login |

Dallas: folytatódott a 3. évad – írta andrea

2014. 09. 04. 14:51 - Írta: vendegblogger

27 hozzászólás | kategória: kritika,

Nyár végén visszatért a képernyőre hosszabb szünetéről a Dallas, aminek a folytatására meglehetősen kíváncsi voltam, mert az utolsó téli részt szerintem nagyon eltalálták. Éppen ezért találtam különösen lelombozónak, hogy a 3×09 nem sikerült igazán jól.

zap-dallas-season-3-photos-20140817-014

A tovább mögött folytatom az évadnyitó spoilereivel.

Kezdeném a negatívumokkal.

Először is itt volt a tűzeset, szerencsére mindenki megmenekült, még Bo McCabe is megúszta a börtönt, talán a lebénulást is, és idővel még a családját is visszakaphatja – ezt ésszerű lépésnek venném, főleg, hogy Heather szimpatikus, a kisfiú pedig főleg az. Christopher egyszerűségéhez illenének is, de magához a családhoz, a Ewing-okhoz egyértelműen nem, ahhoz ők túl ártatlanok és sebezhetőek.

A tűzesetre először egy érthető és logikus történetet húztak fel, a “tettes” személyét is elfogadtam. Talán jót is tett volna, ha valamit végre nem direkt tesznek Ewingék ellen, ráadásul Sue Ellen kellően szét is volt zuhanva hozzá. Plusz ehhez adott egy lökést a videó és Pamela mondatai, hogy ő nem olyan, mint Sue Ellen .

Kérdem én, hogy minek kellett ezt megbonyolítani? Egy béna írói csavarral, Andrew Ramos belekeverésével kuszálták össze a történetet – ő már csak ilyen, hol itt, hol ott felbukkan a sorozatban. Valahogy nem veszi be a gyomrom azt, ahogy alakultak az események Drew-val és Sue Ellen-nel.

Drew-nak az utolsó percekben a sorozatbéli pályafutása is véget ért, hidegvérrel megölték a „testvére előtt – kis emberként túl nagy falatokat vállalt a karaktere. Régóta keresték a rendőrök és zavaró tényező volt Trevino-nak, a mögötte álló kartellnek Nem akarok nyers lenni, de időszerű lépés volt. Később bonyodalmakat okozhat, ha kiderül ki, és miért tette. Már ha akarnak foglalkozni ilyesmivel az írók.

Nicholas Trevino, alias Joaquin az egyik legerősebb férfi karakterré vált az újak közül, és még a hozzá fűzött történetet is nagyon eltalálták, illik a Dallas fílingjéhez. (Tegyük azért hozzá, hogy nem volt nehéz kimagaslania, mert csak pár férfi van a sorozatban, értékelhető meg talán csak egy rajta kívül.) Más kérdés, hogy a Ramos-családhoz kötését teljesen feleslegesnek és erőltetettnek éreztem.

A jó öreg Cliff Barnes, mint elmaradhatatlan alapszereplő a legutóbbi részekben eléggé a partvonalra került, pedig mind a történt, mind a sorozat igényelné, hogy több játékidő jusson neki. Ráadásul az Elene és Nicholas által teljesített “tervet” is elég összeszedetlennek érzem, JR nagy terve kidolgozottabb és követhetőbb volt.

Azért pozitívumok is akadtak. A “hármas jelenet” végén Pamela rosszul lett, túladagolta magát. Az elején nekem sem tetszett az a bizonyos jelenet, mondhatni sokkolt, de onnantól, hogy rosszul lett és megtalálták a gyógyszert több értelmét láttam a történteknek. Ráadásul most végre előtérbe kerülhet Pamela, nem voltam oda azért, hogy félretették, csendesebb arcát mutatták.

Emma és John Ross is lebukott, így végre sor kerülhetett a szakításra. Utóbbi döntését, határozottságát mindenképp értékelem, már régóta éreztem, hogy nem igazán akarja folytatni Emmával, idegeire ment a lány, és inkább nem kockáztatná a házasságát. Mindennek persze még meg lesz a böjtje, nemcsak a feleségével kell megküzdenie, de a szőkeség bosszújától is tarthat. Ez izgalmassá teheti a következő pár részt, ha kapcsolatokat nézzük.

Magát a rész csak 5/10 volt, többet vártam tőle. Remélhetőleg a folytatásban az írók meg tudják idézni a második évadot, aminek egyelőre hiába próbál nyomaiba érni a 3. szezon.

27 hozzászólás Ne habozz!

Roxi - 2014. 09. 04. 15:54

Izgalmasan ért véget, így én is többet vártam.
Drew halála sokat nem oszt,nem szoroz hiányozni nem fog.Pamela karaktere viszont jobb lett volna ha eltűnik,hacsak most nem változik meg teljesen. Cliff hiányzik igen,de most,hogy megvan JR levele talán kikerül a börtönből.
Az is érdekes lesz,hogy Nicolas kiszúrta a pesszáriumot és Elena meg összefeküdt Johnyval :) Christ kicsit sajnálom,megint nem jött össze neki.

andrea - 2014. 09. 04. 16:59

Viszont most két jó részt kaptunk, múlthéten és a héten (a hetibe csak belenéztem). Eléggé bejöttek.

sepulveda - 2014. 09. 04. 19:16

Köszi a kritikádat! És azt, hogy írtál a részről. Én egyébként teljesen másként érzek a folytatással kapcsolatban. Nekem ez a rész rettenetesen tetszett! Sőt, azt is meg merem kockáztatni, hogy nekem ez a rész tetszett a legjobban az egész új sorozatból. Végre nem volt rohanás és kapkodás, az írók szépen elidőztek az egyes karaktereken, és nagyon szépen oldották fel a mid-season finalét. Ez végre valahára megint egy character-driven és nem plot-driven rész volt.

Figyelem! Spoilerek következnek!

Nekem nagyon bejött az a megoldás, ahogy félrevezettek bennünket a gyújtogató személyét illetően. Sue Ellennek nagyon kellett ez ahhoz, hogy végre letegye a poharat, de annak is nagyon örülök, hogy végül megtudtuk, hogy nem ő okozta a tüzet. Itt jegyezném meg, hogy Linda Gray (mint mindig) megint szenzációsat alakított, szurkoltam, hogy nehogy meghúzza azt az arcszeszt, és imádtam, ahogy odaállt a család elé, és bevallotta, hogy alkoholista és hogy az is marad a halála napjáig. Tetszettek a visszaemlékezései, teljesen olyan volt a hangulatuk, mint “Who shot JR?” részben anno. John Ross is nagyon tetszett, ebben a részben más oldalát is láthattuk végre. Egyáltalán, mindenki remek volt, Judit Light kórházi kavarása külön is említést érdemel. És a rész végi “leszámolás” is remek volt, nagyon jól lett megcsinálva. Tiszta Maffiózók-érzésem támadt, amikor néztem. A következő két rész is nagyon-nagyon jó, rossz belegondolni abba, hogy a silány nézettség miatt valószínűleg nem lesz negyedik évad, pedig ahogy halad a sorozat, egyre inkább úgy érzem, hogy nagyon megérdemelné a folytatást. Remélem nem veszed rossz néven, hogy megosztottam a gondolataimat, talán sikerült kedvet csinálnom egy-két embernek a rész megtekintéséhez. :)

andrea - 2014. 09. 04. 21:22

sepulveda
JAj dehogy, örülök, hogy megosztottad a véleményedet. :) Először írtam ilyet, szóval. :D És mivel kedves nekem a sorozat, azzá vált egy idő után, edig az elején kaszáltam majd visszatértem amikor vége lett a 2. évadnak. Kíváncsiságból. Nem akartam h ne legyen róla semmi. Ez csak egy próbálkozás volt Tőlem :P

Ezt annak alapján írtam, amit akkor éreztem és később került ide.
Láttam már azóta részt, de nem nyúltam hozzá, mert akkor így éreztem, így volt kerek és fair. Nem nyúltam hozzá.

Viszont most már azért változott a véleményem, ahogy továbbnéztem:
A Drew esetben mindenképp. Az hogy így ráterelték a dolgokat kezd értelmet nyerni, abszolút kézzelfogható bizonyítéka van annak a gyanúnak, hogy bosszúból tette és elveszi a tényt arról, hogy megölték, csak öngyilkosságnak titulálhatják és ebben csak az anyja hisz, az ellenkezőjéről.
Judith Light, kár h kimaradt :/. Abszolút zseniális jelenet volt Tőle a kórházi. Le a kalappal előtte. Az is megmosolyogtató volt, amikor Pamela azt a gyűrűt bedobta a kukába.

HA már a következő részek. Annyira jók, annyira jó ívet találtak eddig, szóval eddig 10/7,5. Újra izgalmas, érzem a kiszámíthatatlanságot.

uziM - 2014. 09. 04. 23:44

11.rész nagyon össze lett rakva, talán mert “Bobby” rendezte… mindenkit sikerült ösztönöznie, hogy tökéletesen eljátssza a szerepét, amit kitaláltak nekik és alakítaniuk kell… végre mindenki színész volt ebben a részben…

S84 - 2014. 09. 05. 00:19

Ryland mamából lehetne picivel több, bírom a jeleneteit ahogy keveri a szart. :D
Amúgy szerintem semmi változás, se nem jobb se nem rosszabb, Pamela meg remélem (vissza)fejlődik a 2. évados karakteréhez.

a Kati néni - 2014. 09. 05. 00:20

sepulveda: babám, ejj!
“Linda Gray (mint mindig) megint szenzációsat alakított”

Én már nem nézem ezt a sorozatot, de igencsak rossz színészeknek kell benne lennie, ha ilyet mersz kinyilatkozni, drágám!

Linda Gray egyike a legpocsékabb színészeknek.

Page - 2014. 09. 05. 08:22

Egyáltalán nem értem minek erőltetik Samanthánál ezt az alkoholista vonalat, és szó szerint is erőltetett az egész.

nino - 2014. 09. 05. 10:28

Nem nézem a sorozatot, de annyit áruljatok már el légyszi hogy ez a Pamela nem AZ A Pamela ugye? :) mert Victoria Principal nem igazán (sőt egyáltalán nem) akar visszatérni a szerepre…. De ha ez másik Pamela akkor meg nem értem miért választottak az írok ugyan olyan nevet ennek a karakternek is .. :) világosítsatok fel légysziiii :)

köszi,puszi. :D

sepulveda - 2014. 09. 05. 10:32

Kati néni, van egy kis logikai bukfenc a “gondolatmenetedben”.

Abból, hogy azt írtam, hogy “Linda Gray (mint mindig) megint szenzációsat alakított”, hogy következik az, hogy a többi színész rossz?

Ezt nem értem.

Én senkit nem hasonlítottam senkihez, pusztán megjegyeztem, hogy Linda Gray megint nagyon jól játszott.

Amúgy elfogadom a véleményedet, de nem értek vele egyet. Kérlek tedd te is ugyanezt!

Továbbra is fenntartom, hogy Linda Gray erre a szerepre született. A régi szereplők közül egyedül nála éreztem, hogy még ennyi év után is érzi a karaktert, és hogy ez a Sue Ellen az a Sue Ellen, aki régen is volt.

Amúgy a TNT minden rész után közvélemény-kutatást készít az aktuális részről, érdekes módon Sue Ellen mindig ott van az első három kedvenc karakter között.

Nem véletlenül.

sepulveda - 2014. 09. 05. 10:38

Page:

Samantha már nem iszik. Valószínű, hogy végleg abbahagyta. Egyébként szerintem nem volt erőltetett a történetszál. Jockey halála után kezdett el újra inni. Én sem örültem, hogy újra poharat adtak a kezébe, de ott és akkor érthető és reális volt, hogy ismét inni kezdett. Azért remélem, hogy most már tényleg vége. :)

sepulveda - 2014. 09. 05. 10:40

Andrea, egyáltalán nem lehetett érezni a kritikádon, hogy ez az első írásod! Jól sikerült, gratulálok!

sepulveda - 2014. 09. 05. 10:53

“A régi szereplők közül egyedül nála éreztem, hogy még ennyi év után is érzi a karaktert, és hogy ez a Sue Ellen az a Sue Ellen, aki régen is volt.”

És persze JR-nál. Ez lemaradt. :)

a Kati néni - 2014. 09. 05. 12:15

sepulveda: életem, elnézésedet kérem.
Az a nő azon kívül, hogy biggyeszti a száját meg gülüzteti a szemét, na azon kívül sokat nem tud szegény. De az tény, hogy a szeszelős vén szukának jó a habitusa.

andrea - 2014. 09. 05. 13:22

sepulveda

Köszönöm :)

nino

Válaszolva a kérdésedre. Nem, nem ugyanaz a Pamela. Victoria Principal régen kiszállt, nem akar visszajönni. A sorozatban, az újban meg a 2 évad végén zárták le a szálát, meghalt. A új Pamela meg az unokahúga, Cliff Barnes és Afton Cooper lánya. A teljes neve meg Pamela Rebecca Barnes, amivel meg lehet különböztetni.

Thomas - 2014. 09. 05. 17:47

Én aztán abszolút a végsőkig Dallas fanatikus vagyok, az első 2 évadot nagyon élveztem, de sajnos ezt a jelenlegit úgy elszúrták, ahogy van. Nem mintha hirtelen annyira rossz lenne, mert elnézegetem, jók a szereplők, érdekes, csak közben rettentően bosszant ez a baromira erőltetett Elena-féle bosszú szál. Főleg, hogy 11 rész alatt eljutottunk végre oda, hogy Bobby is kimondta, amit az évadnyitó óta szajkózok, hogy “Akkor is kárpótoltalak volna, ha nem okozol ennyi fájdalmat, olyan embereknek, akiknek semmi közük ahhoz, ami az apáddal történt.” Magyarán az egésznek semmi értelme nem volt, azon kívül, hogy a legszerethetőbb karakterből egy buta buta buta libát csináltak, akit most már a Cliff melletti cellában szeretnék látni. Alig várom már, hogy megtudja, hogy a szeretett kis Joaquim tehet a testvére haláláról, remélem a 4. évad majd arról fog szólni, hogy a Ewingokkal szövetkezik, hogy bosszút álljon rajta emiatt! Kb. ugyanennyi értelme lenne ennek a fordulatnak is…

Thomas - 2014. 09. 05. 17:50

És persze ezzel az egésszel teljesen tönkreteszik J.R. örökségét is, a mestertervét, amitől annyira élvezetes volt a 2. évad. Drakula meg a CIA kapcsolata is nevetséges volt, de ha most még Cliffet is kihozzák a dutyiból és elölről kezdődik az egész harc, akkor lényegében J.R. hiába csinálta az egészet.

sepulveda - 2014. 09. 05. 19:23

Én úgy érzem, hogy Pamela Rebecca a sitten hagyja a papát, és szerintem a végén az is ki fog derülni, hogy a papír, amivel Cliff feltüzelte Elenát, hamisítvány. És akkor így JR mesterműve is megmaradna.

Roxi - 2014. 09. 05. 21:44

Jó rész volt a 11. is ,tetszett a temetés utáni “nagyjelenet” Linda Gray meg nem tudom milyen színésznő,hiszen a Dallason kívül semmiben nem láttam.Viszont ezzel a karakterrel annyira egybenőtt,hogy nem is tudná rosszul játszani.

zsenike - 2014. 09. 05. 21:48

3×11 remek volt!!!

Captain Phillips - 2014. 09. 07. 17:50

Egyetertek a Katni neni-vel.

Linda Gray csapnivalo szinesz, mar az eredetiben is az volt.

Csilla0422 - 2014. 09. 11. 16:42

Andrea, remekül összefoglaltad a nyitót vagy inkább a folytatót.

Már ez a pár rész is sokkal jobb volt, mint az első etap. Jól összekapta magát a stáb.

Már nem is tudom, hogy ki a legnagyobb álszent. Itt már mindenki sáros.

Kíváncsi vagyok ki meri lecsapni a magas labdát, mert eddig mindenki csak passzolgatta.

Tetszik, amit Pamela karakterével tettek. Várom Elena reakcióját, amikor “szívszerelme” lelepleződik.

Linda Gray azért nem egyszerű szerepet kapott anno. Szerintem Sue Ellen szerepét remekül játssza.

Roxi - 2014. 09. 12. 21:35

Régen is voltak rosszfiúk,de már nagyon kezd átmenni krimibe annyi a bűnöző. Cliffet komolyan sajnáltam,remélem csak kijön.

_Peter - 2014. 09. 17. 10:29

JR (Jockey) nélkül nem érdekelt annyira, csak most hoztam fel magam. Őszintén szólva már nem tudom mit nézek. Gyerekként a Dallas-t mindig nézhettem a szüleimmel, mert pár csihipuhit és ki lőtte le JR-t dolgon kívül nem volt semmi durvaság. Volt viszont humor, cégek közti harc, üzleti húzások, titkárnők fűzése stb.

Most meg Barnes egy hideg Keresztapa már kínait sem eszik, aki felrobbantja az olajfúrótornyot amin ott a terhes lánya, fegyveresek Southforkban, régen a kartell az olajkartell volt, nem mexikói drogkartell. Most hullák, drogcsempészek, gyilkosságok, levágott kezek, gyújtogatások, CIA szóval WTF mi ez? Most lennék 10 éves tuti nem engednék nézni. :)

Roxi - 2014. 09. 27. 19:36

Hát nem volt egy nagy évadzáró,mondjuk belefutottam egy spoilerbe így a Christoferes dolog nem lepett meg.

Casey Novak - 2014. 09. 30. 20:39

Két momentum maradt meg az egész évadból, az egyik az Elena reggelijében elhelyezett, kínosan kamera felé fordított dobozos müzli reklám (legalább valami jóféle whiskey-t mutogatnának), a másik meg a John Ross féle “I’m worse.”, ez utóbbi már pozitívumként. Ott egy percig a hideg futkosott a hátamon. Ha tényleg hozná mindig ezt a karaktert, és az írók is jobban kezelnék, nem csak bohóckodó ficsúrként, mi minden lehetne még itt.

Roxi - 2014. 10. 04. 10:08

Kasza :(

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz