login |

Pilot-mustra: Really – 1×01

2014. 09. 05. 20:40 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

(Az Amazon immáron harmadjára rendelt be 5 pilotot, melyek a napokban kerültek fel a honlapjukra (bővebben erről itt). Hogy ezekből melyiket folytatják, az a nézettségtől és/vagy a fogadtatástól is függ és egy-két hónapon belül eldől.)

Az Amazon-pilotok közül a Red Oaks mellett talán a másik komédiáé, a Really-é volt az, amire azt mondtam volna, hogy nézném tovább, ha lehet. Nem azért, mert annyira jó volt, egyszerűen csak a központi kapcsolat érdekesnek tűnt. Persze ez nem meglepő, mert nekem a Married is bejött, ez pedig igencsak hasonlít arra, csak több benne a meztelenség és az orális szex. Szóval a 18+-os tartalom.

REALLY – 1×01 – 6,5/10

Ha rosszmájú akarnék lenni, azt mondanám, hogy Jay Chandrasekhar (tudjátok, a Broken Lizard-os ürge, olyan filmekkel, mint a Super Troopers vagy a Club Dread) azért készítette ezt a sorozatot, mert el akarta mondani a cimboráknak, hogy Sarah Chalke meztelenkedett előtte és még jól le is…, ööö, kielégítette a szájával. Vagy legalábbis a szándék megvolt benne.

Ők alakítják a sorozat két főszereplőjét, Jed-et és Lori-t, akik házasok és van két kisgyerekük, és élik a férjek és feleségek mindennapjait, csak kevésbé szenvednek, mint a Married párosa. Jól elvannak egymással, de náluk is központi téma a szex (vagy annak hiánya), a fantáziálás, a maszturbálás, plusz egymás idegesítő dolgai. Jófejek, na.

Először úgy is tűnik, hogy a Really csak körülöttük fog forogni, amit nem is bántam volna, de a pilot második felében behozzák a baráti kört, 3 férfit és 3 nőt (plusz van még egy token szakállas haver is, mint a Married-ben), akikkel változik a dinamika egy cseppet, sőt, az egész pilot stílusa is. Csoportban nem is volt gondom a haverokkal, de egyenként szinte mindegyik érdektelen volt, hiába alakította őket csupa ismerős arc.

Ráadásul a baráti szálon a kapcsolati hálót is jobban kidomborították, sőt, még némi kiszámítható drámát is belebegtettek, amire végképp nem volt szükségem, de nyilván ez a koncepcióval jár. Mint ahogy az is, hogy a komédia tipikus egykamerás, tehát senki ne az aláröhögős poénokat keresse, inkább viccesebb és olykor kínos jelenetek váltogatják egymást, miközben folynak a párbeszédek, melyekben nem egy sorozatos és valóságshow-s célzás is van, ami mindig jó pontot jelen a szemembe.

Szóval a Really semmi újszerűt nem hoz, de a főszereplők és a kapcsolatuk miatt nézném a folytatást. De részemről a tetszési index mindenképp annak lesz a függvénye, hogy milyen súlyú szerepet szánnak a baráti körnek és a “drámának”.

3 hozzászólás Ne habozz!

Lajosék a másodikról - 2014. 09. 05. 21:09

Dögöljek meg, pontosan a második bekezdést mormoltam magam elé a pilot után.

A többivel már annyira nem értek egyet, nálam sima kuka. A Married akármilyen gonosz is, végül megmaradt, ez viszont érdektelen és nagyon mű.

h3x0r - 2014. 09. 06. 09:15

Az nem lehetseges, hogy “skins stilusban” a kovetkezo reszben egy masik par lesz a kozpontban?

Julian Plenti - 2014. 09. 06. 12:47

Nekem se jött be, százszor inkább a Married.
Szerintem is mű, és a karakterek se fogtak meg.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz