login |

Pilot: Red Band Society

2014. 08. 29. 19:42 - Írta: CyClotroniC

30 hozzászólás | kategória: 2014/15, kritika, pilot-mustra,

This is me, talking to you, from a coma. Deal with it.

Ha szeretted a Scrubs felemelő, feelgood arcát, ha tetszett a Glee első szezonja, ha bejönnek az Orange is the New Black-féle keserédes dramedyk, feltétlenül adj egy esélyt a FOX új sorozatának, a Red Band Society-nek, mert lehet, hogy az egyik új kedvencedre lelhetsz benne. Nekem egész biztosan sikerült.

A FOX szerda 21:00-es sávjába érkező, sötét humorú, de mégis végtelenül pozitív dramedy egy katalán drámasorozat, a Polseres Vermelles feldolgozása (az eredeti pilotja itt), és bármennyire is szkeptikus vagyok azzal szemben, hogy kellően széles rajongótáborra talál majd, talán a The Fault in Our Stars farvízén evezve mégis sikerülhet neki, hiszen a minőségre egy szavunk se lehet, a kérdés inkább az, hogy hány embert érdekel féltucat gyerkőc szokatlan kórházi kalandja.

Mielőtt mindenki lelki szemei előtt felgyúlnának a “gyerekszínészek” és a “kórházas sorozat” vészjósló, vörös fényei, szögezzük le, hogy az írók és a pilotot rendező Alfonso Gomez-Rejon a főhőseinket körbelengő súlyos betegségek ellenére is egy olyan élettel teli sorozatnyitót hoztak össze, ami tényleg feltölti az embert energiával és egy percig se jut eszünkbe, hogy kórházas sorozatot néznénk.

Mármint nyilván ott játszódik, de nagyon nem tipikus, ráadásul a Red Band Society világába abszolút belefér, hogy a kölykök kvázi szabadon lófráljanak, amerre a kedvük tartja, hogy úgy dekorálják a kórtermüket, ahogyan szeretnék és egyszerre legyen a kórház az iskolájuk, a kolijuk, a nyári vakációjuk és az otthonuk.

A történet aprócska kis csavarja, hogy az egész sztorit egy kómában fekvő kissrác narrálja végig, aki mindent érzékel, ami körülötte történik, így az ő szűrőjén és tapasztalatain keresztül ismerhetjük meg a meglepően rétegelt, érdekes és szerethető fiatalokat, akik feltehetőleg az intézmény falain kívül sosem váltanának egy árva szót sem egymással, de a közös sorsuk mégis egy egymást támogató kis közösségé kovácsolja őket.

How do you tell the girl who needs a heart that she never really had one to begin with?

Bár a “halál” kétségtelenül ott lebeg felettük, de mégis, minden sötétebb tónus ellenére, itt abszolút a végigmosolygós, optimista komédia van túlsúlyban a dramedy két oldalából, amin nyilván nagyon sokat segít a rengeteg zene és a rettentően irrealisztikus kórházi légkör is, amibe simán belefér az is, hogy az elájult lány lazán elcsevegjen a kómás sráccal egy élet-halál közti, fiktív, spirituális térben, míg fel nem keltik az ápolók.

Szóval bármennyire is rohadtul szerethető a Red Band Society, nagyon nem lesz mindenkinek az ínyére, de akinek bejön ez a stílus és közeg, az egész biztosan nem fog fanyalogni a minőség miatt, mert az első 40 percben – a néhány direkt trailerbe szánt jelenettől eltekintve – nagyon kitettek magukért a készítők, így lazán ki is érdemlik a 8/10-et, ráadásul az erősebb fajtából. Ha egyetlen pilotból lopott idézettel kéne jellemeznem:

– You are seriously twisted.
– Not everybody appreciates it.

A szeptemberben (09.17) bemutatásra kerülő sorozatról winnie és human is ír kritikát a premier után. Mivel a pilotot a csatorna tette ki, így nagy eltérések elvileg nem lesznek a mostani és a hivatalos verzió között.

30 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2014. 08. 29. 19:44

Nagyon jó, csak sajnáltam, hogy nem sokkal jobb, mert szerintem benne lett volna. 7,5/10 – csak a hiányérzet miatt

lynx - 2014. 08. 29. 20:27

winnie
Elsőre nem értettem, hogy hogy érted azt, hogy sajnálod, hogy nem lett sokkal jobb, de aztán átgondolva rájöttem. Eszméletlen feelgood, hangulatos az elejétől a végéig, de pont mikor jönne a katarzis része, és már érzed, hogy na itt valami felemelő lesz, valahogy megáll a dolog. De ami késik, nem múlik
Nekem nagyon bejött. Én bizakodó vagyok, hogy megtalálja a közönségét, és sikeres lesz, mert ritka az ilyen érdekes próbálkozás.

Nagyon hasonló egy spanyol filmre: A negyedik emelet (Planta 4) 2004-es alkotás, nagyon hasonló környezettel és hangulattal. Akinek bejött a pilot, annak ajánlom figyelmébe.

winnie - 2014. 08. 29. 21:24

igen, majd a kritikámban meg is próbálom jobban körülírni, de több helyen is éreztem, hogy valamit esetleg még lehet lépni. persze nem tudom, hogy mit.

(a sorozat egyébként egy spanyol sorozat alapján készült. lehet, hogy nem véletlen a filmes hasonlóság sem.)

20legendd - 2014. 08. 29. 22:45

Nem hallottam még erről a sorozatról, de az ajánló miatt bepróbáltam, mert nagyon olyannak hangzott, ami nekem mindig, minden körülmények között jöhet. És nem is csalódtam, pont olyan, amit vártam. Még csak az az érzés sem volt meg bennem, mint Winnie-ben (bár lehet, hogy csak nekem hiányzott egy kis szirup a sok angol sorozat után, amiket mostanában néztem). Oké, lehetne jobb is, de pilotnak ez több volt, mint biztató és még jobban kinőheti magát. Csak annyit kérek, hogy Kara ne változzon meg túlságosan, mert egyértelműen a legnagyobb poén-forrás.

Meglehetősen hasonló a Camp-hez egyébként, legalábbis szerintem, csak más környezet. Ennek se adok mondjuk túl sok esélyt a második évadra, de ez ősszel fog menni, úgyhogy hátha… Addig meg élvezem, amíg megy. Simán nézném már a második részt, ami azonban szűk egy hónap múlva jön?! Kár volt most megírni ezt a posztot :D

zolkien76 - 2014. 08. 29. 22:58

Nálam a pilot-os rész bejött, igen tetszik és … ja az utolsó kb. 5 perc a amely leginkább megfogott.

Send pizza room 5115

+ pont a zenének is!

ami mínusz lehet, az hogy beteg tinik túl szépek, de ez a hiba elnézhető, hiszen a betegség nem válogat.

izsuzs - 2014. 08. 29. 23:26

Rosszabbra számítottam, de továbbra is fenntartásaim vannak ezzekkel a rákoskisgyerekes melodrámákkal. Még akkor is, ha rövid ideig vígjátéknak álcázzák magukat.
A pilot nálam 6/10

CyClotroniC - 2014. 08. 29. 23:32

20legendd: Remélem én is, hogy Kara nem fog sokat változni, de minimum nem hirtelen. Egyelőre a két lány tűnik az érdekesebbnek a kölykök közül, míg a felnőtt szakaszra ráférne majd némi árnyalás idővel, de még csak a pilot volt meg, ne legyünk telhetetlenek.

Shannen - 2014. 08. 29. 23:47

Nálam ez volt talán a legjobban várt őszi újonc, voltak elvárásaim és emiatt kicsit féltem, hogy csalódni fogok.
De nem. Annyira szerethető az egész csapat (jól összeválogatták a tini szereplőket), a szövegek is jók, a zene remek, és az egész hangulat is teljesen berántott.
Erős 8/10 volt a pilot.
Bár igaza van winnie-nek, valami még elfért volna, valamit még hozzálehetett volna rakni, ilyen szempontból volt egy kis hiányérzet, de mellette meg tömve volt emlékezetes és feelgood pillanatokkal. A végén a pizzás jelenet szerintem zseniálisan jó volt.

Egyetlen félelmem, hogy idővel egyre jobban elkezdem megszeretni a srácokat, aztán majd jön a sokk, amikor egyikük vagy másikuk meghal, vagy épp kikerül onnan.

Nem tudom mennyi esélye lesz a túlélésre, de ha azt folytatják,amit a pilotban elkezdtek,akkor nagyon remélem, hogy sokáig fogjuk tudni még nézni.

CyClotroniC - 2014. 08. 29. 23:53

Én mondjuk azt tippelném, hogy ebből az alapfelállásból senkit sem fog haláleset, ellenben biztos akadnak majd bőven nehézségeik, például Karának a családjával. Emellett szerintem idővel hozhatnak be néhány epizódon át vendégeskedő mellékkaraktereket is, meg számomra az lenne az ideális finálénak, hogy a komás srác végül felkel, az egy szép keretet adna az egésznek. Tudom kár ennyire előrefantáziálnom még a pilotnál, de miért ne. :)

Shannen - 2014. 08. 30. 00:04

Jó, a halál lehet túlzás, de tény, hogy kemény dolgok várnak rájuk, amik szerintem még keményebben fognak átjönni, hisz gyerekekről van szó alapjában véve.
De azért remélem, hogy tartják a dramedy-vonalat és nem követik pl. az Orange is… -t és évad végére nem váltanak át erős drámába.

Én azt se bánnám, ha a komás kissrác csak a sorozat legvégén ébredne fel. De abszolút egyetértek, akár évad végén, akár a sorozat végén, de mindenképp az ő felkelésével szépen keretbe foglalnák az egészet. Sőt, én mást el se tudnék képzelni a végére (ezért jó, hogy nem én írom :)).

Vektor - 2014. 08. 30. 10:21

Ugyanaz a helyzet, mint a Orange-nál: a vígjáték része nem működik, márpedig így a drámát el kell találniuk ahhoz, hogy ne legyen kudarc a sorozat. Az Orange-nak ez sikerült, itt azért még komoly kételyeim vannak. El kell kezdeniük építeni a karaktereket, mert a pilotban elment az üres feelgood hangulat, de később fárasztó lesz. És kezdjenek valamit Octavia Spencerrel, mert szomorú, hogy mennyire háttérbe szorították. Ő a tökéletes választás egy dramedy-sorozatba (elég csak megnézni a The Help-et), a pilotban viszont mindössze egy kihagyott ziccer volt.

E_Pluribus_Unum - 2014. 08. 30. 17:20

Kb a legjobb sorozat pilot ever!
Tuti nézős!

PS: Na az ilyen tippek miatt imádom ezt a blogot! :)

DavidDahmer - 2014. 08. 30. 19:51

Remelem nagyon sok evadot meg fog elni, egyik legjobb valaha latott pilotom volt.
Wierd, de kicsit en is ott akartam koztuk lenni.

Neoprimitiv - 2014. 08. 31. 10:05

“Ha szeretted a Scrubs felemelő, feelgood arcát, ha tetszett a Glee első szezonja, ha bejönnek az Orange is the New Black-féle keserédes dramedyk, feltétlenül adj egy esélyt a FOX új sorozatának”

Már megyek is.

El-ahrairah - 2014. 08. 31. 10:37

Ahogy többen is írták kicsit üresnek tűnt, de teljesen korrekt volt, egyenlőre maradok.
A felnőttek egyenlőre nagyon semmilyenek, és a lábatlankodók sem voltak annyira izgalmasak, viszont tetszett a kiskölyök narrációja meg a környezetben is sok lehetőség van.

LaCRossE - 2014. 09. 02. 14:04

Na ez nagyon jól esett nekem, tényleg olyan érzés volt egy kicsit, mint a Glee pilot után, remélem, ez is ahhoz hasonlóan több évadot megér, és ez, ellentétben azzal, nem szalad minőségi mélygödörbe.

Rékuc - 2014. 09. 23. 15:53

Azt hiszem egyedül vagyok a véleményemmel itt, de leírom.

A trailer nagyon tetszett, és vártam is a pilotot, aztán a felénél leállítottam és nem bírtam megnézni.

Bizonyára ebben benne van az, hogy elolvastam a Csillagainkban a hibát, utána láttam a filmet, aztán végigolvastam egy magyar nő blogját, aki a rákkal folytatott küzdelemben végül elesett… és rettenetesen megrázó volt az utolsó hónapokról írt naplóját olvasni.

Szóval nálam betetőzött a téma, és már nem tudtam végignézni ezt a pilotot, mert azt érzem, hogy most van a “lovagoljuk meg a rákos témát” hullám, és besokalltam tőle. (btw tudom, h nem mindegyik gyerek rákos)

A fél láb is Augustus Watersre emlékeztetett, és azt hiszem, azt a sztorit nehéz túlszárnyalnia bármilyen sorozatnak is. Hát ennyi. Nem a sorozat hibája, ha egyedül lenne a piacon, akkor megnéztem volna.

DarylD - 2014. 09. 24. 17:22

Pilot nagyon jó volt, vicces, ötletes, jó volt megismerni a szereplőket, mind érdekes karakterek. (eddig nálam a cheerleader csajszi a favorit:) Tetszik, hogy van valami mondandója, és mellette élvezhető is. Eddig a legjobb országos pilot ősszel, amit láttam. Csak tartsák meg ezt a szintet, de jó lenne!

winnie - 2014. 10. 03. 17:23

mehet hét idézetébe: “Csak epehólyagműtétem volt. És az is laparoszkópiás!” – a red band society a gyenge 2. után marha jó 3. részt hozott

Shannen - 2014. 10. 04. 21:59

1×03
Csak nem beindulnak a dolgok? Eddigi legjobb rész volt, végig nagyon élvezetes volt. Minél jobban megismerjük a szereplőket, annál jobban kedvelem meg őket egytől-egyig kivétel nélkül.
Még coma boy narrálása nélkül is remek lenne, ezért is volt jó, hogy most mintha kevesebbet is beszélt volna, vagy csak szimplán jobb szövegeket kapott.

Aszusz - 2014. 10. 19. 22:19

Mivel sok jót írtatok róla, elkezdtem nézni, még csak az első két részt láttam, de eddig nagyon tetszik. És tényleg a kórházi-rákos téma ellenére is feelgood, a gyerekek teljesen rendben vannak, pedig egy kicsit féltem tőle. A kómás srác sem zavart. Szóval már alig várom, hogy legyen újabb szabad egy órám a 3. részre.

paul - 2014. 11. 25. 23:53

Hány részes lesz az 1. évad?

CyClotroniC - 2014. 11. 26. 00:14

10 rész szinte biztosan le fog menni, mert idén már nem nyúlnak hozzá, utána viszont minden kérdéses. Eredetileg 13 részre szólt a berendelésük, és ugyanúgy van abban logika, hogy szünet után leadják a maradék 3 epizódot, ahogyan abban is, hogy már 3 epizódra ne térjenek vissza, mert ugye minek. Utóbbi opció a sanszosabb jelenleg.

Korábban kaptak ugyan még 4 epizódnyi script berendelést a 13-on felül, de azóta azokból nem lett rendes epizód berendelés, és a nézettségük alapján ez kicsit sem meglepő. Jelenleg a 10 epizód biztos és +3-ra még van halvány esély, de nagyon halvány. Az Empire ugyanis január 7-én kezd a Red Band slotjában, és hacsak nem lesz valami irgalmatlan nagy helyből kaszálós bukta, kizárt szerintem, hogy a Red Band visszatérjen a 10. rész után, hiába van 13 leforgatva.

Shannen - 2014. 11. 27. 22:35

Tudom, tudom még nem biztos a kasza és vannak csodák, de… nem is tudom mikor sajnáltam ennyire egy (feltehetőleg) cancel-t kapó sorozatot.
Nagyon a szívemhez nőtt az egész. Nem tökéletes, távolról sem, de annyira jó nézni a karaktereket és a sztorijukat. Hiányoznak fognak a srácok.

paul - 2014. 11. 28. 10:58

CyClotroniC -Köszi!

Wol - 2014. 11. 29. 20:14

Geeez, csak remenykedni tudok…. Igazabol a Life es a Goldenboy ota nem sajnaltam ennyire sorozatot. :(((((

urbai - 2014. 12. 08. 19:31

hát 10. részt követően már azt a maradék hármat meg kéne mutatni, mert most eléggé félbeszakadt a közepén.

Shannen - 2014. 12. 13. 08:53

Nehezen vettem rá magam, hogy megnézzem a 10.részt annak tudatában, hogy lehet ez lesz az utolsó. Végül tegnap megnéztem és… tényleg nem tudom mikor nőtt ilyen gyorsan a szívemhez egy sorozat és a karakterei.
Jó volt, hogy a 10 rész alatt tulajdonképpen mindenkire tudtak fókuszálni, mindenki kapott saját sztorit, egyre jobban meg lehetett őket ismerni, és ez igaz a felnőttekre is.

Nagyon bízok egyrészt abban, hogy a maradék 3 rész kikerül valamikor a nem túl távoli jövőben, másrészt abban a tulajdonképpen esélytelen fordulatban, hogy folytatják.

G. - 2015. 01. 01. 16:01

Az egyik kedvencem lett 10 rész alatt. Nagyon sajnálnám, ha nem tennék valamilyen módon elérhetővé a maradék hármat.
G.

G. - 2015. 02. 13. 21:43

Kijött a maradék 3 rész is.
G.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz