login |

Sons of Anarchy: kezdett a 7. évad – írta Ingorion

2014. 09. 12. 21:11 - Írta: vendegblogger

564 hozzászólás | kategória: kritika,

Őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy Kurt Sutter, a sorozat már számtalanszor emlegetett készítője képes lesz nekem, egy végletekig elvakult fanatikusnak csalódást okozni, pláne nem az utolsó évad premierjével. Pedig ez történt. Míg Bruzsy a tavalyi etap kezdést bírálta, addig én azzal maximálisan meg voltam vele elégedve, tökéletesen illett a széria addigi premierjeinek sorába: tisztességesen folytatta az előző évad el nem varrt szálait, ezenkívül érdekes új karaktereket, és konfliktusokat vázolt fel a maradék 12 részre.

A 7×01 ezzel szemben szakított az eddigi hagyományokkal, talán azért is okozott akkora csalódást, mert inkább érződött a tavalyi évadfinálé epilógusának, mint a záró szezon prológusának. Természetesen nem vártam, nem is várhattam, hogy elbagatellizálják, vagy éppen semmibe vegyék a tragikus események következményeit, de úgy érzem, ezt a kötelező kört Sutternek és csapatának sikerült a lehető legklisésebb és egyben leghiteltelenebb módon tető alá hozniuk.

Egy sorozat – legyen bármennyire is jó -, mindig bizonyos motívumok mentén épül fel: a Breaking Bad szinte minden szezonjénak gerincét a Walt és Jesse között egyre növekvő feszültség képezte; a The Shield majdnem minden részében ott lebegett egy fajta damoklészi kardként a múlt minden mocska az antihősök feje felett, illetve egyre erősebb árnyék vetült Vic és Shane kapcsolatára.

A SoA viszont… A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Szóval a SoA ezzel szemben tavaly húzott egy zseniálisat: kivonták a képletből Clayt, az egész történet addigi főgonoszát, és porondra állították az addig csak bábmester szerepében tetszelgő Gemmát. Ezzel rámutattak a sztori mitológiájának legfontosabb, már jó előre kódolt sajátosságára – nevezetesen, hogy a klub matriarchája az az ellenfél, akivel Jaxnek óhatatlanul szembe kell néznie útjának végén.

És ezen pillanat elodázásába bukik bele csúnyán az egyébként találó, „Black Widower” címre keresztelt évadnyitó: repetitív módon ismét volt pofájuk ellőni azt, hogy valaki más bűnhődik a tényleges gyilkos helyett, és még ettől a jobb szó híján csavarnak nevezett olcsó írói húzástól is megvontak minden hitelességet.

De nem feltétlenül ez a legfájóbb hibája az epizódnak. Igen, elismerem, tisztes iparos munkáról beszélhetünk (csak azt a borzalmas CGI-t tudnám feledni), néhány merész és eddig még nem látott rendezői húzással, lehengerlően sötét, az események hangulatához tökéletesen passzoló képi világgal, és a már jól megszokott bivalyerős színészi alakításokkal.

Akkor meg hol is van a bukkanó? Az ezúttal teljesen feleslegesnek érződő extra játékidő és a lassan már önmaguk paródiájába forduló zenés montázsok nem tesznek jót az összképnek. Ugyan a sorozat ezen aspektusa már tavaly is kapott kritikát jócskán, de most az átdolgozott számoknak sem volt meg a megszokott átütő ereje.

A most következő sorok ironikusnak hathatnak, különösen azoknak, akik tudják mennyire rajongok az FX zászlóshajójáért, de egyfajta konklúzióra jutottam miután felcsendült a végefőcím-dal. A premier előtt napvilágot látott egy cikk az interneten, ami azt taglalta, hogy miért nem válhat a Sons of Anarchy napjaink egyik legmeghatározóbb drámájává minden erénye ellenére. Rengeteg érvet illetve ellenérv felsorolásra került, de azt hiszem a dolog nagyon egyszerűen levezethető két tényezőre: Sutterre és a megalomániájára.

Nagyon sokszor vontunk párhuzamot jelenlegi sorozata és a már fentebb is említett The Shield között (a nyár elején egy konkrét bejegyzést is szenteltem a témának), de arról sosem esett szó miben különbözik a két széria. Véleményem szerint a narratívájuk legalább annyira más, mint amennyire hasonló. Shawn Ryan egykoron kényelmesen berendezkedhetett hét évadra, hisz akármennyire is összefüggő és komplex Vic Mackey kálváriája, az első három, de akár négy évad is inkább csak affélefelvezetésként szolgált, és bőven becsúsztak egy rész/egy esettel operáló epizódok is.

Ezzel szemben Sutter úgymond rögtön a dolgok közepébe vágott, nagyon gyorsan az átívelő szálra fektette a hangsúlyt, ezért fordulhatott elő, hogy a második évadot kábé akkora hozsanna érte, mint a Nagy Előd utolsó felvonását.

A készítő azzal azonban elfelejtett számolni, hogy ilyen tempóban túl gyorsan „égeti el az üzemanyagot”, nem tudta elengedni a hét évados víziót, ebben is hasonlítani próbált egykori mesterére. Talán feleslegesen, ugyanis ha képes lett volna ezen a tényező túllépni, nekünk sem kellene sokadszorra „végigizgulnunk”, ahogy viszonylag ártatlan szerencsétlenek bűnhődnek meg a Teller kompánia bűneiért.

I needed help to connect with the man who did the right thing ten days ago! Who knows the importance of family! And that more violence will only destroy what’s left of his.

A pokolba vezető út jó szándékkal van kikövezve – ez az állítás az eddigi hat évadra volt igaz, de most, hogy Jax karakterét szerencsésen végleg kifordították magából, ezzel megvonva a megváltás lehetőségét is a nézőktől, már csak a pokol maradt.

Ez még jól is elsülhet, hisz a készítők eddig sem voltak a hagyományos megoldások hívei, valamint minden negatív szavam ellenére a maradék részek elképesztő potenciált rejtenek magukban, amikhez csak remélni tudom, hogy képesek is lesznek felérni

Mindenesetre nehéz feladat lesz, hisz nem kisebb feladat áll a sorozat előtt, mint hogy ki kell lépnie a múlt nagyjainak árnyékából, és el kell kerülnie azt, hogy a nem régvéget ért, egykor kultikus, ma már inkább nevetség tárgyát képező szériák sorsára jusson.

564 hozzászólás

Desmond Wallace - 2014. 09. 12. 21:24

Szépen összefoglaltad a gondolataimat.:)

Mennyire jó is lenne ez a sorozat, ha valaki egy csöppet visszafogná Suttert. Hiába vannak zseniális epizódok, ha a fölösleges túlzásokkal rombolja az összképet.

Ez a 74 perc pedig nagyon hosszú és indokolatlan volt. Többször is azt vettem észre, hogy unatkozom.

Mindegy. A folytatás már csak jobb lehet ennél a kezdésnél.

Zolee88 - 2014. 09. 12. 21:28

Egyetértek. Tetszett a rész, de többet vártam, valószínűleg ezért is volt kicsit csalódás. Persze ezt is a sorozat színvonalához mérten kell érteni, más sorozat örülne ha ilyen lenne egy “gyengébb” része.

De bízom benne, hogy innen csak felfelé fut majd a minőség és egy zseniális lezáró évadot kapunk.

jky - 2014. 09. 12. 21:35

Sajnos szintén egyet kell értenem. A végén a kínai megölése megint el teljesen felesleges, hatásvadász dolog volt.

A sorozat jó, de a túlzott csavarosság, a megalománia, a “minél durvábbnak kell lenni” dolog miatt öncélúvá, önismétlővé vált, ezért a már említett nagy címekhez nem érhet fel. Azért bízom benne, hogy ez a záróévad majd erős lesz és jó szájízzel válunk meg a SAMCRO-tól.

kilypapa - 2014. 09. 12. 21:40

Egyet tudok érteni a kritika legtöbb szavával.Nekem anno a legnagyobb kedvencem volt a széria, de úgy az 5.évad felétől kezdem érezni a rétestészta jelleget.A hatodikat már kifejezetten untam,a sok feleslegesen elnyújtott rész,Clay kései halála,az egyre több sablonmegoldás miatt,egyre több jelenet közben lett deja vu érzésem akár másik nagy kedvencem a 24 esetében.Inkább már csak megszokásból nézem.Ebben sajnos nem volt 7 évad egyre inkább úgy gondolom,öt után nyugodtan lezárhatták volna,ahogy a teljesen kerek és tökéletes Breaking Bad-et.Azért várom,hogy mi lesz a vége de csalódás szagot érzek már most.Ez a nyitóepizód pedig talán az eddigi leggyengébb SoA rész volt.Remélem összeszedik magukat Sutter bácsiék.Ha Gemma anyu az utolsó részig kihúzza élve akkor rohadt csalódott leszek és szerintem ezzel nem vagyok egyedül.

Ineteq - 2014. 09. 12. 21:41

Én is csatlakozom a kritikához. Öncélú erőszak, a végén a kínai kivégzésén én is unatkoztam, konkrétan megnéztem, mennyi van még a végéig. Azért arra kíváncsi lennék mit mondana egy pszichológus, hogy Sutter beleírja magát a sorozatba, és a sorozatban őt és a feleségét is többször megalázzák,verik, erőszakolják stb. Érdekes mindenesetre. Viszont valamiért azt érzem, a többi rész jobb lesz, és szándékos volt a lassú felvezetés. Majd meglátjuk.

Marci - 2014. 09. 12. 21:41

Lehet egyedül vagyok a véleményemmel, de nálam ütött az átdolgozott Bohemian Rhapsody. Viszont tényleg piti húzás volt a kínai csávóra rákenni Gemma tettét…

dildi - 2014. 09. 12. 21:44

Sajnos nekem is egyet kell értenem a kritikával. Kár volt a hosszabb évadnyitó.Szerintem max 6/10. A legjobb pillanat talán Gemma-Juice párbeszéd volt az egészben.

Benjy - 2014. 09. 12. 21:45

Nagyon jó összefoglaló, és teljesen egyetértek a leírtakkal. Most már végképp nem tudom eldönteni hogy Sutter még antipatikusabbá akarja tenni a karaktereket, vagy csak ennyi elfojtott pszichopata érzelem van benne. Esküszöm az utolsó jelentnél hatásvadászabb jelenetet idén még nem láttam. És tényleg döbbenet, hogy az utolsó évad premierjében képesek voltak ugyanazt a kört leírni. Nyilván Gemma nem mehet a levesbe évad elején, nem is azt vártam, de ez a megoldás ilyen formában csak keserű ízt hagyott a számban. Szóval akkor jövő héten jöhet a premier, mert én ezt a részt inkább kihúzom az idei epizódok közül, ennél már tényleg csak jobb lehet.

Ui.: Unser felfedezése annyira random volt, és olyan blőd basszus. Mégis hogy gondolhatták komolyan??

Desmond Wallace - 2014. 09. 12. 21:57

“Unser felfedezése annyira random volt”

Pedig ez a rész rendben volt. A lakásban lévő nyomok alapján szimatot fogott az egykori zsaru.

Quantumleap - 2014. 09. 12. 22:04

Most meglepődtem. Azt hittem, a post tele lesz majd “Anyás! Milyen tök jó durva pöpec kezdés volt!” jellegű kommentekkel, és hogy maga a postoló is ilyesmi kritikát ír majd. De meglepődve látom, hogy szinte mindenki velem hasonló véleményen van (ez nem mindig szokott ám így lenni! :) ).
A fent már említett dolgok mellett én logikailag kifogásolok pár tényezőt:
Bennem fullon úgy volt összeállva a kép, hogy Jax biztosan tudja, hogy Gemma ölte meg Tarát (gyakorlatilag csak neki volt oka, a többiek már tudták, hogy Jax elengedti tarát, és feladja magát). És úgy gondoltam, az évad jó részében Gemma menekülő fázisban lesz. Az epizód végéig reménykedtem, hogy kiderül, hogy Jax csak játsza a tudatlant, és igazából nagyon is vágja, mi az ábra, csak valami speckó terve van. Ezek után már nem hiszem.
A kínai csákó kínhalálánál is milyen gagyi volt már, hogy a száján hagyják a kendőt, nehogy nyögni tudjon valamit, holott Jaxre pont hogy az vallana, hogy hallani akarja, hogy könyörög az életéért.
Meg mi az, hogy azt hiszik, Jax ölte meg Tarát és Rooseveltet, és ezért több, mint egy hétre berakják egy rendes börtönbe, majd csak úgy kiengedik? Egyrészt szerintem pár óra alatt azonosítani tudják a golyót, másrészt vádemelés nélkül valaki max. 48 órát tartható bent, harmadrészt ekkor csak fogdára mehet az illető, nem rendes börtönbe. Vagy én nem vágok valamit?

Benjy - 2014. 09. 12. 22:09

“Pedig ez a rész rendben volt. A lakásban lévő nyomok alapján szimatot fogott az egykori zsaru.”

Az oké. De ez a megkérem hogy vegye ki a kabátom és pont felfedezi a cuccát…

VanillaSky - 2014. 09. 12. 22:20

Gemma szétkalapálta Tara fejét, csípték-karmolták egymást, de nincs előrelépés az ügyben:D A szefos különítmény jutott Claudettenek. Egyébként csak ismételni tudom magam, itt nincs jó vagy rossz csak rosszak vannak különböző motivációkkal, remélem a végén megfelelő “javadalmazással”!

Skyroads - 2014. 09. 12. 22:32

Ezeket a logikai bakikat én sem értem. De a kedvencem akkor is az volt, mikor Wendy megkérte Unsert, hogy vegye ki a kabátját a gardróbból. Ha bújtatok valakit a lakásomban, tán csak nem kérek meg egy harmadik személyt, hogy turkáljon már a szekrényben egy kicsit? :D
Egyébként én már a börtönjelenetnél, mikor Jax kezelésbe vette azt a csávót, azt éreztem, hogy komolyan? Már megint?? És tényleg ez ment végig az egész részen, a legtöbb karakter lefutotta a szokásos köreit, Chibstől nem maradt el a jackieboyozás és “a veled vagyunk, testvér”, Juice szokás szerint szenved, és mennyi mindennel folytathatnám még a sort… :)

Fireblade - 2014. 09. 12. 22:37

Én nyáron daráltam le a sorozatot, és nagyon bejött..de ez itt most nem igazán…Túl sok az ilyen “pont nem tudja meg, és tök mást csinál” és az fokozza csak a galibát megoldás…..
Ezzel az elnyújtással, nyilván a gyászt akarták mélyíteni, és bemutatni..de sok volt ez kicsit..a szerintem felesleges túlzott erőszak bemutatása..hát nagyon nem illett ide…Jax mint valami texasi láncfűrészes tobzódott..nem jött be..rossz az irány, de hátha változik..reménykedem..

Halfer - 2014. 09. 12. 22:39

Azt senki sem említi, hogy szerepelt Marilyn Manson?

Quantumleap - 2014. 09. 12. 22:44

Halfer: Na ja. Furcsa, hogy nem “special gues star” státuszt kapott. És érdekes volt így látni, kifestett hajjal, de smink nélkül. :O :)

Thrasher - 2014. 09. 12. 22:45

“és még ettől a jobb szó híján csavarnak nevezett olcsó írói húzástól is megvontak minden hitelességet”

igen. nagyon gyenge volt, ahogy egy gyenge Gemma-hazugsággal oldották ezt meg.

abban is teljesen egyetértünk, hogy Sutter minnnndig, minden egyes részben oda akar vágni, meg akarja mutatni, hogy ő mekkora baromi nagy ász, emiatt sokszor nem érezni már igazi téteket

Quantumleap - 2014. 09. 12. 22:45

special gues star=special guest star

Quantumleap - 2014. 09. 12. 22:53

És az is igaz, hogy Sutter már kezd túlzásokba esni Jack minél negatívabba fordítását illetően (bár ennek lehet meglesz majd a maga záróévados funkciója). Lassan már nem is antihős, hanem gonosz (badass), ez leginkább a papok megölésénél realizálódott bennem. Márpedig az antihőst azt különbözteti meg az előbbitől, hogy azért vannak szerethető tulajdonságai, lehet kedvelni is. Ha viszonyítani kellene valaki mással a tv-s antihősök közül, teszem azt Jax-hez képest a Banshee főszereplője egy csupaszív, jótét lélek. De talán még Walter White is lényegesen pozitívabb.

jky - 2014. 09. 12. 23:22

Ja igen, Unser “felfedezése” ezzel a kabátos dologgal annyira amatőr, gagyi írói húzás volt, hogy nem hiszem el, hogy ilyet műveltek, főleg az utolsó évadban.

És engem is zavar, hogy Jax ennyire negatívba fordult. Oké, nincs Tara, gyakorlatilag széthullott a családja és a normális élet reménye ezzel, de akkor is, a drámai része néhány mondat volt, aztán kész… Valahogy nem éreztem, a súlyát az egésznek, csak hirtelen “semmi sem számít, rosszfiú lett, kész”.

Dr Tie - 2014. 09. 12. 23:34

Elmondom szerintem mi lesz… Juicet elkapják valamikor… aki beköpi Gemmát… de még ekkor sem fog hinni neki Jax! Jucie bevallja hova tette a bizonyítékot (melyik konténerbe… de az nem lesz ott… ééésss ekkor jön a lényeg a hajléktalan kukás lány akit minden egyes évadban látunk. Nála lesz a bizonyíték ő fedi majd fel a valóságot. így lenne értelme… Bár ha így fog törtné elég lapos lesz. Reménykedem :)

Skate - 2014. 09. 12. 23:36

Teljes mértékben egyetértek a kritikával. Nagyon időhúzás és elterelés volt ez az évadnyitó. Felesleges volt ilyen hosszúra csinálni.

f4sk4l4p - 2014. 09. 13. 00:43

Gagyi gagyi hátán. Nagyon rossz érzés a kedvenc sorozatomat ilyen olcsó húzásokkal operáló szezonnyitóval látni. Komolyan erre vártam egész nyáron, erre ezt a bullshitet kapom a pofámba(árja besúgó megbüntetése,Unser “nyomozása”,Gemma meséje a kínai autóról és még sorolhatnám).

Ráadásul halálosan irritál Jackie boy, ha Sutter ezt szándékosan tette akkor zseni, de hajlok rá, hogy a túlzásba vitt badass szerep hozta ki a tagból ezt.

lizu - 2014. 09. 13. 01:48

Nem mondom, hogy nagyot ütött, meg hogy minden kerek volt benne, de szerintem várjuk ki a végét. Lehet minden a helyére kerül.

unrealnoise - 2014. 09. 13. 07:04

Szerintem meg pont ebben a részben nem akart nagyot ütni Sutter.

Mert nem is tett semmi ilyesmit… Kinyírtak brutálisan egy “ismeretlen” tagot? Én is azt tettem volna, ha “megbízható” helyről jön az infó… Szerintem simán jó volt felvezetésnek, nem unatkoztam, nem volt rossz rész ez, sőt talán pont a hangulat miatt egy elég erős epizód volt… Önfélú brutalitás? És? Az mit vesz el a sorozatból? Meg a 6. évad zárójelenetei nem érik meg ezt a brutalitást? Ezt ki dönti el? Majd pont egy olyan banda fogja vissza magát, aki folyton erőszakos buliban vesz részt…

Unser nyomozásával is mi probléma? A tag észrevett valamit. A legjobb krimikben is folyton ez történik, mi más is történhetne, ha nem vett volna észre semmit, akkor meg az lenne a baj.

Gemma meséje meg sok mindennek betudható, eddig sem volt egy szent picsa….

winnie - 2014. 09. 13. 07:24

lizu: persze, ebben biztos vagyok, de egyelore csak ennyibol lehet itelni.

Norbi_023 - 2014. 09. 13. 08:16

Én azt nem értem Gemma miért keni a kinaiakra Tara meggyilkolasat, ha védeni akarja a fiát meg a családot. Ezzel a húzásával csak még nagyobb veszélybe sodorja őket. Ebben nem látok se értelmet se logikát. A kutya sem gyanakszik rá, nemhogy ült volna meg a seggén és elsunnyogta volna a dolgot.

Mordekai - 2014. 09. 13. 08:43

Sok eddig ki nem mondott igazság van a kritikában. Az egész SoA tényleg “csak” egy nagyon jó iparosmunka az elithez képest.

Szerintem viszont a gyenge pont a színészi játékban van. A főszereplők egy-két jobb pillanaton kívül semmi extrát nem nyújtanak, egy-két mellékszereplőnek meg feltűnően nincs köze a színészethez.

A zenés montázsok már tényleg nagyon kínosak. Sejthető volt, hogy most is lesz, évadnyitó, de nagyon feleslegesnek éreztem én is.

Én már évadok óta vártam Gemma halálát, elég későn találtam rá az infora, miszerint Katey Sagal Sutter nője. (Ja hát basszátok meg, akkor mindent értek.)
Kinek mi a tippje, hogy fog megdögleni “tyúkanyó”? Szerintem esélyes, hogy a moci után láncra kötve fogják végighúzni a betonon. :)

Tiger27 - 2014. 09. 13. 08:47

ezzel a húzással nagyon ugy nez ki Gemma megussza az egeszet… gyakorlatilag minden szalat elvagott Juiceon kivul.. szegeny kinait sajnaltam. az a szarkevero Unser meg egesz jol viseli hogy miatta halt meg Tara . annyira szerelmes a ribanc Gemmaba..

jky - 2014. 09. 13. 08:56

“gyakorlatilag minden szalat elvagott Juiceon kivul.”

Szerintem ez a szál is el lesz vágva hamarosan. :D

Mortanius - 2014. 09. 13. 09:01

Még az is lehet, hogy nem Jax, hanem Juice fogja elintézni Gemma-t.

Ez az évad is 13 részes lesz egyébként?

Tiger27 - 2014. 09. 13. 09:37

én meg félek hogy élve megússza az évadot…lathatoan Sutter kedvence a felesége…

Quantumleap - 2014. 09. 13. 09:38

Az biztos, hogy Gemma nem ússza meg. Nem merne Sutter ilyet meglépni, mégha a felesége is a színésznő. (Meg ez nem a Szomszédok, és Sutter nem Horváth Ádám, Katey Sagal meg nem Csűrös Karola. :) ) Én is Juice-ra tippelek, akit elkapnak, és végül köpni fog. De még ott van a tény, hogy Gemma is benne volt Jax apjának halálában, még ezt is meg kéne tudnia. De van egy olyan érzésem, hogy egész az utolsó epizódig húzva lesznek ezek a dolgok.

jky - 2014. 09. 13. 09:49

Szerintem Juice megint egyre inkább be fog fordulni és mielőtt még köpne, Gemma el fogja intézni. Vagy Unser. :)

Bertollnok - 2014. 09. 13. 09:53

“Szerintem viszont a gyenge pont a színészi játékban van. A főszereplők egy-két jobb pillanaton kívül semmi extrát nem nyújtanak, egy-két mellékszereplőnek meg feltűnően nincs köze a színészethez.”

Nem gondoltam, hogy ilyesmit fogok olvasni a kommentek közt, ugyanis rajongók rendre hozsannázzák a SoA színészi teljesítményeit, pedig nagyrészt szerintem is közelebb áll a barátok közt színvonalához. Némelyik betonagyú hülyére csak “yeah, bro”, meg “we love you, jackie” szintű szövegeket mernek írni, annyira gyengék.

A szapulás erre a szezonnyitóra teljesen megérdemelt. Rettentő buta epizód volt. Sutter királydrámának nevezi alkotását, de egy igazi dráma nem csupán 2 perces papírmasé alapanyagú helyettesítő áldozatok öncélú feltrancsírozásáról kéne, hogy szóljon.

A papok, meg a kínai kivégzése teljesen felesleges, irracionális volt. Főleg az utóbbi. A sittről hazafelé még arról beszélget Gemma meg Jax, hogy semmi nyom nincs, amin elindulhatnának Tara ügyében, erre rá egy napra Gemmának beugrik, hogy ő pontosan azt a kínait látta a helyszínen. Mindenki kedvenc szőke hercege pedig bármiféle kétely vagy utánajárás nélkül kifilézi szerencsétlent. Ez az utolsó jelenet összemosva a szokásos 10 perces zenés montázzsal nemhogy nem volt drámai, de ultragagyi kategória.

Néhány jó párbeszédtől (Gemma-Juice csillagos ötös) eltekintve súlytalan, feleslegesen hosszú nyitány volt.

Mindettől függetlenül kitartok, mégiscsak utolsó évad, és volt néhány ennél is mélyebb pontja vadmotorosaink brutális szappanoperájának.

Bagosz - 2014. 09. 13. 09:59

Bosszantó és idegesítő volt szerencsétlen kínai kivégzése.Nem tűnt drámainak,és elég ostobának, hiszékenynek mutatta be Jax-et,ami nem volt rá jellemző. És kezd az egész paródiába átmenni.Nem tűnnek már olyan keménynek a karakterek,inkább megjátszósnak.

VanillaSky - 2014. 09. 13. 10:25

“Az biztos, hogy Gemma nem ússza meg. Nem merne Sutter ilyet meglépni, mégha a felesége is a színésznő. ”

Ezt nem értem. Ebben a sorozatban miért ne lenne benne, hogy megússza? A Shieldben is nem benne volt valamilyen szinten ez?

Quantumleap - 2014. 09. 13. 10:56

VanillaSky: A Shieldben is rájöttek, hogy ki a gyilkos, és szembesítették is vele. És nem is élte túl az utolsó epizódot.
Az biztos, hogy Jax meg fogja tudni, hogy Gemma volt az. Erre céloztam.

Dave - 2014. 09. 13. 11:15

Vagy Jax direkt hittel el hogy a kínai volt a tettes.
A tolószékes CGI tényleg tré volt.
Nyitó epizódnak meg általánosságban átlagona aluli. LEsz még jobb is tuti.

deku82 - 2014. 09. 13. 11:19

Minden bajom megírtátok már, sőt. Még SoA szinten is sok blődség került a forgatókönyvbe, de Gemma “tanúvallomása” mindent vitt.
Unser nem akar még belehalni a rákba!?

SG - 2014. 09. 13. 11:22

Qrvára untam ezt a részt… :(
Zenés montázs már egy évadja nevetség tárgya.
Túlzott, öncélú erőszak pipa.
Semmitmondó unalmas jelenetek.
De utolsó évad, úgyhogy most már végignézem, ahogy Jax kifingatja Gemmát a végén. :D

egy igazi szakember - 2014. 09. 13. 12:05

A legnagyobb kedvencem volt ez a sorozat a harmadik évadig, még a negyedikkel is megbékéltem, de ahová jutott és ahogyan jutott az számomra elkeserítő.

A sorozat a testvériségről, az összetartozásról szólt sokáig, ami erőt adott és összetartotta a klubot, de egy idő után teljesen célt tévesztett, kifordult önmagából, csak a rengeteg intrika és erőszak ( sokszor az értelmetlen erőszak ) vált uralkodóvá.

Látva az évadnyitót, azt gondolom önmaga paródiájává vált a sorozat, számomra lassan értelmezhetetlen az eszementség és a felelőtlenség.

“Igazmondó” Gemma rábök egy kínaira, és a bagázs gondolkodás nélkül kibelezi.? WTF!

Komolyan szánalmas.

5/10 az évadnyitó, de lehet sokat mondtam.

sigur - 2014. 09. 13. 12:12

Ez a sorozat akkor ment felre amikor a 4. (azt hiszem 4.) evad vegen,amikor az egesz evad arra volt kihegyezve hogy Jax szembeszall _Clayjel es mindenki azt varta hogy osszecsapjanak szepen jott a deus ex machina (FBI) es Clay megmenekult,emlekszem a korhazi jelenetre amint Jax “orlodik” hogy megolje-e Clayt vagy sem,mindenki tudja hogy nem fogja de azert mi nezok meg ugye “izgulunk” mi lesz…Akkor kellett volna abbahagyni.Kivancsi lennek hogy Sutter csak a penzert csinalja ma mar vagy tenyleg azt hiszi ennek meg van ertelme – nem tudom melyik a nagyobb gaz egyebkent…NEm tudom van-e ertelme vegignezni az evadot azert hogy a 13. reszben meglassuk Jax vajon meg fog-e bocsatani az anyjanak vagy kibelezi ot is.

Fireblade - 2014. 09. 13. 12:14

lehet kötözködésnek tűnik, de valamit nem értek, aszongya Jax, a kínainak, hogy úgy öllek meg ahogy ő Tarát..és a végén beledöf egy húsvillát a fejébe…de Jax honnan tudta hogy húsvilla volt?? hiszen Juice azt elvitte…még ha el is olvashatta a boncolási jegyzőkönyvet, abban max annyi van hogy hegyes tárgy okozta szúrások..és ennyi. lehetett volna jégvágó :) hegyes tőr, Ár, egy hegyes vasdarab stb stb :)

egy igazi szakember - 2014. 09. 13. 12:16

Ingorion egyetértek szavaiddal, érzem a belőled is áradó fájdalmat.

Annyira szerettem a SoÁ-t, amennyire most fáj ez a torzszülött, amivé változtatták.

Mindentől függetlenül az első három évad, nálam, minden idők legjobbjai közé tartozik, és fog is örökké.

Happy Zoidberg - 2014. 09. 13. 12:20

Utolsó évad ide vagy oda ha ez továbbra is ilyen gáz lesz akkor majd szépen megvárom az utolsó részt. Abban úgyis lesz egy rövid évad összesítő.

Aredhel - 2014. 09. 13. 12:42

Én nyár elején daráltam le 1-től az 5. végéig az összes évadot, a 6.-at a nyár végére hagyva, szóval gyakorlatilag én tényleg egy hete láttam Tara halálát, úgy, ahogy kronológiailag folytatódik most a hetedik évad. Számomra elképesztő volt látni a “történelmet”, és bár egyetértek sok szempontból a cikkben megfogalmazott Sutter kritikával, ugyanakkor színvonalban, és történetben szerintem nem “fogyott el” a sorozat, és bár voltak évadok, amitől a falat kaartam (az Írországos, és az előző sem sikerült a legjobban), mégis nagyon kíváncsian várom, hogy mit tartogatnak számunkra a lezárásra. Ahogy hallottam nyilatkozatokat, olvastam kommenteket, bármit el tudok képzeli. Azt is, hogy a végére mindenki elpatkol, vagy azt, hogy csak Jax és Gemma, vagy hogy mindenki megússza (tán ez a legkevésbé valószínű).
Vártam, hogy végre legyen a honlapon is cikk, mert kíváncsi vagyok ki mit érzett az első rész kapcsán. Nekem tetszett a felvezetés, bár kissé egyenetlennek éreztem a részt. De poénból azóta megnéztem egy-két első évados részt, és nagyon elszomorított. Olyan nosztalgikus érzésem támadtak. Láttam az ifjú, idealista Jaxet, az egymásban tényleg szerelmes Gemmát és Clayt, és a mindent átható feelgood érzést. De hozzá kell tennem, hogy ez nem rossz. Nagyra tartok egy sorozatot, ami mély érzéseket tud kiváltani bennem, és ezért azt kell mondanom, hogy az SOA helye igenis a legjobb drámák közt van, és méltatlanul van mellőzve pl. az Emmy átadókon.

m76 - 2014. 09. 13. 12:43

Ez a rész egyenesági folytatása volt az előző évadzárónak. Ennek megfelelően számomra nézhetetlen kategória. Nem bírtam ki, hogy néha ne tekerjek bele, a túlhúzott értelmetlen jelenetekbe. Volt egy két jobb múltidéző momentum is a részben, de édeskevés volt, az összkép nagyon negatív számomra. És ezt pontozással nem lehet leírni, hiába remek a színészi játék, hiába remek a fényképezés, és a soundtrack, Sutter egyre mélyebbre ás a szarosgödörben, mert még mindig azt hiszi ott van elásva a szent grál, közbe kintről az ülőkéről vigyorog rá.

egy igazi szakember - 2014. 09. 13. 12:54

Látom egyre többen jutottunk arra a következtetésre, hogy Sutter, a feleségének készített egy jutalomjátékot, ahelyett, hogy bátran kibaszta volna már a sorozatból őt is,meg Clayt is, sokkal hamarabb.

Akkor is lehetett volna ezerfelé indulni, ha ezt megteszi. Ennél csak jobb jöhetett volna elképzelhetően.

Azt is elfogadtam volna, amit itt valaki említett, a negyedik, legkésőbb ötödik szezonban lezárni.

Tudom neki más a célja, és nála a pálca.

Fájdalmas ám szeretett gyermekedet, meghülyülve látni!

Ezt tette velem Sutter a SoÁ-val.

Joga volt hozzá, és most már végignézem, megbomlott agyának végtermékét.

Tommy - 2014. 09. 13. 12:54

Nem volt rossz a finálé, de ennél én is többet vártam.

Amit Sutter-el kapcsolatban írtok azzal maximálisan egyetértek. Ő mellé kell valaki aki kordában tartja, mert hajlandó túlzásokba esni (felesleges öncélú erőszak, túl sok zenés montázs, és tényleg szükségtelenek az ilyen hosszú epizódok, bőven elég lenne 50 perc..).

Amúgy én a Shield-et idén nyáron daráltam le, és sztem ezek után a SoA egyáltalán nem tűnik olyan nagy eresztésnek, lényegében egy Shield 2.0, több erőszakkal és egy kis szappanoperával megfűszerezve. Ettől még az egyik legjobb jelenleg futó sorozat, de pont a fentebb írtak miatt nem lesz soha olyan szinten a sorozat mint Sopranos, Wire, Breaking Bad, vagy éppen Shield, amik sztem a sorozatgyártás csúcsai.

semper - 2014. 09. 13. 13:10

Quantumleap:
Szerintem a 10 nappal nem volt probléma, mert helyszíneltek, sorban álltak a minták a laborban aztán kielemezték, tanukat kérdeztek ki idővonalat állítottak fel és rájöttek, hogy semmi nem köti Jaxet a gyilkossághoz.(max annyi hiba nekem ebben, hogy még előzetesbe kellett volna rakni nem pedig a börtönbe de hát ez amerika kitudja, hogy működik) Gemma pedig szerintem soha nem volt börtönben csak előzetesben és akkor is asszem kórházban(de ebben nem vagyok biztos, mert már régen volt az az évad) így kétlem, hogy lenne tőle dns minta az új lenyomatai meg töktermészetes, hogy az házban voltak hiszen ő a nagyi.
A kínais történet tényleg nagyon gagyi de szerintem ha Jax szíve mélyén tudja is, hogy az anyja volt még akkor sem akarná elhinni, hiszen azért a sok szar ellenére az anyja aki szereti őt és biztos nem vetemedne arra, hogy megölje az élete szerelmét.(azt képen is kiraktátok és szerintem tök érdekes, hogy a kamera végig siklik a sírköveken és Tara sírja a legjelentéktelenebb innen is látszik, hogy Gemma intézte a temetést:))
Na mindegy még sok kreténség van amit írhatnék de ez még csaK az első rész még van 12 szóval reméljük n em basszák el.

jky - 2014. 09. 13. 13:20

@semper

És akkor mi van, ha eddig nem volt Gemmától DNS-minta? Vesznek tőle, problem solved.

“új lenyomatai”

Ezt azért fájt elolvasni. :D

dildi - 2014. 09. 13. 14:46

Tényleg Mansonról meg is feledkeztem. Elég brutálisan nézett ki! Valahol olvastam, hogy Sutter nyilatkozata szerint ketten fognak meghalni ebben az évadban. Szerintem Gemma és Juice, de én valamiért Jaxre is hajlok. Az lenne igazán váratlan húzás.

Fermina_Daza - 2014. 09. 13. 14:53

én is abban reménykedtem, hogy sutter megjátssza zt, amit szokott volt, értsd megvezeti a nézőt, és a kínait nem öli meg jax, hanem vmi nagyobb terv része lesz a csávó… de ez a villás-sós marhaság…. hát ….

Quantumleap - 2014. 09. 13. 14:54

dildi: Miért lenne váratlan? Símán zárulhat avval a sorozat.

patrickburnsred - 2014. 09. 13. 15:04

Nem tudom, szerintem Gemma és Juice esetleges halála annyira nyilvánvaló lenne, hogy Sutter ennél tuti merészebbet akar majd meglépni. Én mindenesetre nem tippelgetek előre, hagyom, hogy a felvezetés kibontakozzon, aztán majd meglátom. Bár sokan ennél a kínai félrevezetésnél akadtak le, van egy sejtésem, hogy ennél azért sokkal többről lesz itt szó és nem tudom ki, hogy van vele, persze ahogy írtam kár itt még 1 rész után nagy konspirációkat összehozni, de az is lehet, hogy a Manson karakterrel való tárgyalás is sokkal többről szól, mint a kinti bandák összehozásáról és bár úgy látszik, hogy Jax egy meggondolatlan gyilkológép lesz, hiszen már nagyon nincs mit vesztenie a széthulló kluján kívül, de úgy érzem, hogy a mutatottaknál sokkal jobban tudja, hogy mit csinál. (aztán lehet hogy akkorát tévedek mint az állat és jax tényleg egy naív kislány szintjén mozog és gemma a szappanoperákban is ultraciki kamujával ráhozza a fiára és a klubjára mr. mayhemet)

patrickburnsred - 2014. 09. 13. 15:06

*klubján

mindenesetre akárhogyan is lesz és méghogyha úgy is lesz, hogy gemma hazugsága kiderüljön, az biztos, hogy a kínaiaknak elég kevés lesz annyit mondani, hogy bocsi, de az anyám azt mondta én pedig el is hittem, szóval bocsi mégegyszer, de azért szép a nyakkendőd.

lizu - 2014. 09. 13. 16:18

Akik szerint gyenge kezdés volt, megkérdezhetem, hogy Ti mit szerettetek volna látni az első részben? Ezt őszintén kérdezem. Azt hogy patkoljon el Gemma egyből? Ez szerintem nem lett volna életszerű.
Erre a sorozatra jellemző, hogy sok minden megy fű alatt, jönnek az infók innen-onnan, Gemma és/vagy Unser mindig ott van mindenhol stb. Ez eddig is így volt, eddig is idegesítő volt, ezt hozta most is ez a rész, én ebben semmi kivetnivalót nem látok.
Nem tudom, ki írta, de egyetértek vele, hogy lehet, hogy Jax tudta jól, hogy nem az a kínai tette, és majd nyomozni fog az anyja után, csak most annyira mély ponton van, annyira kifordult önmagából, hogy leszar mindent, kiéli magát. Szerintem nem túlzás az erőszak és a brutalitás sem. Amiben hitt, az összeomlott, nem tudta véghezvinni a tervét, és már semmi sem érdekli, még a gyerekekhez sem ment haza. Szerintem úgy van vele, hogy jöjjön, aminek jönnie kell, nem érdekli.
Több helyen is olvastam már, hogy Sutter a feleségének csinált egy sorozatot, meg hogy azért nem rakja ki, merthogy a felesége. Szerintem ez egyszerűen nem így van. Katey Sagal baromi jól játszik, jól hozza a karakterét, tökéletes választás volt. Az meg, hogy nem mer hozzányúlni, hát várjuk ki a végét. De! Nekem igazából az első részektől kezdve az volt az érzésem, hogy bár azt mondják, hogy egy old lady csak egy old lady, nem klubtag, valójában mindig a nők irányítottak mindent. Gemma, Tara, Luann, Donna. Szóval hiába vannak ezek a kemény motorosok, a nők a háttérből dolgoznak szépen.

Quiddy - 2014. 09. 13. 17:18

Amúgy UNSER és a nagy nyomozása(Juice megtalálása) azért is geci hiteltelen, mert az egykori sheriff azt nem tudta, összerakni, hogy Gemma feldúltan pont akkor viharzik el valahová a kocsijával mikor Tara meghal és utána még összetörve simogatja a fejecskéjét is az előző évad végén. Ne mondja már nekem senki, hogy valaki a virágokból és a szoba elrendezéséből rájön, hogy Juice ott van, de a többi bizonyítékot Gemma ellen nem veszi észre. És, hogy gondolták a ezt a készítők ez vagy csak engem zavar??? Mindenkinek kurvára tudni kéne, hogy Gemma volt a gyilkos főleg a kibaszott nyomozó, kopó orrú UNser-nek!!!! Eddig a kedvenc sorozatom volt, NO 1. !!! De ezek után Kurt Sutter és a tehetségtelen írói bekaphatják a faszomat! Ez az évadnyitó a sorozat leggagyibb része volt! 10/2

Don'tfuckwithJaxTeller - 2014. 09. 13. 19:36

“miért nem válhat a Sons of Anarchy napjaink egyik legmeghatározóbb drámájává minden erénye ellenére.”

Ehhez egy linket kaphatnánk? Vagy legalább némi szamárvezetőt, hogy merre keressük?

Fermina_Daza - 2014. 09. 13. 20:04

lizu: Gemma kaput, rögtön szezonnyitásként …:-)…

semper - 2014. 09. 13. 20:26

jky: Ha nem gyanúsították meg Gemmát akkor minek vettek volna dns-t tőle.
jó az ujjlenyomat az tényleg kemény volt de néha belefér ilyen is:)

lizu - 2014. 09. 13. 21:10

Fermina_Daza: hát, én is szeretném, ha megbűnhődne, de szerintem egyébként nem fog meghalni, neki a legnagyobb bűnhődés az lenne, ha egyedül maradna, senki se maradna mellette.

jky - 2014. 09. 13. 21:33

@semper

A törvény emberi ismerik már az egész famíliát, mint a rossz pénzt, tudják jól, hogy Gemma nagy szarkavaró, meg hogy milyen volt a viszonyuk Taraval. Már csak tuti biztos alapon is mindenkitől DNS-t kellett volna venni, aki picit is gyanús lehet. Pláne, hogy a Sheriffet is kicsinálták, így még inkább rá kellett volna menni az alapos kivizsgálásra. Most komolyan, Jax sitten volt, mert hátha megölte a saját feleségét, de más a családból nem lehet gyanús?

Milán - 2014. 09. 13. 22:58

Nekem a zene tetszet, a történettel azért akadtak gondok.
Nyugi, Unser mindenkit túlél, az utolsó részben, ő ül az asztalfőre, és veszi kezébe a fakalapácsot…

A részt különösen nem ajánlom az ELTE harmadéves kriminálpszichológus hallgatóinak, mert Tara megölésének mikéntjéről nagyon süt a személyes indíttatás. Gyorsan rá lehet jönni, hogy ez nem no-name (vagy Chan) kínai bandatag műve.

norby - 2014. 09. 13. 23:12

Én is jobbat vártam. Nem tudom mit, akkor sorozatokat írnék :)

Ami nekem feltűnt: mintha a klub kezdene kihátrálni Jax mögül. Jó, esküdöztek, hogy veled vagyunk, de a papokat elásó arcokon nem ez látszott, meg a konyhában sem mosolyogtak. Chibs meg látványos undorral rakta le a visszakapott véres cigi.

Jackieeeboooooooy - 2014. 09. 13. 23:27

A kínai tagot csak azért ölték meg, mert kellett valami indok Jaxnek, hogy szembe forduljon velük. Ahogy Gemma kérdezgette, hogy se asszony se gyerek… szerintem tök egyértelmű, csak csinálta amit a fia kért, rámutatott valakire.Ez megadja az indokot a háborúra és elinduljon Jax királlyá válása. Szerintem…. :D

Én is egyetértek, picit többet vártam ettől a nyitástól.
Na de Sutter eddig is szépen megoldotta a dolgokat,a végére remélem nagyot fog ütni megint.

Jacques - 2014. 09. 13. 23:57

Én is a nyáron daráltam le az összes évadot, meg is lepődtem hogy szinte semmit nem kell várni a befejező évadra. Most így gyorsan összevetve nekem az a befejezés tetszene, hogy Gemma kinyírja a fiát és szépen felneveli a két lurkót és végre elfoglalhatja az asztalfőt. Gemma hiába “csak egy nő a klubban”, de akkor is legalább annyira övének érzi a klubot, mint JT vagy Clay anno. Nemhiába ő volt a first lady a bandában. :D Sok esélyt nem látok erre a verzióra, bár ha Peggy Bundy tényleg Sutter nője, akkor akár miért is ne. :) Vagy ha nem ez, akkor mindenkinek pusztulnia kell a klubban. Bűnöző gyilkosok egytől-egyig, aki nem patkol el, minimum hogy életfogytig rohadjon a börtönben.

Tiger27 - 2014. 09. 14. 11:01

ez olyan gáz, hogy Gemma mama ott jópofizik az unokákkal, közben megölte az anyjukat…Unser már nyugodtan meghalhatna…nagyon utálom az öreg szarkeverőt…

Sigismundus - 2014. 09. 14. 11:37

Jackieeeboooooooy – 2014. 09. 13. 23:27
” A kínai tagot csak azért ölték meg, mert kellett valami indok Jaxnek, hogy szembe forduljon velük. Ahogy Gemma kérdezgette, hogy se asszony se gyerek… szerintem tök egyértelmű, csak csinálta amit a fia kért, rámutatott valakire.Ez megadja az indokot a háborúra és elinduljon Jax királlyá válása. Szerintem ”

Na ebben van valami… meg ahogy egyetlen szövetséges fekete motorosokat is odarendelte. Végül is amikor Jax az asztalfőn a klub esküjét kérte, meg arról beszélt hogy az eddigi törvényes útra hajtás nem jött be.. Utána nem maradt ott a kamera hogy megtudjuk mire kérte a csapatot. Lehet hogy ekkor elhangzott valami döntő az évadra nézve? Bár csak reménykedem ilyenben mert Sutter eddig faék-egyszerűséggel megmutatott minden összeesküvő párbeszédet, miért most tenne kivételt?

Pyra - 2014. 09. 14. 12:44

Ez az epizód alulmúlt mindent..

Simán elhiszem, hogy egyes részeknél csak spontán improvizáció volt a keret megadása után…

Néztem és majdnem bealudtam. Nem tudott lekötni semennyire sem!

Nem szeretném megnézni (egyelőre) mégegyzer, ezért pls egy kis segítséget, mert lehet hogy mégis bealudtam egy picit…

Volt az “esti buli” előtt valami utalás arra, Gemmától, hogy a kínaiak voltak?

Ha nem akkor van némi magyarázatra szolgáló időrendi bukfenc, rendezői hiba, stb.

Ráadásul ha a kínai maffia volt, akkor nem egy szimpla “katona” fogja eldönteni, hogy kit kell kicsinálni.
Teljesen logikátlan húzás volt. Ráadásul pont Gemmának hinni, aki évadról évadra megbukik a hazugságaival?
Ugyanmár!

Pyra - 2014. 09. 14. 12:49

@ lizu:
“Szóval hiába vannak ezek a kemény motorosok, a nők a háttérből dolgoznak szépen.”

Nőnek mindent elhinni?
Majd ha ló legel a sírján.
Rendszeresen havi 5 napot véreznek és még életben vannak? :)

Skyroads - 2014. 09. 14. 12:49

Volt utalás, Gemma egyszerűen rámutatott arra a kínai fickóra, hogy őt látta kijönni Taráék házából az ominózus estén.

Fireblade - 2014. 09. 14. 12:52

Én továbbra is várom a választ a kérdésre: honnan tudta Jax hogy pontosan halt meg Tara? (húsvilla) lehet mindent tud, csak valami sötét tervet forgat anyuci ellen?
Egyértelmű, hogy a kínaiak egyből őket fogja gyanúsítani a kigyúrt csóka eltüntetéséért..és indul a balhé..lehet ők is elkapnak valakit? az lenne a nagy szám, hogyha Juice kapnák el, és megtudnák a kínaiak, hogy Gemma a saras..na az lenne csak a kavarás

Pyra - 2014. 09. 14. 12:58

@Skyroads

én erre úgy emlékszem, hogy csak az “esti bulin”, miután Gemma odament hozzá beszélgetni…

Pyra - 2014. 09. 14. 13:07

A jutott még eszembe, hogy egy érzést teljesen sikerőlt átadnia Sutternek.

Nevezetesen ha az emberfia távol van egy kicsit, de közben meg ezerrel történnek az események, akkor nagyon nincs képben, hogy mi van, csak kapkodja a fejét.
azthiszem ezt mindannyiunknak sikerült most átélni.

közben jött még egy gondolat:
ha Jax-nek nem volt ügyvédje, hivatalból kellett neki kapnia.

nem volt bent sokat, hiteltelen, hogy az MC, Gemma, stb, nem próbáltak kommunikálni Jax-el és az ügyvédjével, h most mi van, el tud e jönni a temetésre.

Továbbá az is, hogy az ügyész nem engedte volna el a, pláne tudván, hogy a kettős emberöléses vádja nagyon is törékeny, vagy nem nézte a CSI-t, és azért nem tudta… :)

Skyroads - 2014. 09. 14. 13:07

Igen-igen, ennyi volt az egész emlékeim szerint, a buli előtt nem volt utalás. Bár én is untam a részt eléggé. :)

Pyra - 2014. 09. 14. 13:08

@Fireblade: Hunnam olvasta a forgatókönyvet… :)

Ghost - 2014. 09. 14. 17:26

Én nem értem akik beletekernek azok minek nézik?Azoknak ott az agyatlan akciófilm meg a sci-fik.

Quantumleap - 2014. 09. 14. 17:32

Érdekes, hogy ezen a a fórumon rajtam kívül szinte mindenki védelmezi a 7×01-et, és szembemennek a negatív véleményemmel:

http://sg.hu/forum/tema/1283944850

Marcipáncica - 2014. 09. 14. 17:40

Azért abban is van valami hogy minden közösségben hajlamosak az emberek egy irányba elmozdulni… ;)

Quantumleap - 2014. 09. 14. 18:01

Marcipáncica: Nem is tudom. Én itt a junkie-n többször is szembementem már a többség véleményével (erre jó példák a Prison Break, illetve 24-beli halállal kiírt karakterek feltámasztásai), de most szinte mindenki hozzám hasonló állásponton van, pedig én erre esélyt sem láttam. :O

Quantumleap - 2014. 09. 14. 18:29

Én amúgy kíváncsi vagyok, hogy milyen figura lesz az új seriff. Legjobban értelemszerűen egy Rylan Givens vagy (hamis) Lucas Hood kaliberű valakinek örülnék, de csak nem egyszerűsítik le ennyire a sztorit.

Ineteq - 2014. 09. 14. 19:17

Látom, nagyon igényes beszélgetés zajlik a másik fórumon. Megy a parasztozás, hülyézés, bár itt is akad egy-kettő díszsznob, aki agyatlanozik, meg csordázik, ha más nem úgy gondolja a dolgokat, mint ő.

morrr - 2014. 09. 14. 20:44

Jax nem gondolkodott el azon, hogy ha a kínaiak ki akarták nyírni Tarát azt nem ilyen módon teszik? Villa a fejbe? Nem valószinű, inkább lelőtték volna csak simán. A módszer egyértelműen nem profikra vall, inkább indulatból elkövetett gyilkosságnak. Az idáig megismert Jax nem lehet ilyen egyszerű.

Marcipáncica - 2014. 09. 14. 23:42

Off:
Azért ez a fórum össze sem hasonlítható a legtöbbel. Viszonylag ritkák az említett bunkó megnyilvánulások. Bár vannak… :D
És hogy legyen a témában is érdemi hozzászólásom:
én még csak a 6. közepénél járok (munkadömping miatt megszakadt a dara), de nem izgulok az itt olvasottak ellenére sem. Reménykedem hogy kapunk majd még ebben az évadban jóságokat. ;)

Jennings - 2014. 09. 15. 01:23

Az új seriff nő lesz. “She”-ként utalt rá legalábbis az ügyésznő (Althea), ha jól emlékszem. Persze, lehet, hogy tévedek.

f.fredericks - 2014. 09. 15. 12:13

Olvasva a kritikát és a kommenteket, egy kicsit megnyugodtam, hogy nem velem van a baj.
Megkockáztatom, hogy ez az évadkezdés felülmúlja a Lost lezárásakor érzett csalódásomat. Mikor vége lett a résznek, csak mondogattam magamnak, hogy ezmiez?!
Hatalmas csalódás. Az hogy szerencsétlen kínai csókát nyírják ki (még akkor is, ha a Gemmával történt beszélgetése alapján megtudjuk, hogy nincs semmije és senkije, és az élettől se vár túl sokat, sőt az is csoda, hogy idáig élt), tette be nálam a kaput. Ami még hiányérzetet ébresztett bennem, az amikor az asztalnál ülnek és Jax mondja, hogy jófiúk akartunk lenni, de nem jött össze, ezért most lesz itt csim-bum cirkusz, és aki akar kiszállhat, akkor azt hittem Bobby feláll. Látszott a szemén, hogy nem tetszik neki. Kíváncsian várom, hogy mit hoz ki ebből Sutter, remélem nem lesz rossz a szám íze az utolsó rész végén.

dulist - 2014. 09. 15. 14:18

vegyesek az érzéseim. egyfelől teljesen jogosnak érzem a kritikát és a felmerült gikszereket. viszont. Sutter nem tűnik olyan balfácánnak, aki a vélhetően élete legnagyobb művét ennyire elbagatellizálná meganomália címszó alatt. nagy a tét, vagy zsenivé kiáltják, vagy megmarad az “ebbőllehetettvolnazseniis” kategóriában.

talán túlságosan is bízom az előbbiben, ezért próbálom az említett hiányosságokat és bakikat úgy felfogni, mint egy igazán ütős folytatás alaposan kigondolt felvezetését. (beparáztatás? nem tudom eldönteni)

dulist - 2014. 09. 15. 14:29

Quiddy kommentjére reagálva:

Unser valszeg nagyon jól tudja, hogy Gemma ölte meg Tarát. De az oldlady mindig is a plátói szerelme volt, rengeteg nagyobb disznóságból segítette már ki az öreg. Asszem egyszerűen azzal nyugtatta a lelkiismeretét, hogy Tarának valójában nem volt lehetősége más jövőre, a sorsa rég megpecsételődött. Gemmát viszont nem akarja elveszíteni.

Ingorion - 2014. 09. 15. 14:41

Reflektálnék néhány itt olvasott felvetésre:

@dulist

A Sutter által adott nyilatkozatok alapján nem, Unser nem tudja – minden nyilvánvalósága ellenére -, hogy Gemma a tettes, az évad egyik fő szála

SPOILER

az lesz, hogy az ex-zsaru nyomozni fog Tara halálának ügyében, és ha lehet hinni az interjúknak, ebben az új seriff(nő) is a segítségére lesz.

SPOILER

@Don’tfuckwithJaxTeller

Többször említetted, hogy Sutter mekkora csodálója Gilligannek és a sorozatának, és hogy lehetséges, hogy a tőle kapott inspiráció hatására formálta úgy a SoA későbbi évadjait ahogy. Én eddig csak olyat olvastam, hogy szánt szándékkal NEM nézte meg a Breaking Bad-et, meg semmilyen más kortárs antihős sorozatot, hogy ne essen abba a hibába, hogy általuk befolyásolva legyen. Lehet az én infóim tévesek, de ezt muszáj volt megjegyeznem. Egyébként itt a cikk amit kértél:

http://www.newsday.com/entertainment/tv/sons-of-anarchy-review-final-season-gets-supersized-launch-1.9238965

lostfanka - 2014. 09. 15. 15:14

En mar regen erzem azt amit leirtatok, egyebkent en a shieldnel is ereztem mar ezt. A szar csak gyulik, random behoznak egy ujabb szart ami tovabb gyuruzik. Shutter pedig szimplan csak beteg, eljutott arra a pontra az utolso evadokban hogy tudta hogy befogja fejezni ezert beleviszi minden elfolytott agresszivitasat a projektbe. Utolso resznel en konkretan megneztem mennyi van hatra, es rajottem hogy ennek semmi ertelme.

Mellesleg a vege az lesz hogy Jax meghal, vagy mindenkimeghal korulotte es a gyerekeit elveszik, klubja eltunik.

lostfanka - 2014. 09. 15. 15:31

sigismundus: “Bár csak reménykedem ilyenben mert Sutter eddig faék-egyszerűséggel megmutatott minden összeesküvő párbeszédet, miért most tenne kivételt”

Ez nem igaz, azt hiszem a 3. evad vegen amikor Ope megoli a nyomozonot aki miatt meghalt a felesege akkor nem tudtunk semmit arrol hogy mire keszul a klub, csak a vegen allt ossze a kep hogy ez egy jol osszehnagolt es elore mindenkivel lebeszelt tortenet volt. Szerintem itt is valami hasonlo van kilatasban.

Brynden Rivers - 2014. 09. 15. 16:15

Hirtelen nem értettem miért nem szerepel Tara

Ahhoz képest milyen érdekes karakter volt, és igazából kedvenc (mint kb. egyetlen normális ember a klub környékén) Sutternek sikerült elérnie, hogy ennyire érdekeljen a halála :(

Utolsó évad ellenére szerintem majd az évad vége után eldöntöm, megnézem-e egyben az egészet.
Dexternél ez a módszer nagyon jól működött.

unrealnoise - 2014. 09. 15. 19:37

Az sg.hu fórumán olvasott felvetések amúgy tök jogosak. Mármint, hogy Gemma lehet már korábban elmondta Jaxnek, hogy a kínai lehet a saras, és hogy a buli is főleg, vagy csak ezért lett összehozza. Feltételezés ez, de simán lehet.

És igen, tudom, hogy a kocsiban Gemma mit mondott Jaxnek, de Jax a rendőrség gyanúsítottjára kérdezett rá. Durva, hogy a vélt logikai bukfencek mögött akár egy terv is lehet, tudatos építkezés, átverés, és igen, Sutterből mindent kinézek.

Továbbra is tartom, hogy a SOA szvsz hozza azt amit eddig, voltak ennél már jóval gyengébb epizódok, a színészi játékkal meg nem tudom mi a baj, semmi kirívóan gyenge alakítás nincs, sőt…

Szula 25 - 2014. 09. 16. 07:41

Szerintem is sejti Jax hogy az anyja ölte meg Tarat de még nem akarja elmondani neki.Az hogy a klubbra fog koncentrálni és az üzletre az is mind a terve része lesz hogy otthagyjon maga mögött mindent és elhuzzon innét minél hamarabb a gyerekekkel.
Azért azt ne felejtsük hogy mennyire szerette Tarat még a börtönt is bevállalta volna hogy ő elmehessen a kölykökkel.
Nemhiába engedte a drogost is a gyerekekhez ha ő netán mégis meghal akkor ő vigye el őket a városból.
Volt azért 10 napja a sitten gondolkozni mi tévő legyen ha kijön.

Quantumleap - 2014. 09. 16. 08:43

Szula25: Ha így van, ahogy sejted, akkor ott a kérdés, hogy miért éri meg neki maga és a klub ellen hergelni a kínaiakat?

jky - 2014. 09. 16. 08:49

De most komolyan: ha tudja, hogy az anyja nyírta ki a feleségét, a két kicsit gyermeke anyját, akkor majd inkább vár, helyette kinyír egy ártatlant és háborúba kezd a kínaiakkal, csak hogy még több olajat öntsön az amúgy is lángoló tűzre? Most jött ki a sittről, a gyerekek anya nélkül, egy gyilkos nagymamával, de Ő még több balhét és bajt akar?

Ez így tényleg baromi logikus. :D

Bertollnok - 2014. 09. 17. 03:09

A 7×02 után nincs kérdés. Jackieboy tényleg totális támadást indított a kínaik ellen Gemma bemondására. Semmiféle többlettartalom, “masterplan” nem árnyalja az agyatlan, újabb tucat áldozatot követelő bosszúhadjáratot.

vader - 2014. 09. 17. 11:11

Sutter, mit csináltál a kedvenc sorozatommal?
És még abban reménykedtem, hogy eléri a Shield színvonalát, de ezek után semmi jóra nem számítok.

csepeti83 - 2014. 09. 17. 11:33

Az új résszel mi a baj? :D Most már tényleg nagyon kíváncsi vagyok, mert ez bizony rohadtul jó volt.
A szezonnyitónál egy árnyalatnyit én is csalódtam a cikkben leírtak miatt, de úgy voltam vele, hogy várjuk ki, merre megy tovább az egész. Idén nem sok töltelék rész lesz, úgy néz ki.

deku82 - 2014. 09. 17. 13:14

Még a 7×02 megnézése előtt írom, az SG-n szerintem is jó a magyarázat a kínai megölésére:

1. Jax-hez bemegy Gemma a letartóztatása után 1 nappal, és azt hazudja neki, hogy látott egy kínait kijönni.
2. Jax kivár, hogy elengedjék, személyesen akar bosszút állni.
3. A rendőrség nem talál nyomot, erről beszélnek a kocsiban.
4. Tart egy bulit, amire elhívja az ÖSSZES kínait, hogy majd Gemma azonosítsa, akit látott.
5. “Sikerül” az azonosítás, és a bosszú is.

Gemma motivációja a túlélés volt, Jaxé a bosszú.

csepeti83 - 2014. 09. 17. 13:22

deku82, ezt konkrétan én írtam sg-re, és fel nem foghatom, hogy ez miért nem világos mindenki számára.
A mostani részben is lesz ilyen momentum, az amcsi nézők között értetlenkedtek, de aztán elmagyarázták nekik (a nyilvánvalót).

A sorozat a mostanra már megszokható túlzásain kívül nem nézi hülyének a nézőt, páratlanul következetes, csak aki alapjaiban nem képes megérteni a cselekményt, az nem csoda, ha fennakad dolgokon.
Ettől függetlenül lehet nyilván kritizálni, az itt olvasható írás is kiválóan megtette, nagy részével egyet is értek, de amikor valaki azt nem tudja, hogy Jax miért van börtönben, vagy azt, hogy Gemma már korábban elmondta neki, hogy ki a gyilkos, akkor ott egészében kritizálni a sorozatot, na az eléggé röhejes.

winnie - 2014. 09. 17. 15:43

“csak aki alapjaiban nem képes megérteni a cselekményt, az nem csoda, ha fennakad dolgokon.”

nem hiszem, hogy ilyen egyszerűen el lehetne kenni bizonyos dolgokat.

csepeti83 - 2014. 09. 17. 16:44

A kiragadott kijelentés mit ken el? Azt kérdőjelezem meg, hogy aki 6 évad után sem tudja pontosan értelmezni, ami történik és szerinte a főszereplőt Jack-nek hívják, vagy éppen fogalma nincs kulcsfontosságú momentumokról csak azért, mert nem mondják ki azokat egy-az-egyben, annak ugyanakkora vagy nagyobb a hangja, mint azoknak, akik valós problémákat kritizálnak.
Más kérdés, hogy amíg nem látszik, hogy merre halad a cselekmény, addig kár messzemenő következtetéseket levonni. Persze nem helyi jelenség ez, sokan már az egész évadot temetik, amiken jókat röhögök. Az előző évad “főgonosza” is az 5. résznél távozott, és ott még végképp nem értek véget a váratlan fordulatok. Sutter eddig sem okozott csalódást, vagy legfeljebb kellemeset, de persze ilyen szellemi szint mellett nem csoda, ha sokkal több a szélsőséges elégedetlenkedő, mint a reménykedő rajongó.
Mondom, pl. azokra vonatkozik ez, akik azt hiszik, hogy Jax azért volt börtönben, mert feladta magát. Mert ugye nem gyanús, hogy a szervezett bűnözés vádja alól nem 10 nap után szokták kiengedni az embereket, igaz? :)

danger - 2014. 09. 17. 19:57

Ez mar osszeszedettebb resz volt, nem volt zenes montazs sem, a vegen a Yelawolf zene pedig telitalalat.

jky - 2014. 09. 17. 23:00

Montázs nem, de a kötelező akciójelenet, kötelező zenére megvolt most is. Olyan tök feleslegesnek érzem (és éreztem mindig is) ezeket a direkt “coolra” csinált tökös, lövöldözős, üldözős, kocsiösszetörős jeleneteket… Kár erőltetni, nem annyira jó, mint amennyire az akar lenni.

Jaxet pedig kezdem megutálni, főleg ha tényleg azt tervezi, amit mondott. Annyira átjött megint Sutter túlzott agressziója… Lehetne durván bosszút állni, kevésbé hatásvadász módon is, de nem, lemészárolunk mindenkit, ártatlanokat is, hajrá… Meh. Ha ez a cél, hogy megutáljuk Jackieboy-t és ne fájjon a végén az esetleges halála, akkor jó úton haladnak.

A másik charter elnöke meg a saját fiát küldte balhéba, aztán “tök véletlenül” azt nyiffantották ki Jaxék?

Juice érdekel most a legjobban, hogy mit akarnak kezdeni vele. Gyanítom, nem sokat. Bujkál, amíg ki nem nyiffantja majd valaki. :D

danNN - 2014. 09. 17. 23:37

jky te mit néztél az elmúlt 2 évben? Rég az a cél, hogy megutáld a szereplőket. Remélem az egész banda kínhalált hal. Az utolsó jelenet pl lehetne az h. jackyboi kihúzza a hátából a kést és utolsó erejével leszúrja Gemmát.

Dr. Sick Fuck - 2014. 09. 18. 02:21

Kiborítóan szar az új évad. El sem hiszem, hogy ez így most akkor.

jky - 2014. 09. 18. 08:59

@danNN

Te mit néztél? Jackyboy ki akart szállni egészen az előző évadzáró végéig. Simán lehetett volna erre okosan végjátékot írni, erre muszáj volt kinyírni a feleségét, hogy katalizátor legyen a teljes kiforduláshoz. Sehol a morális vívódás így már, sehova nem vezet a karakter, csak oda, hogy “akkor most mindenkit kinyírok a g.cibe”.

A többiek is benne voltak abban, hogy menjenek tovább a legitim irányba, mert nekik is láthatóan elegük volt már a hullákból.

Szerintem ez volt az íróknak az egyszerűbb út, így élhetik ki magukat jobban, hogy háborút generáltak megint, aztán lehet majd szadistábbnál szadistább módon kinyírni mindenki, a lényeg, hogy folyjon a vér. De azért bízom benne, hogy nem lesz igazam és nem csak ennyi lesz.

Mindenesetre az új sheriff szimpatikus, kicsit hasonló kalibernek tűnik, mint Stahl ügynök volt. :)

Marcipáncica - 2014. 09. 18. 09:20

@jky:
Szerintem ebbe az irányba mutatott eddig minden. Persze, ment a duma hogy most majd már jobb lesz, meg abbahagyjuk stb. De ez már kb a 3.-4. évadtól nevetséges. Ezért indult meg Tara is, mert látta hogy mi történik. Hullanak az emberek, balul sülnek el dolgok, és ő a valóságnak szinte csak a töredékét látta! Egy csapat gyilkosról és bűnözőről beszélgetünk, hiába szimpatikus némelyik csak abba gondoljunk bele hogyha a mi szerettünket tennék el láb alól (mert a klub érdeke azt kívánja) akkor pont lesz*rnám hogy melyik mennyire aranyos. Ezeknek minimum börtön járna, és szerintem nem hozhat a sorozat ennél felmentőbb véget. Talán majd a legvégén Nero fogja a beteg gyerekét és elhúz az áhított farmra, Jax kölkei pedig az exdrogosnál kötnek ki. Annak a nőnek van még leginkább helyén a szíve, nem is véletlen hogy folyton megborul ettől a sok mocsoktól. Ezekkel csak azt szeretném kifejteni, hogy igenis kellett egy utolsó löket Jaxnek a végső elborulás irányába. Mert innentől már nincs felmentés. Szeretem én is és furcsa módon drukkolok is érte, de remélem nem az lesz vele mint anno Dexterrel hogy megússza, hanem tényleg “méltó” halált hal.

Dave - 2014. 09. 18. 09:31

Ez is gyenge vot mint az évadnyitó.
Lehet Sutter úgy van vele, hogy “hinnye ez már utolsó évad itt már úgyse lesz cancel szarok bele?”

Remélem, nem és javul a színvonal.

Marcipáncica - 2014. 09. 18. 09:32

Pont az utolsót rontaná el? Azért szerintem ennél több van Sutter-ben… Vagyis: remélem :)

jky - 2014. 09. 18. 10:44

@Marcipáncica

Persze, oké, nem is a végső céllal van leginkább a problémám, hanem az úttal és a módszerrel, amivel azt el akarják érni. Ha a karakterek (és ezzel a dráma) eltűnnek és csak a vérengzések és a minél nagyobb durvuláson lesz a hangsúly, akkor nem valószínű, hogy elégedett leszek.

De nyilván 2 rész után nem írom le az évadot, csak nem annyira tetszik, amit eddig láttam. De bízom az új sheriffben. ;)

Thunder - 2014. 09. 18. 12:10

Nálam elertek h egyik szereplonek sem drukkolok és egyáltalán nem zavar ha igy vagy ugy de kihalnak. Eddig volt azért bennük betyarbecsulet, jó adág szertheto csibeszseggel megfuszerezve – ez mostanra teljesen kiveszett. A baráti charter hoz két embert, akik segítenek egy kivegzesben és utána, h fedezzük a seggunket, simán kinyiriuk őket, micsodaaa??? Sima szemét bűnözők lettek, akiknek eletfogyt vagy egy kis magasfeszultseg dukál…

jky - 2014. 09. 18. 12:49

@Thunder

Na, kb. erről van szó, ilyesmikre gondoltam én is.

danNN - 2014. 09. 18. 12:59

@jky: A kartelles móka óta volt kikövezve a teljes pusztulásig az út. Az kb 2 évada volt. Az óta folyamatosan telik a pohár a nézőnél(nálam). Nem tudom pontosan mikor volt az amikor már a repülő golyóknak szurkoltam Jax ellenében, de Tara még bőven élt.

Marcipáncica - 2014. 09. 18. 15:14

Bizony, ezekkel én is így vagyok!! Azon filóztam a minap, hogy vajon be tudnának-e hozni valami olyan történést, hogy még esetleg drukkoljak bárkinek is ebben a sorozatban. :/ Rém kíváncsi vagyok hogy milyen módon fogják ezt az egészet lezárni, ennek tükrében már tényleg nagyon oda kell tegye magát Sutter bácsi hogy elégedettek legyünk…. (egyáltalán mivel lennénk elégedettek…? Tömeges sitt, vagy kihalás? Nem is ez a lényeg talán, hanem az oda vezető út milyensége…)

Benjy - 2014. 09. 18. 17:55

Most komolyan mi van ezzel a sorozattal? Múltkor Juice cucca, most meg Unser hagyja elől az aktát… Ilyen béna írói húzásokat nem várnék el ettől a sorozattól. Jaxtől meg már lassan rosszul leszek, főleg amit a testvér charterrel tett. Jó lenne végre valami nagyot dobbantani, mert ez így nagyon közepes szórakozást nyújt csak. Halkan megjegyzem, szerintem ezt vérfürdő nélkül is meg lehetne oldani.

egy igazi szakember - 2014. 09. 18. 18:39

Szégyen Sutter ahogy előadod, de jogod van hozzá.

Szánalmassá vált a SoA.

csepeti83 - 2014. 09. 18. 19:21

Jax bosszúvágyát ilyen nehéz megérteni? Ő nem nézi a sorozatot, nem tudja azt, amit mi. Megölték a feleségét, mit csináljon? Feljelentést tegyen? Bizonyára mindenki higgadtan, hidegvérrel kezelné, ha a feleségének villát állítanának a fejébe, pláne, ha egy törvényen kívüli motorosklub elnöke vagy.
Fogalma sem volt, hogy ki a srác. Mi sem tudtuk, pont annyit láttunk, mint Jax.

Juice táskáját lehet, hogy pont Juice tette oda, Wendy meg nem is tudott róla, azért kérte meg Unsert. Hiszen aznap jött ki a rehabról. Oké, nem törték össze magukat az írók, de ez egy jelentéktelen apróság, hogy miből jön rá Unser, ennek meg pont elment.
Az iratokat elpakolhatta volna, az igaz, viszont ki tudja, lehet, hogy nem is akarja annyira eltitkolni, hogy tanácsadó lesz. Ha belegondolunk, ez miért probléma? A kínai szálról ő nem tud, a klubot miért zavarná, ha részt vesz a nyomozásban? Unser már bizonyított korábban (Stahl megölése pl.), semmi okuk kételkedni benne, felfoghatják úgy is, hogy van egy belső emberük a rendőrségnél.

Ez csak Gemma szempontjából probléma, de ezt Unser nem tudja, honnan tudná? Ugye ő sem nézi a sorozatot, de ezt hajlamosak vagytok elfelejteni…

Benjy - 2014. 09. 18. 19:51

csepeti83: Nem az a gond hogy elől hagyta az iratokat, hanem ahogy megint kiderült. Teljesen mechanikussá válik az egész, hogyha mindig véletlenek folytán tesznek a karakterek felfedezést. Pl az hogy Unserből Consultant lett, és erre rájön Gemma, elegánsabb módon is meg lehetett volna írni. Így meg csak azt érzem, hogy a nem fontos mozzanatokat csak gyorsan összehányják hogy túl legyenek rajta.

csepeti83 - 2014. 09. 18. 20:03

Benjy: Viszonylag gyorsan lezavarták, ez tény, amiért én hálát adok, legalább nem húzzák vele az időt. Hogy a jegyzeteket találja meg, vagy az utcán látja mondjuk a seriffel beszélni, az nálam tök mindegy.
Ha ezzel baszódnának részeken keresztül, akkor valószínűleg azon lenne kiakadva mindenki, ami mondjuk jogos is lenne.

Én azt látom, hogy pörög az évad mocskosul, a fő cselekményszálra koncentrál most minden, igaz, több oldalról. Ez egy jó dolog, utolsó évad van, nem lenne jó, ha megint minden csak 5 részenként futna össze.

Vannak dolgok, amiket nem értek nézői oldalról: aki amiatt sír, hogy a törvényen kívülieket kéne kedvelni, az mit csinál még itt 6 évad után is? A pilotban bennégtek a nők a raktárban, akiket Tig még meg is dugott, sőt, az első évad végén halt meg egy ártatlan anyuka is miattuk. Az nem volt gond? Vagy néhány vadromantikus pillanat feledteti ezeket a dolgokat?
Jaxet meg sem próbálják megérteni legtöbben. Tudom, hogy polkorrekt világ van és mindenkit nagyon szeretni kell, meg az önbíráskodás csúnya dolog, de nézzük már meg a közeget. Plusz beleképzelte magát bárki is a helyébe? Villát állítottak a gyermekei anyjának a koponyájába, ráadásul akkor, amikor már meghozta élete legnehezebb döntését. Kész csoda, hogy nem darál be MINDENKIT, aki él és mozog.

jky - 2014. 09. 18. 20:14

@csepeti83

“aki amiatt sír, hogy a törvényen kívülieket kéne kedvelni, az mit csinál még itt 6 évad után is?”

Senki nem sír, hogy kedvelni kell. Arról van szó, hogy gyenge írói módszerekkel fordítják ki a karaktert, és hatásvadász módon hányják hozzá a dolgokat. Eddig próbálták árnyalni a karaktereket: rosszfiúk egymást gyilkolják, ártatlanok esetében ott volt mindig is a “lelkiismeret” vagy legalábbis némi jele annak. Fentebb már írták: “betyárbecsület”.

Ezzel szemben most akkor semmi sem számít, ha Linnek a gyereke a legfontosabb, azt is szó nélkül legyilkolja? A másik charterből a 2 srác, aki beugrott a balhéba, azokat a végén kicsinálták simán. Ez jár a segítségért?

Jax bosszút állhat háború nélkül is, felesleges túlzott feszkót generálni az amúgy is nyakig érő ganéhoz. Pláne, hogy ott a 2 kicsi gyereke, akik ott maradnak a drogos anyucira, ha ő elpatkol vagy sittre kerül. De ez már gondolom nem számít.

Ineteq - 2014. 09. 18. 20:15

csepeti83: nem is az erőszakkal van a gond, mert az tényleg megvolt az elején is. De az első két évadnak volt egy feelgood érzése, ami később eltűnt. A hangsúlyok tolódtak el. Az elején volt egy motorosbanda, akik csinálnak kemény dolgokat, a végére meg gyilkosok drogdílerek, akik éppenséggel motoron közlekednek. Ezzel sincs semmi baj magában, mert önmagában én azokat a sorozatokat is szeretem, csak aki az első két évadot kedvelte meg, utána már nem azt kapta. A motorosklub vadromantika tűnt el, pedig attól volt több, mint egy sima gengsztersorozat.

csepeti83 - 2014. 09. 18. 20:32

jky: Jax úgy tudja, hogy Lin megölette Tarát, méghozzá brutálisan. Különösebben nem fog azzal foglalkozni, hogy kinek kell majd meghalnia. Bár az, hogy mit mond és mit tesz, nem feltétlenül ugyanaz, maradjunk annyiban, hogy még erről a Jax Tellerről sem tudnám elképzelni, hogy kisgyereket ölne. Szerintem te sem.

Persze, kicsit erős, hogy a két “önkéntest” vonták be és ölték meg, de Jury elég lekezelően nyilatkozott róluk, nulla jelentőséget tulajdonítva nekik. Igen, rohadt szemét dolog volt, nekem is megfeküdte a gyomromat, de ugye bűnözőket nézek, akik éppen bűnöznek. Az elején ilyet nem tettek volna, azóta viszont sok minden történt, és pl. Jaxnek meghalt a legjobb barátja, a nevelőapja és a felesége is.

Tényleg szinte teljesen eltűnt a vadromantika és a motoros klub szabadság-feeling a sorozatból, nekem is rohadtul hiányzik. Az előző évad legjobb része volt, amikor átmotoroztak a szomszéd megyébe és szétszopatták a rendőröket is, az pont egy ilyen feel-good forma epizód volt, az évadban az egyetlen. Arra volt jó, hogy emlékeztessen: ezek a srácok valamikor így éltek, és a sok, önmagába visszaforduló mocsok már szinte teljesen kiölte ezt belőlük. Mostanra szinte csak temetnek, barátot vagy ellenséget. De ez a lényeg. Ezért tart a sorozat A-ból B-be.
Valahol a 4. és az 5. évad magasságában, amikor a kartell és a drogok felütötték a fejüket (Clay kilépési tervének köszönhetően), szóval valahol abban a magasságban ment át a sztori gengsztertörténetbe. Akkor nem szerettem a változást, kellemetlen volt, de értettem, hogy haladni kell valahova.

Aki azt mondja, hogy nincs 7 évad ebben a sorozatban, annak igazat adok. Kb. 5 évad van így ebben a sztoriban, amit mindenféle mellékszálak nyújtottak el ilyen hosszúra, de Sutternek hála azért a minőség magasan maradt.
Tudom, hogy elfogult vagyok, azért is nem akarom igazán erőltetni a véleményemet másokra, de nekem ez a non-plusz-ultra, több okból is. Érzem, ha nem olyan jó, mint szokott, de ez a legutóbbi rész most nagyon ott volt. Kétszer megnéztem már, másodjára még jobban összeállt.

A pozitívumokat miért nem emeli ki senki? Nero és Wendy közös jelenete nagyon jó lett, sőt, Nero minden jelenete marha jól meg van írva, el van játszva. Szerintem az autós üldözés is látványos lett, a vége csavar pedig minden erőltetettségtől mentes volt, és kibaszott fájdalmas. Nem azért, amit látsz, hanem azért, ami ebből következik majd.
Son for a son, megmondták az írek a 2. évad végén.

unrealnoise - 2014. 09. 18. 20:56

Megnéztem a második részt, és bár pörögnek a dolgok, mondjuk ki, csak a szarkavarás megy. Sutterék nem tudom, hogy Tara kinyírásával, és Jax gyilkológéppé változtatásával valóban a könnyebb utat választották-e…

Nincs szerethető karakter. Utálom a jó és a rossz karaktereket, hiszen nem minden fekete-fehér, árnyalt minden, mindenkiben van egy kis ez meg az. A probléma az, hogy tényleg ott tartunk, hogy nincs kiért szorítani. Én lényegében annak örülnék csak, ha Jax és a többiek megtudnák ki ölte meg Tara-t, tőlem egyébként kinyírhatnának mindenki….

Jaxnek oké, hogy elborult minden a fejében, de hol van a többi tag esze, senki nem szólna, hogy hé öcsém, a bosszú az bosszú, de neked van ám két gyereked még… (Meg Jax hogy mehet ennyire biztos a kínaiak vétkességében, amikor a zsaruk sem tudnak még semmit… Jah, hogy anyu mondta… Nincstöbbkérdésem. )

Csalódás, baromi nagy csalódás… Mi történik? Szarkavarás, semmi eredeti, majd biztos a köv pár részben felpörögnek a dolgok, kinyírnak ezt meg azt, de ettől ez még nem lesz jó szezon, sőt…

Hiányzik a sorozatból a profizmus, a hitelesség, a logika. Nem mondom, hogy régebben hibátlan volt a cucc, de annyira egyoldalú lett az egész alapfelállás és a klub hozzáállása, hogy az brutális.

Az első részt még tudtam a kilátástalan hangulat miatt szeretni, ez viszont már sok nekem. Egyedül Nero az aki normális? Bár ugye ő sem mondja ám el Jaxnek, hogy sáros az apja halálában… Áhhh, itt nem gondolkozik senki, vicc az egész… Utáltam a drogos lotyót is, erre most az a legnormálisabb, még befogadható, és azonulásra alkalmas karakter? Necsesszetekfel.

Egy baj van ezzel a sorozattal, túl sok lett benne a szappanoperás helyzet, és akkor még finoman fogalmaztam….

unrealnoise - 2014. 09. 18. 21:03

Csepeti83: jah, a vége jó volt, tetszett nekem is, más kérdés, hogy az út elég göröngyös…

egy igazi szakember - 2014. 09. 18. 21:21

Ha visszagondolok a harmadik évad záró epizódjára, ahogyan bosszút álltak Stahlon és Jimmyn, akkor a mostani epizódokat, csak eszement ámokfutásként tudom értelmezni.

S bárki, bármit is próbál bizonyítani, a legtöbben azon vagyunk kiakadva, hogy “igazmondó Gemma” kijelenti a kínaiak voltak, akkor az szentírás! Gondolkodni nem is kell ezen, Gemma mindig és mindenkinek igazat mondott, a legmegbízhatóbb személy mindannyiuk közül. NA PERSZE!

WTF?

csepeti83 - 2014. 09. 18. 21:26

egy igazi szakember: a feleségüket frissen elvesztő bűnözőkre már csak a hidegvér és a mindent ötvenszer átrágás, minden előtt tízig számolás jellemzi, igaz? Pláne úgy, hogy valaki tálcán kínál nekik egy hihető célpontot, akire kivetíthetik a haragjukat.
Még egyszer: Jax nem nézi a Sons of Anarchy-t. Ráadásul épp az előző évadban vádolta meg tévesen az anyját, amikor Tara átbaszta a vetéléssel. Bocsánatot is kellett kérnie tőle, amiért nem hitt neki.

Pyra - 2014. 09. 18. 21:36

@jky: az elsőt látam.

a másodikat kb 10 perc múlva kezdem ha a nejem kimászott a fürdőkádból… :)

udtommal ahhoz is lesz cikkm meg a többihez is, hacsak az eddigiek nem változnak!

jky - 2014. 09. 18. 21:45

@Pyra

Lehet, hogy lesz epizódonként írás, de nem biztos. A lényeg az, hogy az évadkezdő írás kibeszélőként funkcionál, s mint olyan, spoilereket tartalmazhat (mint ahogy az összes kibeszélő, oldalra is ki van írva az oldalsávba). Nyugi, nem bunkóságból nincs jelezve a spoiler, hanem azért, mert itt nem kell külön jelezgetni. Én sem olvasok bele a kibeszélőkbe, amíg nem láttam az aktuális részt, legyen az bármilyen sorozat.

Marcipáncica - 2014. 09. 18. 22:16

@Pyra:
bizony, ez így van. több sorozatnál is az évadkezdő részhez pötyögjük a hozzászólásokat, sokszor egy egész évadon keresztül. gyorsan hozd fel magad, aztán már nincs is semmi gond! ;)

lizu - 2014. 09. 18. 23:51

Csepeti83: köszönöm, hogy leítad helyettem, amit gondolok. Maximálisan egyetértek. Olyanokat kifogásolnak itt a kommentek, amiket nem is tudok hová tenni. Mintha nem ugyanazt a sorozatot néznék.

semper - 2014. 09. 18. 23:54

Nekem ez simán tetszett még a rész végi montázs is jó volt, voltak hibák melyeket leírtak már így én nem köpködök fölöslegesen:)
Egy dolog volt melynek nem láttam az említését és kicsit elgondolkoztatott az pedig Gemma beszólása volt Jucinak.
“Vidd a drogos kocsiját” Most komolyan Wendy még mindig csak egy drogos kurva számára akit pillanatnyi eszközként használhat vagy még mindig haragszik rá a Tarás árulás miatt és csak a megfelelő pillanatot várja az eldobására vagy csak én látok ebbe a mondatba negatív élt és csak az írók voltak lusták leírni a nevét:)

winnie - 2014. 09. 19. 05:37

(kiszedtem a korábbi kibeszélős/spoileres kommenteket, mert már olvastátok őket, reagáltatok rájuk, így okafogyottá váltak és nem foglalja a helyét az OFF. a legvégét azért meghagytam)

és igen, csak ismételni tudom a leírtakat. valóban nincs konkrétan leírva, de a premierkritika a kibeszélő, és miután lemegy az új rész, azt követően minden spoiler szabad pálya. azzal a résszel kapcsolatban.

nagyon kevés sorozatról tudunk ugyanis rendszeres epizódkritikát írni, így ezt a megoldást használjuk. DE. ha van is rendszeres epizódkritika, akkor is annak kikerüléséig a kibeszélőbe lehet kommentelni, nem kell senkinek magában tartania a véleményét.

Ineteq - 2014. 09. 19. 08:50

semper: arra én is felfigyeltem, hogy junkie-t mondott Gemma, szerintem nem véletlenül, úgy érzem, lesz még itt csavar. Egyébként ez a rész tényleg jobb volt az elsőnél, a Nero-s jeleneteket én is bírom, meg az egész karaktert. Mondjuk Jimmy Smittsen én meglepődtem kicsit mikor megjelent a sorozatban, mert utoljára az Elnök embereiben láttam elnökjelöltként, az kicsit más karakter volt:) Viszont mindkettőt jól hozta/hozza.

jky - 2014. 09. 19. 08:54

Jaja, Gemma “junkie” beszólása nekem is furcsa volt.

norby - 2014. 09. 19. 09:18

Tényleg felértékelődött Nero, fontos beszélgetési vannak, és jó a szinész is.
Azt viszont csak én nem értem, hogy hova lett az előző évad óta a haragja, mert Jax megölette a csajt, és a szemébehazudott?

Marcipáncica - 2014. 09. 19. 09:19

Remélem az öreget nem nyírják ki a kínaiak. Gondolom a srác valamiféle hivatalosan fel nem vállalt fiú lehetett, de kb megszakadt a szívem annál a jelenetnél amikor megtalálja és átöleli. :(
(persze a klub szempontjából egyszerűbb lenne jelen pillanatban ha az öreg is menne a levesbe…)

@Ineteq, Semper
Szerintem Gemma mindig is úgy szerette az őt körülvévő embereket, ahogy azok az ő érdekeit szolgálták. És ez az évadok végére csak méginkább erősödött. Itt van pl. Juice. Gemma szempontjából a legjobb az lenne ha Juice elpatkolna, és a csapat nem kapná el, csak szerintem gyáva kinyírni a srácot. Így inkább bújtatja, és segít neki. Persze, valamilyen szinten nyilván sajnálja is de ez a sajnálat engem egy percig nem téveszt meg: ha úgy alakulna nem kegyelmezne neki, kutyák elé dobná koncnak. Wendyvel szerintem ugyanez a helyzet: az évadok során volt már hogy ölelgette, de olyan is hogy majdnem kinyírta. Semmi sem változott: most épp szüksége van rá, meg a gyerekeknek kell egy valamilyen szintű “anya”, de ez a szuperszép kapcsolat a két nő között is elég ingatag, úgy érzem. Viszont egy dologtól rettegek: remélem nem hoznak be egy tényleg szappanoperás: Gemma-Wendy-Nero háromszöget, és féltékenykedést mert akkor megőrülök!! :DDD

RadirPok - 2014. 09. 19. 10:14

szerintem rendben volt a rész, de egy dolgot nem tudok hová tenni:
– Juice-nak van kocsija (oké, Wendy-é), pénze ($4200-at kapott Gemma-tól), van fegyvere, “hazai” pályán mozog, tudja hol nincsenek SOA chapterek, szóval minden adott a meneküléshez, akkor mégis mi a jó fenéért dekkol Charmingban?? Ekkora lokálpatrióta vagy mi? :) :)

+1: miért hívta fel Chibbset az új, elméletileg “lenyomozhatatlan” telójáról?

RadirPok - 2014. 09. 19. 10:16

u.i.: igen, van pénze a boltjában, de már az évadnyitóban említette Gemma, hogy ha elülnek a dolgok (never :) ) akkor utána küldi

Ineteq - 2014. 09. 19. 10:17

@Marcipáncica: pedig az a szerelmi háromszög nekem is beugrott egyből, Wendy és Neró jeleneténél:)

jky - 2014. 09. 19. 10:21

Yep, már csak az kellene, hogy Nero megszögelje Wendy-t, lenne belőle megint extra feszkó. :D

csepeti83 - 2014. 09. 19. 13:11

RadirPok: mondjuk azért, mert korábban öngyilkos akart lenni a lelkiismeretfurdalása miatt. Tehát a karakternek van lelkiismerete, és ez tartja Charmingban. Őszintén szólva én azon lepődtem volna meg, ha elment volna. Fura, nem?

Pyra - 2014. 09. 19. 14:24

@Marcipáncica:

mint “második” a hetedik évad másodikra gondoltam… :)
SoA-ból éve óta naprakész, illetve inkább hétrekész vagyok…

Marcipáncica - 2014. 09. 19. 14:40

@Pyra: en is arra gondoltam :)

f4sk4l4p - 2014. 09. 19. 15:58

Nem tiszta a második rész végén, hogy Jax miért pityereg:
– tudta, hogy a chapter főnök fia az egyik srác, és beleérzi magát a helyzetbe
– a rengeteg szar ami kiborult,összeroppantotta lelkileg a rideg külsőt mutató presit
– valójában nincs itt semmi pálfordulás és csak szerepet játszik?

Az lenne az igazi csattanó, ha valami háttéralku (Jax-Ügyésznő) lenne az egész balhé mögött.

Marcipáncica - 2014. 09. 19. 16:09

Szerintem “csak” a második.

csepeti83 - 2014. 09. 19. 17:07

f4sk4l4p: Honnan tudta volna, hogy ki az a srác? Nem gondolod, hogy akkor nem ölték volna meg? Komolyan…
És kinek játszik szerepet? Az alvó kisfia tarkójának vagy az operatőrnek?
Biztos háttéralku van köztük, ilyen még úgysem volt, igaz? Tara is a háttéralku miatt halt meg, nem? Vagy ő is csak eljátszotta? :D
Komoly szinten vagy.

f4sk4l4p - 2014. 09. 19. 18:14

csepeti83

Természetesen nem a kamerának játszik szerepet vagy a kisfiának, hanem a chapternek :) – csak mint opció.

A háttéralku miért komolytalan? Az ügyésznő azon kevés ember közé tartozik akikre (a külső szemlélő számára) valamilyen szinten halgat Jax (példa ez előző évad).

Fireblade - 2014. 09. 19. 21:35

Na mostmár nem spoiler :)

Ez az új seriff csaj tiszta Tara, egyértelmű nekem, hogy lesz közte valami Jax-el..és együtt vendettáznak majd Gemma ellen…

Marcipáncica - 2014. 09. 19. 21:50

Érdekes, engem meg a korábbi ügynöknőre emlékeztetett. De szerintem szinte kizárt hogy legyen köztük valami. Aztán itt van az, hogy Jax még csak most veszítette el élete szerelmét, no meg az is hogy bármennyire szappanoperázzák/uk a sorozatot, ennyire csak nem az!

@RadirPok:
Nincs senkije és semmije a klubon kívül, talán Clay volt számára az apafigura, de őt is elveszítette. Lelkileg már jó ideje instabil a csávó, ráadásul hajlik erősen az öngyilkosságra is. Szerintem annyira kész van, hogy valahogy úgy lehet vele hogy inkább itt marad azok közelében akik az életét jelentik/tették kockáztatva hogy akár meg is hal, mintsem elmenjen valahová egyedül új életet kezdeni. Ehhez már sem ereje, sem kedve nincsen. Feladta, és hiányoznak az övéi… a telefonhívás is ezért volt.

Pyra - 2014. 09. 20. 10:11

miután megnéztem a második részt, csak ültem a fotelban és kamilláztam… “Ez most mi volt?”

Mivel aludtam már rá kettőt meg tudom fogalmazni. Ez egy indokolatlan, lapos, klisés és közhelyes valami volt, mint epizód.

Remélem a maradék nem ilyen lesz!

speed - 2014. 09. 20. 10:55

ez a rész teljesen jol bemutatja, hogy itt már tényleg semmi sem szent jaxnek, az utolsó négy perc meg egészen egyszerűen odabaszott a zenével együtt, de az üldözés a közepén sem volt semmi, nekem nagyon bejött

SG - 2014. 09. 22. 09:39

A második epizód egyetlen értékelhető jelenetsora az üldözés volt. Egész jól megkomponálták. De könyörgöm… annyira béna már ez az egész :D A sok műmájerkedéssel együtt :D Én még hiszek abban, hogy az évad második fele majd jobb lesz és ez csak átmeneti…

csepeti83 - 2014. 09. 22. 12:13

Akik olyan szavakat írnak, hogy “műmájer, béna, indokolatlan, lapos, klisés, közhelyes” volt ez a 2. rész, azok megtennék, hogy hoznak 1-1 példát ezekre?
Rettentő kíváncsi lennék :)
Szerintem egy okos (nagyon jól kitalált konfliktust vezettek be, mindenféle erőlködés nélkül, váratlan irányból), jól megírt (Nero – Wendy jelenet, Unser – Juice, Unser – Gemma beszélgetések), látványos (az említett autós üldözés), hangulatos (az utolsó jelenetsor összevágása zseniális lett ezzel a YelaWolf dallal) és kemény (nagyon érezni már a súlyát az eseményeknek, egyre kilátástalanabb minden) volt.

Egyedüli kérdőjel bennem Bobby és Chibs miatt van, de ezt semmiképp sem hoznám fel negatívumnak, mert azzal azt sugallnám, hogy Sutter elfeledkezett róluk, pedig ez nem jellemző. Szóval azt furcsállom, hogy ők nem nagyon fűznek kommmentárt semmihez, pedig mindig próbálták valamennyire visszafogni Jaxet. Persze ők is pont annyit tudnak, mint ő, tehát lehet, hogy bőven belefér náluk is pl. feláldozni két suttyót azért, hogy az egész kínai bandát felszámolhassák egyszer. Illetve Jax az első részben megmondta, hogy aki ki akar szállni, az ott és akkor tegye meg, úgyhogy panasznak már helye nincs. (és nem is bánom, hogy nem megy az idő a “jaj, ne csináld” jellegű picsogással, nem szerettem, amikor ennyiből állt Bobby karaktere… 5. évad volt, ha jól emlékszem)

VanillaSky - 2014. 09. 22. 16:10

Kliséhalmaz az egész. Olyan technikai dolgon kár is kiakadni, hogy fél Pekingnyi ember védi a fegyvert meg a drogot, de a támadóknak mindet sikerül kinyírnia úgy, hogy még csak a hajuk szála sem görbül meg. Ezt az idióta Unsert szintén elragadhatná már a kaszás, meg persze Tellert és a mopedes alkulatot!

Thrasher - 2014. 09. 22. 19:25

“de a támadóknak mindet sikerül kinyírnia úgy, hogy még csak a hajuk szála sem görbül meg.”

klasszikus SoA. megy fél évadon át a titkos szervezkedés, trükközgetés, szövegelés arról, hogy nagyon vigyáznia kell a klubnak, AZTÁN SZÉTLÖVÜNK MINDENKIT, egy 5 perces jelenetben, ahol folyamatosan röpködnek a golyók, mégse találnak el csak kb. 2 embert

Thrasher - 2014. 09. 22. 19:27

jaj, duplaposzt megint:
szal végülis a végére mgetetszett Jax terve, túlzás, de belefér, sokkal kevésbé tűnt hülyeségnek, mint az addigi 40 perc.

Smits meg azt hittem, megdugja Wendyt bazz, annyira csillagszemű juhász-fejet vágott.
remélem, ezután is kiköt valami jó sorozatban, ha nem is Dexter-szintű itt, azért midnig jó látni.

Marcipáncica - 2014. 09. 22. 19:50

@csepeti83
én nem bánnám ha legalább nyomokban tartalmazna a történés most is azokból az általad említett picsogásokból, mert számomra egyszerűen már hiteltelen hogy szó nélkül nézi mindegyik ezeket a túlkapásokat… de tényleg rezzenéstelen arccal… ehhh, mi lesz még itt! szinte már félek… :D

Thrasher - 2014. 09. 22. 20:04

@marcinpáncica:

hja igenigen!
régebben ilyenkor ment mindig az asztal körül az izé, mint ahogy most is mennie kéne, hogy “dzsákiboj brada, ESZEDNÉL VAGY TE?”

most nem, tudja Bobby is, hogy ez az utsó évad, itt most mészárolni kell.

még valami: Sutter a fene nagy egyéniségével már csak amiatt is beveheti, ahogy folyamatosan férfiseggeket tol az arcunkba.
nem is az, hogy annyira zavar, csak tudom, hogy azért csinálja, mert ő EGYEDI, ő nem mellekkel tölti meg a sorozatát.

Marcipáncica - 2014. 09. 22. 20:25

én annyira nem figyeltem a női melleket, de a felnőttfilmforgatórészleg-es (wehehe) jeleneteknél mintha lettek volna, nem? :)

Gylt - 2014. 09. 22. 21:46

Mindig ezek a félreértések, már az ír tag is egy félreértés miatt vitte el Jax fiát, aztán a többi. Most meg Jax megöli Jury fiát.
Mellesleg aligha fogja elhinni Lin, hogy a két drogos vitte ezt egyedül végbe. Ahhoz képest, hogy az a terv h Lin ne jöjjön rá…
Juicy-ra vagyok most csak kíváncsi, Chibs is beleszürkült a történetbe, legalább Tig hozta magát, Ő továbbra is ugyanolyan beteg. :)
Kár, hogy Sutter kiírta magát a sorozatból, addig legalább el volt saját maga kínzásával. Most meg a többieket is ellepi a sz*r. Jók ezek a váratlan dolgok, de egy idő után már pontosan az jelentené az újdonságot, ha nem történne mindig valamilyen váratlan félreértés, ami rossz felé viszi a dolgokat.

LegendaVagyok - 2014. 09. 22. 23:49

Mondja már el valaki legyen szíves, hogy a végén Jury rájött a fegyverről, hogy az Jay-éké?
Másik kérdésem, hogy miután kinyírták a 2 srácot, azután szóltak Lin-éknek, hogy megtalálták akik lenyúlták a szajrét. Nyilván azért ölték meg őket, hogy ne tudják őket (a SoA-t) beköpni. De így akkor mi értelme volt szólni a kínaiknak? Mikor majd odamennek a házhoz, mit fognak hinni ki lőtte őket le?
A SOA adta meg a címet, így elég egyértelműnek kellene lennie, hogy ők voltak.

Fireblade - 2014. 09. 23. 00:03

LegendaVagyok:
Egyértelmű a dolog…persze hogy tudja, eléggé mutogatták a fegyvert korábban, hogy a gyengébb elméjű amcsi nézők is fogják a szitut :)
Láthatóan úgy állították be mintha összevesztek volna, és egymást lődözték le..és Lin bejön, és megtalálja a fegyvert..és azt hiszi a két nokedli nyomott le 8-10 kemény kínai gengsztert?? akik automatával nyomták??
Én se hiszem hogy ez életképes terv..marhaság az egész..kezd szétesni a film feszes tempója, és logikus történetvezetése..ez nagyon random vég lesz..szerintem.

és fenntartom a véleményem, az új seriff csaj, egyértelmű Tara pótlék..fontos szerepe lesz még

Eszem semmi fogj meg jól - 2014. 09. 23. 11:58

Mi ez a szar komolyan ? Mi történét a soa-val ?

lizu - 2014. 09. 24. 10:22

Jax megváltozott, csak a bosszú hajtja és élteti. Ennek rendel alá mindent. Ez látható a mostani részekben, tökéletesen megjelenítve.

semper - 2014. 09. 24. 13:23

Ez volt aztán az unalmas rész 6/10.
Spoiler!!!
Na izé több bajom is volt de nagyjából rendben volt.Ami számomra kérdést vet fel, hogy most komolyan ilyen hülyének nézik Marksot vagy az írók komolyan gondolják, hogy annyi nyálverés után, hogy mekkora isten is ő(hiszen mindig végig hallgatjuk, hogy milyen nehéz volt feltörnie oda ahol van és ehhez kellettek golyók is meg agy)el fogom hinni, hogy nem fogja össze rakni mennyi kettő meg kettő.(Na mindegy ez még alakul)
A másik számomra érthetetlen az a sheriff. Mert azt kétlem, hogy így az utolsó évadba bedobnának egy olyan embert erre a posztra aki a SOA kiscicája lesz kettő perc beszélgetés után úgy hogy itt én még szeretnék valami csavart látni ha meg nem lesz akkor egy kicsit szomorúbb leszek, hogy kihagynak egy plusz izgalom faktort a sorozatból:).Na mindegy még van 10 rész remélem lesz jobb is.

vader - 2014. 09. 24. 13:44

Kiváncsi vagyok, August kitől fogja megtudni, hogy Jax/Tig ölte meg Pope-ot (mert tuti, hogy meg fogja tudni, hogy a fekák is ellenük forduljanak). Talán Juice fog köpni neki?

Amúgy néha azt veszem észre, hogy ez nem is Jax ‘vigyorogva a szemedbe hazudok’ Teller, hanem Juice története, annnyira elhúzzák a kálváriáját.

Marcipáncica - 2014. 09. 24. 15:02

August szerintem nagyon jól tudja hogy ki volt.

patrickburnsred - 2014. 09. 24. 15:31

August már onnantól tudta, hogy átvette Pope birodalmának az irányítását, hisz Jax már bőven előtte tett neki megjegyzéseket, hogy biztosabb kezekben lennének a dolgok, ha ő irányítana és nem Pope. Emellett pedig Jax a fegyverbiznisszel egyenlítette ki a számlát nem?

Marcipáncica - 2014. 09. 24. 17:51

Dehogynem. Pont az ilyen kis utalgatós párbeszédek a legjobb finomságok a sorozatban. Mindezek mellett meg hülye lenne bármit is lépni Jax ellen, hiszen ő csak jól járt a helyzettel, s ezzel mindketten tisztában vannak.

20legendd - 2014. 09. 24. 19:02

Az ilyen jelenetekre egyébként tényleg szükség van, mikor Abel olyanokat kérdez Gemmától zsinórban, hogy “Apa is tesz rossz dolgokat?” Nagyon gagyi és hatásvadász jelenet volt és már nem az első ilyen.

Amúgy eddig tök semmilyen ez az évad. Kifulladt a sorozat és kiszámítható lett. Nem hiszem, hogy itt olyan nagyon komoly dolgok vannak már a háttérben. A klub, mint egység, nagyjából már le van szarva, csak Jax élhesse ki magát, és ennyi. Én meg erre nem igazán vagyok kíváncsi. Ha nem ez lenne az utolsó évad, itt már tuti elkaszáltam volna, de most már végignézem valahogy.

semper - 2014. 09. 24. 19:30

Amugy csak nekem tunik Abel retardaltnak? Mert eddig elneztem hogy szineszkent eleg bena a gyerek de eddig nem zavart, mert hogy kicsi volt de most mar 7 eves a gyerek es szart nem fejlodott az evek alatt szoval felkegylmu szegeny vagy a gyerek szinesz ennyire bena(ami azert lenne furcsa szamomra,mert a legkissebb szerepekben is jo szineszek vannak es azert ez egy fontos szerep a keves szereplesi ido ellenere)?

Thrasher - 2014. 09. 24. 19:35

hjajj, mekkora sablon ez már:
a klub valami tök átlátszó tervvel nyíltan odaállít valakihez, kockáztatva a lebukást->cserébe a partner egy problémájától “meg kell szabadulni”->a problémát egy még átlátszóbb tervvel átverik, és kinyírják…

jky - 2014. 09. 24. 22:55

Megint megy a szappanos kártyakevergetés, de hát ez van. Abel tényleg egy kicsit szefos. Na jó, ne bántsunk szegény gyereket, de ez a jelenete tényleg gáz volt.

A Sheriffre vagyok kíváncsi, nem hiszem, hogy meg lehet kenni, szerintem csapda és ez a boríték is egy bizonyíték lesz. A kocsi ablaka is sötétítve volt, lehet, hogy bent éppen forgott a kamera. :) “Off duty”, aha, persze. :)

semper - 2014. 09. 25. 15:11

Jky:Én is erre gondoltam, hogy biztos kamera van a kocsiban vagy pedig be van drótozva de akkor meg miért nem mutatták?(mert Shutter nem szokott minket az ilyen dolgokkal a sötétben hagyni és a végén elő rántani a semmiből)

Peti - 2014. 09. 25. 19:03

Nekem a Sheriff csaj szimpatikus, nagyon vagány, és remélem, hogy nem korrupt. Ahhoz képest h. Unser 4. stádiumú tüdőrákos, hogy túléldegél mindenkit…
Jax amilyen szimpatikus volt régen, most akkora f***kalap, hogy hihetetlen. Idegesítő Gemma is, a latino pimp is, valahogy mindenki szefós egy kicsit. A korrupt ex-rendőr, August, és Chibbs a legjobb arcok, és valamennyire Tig. A pilot óta nézem a sorozatot mindig hetente, és nagyon vártam a záró évadot, remélem Sutter alkot valamit, mert – ha jó hasonlattal akarok élni – ez eddig nem egy Electra Glide, hanem egy Java Babetta.

pez - 2014. 09. 26. 00:36

Szerintem ennek az évadnak a főszereplője Abel és Juice. Juice viszi tovább a motorosbanda “lelkiismeret” szálát. Abelen keresztül pedig Jax gyerekkori történetét látjuk.

yaze - 2014. 09. 26. 10:57

A harmadik rész után eldőlni látszik nálam, hogy Sutter hibázott Tara legyilkolásával. Van most ez az évad, ami egy tucathazugságon alapul (Láttam, hogy a gonosz kínai volt, nekem elhiheted). Jax nagyon gonosz, keveri a szart és más nem történik. Főleg Bobby, de a többiek is segget csináltak a szájukból azzal, hogy most halomra ölik az embereket szinte válogatás nélkül rezzenéstelen arccal, miközben a múltban állandóan morális válságban nyűglődtek. A seriff érdektelen, Abel mondatai siralmasak. Egy út van felfelé, (nem lelkileg hanem a történet minőségében) ha Sutter 1-2 részen belül szétcsapja a neje fejét egy ütvefúróval vagy ráhúzza egy kertitörpére.

G. - 2014. 09. 26. 19:46

SPOILER!
A 3. rész végén kiscsaj-fater kb. agyonverése mégis mire volt jó? Tényleg ide jutott Jax? Mindenit lelőni szemből, hátulról oldalról, csoportosan, egyedül, villával, anélkül…
Hová lett az értelmes Jax?
G.

jky - 2014. 09. 26. 19:58

Ki akarta fosztani a lányát és összeverekedett Gemmával.

De az mondjuk biztos, hogy Jax nagyon kifordult magából. Még a a BB-ből Walter White-nak sem sikerült elérni, hogy utáljam, de Jax már szépen ott tart. :S

Én most már csak Juice-nak drukkolok, hogy legalább ő élje túl, de úgysem fogja. :S

patrickburnsred - 2014. 09. 26. 21:58

Anyucika megkérte, Jax megtette. Ennyi volt a vége verés.

Na de én innentől leszek kíváncsi, hogyan fognak bonyolódni a dolgok, most, hogy Jax felkúrta magát Auguston én rá akarja terelni a gyanút és közben mindenki maga mellé állítani.

Plusz Juice szarkeverésére is kíváncsi leszek, mert ahogy elköszönt Chibstől, az a “i’m sorry brother. i never meant to hurt the club.” nekem nem csak egy egyszerű búcsúnak hangzott, szóval érdeklődve várom, mit fog lépni.

f4sk4l4p - 2014. 09. 26. 23:52

Sztem csak elverte nem ölte meg.
Egyébként kezd kirajzolódni, hogy Jax célja az összes banda egymásnak ugrasztása,akik likvidálják egymást és eljön a szép jövő mikor csak Samcro lesz a városban egyedül.Az más tészta, hogy ebbe mindenki belehal a végére.

sziki - 2014. 09. 27. 10:34

Igazából átfutottam a mostani kommenteket. Szerintem is az lesz a vége (zárójelenetként), hogy Abel gyermeki arca átváltozik felnőtté és éppen egy motoron robog és mondjuk ő a President egy másik chapterben 30 évvel később. Jellemezve az örök körforgást, az élet elemeit, hogy mennyire nehéz kitörni bármiből is, amihez ráadásul nincs is elég akaratunk, plusz a rossz és gonosz dolgok mindig vonzóak.
Ezt a leszámolás kis tokióban feelinget én sem értem lassan. Nagy gang-bang lesz ennek a vége, csak nem a jó értelemben.

Benjy - 2014. 09. 27. 12:33

Jaj remélem a SoA-ból nem lesz Dexter-féle mélyrepülés az utolsó évadban. Nekem nagyon nem tetszik az amerre viszik a cselekményt. Tavaly volt egy halovány reménysugár, hogy kikeverednek a szarból, erre idén mindenkivel összeakasztják a bajszukat. A kínaiakat még megértem, azokkal eddig nem volt olyan nagy konfliktusuk, de Marksot elővenni nagyon nem volt jó ötlet.

Fermina_Daza - 2014. 09. 28. 09:33

MI EZ A LÖTYÖGÉS, KURT?! Bakker, kezdek parázni, olyan, mintha nem lenne elég ötlet egy szezonra…. sírom vissza az előző évadot ….

Fireblade - 2014. 09. 28. 12:19

Hihetetlenül nagyot esett a színvonala a sorozatnak…ilyen ide-oda megyek..és kamuzok mindenkinek, aztán jól lelövöldözök mindenkit agyatlanság..most komolyan?? ennyire futja az utsó évadban?
Tudják hogy Juice a városban van…és a legnyilvánvalóbb helyen nem keresik…és mindenki megint szuper titkolódzó..és ebben ki is merül az izgalom…

ez nagyon kevés kezd lenni..

deku82 - 2014. 09. 28. 16:56

Nekem úgy tűnt, elég könnyen visszahúzták Nero-t ebbe a leszámolásba. Azt gondoltam, hogy csak valami igazán komoly személyes indok vinné rá. Meg volt ez alapozva?

patrickburnsred - 2014. 09. 28. 22:22

Byz Lats és a Mayans összeálltak, így a két klub közti béke és szövetség megtartásának érdekében neki is részt kell vennie ezekben, kb. ennyi.

Fireblade - 2014. 09. 28. 22:27

Szerintem ez inkább bőrszínre(mexikóiak) ment, nem klubra..Nero ezért szállt be..

Jesus - 2014. 09. 28. 23:47

hát ez így tényleg nem az igazi. remélem összekapják magukat mert nem ilyen zárást érdemelne ez a sorozat.
már az előző évaddal is voltak gondok de ha ez nem az utolsó lenne már erősen lebegne a kasza felette.

nekem nagyon hiányzik clay. Nélküle valahogy nekem nem áll össze az egész

kempmove - 2014. 09. 29. 04:08

remélem lassan hullani kezdenek az arcok, mert szégyen ha ez a bűnbanda túlélne bármit is.:D

barom Juice-nek kell már drukkolni, ezt sem gondoltam volna korábban.
vagy a Jury-nak vagy ki a franc az öreg fószer, hátha vmi személyes bosszúval besétál a klubházba és 2 majmot szétvág legalább mielőtt őt is lelövik.

Abel a kisöccse szintjén van…

vén Unser kinyomozza majd hogy Gemma a fő bűnös, de annyira szereti, hogy majd ő is másra fogja a végén. óriási lesz…

Jax már teljesen elszállt, már minden mind1 neki, hol van már a Jax aki olvasta az apja leveleit, mérlegelve jó és rossz között stb., ez már egy gyilkológép, aki minimum 20 embert ölt/öletett meg a 3 rész alatt, snassz lenne ha ezek után vki csak lelőné őt. most azt nem mondom hogy lövöldözős jelenetekben géppisztollyal lőnek rá akkor esetleg eltalálják, mert 1000 lövésből se találják el, bezzeg a nagymami a Walking Dead-ben már 100-ból 98-ból távolról szétlövi a zombit egy rozoga fegyverrel is. :)

ide vmi keményebb büntetés kell Tara után, vagy Abel vagy a kisebbik. öreg Jury sztem képes lehet rá, csak bazzeg Bobby kinyomozza hogy a fia volt az egyik kinyírt tag, és valszeg előbb állítják sarokba az öreget minthogy komoly kárt tudjon okozni.

Gemmanak is nyilván a legeslegvégén kell pusztulnia, mert neki Jax halála lenne a legnagyobb ütés.

Unser nem fog meghalni, átveszi majd a pornóbizniszt is idővel. Unser-Kovi.

Tig, Chibs, meg Happy, Bobby,börtönbe velük, Happynek magánzárka 30 évre.

nem tudom az új mexikói tag nevét, de vicces ahogy a boardwalk empireben még olasz maffiafőnök volt, itt már csak mexikói bandavezér.

Fireblade - 2014. 09. 29. 08:00

Jah, anno Az Elnök Emberei-ben meg USA új elnöke :) nagy átalakuló az biztos :)

nagy öldöklés lesz itt a végén, szerintem szétesik a klub, és egymást gyilkolják majd le..szerintem

jky - 2014. 09. 29. 09:06

@kempmove

“nem tudom az új mexikói tag nevét, de vicces ahogy a boardwalk empireben még olasz maffiafőnök volt, itt már csak mexikói bandavezér.”

Itt nem is hiszem el róla annyira, hogy mexikói. :D Boardwalkban viszony zseniális olasz volt. :)

@Jesus

Én is ezen a véleményen vagyok. Clay nélkül már nem ugyanaz, nagyon nagy űrt hagyott maga után. Jobb lett volna, ha mondjuk az 5. évadig húzzák a Clay-szálat, aztán ott leszámol vele Jax aztán vége a sorozatnak, vagy valami ilyesmi…

eami - 2014. 09. 29. 11:13

Megértem ha sokaknak nem tetszik ez az ideszaladok odapuffantok építkezés, de így építkezik. Volt már jó pár meglepetés az ilyen lassú építkezés következtében. A kérdés csak hogy itt mi lesz a végső meglepetés. Szerintem olyan záróepizódot fogunk kapni, hogy utána még órákig fogunk anyázni a képernyő előtt. Jó pár variációt végigpörgettem már fejben, de kezdek arra hajlani, hogy csak Jax fog életben maradni a végén, gyerekek nélkül. Gemmat pedig szerintem Nero fogja elrakni télire.

Tommy - 2014. 09. 30. 00:10

Ja, Ivo Nandi zseniális volt a Boardwalk-ban.:) Pont írtam az ottani kibeszélőben, hogy remélem látom majd őt minőségi sorozatban vagy filmben, erre feltűnik a SoA-ban.:D A bűnözői ranglétrán 1 szintet lejjebb lépett..:D

PatrickBurnsRed - 2014. 09. 30. 00:53

Amúgy én is egyetértek, hogy egyelőre ez csak építkezik és lesznek itt majd jó kis dolgok, végülis, és előre szólok, ez teljesen szubjektív vélemény, ne essen nekem senki se, de a nagytestvér The Shield utolsó évada se indult szerintem valami bombasztikusan, sőt, engem igazán csak kb. a 6. résztől kezdett el érdekelni amikor Vic és Shane már ott tartottak, hogy egymást próbálták meg folyamatosan megöletni aztán beindult a menekülés és ide-oda pattogtak a labdák, hogy ki lesz az aki tovább bírja. Addig az első pár rész szerintem 1-2 kiváló momentumon kívül teljesen egy átlagos volt ,nem volt meg ez a finálé szaga amit itt sokan hiányolnak.

jky - 2014. 09. 30. 08:19

@PatrickBurnsRed

Engem nem zavar, mert én már láttam, de attól még szabály, hogy egy másik sorozatból csak jelzéssel spoilerezünk! Persze mondat közben abba is lehet hagyni az olvasást, de azért, na érted… Nem evidens, hogy mindenki látta már a The Shield-et.

patrickburnsred - 2014. 09. 30. 12:23

Igaz, bocs. Ha szükséges akkor a szerkesztőség törölje a kommentet.

Pyra - 2014. 09. 30. 21:52

patrickburnsred:

Nekem azért erős az, hogy egy Vice Pres utasítást ad egy mésik baráti gang vezetőjének.
A hierarchia és a kölcsönös tiszlelet alapján alapján Alvareznek kellett volna ésszel érvelni (akár fenyegetően).

Pyra - 2014. 09. 30. 21:57

Kíváncsi vagyok, hogy pontosan mit akar kihozni Jax ebből az August elleni sakkjátszmából.

nem teljesen világos, hogy miért is fordult ellene.

f4sk4l4p - 2014. 09. 30. 22:12

Mindenki ellen megy a sakkjátszma:a Niners,Mayans,August,Kínai maffia mind egymás ellen fog ugrani.És ne felejtsük ki az árjákat,akik még nem mutatkoztak,de jelezték: egyszer majd kérnek egy kis szívességet Jaxtől. Erre a szálra még kíváncsi leszek.

Ghostika - 2014. 10. 01. 10:43

Lehet ez az info nekem maradt ki, de Chibs ismeri valahonnan az uj sheriffet?

patrickburnsred - 2014. 10. 01. 13:40

Pyra

Ő nem Vice President, hanem a stocktoni Mayans chapter elnöke, Alvarez pedig az oaklandi chapter elnöke!

patrickburnsred - 2014. 10. 01. 13:41

És mivel az a kikötős fegyver balhé a stocktoni kikötőben volt, ezért ott ő dirigál

Thrasher - 2014. 10. 01. 19:17

Kurt. TÚLZÁS.
nem igaz, hogy nem érzi, hogy komolytalanná teszi a dolgot, ha gránátokat robbantgatunk sebesülés nélkül, ha azzal akarunk odab*szni, hogy kinyírunk egy tucat random ribit (jójó, meg Kim Dickenst, őt szeretjük), és a tetejébe még olyan nyilvánvaló dolgokra se figyelünk, hogy nincs egy nyomorult verőember a kupiban, akinek feltűnne egy rakás kínai, vagy, hogy drogot megyünk eladni, de nem nézünk a hátunk mögé…
jó, régen is feláldozott mindent a nagy durranások oltárán, csak így az utsó évadban már jobbat várnék.

Thrasher - 2014. 10. 01. 19:20

ja, btw mér pont kopasz kínai kellett? fél jeleneten át azt hittem, a nácziak voltak… -_-

Gylt - 2014. 10. 01. 20:00

Nincs izgalom, ez az évad egyenlőre csalódás.

Thrasher - 2014. 10. 01. 22:16

jajjj, a monológokat el is felejtettem.
értem én, hogy Hamlet, de ez egyszerűen csak kínos

jky - 2014. 10. 01. 22:38

Az a gránát tényleg túlzás volt, de volt már egy “pár” ilyen túlzás, hogy sosem sebesül meg senki a tűzharcban sem. Cool akar lenni, nagyon cool, csak hát gagyi.

A Diosa-mészárlás után remélem nem fognak megint együtt kávézgatni Linékkel, hogy aztán újra megbeszéljék, hogy “tesó, akkor most már tuti béke, jó?” meg hasonló baromságok.

Sheriff csaj érdekel továbbra is, de nem tudom elhinni, hogy ennyire kis naiv, remélem, hogy tényleg rafkós és csak be akarja nyalni magát, miközben bizonyítékokat gyűjt.

Ineteq - 2014. 10. 02. 00:24

Kicsit azt érzem, most már megy a szidás ha kell, ha nem. Szerintem az évadnak eddig ez volt a legjobb része, nekem tetszett (Tigék románcát leszámítva).

semper - 2014. 10. 02. 09:48

6/10
Komolyan ha eddig nem mászott ki az FBI akkor most biztosan kijönnek megnézni, miért is halt meg egy napon 30 escort meg másfél rendőr, mert azt kétlem, hogy Happy majd eltemeti a csajokat észrevétlenül.
Az meg kivételesen láma dolog volt, hogy otthagyjuk a fegyvereket a kikötőbe egy SOA tag felügyelete alatt ahelyett, hogy elásnánk.
Walton Gogginssal nekem semmi bajom nem mindig imádom ha a SOA-ban feltűnik.

semper - 2014. 10. 02. 09:48

Vagyis mindig imádom ha feltűnik:)

Mordekai - 2014. 10. 02. 12:21

Jó nagy kapufa volt ez a zeneválasztás a Diosa-mészárláshoz. Még a csend is jobb lett volna, sőt.

Nagyon karcsú ez az évad eddig. Nem a feltűnően gyenge, vagy teljesen szürke szerepbe ragadt színészeket kellene futtatni, hanem azt a nagyon kevés igazi karaktert, aki még megmaradt. A Juice-Chibs jelenetnél még egy délutáni szappanoperában is több volt a feszültség. A történet halovány, tét nincs, izgalom zéró, súlytalanok a jelenetek, semmilyenek a helyszínek, kiszámíthatóak és gyengék a poénok. A SOA végleg átment B-kategóriába.

bazs1 - 2014. 10. 02. 14:57

ahogy teltek az évek és nőtt a nézőszám, önmaga paródiájába fordult ez a sorozat is.. rossz nézni..
(rip első 3 évad)

baggio - 2014. 10. 02. 16:29

Aki szerint nem paródia, hogy az a gránát, ami méteres krátert csinál az üzleten belül, miközben a tőle egy méterre elugró emberek közül senki nem sebesül meg, annak tényleg bármit el lehet adni. Kár, hogy újra ugyanazt kell eljátszanunk, amit a Dexternél, egy egyszer zseniális sorozat hattyúdalát végigszenvedni… Ott látszott, hogy mennyire egymásra vannak már csak dobálva a történetszálak, mikor Chibs-től megkérdezte az új sheriff, hogyan számolna el a lelkiismeretével, ha gyerekek is lettek volna a boltban, miközben nem is történt olyan régen, mikor tömegmészárlás volt az iskolában, többek között.

Thrasher - 2014. 10. 02. 16:36

@baggio: jó észrevétel, az iskolai mészárlást amúgy is teljesen elfelejtették idén.
hogyhívják asszony, CCH Pounder azon pörgött, hogy azért elkapjon valakit, Tara ugye már nem fog tanúskodni, úgyhogy… megunta? ennyi? leszállt róluk? á nem, csak vége a szezonnak, meg valószínűleg amúgy is ment másik sorozatba játszani.

rio - 2014. 10. 02. 20:24

@Mordekai Ugyanezt éreztem a mészárlás bemutatásakor. Nevetséges. Egyébként tetszett a rész, de ilyen impotens rendőrök nem lehetnek a településen, hogy ne tűnjön fel nekik pár motorkeréknyom a kvázi kettős rendőrgyilkosság helyszínén. Kezdenek hullani a szereplők, remélem már csak a sorrendjük a kérdés, a végére mind megdöglik. Na jó, chief maradhat.

egy igazi szakember - 2014. 10. 03. 13:35

Egy beteg ember ( Sutter ) tragikomédiáját láthatjuk.

Hihetetlen hová zuhant a sorozat.

Sigismundus - 2014. 10. 03. 18:36

7×04

Nah, ez a Diosás mészárlás, ehhez nem volt elég tökös Sutter, hogy bemutassa.

Mint ahogy ahhoz se eddig hogy valamelyik főszereplő rosszcsont komolyan megsérüljön akár. Minden egyéb gyilok mehet totálba, telibe.

Tig is, “kivettem a repeszeket, csak el ne fertőződjön ” aztán egy ajtón keresztül lőtték gyomron sörétessel.

A kínai gránáttámadás után nem ülni és lesni kellett volna sötétedésig hogy kik lehettek, mik lehettek, hanem észbe kapni és minden saját ojjektumot, családtagot azonnal értesíteni! Ez annyira a nézőt-hülyének-nézése már :-(

Pyra - 2014. 10. 03. 18:39

@patrickburnsred: Így ok! Köszi!

Sigismundus - 2014. 10. 03. 18:52

Azt gondolom mindenki sejti ki a Bobby által azonnal megsejtett áruló?

Igen, az öreg fickó akinek a fiát csak úgy lelőtték, beáldozták Jaxék mint egy bábut. Tetszik nem tetszik de eljött az ideje hogy a saját oldalukon is szenvedjenek érzékeny veszteségeket, mert ugye eddig csak másokat áldozgattak be, árultak el.

Peti - 2014. 10. 04. 13:55

Ott kellett volna abbahagyni a sorozatot, amikor vitték őket a böribe a furgonnal, a két prospect meg lemorzézta nekik a sztrádán a motorokkal, hogy minden oké, és mindenki elkezdett röhögni. Az volt a csúcs, onnantól csak a lejtő.

deku82 - 2014. 10. 04. 20:47

Ez a gránátos dolog tényleg nagyon gáz volt, de ennél is jobban zavart “a rendőrség előtt húzunk el drogot bizniszelni”. Ha meg nem volt másik út, akkor alap, hogy ne kövessen senki…

deku82 - 2014. 10. 04. 20:51

…ennyi hulla után már a nemzeti gárda is kivonulhatna, nem? :D

sziki - 2014. 10. 04. 22:58

Azert elindult a szerelmi szál Chibs barátunknál. Aztán hallhattuk, hogy Abel olyan lesz, mint a papa.
Tig is lassan eljut a béke szigetére.
Most itt meg már jöhet a bosszú ideje. Az meg, hogy nem voltak veroemberek a klubnál jó kérdés, hogy miért nem, de valószínűleg az sem számított volna, ha vannak.
Most már beindul az igazi lejtő ami alighanem a klub végleges felbomlásaval er véget. Valaki túlél és csinal majd valami mast. Valaki pedig nem él túl es lehet szarabb helyzet marad hátra, mint amilyen a klubbal volt.
Aztán Nero is megváltozik lassan es ráébred a dolgokra. En abban bízom, hogy Jax ellovagol a gyerekekkel a vegen es rajon, hogy a gyerekei ne eljek ezt az eletet es akkor talan lehet normalis életük…

Fireblade - 2014. 10. 05. 13:23

Gránátos dolog nem volt annyira gáz….sokféle cucc van, ez csak egy “átlagos u.n. lefele-felfele gránát volt, se repesz se romboló hatás nem volt…ezt igazából jármű alatt, vagy bármi építmény alatt szokás használni, vagy élő erő szétdobására..de ha ne közvetlenül felette állsz, megúszható, kis szerencsével :) nekik volt….)

de hogy a kupiban egy véderő se volt, az nagyon gáz…semmi testőr akármi..a kedves kuncsaft is balhézhat, nem akar fizetni stb…nehogymár egy emberük se volt ott….nem akarták a szöszit belekeverni a dologba,, két legyet egy csapással elintézte kedves rendező :)
teljesen szétesett a sorozat motivációs része, gyakorlatilag, már nem tudni ki mért és mit csinál…adhoc az egész történet.

kár érte…akkor már legyen nagy vendetta a végére :) mindenkihaljonmeg! :)

lostfanka - 2014. 10. 07. 09:00

Na felhoztam magam mar vegre igy tudok irni. Nekem mar az utolso 2 evad ota van olyan erzesem hogy Kurt a Shieldbol megtanult “rank omlik minden szar” forgatokonyvet kicsit tulzasokba esve huzza ra a SoA-ra. REgota idegesit hogy random tortennek olyan esemenyek amik az egesz klub jovojet meghatarozzak, kezdve onnan hogy Tig elutotte Popa lanyat, aztan sorban jottek azok a dolgok melyek csak ugy random veletlenul megtortennek, mint peldaul veletlenul pont azt a papot lovik le a hotelszobaban akire Marksnak pont nagyon szuksege van, de tele a van a sorozat ilyenekkel.

Hamar mindenki tippelget a vegere, az en tippem az hogy Jax mindenkit elveszt de nem hal meg. Gyerekeit az igazi anya fogja felnevelni, es van egy olyan erzesem hogy Neroval, Gemmat Nero vagy Jax teszi hidegre. A klub szetesik, Chibs es Tig szerelmesek lesznek ok eletben maradnak. Happy tuti meghal neki nincs megbocsajtas a sok bergyilkolas utan. Bobby is meghal, szerintem ez fogja Jaxet teljesen kiforditani, illetve az hogy Juice elmondja neki az igazsagot (kulonben Juice mar reg halott lenne).

Fireblade - 2014. 10. 07. 09:08

Hát igen, Juice szerepe egyértelmű: információ tároló doboz :) kellő időben majd bedobják őt, és jön a naaagy leleplezés…kb ennyi miatt van még életben.
Szerintem gemma öngyilkos lesz…nekimegy a falnak autóval ilyesmi..mert Jax megtudja az igazságot..és kitagadja meg Nero is..nem bántják, csak elzavarják, mindenki..és ez fogja megsemmisíteni Gemmát.
Többiek valszeg kinyiffannak..nagy végső lövöldözésben, látványosan..érzelgősen.

jky - 2014. 10. 07. 09:13

Szerintem: Gemma életben marad, vagy megússza vagy sittre kerül, de mindeképp bűnhődni fog, mert Jax és a klub nagy része kinyiffan, a kölköket meg junkie anyu neveli majd. End of story. :)

lostfanka - 2014. 10. 07. 09:26

Szerintem “junky anyu” osszejon Neroval, nem veletlenul volt olyan jo osszhang koztuk mikor mentek az oviba. Nero es Mandy es Unser az egesz sorozatban az akik megerdemelnek a boldogsagot.

VanillaSky - 2014. 10. 07. 09:52

Az idióta korrupt Unser mitől érdemelne a fájdalmas pusztuláson kívül bármit is, nemhogy boldogságot? Azt nehéz észben tartani, hogy hány ember életének elvételéhez van tevékenyen köze! Pusztuljon, ugyanúgy ahogy a többi féreg!

Erja - 2014. 10. 07. 12:49

Csak nekem furcsa, hogy ahhoz képest, hogy Unser már ki tudja mióta rákos, milyen jó bőrben van?:-) Sem fogyás, se semmi, csak kavarja, amit kell, néha elég irritáló módon.
A végén még mindenkit túlél.

f4sk4l4p - 2014. 10. 07. 21:22

Gemma mama nem véletlenül rakta be a revolvert a táskájába. Látta, hogy Juice összeomlott ezért el akarja végleg varrni a Tara szálat. Ezen a vonalon is várható izgalmas történés.

Marcipáncica - 2014. 10. 08. 13:04

Unser nem érdemel jó véget. Az egész sz*rkupacban egyedül Wendy az aki még úgy-ahogy pozitívként ítélhető meg. De ő is csak akkor ha megbocsátjuk a drogos múltját. Persze, én is csípek egy-két karaktert (Tig, Chibs, Nero… sőt a maga módján Gemma az egyik kedvencem) de ettől még be kell látni hogy minimum sitten az összesnek a helye. Egy életfogytiggal.
A seriff-csajt nem tudom egyenlőre hova tenni. Olyan mintha nem igazán tudná hogy mit csinál, csak teng-leng… lehet lesz még itt meglepetés vele kapcsolatban?

Marcipáncica - 2014. 10. 08. 13:09

@Fireblade:
az általad írt befejezést tartom én is a legvalószínűbbnek. Gemma-nak az jelenti a teljes megsemmisülést ha az általa mindennél fontosabbank tartott családot és klubot elveszíti. Utána már kb mindegy lesz neki. Azt viszont sajnálom hogy Juice szerepe leredukálódott erre az – ahogy te nevezted – infó tároló doboz-ságra… Csippantottam a srácot, részek óta semmi nem történik vele, csak nyüglődik jobbra-balra. Ez kevés egyenlőre.

lostfanka - 2014. 10. 08. 13:35

Juice szerintem realizalja hogy Gemma siman megolne, ezert lehet kopni fog a klubnak, vagy a rendoroknek…

Mordekai - 2014. 10. 08. 14:08

Akkor így a S07E05 után…

Aki a zenés betéteket intézi és most is berakott a végére egy “Let the sunshine in”-t azt orrbarúgnám. Mi lesz még itt a legvégén? Musical?

Az USA motorosbandáinak életében elég gyakori a közéjük beépült FBI ügynök. Ha jól emlékszem hét évad alatt nem volt semmi ilyesmi, csodálkoznék, ha az iró egy ilyen alap dolgot kihagyna. Talán az új rendőrnő?…

Juice azzal akar majd viszakerülni a klubba, hogy elmondja Jaxnek az igazat, de nagy ára lesz, sosem lesz teljes értékű tag többé.

Gemmát szerintem Jax fogja kinyírni, fiú az anyját, ez is nagy drámai ziccer. Remélem a rühes k**va oda lesz láncolva a mocihoz és Jax nyom majd egy kövér gázt a betonon. Ez sem szerepelt még a sorozatban, pedig rendszeres dolog arrafelé, bár inkább a prospect-eket szivatják vele beavatási szertartásként és füvön nyomják.

Kicsit sem volt béna és erőltett az Abel-es jelenet a kalapáccsal, áááá. Ez is minek már?

SASI - 2014. 10. 08. 16:01

Na most kapott mindenki hideget meleget :D

Thrasher - 2014. 10. 08. 22:10

na ugye többen is úgy gondoltuk korábban, hogy elég retardáltan nyomja a színész Abelt, ez így végülis pont ideális, ha már úgy látszik, pont olyan elmebeteg lesz belőel a családnak köszönhetően, mint amitől féltette a fater :p

ez most nem volt amúgy rossz, csak már nem nagyon tud érdekelni sajna

Thrasher - 2014. 10. 08. 22:11

jajj, márm egint dupla poszt:

szóval az azért jellemző volt a sorozatra, ahogy Gemma csak mérsékelten elégedetlen volt, amikor egy vérrel borított motelszoba fogadta…

jky - 2014. 10. 08. 22:34

Micsoda klifhangár, Juice vajon meghúzza-e a ravaszt. :D Abel egy szefos, a kalapácsos jelenet nagyon gáz volt, de az utcai verekedés Jax és Lin között is vicces volt. Majd pont ott az utca közepén Street Fighter, nem? Round 1, FIGHT!

Amúgy nem volt rossz rész, de a sheriff csajt nem tudom hova tenni. Egyszerűen nem hiszem el, hogy tényleg jött a semmiből és már Chibs ágyában kötött ki. Nagyon remélem, hogy FBI-os lesz vagy valami beépülés, különben ciki az egész lámúr.

csepeti83 - 2014. 10. 09. 11:28

Tehát akkor: ha jobb rész van, ha gyengébb, a lényeg, hogy beleköthessetek valamibe (ami a hozzáállás miatt adott), lehessen fikázni, gyűlölködni. Jaj, de szeretnék ennyi időt, hogy nézhessek valamit, ami úgysem tetszik, csak azért, hogy ezt leírhassam vadidegeneknek… valamit rosszul csinálhatok, hogy nem érek rá ennyire.

jky - 2014. 10. 09. 11:58

@csepeti83

Ezek szerint ráérsz, ha mások véleményén rágódsz, ahelyett, hogy a sajátodat írnád le az epizódról. Nyilván mindenki azért nézi, mert érdekli, főleg, hogy utolsó évad. Az, hogy valaki kiemeli a hibákat vagy a nem tetsző részeket, nem jelenti azt, hogy az egész nem tetszik neki, vagy nem is kíváncsi a sorozatra.

Ha van ellenvéleményed, érveid a sorozattal kapcsolatban, annak itt a helye, a másokra tett megjegyzéseknek, minősítéseknek (még ha burkoltan is) viszont nincs.

Skyroads - 2014. 10. 10. 08:31

jky for president! :)

Thrasher - 2014. 10. 10. 21:19

@csepeti83:
új neked ez az egész sorozatnézős dolog, ugye?
nem baj, nekem is volt oylan időszakom, amikor még nem értettem hozzá.

Benjy - 2014. 10. 10. 21:41

Igazából egy paraszthajszállal jobbak voltak az utóbbi részek, de egyszerűen annyit lehúz az élvezeti faktorból ez a folyamatos céltalan erőszakosság, meg a hatásvadász jelenetek. De most komolyan a zenés betét alatt megölünk pár kínait még a mociról az epizód végén, mert az olyan kafa! Röhej. De Abel a kalapáccsal is nevetséges volt. Mert a hülyének nem esett le Gemma autós monológja után (7×04), hogy Abelre milyen hatással vannak a történések. Pedig igazából a történet jól szövi Sutter, még akkor is ha nekem speciel a fő irány annyira nem jön be. De ez a hatásvadász, nyers stílus ahogy idén tálalja – ahogy írtam – sokat csökkent az értékéből.
A cliffhangerről annyit hogy gáz volt. Nem hiszem hogy Sutternek pont most lenne töke hogy meghúzza Gemma halálát.

Ui.:A zenei szerkesztőt ki kéne dobni, mert ez a Let the Sunshine In a végén katasztrófa volt.

Benjy - 2014. 10. 10. 21:44

A kibeszélőt meg ne offoljátok már szét légyszi ezzel a személyeskedéssel! Ennyi idő alatt meg lehetne már tanulni, hogy a másik véleményén nem lehet változtatni. Mikor lehet már ezen túllépni?

deku82 - 2014. 10. 11. 00:00

nem igazán tudom, hogy mit is gondoljak.
Valaki írta, hogy az eredeti dolgok is megfáradnak a 7. évadra, és talán ezt érzem.
Igazából nem volt komoly bajom a résszel, de olyan déjá vu volt az egész.
Abel és öcsikéről most a TWD ugrott be, elég ijesztő.
És a végén persze, hogy nem húzta meg a ravaszt Juice :( Vajon abban bízik, hogy ha feldobja anyut, akkor megbocsátanak neki?

Wanski - 2014. 10. 11. 03:45

nekem a seriffnő hihetetlen gáz, ahogy megjelenik, rögtön már udvarolt Chibsnek, de miért nem Bobbynak vagy Happynek?:)

kollégáit, civileket sorra ölik le, ő meg szinte imádkozik Chibsnek pár morzsáért.

ha tényleg ekkora hülye, és nem vmi nagyobb fbi beépülés része, akkor milyen nyomi lehet a sima rendőr, ha a seriff egy ekkora agyatlan nő bírt lenni?
fájó ezt nézni, meg párhuzamosan a milliárdnyi nyomozós sorozatot, ahol a rendőrök, nyomozók az itteninél 100ezerszer kevesebb nyomból is évekkel gyorsabban meg oldanak egy ügyet pikkpakk.
ezek meg még elgyilkolásznának még 10 évig a kb. évi 4-5 börtönnel nagy ritkán (azt is hogy vmi benti régi haverral lehessen kicsit tárgyalni), ha kapna berendelést a sorozat folyamatosan.:)

azok az idilli képek, amikor a klubházban vagy hol a temérdek k*rva játszik a sok gyerekkel, kis póker, társasjáték, jó kedv, üdítő, sarokban nagy kopasz óriási fegyverrel felügyeli mindezt, mindig elkap a röhögés.
mintha a háttérben egyik ilyen képnél a leforgatott pornóvideót szerkesztette épp vmelyik csaj ott.:)

apropó az kellett volna még sztem, hogy az új seriffnő, hagyja a francba a melóhelyét ebédidőben, és állt volna be be ő is ilyen sons of anarchy gyermek-megőrzőnek délutánonként, sokkal kínosabb nem lett volna a mostaninál az sem végül is.

hát a kis Abel amilyen fogalmatlannak kinézett, azt a szintet hozta is, nála kellemetlenebb gyerekszereplőt most nem tudok mondani a sorikból amiket nézek.
ő belőle maximum Happy szintje a maximum potenciál felnőtt korra.
esetleg Chucky.

most már nekem is annyi maradt a sorozatból, hogy azt várjam hogy mikor áll bele a földbe igazán a banda és miként. kínaikban reménykedtem, de őket is milyen egyszerűen lekapcsolták. kb. egyetlen bandatag aki elveszett a fegyvereket őrző West, a franc tudja ki volt az, sokadrangú bandatag.

Gemma amekkora máker Juice itt a végén meghúzza a ravaszt, de a saját fejére célozva majd. vagy hirtelen égből leszáll Unser és ő vérezteti ki Juice-t.

lizu - 2014. 10. 11. 09:43

Komoly fájdalmakat élek át, amikor a kommenteket olvasom… elképesztő!

Thrasher - 2014. 10. 11. 12:58

@lizu: nem mi találjuk ki, nyugi, minden hasonló fórumon ilyen a közvélemény.
de aki fel tudja ismerni az olcsót, a hatásvadászt, a komolytalanul túlzót, és észre tudja venni, ha bizonyos karakterekből kartonpapír-figurák válnak, egyetért ezzel.

Tiger27 - 2014. 10. 11. 13:08

persze, hogy nem húzza meg a ravaszt…Gemma azért jóval nagyobb szenvedést, halált érdemel, mint egy sima golyó általi…

yaze - 2014. 10. 11. 20:30

Ha Juice meghúzza a ravaszt, és lelövi mint egy kutyát, akkor sok mindent megbocsájtottam volna…
Önmaga karikatúrája lett az egyik kedvenc sorozatom sajnos(nem kevés közül), már a fáradtságot sem éri meg, hogy felsoroljam mennyi sebből vérzik.

bajan - 2014. 10. 11. 22:25

Számomra váratlan fordulat lett volna ha Juice kérdés nélkül fejbelovi,de egyúttal a kalapom is megemeltem volna. Ez így viszont gyenge, mert ez után már tuti nem lő vagy ha mégis már nem lesz meg az a hatás.

Az eddigi 5 részről pedig úgy vélem hogy jó volt. A kegyetlen gyilkossagok és haboruzas szerintem sokkal inkább részei ennek a világnak mint amit az előző evadokban Jax csinált. Nyilván így egyik sem szimpatikus karakter és ezt csak az utolsó évadban mérték bevallalni.

pez - 2014. 10. 12. 00:31

/off
Engem is kezdenek zavarni a negatív hozzászólások. Van néhány kritika, érvekkel, amiket szivesen olvasok, de nagyon sok az öncélú érvmentes sárdobálás.

http://www.arcmagazin.hu/thumbnail/6041/300x0fit/arc_04orias_kicsi.jpg

/on
Az epizód végén nem a Let the Sunshine In c. dal hallható, hanem az Age of Aquarius / Let the Sunshine In c. egyveleg hangzik fel a Hair c. musicalből. Szerintem jó választás a dal oda, több szálon kapcsolódik a sorozathoz (Vietnámi háború, hippimozgalom, anarchizmus). Arra emlékeztet, hogy ezt a motorosbandát vietnámi háborús veteránok alapították, az anarchista mozgalom alapelveit követve; egyben ellenpontozza is a szimpatikus dolgokat (bajtársiasság, összetartás, közösség) az ok, amiért összegyűlnek: a félelem az egyébként saját hibájukból miatt jogosan várható megtorlástól. Ezért nem zavar a sörétessel őrködő bandatag mutogatása sem.
Ez a helyzet is jól mutatja, hogy miért hamis a motorosbanda illúzió. Bármi is volt a kezdet, az ahova eljutottak összeegyeztethetetlen az eredeti gondolattal. Megvilágítja, hogy az önbíráskodás, amit az erőszakoló esetében jogosnak éreztünk miért rossz választás (tévedés esetén nincs visszaút, nincs lehetőség korrekcióra).

semper - 2014. 10. 12. 10:07

Eddig minden részhez írtam de belefáradtam, hogy semmi pozitívat nem tudok írni csak negatívat. Szóval köv kommentem akkor lesz ebben a posztban, ha végre lesz valami pozitív amiről írhatok….. Remélem fogok!

Mordekai - 2014. 10. 12. 10:18

@pez

Ez mind tökjó, meg érdekes, amit írsz, de egy olyan jelenethez, ahová feszültség, izgalom, dráma stb. kell oda ez az ősrégi lagymatag hippizene egyszerűen rossz választás. Mondom még egyszer, egy sima néma csendes hatásszünet is több lenne néha. Ráadásul teljesen inkonzisztens, hogy egy-egy epizód mindig egész más jellegú, mint ez az utolsó 5 perces montázsokra erőltetett “feeling”.

pez - 2014. 10. 12. 12:47

@Mordekai

Néhány történelmi adalék:
– Ez a zene két Grammy díjat nyert.
– A rock musical műfajt definiáló alkotás legnépszerűbb betétdala.
– 1970-ben az amerikai rádiókban és tévékben leggyakrabban játszott dal.
– Több hétig volt listavezető.
– Egy generációt meghatározó kulturális mozgalom terméke.
– Amely mozgalom alapjaiban befolyásolta a társadalom fejlődését, és így a mai társadalom világképét, gondolkodását.
– (Egyes források szerint névadója volt az Apollo 13 misszió holdkompjának.)

A fentiek miatt – véleményedet tiszteletben tartva – cinikusnak érzem az ítéletedet róla.

lizu - 2014. 10. 12. 12:52

@mordekai: “kell oda ez az ősrégi lagymatag hippizene” Ezt nem értem. A klub alapítói a hippikorszak szülöttei. A feszültséget, az izgalmat csak a keményebb zene tudja hitelesen kísérni? Nem hinném. Ettől a zenétől volt csak igazán ütős a vége. Egy “lagymatag” hippizene mellett szitává lőnek egy csomó embert, mikor a hippik köztudottan háborúellenesek. Igen, tudom, Jax meg a klub már nem a hippikorszakban élnek, de kiindulási pont, a klubnál legalábbis mindenképpen visszavezethető oda. Másból sem áll ki a klub, csak a háborúból. És Jax apja látta előre, hogy ez lesz belőle, meg is írta, és lám, lám, jól látta. És azt is megírta, hogy ez mennyire nem az az irány, amerre Ő szerette volna vinni a klubot. Szerintem jó volt.

f4sk4l4p - 2014. 10. 12. 21:19

Ráadásul ez egy feldolgozás volt (nem is akármilyen) a főcímdal zenekarától.Nekem tetszett, a rész már sajnos kevésbé de még mindig jobb volt mint az évadnyitó.

Mordekai - 2014. 10. 13. 08:47

@pez @lizu

Nem a zene történelmi jellegét, mondanivalóját, vagy a minőségét kifogásolom, bár nálam ez tényleg az, aminek írtam. A zenei ízlésnek ehhez nincs köze.
Feszültséget, izgalmat csak olyan zenével (+ vágással és időzítéssel) lehet fokoznmi, amiben van feszültség vagy izgalom, stílustól függetlenül. Képi világban, operatőri munkában meg sajnos eléggé tucat a SOA, a színészi játék gyengécske, így aztán marad a zene, amivel játszani lehetne. De ez a belassult hömpölygés a végén csak súlytalanná teszi az egyébként súlyos történéseket.

lostfanka - 2014. 10. 14. 09:10

Nekem ez a resz most tetszett, meg ugy is hogy Juice egyertelmu hogy nem oli meg Gemmat, es az is hogy o sem halt volna meg. Ahogy azt mar valaki leirta o csak egy informacios doboz a sorozatban aki majd elmondja hogy Jaxnek az igazat.

Nero Gemma kapcsolata kezd menni a kuka viszont mar a multkori reszbol latszott hogy bizony o fogja Wendyvel nevelni a harom gyereket.

Ami szamomra erthetetlen hogy Jax azutan hogy miatta mar lassan egy nfl csapatnyi ember meghalt, meg mindig csak a kicsinyes bosszuja erdekli semmi mas. Mondjuk igy talan hitelesebb lesz az osszeomlas amikor rajon az igazsagra es arra hogy az anyja miatt halt meg jonehany ember.

Abel kalapacsos jelenete tenyleg elegge kellemetlenre sikerult:)

lizu - 2014. 10. 14. 10:32

@Mordekai: szerintem meg pont az a kontraszt adta a feszültséget, ami a zene stílusa, mondanivalója és a történés között volt. Ami a gyenge színészi játékot illeti, azzal sem értek egyet feltétlenül, de nem akarok kötekedni, hidd el! :) Ha Abel jelenetére gondolsz, az valóban furcsa volt, de egyébként maga az ötlet, hogy Abel egy kalapáccsal akarja megvédeni a kistesóját, az szerintem elég jól megmutatja ennek az életnek a buktatóit. A színész játéka valóban nem volt a legmeggyőzőbb, és azt is tudom, hogy már többen többször kifogásolták ezt a gyerekszínészt, de lefogadom, hogy sokan meg azt kifogásolták volna, ha lecseréli egy másikra. Egyébként meg azon is elgondolkodtam, hogy talán ez az alakítás is hiteles, ha figyelembe vesszük, hogy szegény gyerek ott volt a klubház felrobbanásánál, ide-oda költözött az anyjával, a nagyival volt egy balesete, egyszer csak eltűnt az anyja az életéből, az apja sincs vele sokat… nem ismerek olyan gyermeket, aki hasonlókat élt át, ezért nem tudom, milyen viselkedés lenne a hiteles egy ilyen gyerektől, de lehet éppen ez a hiteles, nem? Te mit gondolsz?

deku82 - 2014. 10. 14. 17:06

Egyetértek, pár őstagnak is meg kéne halnia, mielőtt Jax megtudja az igazságot anyuról.

Mordekai - 2014. 10. 14. 19:52

@lizu

Abel jelenete adta magát, de nem ennyire bután, szájbarágósan kellett volna előadni, mindegy mostmár jól megtanultuk mi, ostoba, birka nézők, hogy Abel bizony az apja fia. Ennyit sikerült kihozni a kiskölökből, akit én színésznek nem neveznék, már a kora miatt sem, meg aztán a rossz forgatókönyvről/rendezésről sem ő tehet. Legalább a kalapácsot tatotta volna valahogy másképp. Végig olyan érzésem volt, mint kb. egy óvodai szavalóversenyen ahol gügyög valamit a gyerek, aki csak mielőbb túl akar lenni az egészen, aztán megrohanják a szülők, hogy jaj prüntyőkém, te milyen ügyes vagy.
Charlie Hunnam egy jóképű pali, találhattak volna valami szebb gyereket is, de ez megint más tészta. Mondjuk Tara nem volt egy szépség…hmm, tőle van egyáltalán?… Már nem emlékszem.
Ja és még ezt is éppen “tyúkanyó” mellett kellett előadni, mert neki ugye mindenhol ott kell lenni… fú de várom már a halálát. Ja és ezzel a jelenettel kapott egy mondatot Opie özvegye is, hurrá.

lizu - 2014. 10. 15. 09:39

@Mordekai
Ne haragudj, de innentől kezdve nem tudom komolyan venni a kommentjeidet! A sorozat egyik fő szála, hogy Abel nem Tara és Jax gyereke, hanem Wendy és Jax gyereke. Nem is értem, ez hogy lehet kérdés. Amúgy meg akkor most melyik zavar inkább, hogy az Abelt alakító gyerek ronda vagy az, hogy béna? És azzal sem tudok mit kezdeni, hogy Téged zavar, hogy Gemma mindenhol ott van, ugyanis ez is a sorozat egyik sajátossága, hogy Gemma vagy az ő szeme és füle, és persze Unser mindig mindenhol ott van. Ez miért csak most kezdi el zavarni a nézőket?! És amúgy lehet hiába várod a halálát. De már látom előre azt is, hogy ha Sutter nem nyírja ki Gemmát, akkor jönnek a kommentek, hogy persze, mert a felesége. Pedig ha nem írja ki, akkor sem ez lesz az oka, szerintem! És azt meg egyenesen kötekedésnek tartom, hogy Opie özvegyének egy mondatát is megkritizálod… Miért ne lehetne neki is egy mondata? Hát Ő is játszik a sorozatban?!

lizu - 2014. 10. 15. 09:51

Úgy értettem, hogy Unser, Gemma “másik” szeme és füle, még mielőtt… csak bénán írtam. :)

lostfanka - 2014. 10. 15. 09:55

Mordekai: Csak szolok hogy Abelt ket szinesz alakitja:D Gemma irritalo karaktere pedig azert irrital mert a szinesz annyira jo hogy amit megirtak neki hogy irritalo belekontarkodo legyen, azt tokeletes eljatsza es kicsapja nalad a biztositekot:)

Brynden Rivers - 2014. 10. 15. 09:58

Ez kezd a Dexter utolsó évadára hasonlítani. Brrr :(

@Thrasher
Tudnál linkelni jó SOA fórumokat? Köszönöm! :)
Eddig nem olvastam ilyeneket és jó lenne kicsit jobban elmerülni a sorozatban, mielőtt vége.

A rész végi dal, szerintem odaillő volt, az hogy hatástalan volt az a hatásvadász forgatókönyv hibája.
https://www.youtube.com/watch?v=OpI0Oz–SfM

Mordekai - 2014. 10. 15. 14:40

@lizu és @lostfanka (a neked szóló részt meg fogod találni)

Kevés dolgot nem értettél félre, az hogy ezek után TE nem tudsz ENGEM komolyan venni, meg TE nem tusz VELEM mit kezdeni, az egy rossz vicc. Úgy kezelsz, mint aki gyűlöli a SOA-t, pedig csak csalódott vagyok.

Az, hogy Abel kinek a gyereke én nem nevezném főszálnak.
Lehet, hogy neked, mint nőnek ez az érdekes, de én sosem a szappanopera vonulat miatt néztem a SOA-t. Az előző évad főszála is inkább az volt, hogy kinek az UNOKÁJA, nem? Nálam a főszál Jax apjának története és hogy a fiának mit sikerül megvalósítania az ő álmaiból. És persze a halálának igaz története és végre mikor fizet meg Gemma mindenért.

Igen, feltűnt hogy Abel ronda, és zavar a retardált módon elővezetett jelenet. Nem tűnt fel, hogy két “színész” van, valószínűleg azért, mert nem érdekel. És pont arra céloztam, hogy Opie özvegyének több járna egy mondatnál…(sóhaj) Bármelyik Diosa vagy Cara Cara lány szerepeltetése hitelesebb lenne valósághűség szempontjából, mint az állandóan mindent meglátó/meghalló öreganyu.

Ami Gemmát illeti… Ajánlom figyelmetekbe az 1%-os motorosbandák életét bemutató nem kevés dokumentumfilmet. Én vlgignéztem pl. a Gangland ide vonatkozó részeit, mert sok mindent nem értettem az első évad nézése közben. Figyelj, írom a lényeget:

(…dobpergés…)

EKKORA SZEREPE EGY OLD LADYNEK SEMMILYEN BANDÁBAN SINCS. SŐT. ENNYI KAVARÁSNAK MÁR A TÖREDÉKÉÉRT MEGSZABADULNÁNAK TŐLE.

Ezért idegesít a jelenléte már hosszú évadok óta. Nem most kezdődött, hidd el. A vak is látja, hogy Sutter futtatja a feleségét. Az se véletlen, hogy még egy darab Emmy jelölést sem kapott a sorozat. (azt a “nekünk olyan nem is kell” magyarázatot meg inkább hagyjuk)

Katey Sagal egyébként elfogadható alakítást nyújt, de nem többet. Ennél több van ebben a szerepben, főleg, ha már így elnyújtották, mint a rétestésztát. Mi is ez a szerep? Évadokon át szarkavarás és süllyedés egyre mélyebbre a hazugságokban, miközben egyre jobban szorul a hurok? Asszem láttunk már ilyet, csak sokkal magasabb szinten előadva. Nem is kell messzire menni, khm… FX csatorna, de most beugrott még egy, persze ezt a B-kategóriás valamit a legnagyobbakhoz hasonlítgatni nem lenne fair. Inkább le sem írom, járj utána, ha érdekel.

Egyébként figyelted, mennyivel hatásosabb volt a csend a 6. rész végén? :)

Marcipáncica - 2014. 10. 15. 16:42

A zárózene témához csak annyit jegyeznék meg hogy nem feltétlen attól lesz feszült egy jelenet hogyha hasonlóan feszkós zene megy alatta. Sőt!! A durva kontraszt sokkal erőteljesebb hatást képes elérni. Számomra pl. a Képlet c. film apokaliptikus képsora alá bevágott Beethoven 7. mindent überelt ebben a témában.
Ha valaki nem látta volna és érdekli mutatom: https://www.youtube.com/watch?v=Hd5v8SpCtrs
A színész szót pedig erős túlzásnak érzem egy ilyen 4-5 (??) éves forma gyereknél. Jó hogy a csecsemőt nem hívjuk annak. :) Valahol van az a határvonal amikor egy gyerek elmondja amit sokszor elismételnek előtte, vagy eljátssza az adott jelenetet. Úgy gondolom ez a kiscsávó (vagy két kiscsávó, mindegy) nem lépte még át ezt a bizonyos határvonalat… Biztos van akiknek ez már ebben a korban sikerül, na ők a gyerekszínészek, bár nem vagyok benne biztos.
Gemma-val kapcsolatban viszont nem vagyok túl határozott. Kicsit olyan szeretem is meg nem is érzéseim vannak ha szóba kerül. Tetszik, nem tetszik – ő az egyik legkarakteresebb főszereplő. Eleinte (első pár évad) teljesen odáig voltam az alakításától, meg az egész karaktertől. Ámde mostanra kissé megfáradt ez az állandó Gemmáskodás. Mert sajnos komolyabb fejlődés nem történt, és 7 évadon át húzni ugyanazt az tényleg sok. Szóval itt lenne az ideje hogy elhalálozzon, de úgy gondolom ha már az utolsó évadig kihúzta, akkor ő már csak valamikor a végén fogja feldobni a pacskert. Vagy csak megfosztják mindentől ami fontos volt valaha is a számára… neki ez már egykutya.

Brynden Rivers - 2014. 10. 15. 16:54

Nana, ne menjünk át flamewar-ba. :(

Én megfogadom, hogy visszafogott leszek és rövid, remélem mások is így tesznek :)

Szerintem is sokkal rosszabb a SOA mint lehetne, de pont emiatt igyekszem elengedni a sorozatot. Vagy legalább nem veszem olyan komolyan.

Az hogy Gemma a sorozat utolsó évadáig biztos életben lesz, nem tudom miért okoz meglepetést, a halál csak a bűnei kiderülése után következhet be és az kb. a sorozat vége.

Ophelia (Tara) “megfulladt”, Gertrud (Clay) más miatt halt meg mint ami a fő bűne volt, Claudius (Gemma) csak a végén hal a halálán lévő Hamlet (Jax) kezétől. Szerintem.

lizu - 2014. 10. 15. 17:42

@Mordekai:

Eléggé lekezelően bánsz velem, sebaj!

Nem azt írtam, hogy a “kié a gyerek” című történet “A” főszál, hanem azt, hogy az EGYIK főszál. És az lepett meg, hogy egy ilyen fontos momentum nem ragadt meg Benned.

Én sem a szappanopera vonulat miatt nézem a sorozatot, hanem amúgy úgy összességében tetszik.

Az Opie özvegyével kapcsolatos megjegyzésedet a “hurrá” miatt értettem félre, bocs!

Köszönöm a felvilágosítást az old lady-k valós életbeli szerepével kapcsolatban!

Ha hosszú évadok óta zavar az, amit Sutter Gemmával művel, akkor meg már megszokhattad, szóval kár mindig előhozakodni vele, ez így volt és így is lesz a végéig.

Katey Sagal szerintem nagyon jól hozza a szerepét.

Kérlek, írj sorozatcímet, kíváncsi vagyok! :)

Még nem láttam a 6. részt. Angolul olvasni elég jól tudok, de sorozatot nézni nem szoktam. De majd jövök, ha megnéztem, és megosztom a véleményemet. :)

David R. Blake - 2014. 10. 15. 18:35

Egyéb elfoglaltságaim miatt most a sorozatok jelenleg nálam parkolópályán vannak, így érdemileg nem tudok hozzá szólni a részek értékeléséhez.

Ellenben viszont @Mordekai figyelmébe ajánlanám az alábbi linket a sorozat díjaival kapcsolatban:
http://www.imdb.com/title/tt1124373/awards?ref_=tt_awd

Itt, mint látható azért az nem teljesen igaz, hogy a sorozat nem kapott “egyetlen Emmy-jelölést sem”, még hogy ha ezeket “csak” a (sokak által kritizált) zenei részekért is.
Katey Sagal viszont hogy ha tényleg olyan szar színész lenne, akkor nem tudom hogy hogy sikerült 2011-ben megnyernie a Legjobb színésznőnek járó Golden Globe-ot dráma sorozatban?

jky - 2014. 10. 15. 22:45

Hogy az új részről is essen szó: nem volt olyan rossz szerintem, bár az üldözős, verekedős jelenetek továbbra is kicsit erőltetettek, de Juice+Gemma téma haladt, kíváncsi leszek, hogy kiköpi-e Juicy az infót végre. Továbbra is megy a szarkavarás balra-jobbra, ez már picit uncsi, remélem valami értelmes végjáték is lesz a vérengzésen kívül.

Egyébként szerintem a sorozat nagyon sokat vesztett Clay kiírásával, jobb lett, ha a végjátékra marad (ezért kellett volna kb. ott lezárni a sorozatot). Továbbá a Club House felrobbantása után is szar volt az új hely, a réginek volt egy varázsa, ahogy állandóan bent ültek, ment a szavazás, a kalapács, az asztalfőnél ott ült Clay, meg régen a kopott farmerruhás Piney… meg ilyenek. Akkor még volt belső dráma, feszültség, szürke területek, moralizálás…

Most a végére maradt a Tara halála által indukált “semmi sem számít” féle vérengzés, a belső drámát, ami még érdekes lehet, azt kb. csak a Gemma-Juice téma hozza még, de egyébként csak a szarkavarás megy. :(

baggio - 2014. 10. 15. 23:02

Egyre több sajnos a párhuzam a Dexter utolsó évadával, a minőségromláson kívül pl. ott is volt a főszereplőnek egy gyereke, akivel semmit nem tudtak kezdeni az írók… :)

Én csak egyet sajnálok: hogy a Gengszterkorzó kapott 8 részes finálét és nem ez.

Wanski - 2014. 10. 16. 03:26

Gemma megint meg fog menekülni, és túlél mkit majd, sőt kap egy spinoffot azt is Sutter fogja vinni majd.:)

Unser is benne lesz nyilván.

Juice-t az árulót remélem alaposan megkínozzák, amennyiben nem köpi be Gemmát.
vagy azért mert 200$-ért meg 2 nyalókáért kinyírta a boltost.

seriffnő egyelőre jelét sem adja, hogy “undercover” seriff, szóval egyelőre bizony úgy néz ki hogy szerelem első látásra a katolikus Chibs kapcsán, amikor forgatókönyvben ezt kitalálták, “ki legyen az új seriff?
legyen egy nő, és mikor először belefut a bandába, legyen szerelmes Chibsbe, és akkor ez a szál majd hoz egy kis erotikát, szerelmet a gengsztervilágba.”
és volt merszük ezt nem rögtön elvetni, hanem megvalósítani, háháhá.

Nero, a jószívű strici, de mekkora strici az ember már:D, halomra lövik a “lányait”, de rá pár napra már erősen gondolkodnak hogy kicsit kitapétáznak és szereznek új lányokat, hadd fusson a biznisz.

leginkább Unser szerepe lesz érdekes innentől nekem, hogy ő húz-e vmi váratlant, vagy minden felett szemet hunyva képes befejezni a sorozatot, mert van esze ahhoz hogy összetegye a dolgokat.
esetleg rangidősként a végén átveszi a bandát, és nem a gagyi bő pólóban fog jönni-menni, hanem magára veszi a bőrmellényt.:)

jky - 2014. 10. 16. 09:58

Hehe, IGN kommentek közül:

“What happened to this show? For six seasons we were with Jax as he tried to become a real father and a real man by finding a moral compass and trying to do the right thing. Now, thanks to one of the worst executed TV murders ever, we’re at the point were Jax is a serial killer that’s way beyond redemption because his mommy (who killed his daddy btw) told him a lie.”

Meg olyan is, hogy a Diosa-mészárlás után hogy a fenébe, hogy még mindig nem nyüzsögnek a zsaruk… :)

csepeti83 - 2014. 10. 16. 12:41

6 évadon keresztül élt Tara, aki a reményt tartotta Jaxben és az egyetlen kiutat jelentette, hogy ő egy másik városban orvos lehessen.
Brutálisan megölték a szeme láttára a legjobb barátját, odáig fajultak a dolgok, hogy saját kezével kellett végeznie a nevelőapjával. Majd amikor mindent feltett egy lapra, elvették tőle, akiért bármit megtett volna, akár ki is lépett volna.
Még egyszer: ő nem tudja, hogy Gemma ölte meg Tarát. Gemma sem direkt ölte meg Tarát, nem azért ment oda. Úgy alakult. Semmi nem fekete vagy fehér, és JAX NEM NÉZI A SOROZATOT! Ezekről ő nem tud, de ezt valamiért mindenki elfelejti.

baggio - 2014. 10. 16. 12:47

A Diosa is kemény volt, de basszus megöltek egy zsarut is… Ráadásul ott van szemtanú, aki látta, hogy Jaxék érintettek, felébredése után meg nem a rendőrfőnök kérdezi ki egyből, hanem odaküldi Unsert, a legalja.

PRSPCT - 2014. 10. 16. 14:38

ebben ez évadban már legalább 100 embert mészároltak le jax-ék és továbbra sem vonult fel valamelyik országos szerv? patterson asszonyság is feladta volna? nem hiszem!
szerintem a jarry sheriff lesz a hunyó;)

yaze - 2014. 10. 16. 21:04

Az utóbbi években Detroitban a legsúlyosabb a bűnözés az Egyesült Államokban, ezt gondolom sokan tudják. 100 ezer emberre évi kb 50 gyilkosság jut. Charming elképzelt lakossága 15 ezer fő körül van. A további számításokat rátok hagyom. :)

Wanski - 2014. 10. 16. 22:11

de mi többnyire csak a SOA által kinyírtakat látjuk, de mi van akiket a nácik, kínaiak, fekák stb saját banda szintjükön ugyanígy eltesznek láb alól naponta…

nem véletlen aggódik Tig minden részben hogy ahova ássák a hullákat, már nem marad szabad erdő…

Anthonz - 2014. 10. 16. 22:53

Elborult nagyon ez a sorozat sajnos..és nincs kinek szurkolni, nincs senki aki megérdemelné, hogy túlélje. Talán nem kellett volna idáig sűllyedni..
Mindenesetre remélem Gemmát a végén Nero folytja meg a saját két kezével. Esetleg előtte péppé veri az arcát.

Fireblade - 2014. 10. 18. 13:48

hát igen, itt már úgy irtják az elleneket, mint a legyeket..ide-oda motorozunk, és lelődözünk akárkit…
ma haver vagy, holnap lelövünk..holnapután megin haver a maradék..és így tovább :)
Ez kezd sajnos önmaga komédiája lenni. Kár érte..

Benjy - 2014. 10. 18. 14:02

Nem csak az a szomorú hogy milyen irányt vett fel a sorozat, hanem az is hogy a kibeszélő milyen irányba tart. :(

jky: Teljes mértékig egyetértek veled. Nem is tudok mit hozzáfűzni. Én eddig ezt a részt élveztem talán a legjobban az idei évadból, ez lenne a minimum amit elvárnék.

Tiger27 - 2014. 10. 18. 14:16

ha Juice be is köpi Gemmát szerintetek Jax elhiszi majd neki?? Ne már!! Semmivel nem tudja bizonyítani Juice, hogy Gemma tette…előbb hisz Jax az anyjának, mint egy utolsó árulónak…Gemma tuti megússza! Nerot meg faszán feltűzelte Gemma, simán kinyírhatja ő is Juicet… Sutter nagyon szereti a nejét…

Erja - 2014. 10. 18. 15:15

Nem volt annyira rossz ez a 6. rész, csak arra kellene figyelnie az alkotóknak, hogy ne veszítsen realitásából a sorozat, pl. ez a számolatlan mennyiségű hulla kizárt, hogy ne tűnne fel senkinek és ne figyelnének fel rá, ez egyszerűen kizárt, ne már…
Tudom, hogy többen írtátok már előttem, de ez tényleg zavaró, remélem megmagyarázzák később.
Az autós üldözéskor sem volt egy darab autó sem az úttesten, ez is roppant közel áll a valósághoz, de persze menekülhettek egy lezárt úton is, ennek ellenére ez sem volt a legjobban megoldva. Vannak félelmeim, nehogy Dexteri mélységekbe essen a Sons, de bízom Sutterben, hogy a helyén kezeli a dolgokat és nagyot fog alkotni, így méltóan fejezi be korunk egyik legjobb darabját.

polk - 2014. 10. 18. 16:12

Nem értem a sok lehúzó kommentet. Bármelyik sorozatot nézi az ember, mindig találhat benne valami hibát, ami nem felel meg a valóságnak. Ne menjünk már bele olyan részletekbe, hogy nincs forgalom az üldözéses résznél. Ugyan már… Az előző évadokban is voltak olyan jelenetek, amiknek kevés köze volt a valósághoz, de ez egy fiktív világ és véleményem szerint úgy is kell tekinteni rá. Akkor nem volt ennyi károgás. Már mindenki sportot űz abból, hogy minél jobban le tudja húzni az egészet. A 6. rész szerintem igen jól sikerült, bár ha akarnék, én is tudnék írni olyan dolgokat, hogy ez-az nem felelt meg a valóságnak, de nem teszem, mert élveztem a részt és teljesen kikapcsolt. Jól szórakoztam!

Marcipáncica - 2014. 10. 18. 16:27

Na mi lesz Juice-szal? Tippek?
Az első rész, az idei évadban ami után úgy álltam fel végre a gép elől hogy várom a következő hetet.
A hibákat, bosszantó dolgokat nem írom… csak ismételném a korábbi részekhez írt kommenteket. Most inkább örömködök egy kicsit, hogy végre egy jobb részt kaptunk!!

jky - 2014. 10. 18. 16:39

@polk

Az előző évadokban is voltak persze, de ott legalább néha kimentek a zsaruk, vagy valamelyik sheriff legalább néha cseszegette őket. Legalább megvolt a látszatja annak, hogy nem egy játszótér az egész.

Itt meg már lassan a fél várost lemészárolják és még mindig semmi. Ja de, lelőttek a múltkor 2 rendőrt. De abból sem lett még semmi. A sheriff csajban éppen ezért bízom, hogy beépülni akar, bár így az évad felénél már ebben sem vagyok biztos. Talán lesz egy végén egy nagy fordulat. De ha nem, akkor…

Hiába fiktív, ez nem “fantasy” sorozat, pont, hogy kőkemény bűnözésről szól, melynek eddig része volt az is, hogy beüthet a szar, lecsukhatják őket, nyomoztak utánuk és stb. Ebben az évadban eddig semmi, csak a gengszterek játszótere, látszólag senkit nem érdekel semmi, csak folyjon a vér, egymással szórakoznak. A törvény oldala eddig nulla, a belső dráma szintén gyenge (egyedül csak a Gemma-Juice téma katalizálódik).

Ez nem a “lehúzásról” szól, hanem arról, hogy ha vannak jó dolgok, akkor azok dicsérve lesznek, ha meg hülyeségek vannak, akkor meg azok lesznek kitárgyalva. A véleménynyilvánítás nem arról szól, hogy nem szabad negatív dolgokat írni és csak akkor szabad megszólalni, ha dicsérni kell.

Ha odabaszós lesz a vége és tátva marad a szánk, azt is le fogjuk írni, nem kell aggódni. ;)

deku82 - 2014. 10. 18. 18:35

Ezt a részt most nem éreztem át. Jax kavarása viszont nagyon pragmatikus, tuti jó sakkban.

Mordekai - 2014. 10. 19. 09:35

@lizu

Ez a ki milyen színész, ez egy érdekes téma, mert pont most jött le itt is egy írás, hogy XY milyen jó volt egy sorozatban és milyen gyenge egy másikban. Valószínuleg a rendezon múlik, hogy mit akar látni és mire mondja azt, hogy kész a jelenet. Egy két beugró rendezo jót tett volna a SOA-nak, ordítana a különbség. De akkor is, ha Gemma szerepét pl. Jessica Lange kapta volna. Az elozo rész végén a “please don’t kill me, brühühü”, meg a mostaniban az asztalnál motyogás… a szándékot láttam, de valahogy nem volt meg a katarzis.

Nem akarlak lekezelni, de ebbol a pár mondatból nem derül ki, hogy milyen viszonyítási alapod van. Az egyik sorozat amire céloztem az a The Shield, pl. amit abban (is) művel Walton Goggins, az mérföldekkel jobb, mint Katey Sagal erőlködése. Nem teljesen ugyanaz a szerep, de hasonló.

lizu - 2014. 10. 19. 23:47

Nekem tetszett a 6. rész, bár én eddig sem voltam negatív véleménnyel a sorozatról. Feszült volt, izgalmas, kerek egész.
Írta valaki, hogy mióta Clay-t kinyírták, vesztett a színvonalból a sorozat, és hogy kezd önmaga paródiájává válni. Ezen amúgy sokat gondolkodtam, és az van bennem, hogy szerintem ha nem is így megfogalmazva, de ez (volt) Sutter célja. Hogy bemutassa ennek a klubnak a bukását. Az első évadban egyszer beszélgetett Gemma és Tara, és arról volt szó, hogy mennyire gázos a helyzet a klubbal, és Tara kérdezte, hogy meddig tart ez még, vagy valami hasonló, és Gemma annyit mondott, hogy pont rosszkor jöttél vissza. Szóval a sorozat kezdetekor már az épp gázban lévő klub életébe kapcsolódunk bele, elkezdtek még jobban összecsapni a hullámok, aztán Jax megpróbált ebből kiutat keresni, majdnem sikerült is, és akkor jött Tara halála. És innen minden mindegy neki. Már nincs moralizálás, mert már szerintem ezzel foglalkoznak a legkevésbé. A túlélésre játszanak, persze okosan, mert Jax jól keveri a lapokat, de azért azt lehet sejteni, hogy egyszer vége lesz a jóvilágnak, nem lehet büntetlenül gyilkolászni az embereket. Én úgy gondolom, hogy nem vált a saját paródiájává, csak azt látjuk, hogy ez a klub már elvesztette azokat az értékeit, amiket eddig úgy, ahogy szerethetővé, vagy legalábbis kicsit elfogadhatóbbá tette őket. Régen még rendeztek piknikeket, meg adományoztak kertekre, most már ilyenek nincsenek tényleg. De szerintem nem a sorozat színvonala csökkent, hanem az van, hogy a klub haldoklik. Amit J.T. meg is írt a könyvben.

@Mordekai:
Katey Sagalt ebben a sorozatban láttam csak, kimaradt a Rém rendes család, így viszonyítási alapom vele kapcsolatban nincs. Azt nem tudom elképzelni, más milyen lett volna ebben a szerepben, de azt gondolom tényleg, hogy amit megírtak neki, azt jól hozza.
A The Shield-et ebben az évben daráltam le, nekem az is kimaradt. Tetszett, baromi jó volt, a kommandó minden tagja jól hozta a szerepét, de nyilván Walton Goggins volt a csúcs. És ja, amúgy tényleg hasonló a helyzetük.
Az van, hogy talán elfogult vagyok a sorozattal kapcsolatban. Nekem sem tetszik minden, és volt már ilyen máskor is, amikor elnyújtottnak, erőltetettnek éreztem jelenteket. De összességében nagyon tetszik, mert bár lehet tévedek, valahogy elhiszem, hogy Jaxnek már tényleg minden mindegy, öli az embereket kedvére, mindent leszar magasról. Arra gondolok, hogy ha egy hétköznapi ember elveszti azt az embert, aki ennyire meghatározó volt az életében, akkor két lehetőség van: vagy ha nehezen is, de túllép rajta, vagy bekattan, depressziós lesz, alkoholista, aki nem lát kiutat. Ha abba gondolok bele, hogy ez Jax-szel történt, akinek az életében az erőszak mindennapos, aki küzd apja örökségével, hogy jobb legyen, de látja, hogy megbukott, akkor tudom igazolni a tetteit.

lostfanka - 2014. 10. 20. 09:01

Na most lattam csak uj reszt.

Shutter celja az hogy akiket eddig megszerettunk, most meggyuloljunk es rajojjunk hogy ok is csak gyilkosok, es megerdemlik a sorsukat. Shieldben ugyanez volt ugye.

En mar ugyvagyok ezzel az evadzaroval hogyha nagyon nem rontjak el a veget akkor nekem nem tudnak rosszat adni.

A vege szerintem az lesz hogy Nero megoli Juicet de mar keson. Nero rajon hogy Gemma csak kihasznalta, Gemma mindenkepp meghal valaki altal hiszen csak igy tudja felnevelni Nero es Wendy Jax gyerekeit kozosen (gondolom ez mar mindenkinek egyertelmu hogy ez lesz). Jax megtudja hogy az anyja olte meg ebbe teljesen belerokkan, es vagy elmegy nomadnak vagy meghal.

jky - 2014. 10. 20. 10:28

“Gemma mindenkepp meghal valaki altal hiszen csak igy tudja felnevelni Nero es Wendy Jax gyerekeit kozosen (gondolom ez mar mindenkinek egyertelmu hogy ez lesz).”

Pénzt azért nem tennék rá. :D

Sigismundus - 2014. 10. 21. 18:26

7×06.
Hát, nagyon sajnálom hogy lemaradtunk annak izgalmas bemutatásáról hogyan is menekült meg Gemma Juice a földön kuporogva, alig egy méterre Juice pisztolyától.

Komolyabban, ha lett volna szándék hogy a Jax csapaton belül kezdjen valaki kételkedni a keresztes hadjárat jogosságában akkor ebben a részben 2 az előzőben egy nagy zicer maradt ki (vagy maradt bemutatlan, amit kétlek, mert SOAban mindent meg szoktak mutatni eddig)

Szóval most lett volna lehetősége Juicenak, hogy Neroban kétségeket keltsen, (festékszóró-raktáras jelenet) és az jó alany lett volna. Hiszen amúgy sem a klub tagja, eddig is voltak kétségei, elpártolásai, és a társak-becsapásáról nagyon kemény véleménye van – ezt épp Juice tudja róla. (Meg azt is jól tudja hogy Jaxnek hiába mondaná hogy anyja Gemma a valódi gyilkos)

Másik ilyen lehetőség, szintén egy részben kívülálló, Unsher lett volna, ha a pincércsaj fizetéskor megjegyzi segítően hogy az idős hölgy hosszan beszélgetett valakivel aki nem volt ott..

Az előző részben meg, amikor volt Linék igen gagyi és hihetetlen letartóztatásféléje. Ha a kinai még egykétszer kijelenti hogy nem ők ölték meg Tarát, most hallja ezt először- Jax ettől még szétverheti, rendőrök letartóztathatják. De mondjuk Bobbyban elültethette volna ez a kétség magvát, és további nyomozásra indíthatná. Az ösztönlény Tighel, a lojális Scottyval ellentétben, Bobby eddig is a kételkedő, ellentmondó SOA volt.

NA ezen járt az agyam, hogyan lehetett volna kivezetni a SOAt a kátyúból, mert nagyon beragadt…

Quantumleap - 2014. 10. 22. 07:23

Jaxnek még ugye azt is meg kéne tudnia, hogy anno Gemma is benne volt az apja meggyilkolásában.

Thrasher - 2014. 10. 22. 18:55

LOL.
Hát ezt már nem lehet komolyan venni.

A recept a szokásos, lassan már minden részben ugyanez megy: valakivel nyélbe akarunk kötni egy üzletet -> ó jaj, egyelőre nem megy, mert valami meggátolja ebben/valamit kér cserébe -> ki kell nyomoznunk az említett probléma megtestesítőjének hollétét -> kinyírjuk.
Szerintem van erre már egy üres sablonjuk, amit kitöltenek ilyenkor. A baj, hogy ez általában tök unalmas B-sztorikhoz vezet, ilyenekért fölösleges az, hogy néha hosszabb epizódokat kapnak. Az eheti extra jelentéktelen volt egyébként is.

Bobbyt agyonlőni kellett volna, eddig is teljesen jellegtelen volt a karaktere idén, de pont ennek a résznek az elején éreztem, hogy már önmaga paródiája, ahogy bölcsen hunyorogva bólogat az asztalnál, miközben gyakorlatilag szó nélkül végignézi az elmebeteg cirkuszt, amit Jax művel.

BTW, jelentéktelen ugyan, de az egyik kedvencem, hogy már másodszor jegyzik meg, hogy “dehogyis, nem mi lőttük le Egleet, hiszen MI KEDVELTÜK”. miért, ha nem bírjátok a fejét, lelőttétek volna? Néha nehéz elhinnem, hogy nem érzik, mennyire kínos egy-két fontosnak szánt párbeszéd.

És nem, nem AKAROM utálni, 6 évadon át nagyon szerettem, de egyszerűen komolyanvehetetlen már.

Thrasher - 2014. 10. 22. 19:03

JAJJJJJ, hát a fényes nappal való hullaáttelepítést el is felejtettem, ragyogó pedig.

jky - 2014. 10. 22. 22:45

A vége azért elég jó lett, bár nyilván tudni lehetett, mi lesz, de akkor is hatásos volt.

Jax viszont Juice-on nem állt bosszút személyesen meg klub szinten sem (mármint nem úgy, ahogyan szokták), helyette beküldték meggyilkolni Lint, akin szintén személyesen akart bosszút állni. Ez így milyen már? :S

patrickburnsred - 2014. 10. 23. 01:15

Én még mindig azt mondom, hogy várjuk ki a végét, és lehet én fogok a legnagyobbat tévedni, de én bízok és hiszek abban, hogy az évad végére tátva marad a szánk!

Egyébként szerintem is baromi hatásos volt a vége, ez a Juice dolog meg szerintem jól is elsülhet, de az biztos, hogy Jaxnek már nincs sok hátra. (és ez alatt most nem arra gondolok, hogy meghal vagy sem az évad végén, hanem ezekkel amik érik őt és azért ő is tudja, hogy ezekért mind ő a felelős, csak mégrosszabb lesz, mint eddig)

danNN - 2014. 10. 23. 02:21

Ha nem ugyanilyen kínhalált hal mindegyik akkor ez az évad bizony időpocsékolás volt.

Wanski - 2014. 10. 23. 08:32

ez a rész tetszett, főleg ahogy Gemma be volt szarva, hogy viszik a vágóhídra.:))
akkor nézett volna nagyot Juice-t van ott a szobában Jax mellett.:D
ahogy a végén megérkezik Nero strici úr,srácok hol van Gemma???
látott már annyi gyilkosságot, hogy fel volt készülve hogy csak Gemma maradványait találja, de rögtön előbukkant Gemma asszonyság.

apropó a kiscsaj tökre kis szexi volt sztem, mármint akit Nero rögtön becserkészett a Diosához.
nem tudom melyik sorozatból de ismerős volt.

Bobbyt elkapták, hát pillanatig nem tudtam sajnálni, amúgy is az ő szerepe erre a szezonra szinte nullára redukálódott, úgy látszik végre August Marks és a bandája lesz az akik beleállítják a földbe őket, de hát itt volt az ideje.

végre a gyerkőccel is kezdtek vmit, kihallgatta Gemma vallomását, még a végén ő lövi le Gemmát, szép befejezés lenne. és kellően beteg is, pont amilyen Sutter.:)

amúgy ez a papos szál, meg a narkós felesége, aki a templomért aggódik, közben pedofil papot gyászolják,akit még újratemetnek Tigék, közben ezzel akarják fenyegetni Augustot, nem lesz ebből lófasz se…
ahogy most Bobby szemét kapták ki, legközelebb Happy agya lesz soron.
bár mivel nincs is agya, az nehéz lesz.

ja és Chucky is kapott egy kis időt a képernyőn, miszerint nem egy hülye bohóc ő, hanem tud hallgatni is.
attól még hülye bohóc marad…

deku82 - 2014. 10. 23. 17:43

Gemmára jól ráhozták a frászt, kár hogy nem lőtte le a 2 tagot.
Bobby-t nem értem minek hagyták életben, túsznak akarja tartani August?

Anthonz - 2014. 10. 23. 17:47

A végére meg fognak dögleni mind.

rio - 2014. 10. 23. 20:28

Azért nem gyenge, hogy Bobby szeme egy plot hole miatt került távol a rendeltetési helyétől. Kár, hogy Sutter a saját maga által megálmodott WTF-nak szánt pillanatok miatt a kukába dobja a logikát.

– Szia Anyu!
– Szia Kisfiam!
– Légyszi gyere fel a kunyhóba, van itt egy narkós nő, elkelne a segítséged. Küldöm a srácokat.
– Oks, rohanok!
– Köszi, szeretlek!
– Én is téged!

Helyett ez a szar :D Úgy néz ki, Jaxéket hazavágta a telefonadó, nem nagyon használják az eszközt, amikor kéne.

danger - 2014. 10. 24. 12:45

Azert nem nyuzsognek a zsaruk, mert elkaptak Lin-eket, addig nem is volt nyugtuk, bar teny, hogy akkor sem kovette senki Jax-eket.

sziki - 2014. 10. 24. 12:54

Szerintem azért nem ilyen egyszerű ez. Mivel Jaxnek semmi nem volt a fejében, eszébe sem jutott, hogy ez gondot jelenthetne. Elmennek érte, felkapják és cső.
Most telefonban kezdje el ecsetelni neki?

Elég furára sikeredik az utolsó évad, túlságosan a félreértések vígjátéka az egész. Túl sok dolgot próbáltak beletuszkolni, mert igazából nem maradtak már meg azok a konfliktus szálak, amik megmaradhattak volna. És bármennyire fikázták Clayt, még az ő történetével is tudtak volna szart kavarni ebben a záróévadban, sok, sokkal érdekesebb módon. Mert hát mégis egy főszereplőről van szó, akinek minden lépésére figyelt mindenki. Ugyanez a helyzet Taraval, de talán Opie halála is ‘korai’ lépés volt. Szóval itt már inkább a korábbi lépésekre vezethető vissza, hogy a záróévad elég kusza módon forog, arról nem is beszélve, hogy túl sok új szereplőt, új szálat kellett behozni.

Sunsetjoy - 2014. 10. 24. 16:12

sziki: Igazad van, tényleg a félreértésekre van kihegyezve. Én pedig utálom a félreértések vígjátéka témát, még vígjátékban is .)

Sigismundus - 2014. 10. 24. 21:21

7×07.

Nah, ami nagyon tetszett ebben a részben a vége volt. August Marks kis akciója Bobbyval, végre valaki nem automatikusan úgy cselekszik, azt teszi amit Jax elvár tőle.

Ami a Gemma és kunyhó sztorit illeti, ezt eljátszották már, a fiú-nemhívja-anyját dolog vezetett Tara megöléshez.

Trasher által írt sablon-konfliktus említésén jót nevettem. Szerepjátékos korom jut eszembe, több játékban is van ilyen, ha kissé lapos a sztori pár kockadobással keríthető egy random kisgonosz.

Még egy dolog a sablonosságra, valószínűleg már át sem gondolják mikor mit mondatnak, csináltatnak a szereplőkkel. Amikor Jax és Nero győzködi a Winsome nevű csajt, és megígérik neki hogy a Diosában dolgozni mennyire jó lesz neki, és Jax majd megvédi hogy senki se törhesse el a kezét a jövőben, csaj meg hálásan azonnal belemegy. Meg Marcus is mennyire hamar belement a vásárlásba, alkudozás nélkül, mert ez mekkora egy üzlet.
Ja.
Mindezt képesek kimondani pár nappal a 16 emberes tömeggyilkosság után.

nagymagus - 2014. 10. 24. 21:39

Amikor a Bobby kijelentette a srácoknak, hogy felmegy a kunyhóba, csak 5-en voltak ott a SOA tagjai közül…Ki az áruló???Ki adta le a drótot az August Marksnak, hogy a Bobby a kunyhó felé fog autóval menni…Mert gondolom August emberei nem csak maguktól “jártak” arra….

Fireblade - 2014. 10. 24. 23:05

Én nekem megfelelt a rész kavarásai, egy dolog viszont nagyon nem tetszett a végén…Azt Jax is sejthette hogy nagy a gáz, mikor 1 ó késés után egy autó pár fekával, és hoznak egy dobozt…mit hitt torta van benne?? azonnal fegyvert fogni a feka csávókra, letérdeltetni, és úgy kibontani a csomagot..mért engedte el őket, simán számbeli fölényben voltak, és potencionális túszok lehettek volna…..érthetetlen számomra mért hagyta őket simán elmenni..ez tök értelmetlen…tudhatta hogy nem szülinapi ajándékos doboz. Látszott ahogy kibontja..

Marcipáncica - 2014. 10. 25. 01:49

Mikor elkapták a Greensleves nevű stricit, bevillant hogy na ezt a nevet meg most miert kellett, remelem nem viccelődnek majd a zenével is. Aztan jött a záró képsor es mi szólt alatta, na mi? Hat persze hogy a Greensleves. Sajnos az anya-fia kommunikációba mar nem sikerült fele ennyi egyedi ötletet sem belevinni. Döbbenet hogy megint ez áll kvázi a középpontban.

sziki - 2014. 10. 25. 11:41

Lényegében az tuti, hogy az utolsó 2-3 rész nagyon oda fog baszni.
Eljön a végső leszámolás. Linék, Augusték stb.
És akkor ugye nem beszéltünk még a rendőrnőciről, a Gemma storyról és akkor ugye kíváncsiak lehetünk a klub sorsára és persze a benne lévő tagokra.

Benjy - 2014. 10. 25. 21:04

Pedig a múlt heti után azt hittem hogy végre sínen vagyunk erre… A strici szál tök felesleges volt. A félreértések sorozata ugyancsak. Mintha egy bohózatot néztem volna. Annyira felesleges felduzzasztani egy órásra egy részt ha a plusz időt ilyen hülyeségekre verik el. Bobby sorsa egy cseppet sem tud felcsigázni. Idén alig tűnt fel hogy szerepel, a távozása sem változtatna sok mindenen.

Lin's Lawyer - 2014. 10. 25. 22:17

Én azt reméltem, h azt a drogos kurvát is elviszik a DIOSA-ba, akinek összetörte Greensleeves a puzzle-ját, nagyon kis guszta volt…

DICKtator - 2014. 10. 26. 01:11

Borzalmas ez az évad… A klubban a teljesen bekattant Jax “nagyon lassan beszélek, mert nagyon kemény vagyok és ebben ki is merül a színészi játékom” Telleren kívül már csak a műkemény bólogatójánosok vannak, akik az elnökükkel együtt annyira nevetségesek, hogy lehetetlen komolyan venni őket. Tényleg már csak azért nézem én is, hogy lássam, ahogy elbuknak végre. Nevetséges, hogy a mára elsődleges problémamegoldó rutinnak számító tömeges gyilkosságaiknak a világon semmi következménye nincs.

Anno, mikor még nem szakadtak el teljesen a realitás látszatától, volt olyan, hogy valaki meglátott egy gyilkosságot, aztán gondjaik lettek belőle. De mostanra Sutter teljesen elvesztette a kapcsolatot a valósággal, fényes nappal, csoportosan mennek lövöldözni – és persze a főhősök golyóállók, csak aki melléjük szegődik az lesz két perc múlva járulékos áldozat, miközben ők nap, mint nap teljes rivális bandákat irtanak ki, anélkül, hogy a hajuk szála görbülne. Az egyetlen pozitívum a részben az volt, hogy Bobby elfogásával végre hozzányúlnak egy addig gondosan babusgatott karakterhez is – bár ez így az utolsó évad derekán kicsit későinek tűnik.

Remélem August barátunk tényleg kilép az eddigi, lemészárlásra szánt agyatlan biodíszlet ellenségek sorából, és megmutatja, hogy Jax mégsem a szervezetbűnözési Nobel-díj várományosa.

Bízom benne, hogy végre belehúznak, mert az idei hét rész eddig butaságból és hentelésből állt csak, ami egy egykor szebb napokat látott sorozattól nagyon szomorú…

Végére pozitívumként azért meg kell említeni, hogy Katey Sagal és Jimmy Smits még mindig nagyszerű, talán egyedül rajtuk érezni, hogy itt színészet folyik, nem csak a sarki kocsmából szedtek össze pár lepukkant arcot műkeménykedni. Az egyetlen karakter, akinek pozitív lezárást kívánok az Nero, a többi mehet a darálóba.

bazs1 - 2014. 10. 29. 13:54

én már nem bírom b*sszátok meg… fizikai fájdalom nézni ezt a komédiát, még fast forwardolva is. hogy történhetett ez??

könyörgöm valaki csináljon egy supercut videót amiben össze van gyűjtve az összes (suttogva kimondott, mert attól aztán kurva drámai lesz):
– “Jesus Christ!”
– “I’m sorry!”
– “I love you, brother!”
– “‘you all right?”

PLEASE STOP.

bazs1 - 2014. 10. 29. 14:10

én már nem bírom… fizikai fájdalom nézni ezt a komédiát, még fast forwardolva is. hogy történhetett ez??
könyörgöm valaki csináljon egy supercut videót amiben össze van gyűjtve az összes (suttogva kimondott, mert attól lesz igazán drámai):
-Jesus Christ!
-I’m sorry!
-I love you, brother!
-‘you all right?

PLEASE STOP.

Quantumleap - 2014. 10. 29. 20:31

Eddig az évadból csak az első részt néztem meg. Annyit áruljatok már el, légyszi, Jax tudja már, hogy Gemma ölte meg Tarát? Igent vagy nemet!

Thrasher - 2014. 10. 29. 20:35

Nah, nálam a 8-as rész végre működött, valószínűleg főleg azért, mert nem volt annyi komolyanvehetetlen kavarás, vagy következmények nélküli vérengzés, mint szokott mostanában.

Az jó, ahogy Jaxből a megszoktt tragikus hős látszik kialakulni, az nem jó, hogy leértékteleníti a dolgot az, hogy papírmasé karakterek közt teszi, akik csak azért vannak, hogy asszisztáljanak hozzá.
Mindenesetre önfeláldozó, hősi halált fog halni, az már 100.

Nagyon kíváncsi lennék, hogy az Abelt játszó arcot azért választották, mert szociopata tekintete ven, vagy kérik, hogy így játsszon. mert most már egyértelmű, hogy nem véletlen.

@bazs1:
Jó hát igen, ez mindig része volt a sorozatnak, Jax pucér seggénél már csak a távolba révedő, búvalbaszott tekintetét, meg az összeborulós “we need you, brother”-özést unom jobban, ez is egy jó példája annak, hogy nem érzik, mikorra vittek túlzásba valamit.

baggio - 2014. 10. 29. 21:28

Amikor hidegvérű gyilkosok moralizálását kell hallgatni a napfelkeltében, ott végleg elromlott valami… Nálam most érték el, hogy azt várom, a SoA mindegyik tagja Bobby-hoz hasonló dolgokon menjen át, ez így már tényleg gusztustalan, az meg hogy Jax most jön rá, hogy Marks okosabb mint ő és ellenfelének semmi veszítenivalója nincs, igen kínos.

bazs1 - 2014. 10. 29. 22:40

@Thrasher
haha, most kerestem csak rá, pedig már 2 évesek! youtubeon:
“sons of anarchy jesus christ”
“sons of anarchy every single hug”

jky - 2014. 10. 29. 22:47

8. rész:

Nekem tetszett, én nekem is azért, mert nem volt össze-vissza kavarás meg gyilkolászás orrba-szájba. Igaz, a történet nem sokat haladt előre, de kifejezetten örültem a lassabb, tetőn üldögélős, elmélázós jeleneteknek. Ez a szöveg pedig ütött:

“You had the chance to be something good for this club. Something your old man always wanted. But you turned into everything he hated. You became the poison. The reason he checked out.”

Thrasher - 2014. 10. 30. 00:43

igen, a “jesus christ”-ozás a leggázabb, ezt követi a blowback, mint legtöbbet használt kifejezés a sorozatban :D

Wanski - 2014. 10. 30. 02:58

meg a “reach out”.:)
soha az összes sorozatban nem hallottam együtt a blowback kifejezést használva annyiszor mint ebben a sorozatban kb. 3 részenként.:)

nem jött be a 8-as rész, keményen bele kellett tekernem párszor, főleg a tetőn dumálós részeknél.

szinte már le lehet arról mondani, hogy a sheriff nő bármilyen beépített ügynök lenne, naiv kis sima sheriff, miközben Unser rögtön olvas a jelekből.
marad az a verzió, hogy a sheriff tényleg beleesett első látásra Chibs kömény pofájába és összejöttek, hát van ilyen.:)
Sutter elvetemült agyában legalábbis.

ami tetszett mikor mentek a google earth térkép alapján ki a házhoz, majd Jury ex-nője, Julia Roberts, nagyon jó volt a vendégjátéka itt.
;)

szegény Gemma madarait lekaszálták, hát igen, őt is érik megpróbáltatások.

Jury VP-je mit üvöltött ott, hogy ez meg fogja rengetni majd az egész szervezetet, óóó oda ne rohanjak. még az új-zélandi bálnák is Charming felé tartanak Jury fejlövését megbosszulni majd tutira…

Bobbyból remélem marad egy kéz/láb nélküli test a végére, de még nem hal meg.

Quantumleap - 2014. 10. 30. 06:42

Miért töröltétek ki a hozzászólásom? Nem szabad érdeklődni a történet későbbi alakulásáról annak, aki még visszább van? Egyszerűen tudni szeretném, hogy Jax tudja-e már, hogy Gemma tette.

Ineteq - 2014. 10. 30. 09:35

Quantumleap: nem tudja még.

Dave - 2014. 10. 30. 09:52

A Juice csótányos rész ütött nálam. Drukkolok Neronak, de lehet nem fogja megúszni élve a költözést.

Peggy Bundy mit temetett el a végén a kertben?

jky - 2014. 10. 30. 10:27

A madarait temette. Először én is csak lestem, hogy a mi francot szór ki a zsákból.

Anthonz - 2014. 10. 30. 11:07

Én is tekerem már az ilyen naplementés részeket, meg a Gemma lelkizős részeket is…

Érdekes, hogy Unser bekavart a klubnak, mit zavarja őt ha kinyírják Lint?

Gariss - 2014. 10. 30. 13:24

Bazs1:

Hát én akkorát röhögtem, épp a Jesus Christos részhez érkeztem a kommentednél, miközben ment a háttérben az aktuális rész, és pont akkor hangzott el ott is. :) Az évad maga meg egy vicc, 5. évadnál le kellett volna zárni az egészet a fenébe. A heti történés kimerül abban, hogy Jax suttogva beszél, a többiek ölelkeznek meg elmondják, hogy “Vílávjúbrádá”, megölnek pár embert aki csúnyán nézett rájuk, miközben kikerülik az összes golyót. Gemma összepréseli a száját és fenyegetőzik, Juice szomorú, Abel meg Emmy-díjra hajt. Szomorú.

kupu - 2014. 10. 30. 21:36

nálam is óriási vicc egyelőre a sheriff hölgy. a legeslegelső találkozásakor a bandával beleesik az egyik bandatagba? ezt a szálat várom hogy hová húzzák még, mert egyelőre nevetséges.

a banda már megdöglött szinte, simán látszik hogy August Marks-ék pillanat alatt lerendezhetnék őket, hát ahogy bementek a házba a falra firkálni úőgy elvihették volna a kiskölyköt is gond nélkül.

vakon bíznak Jaxben bármekkora baromságot csinál. nyilvánvaló hogy az évadbeli döntései többnyire mind rosszak voltak, “szegény” Linék elleni bosszú is Gemma hazugsága miatt van.

Juice még a végén elhiszi hogy azért öli meg a kínait majd, mert tényleg ők ölték meg Gemmát.
utána kinyírhatná saját magát is.

bár Bobby legalább kimondta, hogy Moses vagy ki is pont akkora senkiházi scumbag mint ők maguk, de kb. ez a sorozat egyetlen lényege hogy aki ebben szerepelt az a gyerekszereplőkön meg tán a kurvákon kívül mind fejlövést érdemel.

de ahogy nézem még a sheriff csaj meg Unser is kb.

nehogy az legyen hogy Unser összerakja a puzzle-t, kideríti hogy Gemma a hunyó, majd a plátói szerelmét nem kockáztatva inkább megöli magát és magával viszi a titkot.
Suttertől kitelik ez is, nehogy Gemma pórul járjon.

TPeter - 2014. 10. 31. 00:27

Úgy írtok itt a sorozatról mintha kényszerből kellene néznetek és ez egyúttal fizikai fájdalommal járna. :)

Thrasher - 2014. 10. 31. 09:47

“hát ahogy bementek a házba a falra firkálni”

ezt nem mondod komolyan.
azt hittem, mindenkinek fájdalmasan nyilvánvaló, ki csinátla azt.

bazs1 - 2014. 10. 31. 12:05

@TPeter
Mi a sorozatról beszélünk. Te azokról, akik a sorozatról beszélnek. Melyiknek van értelme és helye itt? Nem fogod senki véleményét megváltoztatni, és képzeld el, mi is IMÁDTUK/JUK nézni ezt a sorozatot, pont ezért fáj ennyire hogy mekkorát zuhant a minősége. Szíved joga ha te ezt nem veszed észre vagy nem érdekel, de arra nem vagy felhatalmazva (sőt senkit nem is érdekel), hogy mások véleményét degradálóan minősítsd.

Puszi

deku82 - 2014. 11. 01. 09:20

Amikor először megláttam Gemma döglött madarait, meg a “No son is safe” firkát, akkor rögtön Abel-re gondoltam, hogy kitört belőle. Hiszen megtudta, hogy a nagyi gyilkolta le anyucit.
Viszont neki ugye alibije van (suliban volt), illetve az a béka is túl magasan van a falba szúrva.
Nektek ki a tippetek?

Thrasher - 2014. 11. 01. 13:39

jé, volt régebben az a jelenet, amikor Tiget Jax beáldozná Markséknak mittttttttudomén már, hogy miért cserébe, asszem kinyírta Pope lányát/nőjét, vagy mi.

akkor fikáztam, hogy mégsem ölték meg, és azt mondtam, hogy vagy fekáék beépített embere ő mostantól, vagy ez egy újabb “leszakad Juice alatt az ág”-kategóriájú megoldás.

na erről mostanra el is feledkeztem, pedig…

Tiger27 - 2014. 11. 01. 15:55

szegény Juryt sajnáltam…faszán megmondta Jaxnek az igazságot! remélem az egész bandája szép lassan megdöglik már, Gemmával az élen…

Benjy - 2014. 11. 01. 20:47

Nem volt rossz, de igazából semmi kiemelkedőt sem találtam az eheti epizódban. Jury meggyilkolása után értem el arra a pontra hogy már végképp nem tudok szimpatizálni a klubbal, undorító amit csinálnak. Gondolom JT azért lett felemlegetve, mert Jax is hasonló sorsra fog jutni miután kiderítette az igazságot és ráébred hogy mivé változtatta a klubbot.

bajan - 2014. 11. 01. 22:38

Nagyon jól indult szetintem az évad, most ez a rész eddig nekem a sorozat mélypontja. Érthetetlen hogy Jury nyilvános kivégzése egyik tagot sem rázta meg. Gyanitom ezzel is Jax hattyú dalának agyaznak meg.

bajan - 2014. 11. 01. 22:40

Dala=halála

Thrasher - 2014. 11. 02. 17:37

wat

G. - 2014. 11. 02. 19:15

SPOILERES!
A falfirka meg a madarak legyakása kinek a műve volt? Mert én négerékre gondoltam, de volt itt aki nagyon magabiztosan állította, hogy nem ők a tettesek.
Más: Nem tudom, hogy miért érzik sokan jogosnak Bobby sorsát, szerintem még ő a legkevésbé sáros karakter a klubban. Igaz, hogy nem is nagyon erőlködött, hogy irányt váltson a hajó, de az mégis csak a kapitány reszortja.
Megint más: bajan írta, hogy hogyhogy ennyiben hagyták a szomszédos chapter vezetőjének kivégzését. Én is ezt kérdem. Egy egész chapter feje volt, JT barátja, mégis mi a fene volt ez? Ráadásul még be sem ismerte.
Ismét más: A Jenna faházba hívós jeleneténél már vártam, hogy egy félreértés megint emberéletekbe kerül, de szerencsére nem merte megint meglépni ezt Shutter. Na, az lett volna a szép…
G.

Brynden Rivers - 2014. 11. 02. 21:56

Blowback, reach out, Jesus Christ

Azért tényleg jobban figyelhetne Sutter erre is az írásban. Justified-ban pl. ehhez képest nem teátrálisak, változatosak és viccesek a szövegek.

Ja és persze Jacike Boy!
https://www.youtube.com/watch?v=2YvmCHlhnZE

Brynden Rivers - 2014. 11. 02. 21:57

*Jackie boy

gstark - 2014. 11. 03. 11:45

Nem tudom mi ez a non-stop rinyálás a kommentek között. Persze, vannak hibái a 7. évadnak, talán több is mint a korábbiaknak, de ez nekem nem tudja feledtetni az előző 6 évad eredményeit. Szerintem még mindig nagyon erős top sorozat, várjuk ki mi lesz a vége. Én akkor fogok berágni, ha Gemma túléli…és mindenképp kell az a befejezés, hogy Nero és Wendy lelép a farmra a gyerekekkel. Chibs még élje túl, a többi nem számít. :)

csepeti83 - 2014. 11. 03. 12:47

Kommentek színvonala: “A Jenna faházba hívós jeleneténél… “

Benjy - 2014. 11. 03. 16:24

“Kommentek színvonala” :mások véleményének kritizálása. Attól hogy más véleménye nem tetszik, nem kell a “rinyálás”-sal degradálni.

Tényleg muszáj folyamatosan a flamet generálni?? Mást kritizálni??

G. - 2014. 11. 03. 16:42

csepeti83: Látod, ez van ha fonetikusan alig van különbség. Éppen ez a név ugrott be, viszont:
Ezzel nagyon maximum a saját kommentjeim minősítem (bár egy név elírása nem hinném, hogy a több tucat hozzászólásom egészét írná le, de mindenki másként értelmez) és a többi kommentelőnek semmi köze ahhoz, hogy én rosszul emlékeztem anyuci nevére. Igenis minőségi a társaság ezen a blogon, elég csak megnézni egy index vagy origó kommentdoboz színvonalát.
Én meg elnézést kérek a színvonaltalanságomért, megyek is a sarokba. :)
G.

Mordekai - 2014. 11. 04. 08:03

@Brynden Rivers

Tetszik a tipikus saplon SOA epizód összefoglalása, én még kiegészítém, tehát:

Blowback, reach out, Jesus Christ, Jackie boy, come here baby/i love you, mom. :)

patrickburnsred - 2014. 11. 04. 20:40

Meg akkor már az “everything alright, sweetheart?”

Sawyer - 2014. 11. 05. 11:35

Már az 5. évadnál vesztett a minőségén a sorozat, onnantól jött be a barátok közt cselekmény, de ez a 7. évad mindenképpen a leggyengébb. Az előző évad végi cliffhanger semmit nem ért, Nero ugyanúgy együtt van Gemmával és a csapattal, a Mayans nem indult háborúba, egyáltalán nem érezni, hogy ez lenne az utolsó évad, egy helyben áll a cselekmény, töltelék az egész. 1 óra, abból fele arról szól, hogy ki vigyáz a gyerekekre, ki hogy tud meg egy-egy hírt, a részek átívelőek, mégis “minden részben egy küldetés”-hangulat, a részek végén meg bedobnak valami mézesmadzagot, ennyi. A Juice-szál már nagyon erőltetett, Gemma idegesítő, a csapat meg annyi, hogy Jax mindenkit kinyír, Tig mondja a beteg szövegeit, a többiek meg csak vannak. Bobby, Hap Patkány simán statiszták, még Chibs néha-néha csinál valamit. Nevetséges, hogy egy vérbeli motorosbandáról szól a sorozat, és minden gebasz a főszereplő anyja szarkavarása miatt történik. Olyan érzésem van, mint a Dexter 8. évadánál: töltelék töltelék hátán, a szereplők nem fogynak, majd a végén 1-2 meghal, hülyén lesz lezárva.

PRSPCT - 2014. 11. 05. 13:31

abel egyre inkább egy damien thorn!
nehogy lehentelje a nagymamát;)

Wanski - 2014. 11. 05. 14:56

sheriff nőnek nagyon viszkethetett amindenit…

volt itt minden, sírásás, hullák átszabása, seggbe feldugós jelenet, Sutter ezt biztos 6 külön szögből felvetette Juice-val.:D

Bobby utolsó napjai nem teltek túl jól, de ha a végén tudta hogy rajta lesz a fegyver miért vágta magát hátra és jelzett erősen…

PRSPCT - 2014. 11. 05. 16:24

ha logikus a történet, akkor august marks ártatlanságát, pont az a telefon fogja bizonyítani, amit átadtak neki! hiszen a cellainfó megmondja, h merre járt a készülék az elmúlt napokban.

de nem lesz logikus, mert az sem tűnt fel jax-nek, h a mama verdája eltűnt:(

urbai - 2014. 11. 05. 17:14

sheriff elképesztő volt sztem is abban a jelenetben, hogy fényes nappal, igaz vmi üres mélygarázsféleségben, hirtelen gondol egyet és a rendőrautón megcsináltatja magát. mert olyanja van…

pedig az Unser-es lakókocsis jelenetnél már elkezdtem bízni abban, hogy nem egy totálisan sötét tyúk, bár ahogy viselkedett Gemmával, meg ahogy földhöz vágta Gemma, majd a szemébe mondja hogy nyakon lövi legközelebb:D, ő meg nem is reagál csak mikor már egyedül van durcásan lesepri az asztalt.:)

de még így is a vén Unser segítsége nélkül teljesen vakon lenne a nő, mert az 1+1-et is alig tudja összeadni.

ez a szál a halott pappal, akit éppen tetten érnek miközben épp buzul vmi fiatal gyerekkel, erről videójuk is lesz, majd elássák, kiássák, máshová temetik, onnan is kiássák, szétvágják, összedrótozzák, elszállítják, de utána megint kiásatják a rendőrökkel, ez igen Sutter, kellően beteg kis szál…
mit röhöghetett a színész, mikor összefoglalták neki hogy mi a szerepe nagyjából.

Bobby rendesen szenvedett mielőtt még jól le is lőtték, de hát ilyen ez a szakma.

bazs1 - 2014. 11. 05. 17:28

van itt valaki aki őszintén aggódik hogy melyik Son hal meg vagy marad életben? Sutter is érzékelhetné, hogy senkit nem hat meg már Bobby halála sem, annyira súlytalan ez a dráma amit próbál közvetíteni, hogy röhögnöm kell.

bazs1 - 2014. 11. 05. 17:34

ps: tudom, hogy felesleges Sutteren már bármit is számon kérni, túl késő, úgy elbaszta ezt az egészet, hogy azt már semmilyen fináléval nem fogja jóvá tenni, igazán eredeti és meglepő dolgot nem tudom hány éve láttunk itt utoljára :|

Anthonz - 2014. 11. 05. 19:47

Ez tényleg olyan, mintha valaki készített volna egy paródoát, és mi azt nézzük. Ez be kell kerüljön minden idők legnagyobb minőségromlásai közé.
Arra mostmár én is kíváncsi vagyok, hogy az Abelt játszó gyerek alapból pszichopata, vagy mit csináltak vele. Remélem majd lesznek róla is ilyen 10 év múlva infók, mint az egyedül otthon csávóról :ASD

VanillaSky - 2014. 11. 05. 20:05

Sírok:D Biztos, hogy ez valami kibővített Punkd évad és előugranak, hogy megvagy hülye néző!

rio - 2014. 11. 05. 20:15

Jackson hülyébb, mint a hátsó felem, kifordítva. Eszem megáll. Gemmát meg ha így halad a sztori, a sorozattörténelem legbénább gyerekszínésze által játszott karakter fogja lebuktatni. Sutter bmeg… :D

jky - 2014. 11. 05. 22:25

Hát ez tényleg megint elég gyenge volt. Én már csak Dzsúznak drukkolok. Bobby-t kicsit sajnáltam, de nem tudott igazán sokkolni a halála, már nem működik a dráma sajnos.

rvtul - 2014. 11. 05. 22:37

Nagyon elkeserítő ez az évad.
Tavasszal daráltam az egész eddigi sorozatot és a BB után majdnemhogy a második kedvencemmé lépett elő. Erre meg mi a sz*rt kapok itt a végére?
Komolyan, mi a jóisten volt ez, hogy a rendőrfőnök fényes nappal megdugatja magát egy outlaw-val a parkolóházban, ráadásul úgy, hogy valaki 5 méterről nézi?? Nem hiszem el.
Az meg csak a ráadás, hogy az egyik alaptag/főszereplő halála egy fikarcnyit sem érint meg. Eskü még szerettem is Bobbyt, de ma kb csak legyintettem. Hol van már az a feszültség mint Opie halálakor? vagy Clay kivégzésénél?
Eddig amúgy nem is írtam véleményt, csak ma telt be a pohár és ki kell adnom magamból. Jury kivégzése is mi volt már??

Ilyenkor iszonyatosan felértékelődnek a korábbi évadok cselekményei. Mennyivel összetetebb volt pl. az egész első évad?! Istenem az első évad zárása a John the revelator zenével. Jajj…mi lett veled SOA?

Ineteq - 2014. 11. 05. 23:17

Eddig is komolytalan volt az évad, de az egész megkoronázása az volt, hogy a főrendőrnő megdugatja magát a rosszfiúval egy nyilvános parkolóban fényes nappal. Komolyan, már csak röhögni tudok az egészen, mi lett ezzel a sorozattal?

jky - 2014. 11. 06. 09:41

@rvtul

Nekem is Opie halála jutott eszembe rögtön. Meg a másik srácé, akinek még korábban a temetése is volt. Ott még volt dráma, volt súlya az egésznek. Meg eleve, mikor még éltek is, Opie vívódása a család és a klub között, Jax hagyatéka meg a családja, Piney besokallása, Clay-Jax ellentét, ezek mind-mind életszerűek és átérezhetőek voltak. De most? Most már tényleg csak legyint az ember. :( Nagyon remélem, hogy az utolsó pár részben kicsit összeszedi magát a sorozat.

TAta - 2014. 11. 06. 09:41

rvtul: teljesen ugyanez. Tavasszal daráltam az elejétől, ezt az évadot hetiben nézem, és iszonyat csalódás.
Korábban durva gyomrosokat adott a sorozat, most Bobby halálánál meg sem rezzentem.
A karaktereket is kinyírták teljesen, pl néha Tig kap egy-egy beteg beszólást, leginkább azért, mert ő a “beteg” arc, de valahogy már ez sem működik, izzadságszagú. Korábbi évadokban nagy kedvencem volt, de teljesen eltűnt belőle a romlott őrültség, ő is csak egy birka ebben az évadban.
Még Abel barátokköztbandika mélységű szinészete a legkisebb problémám…

El Presidenté - 2014. 11. 06. 11:04

Az előzőkhöz hasonló cipőben járok.Nyáron daráltam le hat évadot, nekem abszolút kedvencemmé vált, minden eddigit levert az én toplistámon(a BB-t is).
De viszont nekem sem jön be annyira az utolsó évad.Nagyon kíváncsi vagyok, hogy jön a lezárás majd, szerintem logikus, hogy Gemma nem fogja megúszni.Legalábbis nagyon remélem, mert ha igen, akkor lehet a laptopot összetöröm finálé után. :D
Viszont ez a rendőrnős-Chibs jelent ez nálam is kiverte a biztosítékot. :D
Még négy rész van hátra, ha jól tudom.Remélem nem az utolsó rész utolsó fél órájában lesz ellvarva minden szál.

Thrasher - 2014. 11. 06. 13:55

@Ineteq:

yep, ott én is reménykedtem, hogy nem gondolták komolyan, hogy tényleg meg fogja rakni a motorháztetőn, de hát persze, hogy komolyan gondolták…

pedig addig ez is egy egész jó rész volt, legalábbis az idei évadhoz képest. illetve a Frankenstein dokivá válásnál csak fogtam a fejem, de ez már meg se lep idén.

Bobbyt pedig nem véletlenül nem sajnálta igazán senki, idén már nem egy karakter volt, csak egy üres kartonpapír-figura.

rvtul - 2014. 11. 06. 17:04

@jky
@TAta

Nagy kár a régi igazi karakterekért és jó drámákért.
Vigasztalásul itt egy remek fan-video. Ez igazán felidézi a SOA hangulatot szerintem: https://www.youtube.com/watch?v=T3sFodCWEy8

jky - 2014. 11. 06. 17:37

Jó kis videó, nem gyenge a különbség drámai szempontból. :(

Don'tfuckwithJaxTeller - 2014. 11. 07. 10:00

Rég nem olvastam már kommenteket, de a heti rész után kíváncsi lettem: úgy tűnik, nem csak nekem van hiányérzetem.

Nálam a BB maradt az első helyen, pláne azért, mert többször volt már olyan érzésem, hogy Sutter Gilligant másolja, főként, amikor Jax elkezdett a “sötét oldal” felé menni. De ettől még a SoA nagy kedvencem, viszont ez az évad tényleg hagy kívánnivalót maga után.

Sőt, én a SHIELD-ről is azt mondtam, hogy nem tetszett a vége, sem a lezárás, és pont azért, amire már a tavalyi évad során felfigyeltem: annyi szar ömlött a főszereplők nyakába, és Vic Mackie-hez hasonlóan Jax-et is kezdte Sutter “elidegeníteni” a rajongóktól, hogy az már inkább volt bosszantó, mint szórakoztató.

Az a baj, hogy egyre hangsúlyosabb a ponyva és súlytalanabb a dráma. Opie “kivégzése” brutálisan letaglózó volt. Amikor egyedül maradt a verőemberekkel, arra számítottam, hogy lesz egy pátoszos, heroikus küzdelem, Opie lever néhányat és még sérülten is is küzd az utolsó lélegzetvételig, ehelyett Sutter (akkor még?) tudott mértéket tartani. Valósághű és brutális volt: egy-két csapás és győz a túlerő, recsen a koponya és bang! Az egyik legközkedveltebb, legszimpatikusabb Son tragikus halált hál, átélhető a drámája.

Tara halála volt még ugyanilyen sokkoló, én ugyanis nem számítottam rá egészen addig, amíg meg nem érkezett a házhoz, nem tudván, hogy Gemma is ott van. Aztán amikor először találkozott a tekintetük a konyhában, már tudni lehetett, hogy rossz vége lesz, de az a villás kivégzés még így is zsigerig hatott. Juice közbelépésére meg aztán végképp nem számítottam.

Bobby halála ugyanakkor… Én kedveltem a figurát, és amit közületek sokan régi SoA érzésnek neveznek, talán benne testesült meg a legjobban. Cartwright mondja róla, hogy ő a banda józan esze, én meg úgy éreztem, hogy ő a SoA lelke, az egyetlen, aki a sok árulás, játszmázás közepette is megőrizte a betyárbecsületét, próbálta összetartani a klubot. A toborzó útja is logikus szál volt, viszont mióta visszajött, ő is csak Bólogató János volt, ment Jax után. Az utolsó pár rész meg méltatlan volt a karakterhez, Sutter arra használta fel, hogy a testrészei levagdosásával sokkoljon, közben meg ostoba, macsó egysorosokkal hergelje a fogvatartóit. Az egyetlen jó pillanat az volt, amikor Moses leült vele szemben, Bobby meg elmondta neki, hogy ő sem több egy verőembernél, akárhogy próbálja szépíteni.

A haláljelenet meg nem volt se drámai, se váratlan, a legérdekesebb része talán az volt, hogy amikor mindenkit megmotoztak, átsuhant az agyamon, hogy Bobbyt nem motozzák meg, mert hát egy megkötözött embert minek, és ott volt a “csavar”. De ha úgy játsszák meg, hogy Auggie nem májerkedik, nem mondja a srácnak, hogy ezt nézd meg, mi lesz, ha pofázol és nem hagynak időt Bobbynak, hogy lekerüljön a kendő és azt mondja Jax-nek, hogy fegyvere van, hanem előrántja a pisztolyt és fejbe lövi Bobby-t, az ütött volna. Így újabb hatásvadász show off lett belőle, az meg, hogy Jax inkább elmegy megnézni a letartóztatást, mintsem a temetésen legyen (mert ha jól láttam, a többiek már elindultak volna vele a sírhoz, mikor Gemma időt kért), az végképp no comment, pláne, hogy Chibs vele van.

Abelről meg annyit, hogy egy ikerpár játssza, tehát vagy mindkettő egyformán Berényi Bandika, vagy ez a rendezői utasítás. Egyébként simán Damien kezd lenni a kissrácból, kíváncsi vagyok, hogy Unser jön rá előbb Gemma szerepére a gyilkosságban vagy Wendy. Jax-Gemma sorozatzáró jelenetet akarok és Brad Pitt féle “mi van a dobozban” kifakadást a végére.

sigur - 2014. 11. 07. 15:18

anno (ropke 3 eve…) csalodottsagomban billentyuzetet ragadtam a 4. evad vegen es megjosoltam a lassu vergodest majd csunya halalat a sorozatnak es keshegyre meno vitat folytattam itt (persze foleg nem errol,de ez most mindegy) buendiaval es pikkolo machiavellivel.ha esetleg meg itt vagytok es olvassatok e sorokat (ti is nagy rajongok voltatok egykor,hozzam hasonloan) megosztanatok velem velemenyeteket az utolso evadrol (meg akar az elozoekrol is)?koszonom!

deku82 - 2014. 11. 07. 17:54

eddigieken felül, vki elmondaná, hogy August miért nem lőtte le Jax-et? Elhoztak neki mindent, amivel ártani tudtak volna, miért csak Bobót nyírta ki?

Thrasher - 2014. 11. 07. 21:56

“Abelről meg annyit, hogy egy ikerpár játssza”

lulz, tényleg. ez még érdekesebbé teszi a helyzetet.
lehet, hogy nem is figyelték a színészi játékot, csak ikerpár kellett nekik, hogy többet tudjanak Abel-es jelenetet forgatni, aztán ilyet sikerült találni. :)

Thrasher - 2014. 11. 07. 21:59

@deku82:
“eddigieken felül, vki elmondaná, hogy August miért nem lőtte le Jax-et?”

Amiért Juice alatt leszakadt a faág, amiért Clay leölését már nem is tudom, meddig húzták, és amiért Unsert 7 év alatt se vitte el a rák.

De végülis bele lehet magyarázni, hogy úgy érezte, jobb, ha Jax van a banda élén, mert őt már ismeri, és azt hitte, hogy ezzel most végképp eltapossa, és ő lesz erőfölényben, de mindannyian tudjuk, hogy azért, mert az írók konfliktust akartak, de megfizethetlenül nagy árral járót nem.

rm - 2014. 11. 08. 01:52

A Sons esetében eleve évadok óta hullámzó a minőség, de igazából ezt a sorozatot tényleg a hangulat vitte el, méghozzá nagyon, nagyon nagyon erős volt a Sons ebben és ettől távolodtak el egyre jobban, és rugaszkodtak el valamiféle realitástól egyre jobban, ahogy teltek az évadok. És ezt minél jobban elveszítik, annál zavaróbbak, feltűnőbbek dolgok, mint a mindennapos tömegmészárlások, de most nem is akarok sorolgatni, mert nem erről akarok beszélni, de itt ez az utolsó évad egyszerűen feltűnően rosszabb tényleg, mint ahogy eddig volt, amikor ennyi az öncélú és súlytalan erőszak, amennyit ebbe a sorozatba belezsúfolnak, az vezet ahhoz, hogy fejbe lőnek egy tagot, akit hat évadon át szerettünk és meg se rezzen senki. (A Parenthoodban nagyobbat hat érzelmileg, hogy Drew mit csinál a nagypapájával, tudom, sarkos analógia…)

Mindenesetre kár érte, mert bár az ötödik és hatodik évadban voltak elég snassz részek, ahol csak a tét nélküli erőszak dominált, statiszta-hentelés, meg ez a túljátszott bandaháborúzás, hogy mindenki tárgyal mindenről, azt közben meg mindenkit kinyírnak, de mégis, voltak nagyon erős dolgok, mint Clay kivégzése, Tara halála, vagy ahogy Jax elintézte Pope-t, és mivel a Tara üggyel nagyon erősen végzett a hatodik évad, lehetett reménykedni egy bődületes lezárásban.

És aztán meg hihetetlen ügyetlenül alapozzák meg az egész hetedik évadot az első részekben, ami az egész évadra rányomta a bélyeget, és folyamatosan értelmetlen dolgok történnek.

A hangulat-pillanatok, amik miatt én szerettem ezt a sorozatot, meg szintén teljesen elveszítették minden hitelüket, mert minden identitást elvettek a klubtól, nincs semmilyen tevékenységük, meg menete a dolgoknak, apróbb gondok, élethelyzetek, személyes drámák, amik a lelkét adják az egésznek a fő szálak mellett, már nagyon régóta egy ilyen 6-7 fős kivégzőbrigád az egész, ezzel vették el ezeknek az apróságoknak egyfajta varázsát. És most már mikor ilyenek vannak, az totál erőltetettnek hat, mint mikor a tetőn üldögéltek és ott merengenek, leginkább komikus hatása van sajnos.

És ezt oda vezetném vissza, hogy Jax-et ilyen irányba vitték el. Ez volt a hiba. A hatodik évadban ez a végső eldurvulása szerintem rendben volt, nem estek túlzásba, intelligensen volt apró dolgokkal kimutatva, hogy belül miket érez amellett, hogy milyen szörnyűségeket tesz és ugye a temetőben volt a jelenet, amikor hallhatunk tőle egy belső monológot, ahol ezt az egész folyamat őszintén be is vallja. Nos azután kellett volna őt visszafordítani, hogy az apja által kijelölt utat próbálja meg keresni, valahogy visszatérni rá, még Tara megölése ellenére is.

Ez az egész cselekmény, hogy Gemma behazudja, hogy a kínaiak voltak és akkor bandaháborúk, a kínaiak elleni áskálódás, aztán a feketékkel, az August Marks elleni csatározás, meg akkor ez a nő és a fia, akiket védenek és használnak, meg az egész, ezek mind nem kellettek volna, főleg nem így, ahogy ez meg lett valósítva.

Ettől még természetesen lehet egy ütős végjáték a maradék három részben, meg nagy jelenetek, csak az a sok következetlen, meg értelmetlen szál, ami felvezette, az valamilyen szinten rányomja a bélyegét sajnos az összképre.

Mindenesetre egy nagyon emlékezetes sorozat marad hihetetlenül erős pillanatokkal, amiket nem felejtünk el, de sajnos ez el lett szúrva. És mintha a színészek sem vágnák, vagy legalábbis ez jön le az interjúból, a Chibbset játszó színész azt mondja, hogy a klub a jó fiúk a sorozat világában, természetesen ugye idézőjelben, akiknek drukkol a közönség, hát rohadtul nem, meg most a Bobbyt játszó színésszel az interjú, hogy mennyire megérintette őket ugye ezeknek a jeleneteknek a forgatása, meg mittudomén, én ezt elhiszem, érthető, meg ugye nyilván egyik sem fog rosszakat nyilatkozni, de úgy jön le összességében, főleg mivel már kilenc rész lement és nem volt változás, hogy ők, Sutterestől, meg castostul igazából nem érzékelik, hogy végképp eltörött valami. Számomra kicsit furcsa.

Nos ez volt minden gondolatom erről a kilenc epizódról, amik egyébként már az ötödik-hatodik évadban érlelődtek.

Erja - 2014. 11. 08. 20:36

Hát ez … Nem is tudom mit mondjak:-(… Én is darálva néztem az első hat évadot, voltak részek, mikor alig vártam, hogy nézhessem és izgatott voltam, hogy mi lesz, mikor pedig Opie-t kiírták, alig tértem magamhoz. A mostani haláleset még csak nem is érdekelt:-(.
Mostanáig magamban kerestem a hibát, de már látom, hogy Kurt Sutter is elvesztette a fonalat kissé.
Szerintem 10 rész bőven elég lenne ebből az évadból, jobban összevágva, stb.

Ja és igen: szerintem Abel lesz a hunyó a végén, átváltozik Michael Myers-é, kést, vagy ollót ragad és van a kistesót, vagy valaki mást meg fog ölni, az tuti. Látszik, hogy Sutter nagyon rá koncentrál, mikor pedig felvágottat csinált valakiből, kiböki, hogy a nagyitól hallotta ő mit csinált.
Engem a frász kerülget tőle, lassan ideje eltenni a vágó- és szúróeszközöket a nagyinak.

Benjy - 2014. 11. 08. 22:31

Azért a végére csak elérik azt a mélységet ahova a Dexter jutott az utolsó évadában. Chibs-rendőrnéni jeleneten meg nem tudtam hogy sírjak-e vagy nevessek.

R.I.P. Bobby. Kár hogy már egyáltalán nem tudott érdekelni a karakter sorsa, és nem tudtam izgulni érte.

El Presidenté - 2014. 11. 09. 00:37

Ahogy írták előttem, tényleg nagyon hasonlít ez az utolsó évad a Dexter helyzetére.

Erja - 2014. 11. 09. 11:34

Benjy és El Presidenté: Csak nehogy igazatok legyen és Dexteri mélységekbe kerüljön a Sons… Még egy akkora csalódást mint ott, a Dexter-nél nem lenne jó átélni, de sanszos, hogy ez lesz.
Oda lett a lelke, a szíve a Sons of Anarchy-nak, maradt egy unalmas, realitásoktól elrugaszkodott szappanopera egy pszichopata gyerekkel, agresszív nagyival, meg egy lassan-beszélek-hogy-te-is-értsd vezetővel, aki pont azzá a méreggé válik, amit el akart kerülni, a hat fős brigádjával legyőz mindenkit, az egyik legnagyobb hatalmú gengsztert is, lelövi a barátait, szemrebbenés nélkül hazudik.
A rendőrfőnök egy vicc, hagyjuk már, hogy muszáj korruptnak lenni, inkább felcsináltatja magát egy rendőrautón, lol.
Nem értem, hogy juthattunk el idáig, hol van már az előző évadok feszültsége? Elveszett Sutter-ből az ihlet, vagy a kreativitás? Nagyon lelombozó, ha így megy tovább, a Sons mehet a Dexter mellé…

egy igazi szakember - 2014. 11. 09. 14:33

Úgy látom, egyre többen felébredtek álmukból, és kezdenek rájönni, hogy egy nagy adag fo… vált a SoA. Kár érte.
Azt nem értem, hogy ezek után milyen ütős lezárásról beszélnek itt nagyon sokan, bármi lesz is a vége, ezt a minősíthetetlen évadot nem teszi jobbá, és számomra nincs az a vég, ami elégedetté tenne.

DarylD - 2014. 11. 09. 17:15

Nem tudom mire vélni ezt az évadot. A legnagyobb sorozatélmény volt ledarálni a SOA első 6 évadját, de ez eddig értékelhetetlen. Még Bobby halálát is sikerült érdektelenül megoldani, pedig igazán kedveltem a karakterét. Nem tudom mi lesz még itt a fináléig, de előre félek.

Thrasher - 2014. 11. 09. 20:47

“aki pont azzá a méreggé válik, amit el akart kerülni, a hat fős brigádjával legyőz mindenkit, az egyik legnagyobb hatalmú gengsztert is, lelövi a barátait, szemrebbenés nélkül hazudik”

ez mondjuk nem baj, és nem is meglepő, hogy így alakították a sztoriját.

csillucimucuska - 2014. 11. 09. 21:44

és szerintetek ki az áruló? Ki köpött Linnek?

szerintem Csáki…

paul - 2014. 11. 10. 03:27

Istenem SOA mivé lettél!? Jaxből már csak egy suttogós playboyt akarnak csinálni! Gemma kurvára idegesit , látszik h sutter nője..seriff?-dugj meg itt ha férfi vagy rész SZÁNALOM! stbstb…ááááá…inkább alszok!

patrickburnsred - 2014. 11. 10. 07:57

Kezdem én is elveszíteni az igazi rajongásomat a sorozat felé, de én bízok abban, hogy talán a Dexter mélypontját nem éri el még ha már nagyon nagyon sok rajongót nem is fognak elégedetté tenni.

(és remélem azért a ‘The Bastard Executioner’-be rácsapnak a kezére ha nagyon olyasmi öncélúságot akar ott is, mint itt sok helyzetben)

Sawyer - 2014. 11. 10. 08:58

Érdekes, hogy 4 rész van már csak hátra, és ugyanaz a semmi megy benne, ami eddig. Remélem, nem majd az utolsó részben akarnak lerendezni mindent, mert agyfaszt kapok.

Bobby halála szerintem így volt korrekt, legalább nem sütötték el, hogy megmentik szegény nyomorultat, végül pedig ő lesz az egyik, aki nem hal a többiekkel, fél szemmel és kézzel éli tovább az életét…

lostfanka - 2014. 11. 10. 09:00

Kezd ez a sorozat onmaga parodiaja lenni sajnos:(

Mindenesetre kezd gyulni a vegso “leszamolashoz” mindenki a fahazban.

Sawyer - 2014. 11. 10. 09:25

Egyébként ha nekem tippelnem kéne, hogy ki az áruló, akkor az Tig lenne.

Emlékeztek, hogy az előző évadban Jax feladta a négereknek, de azok elengedték? Konkrétan nem tudta meg, hogy Jax volt az, de látszott rajt, hogy vágja a szitut, még említette is, hogy két órát várt a prospectekre, de azok nem jöttek. Gondolom, hogy nem puszta jószívűségből kegyelmeztek meg neki.

paul - 2014. 11. 10. 13:23

Nehogy már Tig lenne az áruló, akinek elégették a lányát, meg h élne azzal a tudattal h megölik Bobby meg mindenkit..

myobat - 2014. 11. 10. 16:14

Nagyjából osztom a fenti véleményeket, de kicsit még bízom abban, hogy Sutter tudatosan tereli ebbe az irányba a nézőket. Mert lássuk be, a történetben kevés a valóban pozitív karakter. Még a szerethetőbbek, pl. Nero is sokszoros gyilkos, nem jobbak, mint bármelyik rivális banda. Nyilván bűnhődniük kell.

Én Quinnt tippelném amúgy árulónak, ha jól emlékszem, ott volt minden kényes helyzetben. Totálisan súlytalan statiszta, bármikor feláldozható, de szomorú lennék, ha ilyen “megúszós” lenne a megoldás.

Opie-t említitek többen, de akár az első évadban Half sack halála is mennyivel nagyobb hatású volt…

baggio - 2014. 11. 11. 00:39

Amúgy ha reálisan nézzük és mindenki a “nagy durranást” várja a végén, akkor csakis Chibs lehet az áruló. Jax nyilván nem az, Tig adná magát, de az logikailag nagy bukfenc lenne (nem mintha mostanában számítana), Juice parkolópályán, a többiek pedig az ő kivételével tulajdonképpen papírmasé figurák, akik árulása kb. egy vállvonogatást érdemelne. Chibs került a legközelebb “Jackie boy”-hoz, és talán az írektől való elszakadás után tört el benne valami.

Sawyer - 2014. 11. 11. 07:25

Azt nézve, hogy Tig mennyire lojális volt a klubhoz… a lánya is azért halt meg, mert a klub elhallgatott némi információt előle, ezért ütötte el a fekete csajt, majd bosszulták meg a saját lányán. És Jax volt az, aki elárulta őt és átölelve még testvérnek szólította, mintha misem történt volna. Azt nem tudom, hogy a színészi játék volt ritka szar, vagy direkt így írták meg a karakterét, de Bobby halálánál az az összeomlás abszolúte hiteltelen volt, inkább az a “miattam történt” beütése volt, ráadásul az egész évadban annyi volt a szerepe, hogy a háttérben figyel és néha mond valami betegeset. Én éppen akkor akadnék ki, ha Chibs lenne, neki semmi oka rá, de még a többieknek sem.

Egyébként a féltökő a második évad végén halt meg.

PRSPCT - 2014. 11. 12. 10:02

a 10-es rész bevezető képsora feltette a koronát az egész évadra! romantikus zene – idilli szerelmes párokkal, ilyen szépet még sosem láttunk suttertől;)

sziki - 2014. 11. 12. 11:08

Szerintem nincs meglepetés az áruló-nem áruló kérdésben, de ez csak a magánvéleményem. És szerintem szar húzás lenne, ha lenne. Most őszintén, kinek és milyen érdeke lenne benne? Nem nyírják ki a kínaiakat és hagyják futni őket? Ugyan már, ezt ti sem gondoljátok komolyan.
Ennyire hülye lenne bármelyik klubtag, hogy ennek csak úgy bedől, na ne máááár…
Egyébként most már az utolsó 4 részre tényleg semmi tökölés nem maradhat. Minden szál nyitott, ami fut a sorozatban.
August, Lin, Gemma, Juice, a zsarus szálak, a klub tagjainak a sorsa etc.

El Presidenté - 2014. 11. 12. 15:33

Ez a 10. epizód az eddigiekhez képest valóban elég jó volt, eltekintve a Tig-Venus párbeszédtől, mert azt eléggé úntam.Főleg a cliff a végén, és “Jackie boy” arckifejezése, mindent megért.
Szerintem, ha a maradék részek is ilyen szintet hoznak, akkor a végére azt mondhatnám, hogy végülis nem is volt olyan rossz.

Thrasher - 2014. 11. 12. 22:18

Venusnak egy kb. 2 epizódos karakternek kellett volna lennie, ő, meg Winsome sima időpazarlás.
Illetve persze a lényeg az ő jeleneteikben Tig, meg Jax jelenlegi állapotának ábrázolása volt, de elment már az a hajó, hogy ez még érdekeljen.

Jax a világ legjobb faterja BTW:
totál labilis a kölök, ráhívatja a nagymuterre a családsegítőt -> nosza, a tetejébe közlöm vele, hogy nem is az az anyja, akit eddig annak ismert

XTRO - 2014. 11. 13. 09:52

Én még csak az 7×09 néztem meg tegnap este ami azért sokat elmond hova csúszott nálam a sorozat mikor azért az előző évadokat 2-3 nap alatt mindig megnéztem. És tegnap jöttem rá hogy mi is lehet az egyik gond, túl sokat akarnak mutatni de nem sikerül nekik.

Ebbe az évadba megfigyelhető hogy szinte minden rész ilyen 55-60 perc hosszú,korábbi évadokba is volt ilyen de azok leginkább már a évad befejezések felé vagy ha valami nagyobb dolog történt volt jellemző, most meg minden rész ilyen hosszú. És tegnap rájöttem hogy egyszerűen nincs ötletük megtölteni rendes dolgokkal. Mikor 61 perces epizód elején majdnem 2 perces a prewiusly amire nem azért van szükség mért régi dolgokat kell felidézni hanem az elmúlt pár rész eseményeit akkor ott már sejthető hogy valami nem stimmel, és csak időhúzásra játszanak, ezért is van sok olyan dolog a részekbe amire semmi szükség nem lenne és máris sokkal jobbak lehetnének a részek.

Pedig én bíztam Sutterbe hogy azért az utolsó évadra összekapja magát már csak azért is mert ne feledjük ö Shaw Ryan mellet edződött a Shieldbe ami hasonló felépítésű sorozat volt szinte minden szempontból és ott az utolsó évad utolsó percéig minden a helyén volt,legalábbis nálam. Ott éreztem azt mikkor vége volt hogy na igen itt elhiszem hogy itt már a legelején tudták hova akarnak jutni amit sikerült is jól kivitelezni.

Tehát jogos volt a remény hogy talán itt is elvárható lesz valami hasonló minőség de be kell látni hogy erre semmi esély itt már.Megcsinálhatja Sutter 10/11 a sorozat utolsó részét vagy az utolsó 2 részét, amire én nem láttok esélyt, az akkor se fog azon változtatni hogy előtte milyen volt az utolsó évad, és hogy milyen lehetett volna. Sima 45-50 perces epizódokkal sok dolog kidobásával sokkal jobb részeket és évadot kaphatunk volna.

norby - 2014. 11. 13. 14:07

Langyos kezdés után jó tempóval fordult a célegyenesre: ez a rész végre olyasmi volt, amiért szeretni szokás. Jó, a hentelés régen nem volt ilyen direkt.

Jax, mint mintaapuka: azért remélem mosott kezet, amikor hazaért :)

Happy - 2014. 11. 13. 15:07

<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>
Valaki ugyan őszintén elárulná nekem, hogyha a nácik ennyire belekötöttek Tig-be, hogy egy travit kúrogat, akkor az miért oké hogy a nácik főnöke Tully, meg simán köcsögöli Juice-t, aki nem másmelleg afroamerikai és spanyol keverék?
Számomra ez egy akkora fail, hogy a horogkeresztes Manson egy buzit alakít.
Sorry a csúnya szavakért de nha, másképp nem tudom leírni. :D
<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>

Don'tfuckwithJaxTeller - 2014. 11. 14. 00:46

Sutter annyi beteg dologgal töltötte már meg a sorozatot, hogy azt felsorolni is nehéz lenne, de ez a Tig-Venus párbeszéd mégis a sorozat egyik legszürreálisabb jelenete volt. Meg maga a viszony is. És bár láttak ezek már mindent, azért fura, hogy Jax évad elejei viccelődése (“Aggódnom kéne?” – monjda mosolyogva, amikor Tig felmegy Venushoz) volt az egyetlen reakció, miközben Juice teljesen kiborult, nehogy megtudják, hogy az apja színesbőrű. Megható ez a tolerancia, meg tudjuk, hogy Tig másképp működik, mint amire számítanál, de ez akkor is egy annyira erőltetetten polkorrekt dolognak tűnik, hogy kilóg a lóláb, na.

Manson és az anális erőszak meg már ilyen átívelő szál kezd lenni, Sutter a saját figuráját is így büntette, most Juice is megkapja, Gemmát is erőszakolták már meg, úgy látszik, ez valami fixáció a jó öreg Kurt-nél.

Egyébként voltak jobb pillanatai ennek a résznek, a “bosszú” Bobbyért elég hatásosra sikerült, de tényleg vannak értelmetlen, filler jelenetek. Például hányszor kell még megnéznünk, hogy Chibs és Sheriff néni dugással oldják fel a law-outlaw ellentmondást a kapcsolatukban? Ez már tényleg szappanoperás.

De legalább a “titok” kiderült, és nem Gemma, nem is Wendy, hanem Jax tudta meg. A kérdés, mihez kezd ezzel a tudással. Remélem nem a 11-ik részben lesz lerendezve valami ótvar hisztivel, hanem legalább ebből rendes drámát csinál Sutter. Azért Nero fejét megnézem, mit tesz, ha ez kiderül. Oké, hogy szereti Gemmát, de végignézte, ahogy a nő hagyta kivégezni az előző szerelmét, J.T.-t is elhagyta Clay-ért, megölte a gyereke szerelmét- azért annyira elvakult hősszerelmes nem lehet, hogy ezután is védje. Már ha elhiszi. Viszont ha kikapja Jax kezéből a fegyvert és maga lövi le, az lenne valami!

Az “áruló” ügye meg annyira “izgalmas” szál, hogy el is felejtettem, hogy valaki kavart (?). Az lehet még érdekes is akár, illene valamit jól elvarrni, ha már egyszer ez a final season. Three episodes to go…

deku82 - 2014. 11. 14. 10:44

Inkább jó rész volt a 10. de tényleg 45 percesre vágva sokkal jobb lett volna. Ez a sok elcseszett párkapcsolat már idegesít, és ilyen koncentráltan meg pláne. Végre Jax tudja. :)

dbazsi - 2014. 11. 14. 11:14

értelmetlen, hatásvadász, idióta, nevetséges, ostoba, kínos, unalmas.

Ez lett a kedvenc sorozatomból. Csesszék meg.

Kiss Balázs - 2014. 11. 15. 14:15

Elég kiszámítható volt, hogy a “gyerekszáj ” mondja el az igazet Jaxnak. Már több rész óta ágyaztak meg ennek. Amúgy én azt elég hiteltelennek érzem, hogy a motorosok, akik elég sok halált és ölést láttak már bevették, hogy a kínaiak ölték meg Tarát. Eleve, hogy látták a helyszínt, nyilvánvaló volt, hogy Tara komoly harcot vívott, egy kínai pillanatok alatt elintézte volna. A halála módja is szenvedélyből elkövetett ölésre utal. és olyasvalakire, aki nagyjából hasonló erejű volt, mint ő.

szala - 2014. 11. 15. 15:05

Már csak az a kérdés h Jax hisz-e Abelnek, mert ugye Abel ebben a részben is bekamuzta h Gemma vagdosta össze a kezét, lehet h emiatt nem véli majd igaznak amit mondott Abel.

Thrasher - 2014. 11. 15. 16:17

@szala:
hát nyilván nem fogja rögtön elhinni, de a gyanút elülteti benne, aztán kezd majd kérdezősködni

Anthonz - 2014. 11. 15. 17:19

Teljesen más hangulata volt ennek a résznek (10), mint a korábbiaknak. A kisgyerek mondjuk továbbra is durva.

gyerecske - 2014. 11. 15. 19:36

A 10. rész kezdéséről ez jutott eszembe :-)

https://www.youtube.com/watch?v=9zpWXinvQ-I

bajan - 2014. 11. 15. 21:44

Nem volt ez rossz csak kár volt a szerelmes szálakkal keretezni.

Miért divat minden zúzós sorozatban mostanság a brazil szappanopera szerű romantikazas?

jky - 2014. 11. 15. 22:06

Na végre már! Ez a 10. rész egész jó volt, lényegesen jobb, mint az évad többi része. Igaz, ebben is volt felesleges erőszak, meg túlzás, Sutter kiélhette magát megint, de végre egy kis értelem is szorult bele, voltak jó jelenetek, jó párbeszédek, hangulat stb.

Jax új csaja profilból tiszta Tara, de még a beszéde, hangsúlyozása is hasonlít. Lehet, hogy lesz még szerepe, talán valamiféle “happy end” vár Jaxre vele?

Tig-Venus jeleneteket biztos jó volt forgatni, nem tudom, hányszor röhöghették el az egészet. :D De Goggins alakítása nagyon rendben volt.

Abel amekkora fogyaték, annyira rafinált. Ez a “mami tette” kamu duma milyen volt már… A vége viszont elég jó lett, szép lett az a jelenet, mikor Jax elmondta a kis szefosnak, hogy Wendy az anyukája. Aztán meg a cliffhanger, végre! Innentől remélhetőleg már csak jó részek jönnek.

Lin's Lawyer - 2014. 11. 15. 23:47

Hell yeah! Abel rules!

azutolsoejjel - 2014. 11. 16. 09:42

A kritikák egy részével nem értek egyet… így meg úgy mivé lett a sorozat, holott igazából annyira ez az évad sem gyenge… Beleblehet ebbe, abba kötni, de a 4 résztől nagyjából egyre jobb az egész. Boncolgatni nem akarom, nem egy tökéletes sorozat, ráadásképp elég sok karakterrel, de ettől független most már azt mondom, “jó” irányba terelték a dolgokat, kár hogy Gemma kamuzása, és Jax megkérdőjelezhetetlen bizalma anyuciban kicsit rontott az összképen, de ettől független a SOA, az most is SOA…

DarylD - 2014. 11. 16. 12:22

Tényleg nevetséges már néha, hogy mennyire nem tudják kitölteni ezt a 60 percet. Csak akkor azt nem értem hogy miért erőlteti annyira a dolgot. A szerelmi szálak 80 százaléka tök érdektelen, Chibs és a zsaru jeleneteinél már a sírás kerülget néha. Mondjuk Tig és Venus párbeszéde ütött, de ennyi bőven elég is lett volna a klubtagok szerelmi életéből. Ez a rész már tényleg egy fokkal jobbra sikeredett, alulról màr ütögette a 7/10-et. De továbbra is kevés volt az igazi kőkemény drámai pillanat, amikhez hat évad alatt hozzászoktunk. Unom, hogy hatvan percen keresztül dugást, mészárlást és hangulatukat vesztett montázsokat kell néznem. Az a baj, hogy már nem lehet azonosulni a szereplőkkel, miközben Jax ki akarja húzni a bandát a mocsokból egyre mélyebbre süllyednek. Az utolsó pár perc azért ütött, innen kéne most elindítani egy olyan 3 részes végjátékot, ami némileg enyhíti a sebeket amiket elszenvedtünk Suttertől az utolsó évadban. Mondjuk én már felkészültem a legrosszabbra is, mármint minőség tekintetében.

paul - 2014. 11. 16. 13:40

De miért kell megmutatni mindenkinek a szexuális életét? Szánalmas..

paul - 2014. 11. 16. 14:22

Miért gondolja ,mindenki’ h áruló van a bandában?

Thrasher - 2014. 11. 16. 15:51

“miközben Jax ki akarja húzni a bandát a mocsokból egyre mélyebbre süllyednek.”

mondjuk ezt még mindig nem értem, hogy sokak számára miért baj.
teljesen nyilvánvaló volt évek óta, hogy így fog alakulni a sztori.

Sigismundus - 2014. 11. 16. 16:48

7×10 megmondom őszintén ez a rész meglehetősen jó lett, már az évad eddigi szintjéhez képest persze. A sok szex meg érzelgős Venusozás az szerintem is sok már, ostoba időhúzás, túlzó dekadenskedés.
De végre volt benne akció normális. Az öreg Unser, akármennyire is egy korrupt vén zsaru, aki alatt elzüllött minden, most megint villantott egyet. Marks profi csapatának lépre csalása viszont túl könnyen ment szerintem, semmi hátvéd, vagy hogy magukkal viszik az egyik túszt? Az is hihetetlen szerintem, hogy a neonácik, meg a fekete motorosok csak így elfogadják hogy egy táborban vannak? erre semmilyen alvilági biznisz nem lenen képes, csak és kizárólag Jax guvadt tekintete és suttogása ugye.

A vége pedig nagyon tetszett, Wendy bemutatása a kissrácnak (akit nem értem miért szefóznak sokan, 5 évesen mégis milyen színészi teljesítményt nyújtson egy kisgyerek?) meg amikor elmesélte apunak amit tud.. Kíváncsi leszek a 7×11 mivel kezdődik, de vannak fenntartásaim, emlékezzünk csak, hevert már gemma a porban itt Juice pisztolya elött…

Sawyer - 2014. 11. 16. 17:59

Az a Tig-Venus párbeszéd számomra egy intés volt, hogy bizony itt Tiggy fiúnak semmi pozitív sorsa nem lesz, akár sétálgatni akarnak együtt a város utcáin, akár nem.
A sorozat már árnyéka saját magának, de ebben a részben akadtak azért pozitív dolgok, a lődözés elég kemény volt, még ha előre lehetett is tudni, de egyáltalán nincs meg az a feszültség, hogy most itt sorozatzárás lesz 3 rész múlva, mintha a sorozat közepén tartanánk, teljes töltelékekkel, ötlettelen időhúzásokkal. Az utóbbi 2 évadot bőven beletehették volna egybe, 45 perces részekkel, és akkor nem kéne azt lesni, hogy Jax elmondja Neronak, éppen milyen színűt kulázott, meg hogy éppen ki vigyáz a gyerekekre, és hogy minden rendben lesz, mert ez a helyes út… Az is érdekesnek tűnt, hogy a nácik Tigre rászálltak, de a főnök a börtönben egy félvért pumpál, még ha ezt megalázásból is teszi, mi a helyzet a tiszta árja vérrel? Abel titkát is felesleges volt eddig elhúzni, de legalább autista létére tuti nem az lesz a vége, hogy ő is az apja nyomdokaiba lép. Meg Linnel is valami hatalmasat terveznek, vagy csak olcsó időhúzás?

ördöghöm van - 2014. 11. 16. 18:36

khmm, a 10ik rész első pár percéből egyedül a rendőrnéni tett rám mély benyomást, kifejezetten finom falat, szúrnám én is :)

Tiger27 - 2014. 11. 16. 23:50

Jax úgy sem hiszi el Abelnek, amit a rész végén mondott…ha meg elkezd kérdezősködni úgyis letagad Gemma mindent.

whitecoffee - 2014. 11. 17. 04:39

Egyik legjobb SoA rész volt nekem, évadban mindenképpen magasan kiemelkedő.

Én pont nagyon szerettem a rész eleji teátrális szexjelenetek és a “nagy hazatérések” keretét. Aztán, miközben, ez volt a klasszikus feelgood rész, mégis végig ott volt a felszínen ez a nyugtalanító kettősség.

Chibs és Tig jelenete is igen-igen erős volt, fontos percek voltak mindkét karakternek.

Akik pont ezeket sem szeretik…, meg, hogy a logikai bukfencek, meg montázsok, meg időhúzás, meg senkit nem találnak el, meg nem tudom micsoda – furcsa nekem, hogy itt vagytok a hetedik évadnál. Mindig is ilyen stílusjegyei voltak a sorozatnak, könyv – vagy napló – jellegével, elrugaszkodottságával, vizualitásával, prioritásaival együtt.

Sawyer - 2014. 11. 17. 07:29

whitecoffee,

én például azért vagyok még mindig a hetedik évadnál, mert nagy rajongó voltam, talán még vagyok is, az első 3 évad majdnem hogy hibátlan, de aztán folyamatosan gyengült, a 5.-ig még oké volt. Valószínű ezért sem tudott soha a SoA olyan nagy sorozatok közé bejutni, pedig megvolt rá a lehetőség. Kíváncsi vagyok, hogy ennyi évad után hogyan zárja le Sutter, csak az nem tetszik, hogy már annyira sablonosak lettek a szereplők, hogy nem nagyon tudok izgulni értük, meg az epizódok nagy része szappanopera. Dráma régen is volt, ütött is rendesen, de ez a Barátok közt színvonal már sok. Ez már éppen a “stílusjegy” túlerőltetése. Minden résznek megvan egy alapsablonja és azt fickálják körbe máshogy az írok. Húzták volna még el az utolsó évadra a Clay-szálat, akkor legalább meglenne a kerek lezárás, meg nem Jax kibeqrt suttogását kéne hallgatnom a kisvárosban, ami elvileg már kihalt. :D

lostfanka - 2014. 11. 17. 16:33

Sigismundus: (akit nem értem miért szefóznak sokan, 5 évesen mégis milyen színészi teljesítményt nyújtson egy kisgyerek?)

Azert ha Shutter tudja mar evekkel ezelott hogy igy hozza ki a veget, es Abelnek ekkora szerepet ad, gyk a az egesz SoA koporsojaba o veri be az utolso szeget. Akkor castingolhattak volna valami jobb ikerpart.

gstark - 2014. 11. 17. 17:12

whitecoffee

Egyetértek, szerintem a legjobb rész volt az évadban. Az utolsó jelent, annak ellenére, hogy folyamatosan ott lengett a levegőben, ütött. A Wendy-s vallomásnak különösen örültem. Az ilyen epizódok miatt is remek sorozat még mindig a SOA.

sziki - 2014. 11. 18. 09:23

Gemmát kinyírják, Nero elballag, Jax összejön Wendyvel, Tig Venussal, Chibs rendősleánnyal, Rat is megházasodik. Szerintem innen már csak a happy end van hátra. Lehet lesz még egy kis csihi-puhi a kínaikkal, de miután Jax innen már rájön, hogy ki a gyilkos, evidens lesz ez a történet is. A klub rászáll a jó útra és lehet 1-2 tag még odavész valahogy, de szerintem innen már nem sok minden várható. A klub vagy megmarad vagy szétszéled. Szegény Juice remélem megússza valahogy.

unwissend - 2014. 11. 18. 13:28

Szerintem még lesz konfliktus Jax bandája és Marcus majái között a Diosa miatt.

TAta - 2014. 11. 18. 18:59

@sziki
“már csak a happy end van hátra” Mi bajod szegény Happy-vel. :)

SASI - 2014. 11. 19. 08:59

Ha a hátralevő 2 részben Juicet kinyírják, Gemma pedig életben marad az nagyon nem lesz fair, márpedig eléggé erre a forgatókönyvre utaltak az eheti rész történései.

Mordekai - 2014. 11. 19. 10:21

És végre egy jobb rész, haladtunk is, kiderült az igazság, megvolt a nagy rádöbbenés. De…

Theo Rossi színészi teljesítménye az alagsorban? Fail.

Jackson előbb mondja el a lényeget Nero-nak, mint a tagoknak, ráadásul TELEFONON??? Fail.

Az írók csak Unser szájbaverését tudták kitalálni Jax kőrözéséhez, az utolsó pár rész felpörgetésére? Fail.

A sorozat stílusából teljesen kilógó random jazz zene a kb 20 km/órával végrehajtott, majd utólag gyorsítva lejátszott autós üldözéshez? Fail.

Ééééés Sutter felesége még mindíííííg lubickolhat a felesleges bónuszjeleneteiben. Fail.

Ha az utolsó két részben Gemma nem hal valami szörnyű halált, vagy olcsó öngyilkosság lesz a vége, akkor én ezt a sorozatot senkinek sem fogom ajánlani.

vader - 2014. 11. 19. 11:32

Még 2 hét és Lumberjax finálé? :D

Lanie - 2014. 11. 19. 12:37

Ez a rész.. hú lehet még nem is kellene róla írnom, annyira a hatása alatt vagyok. Mindenesetre VÉGRE! Vártam, már hogy megtörténjen, kíváncsi vagyok, hogy hogy viszik tovább, de igen, sajnos várni kell rá.

semper - 2014. 11. 19. 13:18

Ez a rész végre nekem is tetszett bár Mordekai pár kritikájával teljesen egyetértek.
Én ha lehet börtön büntetést várok Gemmának és vagy elmegyógyintézetet de max egy öngyilkosság lesz itt a vége ennek a storynak, mert kétlem, hogy Jax megölné az anyját.(ezt még Shutter se húzná meg)
Ami engem jobban zavart a kamu apbnél az a Mayham vote meglebegtetése na ez egy tök fölös szál, mert akkor komolyan lefejelem a monitorom ha az lesz a vége, hogy mivel megölte Juryt a többi pres halálra ítéli Jaxet.
A másik most komolyan a Robotcop adta ki a kínaiaknak az infót? Nekem ez tökre nem logikus főleg, hogy a Collett is ment a levesbe emiatt és azt kétlem, hogy kockáztatta volna.(de aztán lehet hogy nincs csavar és Robocop volt az)

semper - 2014. 11. 19. 13:25

Mordekai:
-A telefonos dolog szerintem nem volt gáz, mivel kb valami apafigurának tekinti Nerot és ahogy Jax, ő is szereti Gemmát így gondolom e két okból érdemelte meg Nero az igazságot a telo meg burnning szóval senki sem hallgatta le őket.
-Az autós üldözés elég gáz volt de szerintem itt az volt a mókásabb, hogy ez egy motoros sorozat szóval nem lett volna jobb ha motort adnak alá az üldözéshez talán hitelesebb lett volna:)

sziki - 2014. 11. 19. 18:49

Szerintem rendben lévő rész volt. A saját környezetem belül lesz ezt az egészet nehéz átvinni. Még mindig nem tiszta sor mi lesz a vége, de már közel járunk a megoldáshoz valóban. Biztos lesz némi vergődés a többiektől, ki fog derülni.
Egyébként meg a Jury esete olyan volt, hogy tényleg fegyvert rántott, még akkor is, ha dulakodás volt előtte. ha nem lő, akkor ki tudja? Jury lehet igen…

20legendd - 2014. 11. 19. 19:47

Bármennyire is bugyuta megoldásokat vet be egy ideje a Sons, ez a rész nagyon rendben volt, el kell ismerni.

Sunsetjoy - 2014. 11. 19. 20:11

Ahogy figyeltem az arcokat, ahogy tudatosulnak a fő hírrel, érdekes volt látni, hogy ki hogy játszotta el, mit adtak alá.
Ugye először Jax, amikor Juice mondta neki.
Utána Nero, amikor telefonon kapta az infót.
Aztán az asztal körüli tagok.

Nero áll nálam ebben az első helyen. A második Jax, ahogy felvezette a kérdést (Abellel kapcsolatos dolgokra fűzve), nem csak úgy odavágta. Hülyeség is lett volna, ilyen apró dolgokat még nem hámozhatott ki magától az infómorzsákból.

rvtul - 2014. 11. 19. 21:33

“I’m sorry that the family I was given has created so much chaos in the family I’ve chosen.”

“How could she do this to Tara?
How could she do this?”

Ez a kettő nálam nagyon ütött. Kezd magára találni a sorozat (így a végére…:/)

Thrasher - 2014. 11. 19. 21:59

nnnnahát végre már, amikor nem akar eszetlenül harsány lenni a sorozat, rögtön működik megint. arra is sikerült ráérezni, hogy a 40. zenés nyitójelenet után a (majdnem) néma sokkal jobban fog működni.

@Mordekai:
“Jackson előbb mondja el a lényeget Nero-nak, mint a tagoknak, ráadásul TELEFONON??? Fail.”
Egyáltalán nem fail. Egyrészt, ahogy már más is mondta, meg az epizód végén is láttad, nagyon más szemmel tekint Nerora, mint a többiekre, plusz elég valószínű volt, hogy Gemma nálad fog kikötni, úgyhogy ha választ akart, neki muszáj volt elmondania a sztorit.

“Az írók csak Unser szájbaverését tudták kitalálni Jax kőrözéséhez, az utolsó pár rész felpörgetésére? Fail.”
Ebben igazad van, juhtúrót is találhattak volna, hogy kőrözött legyen belőle.

“A sorozat stílusából teljesen kilógó random jazz zene a kb 20 km/órával végrehajtott, majd utólag gyorsítva lejátszott autós üldözéshez? Fail.”
Ez egyértelműen egy kicsit “másmilyen” rész próbált lenni, de ez tényleg nem működött

“Ééééés Sutter felesége még mindíííííg lubickolhat a felesleges bónuszjeleneteiben. Fail.”
Ha valamikor, akkor most nem voltak feleslegesek a jelenetei, ezt most felhozni elég izé.

Thrasher - 2014. 11. 19. 22:02

@Sunsetjoy:
“Ahogy figyeltem az arcokat, ahogy tudatosulnak a fő hírrel, érdekes volt látni, hogy ki hogy játszotta el, mit adtak alá.”
Nekem most nem tiszta, hogy a színészekre, vagy a karakterekre gondolsz, de ha az előbbire, akkor bizony ja, Jimmy Smits megint kiemelkedett a mezőnyből, bár egye fene, most Hunnam is meggyőző tudott lenni számomra.
A Dexteres vendégszereplése óta szeretem btw, az SoA-ban is folyton jól nyomja.

Ineteq - 2014. 11. 19. 23:14

Hehh, úgy akartam kezdeni a kommentemet ezután a rész után, hogy Jimmy Smits magasan kiemelkedik a mezőnyből, de már megelőztetek:) Egyébként nálam ez volt eddig az évad legjobb része. Mondjuk a gta-jelenet vicces volt:)

DICKtator - 2014. 11. 19. 23:35

Sokszor felmerült már a kérdés, hogy minek nézi az ember ezt a borzasztó évadot… Hát ezért :) Hosszú idő után egy olyan rész, ami közben nem feszengtem vagy néztem az órát, hogy vajon történik-e végre valami érdekes.

Nem volt hibátlan, de nekem kicsit visszahozott a sorozat régi fényéből, végre egy rész, ami rendesen fel volt építve és nem volt tele felesleges időhúzással és tökéletesen érdektelen karakterek szappanoperába illő szerelmi évődésével. Lekötött az elejétől a végéig, ráadásul Jax is mutatott végre valami színészetet, az irritáló suttogás helyett.

Nagyszerű jelenet volt a telefonbeszélgetés, amit Nero arcán követhettünk végig, Jimmy Smits valóban fantasztikusat alakít – és ő talán az egyedüli, akire ebben a tekintetben nem lehetett panasz egy pillanatig sem.

Kár az elmúlt 10 részért, bár kellett a dráma kiteljesedéséhez a sok áldozat, akiknek a vesztét közvetve mind Gemma hazugsága okozta, de 4-5 részbe is be lehetett volna sűríteni, és akkor nem tűnt volna annyira időhúzásnak az egész.

Remélem, hogy most már ez a színvonal kitart a végéig, és valódi katarzis lesz a lezárás, nem pedig béna maszatolás.

Mordekai - 2014. 11. 20. 08:08

@Thrasher:

A telefon emberileg sem stimmel, ha már felhoztad ezt a Nero-Jax kapcsolatot. Nem mintha ez is olyan nagyon fel lett volna építve. Nero viszonylag még mindig friss szereplő Chibshez, vagy Tighez képest.

Ami Gemmát illeti, pl. ez a “magamban motyogok az asztalnál/autóban”, meg a “dehát mennyire szeretem a gyerekeket” ez már sokszor megvolt ezelőtt és már nem tudtak semmi pluszt hozzátenni.

myobat - 2014. 11. 20. 09:41

Thrasher látja jól szerintem, Jaxnek Neroval merőben más a kapcsolata, ill. Neronak is Gemmával, így ha valakinek, neki mondhatta el először, mielőtt teljes bizonyosságot nyer a gyanú. Nero viszonylag friss szereplő csakugyan, de – ha évadot tévesztek, bocsánat – így is 2 éve vannak együtt Gemmával, kvázi 2 éve családtag. Nem látunk mindent, szülinap, karácsony stb. nem fér bele a tizenpár részbe, don’t forget. :)

Bori - 2014. 11. 20. 15:00

Ezután a rész után én is a kommentelés mellett döntöttem. Sokan írták régebben, hogy mostanában darálták le a sorozatot, és hogy most milyen szenvedés hetiben nézni. Én pont fordítva vagyok ezzel. Az elejétől néztem, viszont már az előző évadot is csak darálva tudtam nézni, annyira romlott a minőség. A mostani etapról nem is szólva.
Ez a rész valóban rendben volt, mert már mindenki kezdte feladni a reményt, hogy Jax valaha megtudja az igazat. De azért egy jó rész egy évad alatt nagyon nem SoA minőség.
Annak ellenére, hogy ez jó rész volt, Sutter amit az egyik kezével adott, a másikkal elvette, hiszen Gemma végeredményben lelépett. Számára én is egy börtönbüntetést tudnék elképzelni, talán Nero és Wendy (ha majd rájön) rá tudják venni Jaxet arra, hogy dobja fel az anyját. Valamiért nekem amúgy az az érzésem, ha Jsx meghal ( mert szinte biztos, hogy nem éli túl a sorozatot) Wendy meg Nero fogják a kölyköket és leköltöznek Billy bácsi hasiendajára avokádót termeszteni. Még Sutter sem annyira elborult, hogy a két gyereket is kiiktassa, vagy árvaházba juttassa őket.
Arról meg, hogy Nero és Gemma mióta vannak együtt…Attól, hogy 2 éve castolták be Nero karakterét, a sorozat nem két évet ölel fel, hanem jóval rövidebb időt. Heteket, max hónapokat.

myobat - 2014. 11. 20. 15:46

Furcsán telik az idő, az igaz, erre nem gondoltam.

Habár Abel az első évad közepén született, ha jól emlékszem, azaz ő 6 év alatt kb. 5 évesre nőtt, viszont a sztorikban vannak nagyobb megcsúszások. Most két évad között nem telt el idő Charmingban, de az előzőeket hirtelen nem tudom pontosan felidézni.

Majd ha nagyon ráérek, visszapörgetek pár részt. :)

Bori - 2014. 11. 20. 16:05

Nem az egész sorozatra gondoltam, írtam, hanem az utolsó kettőre. Az előző évad végén halt meg Tara és az első rész kb 3 héttel utána játszódik. Azóta sem telt el sok idő, pár hét mindössze. Sutter mániája amúgy is az, hogy az epizód végi zenés montázs mindig este van. Szóval egy rész maximum 1,5-2 nap, nem több.

myobat - 2014. 11. 20. 16:16

Az előzőhöz (érdekelt, rákerestem).

http://sonsofanarchy.wikia.com/wiki/Thread:7001

myobat - 2014. 11. 20. 16:17

(Igen, amúgy abszolút jogos közbevetés volt, kössz a javítást.)

Sunsetjoy - 2014. 11. 20. 17:43

Thrasher: természetesen a színészekre gondoltam, de ahogy látom, nem egyedül jutottam erre a véleményre.

Nem tudhatjuk, hogy mennyiben voltak rendezői instrukciók – ugye ezt a részt megint Weller, avagy Barosky rendezte (nem is mutatták:) – és mennyiben szkriptre “adott válaszok”.

dbazsi - 2014. 11. 20. 17:43

“I’m sorry that the family I was given has created so much chaos in the family I’ve chosen.”

Ez. Ez a mondat. Rendesen megírt, nem kilóméterekről látszó, nem elcsépelt (mint a millió “I love you brother”), jó helyen, jó időben, nem gagyin színészkedve.

Az idei évad fénypontja. Kár.

szala - 2014. 11. 20. 21:17

Sztem Jax nem nyírja ki az anyját, ellenben elviszi a kaszás, amiért megölte Jury-t, Gemma meg -mivel rájön h mindez miatta van- öngyilkos lesz.

patrickburnsred - 2014. 11. 21. 00:45

Ha most mindenféleképpen erre gondolunk, hogy Jax sorsa az elnökök által megszavazott halálraítélés lesz, akkor, remélem mindezt Chibsnek kell végrehajtania. Az egyik legszívszorítóbb pillanat lenne egy utolsó “I love you Jackie boy” és puff. (:DD)

KC - 2014. 11. 21. 18:15

@patrickburnsred:
Nem tudom nézed-e a walking dead-et..
“Just look at the flowers, Jackie”
:D

Skyroads - 2014. 11. 22. 14:46

SPOILER (?)

Valaki nem azt írta itt még az évad elején, hogy Sutter egyik nyilatkozata szerint 2 ember fog meghalni ebben az évadban? Vagy rosszul emlékszem?

csillucimucuska - 2014. 11. 22. 15:07

szerintem nem véletlen, hogy Jax apjának motorja, amin a halálba motorozott, épp elkészült…
simán elképzelem, hogy ugyanúgy végzi…
ahogy Jury monológjából meg is tudhattuk, hogy talán szándékosan döntött igy a fater

jky - 2014. 11. 22. 22:00

Az előző sem volt rossz rész, de ez már végre tényleg az volt, amire sokan vártunk. Nagyon jó volt, 72 perc ellenére egy pillanatra sem unalmas. Kezdődik a végjáték, remélem méltó lezárást kap.

Nem tudom, Gemma szerintem inkább öngyilkos lesz, vagy ha életben marad, akkor majd az lesz neki a bűnhődés. Jax-et szerintem nem ölik meg a tagok, de lehet, hogy kiszavazzák vagy ilyesmi, és így kerül ki a klubból végleg és így “teljesíti” Tara kívánságát végre, amire Nero is célzott a végén. Talán Wendy-vel és a szefos kölkökkel happy end lesz neki. Furcsa lenne, de lehet, hogy a sok durvulással ellentétben valami ilyesmi lezárást kap. Hát nagyon kíváncsi leszek.

bajan - 2014. 11. 22. 22:13

Szerintem Jax nem éli túl. Az viszont nagyon meglepne ha Gemma öngyilkos lenne varmiert is. Végig ő volt az a tulelo karakter aki sosem roppan meg. A büntetés számára az lesz szerintem hogy azzal a tudattal kell élnie hogy az ő sunyiskodasa vezetett a fia halálához és az ő teljes kikozositesehez. Egy lepukkant motelben tűvel a kezében tudom elkepzelni (vagy tu nélkül).

A rész jó völt kár hogy az első pár részt leszamitva vegig lebecoltak az évadot az írók. Remélem a végére odateszik maguk.

Tommy - 2014. 11. 22. 22:33

Az vajon kiderül hogy Gemma-nak JT halálához is köze volt?

Ingorion - 2014. 11. 22. 22:53
egy igazi szakember - 2014. 11. 23. 06:06

Most látszik jól. hogy így kellett volna kezdeni az évadot ( azonnal lebuktatni Gemmát ), és akkor lehetett volna egy igazi drámai évadot összehozni zárásként.

Így 10 részen keresztül szenvedhettük Sutter abberációit.

Szóval az évad egy hulladék volt, eddig a részig.

Az is döbbenetes volt évad nyitóként, hogy megöltek Tara mellett egy seriffet is, és senki le nem szarta, a nyomozás nem vezetett sehová? Ok, hogy nem nyomozós sorozat a SoA, de akkor is.

Meg úgy általában százakat lehetett lemészárolni, és a nyomozás nem vezetett sehová? Szép, igazán szép. ( Ezt Jax körözése miatt írtam leginkább).

Gemma meg a hazug gyónásával ( ritka beteg állat , furcsa értékrenddel ), hogy ő a gyerekeket mindig minden felé helyezte, – nem te nem , te önző állat, te csak magadat helyezted mindig mindenki és minden felé -, Tara volt az, aki a gyerekeket mindenek elé tette, ezért is akart elmenni velük, mert reális értek rendje volt, és nem akarta, hogy szeretett gyerekeinek ebben a közegben keljen felnőnie.

Érthetetlen számomra, hogy miért nem adja fel Gemmát Jax, tanúja is lett volna hozzá ( még élt Juice ).

És a beteg Sutter megcsinálhatná a nagy népszerűségnek örvendő nyolcadik évadot, ahol – a minden bűnök elkövetőjének – szenvedéseit követhetnénk nyomon különböző fegyintézetekben. Kiélhetné magát újra.

Marcipáncica - 2014. 11. 23. 14:07

Nagyon jó hozzászólások, főleg a legutolsó.
Azon morfondírozok, hogy vajon az utolsó két részben lesz e még WTF áll-leesős meglepetés, vagy nagyjából a kiszámíthatót kapjuk? Szerintetek? :)

Thrasher - 2014. 11. 23. 15:54

@Skyroads:
gratulálok öregem, atombiztos spoilerjezőt alkottál

f4sk4l4p - 2014. 11. 24. 00:09

Jax mire gondolt mikor azt mondta Juicenak ígérem, gyors lesz??
Arra ,hogy Juice, gyorsan fog a túlvilágra jutni vagy Gemmára?

Sawyer - 2014. 11. 24. 07:50

f4sk4l4p

Arra, hogy Juice meg fog halni.

lostfanka - 2014. 11. 24. 09:40

Aki szidta eddig a Jaxet alakito szinesz hogy mennyire nem jo szinesz, most kerjen bocsanatot, mert JAxnek kabe olyan arcat lattam most amit meg eddig soha. A Jax- Juice, Jax-Nero, Gemma- Nero parbeszedeket kulon kulon mestermuvek voltak.

lizu - 2014. 11. 24. 14:56

@egy igazi szakember

“Érthetetlen számomra, hogy miért nem adja fel Gemmát Jax, tanúja is lett volna hozzá ( még élt Juice ).”

Azért, mert Jax-ék világában nem az az első lépés, hogy szaladnak a zsarukhoz, mármint ilyen esetekben. (Ha valami infó kell, akkor nyilván Wayne vagy Jarry az első.) Ebben az évadban és az előzőekben is többször szóba került, hogy ők, a klub, Gemma stb. nem mennek a rendőrökhöz. Szerintem ezért. És mert még Jax sem tudja, mit akar tenni az anyjával. Amikor Nero megkérdezte, hogy mi legyen Gemmával, úgy nézett rá, amiből az derült ki, hogy megöli, de amit mondott, abból pont az ellenkezője. Szóval most ott tart szerintem, hogy kattog, mi legyen az anyjával.

lostfanka - 2014. 11. 24. 15:13

” Még Sutter sem annyira elborult, hogy a két gyereket is kiiktassa, vagy árvaházba juttassa őket.”

Ez a Shield veget tekintve nem mernem lefogadni, de nem spoilerezem el. Aki latta tudja mire gondolok.

Bar en is afele hajlok hogy Wendy Nero meg a ket kolok mennek farmolni.

Happy tuti meghal neki meg kell a sok gyilkossag miatt, illetve neki nincs romantikus szal epiteve. Jax vagy meghal vagy megkap egy Shield szeru veget. A tobbiek szet szelednek, es a vege lesz a valasztott csaladnak.
Gemma gondolom nem hal meg, mert kell egy Spin-off lehetoseg Shutter felesegenek:)

baggio - 2014. 11. 24. 20:58

Katey Sagal szerepe már biztos Sutter új sorozattervében, szóval legalább a spinofftól szerintem nem kell tartani :)

Sawyer - 2014. 11. 26. 11:01

lostfanka, ne írogass már a shieldből ilyeneket b*szd meg, ez spoiler volt, hiába írod oda, hogy nem…

Ineteq - 2014. 11. 26. 19:32

Na, jól rákészültem a mai részre, erre csak jövőhéten lesz:S

deku82 - 2014. 11. 28. 19:47

“jól rákészültem a mai részre, erre csak jövőhéten lesz”
Én is megszívtam. Sör, popcorn, aztán sehol a 12. :(
Nekem az lenne az elképzelésem a végével, hogy az egész bandát lemészárolják, Gemma börtön, Wendy és Nero gyerekekkel el. Ha már sorozatzáró.

fireblade - 2014. 11. 28. 19:49

milyen jó lenne már ha más sorozatokból nem írna senki spoilereket ide??:) nehéz dolog???

Szerintem Gemma leszúrta..simán mondhatta volna, hogy igen, mondott ilyet az öcsinek, mert hibásnak érzi magát..mert ha korábban ér oda, mint a kínaiak, akkor megmenthette volna, és ezért mondta hogy ő miatt halt meg Tara, ö “ölte” meg.
Simán megette volna Jax, mert a gyereken amugy is defektes jelző van rajta.

fireblade - 2014. 11. 28. 19:51

leszúrta= elszúrta

kimarad minden sorozat a héten..szöörnyűűűűűű :)

kockanojka - 2014. 11. 30. 22:28

Csak egyet érteni tudok a kritikával.

Chibsnek és Bobbynak rég figyelmeztetnie kellett volna Jaxet, hogy túl messzire ment, és nem bármi áron követni, és kutya módon teljesíteni minden parancsát. Illett volna észrevenni Juice tapasztalatlanságát is, hisz minden tettével csak egyre nagyobb szart kavart a klubnak.

Ugyanakkor hűséges imádója vagyok a sorozatnak, szeretem a logikátlanságokkal és minőségi romlásával együtt az egészet. Remélem mindenki méltó sorsára jut.

p.s.: utólag könnyebb okosnak lenni, talán ezt Sutter sem látja másképp.

fireblade - 2014. 12. 03. 03:01

winnie:

bocsi, hogy itt kérdem, nem találtam infot…magyarra mikor jön az 5. évad tudható valami?

kösz..

winnie - 2014. 12. 03. 05:07

még nem látok időpontot mellette.

SASI - 2014. 12. 03. 07:45

A mostani utolsó előtti rész után azt hiszem eléggé egyértelmű hogy a fináléban Jaxnek meg kell halnia, ezt nem úszhatja meg, túl sok vér tapad már a kezéhez, közvetve meg végképp.

fireblade - 2014. 12. 03. 10:54

kösz winnie, akkor várunk….:(

Marcipáncica - 2014. 12. 03. 13:33

kár hogy idehaza nincs ilyen finálét együtt-nézős nyilvános összejövetel! :(

Mordekai - 2014. 12. 03. 15:14

Egy szóval összefoglalom mit érzek a 7×12 után:

Meh.

Kicsit bővebben:

Közepes mértékű csalódás, erős hiányérzettel.

Juice és Unser lezárása oké volt, Gemmáé erőltetett volt egy vödör nyállal leöntve, a bandák kavarása meg már rég nem érdekel.
Maradt Jax sorsa, azt az egy részt még kibírom.

B - 2014. 12. 03. 16:00

Azért a Chiklis-cameo csak meglett a végére. Pedig asszem a 4. évadban volt egy jelenet, Juice börtönben, amikor a TV-ben ment a Shield, pont Mackey-t mutatták, valaki írta is, hogy akkor ő biztos nem lesz SOA-ban :)

patrickburnsred - 2014. 12. 03. 16:05

Szerintem jó volt, hogy nem húzták tovább Gemmát, inkább örüljetek, erre vártatok, ha meg nem halt volna meg, akkor írná már mindenki, hogy Sutter mennyire imádja a feleségét, hogy az utolsó epizódba is csak belerakja…

Az meg milyen már, hogy Unserrel egy golyó végzett, pedig én kíváncsi lettem volna meddig maradt volna még életben a negyedik stádiumú rákjával :D

le_bigmac - 2014. 12. 03. 19:50

Vick Makckey és a tipikus napszemüveg levevős mozdulata nagyon beadta, na most nézem tovább.

semper - 2014. 12. 03. 19:58

SPOILERSPOILERSPOILERSPOILERSPOILERSPOILERSPOILERSPOILERSPOILERSPOILERSPOILERSPOILERSPOILERSPOILERSPOILER
Na eltemettük Juicet meg Gemmát és (I dont see this is coming) Unsert.(simán azt hittem, hogy majd Jax és a többiek temetése után Unser öltönybe beül a lakókocsijába és rágyújt egy jointra és vége főcím?:))
Gemma halála tényleg túl nyálas lett és nem értem miért nem merült fel egyikükben, hogy akár Gemma is fejbe lőhetné magát és nem Jaxnek kell együtt élnie azzal, hogy megölte az anyját.(na mindegy)
Már csak egy hét remélem jó lesz a finálé(bár kezdem azt érezni, hogy Mayhem vote lesz Jaxnek és Nero meg Wendy boldogan élnek majd a farmon.(ezt a véget nem szeretném))

Don'tfuckwithJaxTeller - 2014. 12. 03. 22:13

Ennek kellett volna lennie az utolsó résznek, ezt a befejezést vártam, bár a “párbeszéd” nem tetszett. Persze jogos, hogy mit lehetne ilyenkor mondani, de a katarzis elmaradt.

Azt meg végképp nem értem, hogy Unsert miért nem lehetett simán pofán verni, és annyi. Sutter-nél ez már fixáció, hogy teljesen el kell idegenítenie a főszereplőit és elérni, hogy a néző már nem tudjon szimpatizálni velük. A másik meg, hogy lépten-nyomon férfiak szodomizálnak férfiakat, de ha mégsem, akkor Jax seggét totálban veszi a kamera. Katey Sagal helyében azért aggódnék egy picit, bár mondjuk akkor nem csak ezért.

Innen már csak az maradt, hogy mindenkit nyomorba dönteni és a totális mélyponton jöhet a függöny. Mondjuk ha azt vesszük alapul, hogy a Hamlet a minta, akkor itt hullania kell mindenkinek, kivéve az “új királyt”, de… Akár Chibs-ből lesz Fortinbras, akár a halálba mennek a “királyfival”, engem már igazából nem érdekel. A zsivány motorosokból csak egy lélektelen, célját vesztett kivégzőosztag maradt. Nero az egyetlen, aki következetes maradt önmagához úgy-ahogy, de hogy jól nem jön ki belőle, az Suttert ismerve hótziher.

Thrasher - 2014. 12. 03. 22:30

hát, ahogy már más is írta, ez bizony totál katarzismentesre sikerült, de legalább az eheti férfiseggünket megkaptuk.

sziki - 2014. 12. 03. 23:30

SPOILEEEEER

Szerintem rendben volt.
Waynet is el kellett rakni, nem sok választása volt abban a pillanatban Jaxnek. Gemma esete nehéz döntés volt, de itt sem döntött rosszul Jax.
Juice kitarthatott volna, lehet kikecmergett volna valahogy a dutyiból és főleg annak fényében, hogy ki tudja mi lesz a kintiekkel.
A bandák közötti dolog érdekes lesz a végére. Jaxet nagyon remélem, hogy nem ilyen klubos akármiben vesztik oda. Finoman szólva is nevetséges lenne, hát meglátjuk.

Thrasher - 2014. 12. 04. 00:28

“A bandák közötti dolog érdekes lesz a végére.”

ideje lenne, évek óta nem volt az

El Presidenté - 2014. 12. 04. 00:52

A következő hozzászólás SPOILER-eket tartalmaz!

Na, hát megérte várni erre két hetet, szerintem.Örülök annak, hogy végre kiktatták Gemmát, és nem hagyták az utolsó epizódra.Annak meg pláne örülök, hogy nem maradt életben, ritka nagy szemenköpése lett volna ez a nézőknek.De végre megvilágosodtunk azzal kapcsolatban, hogy Sutter mégsem emeli piedesztára a végletekig a feleségét. :D
Aztán…Juice halála tetszett, oké volt.Már volt utolsó esély számára, azt is eltolta.Juice sorsa megpecsételődött akkor, amikor megölte a seriffet az előző évad fináléjában.
Na de viszont, hogy Unsert miért kellett kiiktatni föltétlen, nem igazán értem…Szerintem az öreg még száz évig is elélt volna azzal a rákkal.Kicsit ez így zavar, nagyon korrekt volt a klubbal szemben az egész sorozatban.Őt sajnálom, úgymond.
Továbbá jééé, nagyon vártam már egy szexjelenetet Drea de Matteoval.Már akkor tudtam, hogy újra meg fogja dönteni Jax előbb-utóbb, amikor megjelent még jó pár évaddal ezelőtt, hogy ő márpedig akarja az anyai jogokat Abel felett.Mondjuk ez egy kicsit olcsó húzás, hogy drogos kúrvát lecseréli helyes doktornőre, majd amikor az elhalálozik, lassan az ex-drogos-ex visszakerül a képbe…Vagy nemtom, na.
Mindesetre, eddig úgy érzem, hogy az utolsó éva negatívumait feledtetni kezdik azok a részek, amióta kitudódott a nagy igazság.Kíváncsian várom a finálét.

mgrn - 2014. 12. 04. 13:01

csak megjelent vic mackey, és eljátszotta a révészt :D

baggio - 2014. 12. 04. 13:32

Azért amit Gemma művelt, ahhoz képest bőven szépen befejezést kapott. Szerintem abszolút nem volt életszerű a “feleségemet brutálisan meggyilkoló, beteges hazudozó anyámat a kertben, rózsák közt hátulról lelövöm, majd otthagyom” szituáció, de szerencsére ilyet még nem kellett átélnem… :) csak érzésre nagyon hamiskásnak tűnt az egész, ahogy már az teljes utolsó évad.

Sunsetjoy - 2014. 12. 04. 20:07

Hogy is volt a Haláli fegyverben? Minden filmbe kell egy funkció nélküli férfisegg :D

Zolee - 2014. 12. 04. 22:01

vhogy engem ledöbbent, hogy egy anyagyilkosság, a nagyérdemű kommentelő társaság körében itt ennyire elfogadott és maximum a kivégzés módja körül van némi lemantálás ill. az időzítésével … wow
ennyieket áthat ez a szemet szemért típusú ószövetségi hozzáállás és ennek minden relációban – akár legbelsőbb családi kötelék – való gyakorlása??
Hol élünk emberek?

crabman - 2014. 12. 05. 00:30

Zolee: Egy sorozat karakteréről van szó, akit a közönség nagyrésze nagyjából 7 éve gyűlöl, minden egyes önérdekű cselekedte után jobban és jobban. Arról nem beszélve, hogy kevés olyan gusztustalan gyilkosságot láttam amit a nagyszerű anyuka követett el a menye ellen. túl gyors és fájdalommentes halála volt Gemmának :(

SASI - 2014. 12. 05. 03:29

Én Zolee hozzászólásával értek egyet, függetlenül attól hogy Gemma mekkora szart kavart, azért egy anyagyilkosság akkor is túl megy a határon, főleg hogy ettől még Jax felesége nem jön vissza a túlvilágról. Korrektebb lett volna ha Unser beviszi Gemmát…

Semper - 2014. 12. 05. 10:51

Zolee: a Walking deadben még élő kisgyereket lőnek fejbe annó ott sem nagyon borult ki senki ezen. De amúgy igazad van de alapvetően ez a sorozat nem kedves normális emberekről szól hanem pszihopatákról és érzelmileg nagyon sérült emberekről akik soha nem a társadalmilag elfogadott megoldásokat választják problémáik elintézésére. Eztnézzük 7éve szóval rezisztenssek lettünk már szerintem, főleg úgy, hogy Gemma halála 1 ėve érik.
Btw én is egy börtönnel és vagy egy öngyilkossággal jobban ki egyeztem volna mint ezzel.
Amúgy én múltkor gondolkodtam el: a Green Bastards egyik tagját elütik, korházba kerül de nem hal meg(ha jól emlékszem), erre amikor megtalálják Jaxék a felelőst fejbe lövik és utána még megölnek tucat embert akik nem biztos hogy bosszút álltak volna de a tervhez kellett egy szakajtó halott feka így mentek a levesbe. Na akkor egy kommentelő sem említette hogy wtf…

baggio - 2014. 12. 05. 10:53

Jax-szel ellentétben mi pontosan láttuk, hogy Gemma mit csinált Tarával (ott nem lett volna önmagában elég “az anyós megöli a menyét drámája”?), és hogy tetteinek hány emberre nézve voltak katasztrofális következményei. Nekem nem jött át, hogy épp a beteges hazudozó és brutális gyilkos anyuka kapjon egy ilyen lírai lezárást, apukától elbúcsúzással és rózsákkal, mert ebben a sorozatban nagyjából senki nem részesült benne, és erősen kétlem, hogy a SoA maradék tagjaival másképp lesz a helyzet.

baggio - 2014. 12. 05. 11:01

Semper pont ez a lényeg, hogy a SoA egy meglehetősen durva sorozat, ahol a “simán lelövik” talán a legjobb dolog, ami egy karakterrel történhet. Nem a nézők, hanem Sutter alakította így, és hogy ennyi brutalitást követően épp a fő antagonista búcsúzik szokatlan módon, szerintem érthető, ha hiányérzetet hagy egyesekben. A katarzis, ami miatt az utolsó évad eddigi részeit végigszenvedtem, nálam legalábbis elmaradt.

semper - 2014. 12. 05. 11:27

Nem tom anno a Shieldben nagyon zsír lezárást kapott a fő karakter, mert tényleg a legnagyobb büntetést kapta amit sem mi nézők és sem a karakter nem várt.(spoiler következik:röviden aki nem látta: nem halt meg és nem került börtönbe hanem élete hátra levő részben kb száműzték egy irodába és lényegtelen munkára továbbá végtelen unalomra ítélték)
A SOA esetében simán vártam volna egy hasonló húzást de nem volt kedvük gondolkodni a készítőknek így szimplán fejbe lőtték ennél a börtön és vagy elmegyógyintézet szerintem jobb lett volna és igazságosabb.

patrickburnsred - 2014. 12. 05. 11:53

Hát nem tudom, én erre azért se tekintek ún. “anyagyilkosságra”, mert ezek az emberek egész életükbe kb. olyan szabályok szerint nevelkedtek és olyan szoros családi kötelékek vannak ezekbe a klubokba, amiket láttuk 7 éven keresztül, hogy az árulóknak bűnhődniük kell és itt most Gemmára nem mint anyára/nagymamára kell gondolni, hanem egy árulóra, aki a család vezérét elárulta, becsapta, megvezette ami nem kevés életbe került, ráadásul őket is nem kevés veszteség érte és amikor a 7×11 végén Jax azon nevetett és sírt egyszerre, hogy nem tudja megtenni, mert az anyja, akkor se azért mondta, mert hogy ő anyagyilkos lesz, hanem mert az áruló ezuttal nem egy másik klub tagja, nem egy szövetséges, stb., hanem a saját anyja. Persze, az már más kérdés, hogy írói szempontból mi lett volna az igazán ütős, katarzisfaktort lebombázó húzás, de megtörtént ez, nyálasnak valóban az volt kicsit, mert sokkal rosszabb lett volna, ha Unser után rögtön Gemma is kapott volna egy golyót, kellett ez a kis elbúcsúzás, bár ahogy írtam, a kerti jelenet túl lett húzva, az itt az idő, ezek vagyunk mi, tedd meg, készen állok, stb. töltelék szarokkal. Na jöjjön a záró, remélem összehozzák a végére, hogy azért legalább úgy búcsúzzunk el, hogyha az egész évad nem is, de legalább az utolsó 3-4 rész visszahozta a régi SOA hangulatot.

deku82 - 2014. 12. 05. 17:19

A -3 főnek örülök + MC is poén volt.
Nero remélem, megússza a finálét.

ljdwcb - 2014. 12. 05. 18:16

én vártam volna hogy pár kamionos a parkolóban éjjel jól megerőszakolja, megveri, majd kúszva mászva vérben tocsogva találjanak rá, beviszik a börtönbe, ahol még pár rabtárs megszeretgetné, és amikor már teljesen összetört lelkileg és testileg, akkor öngyilkos lesz, de az első nem sikerül, szóval újra meg kell tennie. Na, nekem ez lett volna egy lázárás Gemma-nak.

urbai - 2014. 12. 05. 23:04

én meg Jax helyében egyesével vettem volna ki Gemma fogait harapófogóval, aztán az ujjait is levágtam volna egyesével.

és ha Gemma nem Sutter felesége lenne, akkor ezt meg is merte volna húzni.:DD

közeleg a vég, remélem az egész charmingos banda atombobmbát kap, elkapott a nevetés amikor a sons of anarchy-s főnökök vérkomoly képet vágva “ebből mayhem vote” lesz dumát nyomták, és akkor mi lesz?
lófasz nem lesz.

vén Unser csak nem úszta meg, azt hittem ő mkit túlél majd.

tökkelütött Chucky túl sok screen time-ot kapott a saját átlagához képest mostanában, lehet ő lesz az új president majd?:)

Juice is jobban járt volna ha korábbi évadban mikor felkötötte magát egy fára akkor ott “sikerrel jár”, hát kellett neki ez az utolsó 1-2 évad?

mondjuk bent a börtönben pont megkapta azt amit megérdemel Chibs, Tig, Hap meg a többi is.

Tiger27 - 2014. 12. 06. 18:35

“én vártam volna hogy pár kamionos a parkolóban éjjel jól megerőszakolja, megveri, majd kúszva mászva vérben tocsogva találjanak rá, beviszik a börtönbe, ahol még pár rabtárs megszeretgetné, és amikor már teljesen összetört lelkileg és testileg, akkor öngyilkos lesz, de az első nem sikerül, szóval újra meg kell tennie. Na, nekem ez lett volna egy lázárás Gemma-nak.”

“én meg Jax helyében egyesével vettem volna ki Gemma fogait harapófogóval, aztán az ujjait is levágtam volna egyesével. és ha Gemma nem Sutter felesége lenne, akkor ezt meg is merte volna húzni.”
+1! Teljesen egyetértek, nekem ez így nagyon enyhe büntetés volt…

szala - 2014. 12. 06. 19:43

Reméljük Jax-ből a végére nem lesz LumberJax :D (egy bizonyos sorozat fanjai értik :D)

rio - 2014. 12. 06. 20:56

@szala a kockás ing adott hozzá! :)

Thrasher - 2014. 12. 06. 23:35

“és ha Gemma nem Sutter felesége lenne, akkor ezt meg is merte volna húzni”

nagyon unalmas már ennek a szajkózása, amikor megerőszakoltatta a nácikkal, vagy a börtönőrök “kényszerítették” szexre, akkor nem volt a felesége?
ne legyünk már tlejesen fogalmatlanok.

pétör - 2014. 12. 07. 12:37

a gemmás leszámolást sokkal jobban illett volna megkomponálni, pl bevághattak volna egy jelenetet ahogy abel wendyt elismeri az édesanyjaként, hozzábujik etc és ezzel kontrasztba vágták volna ahogy jax üvölt meg zokog egyszerre az anyjával, vagy akár hozzá vágja a dolgokat nem tudom, ez így gagyi

a legnagyobb gagyiság azonban a Tara gyilkosság volt

annyira tul keményre akart sikerülni, hogy az egész sorozatot elb.szta, annyira túl sok és valószerütlen volt, hogy nem tudtak vele utána mit kezdeni egyszerüen, aránytalan, hiteltelen, fikció szerü volt, nem lehet utána már komolyan venni semmit

alapjaiban lett elkurva ez a sorozat, kár érte

Sawyer - 2014. 12. 07. 17:31

@szala, ezen mosolyogtam egy jót :D

3 főszereplő meghalt és mégis érdektelen az egész, nem lesz itt semmilyen jóvátétel a végére. inkább vicces volt az egész rész, mint drámai és komoly, a zenei aláfestés pedig nagyon hiányzik a sorozatból, az is adta régen a hangulatot, így viszont elég nyögvenyelős, nem beszélve az epizódok hosszúságáról. 80 perc… csináljanak ilyen hosszú részeket, ha van is ötlet hozzá. az elmúlt 3 évadot bőven beírhatták volna egybe.

Gemma halála nevetséges volt, Sutter próbálta nagyon emlékezetessé tenni, Jackie boy teszefoszázott, hogy anyuci addig ledadogjon egy nyálas monológot. Unser halála kicsit váratlan volt, de nézve, hogy korábban számtalan ilyen előfordult, nem ütött akkorát. a kedvencem az egészben az volt, mikor Juice Jackie Chanezett, talán az érte el azt a hatást, amit a készítők szántak a néző felé. az asztalnál meg nem kérdéses, hogy mi volt az ítélet szerintem. ideje, hogy vége legyen.

f4sk4l4p - 2014. 12. 07. 18:27

Mi volt ez a sántikálás Jax részéről.Az elején is volt utalás rá, illetve mégegyszer mutatták,hogy Jax sántikál.Nem rémlik, hogy megsérült volna.

patrickburnsred - 2014. 12. 07. 18:42

f4sk4l4p

egy rajongói elképzelés:

“So here goes: Jax is removed from the club as president. That’s an easy one. After all of his farewells to the other members, he then decides to go down to be with Wendy and Nero to be with his boys. Because of the “clue” from this weeks episode of him suddenly having a leg issue(early signs of an embolism possibly),the show will end with him on his bike heading to his boys….all will seemingly be well….the music will start and all of a sudden BOOM!….embolism city, as he drives and loses control of his bike and it spins head on into an incoming truck ,just like his dad apparently did(another clue from an earlier episode)from the opposite direction. The scene fades to black as the bike hits and the tears will start from all of us. I am sure there are some wee other plots/sub plots that will have to be fixed up but that’s my ending…my guess.”

páran azon vannak, hogy semmi betegség előjele, csak megjátsza és előkészíti a terepet egy esetleges JT 2.0 halálnak, és én 3x is újra néztem a végén a jelenetet, mert páran meg olyat írtak, hogy a végén előhúz egy plusz zoknit a cipőjéből, de én esküszöm nem láttam :DD

f4sk4l4p - 2014. 12. 07. 21:37

Vagy – emlékezzünk Clay ujjaira,majdnem az elnökségébe került,hogy alig tudott motorozni a keze miatt- annak előkészítése, hogy mivel nem tud motorozni a lába miatt, leváltják az elnöki posztról.
Egyre inkább hajlok egyébként arra, hogy Jax nomád lesz,ergo száműzik,és a családja nélkül fog élni,nagyon klisés lenne ha símán lepuffantanák és “the end”.

f4sk4l4p - 2014. 12. 07. 21:41

Bocs a dupláért, de embóliás láb… ne már :)

rvtul - 2014. 12. 07. 22:42

Látom sokan panaszkodtok a végén a nyálas beszélgetésre. Én sem vagyok teljesen elégedett Gemma halálának módjával, meg a körítéssel, elismerem, hogy cseppet nyálas lett. Sőt eleve nekem ez az anyagyilkosság is elfogadhatatlan volt, de az a mondat a végén nálam valamilyen szinten értelmet adott az egésznek:
“You have to do this.
It’s who we are, sweetheart.”
Tényleg belátom, hogy ezek az emberek egy teljesen más értékrend szerint élik az életüket, hibába vannak ugyanúgy érzéseik, mint másoknak, a szemet-szemért elv náluk előbbre való.

paul - 2014. 12. 08. 06:53

Az a baj ezzel a 7. évaddal, hogy többször láttuk Jax seggét(vagy Juice seggbe rakását) mint a színészi képességét!!

csepeti83 - 2014. 12. 08. 09:26

paul, nekem abból a jelenetből Wendy maradt meg inkább, az, hogy mennyire szexi volt… ezen kéne elgondolkodni :)

lostfanka - 2014. 12. 08. 09:39

Na tul vagyok en is a reszen.

SPOILER

Chiklis cameo jo volt, nem vartam volna:) En meg mindig nem ertem hogy Jaxnek miert csak ez az egy valasztasa volt hogy megoli Gemmat. Ertem en hogy unsernek halnia kellett mert bevitte volna Gemmat es ezzel kiderult volna hogy Jax tevedett es minden banda ellene fordult volna. Nekem nem volt bajom egyebkent a jelenettel, szerintem jol sikerult.

NEkem csak az volt eleg fura hogy Jax hazamegy miutan megolte az anyjat azert mert megolte a szerelmet, leveszi a cipojet es megrakja az ex nejet, totalisan hiheto lelkiallapot..:D

Latom mar sokan talalgatnak, akkor megteszem en is. Abban megegyezhetunk hogy Jax semmikepp nem fog happy endet kapni, azt meg kizarnam hogy a megszavazzak a halalat es igy hal meg. Szerintem ennel valami kiforgatotabbat fogunk kapni. Az en tippem az hogy Chalky mivel ugye szerelmes volt Gemmaba ezert megpiszkalja JAx motorjat ami ugye JT motorja volt es mikozben utazik a csaladjahoz meghal pont ott ahol JT meghalt. Gondolom nem veletlenul muatattak meg nekunk a helyet illetve nem veletlenul kaptunk ennyi Chulkys jelenetet sem.

norby - 2014. 12. 08. 11:43

Ha már tipp:

Jax balesetben meghal, mint JT. A temetésén még megnézi a gyerekeit a fák közül (mit JT, flashback bevágva) aztán elmotorozik kettesben a lelkiismeretével.

Sawyer - 2014. 12. 08. 18:27

Ha tippelnem kéne, akkor a lábfájdalom az elején szerintem is egy megjátszás lesz, hogy egy megrendezett balesetben “meghaljon”, majd csatlakozzon Walter White és Dexter cimboráihoz.

Greenleaves - 2014. 12. 08. 19:48

Nagyon beteges volt ez a kapcsolat anya és fia között. Ilyen anyósa sose legyen az embernek. Már alig vártam, hogy a srác leszakadjon az anyjáról, úgy látszik a végére sikerült felnőni.

Azt észrevette valaki, hogy Jax-nek bütykös a lába?

csillucimucuska - 2014. 12. 08. 22:12

Ne máááár…

mi a baj Jax fenekével? bezzeg arra senki nem panaszkodik hogy a porno biznisz körül mennyi pucérság volt…

senki nem irogatott, hogy: “már megint egy cici…”

rm - 2014. 12. 09. 21:44

Érdekes a sorozatban, ha megfigyeled, hogy igazából nem mutatnak melleket… vagy melltartóban, vagy így valahogy kitakarva vannak, teljesen felfedett mell kb. a 7 évad alatt nem volt, elég hamar feltűnt nekem, mivel ugye kábeles sorozat… viszont férfi fenekek, abból rengeteg volt.

SASI - 2014. 12. 10. 07:52

Korrekt finálé volt, bár nagyjából végig kiszámítható, pozitívum hogy többé-kevésbé sikerült mindent lezárni.

patrickburnsred - 2014. 12. 10. 09:00

“Doubt thou the stars are fire;
Doubt that the sun doth move;
Doubt truth to be a liar;
But never doubt I love.” – William Shakespeare

Viszlát Sons!

Mordekai - 2014. 12. 10. 10:31

És vége. Az a kép, ahogy Jax ül a motoron, mögötte meg a rendőrsereg, az kb. minden SOA-nézőnek ott volt a fejében évek óta. Kiszámítható volt, sztereotipikus, de így volt szép.

Én még el tudtam volna képzelni egy olyan befejezést, hogy miután Jax elvégzi a maradék melót (Baroski, Marks), feladja magát, azzal a kikötéssel, hogy Marilyn Mansonnal egy körzetbe tegyék. És akkor nincs a tagokon teher.

Valaki frissítse fel a memóriámat, mi is volt a beszélgetés a kamionsofőr és Gemma között, lehet hogy így utólag érdekes…

Ineteq - 2014. 12. 10. 12:37

Vége. Kerek lett a történet, nagyjából így képzeltem el a végét én is. Fura lesz SOA nélkül. A csövesnőre mik a megfejtések? Valami isteni hírnök lenne? Csak a kenyérből és borból gondolom, amit épp evett, aztán az utolsó képsornál is feltűnt.

Rob - 2014. 12. 10. 12:41

Örülök, hogy végre vége és nem tiporják tovább a sárba az egykor kedvenc sorozatomat… Ez a sorozatzáró röhejes volt szerintem. Jax mosolyogva bele nullakezez egy kamionba, amit Vic vezet?? Mintha csak valami paródiát néztem volna… Sutter bmeg mi volt ez?

El Presidenté - 2014. 12. 10. 14:43

Jó volt a vége.Nem volt meglepő, nem történt semmi váratlan, de korrekt volt, számomra minden szál lezárva.
Vége a kedvenc sorozatomnak. :(

semper - 2014. 12. 10. 15:04

-Puff vége az anno kedvenc sorozatomnak!
-Ez az utolsó évad nem tetszett!
-A lezárásban legalább meglépték amihez a Dexterben nem volt tökük a készítőknek és Jax találkozott Mayhem úrral.
-A klub szép lezárást kapott.
-Wendy és Nero és retardált Abelke is megfelelő befejezést kapott.
-Köszönöm a készítőknek a Hamlet idézetet.
-Innentől köpködni fogok:
-Mekkora fos volt már ez az autós üldözés istenem legalább egy roadblockot kiraktak volna aminél lelövik mint a kutyát. De ehelyett 40km/h-s sebességgel nyugodtan követik egy olyan országban ahol előbb lő a rendőr mint hogy kérdezne, és végéig nézzük ahogy neki hajt Mr. Mackynek(biztos volt ebbe valami elgondolás egy keretes szerkezet de nekem nem jött be)
-Tigget VP-nek nem feltétlenül fasza húzás de úgy sem tudjuk meg soha ennek a tettnek a következményeit.(Mert az nem hiszem el a készítőknek, hogy majd most 50 évesen jön meg az esze és válik azzá amivé egy jó és megbízhetó VPnek lennie kell)
-Barowsky(aki mindig azzal jaszkrizott, hogy ő mindig minden tud) halála gagyi volt, mert szerintem tudnia kellett volna, hogy Jaxék rájöttek a turpisságra és vagy rá fognak jönni miután Lin a sittre került, de nem is sejtette, hogy Jaxéknél csökkent az ázsiója.
-Tökömet egész évadban súlyos perceket kellett eltöltenem azzal, hogy ezt rabló pandúr románcot nézzem Phillipe és a Althea között erre a semmibe fut ki ez a szál.(Minek erőltették ezt ha végül szakítottak)
Szóval ez az évad 7/10(soha nem adtam egyetlen egy SOA évadra 8/10 alatti pontot sajna pont az utolsó lett szar.

patrickburnsred - 2014. 12. 10. 15:23

Csodálkozom, hogy még senki se emelte ki a végén lévő gagyi CGI-t, bár talán az első részben lévő tolószékest húzunk a földön rész méggagyibb volt, de ebbe ne menjünk bele.

A hajléktalan nő meg szerintem egyfajta szimbolizmusa a halálnak, ő lenne Mr(s). Mayhem?!

Amúgy szerintem remek keret lett, asszem az első évad is úgy kezdődött hogy Jax motoron, mosolyog.

Ez a zene meg istentelenül ütött, szerintem, és egy kicsit, sőt mit kicsit, nagyon durván hozzáadott a jelenethez, ami néha kicsit baj, mert nem biztos hogy ez a zene nélkül jó lett volna ez a jelenet vagy sem.

semper - 2014. 12. 10. 15:37

A negatív szavakat is sajnáltam arra CGI-ra:)

mgrn - 2014. 12. 10. 15:50

a lezáró zene a white buffalótól tényleg nagyon ütött (itt van amúgy https://www.youtube.com/watch?v=FltfjztIiAU), amúgy neki az összes zenéje a sorozat során remekül be volt ágyazva. vic mackey meg hát, eh :D

Zuzu - 2014. 12. 10. 16:23

és a nyolc holló mit jelképezett? talán a fontosabb, elhullott szereplök? Jax, Opie, Opie faterja, Gemma, Clay, Tara, Bobby és ki lehet még?

vitya - 2014. 12. 10. 16:40

Nem volt rossz a sorozatzáró, de számomra a sorozat annyira más irányba ment el én abszolút nem ilyen befejezést képzeltem el neki. Noha annak idején Tara halála sokkolt én mégse léptem volna azt meg. Utána ez a kinyírom az anyám mert az kinyírta a feleségem..Előfordul de mégis olyan nem életszerű volt.
A CGI meg most komolyan majdnem dupla akkora részt ki tudnak gazdálkodni nehogy már összesen 30 másodperc CG legyen ilyen Zs kategóriás. Ha nem tudják kigazdálkodni miért erőltetik. Más módot is találhattak volna.

baggio - 2014. 12. 10. 16:50

White Buffalo? Teljesen abban a hitben voltam, hogy ez Eddie Vedder… A 7. évad meg nálam a 10-ből kb. a 3 pont alját súrolja, sajnos Sutter túlságosan csak a záró képsorokra koncentrált, amit nyilvánvalóan mindenképp meg akart valósítani a hajléktalan nőtől a hollókig, míg közben minden más szétesett. Kár érte, de legalább könnyebb így a SoA-től (és anno a Dextertől) búcsúzni, mint a Gengszterkorzótól.

deku82 - 2014. 12. 10. 17:31

Jobb lett, mint a Dexteré. Bár ezzel nem mondtam semmit. :D

Happy - 2014. 12. 10. 18:06

gagyi gagyi Casper….. :D
Olyan szinten csalódott… áhh francokat.
Szerintem jó volt a befejezés, mert így _biztos_ hogy nem fog hiányozni a sorozat. Hogy az előttem szólónak igazat adjak, ha gengszterkorzó szintű befejezés lett volna, akkor a film vége után biztos órákig ültem volna a fekete monitort előtt csendben.
:D

berger - 2014. 12. 10. 18:45

Goodnight, sweet prince.

Ennél az autós üldözésnél szánalmasabbat elképzelni nem tudtam volna. Sejtetteük ugye, hogy ez lesz, de ilyen gagyin és csöpögősen megoldani, hát nehogy már. Még akkor is, ha a hollók és a motorozás tényleg adott egy fasza keretet.

Valamiért azt vártam, hogy valamelyikük köpni fog a rendőröknek (tavaly Rat, idén már Chibs forgott a fejemben), akit aztán még Jax halála előtt élve megnyúznak. Úgyse volt elég vér a fináléban, egy ilyet még elnéztem volna… :D

Annak örülök hogy Nero megúszta, pedig erre se számítottam. Marks halála picit elkapkodott volt, ráadásul bőven megjósolható. Az ír Király lelövése viszont óriási királyság volt!

Tudnám, mikor és melyik sorozat fogja nálam betölteni ezt az űrt… :(

Benny - 2014. 12. 10. 19:05

Nem lett jó az utolsó évad, olyan felesleges is volt, kb 2 részt hozzá kellett volna csapni az előzőhöz és úgy lezárni. Bár már az 5-6 évad is középszer volt, ez meg így gyenge.
Gond, hogy a normális szereplőket kiírták, szerintem az új arcok gyengék voltak, lehet hogy a való életben is valami ilyesmi környezetből jöttek, de színésznek csapnivalóak. Az életben maradt “régiek” meg mintha óriásit öregedtek volna, nem is nagyon akcióztak az utóbbi időben. Kivéve Juice, aki viszont köcsög lett.
Jax ahogy elnök lett, túl gyorsan ment a süllyesztőbe, elképesztően sok ostobaságot csinált, Clay 10-szer alkalmasabb volt, igaz egy genya volt, de az utóbbi évadokban Jax rosszabb lett nála, a klubbot pedig sokkal jobban vezette Hellboy. Egyébként kb. Perlman volt az egyetlen tisztességes színész a sorozatban.
Arról nem beszélve, hogy az alkotógárda valszeg a fél családot benyomta szép lassan amolyan állandó-mellékszereplőnek: Chucky , Lyla semmi funkciójuk nem volt már évadok óta, de szinte minden részben ott voltak egy statisztányi bevillanásra.
Egyébként a vége szerintem egyáltalán nem negatív kicsengésű lett: A klub “szemete” kipusztult, de maga a klub megmaradt, Jax gyerekei talán kaptak egy esélyt hogy ne bűnözők között nőjenek fel és legyenek maguk is azok ( mondjuk egy volt drogos banda tag, és egy volt drogos anya sem feltétlen jót jelent…), ráadásul az egész nyugati-oldali hatalmas károkat szenvedett el szervezett bűnözői szinten, mert kb minden bandának kinyírták pár prominens alakját.

Summa summarum: Bár a SoA rendkívül biztató volt az elején, de Shield jobban tartotta a színvonalat ( annak is kicsit sok volt már a vége nekem, de a lezárás jobban összejött). Azonban élvezhető volt így is, ezt az utolsó évadot leszámítva, örüljünk ennyinek is. :)

patrickburnsred - 2014. 12. 10. 19:43

Viszont én akárhogy is nézem, Sutter azt nyilatkozta, hogy nem lesz happy end, de én szerintem meg az lett. Elvégre a fő szálakat Jax elintézte, a klubot ráhagyta Chibsre és Tigre és ezzel sínre került a klub, a gyerekeit egy (igaz hogy ex bandatagról és drogosokról beszélünk de azóta nagyot fordult velük a világ) tisztességes nevelőpárosra, a Teller örökség meg gyakorlatilag Jax öngyilkosságával bevégződött és csak reménykedni tudunk, hogy a srácok normálisan nőnek fel, hisz nincs nagymama aki rájuk erőltesse ezt az egész klubbos szarságot, persze az más kérdés, hogy a gyűrű a rész végén mit jelentett ott Abel kezében, talán azt, hogy mindezek ellenére, hogy apja mint egy gyilkos lesz elmesélve neki, ő is végül beáll, vagy csak egy egyszerű emlék, amibe nem kell belelátni semmi többet.

Mellesleg nekem a sajátos beszélgetése tetszett a legjobb JT-hez. A “I know who you are now and what you did. I love you, dad” nagyon betalált.

Minden hibája ellenére nagyon fog hiányozni nekem ez a sorozat.

Rob - 2014. 12. 10. 20:33

Nem lett az happy end, mert két napra rá jött az IRA megtorlás és minden klubtag családostul ment a levesbe, csak az már nem fért bele a játékidőbe, mert kellett bele a hajléktalan csaj meg a kenyér…

Don'tfuckwithJaxTeller - 2014. 12. 10. 20:35

Hát… Ahogy korábban említettem, Sutter valahogy nagyon nem érezte már a végén, hogy mit kellene és mit nem. Sokan panaszkodtak, hogy a plusz 15-17 percek a semmire mennek el és csak egyetérteni tudok a többség véleményével, ez a végső “üldözés” csapnivaló volt. A CGI a legkevesebb, mert ez a színpadias üdvözlése a halálnak annyira hatásvadász volt… Legalább jól illett hozzá a Shakespeare-idézet.

Ott le kellett volna zárni, hogy Jax elmondja a magáét a JT-emlékhely előtt és elindul a rendőrrel a nyomában. De ez, hogy Chiklist még egyszer ellőtte… Az előző részben jópofa kikacsintás volt. De ez, hogy ennyire deus ex machinásan ő hozza el a végzetet, miután Gemmát elvitte a végzetéhez. Na ne már!

A másik meg, hogy mennyire olcsó szarházi húzás volt már Jax és Chibs párbeszédének “megspórolása” az “eközben odalent” módszerrel. A Gemma-Jax interakció is nélkülözött minden igazi drámaiságot és katarzist a házban, a kerti jelenet meg ugye a többség szerint csöpögős lett, de oké, ezt még meg lehet magyarázni. De a fináléban a két főhősnek adhattak volna egy utolsó, drámai csúcspontot, hogy miként fogadja Chibs a “brother” kérését. Erre pár perc alatt lement a dialógus fent, míg lent Tig elhajtotta a lányokat és fogadta az íreket, némi vizenyős szemek, “mi baja van Chibby-nek” és annyi.

Az is komikus volt kicsit, hogy mindenki azt kérdezte mi van Jax-szel – mindig valaki mástól. Senki nem volt annyira hülye, hogy bevegye: semmi. De annyi esze se volt senkinek, hogy nyíltan kérdőre vonja. Jut eszembe, Unsert senki le se szarta, Nero sem kérdezett rá a TM-nél, hogy mi lett vele. Vagy úgy gondolta, Jax-nek ez is belefér a veszteségek után?

A Pattersonnak tett vallomás után meg jött a mélypont: a “Jax, a hóhér” jelenetek olyanra sikerültek, mint egy rossz ámokfutó sorozatgyilkosos B-filmben. Jax motorról le, testet telepumpál, megy tovább. Jax motorról le, beillesztünk még egy hajléktalan nős jelenetet, plusz egy kis vagány köpeny alól kiemelkedik az igazságosztót, test telepumpál, megy tovább. Persze hangsúlyozni kellett, hogy Marks mennyire kemény, még felnézett egyszer, mielőtt kifeküdt, mert még a golyó sem fogja úgy, mint egy mezei korrupt zsarut. A mértéktartás sosem volt Sutter erőssége.

A Venus jelenetek meg egyértelműen a polgárpukkasztás miatt kerültek bele. Amikor a szerelmi montázzsal nyitottak nemrég, valamelyik szülői közösség felháborodva tiltakozott, hogy nyílt szexet mutattak a tévében. Mire Sutter replikázott, hogy nem a szexszel van baja a kedves keresztény szülőknek, hanem hogy homofóbok mind és nem tudják lenyelni a vélt homoszexuális jelenetet. Kíváncsi voltam, hogy ezek után kifut -e még valahova a Tig-Venus dolog, de azóta erre az utolsó pár másodpercre láttuk csak Walton Gogginst. Szóval az egész erre ment ki, hogy még egyszer középső ujjat lehessen mutatni a bigott szülőknek. Kösz, Kurt, hogy felnyitottad a szemünket, nem gondoltuk volna, hogy álszentség még jelen van az amerikai társadalomban! :D

És mindezekkel együtt korrekt volt a zárás, amire ki akart lyukadni Sutter, hogy az erőszak hova vezet, hogy rontja meg a kalapács a vezérét, hogy miért bukott el Jax és miért akarta így megváltani magát és menteni, ami még menthető. Csak ne lett volna ennyire túlspilázva a körítés.

Belenézek majd a Bastard Executioner-be,remélem, hogy a kezdeti SOA-tól indul majd a minőség és nem csak a hatásvadászat meg az explicit erőszak marad meg a mesternek, mert tud ő azért jót írni, ezt idén is láttuk. Csak sajnos jóval kevesebbszer, mint szerettük volna.

Ingorion - 2014. 12. 10. 20:57

Srácok, a diskuruzussal ajánlom, hogy várjatok kicsit, holnap érkezik az írás a sorozatzáróról, becsszó :)

bazs1 - 2014. 12. 10. 20:59

néhány ismerősöm van olyan szerencsés hogy még nem kezdte el az utolsó évadot, megfogom őket győzni, hogy ha jót akarnak maguknak maradjon is így.

Thrasher - 2014. 12. 10. 21:43

ezt a baltával faragott, kínos f*st, édesatyaúristen.

ÉRTJÜK BZMG, JÉZUS VOLT MINDKETTŐ, nagyon okos vagy. attól persze még, hogy minden fontos jelenetben feltűnik egy karaktered anélkül, hogy BÁRMIT is csinálna, a főhősöd még széttárt karokkal hal meg, attól még ez az analógia nem fog működni, de hát istenem.

soha nem volt ez egy kifinomult sorozat, de ez akkora egy buszma, hólapáttal az arcunkba vágott metaforákkal teli rész volt, hogy az már nem igaz.

Thrasher - 2014. 12. 10. 21:46

@Ineteq:
“A csövesnőre mik a megfejtések?”

Állítólag nyilatkozta korábban Sutter, hogy ja, az szerinte Jézus.
Hogy miért? Azt nem tudja senki, szerinte annyi elég, hogy ott titokzatoskodik néha az évadzárókban a csaj, aztán meg odahányja Sutter az arcunkba a bort meg a kenyeret, hogy nesztek, ugye mekkora író vagyok?

Bori - 2014. 12. 10. 22:22

Nem akarok sok szót fecsérelni erre, mert nem is éri meg. A 7. évad 10/3-nálam is, és nem érzem, hogy szigorú lennék.
A befejezés szánalmas. A legnagyobb baja szerintem az, hogy hiába mondja Jax magáról, hogy ő rossz ember, meg bűnöző,gyilkos, Sutter ezt nem így gondolja. Sutter szerint Jax egy hős, aki krisztusi módon feláldozza magát a klubjáért, a gyerekeiért. Jax és Gemma nem is jártak olyan rosszul. Mind a kettőnek kínok között kellett volna meghalnia, ehhez képest Gemma fájdalom mentesen halt meg, Jax meg megválaszthatta a halálának módját.
A baj az, hogy a 7. évad végére már annyi érzelem sem maradt bennem, hogy szidjam a sorozatot, mint a bokrot. Sutternek sikerült minden érzelmet kiölnie belőlem. Szép munka volt….

DICKtator - 2014. 12. 10. 22:42

Jax rendőri kísérettel (NEM ÜLDÖZÉS!) belemotorozott egy übergagyi CGI-be…

Sztori szempontjából nem volt rossz a lezárás, kár, hogy az elmúlt egy évad arra ment rá, hogy akár teljességgel érthetetlen lépések árán is, de sikerüljön ide kilyukadni. Így utólag teljesen úgy fest, hogy kitalálták az utolsó 10 percet, ami előtt aztán egy rémes évad kellett, hogy elrugdossák odáig a szereplőket.

A Shield-del nem nagyon lehet egy lapon említeni, de azért örültem Chicklisnek meg a többieknek, felidézték a régi szép Shield-es emlékeket :)

Halfer - 2014. 12. 10. 23:06

Pontosan a “CGI of the century” előtti pillanatban kellett volna abbahagyni a részt, tárt karokkal előre néz Jax és 5 másodperc feketeség…

Ineteq - 2014. 12. 10. 23:07

@Thrasher:

Köszi, rá tippeltem én is, de nem tudtam komolyan gondolni, hogy tényleg Jézust akarta beleírni:D Hát, így érdekes…

bazs1 - 2014. 12. 11. 00:48

All those in favor of Kurt Sutter meeting Mr. Mayhem..

bazs1 - 2014. 12. 11. 00:48

Aye!

Halfer - 2014. 12. 11. 00:58

Azért ha jobb a memóriám, akkor Jax “I got this” mondata nagyot ütött volna!

T.Tomi - 2014. 12. 11. 06:40

Jesus Christ Kurty.

sziki - 2014. 12. 11. 11:07

Engem érdekelne alapvetően ki-mit várt?
Szerintem Jax Teller feliratkozott a legnagyobb antihősök táborába Tony Soprano, Walter White, Vic Mackey, Dexter Morgan és társaik közé.
Vége a taktikázásnak, vége mindennek, vége ennek az életnek, van aki nem tud mást csinálni, de nézzétek meg, kb. egyik bandatagnak se volt senkije és semmije már, csak ez, Jaxnek meg igen és nem akarta, hogy a gyerekeivel is ugyanez történjen meg, mint ami vele. Többet és mást nem tehetett.

Mordekai - 2014. 12. 11. 11:18

@bazs1:

Aye!

AnarchoiD - 2014. 12. 11. 13:49

Jovolt , nagyon es az tortent amit vartam, leszamitva jax uccso 2 oleset ;) (roluk meg is feledkeztem)

Bobby -t sajnaltam csak egyedul

Kedvenc beszolasom amikor TIG aszondja Happy-nak, hogy azert szeret vele logni, mert olyankor o(TIG) a “normalis” ;)

Cherry - 2014. 12. 11. 14:05

Spoiler

Az milyen durva, hogy az eredeti bandából csak Chibs meg Tig maradt. Elég nagy volt a fluktuáció. A Grim Bastards-al amúgy mi történt, vagy ez így honnan jött, hogy TO-t átvették és kész?

winnie - 2014. 12. 11. 16:31