login |

Perception: vége a 3. évad első felének

2014. 09. 01. 19:57 - Írta: human

3 hozzászólás | kategória: kritika,

Ennyi, a heti nyomozós sorozatok mindig visszahúznak. De legalább a bennem lakozó kompletistát le tudom inteni ezeknél. Avagy nyugodt szívvel beszállok, ha úgy gondolom, nézem az épp aktuális évadokat, a The Mentalist-nél is ezt tettem, de nem érzem úgy, hogy be kéne pótolnom, ami kimaradt.

Szóval a Perception. Anno nyugodt szívvel hagytam abba, egyrészt mert kezdtem belefáradni a stílusba, másrészt pedig mert olyan szürke volt a többiekhez képest, hogy nem hiányzott. Ellenben most nyáron unalmamban belenéztem és… semmit nem változott a helyzet, mégis megnéztem a 10 leadott részt.

Biztos egy hét kérdését is megérne, vagy már volt is ilyen, de nem tudom, miért pont ezt néztem “unalmamban”, amikor annyi jó sorozat van. Persze azok közül is nézek párat, de például a The Leftovers bőven elég komor drámának, nem volt kedvem más lehúzós sorozatban belenézni a pilotokon kívül, de majd most, az eső mellé.

Ami a Perception-ben szerintem elég fura, hogy a női és férfi főszereplő mennyire nem illik össze, ami köztük van afféle apa és lánya-kapcsolatnak néz ki inkáb, ami kicsit más színezetet ad a történéseknek. De mindezek mellett viszont teljesen unalmas, ami a nő magánéletében történik, főleg ha az ember visszakapcsolódott csak másfél év kihagyás után. Ez ássa alá a finálét is, de erről mindjárt.

Ami viszont mindenképp bejön a sorozatban, hogy az agyunk működésével a szokásos lezárásokhoz képest mindig sokkal jobb utolsó perceket kapunk. De ezzel ki is fújt a dolog, mivel a heti ügyek szinte mindig semmilyenek. Igyekeznek azért apróbb csavarokat beléjük rakni, de valahogy az összes, 3 sort beszélő karakter jelentőséggel fog bírni, így 20 perc után végképp összerakható minden (az indíték is sajnos), pedig itt általában nem az a kérdés, hogy tette a gyilkos, hanem hogy ki követte el a bűnt.

Abba igyekszem nem belekötni, hogy néha teljesen átlagos logikához is külső segítség kell az FBI-nak, mert ezt megszokhattuk. Na, de már ahhoz is, hogy a gyanúsított nem elég magas ahhoz, amit elvileg tett…?

A finálé is, ha nem is pont ezt a cliffhangert tudhattuk előre, de a rész eleji félmondatból egyértelmű volt, hol marad abba, hogy aztán rágjuk a körmünket februárig. Amikor én már nem leszek ott, mert az országos szezon közepén tuti lesz más fogyasztható friss heti nyomozós.

3 hozzászólás Ne habozz!

exileee - 2014. 09. 02. 14:23

you are unique :)

human - 2014. 09. 02. 14:53

i know

bullseye - 2014. 09. 04. 00:16

SPOILER

Szóval az egyik lehetőség, hogy bedrogozták és felültették. A másik, hogy félredugott (amire volt már precedens), és megölte a csajt valamiért – a lakása közepén. És a tapasztalt FBI nyomozó melyiket választja?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz