat, ő és Spacey is ugyanúgy megérdemelték volna, mint Cranston.

De az a Modern Family győzelem, wtf? Olyan komédia, mint az OINTB mellett?

Marci - 2014. 08. 26. 18:41

A Breaking Bad nem érdemelt semmit, szar volt az utolsó 2 évad, már rég kifutott. Nem is értem, hogy miért erőltetik még most is. Tessék elfelejteni. Volt 1000+1 sokkal jobb sorozat, erről természetesen szó se esett.

Jónás - 2014. 08. 26. 20:06

Marci: most mondanám, hogy a junkiek jelentős része szerint pont az uccsó két évad volt a BB legjobbja, de valszeg felesleges lenne :)

Sil - 2014. 08. 26. 21:21

margo: viszont a Sherlock nem jelölhető sorozatkét, mert nincs minimum 6 epizódja, és minisorozatként sem, mert nem egy évados. Ez az egyetlen mód az Emmy szabályai szerint a jelölhetőségére, ha egy (viszonlag kerek egész) epizódot jelölnek tévéfilmként.

Sil - 2014. 08. 26. 21:33

Azért kár, hogy se Martin Freeman, se Benedict Cumberbatch nem tudott ott lenni átvenni a díjakat. :( Martin épp III. Richárdot játszik színházban, Benedict meg valamit nagyon forgat, de nem árulják el, hogy mit. (Bár lehet, hogy a Hollow Crown-t, és akkor ő is épp III. Richárd…)

fisher - 2014. 08. 26. 21:39

“McConaughey egyszeri volt és megismételhetetlen, és nem adtatok díjat neki.” by sixx

ez így van a tévé történelem egyik legzseniálisabb karakterét és alakítását látthattuk, köszi MM, és szard le őket.

carlsagan - 2014. 08. 26. 22:01

A Breaking Bad 5. évadának 2. fele annyira feszült, pörgős és döbbenetes volt, hogy szerintem vita nélkül megérdemelte a díjait. Csak azt sajnálom, hogy Dean Norris (Hank) kimaradt. Az ő alakítása ezekben a részekben felülmúlta talán Aaron Paul- t is.
Azzal együtt is ezt gondolom, hogy a True Detective (és a The Killing)nálam egálban van az élen a BB- el.

Nem értek ezekhez a “milyen típusú sorozat melyik díjra jelölhető” dolgokhoz, gondolom ilyesmi oka lehet, hogy a The Killing- et sehol sem látom? Vagy miért? Mert az első két évada, esetleg a 3/10. epizód, vagy éppen Holder és Linden alakítása szerintem mindent visz (illetve vihetne).

Sil - 2014. 08. 26. 22:10

carlsagan:
2011-ben kapott 6 jelölést a The Killing a drámasorozatok között, de azóta valahogy megfeledkeztek róla, úgy tűnik…

winnie - 2014. 08. 27. 05:28

miért van az egyeseknél, hogy egy sorozat mellett csak úgy tudnak érvelni, hogy egy másikat taposnak? miért jóval ritkább az, amikor valaki két istenkirály sorozatot emlegetve próbál az egyik mellett kardoskodni úgy, hogy közben nem “BEZZEG!”-ezik?

“maximálisan egyetértek. annyira átlátszó az egész. utolsó évad, akkor megszórjuk a BB-t.”

ez egyébként elég nagy hülyeség, az emmy sosem volt “utolsó évados”, a sopranos mellett talán csak a breaking bad kapott az utolsó szezonjára emmyt.

csak azért, mert van egy példa, nem muszáj elfeledkezni azon rengeteg sorozatról, színészről, akik utolsó szezonjukra semmit sem kaptak, semmi vigaszdíjat. nincs azzal gond, hogy valaki másnak adna valamit, de ilyen vicces kifogásokat minek elővenni? minek kifogásokat fabrikálni, ahelyett, hogy az ember a legegyszerűbb megoldást találja meg?:)

miért nem elég az mondjuk, hogy “jaj, nem értem, másoknak miért tetszett jobban a breaking bad”, az a sorozat, ami előtte egy évvel, két évvel és három évvel is nagyon tetszett nekik. egy veterán, elismert sorozat megvert egy újoncot? na, hiszen, nagy meglepetés. majd jövőre. vagy azt követően. persze csak akkor, ha nem lesz megint egy jobb.

meroving13 - 2014. 08. 27. 09:01

Istenem de jó, h jövőre már nem lesz BB. Nem mintha nem szerettem volna, csak sztem minden évben volt nála jobb jelölt..
Julianna Marguliesnek, Julia Louis-Dreyfusnak és a Fargonak nagyön örülök, Christine Baranskinak viszont NAGYON NAGYON nem, hogy nem nyert. A többi színésznő egy lapon nem említhető vele. Nem azért mert rosszak, sőt, hanem mert Ő ennyire jó :-)

carlsagan - 2014. 08. 27. 22:40

Sil:

Értem. Akkor egyszerűen csak nem kapott elég figyelmet. Nagy kár érte.

Néma Harcsa - 2014. 08. 28. 10:09

Komédiában a Silicon Valley meg a Veep köröket ver mindenkire. (Az Orange is the… szerintem drámának és vígjátéknak is nagyon rossz, ahogy az első két évad után a BBT is az lett, szóval akkor inkább MF). A többit nem is kommentálom, a BB utolsó évada túl erős volt, szívás, hogy velük kellett versenyezni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz