login |

Pilot: Hand of God

2014. 09. 09. 21:30 - Írta: human

11 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

(Az Amazon immáron harmadjára rendelt be 5 pilotot, melyek a napokban kerültek fel a honlapjukra (bővebben erről itt). Hogy ezekből melyiket folytatják, az a nézettségtől és/vagy a fogadtatástól is függ és egy-két hónapon belül eldől.)

Azt hiszem, az Amazon most feldobta a labdát, és nagyon nehéz lesz választaniuk az 5 pilotból, hogy melyikeknek adjanak berendelést. A Hand of God-nál más miatt, de ugyanazt éreztem, mint a Red Oaks-nál: hol és mikor lesz a következő rész?

A Hand of God főszereplő bírójának a fia öngyilkosságot követ el, mert végig kellett néznie, ahogy valaki megerőszakolja a feleségét. Nem sikerül pontosan a lövés, így csak kómába kerül, még nehezebbé téve a családjának a továbblépést. Ez még egy erős dráma alapjának is jó lenne, de koránt sem ilyen egyszerű a helyzet.

Többet nem nagyon akarok felfedni, mert nagyon szépen bontakozik ki a pilot közben, és érdemes megnézni akárcsak “kisfilmként” is, bár a végére jut egy cliffhanger, de nem annyira fájó. A címből azért kitalálható, hogy a bíró a(z extrém) vallási fanatizmus felé fordul, de nem az erdőbe vonulva, viszont közben kötelességei lennének a világban is, sok pénz függ attól, hogy csinálja-e a dolgát.

Avagy nem kell attól félni, hogy a gyász fázisait veszik át itt is, arra ott a The Leftovers, mivel az elég komoly bűnügyet is fel kell deríteni a Bírónknak, miközben az üzletfeleinek is megfelel. Érdekes lehet látni, hogy miket követ el a “keresztelése” után, már itt a pilotban is.

Mindezt remek rendezés kíséretében láthatjuk, és olyan szereplőgárdával, hogy csak néztem. Ron Perlman alakítja a bírót, Andre Royo (The Wire) a város korrupt polgármesterét, Garret Dillahunt pedig isten badass követőjét. Már ez a három színész elég lenne, de a többiekkel sincs baj.

Részemről 8/10 a pilot, és most rögtön nézném a folytatást. Mondjuk szerintem tipikusan darálandó darab lesz, ha kijön, beosztani felesleges lesz. Elnézve winnie írásait azokról az Amazon-pilotokról amiket még nem láttam (Really, Hysteria, The Cosmopolitans) egyelőre ennek és a Red Oaks-nak tudok igazán drukkolni, de persze múltkor sem jött be a számításom, hiszen a Zombieland-pilotból szívesen láttam volna folytatást, aztán nem lett belőle semmi.

UPDATE: Berendelték sorozatnak.

11 hozzászólás Ne habozz!

Lajosék a másodikról - 2014. 09. 09. 21:52

Nem hiszem, hogy nagyon aggódnod kéne, a pilot minden másodpercéből sütött a “nagyon kemények vagyunk, és ezzel díjakat akarunk nyerni” hozzáállás. A másik négyhez képest (meg úgy általánosságban is) piszok erős cast, nagyon necces, nagyon ellentmondásos, nagyon megosztó történet. Nekem mondjuk a végső csavar nem tetszett, jobban örültem volna a fordítottjának, de úgy kétségkívül nehezebb lenne nyújtani a sztorit.

Elképzelhetetlennek tartom, hogy ne rendeljék be.

damoqles - 2014. 09. 09. 22:08

BUBBLES!!!

Pocok - 2014. 09. 09. 22:30

Nagyon várom, imádtam!

Lemoni - 2014. 09. 09. 22:33

Amennyire gyengére sikeredett a Hysteria, ez legalább annyira jó lett, kizárt, hogy dobja az Amazon, a legnívósabb sorozatuk lehet. A történet hol tragikus, hol szürreális, néha még vicces is. A szereplők jók, Ron Perlman mellett nekem Julian Morris tűnt fel, remekül hozza a tenyérbemászó karaktert. Hajrá Amazon!

Thrasher - 2014. 09. 09. 22:57

hopp, Dillahunt, Royo, Perlman? simán nézős

Ineteq - 2014. 09. 09. 23:44

Na, ezt meglessük. Perlmannak sikerült más arckifejezést is produkálnia a keményvagyokkinyírlakon kívül?:) Már csak azért is megnézem, hogy ez kiderüljön:)

Degausser - 2014. 09. 10. 01:13

Csak nekem tűnt fel mennyire meg van löttyenve Perlman karja az első képen?:DD mint egy kis tejeszacskó

semper - 2014. 09. 10. 08:03

Vártam ezt a sorozatot de nekem nem jött be valami miatt, pedig jó a sztori is meg a cast de de valami nem jön át, adok még egy rész esélyt már ha lesz belőle.

winnie - 2014. 10. 04. 05:16

berendelve sorozatnak.

Halfer - 2014. 12. 16. 16:45

lehet tudni mikor kerül adásba hetente?

winnie - 2015. 01. 06. 07:33

nem biztos, hogy heti lesz és valamikor 2015-ben, mondjuk a vége felé.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz