login |

You’re The Worst: vége az 1. évadnak

2014. 09. 19. 21:42 - Írta: human

30 hozzászólás | kategória: kritika,

Egyszerűen nem tudom, mit műveltek ezzel a sorozattal. Az idei év egyik legerősebb kezdésével bírt, így mondjuk érthető, hogy esett utána a minőség. A probléma csak az, hogy mindez nem lefelé, hanem szanaszét történt. Egyszerűen szétesett a Worst.

A sorozat alapja ugye annyi, hogy van két borzasztó ember, akikkel senki sem bírja ki párkapcsolatban, ezért inkább egymásra találnak. Mindez valami zseniálisan megírva, lásd a már említett pilotot.

Aztán jött a feketeleves, ami abban nyilvánult meg, miképp a New Girlnél, úgy itt sem remekeltek az írók a párkapcsolatok viccessé tételében. Főleg, hogy ennyire nem szerethető emberekről van szó, így természetesen rengeteg buktatóba belefutottak az évad során. Volt amit viccesen vettek, de amikor a legidegesítőbb félreértésből drámai csúcspontot próbáltak kovácsolni, az kicsit fájt. Ködösebben nem tudok fogalmazni.

Szerencsére az évad végére még így is magára talált a sorozat, és született pár olyan jelenet, amin szakadni lehetett. Végre nem random dobálták az ötleteket egymás után, hanem normálisabb történetre fűzték őket, így hihetőbb volt a karakterek minden mondata, amitől azok újra viccesekké váltak.

Még a feelgood is visszaköszönt néha, de ebben hatalmas szerepe volt a mellékszereplőknek. Nagyon szépen bontották ki őket is, kellően feldobva azokat a pillanatokat, amikor a főszereplők épp túl idegesítőnek bizonyultak. A legszebb jelenetük, amikor arról beszélgetnek, hogy nem akarnak mellékszereplők lenni más életében.

Ha egy szóval kéne összefoglalnom az évadot, akkor csakis a hullámzó lehetne az. Néhol zseniális, ahogy a tipikus párkapcsolatos romantikus valamiket kifigurázza, olykor meg mintha ötlettelenül leültek volna, hogy “na azért csak írjunk valamit erre a hétre is”. Egy 7/10 részemről az első szezon, és most kezdődhet a várakozás a berendelésre.

30 hozzászólás Ne habozz!

Esti Kornélia - 2014. 09. 19. 21:53

Én a hatodik részt után már éreztem, hogy kasza lesz nálam, pedig az elején nagyon bizakodtam. Sajnálom azért. A New Girl sem az igazi már…

wannabe - 2014. 09. 19. 21:53

jaj azt a mellékszereplős beszélgetést én is imádtam:) Who are those people…? They sound ugly. :D
Tényleg kicsit gyengült a sorozat, de én mondjuk megkedveltem a szereplőket, a cím ellenére egész szerethetők a maguk módján… sőt igazából ilyen címmel sokkal sokkal rosszabbak lehetnének, vhogy nem durvulnak annyira mint várná az ember… inkább aranyosak, de az is valami :)

Herczi - 2014. 09. 19. 22:11

Basszus nem is tudtam, hogy ez volt az utolsó rész. Remélem berendelik a 2. évadot, mert számomra üde színfolt volt a nyáron, sőt nem csak nyáron, de az utóbbi pár évben.

Clifford Alvarez - 2014. 09. 19. 22:18

nem értek egyet, nekem az évad eleje volt az ami nem fogott meg, de szó szerint mindegyik új rész jobban tetszett az előzőnél, és most nagyon szeretném a folytatást

winnie - 2014. 09. 19. 22:21

Clifford Alvarez: akkor egyetértesz, mert valóban változott a megközelítés (ez objektív megállapítás), csak neked a második felében látott jött be jobban – ezt nyilván mindenki másképp látja, ez a szubjektív:)

Shannen - 2014. 09. 19. 22:25

Én annyira nem éreztem hullámzónak a szezont. Oké, hogy a pilot nagyon jó volt, és nyilván nehéz utána egy évadon keresztül folyamatosan fenntartani azt a szintet, de a 2. és a 10. rész között nem éreztem különbséget abban, hogy mennyire volt jól megírva, vagy mennyire tetszett.

Nagyon megszerettem mindegyik szereplőt, bizakodok a folytatásban, van még a karakterekben és a sztoriban is potenciál, sajnálnám ha csak ennyi jutott volna nekik.

galocza - 2014. 09. 19. 22:25

volt hullámhegy és -völgy, de a legjobb:
edgar.

fm! - 2014. 09. 19. 22:39

Másfél rész után adtam fel, számomra egy ordas nagy kérdőjel a sorozat… :)

kuktin - 2014. 09. 19. 22:47

a kritikával nem vitatkoznék mert hasonló a véleményem nékem is. engem a főcím idegesít itt de nagyon. Ilyen kaliberű sorozatnak ilyen limonádé f.. felvezetést adni …….

crashland - 2014. 09. 19. 22:53

nekem bejott az egesz evad. 8.5/10

nehol kicsit gyengebb resz talan 1-2 valoban volt azert.

jky - 2014. 09. 19. 23:08

Bírom az ilyen témákat, de ezt a vége előtt pár résszel elkaszáltam. Semmi extrát nem nyújtott, és már a mellékszereplők is érdekesebbek voltak, mint a 2 főszereplő. Voltak jó pillanatok, de az kevés volt ahhoz, hogy nézős legyen. Married ugyancsak kasza lett, ezzel pedig az FX hozott nálam egy “2-ből 0-át”. :)

Fric - 2014. 09. 19. 23:17

az eleje nagyon tetszett, aztán szétesett, jött a kérdőjel, hogy most mi van?? szóval… már nem lesz több poén?? :D még mindig nem tudom, hogy tudták-e az írók mit akarnak, de, a karakterek miatt, így is tetszett :) meg igazából, kezdett egy kicsit komolyabb lenni, és ott is volt egy-két tanulságos rész…számomra :) aztán a végére újra tudtam röhögni
abban amúgy van valami, hogy amikor normális sztorit írtak köréjük, máris viccesebbek lettek a mondatok
meg mintha Jimmy kevésbé lenne vicces, mint az elején, de így is bírom :)

paranoid android - 2014. 09. 20. 00:35

Volt egy remek iránya az évadnak, és a karakterek is változtak, vagy pontosabban megpróbáltak fejlődni valamilyen általuk helyesnek vélt irányba. Ezt az érzelmi felnőtté válás keresését különösen élveztem. Ezért tetszett nagyon a finálé végén, – miközben a szakítás osztott képernyője visszaköszönt – ahogy megidézték a Diploma előtt klasszikus pillanatát, hogy mindketten rádöbbennek, hogy mire is vállalkoztak.
Szóval a sorozatnak ez a része szerintem egyenletesen és ügyesen lett kivitelezve az évad során. Többet nyújtva, mint amire eredetileg számítottam, vagyis hogy nem szimplán egy atipikus párkapcsolati komédiáról van szó, vagy arról, hogy a hagyományos romkomok kifigurázására épülne a sorozat, hanem sokkal eredetibb és személyesebb a karaktereket mozgató motiváció. És ez a kényszerű, kelletlen felnőtté válás, mint alap konfliktus, nem zárja ki a mellékkaraktereket sem, akik így tényleg nem csak egyszerű sidekickek.
Humor szempontjából viszont szerintem is nevezhető hullámzónak az évad, de különösebben nekem azzal sem volt gondom, egyik epizód sem lógott ki erőteljesen (talán a 9. részt leszámítva, az nekem valahogy nem működött).

Fric - 2014. 09. 20. 02:58

Paranoid android: Szerintem pontosan írtad. Azt nem tudom, hogy a néhol erőltetettebb, kicsit gyengének ható jelenetek, ahol nem működött a kettejük között “kémia”, azok ennek az eszközei voltak, vagy írói bénázás. :) Utólag ilyen is-is-nek érzem. Talán csak mert hirtelen volt a váltás (a feelgood után).

human - 2014. 09. 20. 03:38

paranoid: ha nem is egyértelmű kifigurázása, de bőven lesavazták a tipikus párkapcsolatos komokat a sorozatbeli “normális” párok vonalán, miközben a főszereplők is pont az elfogadott normák nyomása miatt szenvednek olyan sokat, azon kívül, hogy amúgy sem “normálisak”, avagy a bejáratott romkom klisék sok helyen kiforgatásra kerülnek a Worst alatt. Ezek mellett kicsit erőltetett volt a felnövés sztori, kivéve a finálé ráébredéseit.

Lajosék a másodikról - 2014. 09. 20. 08:30

Jó volt a PTSD, tetszett a Usual Suspects-kikacsintás, de egyszerűen nem elég jó. Nincs benne annyi plusz, mint a drámáknál a kábel-országos viszonylatban, pedig láthatóan baromira igyekeztek (szerintem egy kicsit túlzottan is, de ez mellékszál).

khj - 2014. 09. 20. 10:14

nekem valahol a 2. rész végén, 3. résztől tetszett csak meg a sorozat, kicsit döcögve indult, tényleg azt éreztem, mintha a készítők nem tudnák, hogym it akarnak, van néhány jó poénjuk, amit “muszáj” beleírni, aztán majd lesz valahogy…
a 3. résztől viszont tényleg nagyon megimádtam, kell a második évad!
és szerintem a főcím nagyon is passzol, elég, ha a dalszövegét megnézzük…

kaito - 2014. 09. 20. 11:40

trash juice!

justy - 2014. 09. 20. 13:13

Rossz volt. :)

paranoid android - 2014. 09. 20. 14:35

@human
A romkom klisék kiforgatása természetesen részét képezi a sorozatnak, de nekem számított a felnövés aspektus, mert ezzel Edgar és Lindsay is, sőt Becca és Vernon szintén a tematika részévé váltak, vagyis innen nézve összeszedettebb képet ad a sorozat, mintha csak a párkapcsolat részét vennénk figyelembe.
Szerintem az “elfogadott normák nyomása” miatti szenvedés is remekül passzol ehhez, hisz nem azok követésétől lesz egy párkapcsolat működőképes, ahogy Becca és Vernon házassága is mutatja, de azok elutasítása sem jelent automatikus boldogságot. Könnyedén szólhatott volna a You’re the Worst arról, hogy a két diszfunkcionális főszereplő együtt működőképes, és a társadalmi nyomás ez ellenség, de mivel mindketten túlságosan gyerekesek és destruktívak, ennél kell valami több egy párkapcsolat fenntartásához.

csokipuncs - 2014. 09. 20. 14:42

Én imádtam végig a 9. rész nekem is gyenge volt. De összességében szurkolok hogy legyen folytatás!

payskin - 2014. 09. 20. 15:53

Nyári “limonádénak” elment. A végén jót röhögtem ahogy az utolsó “goooood” után szépen beúsztatták az I’m gonna leave you anyway-t. Jól ki volt találva. Akkor sincs baj, ha nem folytatják, ha meg igen, jövő nyáron is limonádézunk. ;)

monana - 2014. 09. 20. 21:20

jó cikk
Szimpatikus ez az új vendégblogger

nfsu17 - 2014. 09. 21. 09:53

Az első rész, aztán a 2. is, talán még a 3. is nagyon jó volt, onnantól kezdve viszont nem mindig éreztem azt, hogy azonnal kell a köv. rész.
Azok a poénok eltűntek, ami miatt beleszerettem, átment romkomba, ami nekem nemgyerebe, szóval ha nem lesz köv. évad, hát nem.

A Married is így indult, viszont ott hamarabb elértem arra a szintre, hogy elég, ennyi volt, ne többet. Az sokkal jobban lezuhant minőségileg, a poénok teljesen eltűntek a végére.

Llew - 2014. 09. 21. 10:52

Tetszett. Jópofa volt, és nem zavart, hogy a kezdethez képest belevitték ebbe a párkapcsolatos vonalba. Viszont a mellékszereplők tényleg kellenek, mikor a főszereplők kezdenek fárasztóak lenni. Kár, hogy össze hozták/hozzák őket.

Orsi - 2014. 09. 21. 11:58

Az első 3 rész még nagyon tetszett , vártam is a következő részeket. Azonban a közepétől kezdve már csak akkor néztem meg az epizódokat ha tényleg nem volt más teendőm . A finálé jó volt , de ha nem lennének szimpatikusak a mellékszereplők , már rég kaszáltam volna a sorozatot. Így , hogy pont nyáron van és kb. szeptember végéig tart jó is mert akkor nagyon nincs időm mást nézni. Most viszont folytatódnak a sorozataim , így jobb is , hogy véget ért.

Voriss - 2014. 09. 22. 23:06

hullámzó dew így is jobb és viccesebb mint a párkapcsolatos romkomok jelentős része az utóbbi nagyon sok évben

majsz - 2014. 09. 24. 17:05

Oké közepére beesett végére sok dráma, de akkor az egyik legjobb idei kom. Remélek egy 2- évadot ahol az első részek eredetiségét hozzák legalább az évad felében, akkor már megéri nézni.

Tiger27 - 2014. 09. 25. 15:31

csatlakozom az előttem szólókhoz! nagyon kellemes komédia volt! várom a folytatást!

zolij - 2014. 10. 01. 02:14

berendelték a 2. évadot 13 résszel.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz