login |

New Girl: kezdett a 4. évad

2014. 09. 17. 15:20 - Írta: human

34 hozzászólás | kategória: kritika,

Winter is coming.

Borzasztóan rossz szájízzel búcsúztam tavasszal a sorozattól, mivel olyan mélyrepülést mutattak be, amit rossz volt nézni. Úgy ültem neki a premiernek, hogy 1-2 részt kap a New Girl, ha nem villantanak valamit, akkor lecsapok rá az őszre kiélezett kaszámmal. Úgy tűnik, egyelőre hagyhatom a sufniban a szerszámot.

Két napja futhattatok abba az idézetbe, amiben a készítő elismerte a hibákat, azt mondta, hogy “úgy tűnik, egyedülálló emberekről jobban tudok írni”. Ennek megfelelően a premier ugrott pár hónapot az időben, hogy a szakítás körüli drámát-kapcsolat gyászt hihetően tudják le a karakterek, és látszólag visszatérünk a bevált formulához.

Érdekes a helyzet amúgy, mert a közönség és talán a csatorna nyomására lett olyan az előző évad amilyen, és most hasonló okokból lép vissza kettőt a sorozat. Vajon bejön? Nálam valamennyire működött, de mégiscsak furcsa érzés tudni, hogy mennyire kevés önbizalommal ül le a készítő a sorozata elé.

Persze a visszalépéssel az az állandó kérdés is előkerülhet, hogy Zooey Deschanel mit is csinál ebben a New Girl-ben? Vajon csak azért nem vesznek vissza a szerepéből, mert ő elvileg a nagy név, a sztár az itt levő színészek közül? Persze kell Jessica, ellensúlyozni a fiúk marhaságait, de közel sem ekkora adagban, mint amit most is kaptunk.

Részemről 7/10 volt a 4. évados premier, helyenként a régi New Girlt idézte, azt, ami miatt beleszerettem a sorozatba anno, viszont mégis volt egy kicsi rossz érzés bennem, amiért lenulláztak pár dolgot. De persze ha nem megy, akkor nem kell erőltetni. Azért szomorú, hogy kábé a Friday Night Lights óta nem volt országos adón olyan sorozat, ahol a párkapcsolat működik, és nem csak a klisés huzavona a dinamika alapja. Itt megvolt rá a lehetőségük…

34 hozzászólás Ne habozz!

LaCRossE - 2014. 09. 17. 15:32

Egyetértek a pontszámmal, 7/10. Zooey most nekem sok volt, de a csávón, aki nem tudott választani, hatalmasat röhögtem.

Alex20 - 2014. 09. 17. 15:53

Én is tavasszal kaszáltam, végleg a sorozatot, így szerintem nem is ülök már neki a 4. évadnak :D De az írásodat elnézve, nem vesztettem semmit :)

human - 2014. 09. 17. 16:08

Alex: biztos jól olvastad? épp azt írom, hogy javult tavasz óta.

Alex20 - 2014. 09. 17. 17:35

Human: Jól olvastam én :D De a lényeget ragadtam meg.Hogy a régi sorozat nem tért vissza.Az első két évad tényleg nagyon jó volt a 3. meg szenvedés, de ezek után a 4. se lesz az igazi.Mondjuk én még tavasszal eldöntöttem a kaszát :D

paranoid android - 2014. 09. 17. 19:20

@Alex20
Egy rész után (sőt egy rész kritikájának olvasása után végképp) nem lehet ilyet kijelenteni, hogy “ezek után a 4. se lesz az igazi”. Ez a rész az új irány megalapozása volt, ebből még bármi kisülhet.

És szerintem rendben lesz. Nem hiszem, hogy az önbizalom hiánya okozta ezt a “visszalépést”. Nekem szimpatikus, hogy félrebeszélés nélkül bevallotta a nézőknek és önmagának, hogy nem feküdt az íróknak az az irány, amibe belevitték magukat tavaly. Ez inkább önismeret a készítő részéről. A Liz Meriwether interjú alapján az írógárda is küszködött a Nick-Jess történetekkel tavaly, ezért szálltak el Winston sztorijaival, mintegy kiengedve a kreatív gőzt. Ilyen esetben a veszteségek felvállalása és egyfajta újrakezdés okosabb, mintha ragaszkodnának ahhoz, hogy márpedig működőképessé tudják tenni azt, amit nem sikerült egy évad alatt. Szóval szerintem itt most nem a közönség és/vagy a csatorna nyomása a fő (ha egyáltalán) ok, hanem egy belső, kreatív indíttatás.

A rész utolsó jelenete az esküvői kártyák széttépésével remekül jelezte, hogy mi lesz az új irány. Már most fel-felvillant, milyen lehetőségeket tartogat az, ha semelyik karaktert nem korlátozza párkapcsolat. Nick és Winston teljesen elszabadulhat?! Én mindenképpen bizakodó vagyok.

Zizi - 2014. 09. 17. 20:14

Zooey azért kell bele, mert ő a “New Girl” :)

spamdog - 2014. 09. 17. 21:54

Szerintem ez az egy rész jobb volt mint az egész harmadik évad.

galocza - 2014. 09. 17. 22:00

a bones hugitól olyan csömört sikerült kapni, hogy nem csak kaszáltam évad közben (ami nagyon nem jellemző), de nem hiszem, hogy valamit el fogok tudni viselni, amiben szerepel.
kellene bele egy új új lány, s visszatérnék, a többiek jók.

Co2 - 2014. 09. 17. 23:09

Hát ez a rész sem volt vicces.
Első évadhoz képest szánalmas volt.
A coach teljesen felesleges karakter.
Akartuk nézni, de még mosolyt sem csalt az arcunkra ez a rész sem.
Sajnáljuk RIP new girl

Shannen - 2014. 09. 17. 23:25

Én is pozitívan éltem emg ezt az évadkezdést. A 3.évad végén olyan mértékben sikerült ellenszenvessé tenniük a sorozatot, hogy már komolyan a kaszán gondolkodtam.
De úgy tűnik szerencsére, hogy ezt most nem kell meglépnem.
Örülök az időugrásnak, azt sem bánom, hogy kicsit visszaléptünk, mert ez így működik. Tök jó, hogy képesek voltak elengedni a Nick-Jess szálat, nem erőltették tovább. Mert bármennyire is aranyosak együtt (wc-s jelenet!), nem tudtak az írók velük mit kezdeni. De így külön szerintem van esély, hogy visszatérjenek a szebb napok, még ha nem is kapjuk már meg soha az első évados hangulatot.

Nálam így a kezdés 8/10 és bizakodva várom a folytatást.

Castor - 2014. 09. 18. 10:33

Teljesen korrekt kezdés. Az előző évad után jó párszor belengettem én is a kaszát, de mivel asszonnyal együtt néztük, valamelyikünk mindig lendített a másikon, hogy tartsunk ki.
Tényleg bizakodásra ad okot.
Viszont Cece még mindig abszolút felesleges karakter.

Kissur - 2014. 09. 18. 10:37

Én a 3×12-nél kaszáltam el, amikor a sokadik részen se tudtam már nevetni. Akkor azt hiszem megnézem a 4×01-et, és ha bejön, átszenvedem magam a maradék részeken.
Egyébként komoly pénzösszeget tettem volna arra, hogy Nick és Jess szakít az évad végén. Nyertem volna.

khj - 2014. 09. 18. 15:10

szerintem is hozta az első két évad színvonalát, nagyon pozitívan csalódtam az évadnyitóban, csak maradjon legalább ilyen jó az évad!
lehet tudni, hogy hány részt rendeltek be fixen?

ayren - 2014. 09. 18. 21:04

Kétségtelenül jobb volt, mint a 3. évadbeli részek, de épp csak hozta az első két évad átlagát. Nyitánynak valami erősebbet kellett volna lerakni az asztalra, ez annyira azért nem győzött meg, csak arra volt elég, hogy adjak még 1-2 epizód esélyt neki.

ar - 2014. 09. 18. 21:11

Kaszaltam az elozo evad kozepenel valahol, de unalmamban megneztem a nyitanyt. Nekem tetszett. Lehet meger egy eselyt? … Jessica Biel is jo volt, 4some-os lanyok is csinosak, a tortenet is vicces. 20 percben nem is kell mas.

LaCRossE - 2014. 09. 24. 20:09

A 4×02 már sokkal jobban tetszett, nem kell ide tényleg a párkapcsolati erőlködés, csak az ilyen agymenés, mint ami most is volt. :D

bazs1 - 2014. 09. 26. 16:58

“Never show weakness”
Schmidt is back :D

Lin - 2014. 10. 04. 18:24

Én nagyon kedvelem ezt a sorozatot és alapjáraton Zooeyt is de mintha belefásult volna a szerepbe.
Nekem nem jön át az alakítása az új évadba,a többiek viszont változatlanul szuperek :-)

kisrono - 2014. 10. 13. 15:38

Konkrétan sírtam, a szülinapos jeleneten főleg, pedig én aztán nem vagyok picsogós, de hogy szakítottak, ráadásul ilyen piti kis dolgon, másnaposan, mert miért nem rakta össze a játékot, (mert miért kellett volna??? az nem a kiskölök dolga??) de hát ugye az utolsó csepp a pohárban. Engem letaglózott, hogy szakítottak, komolyan gondolkodom, h nézzem e tovább!Hatalmas sokk volt.

…a srác tök sokat fejlődött, és sokkal több kompromisszumot dobott bele a kapcsolatba mint a lány.
Egyébként szerintem az elején mikor beköltözött Jess, szerintem NIck nem ilyen céltalan karakternek tűnt, akinek se pénze, se célja stb. Azt hittem ő ott az aki a racionális stb. Tévedtem, de jól hozza a figurát.

Nem tudom, ha nézni fogom, folyyton csak azt fogom várni mikor jönnek össze újra…egy sorozat se okozott ilyen dilemmát, de tényleg!
… nem vagyok normális :D XD

Cheza - 2014. 10. 29. 16:40

kisrono egyetértek, a szülinapos rész tényleg nagyon klassz lett.
Jess és Nick szakítása valóban béna volt. Tulajdonképpen azt várom hogy mikor jönnek már rá végre hogy mégsem tudnak egymás nélkül élni. Egy ilyen kapcsolat amit ilyen szépen felépítettek nekik nem érdemli meg hogy hopssz másnaposan széthulljon. Ráadásul továbbra is egy szobával arrébb élni…/ Ha már ők külön vannak Cece és Schmidt ennyi kerülgetés után összejöhetne végre.

El Diablo - 2014. 11. 10. 18:00

Ez a legutóbbi meth-es rész 10/10 volt! Hangosan röhögtem, pedig ennél a sorozatnál a néha előkerülő félmosoly volt eddig a max.

ayren - 2014. 11. 10. 20:48

Egyetértek, végre merek hinni abban, hogy stabilan visszatértek a süllyesztőből. Külön öröm, hogy Nick Miller varázsa ismét a régi fényben tündököl.:)

Carpeks - 2014. 11. 12. 00:56

Ez tényleg valami hihetetlenül vicces volt! Rég röhögtem ennyit a New Girl-ön.

Natale - 2014. 11. 12. 21:59

Egyetértek az előttem szólókkal, kiválóak eddig a részek, hangosan nevetősek, ami csak az első évadra volt jellemző. A kedvenc komédiám és benne a TV legviccesebb karaktere, Nick visszatért!

Anthonz - 2014. 11. 13. 11:14

Nagyon jó, nem is tudom miért húzzák le egyesek. Persze vannak gyengébb részek, de összességében annyira aranyos, és szerethető humorral jönnek, hogy nálam egyértelműen kötelező kategória.
Mondjuk elég szomorú vagyok, hogy elvették a régi főcímet, adják vissza azonnal!!

secret - 2014. 11. 13. 22:56

én úgy érzem kijelenthetjük, hogy visszatért az első évadban látott frissesség, és sikerült visszazökkenni a full általánosból a mókásba.

paranoid android - 2014. 11. 14. 18:07

Szerintem is visszatért a “régi New Girl”. Bár nem gondolom hogy valaha is teljesen eltűnt volna, inkább kicsit eltévedt.
Az utóbbi részek baromi viccesek voltak, és ez a mostani epizód végleg meggyőzött, hogy az írók újra a legmagasabb fokon csinálják a dolgukat.
A “valaki melegnek tetteti magát” plot olyan durván klisés és olyan sokszor láttuk unalmasan és bután felhasználni, hogy így még látványosabb volt, hogy itt milyen okosan bántak vele. Ahogy Nick nem volt hajlandó sztereotíp szerepet eljátszani, majd Nick és Schmidt végső jelenete, ami ráerősített a hazugságra… És Schmidt a gyásza során nemcsak az öt szakaszt járta meg, hanem végiglátogatta az összes többi karakter történetszálát, összekapcsolva azokat. Ügyes és átgondolt írás.
Arról nem is beszélve, hogy az utóbbi idők legjobb sitcom karaktere, Nick Miller, újra elkezdte ontani magából a legidiótább poénokat, amire nagy szüksége van az emberiségnek. És a másik kedvencem, Winston, is nagyobb teret kap idén.

ayren - 2014. 11. 15. 12:49

Meg kell mondjam, tavaly baromira hiányzott nekem a New Girl. Úgy, hogy közben néztem. A harmadik évad csak valami New Girlnek álcázott izé volt, a testrablók támadása, még az az egy-két jobb rész is alig ütötte meg az első két évad átlagát. Szóval most fellélegeztem.:)
Nick Miller pedig az első olyan sorozatkarakternek találtam, aki az idiótaságába valahogyan csipetnyi szexiséget is tudott vegyíteni. Ez nekem mindenképp egyfajta új és eredeti ízt hozott a szitkomok világába, mert idióta karaktereken maximum mulatok, de férfiként vonzónak még egyet se tartottam.

sherlock20 - 2014. 11. 16. 16:57

Na, az előző két rész fergetegesen jó volt, annyira hiányzott ez már! Aki kaszálta, és az első évados stílus hiányzik, mindenképp nézze meg a legutóbbi részeket, lazán 9/10-esek.

Schmidt beszéde a cicikhez. Fergeteges volt :DD

VanillaSky - 2014. 11. 16. 21:31

Azt kell, hogy mondjam visszatértek a helyes útra. A Jess-Nick páros külön, de mégis együtt működik igazán. Másrészről nem igazán vagyok oda az altesti poénokért, de Schmidt kebelmentő akciója és Nick melegsége frenetikus volt. Rég nevettem ennyit 20 percen.

ayren - 2014. 11. 29. 20:39

A “kanbuli” aranyos volt.:) Meg a takarós slusszpoén a végén.

kri - 2015. 03. 05. 00:25

Hátha nézi valaki: volt egy video, amiben a 2. évad 16. epizód jeleneteit alakították úgy át,mintha énekelnének.Nem emlékszem a címére, és nem találom.

raylot - 2015. 03. 07. 22:23

kri:
New Girl Auto Tune

goodjohnwin - 2015. 04. 05. 11:01

Schmidt’s mom to Jess: “I need less from you”
Ez az idézet a 4.19-es epizódból összefoglalja a sorozattal kapcsolatos érzéseimet. Gyakorlatilag mindent szeretek benne, kivéve a Jess köré írt kínos és/vagy érzelmes jeleneteket. Nagyon ritkán fordul elő, hogy átugrok részeket, de mostanában mindig így nézem a NG-t. Már várom, hogy a csaj a terhessége miatt hiányozzon pár epizód erejéig…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz