login |

Pilot-mustra: Hysteria – 1×01

2014. 09. 04. 16:35 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

(Az Amazon immáron harmadjára rendelt be 5 pilotot, melyek a napokban kerültek fel a honlapjukra (bővebben erről itt). Hogy ezekből melyiket folytatják, az a nézettségtől és/vagy a fogadtatástól is függ és egy-két hónapon belül eldől.)

Ezen azt hiszem, hogy gyorsan túleshetünk: a Hysteria első 20-25 percénél unalmasabb sorozatkezdést idén nem sokat láttam. Mondom ezt annak ellenére, hogy az orvosi thrillernek, járványos drámának beharangozott Amazon-projekt talán a leginkább közönségbarát pilot a kínálatból, s elnézve a többit, talán ez jönne be a legtöbb olvasónak. Egyedül az a kérdés, hogy az ordas WTF-nak tűnő koncepciót ki fogja izgatottan fogadni és ki fog gurgulázni a nevetésről, amikor kiderül, mire megy ki a játék.

HYSTERIA – 1×01 – 2/10

Jelentem, nekem a koncepcióval semmi bajom nincs. Mondhatnám, hogy hülyeség, de egyrészt rohadtul nem értek a témához, másrészt pedig az elején kiírják, hogy valóságos események ihlették a történetet, szóval talán van alapja a dolgoknak. De nem lövöm el a “poént” – akit érdekel, az a kommentben elolvashatja. Erre alapozva, ha akarom még egy erős, high concept dráma is kisülhet, ahhoz nem kell, hogy köze legyen a pilot minőségének, de ettől még igazán megerőltethették volna magukat a készítők.

A történet úgy indul, hogy a Mena Suvari által alakított orvos meglátogat egy igazán biztonságos módon elzárt férfit (T.R. Knight), aki fel akarta gyújtani magát, és elmeséli, hogy milyen furcsa dolgok történtek Austin városában – nekünk pedig megmutatják a visszaemlékezését: pár idegesítő tinilányka éjszaka kilóg egy elhagyatott gyárépületbe, hogy ott találkozzon két kanos táncos sráccal, akik jól beindulnak rájuk, de mielőtt sor kerülne valami csúnyaságra, az egyik lány rohamot kap, és még a kórházba szállítást követően is folyamatosan rángatózik.

Kábé ez fedi le az említett unalmas kezdést, amit követően még megismerünk egy rendőrt, pár szülőt, plusz bejön a lány esetéhez kihívott Mena Suvari, vagyis Logan a képbe. Aki kivételesen vérszegény karakter, pedig igazán próbálják távolba révedésekkel és kiabálásokkal, meg nyomulós stílussal karakterizálni. Sőt, még egy igen tragikus múltat is rajzolnak neki, hogy érezzük, hogy mennyire szanaszét van marcangolva a figura.

A profi főhős tehát legbelül gyötrődik cefetül, közben teóriákat gyárt arról, hogy mi okozhatja a lány betegségét, mely terjedni látszik, s idővel rájön, hogy másról van szó, mint amire először gondolt. Mi pedig maximum azon agyalhatunk, hogy ezt miért nem lehetett 10 percben megmutatni, hogy miért nem helyezték el jobban kontextusban a pilot keretét, s hogy miért nincs legalább egy karakter, akiben van egy kis élet?

6 hozzászólás Ne habozz!

Lajosék a másodikról - 2014. 09. 04. 17:43

Nekem meg van bajom a koncepcióval, mert akkor baromság, mint ide ‘Lacháza, a fejemet fogtam, hogy ilyet ki enged adásba.

Jó év az idei, a Playing House és a The Lottery után ez már a harmadik nullapontos pilot. Ez annyival különb, hogy itt egy kicsit sajnáltam a színészeket.

Lemoni - 2014. 09. 04. 17:56

Borzalmas, gagyi, idegesítő, nevetséges, unalmas, elfecsérelt idő volt minden perce :/

winnie - 2014. 09. 04. 18:16

Lajosék a másodikról: úgy értem, hogy scifi, vagy hasonló lehet, nem?

energy - 2014. 09. 04. 20:51

Belenéztem, de nézhetetlenül rossz. Lenne valaki kedves és leírná, mire megy ki a játék?

winnie - 2014. 09. 04. 20:59

a vegen rajonnek, hogy nem valami psziches, i feel your pain-dolog miatt vannak a rohamok (ez is eleg izenek hangzott…), hanem kvazi a rohamot kapott lanyt mutato video megnezesevel terjed. kozossegi medias jarvany, vagy mi. es a vegen a teve is mutogatni kezdte a lany rohamat a hiradoban.

Lajosék a másodikról - 2014. 09. 04. 21:00

winnie: fogalmam sincs, mi lehet. Igazság szerint azt se értem, mit gondolt, aki a pilotot berendelte. Kellett valami, hogy meglegyen az öt?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz