login |

Jim Jefferies – Bare (Netflix Special) – írta cyborgwings

2014. 09. 12. 14:48 - Írta: vendegblogger

10 hozzászólás | kategória: ajánló, kritika, standup, video,

Ha minden igaz, akkor most megírom a Sorozatjunkie legkurtább ajánlóját (persze csak ha nem számítjuk a délelőtti videókat), ráadásul nem is sorozatról, ám mindenképp szeretném fölhívni a figyelmeteket Jim Jefferies stand-upjára, amit leginkább is a fergeteges jelzővel illetnék.

Aki szerette a Legitet, annak egyértelműen kötelező program Jim legújabb show-ja, amit az idei turnéja bostoni állomásán rögzítettek és augusztus 29-én vált elérhetővé a Netflixen (az amerikai mellett a briten is – az ausztrálon viszont aránylag vicces módon nem).

Jim Jefferies - Bare-01

Van benne szó az elmaradhatatlan csajok-pia-drogok triumvirátusról, Jefferies immár nem annyira újdonsült apaszerepéről, a Pistorius-ügyről, amiről nem is gondolná az ember, hogy lábkalimpálva lehet röhögni rajta, pedig de, valamint visszatérő témájáról, a fegyverkérdésről, amire a Legitben is nagy hangsúlyt helyezett.

Aki ismeri a komikust, tudja, hogy ateista és sokat beszélt korábbi előadásai alkalmával is a hívőkről… hát finoman szólva hülyének titulálva őket. Mégsem kavart akkora port vele, mint az amerikai alkotmány második kiegészítésének módszeres sárba tiprásával.

The stand up, seated

Egy Facebook-posztja szerint az előbbi témakörben pályafutása során kapott 4, azaz négy darab e-mailt összesen, a Bare bemutatója óta viszont ömlenek hozzá az üzenetek, hogy mégis mit képzel magáról, hogy ausztrálként be mer szólni Amerikának. Persze Jim a szokásos laza stílusában reagál a jelenségre – és noha én nem igazán szeretek híres embereket követni, de őt megéri mind awitteren, mind Facebookon. Néha elég tanulságos.

Két lényeges dolgot említenék a mondókám végére érve: az egyik, hogy ne akarjátok kijavítani a helyesírási hibáit meg az elgépeléseit, mert azért harap, a másik pedig az, hogy:

Try not to be a cunt.

A tovább mögött a stand-up különkiadásának, a Bare-nek az előzetese, és a teljes adás is – míg nem törlik.

10 hozzászólás Ne habozz!

seed - 2014. 09. 12. 15:03

lehet gáz, de a Legit előtt soha nem halottam róla, de azóta hatalmas nagy kedvenc :D imádom a humorát, meg persze az akcentusát :D köszi az ajánlást

aleram - 2014. 09. 12. 17:15

Seed: én is pontosan így jártam. Imádtam a Legit-et, aztán megnéztem a stand up-ot is, és az még jobban tetszett.

paranoid android - 2014. 09. 12. 18:09

Én már ismerem pár éve Jim munkásságát, és töretlenül a kedvenc stand-uposom. Szóval nagy köszönet az ajánlásért, meg is néztem azonnal.

cyborgwings - 2014. 09. 12. 22:01

én is a legitben ismertem csak meg, de azóta első számú kedvencem, így mindenképp akartam írni a bare-ről és sűrű elnézést kérek, hogy ilyen gyérre sikerült az ajánló, de azt hiszem vicces dolgokról még annyira sem tudok, mint egyebekről. :)

egyébként voltunk augusztusban a londoni fellépésén és élőben még sokkal fergetegesebb volt, szóval ha lehetőségetek adódik valamikor, mindenképp ragadjátok meg!

Hunnenkoenig - 2014. 09. 12. 22:48

Imadtam mar a Legit elött is. Sok stand upot nezek (nem showder klubos nyomingereket). Föleg az ateista poenjai miatt szerettem meg. Nagyon nagy igazsagokat mond abban a temaban.

zsemlye - 2014. 09. 13. 00:09

:) köszi, nekem ő eddig kimaradt – remek 75 perc volt ;)

jetcool - 2014. 09. 13. 16:38

jim jefferies egy állat :) a fegyveres szekcióba már belefutottam twitteren, de a fellépés többi része is zseniális.

AkosAkos - 2014. 09. 13. 21:36

Én még nem ismertem és köszönöm, hogy írtál róla, mert most is épp rajta röhögök. :D

sQr` - 2014. 09. 14. 23:32

Én sem ismertem az úriembert. Legitet sem néztem. De most két estjét is úgy daráltam le, hogy “csak belenézek” címszóval kezdtem. Iszonyú jó! Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem!

cyborgwings - 2014. 09. 22. 22:27

örülök, hogy ezek szerint volt értelme megemlékezni róla, annak meg pláne, hogy nektek is bejött. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz