login |

Pilot: Gotham

2014. 09. 23. 20:22 - Írta: human

342 hozzászólás | kategória: 2014/15, kritika, pilot-mustra,

– You new guy, huh? How you like Gotham so far?
– Well enough.

Érzésre a Gotham nagyobb hype-ot kapott, mint az Agents of Shield, de az alapozás mögötti tartalomról csak ma tudhattunk meg bővebbet.

A Gotham alapja szerintem már a címből is sejthető, főleg ha az ember az utóbbi évek mozgóképtermésére tekint: előzmény. A város mélyre süllyedését fogják bemutatni nekünk a már ismert karakterek korai évein keresztül. Itt rögtön felmerül a kérdés, mivel tudjuk ki hova jut, hogy érdekessé lehet-e ezt tenni? Vagyis ez így eléggé ködös, mivel természetesen lehet, így pontosítva akkor: a Gotham készítői miképp boldogultak a feladattal?

A főszereplő James Gordon lett, aki a katonaság után zöldfülű nyomozóként kezd a rendőrségen. A társa egy bizonyos Harvey Bullock (a képregényesek jól ismerhetik), a laboros részen valami Rébusz dolgozik, az utcákon egy macskákat etető lány zsebtolvajkodik, a hagyományosnak tűnő maffia figurái között pedig valami Pingvin nevezetű élvezi az erőszakot és kavarja a trutymót.

Egyszóval már kezdéskor sokan itt vannak, és elvileg róluk szól a sorozat. De mi mással kezdenék a sztorit, mint egy bizonyos Wayne család rosszul sikerült kirablásával, ami után egy árva marad, akinek Gordon megígéri, hogy elkapja a szülei gyilkosát. A fiú inasát is egy ismertebb arc alakítja, így bizony a Bruce Wayne-ről is lesz itt szó bőven.

Az az igazság, hogy a Gothamből még bármi lehet, de már most is igyekeztek úgy kanyarítani a szálakat, hogy minden összefügg mindennel. Szóval ha Gordon nyomozni is fog hetiben, bőven lesz itt nagyobb szál, hiszen a pilotban épp kitörőben van egy bandaháború a város gengszterei között.

Kicsit nehéz a színészeket objektívan értékelni, hiszen ki tudna felnőni az eddigi filmekben látott alakításokhoz. Ezen túl kell lépni, nyilván, így emiatt nem fogom leírni a pilotot. Szerintem mindenki korrekt volt, hogy politikailag korrekt módon fogalmazzak.

Az írók ennyi karakter mellett viszonylag nehéz helyzetben voltak, ennek megfelelően pont nem túl izgalmas a pilot, de közel sem Scorpion-féle logikátlan mélyrepülést kapunk. Ami valamennyire meglepett, hogy milyen szép a képi világ. Persze darkos, de volt pár szép jelenet és egy icipicit visszaköszöntött valami olyan hangulat, hogy ez mégsem egy New Yorkban játszódik.

Amúgy néha baromi rossz lehet színésznek lenni. Persze más szakmára is elsüthető ez, de a zseniális Terriers és még pár keményebb dráma (SoA, Vikings) utána másodhegedűsnek lenni Ben McKenzie (The OC, Southland) mögött elég rossz érzés lehet. Nyilván pénz, meg baromi jó ha az embernek van munkája, de azért a végleges pilot megnézése után lehet, hogy letört Donal Logue.

A pontszám majdnem lemaradt: 6/10. Olyan erősebb közepest jelent, mindenképp kap még pár esélyt. “Listen to me for once, Jim, forget about it” It’s Chinatown??

342 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2014. 09. 23. 20:29

nem túl emlékezetes, látszik, hogy nem pilot alapján rendelték be. de van benne potenciál egy jó gengsztersorozatra. 5,5/10

pingvin nagyon jó volt.

winnie - 2014. 09. 23. 20:39

“Itt rögtön felmerül a kérdés, mivel tudjuk ki hova jut, hogy érdekessé lehet-e ezt tenni?”

nekem egyébként mindig is ez a legérdekesebb megközelítés, nem egy nagy kedvenc filmem kezdődik a befejezéssel, hogy aztán megmutassa az oda vezető utat.

lehet, hogy azért, mert az ember óhatatlanul is tévhitekbe ringatja magát és ilyenkor lehet lecsapni rá a történet nem várt alakításával.

Shyllard - 2014. 09. 23. 20:39

Szerintem pilotnak nagyon jó volt, Pingvinre kb most először tudom azt mondani, hogy fasza ellenségnek néz ki ami plusz :D ja meg nekem nagyon noir-os hangulat volt az egész, persze tényleg csak a folytatásban fog meglátszani milyen is lesz ez igaziból.

Lemoni - 2014. 09. 23. 20:43

Picit túlzsúfolt és túlpörgetett volt nekem a pilot, remélem, a továbbiakban ennél alaposabbak lesznek. A színészek így első látásra jók, talán csak a cicacsaj tűnik gyengébbnek, bár a pontos megítéléshez még nem szerepelt eleget. Pingvin viszont tényleg nagyon jó. Ami nem tetszett, néha a dialógusok csak úgy odadobáltak voltak, érezni lehetett, hogy nagyon cool szövegeket akartak mondatni az adott karakterrel, de úgy kilógott az egészből. Nem kiemelkedő a nyitány, de van benne lehetőség, 6/10.

Cyrax - 2014. 09. 23. 20:48

Szerintem a színészi játék kifejezetten gázos volt helyenként, különösen a két afroamerikai csaj esetében. Mostanában elég negatív vagyok a pilotokkal kapcsolatban, de itt még azt is éreztem, hogy az írás minősége és a 8 órás idősáv kifejezetten a nagyon fiatalokat célozza meg. Az előzménykoncepció miatt persze semmi izgalom nem volt, még a köv. 2 részt azért megnézem, merre tart a dolog. A képi világ kifejezetten tetszett viszont, az tényleg rengeteget dob rajta (mondjuk egy SHIELD-del szemben).

everest456 - 2014. 09. 23. 20:52

Nekem nagyon Life on Mars (BBC) utánérzésem van, nem nehéz észrevenni a Sam Tyler/ Gene Hunt párhuzamot , ami nem baj. Nem rossz, bár ha nem lesz végig átívelés, akkor nem hiszem hogy maradok. Nagyjából képbe kerültek a dolgok, nagy valószínűséggel Joker is megvan, kérdés láttuk-e már, vagy csak később tűnik fel a szereplő.

DarkEagle - 2014. 09. 23. 20:53

Nekem sima 8-as a Pilot. És nem fanboyság miatt hanem mert kellemesen csalódtam. Én nem voltam rózsaszín ködbe ájulva hogy na most itt repkedni fog Batman és nem is hasonlítgattam semmihez. Színészek tényleg hozták amit kell sőt. Bruce-t alakító kis srác is nagyon jól csinálta amit kell a végén ki is rázott kicsit a hideg. Az már elég Sötét Lovagos volt. Szerintem! Cicust pedig már most nagyon csípem pedig meg sem szólalt kb. :D Mondjuk mindig is ő volt a kedvence a Batman univerzumából szóval… Itt kicsit olyan őrangyalnak tűnt a szememben. Annyira figyelte Bruce-t. Bár lehet én értettem félre. McKenzie pedig kellemes csalódás volt. Pingvin telitalálat. Ahogy Rébusz is. Macskalányról ne is beszéljünk. :D Logue-t pedig említeni sem kell. És kétlem hogy bármilyen keserű szájíze lenne hogy nem ő a főhős. :D

Egyébként csak én vagyok az egyetlen aki-nek feltűnt a pilotban Joker egyik “kutyája”? 1. kép csak hogy mindenki értse.

winnie - 2014. 09. 23. 20:54

tuti, hogy tele volt utalásokkal, amiket a nem képregényesek annyira nem vettek.

Iceman - 2014. 09. 23. 20:55

A város tetszett de amúgy hát nem tudom…A dialógusok erőltetettek voltak, egy két kameraállás szerintem borzalom volt(pl Gordon üldözése). Azt meg meg tudja mondani valaki hogy mikor is játszódik ez a sorozat? Én 80-as évekre gondoltam amit alátámasztana 1-2 kocsi de pl sokszor a nem is olyan távoli háttérben mostani hybrid Toyotak mászkáltak. A telefon meg tipikus 90-es évek vége kagyló telefon úgyhogy én nagyon elvesztem:D Összegezve 10/6. Túl sokat várnak ettől és nem tudja majd megugrani szerintem.

Mardred - 2014. 09. 23. 21:01

Nagyon remélem, hogy az részenkénti nyomozást a Hannibalhoz hasonlóan oldják meg, mert egyébként elég rosszul jöhet ki a dolog, nekem már így is túl kapkodós lett a sorozat.

Shanus - 2014. 09. 23. 21:04

Nekem egyedül ALfred karakterével volt a gond. Valahogy nem volt az igazi. A képregényekben , a filmekben is a bölcs, tiszteletet parancsoló még is jámbor volt. Itt kb kimért, rezzenéstelen tekintet, kemény parancsolgatás , valamint a színészt se találták el. Számomra ő volt a katasztrófa. Abszolút kedvenc pedig Harvey. Tetszik , hogyő a romlottság és az erkölcs között himbálózik folyamatosan. Kicsit uncsi Gordon stílusa a tipikus katona, jófiú szerep már-már olyan idegesítő.

mm - 2014. 09. 23. 21:05

az ivy meg gondolom a poison ivy lehetett, a sok növény meg a halott fater elárul mindnet :)

energy - 2014. 09. 23. 21:18

Az első részbe belezsúfolták az összes főgonoszt:( (promok alapján) Remélem nem a Wayne gyilkosság lesz az átívelő szál, mint Red John vagy Kicsoda A? (Pretty Little Liars). A macskanős jelenetek nagyon bénák voltak.

laci311 - 2014. 09. 23. 21:20

Iceman: szerintem afféle meghatározhatatlan kevert korban játszódik direkt a hangulat végett

Dark Energy - 2014. 09. 23. 21:34

Gotham, mint város tetszett. A noir-hangulatért külön pacsi.
Nem estem hanyatt a pilottól, mert ennyi Batman film, képregény, játék után nagyon nehéz olyat összehozni, ami stimmeljen is, de mégis újat mutasson, és ne legyen lerágott csont sem. Nehéz, na.

winnie - 2014. 09. 23. 21:35

“Nekem egyedül ALfred karakterével volt a gond. Valahogy nem volt az igazi. A képregényekben , a filmekben is a bölcs, tiszteletet parancsoló még is jámbor volt”

de az majd 20 év múlva lesz. most még egy marcona egykori tengerészgyalogos, aki “nemrég” lett csak inas. ez volt a karakterleírás – ehhez sean pertwee elég jó választás szeirntem.

winnie - 2014. 09. 23. 21:36

“Az első részbe belezsúfolták az összes főgonoszt:( ”

hogyhogy? a 10 legikonikusabb batman gonoszból 8 itt sem volt. de az 1. évadban több rosszfiú is állandó szereplő lesz, mellettük jó pár batman gonosz csak epizódszereplőként fog feltűnni.

majsz - 2014. 09. 23. 21:41

az üldözős mozgó kamerás felvétel szerintem is szörnyű.. amúgy a 0. részben nyilatkozták, hogy nem helyezték el konkrét időben a sorozatot, a 70es évek NYC-ra akarnak hasonlítani, amikor “erőteljesebb” volt a bűnözés, gondlom így fordulnak elő benne retro autók, írógépek, de ugyanakkor számítógépek, mobil telefonok is, ha csúcstechnika nincs is benne, engem spec nem zavar ha a 70-90es éveket vegyítik.
Ebben a részben nekem Doman alakítása jobban tetszett mint Logue-jé, érdekes ez a kontraszt, hogy Falcone hajlik a rend felé, Bullock meg a simli felé, el van találva. Ezzel is hangsúlyozzák tipikus batman univerzumos semmi nem feket-fehér dolgot, Gordont is ezzel állítják szembe, vélhetően még egy párszor :). A kis Bruce sztem teljesen jó, a szöveg nélküli macska lány kissé röhejes, Smith nét meg nem tudom komolyan venni.. Pingvin igen jó, Alfréd kissé ellenszenves lett, de ez glom változik. 6nál szerintem kicsit jobb, egyenlőre várós, pár rész után jöhet megint a kritika :).

Poghy - 2014. 09. 23. 21:41

DarkEagle: Amikor megláttam a macskalányt a Wayne birtokon, nekem a klasszikus Dopeman-sláger jutott eszembe (“Lopni”). :D

Komolyra fordítva a szót nekem tetszett a pilot, jobb, mint amit vártam. Az érdekes az, hogy a Gotham és az Arrow-Flash páros is DC-universe, de mégis más univerzumban játszódnak, és megkockáztatom, hogy más közönségnek is szólnak. Míg a CW-sorozatai inkább a mainstream képregény-világot képviseli, addig a Gotham egy alternatív eredettörténet. A tömegek által ismert batman-világba sokminden nem illik bele, pl. bizonyos szereplők életkora, meg nyilván sok más eltérés is lesz.

El tudom képzelni, hogy sok embert zavartak olyan dolgok, mint hogy Thomas Wayne-nek nem volt bajsza, vagy hogy Bruce szüleit a köztemetőbe földelték el, ugyanakkor megvoltak az apró utalások is, mint hogy Ivy folyton a növények körül lebzselt, Nygma rébuszokban beszélt, vagy hogy pingvint először esernyővel a kezében láthattuk.

A karakterek közül szerintem Bullock, Pingvin és Falcone akiket ki lehet emelni, de alapvetően rendbe volt mindenki, egyedül Alfred volt kifejezetten unszimpatikus. Meggyőzött a pilot, remélem jóféle átívelést kapunk az évad során, úgyhogy egyelőre biztos maradok.

Ja és a komédiás 99%, hogy csak red herring volt, tuti hogy nem ő lesz Az.

Ghost - 2014. 09. 23. 21:46

A pilot végülis egész jó volt, de igazán a folytatásra vagyok kiváncsi, még mindig nem igazán tudom hogy képzelik ezt egy egész sorozaton át. Gordon és Harvey meglepően jól működik, bármennyire is durván klisés az alapfelállásuk. Néhány karaktert eddig elégé feleslegesnek találtam, mintha direktbe nyomnánk az arcunkba, hogy ki kicsoda a Batman-univerzumban, de közben meg totál kihagyható lett volna. De sorozatról beszélünk, később biztos ezeknek is lesz több szerepük.
Én sokakkal ellentétben pont nem éreztem hangulatosnak a várost, nem egy szürke unalmas terep, de a stílusa inkább erőltetett, mintsem eredeti.

Ami viszont nekem egyelőre egyáltalán nem tetszik: Bruce és Alfred. Letették az alapjukat, eljástzották a kötelező jeleneteket és innentől nagyon örülnék, ha maximum egy félévadzáróban látnám viszont őket. Alfred-ot meg sem ismerem, szerintem teljesen ellentmond a képregény karakternek: mintha a gonosz nagybácsi szerepét játszaná, aki el akarja tenni az ifjú trónörököst lábalól, hogy övé legyen a hatalom. Bruce számomra fájdalmas volt, egyáltalán nem működtek ezek az ikonikus jelenetek. Ez szerintem pont egy olyan korszaka, amit jótékony homály alatt kéne hagyni, ezek az utalások a későbbi énjére nagyon erőltetettek.

Összességében tetszett, de inkább Gordon miatt, ami meglepett, mert egyébként nem vagyok oda a karakteréért. Remélem a későbbiekben tényleg rajta lesz a hangsúly és Gotham-hez való viszonyán, mintsem folyamatosan a jövőre vonatkozó utalásokat nyomják le a torkunkon.

Iceman - 2014. 09. 23. 22:19

Egyébként valahol mintha olvastam volna hogy a DC sorozatoknak akár a későbbiekben közük is lehet egymáshoz egy esetleges Flashpoint történetszálon keresztül és erre a Flash pilotban már volt utalás. Bár szerintem felesleges lenne ezzel össze kötni, lehet az csak a jövendőbeli Supergirl és egyéb sorozatokra vonatkozott.

Coimbra - 2014. 09. 23. 22:25

Idézetnek inkább a

– Meg fogjuk találni a gyilkost.
– Te még új srác vagy, ugye?-t

írtam volna. :)

Amúgy jó. Elviekben nem vagyok nagy képregényfan, a szuperhősök közül az emberi Batman-Ironman-Green Arrow triót szeretem, hogy ők csak szimplán képzettek, nem ilyen szupervalamik, amúgy képregényt nem nagyon olvastam. Megáll ez képregényezés nélkül is, sima NY-i krimi lehet. Nézős. A csajok nagyon jók.

Coimbra - 2014. 09. 23. 22:30

“A város mélyre süllyedését fogják bemutatni”, dehogy fogják. Már mélyen van a város, hiszen Bruce szüleit sem véletlenül ölték meg, pont mondta a rendőr, hogy 10000 gyanúsított is lehet. Tehát már mélyen van a város, fel van osztva a maffia által, “megkent zsaruk szemet hunynak, nincs razzia”, szóval nem derül ki, mikor és kik által jutott mélyre. Ahhoz még egy előzményévad kéne. :)

Paladin - 2014. 09. 23. 22:37

Az elején voltak fenntartásaim (az unalomig ismert nyitó bűntény, stb), de tetszett, ahogy kanyarították a karaktereket, a sztorit.

jky - 2014. 09. 23. 22:52

A látvány tényleg rendben volt, örülök, hogy kicsit darkos, noiros, 70-es évek stílusát csempészték bele. De rettentő rosszul volt ez így megírva. Zsúfolt, egy csomó leendő gonoszt behoztak azonnal, erőltettek jelenetek, dialógusok, főleg a feka nőknél, OMG, azok valami borzalmasan gázosak voltak. Mint ahogy a 2 nyomozó elfogása is a végén, biztos nagyon izgulni kellett volna, hogy vajon meghalnak-e… Alfred is mellélövés, nagyon nem jött be.

Igazából a zsúfoltsággal volt a legnagyobb baj, erőltetett lett ezzel. Ráérősebb tempó jobb lett volna, jobb írással és rendezéssel. Egy jó közepes, sokkal ütősebb is lehetett volna, ha már a képi világot és a fényképezést egész jól eltalálták. Talán majd javul.

Quantumleap - 2014. 09. 24. 08:42

Nekem bejövös volt. Csak amit furcsállok: az eddigi sztorikban Catwoman nem Bruce-szal hasonló korú volt?
Vajon az Arkham elmegyógyintézet mikor kerül képbe?

Benjy - 2014. 09. 24. 09:05

Pontosan az jutott a pilot megnézése után az eszembe, mint amikor befejeztem a S.H.I.E.L.D. első évadját. Jó, jó, de semmi olyat nem mutatott fel ami most, 2014-ben eredetivé tenné. Sőt, itt még halálba idegesítettek a folyton előrángatott klisék is. Már Gordon és Bullock első jelenete az őrsön felhúzott, de az utolsó pillanatban érkező megmentő lövés is nagyon elcsépelt volt. A zsúfoltság is kissé zavaró volt, habár az mindenképp plusz pont, hogy nem erőltetetten passzíroztak bele mindenkit. A képi világot viszont nagyon eltalálták, és a színészek is viszonylag rendben voltak. Az egyetlen aki kilógott nálam az Logue volt, folyton azt éreztem hogy túljátssza a karakterét (Gordon párjáról inkább nem is beszélek, mert…). Szóval elég közepes lett a végeredmény, és én ennyi alapján nem rendeltem volna be sorozatnak. De látom benne a potenciált, hogy valami igazán jó süljön ki a végére.

winnie - 2014. 09. 24. 09:20

” az eddigi sztorikban Catwoman nem Bruce-szal hasonló korú volt?”

egykorúak itt is. mármint nem említik, csak annyit tudunk, hogy bruce 12, de mivel a színészek között 2 év van, ezért belefér.

jky - 2014. 09. 24. 09:24

@Benjy

“A zsúfoltság is kissé zavaró volt, habár az mindenképp plusz pont, hogy nem erőltetetten passzíroztak bele mindenkit.”

Ha ez nem volt erőltetett, akkor inkább el sem képzelem, milyen lett volna, ha erőltetetten zsúfolnak bele mindenkit. :D

winnie - 2014. 09. 24. 09:29

én sem zsúfoltnak, sem erőltetettnek nem éreztem.

azért nem volt zsúfolt, mert nem kaptunk sok nagy formátumú figurát, csak fish mooney-t meg a kopaszt, most hirtelen nem jut eszembe a neve. az, hogy pár ismert nevű figura (ivy, riddler, catwoman) feltűnt egy villanásra, az semmi zsúfoltságot nem eredményezett. egyedül pingvin kapott kiemelést, gondolom ő lesz a szezon fő figurája.

a többiekről tudunk, hogy jelen vannak, ennyi. elhelyezték őket a térképen. megtehették volna, hogy nem most mutatják, hol dolgozik nygma, de ez nem osztott, nem szorzott. az nem hiszem, hogy erőltetett, hogy ha ivy pont a fickó gyereke, akkor látjuk őt. az lenne a fura, ha nem látnánk:)

Yooha - 2014. 09. 24. 09:44

Az nekem is eszembe jutott, hogy az Ismert Arcok pl. nem hallhatnak meg. De mi van, ha mittudomén a Pingvin helyét és becenevét átveszi az, aki megöli? (Csak egy példa volt, ő pl. tök jó karakter eddig, nem írják ki!)
De az, hogy egy Filmtörténeti Pillanatot láthatok ismét, új színészekkel, az tök baró. Eddig jó, és várom a folytatást!

Yooha - 2014. 09. 24. 09:46

Ja még azt olvastam, hogy minden részben lesz valaki, aki Joker lehet, de még nem az (vagy nem látjuk, nem tudjuk biztosan). Na őt mindig keresni fogom (most a viccmesélő volt).

nadivereb - 2014. 09. 24. 09:51

@winnie: Én nem azért éreztem zsúfoltnak, mert olyan rettentő sok karaktert raktak volna bele, hanem mert szinte minden egyes mellékkarakter “valaki” volt. Egy idő után éreztem, hogy ha még valaki szöveges szerepet kap, az is valami jelentősebb képregényszereplő lesz – és lám, ott állt egy Ivy nevű kislány egy baszomnagy szobanövény mellett.
Egy kicsit jobban “szétszórhatták” volna az ismert karaktereket, mert engem egyszerűen idegesít az, hogy mindenki fontos. Legyenek már lényegtelen mellékszereplők is már.

jky - 2014. 09. 24. 09:58

Hát szerintem elég izzadságszagú, ahogy ennyi mindenkit meg akartak mutatni, ráadásul úgy, hogy még egy gyök2-es IQ-val rendelkező és megértse, hogy ki lesz a Riddler, ki lesz a Ivy, aki egyébként eredetileg Isley, de most direkt átírták a nevét, hogy tök egyértelmű legyen mindenkinek. :D

Arról nem is beszélve, hogy az olyan ikonikus jelenetet, mint a Wayne szülők megölése, hogy lehetett ilyen egyszerűen és bénán megcsinálni, azt nem tudom. Nekem teljesen az volt az érzésem, hogy, “na, akkor az elején gyorsan kinyírjuk őket, úgyis mindenki ismeri a történetet, gyorsan lezavarjuk, kész.” Lehetett volna drámaibb, jobban rendezett, jobban eljátszott, vagy ha már “remake” (vagy alternatív sztori), akkor valamivel feldobhatták volna egy kicsit. Ehelyett lett egy belőle egy “kötelező kör”.

winnie - 2014. 09. 24. 10:33

“Az nekem is eszembe jutott, hogy az Ismert Arcok pl. nem hallhatnak meg.”

jaja. ezt írtam talán korábban én is – mint ahogy azt is, hogy ezért jók az olyan sztorik, ahol azt hisszük, hogy ismerjük a folytatását vagy a végét. akkor lehet a legnagyobbat koppanni, ha az ember azt hiszi tud valamit és BEMM, kiderül, hogy nem is. ez akkora ziccer, amit nem szabad kihasználatlanul hagyni:)

a képregényekben főleg igaz, hogy egy hősnek, vagy gonosznak lehet több civil alteregója.

winnie - 2014. 09. 24. 10:42

nadivereb: nem értek egyet. nem azért, mert vitatkozni akarok, de

“szinte minden egyes mellékkarakter “valaki” volt. ”

fish mooney nem valaki. az emberei nem valakik. mario pepper sem valaki, ha jól látom. vagyis mondhatni a rosszfiúk a pilotban “senkik” voltak pingvinen kívül. de az egyébként az alapokkal járna, hogy aki gonosz, az ismert.

mint ahogy az is, hogy mivel rengeteg gotham alapú krimiképregény is van, ezért a rendőrök is mind ismertek – ez tény és való, ebben igazad van: gordon, harvey bullock, sarah essen, renee montoya – lehetnének valakik ismeretlenek is, biztos lesz olyan is, de ha lehet ismert név, akkor legyen az. épp ezért adott az alapkeret. viszont a többség ezeket a neveket nem is ismeri.

ugyanez a helyzet barabara keennel és falconeval, ők természetes, hogy ismert karakterek.

winnie - 2014. 09. 24. 10:54

jky: akkor ebben nem fogunk egyetérteni. az ennyi mindenki az 3 mellékalak volt, ha jól értem. ha őket nem mutatják be, akkor egyetlen pingvin lett volna csak a “nevesek” közül. és a háromból kettő meg sem szólalt, a harmadik kapott egy jelenetet.

plusz az izzadságszag nem ez, hanem a folytonos célozgatás. az, hogy mutattak egy növényt ivyvel, az egy összekacsintás a nézővel, egy “miért ne?”-ötlet, amit megtesznek, ha megtehetik. riddler esetében sem dörgölték a képünkbe, ednek szólították, csak a végén jött elő a vezetékneve (amit eleve nem sok mugli ismer).

de ha nygma ott dolgozik, akkor minek rejtegetni? miért jobb, ha a második részben jön elő (vagy amikor kell) és az elsőben más segít gordonéknak? vagy, ha ivy annak a lánya, akit harvey bullock megölt, akkor ne 10 rész múlva rántsák őt elő a cilinderből random, mintha akkor találták volna ki? ha selina kyle látta a wayne-gyilkosságot, akkor nyilván megmutatják, nem pedig az 1×07-ben derül ki, hogy “jó, ő egyébként ott volt, de nem árultuk el”.

nem kell egyetérteni, de szerintem érted, hogy mire gondolok, hogy miért nincs ezekkel semmi gondom.

nadivereb - 2014. 09. 24. 10:54

winnie: Fish Mooney-ban és az embereiben igazad van, de ettől még engem kicsit idegesített, hogy nincs olyan szál, jelenet, amiben ne lett volna ismert szereplő. Nekem ez sok volt. Pingvin nagyon tetszett, jó a karakterfelépítése is, de pl. Riddler nekem nagyon felesleges volt az epizódban, meg a megjelenései többségében Selina is (még úgy is, hogy a következő rész a címe alapján róla fog szólni) – és én Falcone megjelenését is korainak érzem. Szerintem bőven elég lett volna, ha bevezetik a Bruce-Alfred párost (akik szerintem kifejezetten jól működnek együtt), a zsarukat és a közöttük (valamint a köztük és a szervezett bűnözés között)levő dinamikát, Pingvint és a végére Ivyt, mint frissen elárvult lányt. A többiek szerintem tőlük vették el az időt, ezért valahogy egyik karakter megalapozását se érzem “kereknek”. De persze nyilván maradok, sokkal rosszabbnak kellene lennie ahhoz, hogy kaszáljam. :)

Andro - 2014. 09. 24. 11:26

Nem volt annyira rossz, de annyira azért jó sem, mint ahogy hypolják. A következő epizódot még megnézem, aztán, ha nem tetszik, kaszálom, de egy esélyt adok még neki.

human - 2014. 09. 24. 11:27

nadivereb: de ha tök más a nevük és nem gothamnak hívják a sorozatot akkor is ennyi embert kellett volna bemutatni egy átívelősebb hangulató gengszteres sorozathoz, itt tényleg csak az a probléma, hogy túl sok mindent tudunk előre.

human - 2014. 09. 24. 11:27

Andro: már a 6/10 is hypenak számít?

jky - 2014. 09. 24. 11:39

winnie

“plusz az izzadságszag nem ez, hanem a folytonos célozgatás”

Hát de pont célozgattak, sőt. Ivy-növénnyel és a megváltoztatott nevével, Selina a cicákkal és szemüveggel (aki amúgy most tök felesleges volt, második részben elvileg úgyis ő lesz), Pingvin az esernyővel, Joker-stand up és stb. Ezek számomra nem kikacsintások, mert ezek túl “direkt” dolgok voltak (“itt vannak ám, ők azok ám!”).

Miért kellett a cicáskodni már rögtön, nem lehetett volna még egy egyszerű kislány Selina, és mondjuk a második (dedikált?) részben elkezdeni bemutatni, felvezetni, hogy mivé válik később? A kis “Isley” nem lett volna elég, azonnal kellett, hogy Ivy legyen a neve, meg mutogassák a növényeket is?

Ezek nélkül is értettük volna, és számomra sokkal “vonzóbb” is lett volna egy lassabb építkezés. Így egy tipikus “gyorsan bele mindenkit, hogy minél szélesebb kör találjon valami érdekeset” érzés volt.

Ott az egész évad, sőt, elvileg sok évadosra tervezik, ezért nem érzem, hogy miért kell rohanni és belekapkodni mindenkibe azonnal. Ráadásul 48 percben.

winnie - 2014. 09. 24. 11:40

jky: a célzás, ha lejön, direktté válik. olyan nincs, hogy valamit kicsit veszel észre vagy nagyon. észreveszed. ha valaki gesztus tesz, ha látsz egy rövid snittet, az csak kacsintás, hiába egyértelmű neked. ha nem lenne egyértelmű, akkor nem tudnád, hogy egyáltalán volt kacsintás. ez 22-es csapdája. te is említesz olyat, fent is van említve olyan, amiről azt sem tudom, hogy mi volt, ergó nem lehetett direkt.

a selina-macska persze nem célzás, hanem “karakterizálás”. adott egy ügyes tornászcsaj, aki imádja a macskákat, ez tiszta sor. és azért, mert az a koncepció, hogy ő eleve ilyen. és ha eleve ilyen, akkor ilyen. akkor nem lehet más. de a saját sorozatodban másképp csináltad volna meg. de ez heller sorozata, aminek ismeri a világát és a karaktereit, amiket te nem, szóval ebben a sorozatban nem tudod másképp megcsinálni, mert ott nem olyan a karakter, mint a te fiktív sorozatodban.

ivy-nál plusz egy snitt volt, engem is meglepett, aláírom, de 1 mp nem nagy dolog. (a név, amit emlegetsz, számomra tök ismeretlen, szóval azt használni nem hiszem, hogy érdemes.)

“Így egy tipikus “gyorsan bele mindenkit, hogy minél szélesebb kör találjon valami érdekeset” érzés volt.”

erre írtam, hogy 3 (HÁROM) mellékalak az nem “mindenki”. a több százból 3. az eggyel kevesebb vagy a kettővel kevesebb lett volna optimális? bármelyik is, eggyel vagy kettővel több még nem hiszem, hogy a ló túloldala.

igen, ott az egész évad és jönni fognak még sokan. ha 20 évig megy és minden részbe belekerül valaki, talán akkor sem fogynak el a karakterek.

_Peter - 2014. 09. 24. 11:41

A Bates Motelben se zavart a retro ruha és öreg Merci aztán a másik pillanatban már interneteznek és iphone-oznak. Itt is vannak 70-es éves szögletes autói és mobiltelefonok.

Szintén nem zavart, hogy több leendő Batman ellenfelet gyorsan megmutattak. Inkább mint részenként egyesével. Annyira nem olvastam képregényt, így nem minden kikacsintás tűnt fel.

A castingnál ami tetszett a filmes színészekhez mennyire hasonló fiatalokat húztak elő. Macskalány lehetne Michelle Pfeiffer lánya akár, McKenzie-Oldman is hasonlít kicsit stb. A fekete gengszter nő borzalmas alakítás. Gordon feleségének karaktere remélem elmélyül és nemcsak “milyen napod volt Jim” mondatokat írnak neki.

Alfred nekem pont kifejezetten tetszett. Mert az ember várná az “óhajt egy teát Wayne úrfi” Alfredot, erre jön ez a katonás fickó hogy “Bruce takarodj le a tetőről de rögvest!” :D Tök jó! Nolan filmben mintha mondták is volna, hogy katona volt. Kicsit olyan érzés volt, mint amikor a jól fésült, jópofa Pierce Brosnan féle James Bond után Daniel Craig először ül egy bárpultnál és jön a szokásos martini kérdés rázva vagy keverve, a néző várja a szokásos sort, erre ő marcona fejjel: “Úgy nézek ki mint akit érdekel?” Bumm már megvettek. Szóval itt is jó, hogy egy másmilyen Alfredot látunk.

Pár részt mindenképpen maradok, aztán meglátjuk.

Jako - 2014. 09. 24. 12:05

Nekem hiányzott a: “mondd kölyök, táncoltál valaha az ördöggel sápadt holdfénynél?” duma:)

jky - 2014. 09. 24. 13:12

winnie

A kikacsintás mondjuk egy Joker kártya az asztalon, amit éppen csak mutatnak egy pillanatra. Nem az, hogy arcukba tolják, éppen csak ki nem volt kimázolva még az arca. Vagy éppen annyi, hogy a kicsi Selina megsimogat egy cicát. Ennyi bőven elegendő kikacsintásnak. A szemüveges, cicaruhás, épületen ugrálós-mászkálós kislány azonnal, rögtön az első pillanatban és első részben végig, az nem egy kikacsintás, hanem folyamatos “szuszakolás”.

Én nem mondtam, hogy Heller nem ismeri a világát, nyilván az Ő sorozata, én csak azt kifogásolom, ahogy elkezdte és bedobált azonnal mindenkit. A “mindeki” alatt azt értem (értjük páran), akiket már a promókban is ellőttek (és akik a legismertebbek, legelcsépeltebbek, ezért nem is szorulnak rá annyira a sok utalgatásra): Selina, Ivy, Pigvin, Nigma, Bruce, Alfred, Gordon, Barbara, Bullock, Falcone, Joker, Fish (aki ráadásul idegesítően béna és direkt ehhez a sorozathoz írták), meg egyéb kisebb-nagyobb mellékszereplők. Oké, hogy nem mindenki egyenlő súlyban és arányban volt, de sok értelme nem volt bedobálni egyszerre őket. Tudom, hogy van még 200 másik villain a DC univerzumban, de ez nem jelenti azt, hogy mindenkit be is kell hozni és ezért gyorsan pörgetni kell majd a villaineket ötösével, hogy mindenki szerepelhessen. A kevesebb több lett volna. De nyilván nem kell egyetérteni, ez is csak egy vélemény a sok közül.

sherlock20 - 2014. 09. 24. 14:07

Na, eddig azt hozta amire számítottam, jó volt a kezdés. Megérte várni rá.

7/10 részemről, aztán remélem felpörgetik majd a motort.
Ez a része már nem rémlik, hány részes lesz a szezon? Még a klasszikus 13+9-es vagy már a Foxos egész évben legyen kontentes ~16?

soldierdsgn - 2014. 09. 24. 15:51

Bármikor meghalhat bármelyik szereplő, főleg egy képregénynél, ahol az univerzumok száma végtelen, jó tudom ez inkább a Marvelre jellemző, de itt is bármikor lehetséges lenne…

Fallenangel - 2014. 09. 24. 16:09

Na, akkor… mivel ti ismeritek a teljes történetet, képregényeket ahogy elnézem, nektek ez erőltetett. Én láttam az összes Batman filmet, de legtöbbjét kb 10 éve, egyedül Nolan trilógiája az, amelyik benne van a fejemben. Megnéztem a trailert is, de még így se tűnt fel elsőre hogy Riddlert és Ivy-t is láttam. Pedig mondom, láttam a régi filmeket, de már mikor… akkor aki nem látta, trailert sem, azoknak ez semmit nem jelentett, mert ugyanúgy koppanni fognak majd, hogy jé, “a csaj már az első részben is ott volt egy virággal” vagy hogy “basszus, gondolhattam volna, hisz a csávó sosem egyenesen, hanem folyamatosan olyan rejtelmesen beszélt”. Catwoment mondjuk nem nehéz megismerni, Pingvint nagyon eltalálták, nekem baromira bejött a nyitójelenete, mert az esernyő és az orra az még mindig a retinámba van égve évekkel ezelőttről. Van egy érzésem, hogy nektek az egész sorozat erőltetett lesz, nekem biztos lesznek meglepetések, akik pedig még egyáltalán nem láttak Batman filmet, azok jól fognak szórakozni és sok csavart tartogat majd számukra. Persze én is keresem majd Robint, Jokert, Kétarcot, Fagyot és így tovább, de engem tuti megfog még lepni a sorozat, ez a darkos, noiros hangulat meg teljesen magával ragadott. Ja és a rendőröknél is Jim Gordonon kívül nem is ismertem a többit, szóval kíváncsi vagyok és most örülök neki, hogy nem ismerem a teljes történet.

winnie - 2014. 09. 24. 16:20

pontosan.

Poghy - 2014. 09. 24. 16:21

jky: “..úgy, hogy még egy gyök2-es IQ-val rendelkező és megértse, hogy ki lesz a Riddler, ki lesz a Ivy..”

Szerintem nem IQ kérdése, hogy valaki mennyire van tisztában a DC-univerzum karaktereivel, tippre sok olyan nézőt is leültetett a Gotham, akik kb annyit tudnak batmanről, hogy látták a Nolan-trilógiát.

Ivy meg nagy valószínűséggel meg fogja változtatni a nevét. Egész Gotham (úgy) tudja, hogy az ő apja ölte meg a Wayne-eket, emiatt nyilván sokat cikizik, ezért lesz Pamela Isley.

jky - 2014. 09. 24. 16:52

@Poghy

Nem szó szerint kell érteni az IQ-t, nyilván. :) Lehet, hogy sok fiatal van, akik max. a Nolan filmekből ismerik, de van sok nem annyira fiatal is, akik ismerik, és valószínű, hogy azok kíváncsiak inkább a sorozatra, akik nem most hallanak a Gothamről vagy a Batmanről először életükben.

A névcserés elméleted nem rossz, úgy már valóban lenne értelme annak, hogy direkt megmásították a karaktert.

izirajder - 2014. 09. 24. 16:53

@ Iceman: Meg lehet keresni a neten az 1×00 részt. Ott elmondják a készítők, hogy cél az volt, hogy időtállóvá tegyék a várost. (kocsik 80-as évek, vonalas telefon 90-es évek (ahogy te is mondtad), mobiltelefonok 2014-ből, stb). A feliratok.info oldalon találsz az 1×00-hoz magyar fordítást.

Amador - 2014. 09. 24. 20:52

Én is jky-al értek egyet, sokkal jobb lett volna ha nem a pilotba dobnak bele ennyi szereplőt, hanem szépen hozzák elő őket a sorozat fejlődésével, részenként. Szintén úgy gondolom hogy sokkal jobb lett volna finom utalásokat tenni hogy ki kicsoda, nem úgy előhozni hogy Nygma megjelenik, rögtön rébuszokban beszél, és Bullock még rá is erősít erre hogy hagyja abba a találos kérdéseket, de persze Nygma folytatja, rögtön egy találós kérdéssel. Meg Ivy a növényekkel.. ugyan már. Ha ez nem erőltetett utalás akkor semmi sem.

Tomifinn - 2014. 09. 24. 21:46

Én abban a szerencsés/szerencsétlen helyzetben vagyok, hogy a Nolan féle trilógián kívül nem láttam a többi Batman filmet és nem is olvastam képregényeket, úgyhogy csak az a 3 rész áll rendelkezésemre tudásanyagban.

Így az általatok is írt célzások, személyek -bár névről hallottam már őket- nem sokat mondanak, úgyhogy annyira nem is zavartak. :)

Nekem nagyon bejött a hangulat, a szereplők, de főleg a nagy potenciál miatt adok 8-ast a pilotra, ha ügyesek, ebből egy nagy évad is lehet.

Mates11 - 2014. 09. 24. 21:51

Sajnálatosan pont a Hannibal újradarám közben iktattam be a részt,és így az első 15.perc olyan vérgagyi hatást keltett,hogy majdnem abbahagytam,de nem tettem,és úgy vagyok vele,hogy bár középszerű,de szórakoztat,pl nálam az Arrow-ot simán verheti.
Egyedül talán csak a kis macskacsaj idegesített a részben,amúgy nem vészes,ha a színészek kicsit belezökkennek,még lehet nézős is,kíváncsian várom a folytatást(bár azért kicsit áldom az urat, hogy nincs köze a mozifilmekhez,sem ez,sem az Arrow).

Sulo - 2014. 09. 24. 22:18
Enzo - 2014. 09. 24. 22:42

Tetszett. Nem éreztem hogy a kb 0 DC comic-tudásom miatt hátrányban lennék. A város hangulata jóra sikerült, tipikus sötét-mocsok-noir. Nem éreztem soknak, hogy ennyi mindenki volt a pilotban, szerintem csak megadta az alapfelállást, meg azért 48 perces volt, nem ~42.

Karakterek:
Gordon: nem rossz, kicsit többféle arcmimikája lehetne
Harvey: korrekt, érdekes karakter lesz
Fish Mooney: nem tudom mirt fikázzátok, szerintem kifejezetten jól játssza JPS, jó szövegei vannak és végre olyan karakter, aki nem volt a képregényben
Oswald: ez a színész szerintem be fog futni, nagyon jól játssza az őrültet! megnézném Moriarty-val közös jelenetben :D
Cicanő: annnnnnyira aranyos arca van a csajnak, már a bemutatás előtt bele voltam esve kb :)
Riddler: azt hiszem őt is kedvelni fogom. belőle meg Ivy-ből még csak sneak peek-et kaphattunk, de ez jó is így.
MCU-sok: nothing special
Szőkecsaj: vajon mi lehet a múltjában, amit titkol?
Alfred: fura akcentusa van, de eddig jó.
Minden mást szerintem már fölöttem leírtak.

John - 2014. 09. 25. 05:13

Hello!
Ritkán írok, de most kénytelen vagyok mert egy olyan mufajban indult (DC képregény) ez a sorozat, hogy kénytelen vagyok elmenni mellette szo nélkul. Oszintén szolva fogalmam nincs pontosan hogy kéne kezdenem, épp ezért inkább a szereplokre bontom a véleményem nyilvánítását, aztán a végén johet az osszegzés. Tehát akkor:

James Gordon nyomozo – Ben Mackenzie számomra új arc, eddig még sehol nem láttam, semmiben (lehet tevékenykedett a Gotham elott, gozom sincs) nekem úgy tunik hogy Jim Gordon lesz a jofiú, aki a város szennyének hatása ellenére sem hajlando (egyenlore) korrupt rendorré válni.

Harvey Bullock nyomozo – Donal Lague érdekes ficko, o már az érem másik oldalát játsza, aki tapasztalt nyomozo és úgy tunik beleszokott Gotham mocskába. Probálja berántani a társát a mocsokba.

Oswald Cobblepot/Fiatal Pingvin – Robin Lord Taylor-t én konkrétan a The Walking Dead 4. évadjában láttam feltunni, ott nem volt nagy szám, (igaz, akkor csak néhány paercet kapott) itt viszont (legalábbis a Pilot-ban) nem volt rossz.

Fish Mooney – Jada Pinkett Smith elbuvolo no, na persze remekul hozta a romlott lelku fonoknot, aki gondolom az évad nagy ellenfele lesz majd.

Barbara Kean – Erin Richards szépsége azonnal megfogott, a menyasszony aki mindenben támogatja volegényét.

Bruce Wayne – Szerintem benne lesz a legtobb potenciál márha a jovot nézzuk, csak aztán ugorjanak pár évet a jovobe mert így nem biztos hogy látni is fogjuk amint Wayne úrfi magára olti a Batman szerkot.

Alfred Pennyworth – Az inasnak nem sok ido jutott az elso részben, remélem ez változni fog.

Selina Kyle/Fiatal Macskano – Camren Bicondova szerintem elbuvolo lány, de azért még meglátjuk mit tud színészi szempontbol. A Pilotban jo volt.

Folytathatnám a sort a fiatal Poison Ivy-val, Edward Nygma-val, Carmine Falcone-val vagy azzal a fickoval aki Fish Mooney-nak Stand Up Comedy-zott és akiben a fiatal Joker-t véltem felfedezni (noha lehet nagyot fogok csalodni) én most csak azon szerploket soroltam amelyek valamilyen szinten megfogtak már az elso rész után is, az én pontszámom (5/10) Hogy miért csak ennyi? Mert alap estben minden Pilot-ra ennyit adok, és azen vagy ront vagy javít a folytatás. Majd meglátjuk, egyébként nem josolok olyan hosszú idot neki, a Gothem SOHA NEM LESZ még olyan hosszú sem mint az Arrow! Am megeshet hogy tévedek! ;)

jky - 2014. 09. 25. 09:37

@John

“kénytelen vagyok elmenni mellette szo nélkul”

Mármint képtelen vagy, azért írtál róla. :) A “pilot mindig 5/10”, ennek semmi értelmét nem látom, de te tudod (ennyi erővel elég a második résztől pontozni). :D

A Gotham pedig lehet akár hosszabb életű, mint az Arrow, miért ne? Ha sikeres lesz, és van ötlet, akkor húzhatják akármeddig. A kicsi Bruce-nak van bőven ideje felnőni, eltelhet nagyon sok év, mire Batman lesz belőle.

Bár az is igaz, hogy ha a Supnatot képes a sok fangirl/fanboy életben tartani, akkor az Arrow-nál is megvan rá az esély, hogy addig húzzák, amíg sokan meg nem utálják teljesen. :P

S84 - 2014. 09. 25. 19:32

Nekem pont Fish Mooney karaktere jött be a legjobban.
És sokkal inkább idegesített az, hogy indokolatlanul ennyi képregénykaraktert csempésztek be az első részbe csak azért, hogy megmutassák őket.

Gordon, Bruce, Alfred alap őket megértem, bár a Wayne gyilkosságot annyiféle verzióban láttam filmekből és az Arkham játékokból, hogy számomra már lejárt lemez, de valahol el kell kezdeni na…

Pingvin is érthető hisz valószínű ő lesz Falcone/Fish utódja ráadásul a színész játéka is meggyőző.

Edward Nigma, Selina még mindig elfogadható kérdés mit kezdenek velük a továbbiakban.

Viszont (Poison) Ivy-t ilyen random módon behozni elég nagy WTF volt és nem a jó értelemben.

Az megint egy negatívum, hogy maga a pilot átlagos volt, a színészek Pingvin, Bruce, Fish kivételével olyanok voltak mintha unnák az egészet és kötelező lenne nekik ott lenni.
A hangulat viszont néhol közel állt a filmes és az Arkham játékokéhoz hasonlóéhoz.

Néma Harcsa - 2014. 09. 25. 19:37

Sajnos elég harmatos volt, sztoriban, párbeszédekben és színészi játékban egyaránt, szerintem még akkor is, ha valaki nem ismeri a Batman-univerzumot. A “leendő” Pingvin húzta fel a színvonalat, de kb. ennyi. (A “leendő” Macskanős nyitást emlékeim szerint egyébként a Year One című klasszik Frank Miller-képregényből vették át, amelyben szintén a fiatal Gordon inkább a főszereplő. Rajzfilm van belőle, és így halványan emlékezve tán még az is sötétebb hangulatú és brutálisabb volt, mint ez a pilot.) Persze kapnak még egy esélyt.

Zack - 2014. 09. 25. 21:09

A Nygmat jásztó színész csak szerintem hasonlít a Jim Carreyre? :D

nfsu17 - 2014. 09. 25. 22:54

Nekem tetszett.
Láttam az összes batman filmet anno, de persze felejtettem belőlük.
Poison ivy vagy ki fel sem tűnt.

Egyetértek, hogy nem feltétlenül kellett volna ennyi karaktert egyszerre behozni és így rátukmálni a nézőre.

De emiatt nem vonok le pontot.

Végig lekötött, ami azt jelenti hogy 7/10.

Poghy - 2014. 09. 26. 01:06

@Néma Harcsa: A Year One-ban emlékeim szerint a macskanő prosti volt. Egyébként tényleg klasszikus, én is bátran ajánlom a képregényt és az animációs filmet is. Gordont sokkal emberibbnek ábrázolják benne, mint amit általában megszokhattunk.

jky - 2014. 09. 26. 08:59

Ráadásul a Year One animációsban nem más szinkronizálja Gordont, mint Bryan “Walter White” Cranston. Én is ajánlom egyébként, és a címmel ellentétben inkább Gordonról szól, mint Batmanről.

matrix33 - 2014. 09. 26. 09:31

Ami nekem tetszett az Gotham ábrázolása, nem is vártam, hogy ilyen jól néz majd ki, csomószor azon vettem észre magam, hogy a várost figyelem, pl Jim és Barb első közös jelenténél, pedig Erin Richards elég mutatós volt :) Ami lényeg, hogy ez tényleg Gotham, Nolan pl. ezt csak a Batman: Begins-ben tudta visszaadni.
A szereplőkről nem akarok véleményt mondani, mert ahhoz ez még kevés volt, potenciál az hatalmas, de ezt nagyon nehéz lesz kihozni. Bruce-t viszont ne erőltessék, nem fogja évadokon át egy gyerek eljátszani, hogy is érlelődik benne a Batmanné válás gondolata. Pingvin, Ivy, Riddler esetében meg tényleg már szájbarágós volt, hogy mindenkinek leessen kikről van szó, de ezzel még meg lehet barátkozni. Szerintem túl nagy fába vágták a fejszéjüket a készítők, ha nem lennék ekkora DC fan (vagy inkább úgy mondom, hogy Batman), akkor ezt nem is nézném tovább, csak tudom, hogy mivé válhat a sorozat, mert érdekesebbnél érdekesebb karakterek előtörténeteit rakhatják be. Joker utalásokból meg jöhet sok, de remélem nem fogják beleírni a személyazonosságát (van képregény amiben ugye van erről szó, de szerintem a mainstream most már az, hogy senki nem tudja honnan jött, ezt Nolan jól hozta filmen is.)
Kap tőlem egy 6/10-et, de ebben a történetben sokkalta több van, nagyon csalódott leszek, hogy ha nem sikerül ezt kihozni.

A. - 2014. 09. 26. 10:21

Ó, hát ez nagyon kellemes meglepetés volt, nem gondoltam volna, hogy be tud szippantani majd a hangulat.

A. - 2014. 09. 26. 10:25

a színészek közül aki nálam kilóg a sorból, az gordon barátnője. teljesen élettelennek tűnt.

Shannen - 2014. 09. 26. 23:14

Sosem érdekeltek a képregények, mégis a Batman-univerzum valamiért már gyerekként megfogott. Talán mert ugye Batman sokkal emberibb, mint bármely más “szuperhős”.

A Burton és Nolan filmeket nagyon szerettem,de így nagyjából az itt megjelenő karakterekre korlátozódni a tudásom. Ami pont jó ahhoz, hogy be tudjak lőni néhány főbb karaktert, de azért még meglepetéseket is tartogathasson a Gotham.
Nem fűztem amúgy sok reményt a pilothoz, de meglepődtem, hogy egész szórakoztató lett, egyrészt a noir-hangulatnak, a képi világnak és Pingvinnek köszönhetően, akit remélem még sokat látunk,mert eddig a legjobb karakter itt.

Ha nem lesz túl epizodikus (márpedig valószínűleg nem túlságosan), akkor lehet maradok végig, de egyenlőre még a következő 1-2 rész lesz ami biztos nézős lesz, aztán majd meglátom mennyire marad szórakoztató.
6/10 jár a pilotnak.

thegreatcsicsi - 2014. 09. 27. 13:07

a stend uppos forma véletlenül sem Joker volt ugye?

winnie - 2014. 09. 27. 13:17

erre nem fogsz választ kapni, senki nem tudhatja. nyilván az volt a cél, hogy páran azt higgyék.

nadi007 - 2014. 09. 28. 09:31

Nos, adott egy Batman eredettörténet sori tele képregényes karakterekkel. De fura. :)
Nem értem miért fanyalogtok. Jó persze, engem is szoktak olyan dolgok idegesíteni, hogy miért Farkasnak hívják Rozsomákot és hasonlók. DE azok a filmek és ezek a sorozatok nem hardcore képregényrajongóknak készülnek. Akkor elég kevesen néznék. Plusz ez egy pilot aminek az a célja, hogy ott tartsa a nézőt még pár részre. Így ha a nem annyira hardcore rajongók is felfedezik, hogy: Jé, az a mérgező virágos csaj, az meg az a zöld ruhás kérdőjeles csávó…akkor jobb eséllyel maradnak, mintha egy Boardwalk Empire-Esküdt ellenségek keveréket kapnak. (nem gondolom, hogy ezek keveréke lenne) Mert ha ezek nincsenek akkor azt mondja: Ementek ti a p*csába, ez nem is a Batman! :) Van aki már odáig ment, hogy Bruce Wayne sem kellett volna bele. Na nebassz! :) Akkor Clark Kent sem kellett volna a Smallville- be. Ő lesz a Batman vazze! Miatta létezik egyáltalán olyan, hogy Gotham.
Bár egész jól ismerem a DC univerzumot, de nem éreztem erőltetettnek, hogy több későbbi ellenség is megjelent. Ez egy Gotham című sorozat. Arról fog szólni, hogy az amúgy is bűnös város, hogy süllyed a totális káoszba azáltal, hogy a “normál” gengsztereket felváltja mindenféle maszkos, meg esernyős meg zöld ruhás szó szerint nem normális gengszter. És valaki majd felveszi ellenük a harcot szintén maszkban. Ezeket a karaktereket pedig elkezdték mindjárt ez első résztől felépíteni. Mert erről fog szólni a sorozat. Tehát az ami az egyik embernek arcba tolás (ők vannak kevesebben) az a másiknak sikerélmény. (ők vannak többen). És hát a nézettség az úr. Ezt el kell fogadni. Ettől még simán lehet egy baromi jó sorozat.

jky - 2014. 09. 28. 09:49

@nadi007

“Ementek ti a p*csába, ez nem is a Batman! :)”

Nem is, mert ez Gotham (és Gordon).

“Akkor Clark Kent sem kellett volna a Smallville- be. Ő lesz a Batman vazze! Miatta létezik egyáltalán olyan, hogy Gotham.”

Smallville-t nem néztem, de gondolom ott főszereplő volt Clark, itt pedig nem Bruce az, hanem Gordon és a város. Az meg mi, hogy Batman miatt létezik Gotham? :D

“Tehát az ami az egyik embernek arcba tolás (ők vannak kevesebben) az a másiknak sikerélmény. (ők vannak többen).”

Örülök, hogy minden néző véleményét ismered és tudod, kik vannak többen, hogy mely nézők ismerik/látták/olvasták az eddigi Batman cuccokat. :)

SG - 2014. 09. 28. 23:34

Hellert ismerve, Jokert már a második epizódban látni fogjuk. Aztán majd a hatodik évadban jön a ‘Who is Red John?’ akarom mondani ‘Who is Joker?’ :D

Brynden Rivers - 2014. 09. 29. 14:50

@jky-val értek egyet nagyrészt

De azt akartam írni, hogy nem volt olyan rossz, meg megvárom 2. részt, de közben leesett, ezt Bruno Heller csinálta. :(

Network 8 órás idősáv -5
Párbeszédek -5
Mellékszereplők (pl. Jim felesége) -5
Főbb szereplők (pl. Pingvin +5)
Donal Logue +5
Gotham város ábrázolása +5
Wayne-gyilkosság és más kötelezők letudás: -5
Jó de azért mégis csak aranyos a vöröshajú csaj +5
Heller – Róma +2 (nem csak Heller érdeme)
Heller – Mentalista: -10

Összesen: -8

Azért annyira nem várom a 2. részt.

energy - 2014. 09. 30. 05:34

Csak átpörgettem a részt. A Gotham készítői igyekeztek sötétre venni a figurát, de szerintem túl lőttek a célon, a sorozat lassan önmaga paródiájává válik. Alfréd sokkolt már a rész elején: Stupid little boy! Nekem a Bruce úrfi jobban bejött! Mi jöhet még?! Engem nem érdekel.

winnie - 2014. 09. 30. 08:02

energy: épp ez a lényeg. eddig csak azt tudtad, hogy milyen alfred akkor, amikor idős, öregapós. de azt most tudod meg, hogy milyen volt annak idején, nem sokkal a tengerészgyalogságtól való leszerelését követően. nem biztos, hogy olyan, mint aki egy komornyikdinasztiából származik.

Lilith - 2014. 09. 30. 08:30

Nekem baromira bejött a pilot.Kb. tudtam mir eszámítsak és az nem sokat változott a pilot nézése során.Nekem Alfred kifejezetten tetszett.Bruce-t először szkeptikusan fogadtam de későb megkedveltem az epizód végére.Szerintem jó kis sorozat lesz ez ha nem kényelmesednek el az írók. :)

seven - 2014. 09. 30. 10:48

a pilot annyira nem, de a 2. rész eléggé bejött.

Coimbra - 2014. 09. 30. 16:19

Alfred is marine volt? Ezt nem is tudtam.

Benjy - 2014. 09. 30. 17:44

Ez még mindig elég közepes volt, de továbbra is tartom magam ahhoz, hogy ebből még valami jó is kisülhet. Ami fura volt (mármint jó értelemben), hogy a rész első felében nagyobb hangsúlyt éreztem a karaktereken. És ezt a részét erősebbnek éreztem, mint a 2. felét amikor az arányok a nyomozás felé tolódtak inkább.

Poghy - 2014. 09. 30. 20:13

Tetszett a “Selina Kyle” című rész is, bár nem is annyira róla szólt. Maroni nevét is belengették, tippre 1-2 részen belül ő is feltűnik. A Gordon-Bullock páros jól működik, főleg Donal Logue játéka miatt. Bruce is rendben van, de Alfreddal még mindig nem tudtam megbarátkozni. Pingvin meg továbbra is a legjobb karakter, kíváncsi vagyok mikor fedi fel magát, ami ugye Gordonnak lesz kellemetlen.

Említették még az Arrow-ban szintén szerepelt Dollmakert, lehet hogy idén még őt is lekapcsolják. Úgy érzem. van kraft ebben a sorozatban, lesznek itt még jó részek, főleg ha majd borul a bili és kiderül, hogy Gordon keze tiszta.

Iceman - 2014. 09. 30. 20:50

Úgy tudom minden részben kapunk egy Joker easter egg-et de én most sehol se láttam. Valaki esetleg? Egyébként a rész közepe felé mikor éjszaka mutatják a felhőkarcolókat az egyiken egy hatalmas zöld Q van ami ugye a Queen vállalat logója:D

Lemoni - 2014. 09. 30. 21:27

Haha, nekem csak egyszer ugrott be Joker neve, amikor Pingvin az elrabolt srác anyjával beszélt telefonon és “it’s not a joke”-ozott, na de mit értek én a képregényekhez? :P
A dialógusok íróit és az akciójelenetek beállítóit sürgősen cseréljék le, nagyon nívótlan munkák, JPS-t meg valaki fogja vissza, ripacsul túljátszik. Most már többet mutattak a cicacsajból, nem változott a véleményem, gyenge színészileg, Bruce gyerek viszont jó. De Pingvin viszi a pálmát :)

jky - 2014. 09. 30. 22:30

Könyörgöm, Heller bízza inkább másra az írást, mert rohadt gyenge, amit művel.. Erőltetett műbalhék és akciójelenetek, gagyi dialógusok, filler ügy… meh. :(

Mooney most már visszafogottabb volt egy picit, de továbbra sem kedvelem igazán. Cicalány aranyos, de eddig semmi extra. Érzem, hogy a színészekben jóval több van, csak hát tudni kellene írni számukra normális jeleneteket. Pingvin viszi a pálmát, de nála is átesnek a ló túloldalára időnként.

Jobb lett volna, ha ez inkább az FX-re kerül egy jobb írógárdával. Félek, hogy ez is az elpazarolt és kiaknázatlan lehetőségek sorozata lesz.

Lilo85 - 2014. 09. 30. 23:45

Nekem nem volt elég sötét…teljesen felejthető volt…még adok esélyt, de nagy csalódás…

everest456 - 2014. 10. 07. 09:35

kicsit lassú, már már filler szerű epizód volt, de a cliff a végén jó volt, várom a következő részt.

Zuzu - 2014. 10. 07. 11:50

igen, talán kicsit lassabb volt, de sztem egyre jobban kezdenek belejönni, a gárda összeszokni… igen a cliff a végén jó volt, kiváncsian várom a jövö heti epizódot!

nfsu17 - 2014. 10. 07. 18:14

3. rész.

összességében teljesen lényegtelen epizód volt, a végén egy (talán) jó cliffel.
De ez így akkor kevés lesz.
Epizodikus 98%-ban és a végére betesznek egy wtf cliffet, hogy nézd a következő részt is.
Kellenek ilyen részek is, csak ne ez legyen túlsúlyban.
Ez csak alig 6/10 rész volt.

DarkEagle - 2014. 10. 07. 20:30

Nem értelek benneteket. Miért vártok csodát?
Ez nem Batman sorozat hanem Gotham sorozat Jimmel a főszerepben. Itt nem fognak megváltások történni pár rész alatt itt konkrétan legalább 2-3 évad kell mire kiforrja magát a sorozat s teljesen jó irányba halad. Minden stimmel benne csak látni kell a képletet.

Lehet hogy lassú volt a heti rész de ne ma clifftől lett jó a rész. Hanem attól ahogy fel van építve benne minden. Csak rá kell nézni Bruce arcára, vagy Jimére. Vagy a városra hogyan változik át szép lassan. Vagy hogy milyen lassan és furmányosan szövik a terveket egyesek. Ez a lényege a sorozatnak szerintem legalábbis, nem a töménytelen akció hanem a kártyák kijátszása. ;)

S84 - 2014. 10. 07. 21:10

3. rész után is azt mondom, hogy Fish Mooney és Pingvin jelenleg a két legjobb karakter.
Gordon arcjátéka eléggé egysíkú, remélhetőleg fejlődik valamennyit.
Alfrédhoz eléggé értetlenül állok, szerintem kifejezetten durván viselkedik néha ami nem illik a karakter jelleméhez.
A színész meg az akcentusa is érdekes.

Coimbra - 2014. 10. 07. 21:26

Cranstons, a myth, a legend, elfelejti, hogy mikor száll felfelé egy léggömbbel, ráadásul a lábától van felkötözve, tehát mindkét keze szabad, talán lelőhette volna a ballont, ahogy azt a rész végén láthattuk. Már a bankárnál is eszembe jutott, hogy valamivel el kéne vágni a kötelet gyorsan, de ugye ott nem volt fegyver. Ennyi ésszel hogy élt idáig ez a Cranston? :)

jky - 2014. 10. 07. 22:24

Filler volt, az igaz, de kevésbé volt klisés vagy erőltetett, hála az égnek, hogy ezt nem Heller írta, már ezt is meg kell becsülni. :)

Cranston érdekesnek tűnt, jó lett volna, ha életben marad, de hát ez van. Sal Maroni is frankó maffiózónak tűnik, örülnék, ha többet szerepelne majd, jó volt “Batista nyomozót” egy ilyen szerepben látni. :)

Fish Mooney-t továbbra sem bírom, gagyi, túljátszott, erőltetett.

Gordon javul, ahogyan Bruce és Alfred is, szóval bizakodok. De az tuti fix, hogy a sorozat nagy része ilyen filler-epizodikus lesz, és végig az eddigi főszálakat adagoljak majd kicsiben mellé. Ami nem túl jó, de tudni lehetett előre, hogy ez lesz.

_Peter - 2014. 10. 07. 22:43

6 pontnál szerintem nem lesz ez erősebb. Nézhető, de semmi extra. Gordon-Bullock dinamika oké, durva mégis fair Alfred oké szívesen látnám többet hogyan neveli a gyereket, Pingvin oké még mosolyogtam is amikor kért egy tonhalas szendvicset. Vagy amikor Bullockot dobálta a nő.
A többi főleg Mooney szál nem fogott meg. Mooney-Falcone ellentét, Barbara-Montoya kapcsolat, macskalány tud valamit de mégse, Barbara elbizonytalanodik aztán ó igen Jim igazad van, ez mind ismétlés, ott voltak az előző részben. Lufis ügy kellett Jimnek és Bruce-nak mint tanulság, de a megvalósítás elég nevetséges lett. Végére bedobták a Pingvin cliffet, hogy várjam a következő részt is. Ez szemét húzás volt pozitív értelemben.

everest456 - 2014. 10. 08. 15:48

Jesszum pepi, most derült ki csak hogy Bruno Heller keze is benne van a sorozatban.
Akkor helló heti ügyek….

Az a gond hogy nem tudnak egyszerre több szálat kézben tartani rendesen, nyilván sok színész teljesítménye nem az igaz. viszont Gordon és Bullock rendben van, Alfréd és a Pingvin is. Viszont a szőke csaj és a Major Crime-os nyomozónőről ordít a kliséhalmaz.
Nyilván ha az ember egyben nézne 3-4-5 rész még okés lenne, de heti nézőshöz ez kevés.

rio - 2014. 10. 08. 21:43

No, ez lehet kasza. A nyomozás gagyibb, mint bármelyik nyomozós sorozatban, a Gordon szájába adott mondatok iszonyat nevetségesek, a leszbikus szálra meg mi szükség volt? Divat…

Poghy - 2014. 10. 09. 00:30

Nekem alapvetően tetszik a Gotham hangulata és lassú építkezése, de volt pár ordító hiba az eheti részben. Először is a már említett “Cranston elfelejti a pisztolyát” dolog, ami viszont jobban zavart az a nyomozás megoldása.

“- A gyilkosnak valahol tárolnia kell az eszközeit. Biztos valami raktárban van.
– Vagy elhagyatott épületben. Én pont tudok is EGY elhagyatott épületet. Gothamben úgysincs sok(ezer). Nagyon valószínű, hogy ott lesz. Érdemes lecsekkolni.”

És ott van…

A Batistát játszó színészt bírtam a Dexterben, itt viszont nagyon lágyszívűnek tűnt, szóval Maroni ábrázolásával nem vagyok kibékülve eddig. Ami viszont bejött, az a Donal Logue féle Bullock régimódi nyomozása, ezt a karaktert nagyon eltalálták. A tonhalas szendvics is jó poén volt.

Ami a cliffhangert ileti, innentől kb. ki lehet találni, hogy miért is kopogott be Pingvin. Tudja, hogy Gordon nem fogja kinyírni, és bevinni se tudja, mert azzal Barbara életét kockáztatná. Így remekül meg tudja zsarolni, és Gordon segítségével szívathatja a neki nem tetsző alvilági figurákat, mindezt nyilván azért, hogy a saját útját egyengesse.

Brynden Rivers - 2014. 10. 15. 11:21

Az io9-n elégé lehúzták az új részt és teljesen jogosan :)

“Gotham’s Version Of American Idol”

“A különböző Batman-történetekben valaki mindig megpróbál valamit Gotham vízébe keverni. De Gotham prequel sorozat alapján úgy tűnik hogy az ivóvíz mindig is nagy mennyiségű ólmot tartalmazott, ami mindenki IQ-ját egy számjegyűre csökkenti”

“Gotham egyetlen két zsaruján kívül természetesen más nem nyomoz a polgármester elleni merénylet után”

“Gotham-ban a titkolózás azt jelenti, ugyanazon az álnéven dolgozol HR-esként egy nagyvállalatnál mint amit a város leghalálosabb bérgyilkosaként használsz bérgyilkos kollégáid felé. Ráadásul egyértelmű nyomokat hagysz a munkahelyi asztalodon (!) a következő gyilkosságodról” :D

Érdemes elolvasni

http://io9.com/gothams-version-of-american-idol-is-a-lot-more-brutal-1646026388?utm_campaign=socialflow_io9_facebook&utm_source=io9_facebook&utm_medium=socialflow

jky - 2014. 10. 15. 11:33

Látom, hogy az oldalsávban megint ez lett a kibeszélő, de tegnap még a 3. részes írás volt. Az előtt meg a másik pilotos írás, ha jól emlékszem. Ha állandóan variálva van, akkor össze-vissza fognak írogatni az emberek. Nem lehetne az egyiknél maradni végleg, és akkor ahhoz lennének írva a vélemények? :S

CyClotroniC - 2014. 10. 15. 11:54

Nyilván voltak hülyeségek, de ezt egy országos adós képregényvilágban játszódó sorozatnak nem rónám fel. Ez persze lehet, hogy kettős mérce meg indokolatlan jóindulat, de míg ebben nem izgatnak az ilyenek, mert minden olyan elnagyolt és színpadias eleve, addig egy kábeles drámánál sokkal apróbb hiteltelenségre is ugranék.

Brynden Rivers - 2014. 10. 15. 12:55

@CyClotroniC

Az előző egy 3 rész országos sorozathoz való elvárásokhoz képest egész jó volt. Itt csak a 4. részről van szó, pl. Fish Moony American Idol-ja szerintem már sok volt.

De ha összevetem más országos adós krimivel és egy képregénysorozattal, akkor azért látszik a különbség – mondjuk a Person of Interest kézenfekvő ellenpélda :)

De ha csak a krimi részét nézem, pl. a Chicago PD-nek nem csak erősebb a nyomozó része, hanem fényévekkel jobb mindenben (forgatókönyv, párbeszédek, színészi játék).

Brynden Rivers - 2014. 10. 15. 12:57

A szpem-szűrő cenzúráz, majd légyszíves engedjétel át a kommentem, köszi.

CyClotroniC - 2014. 10. 15. 13:24

Én nem tudom átengedni, csak saját posztoknál, de elolvasni igen, szóval addig is reagálok. :P Nekem pont tetszett Fish meghallatása, mert annyira over-the-top volt az egész. Valahogy a Gotham számomra azért jön be ennyire, jobban mint én is számítottam volna rá, mert a villainek kicsit karikatúrák és olyan színpadias az egész. A lufis fickó, az két énekes összeverekedése, az indokolatlanul túlbonyolított penge a mostani részben. Egyszerűen ez veszettül tetszik, a nyomozás része meg jóformán nem is érdekel itt. Mármint a logikai levezetése mert a procedúra, mert szerintem nem az a Gotham erőssége, cserébe az alvilág színpadiassága ezt elviszi. Ha ezek a logikátlanságok egy hétköznapi nyomozósnál jönnek elő, ne adj egy isten egy átívelősnél, biztos kiakadtam volna, de itt meg nekem simán belefér ez is, mint Gotham egyik szokatlan groteszksége. Tulajdonképpen eddig az össze nyomozás tele volt baromsággal, szóval ez itt nem extra negatívum számomra, az viszont előny volt, hogy a heti eset abszolút a része volt a sokkal dominánsabb átívelésnek, ami egész jól is működik együtt. Szóval még úgyis élveztem, hogy nem volt Selina :(

Egyébként maximálisan megértem, ha valaki agyérgörcsöt kap a Gotham baromságaitól vagy kaszálja, én is azt mondom, hogy számomra is fura, hogy ennyire elnéző vagyok vele, de a város hangulata és a sorozat stílusa abszolút elfedi ezeket nekem. Sőt ha akarnék egy belemagyarázós választ adni: lehet, hogy egy ilyen korrupt, lezüllött városban már egyszerűen a bűnözők is flegmává válnak, elvégre az egész maffiaháború egy nyílt titok, mégsem tesznek ellene semmit.

Enzo - 2014. 10. 15. 20:04

Kíváncsi vagyok, Fish mit tervez ezzel a csajjal.
Pingvin rablóbandája meg egyszerűen hülye, nem volt gyanús az ajándék? :D
Ja és Riddler kaphatna már vmi nagyobb szerepet.

jky - 2014. 10. 15. 21:12

A csaj majd elcsábítja Falcone-t vagy benyalja magát valahogy, aztán vagy kém lesz, vagy meg akarja majd ölni az öreget.

CyClotroniC - 2014. 10. 16. 00:54

Szerintem eléggé egyértelművé tették, hogy bérgyilkosnak kell.

Poghy - 2014. 10. 16. 20:41

Cyclo-val értek egyet, igaz, hogy a krimi része kritikán aluli, de az utalásokra azért most is odafigyeltek (és ebben a részben merült fel először bennem, hogy ebben az univerzumban a Joker színesbőrű is lehet). Kicsit úgy vagyok a Gothammel, mint anno a Smallville-lel, a hibái ellenére is szórakoztatónak találom. Az Arkham bejáratát is elég igényesen megcsinálták, és Bruce-szal se volt bajom, ez a nyomozósdi még illik is a karakterhez. A bérgyilkos bicskája mondjuk kiköthetett volna Pingvinnél, de lehet, hogy erre még visszatérnek.

nfsu17 - 2014. 10. 16. 22:06

Az arkham cím hallatán nem éppen ilyen részre számítottam, mondhatni csalódott vagyok.

Nagyon pici hajszállal mozog a sorozat afölött a szint fölött, ami alatt már kasza lenne.

Heti 1 (gagyi) eset, nagyvonalakban meg egy átívelő szál (pingvin)…kicsit under the dome érzés.

Tényleg van benne egyszerűen valami, ami miatt nézni kell, de nem érdemes darabjaiban vizsgálni, mert nevetséges lenne az egész.

Nem bánom ha pingvint erőltetik végig az évadon, de nekem az kevés lesz. Pilot + 3 részt már látva azt kell mondani, a pilot marha nagy beetetés volt, mert a “sok” látott karakter miatt hasonlót várna az ember a jövőben is, de eddig nem lett ilyen.
Enigma szerepe is ebben a részben mi volt már? semmi.
a csajos bunyó=nevetséges.

Pingvin előléptetése az fantasztikus volt.

A pilot után nagyjából beállt egy szintre a sorozat, de eltudnék képzelni még jobbat.

Coimbra - 2014. 10. 21. 15:38

Na, ez végre igazán tökös rész volt. Talán még a pilotnál is jobban tetszett. Egyedül az utolsó jelenettel voltak problémáim, ilyen azért még a képregényes világban sincs, hogy egy lány odasétál egy öregemberhez, és pont azt a dalt dúdolja, ami a kedvence. Ennél hihetőbb volt, hogy a gitáros bevesz egy ismeretlen drogot, amit kapott. :)

Fish ágyas jelenetére hirtelen azt hittem, az orosz helyett Gordon fekszik ott, nem is értettem.

Pingvin egyre jobb, nálam most jokeri magasságokban van szálkeverés ügyében.

zoli - 2014. 10. 21. 16:06

Azért dúdolta azt, mert Fishel gyakorolták. Gondolom ő mondta neki hogy az a kedvenc dala Falconénak. Előre kitalált volt az egész.

Coimbra - 2014. 10. 21. 17:49

Tudom, hogy az volt, ennyire hülye én se vagyok. De egy maffiafőnöktől nem azt várom, hogy pont odasétál a szeme elé egy ilyen lány, és kapásból leül vele zenét hallgatni. Ennél talán okosabbak még a képregényekben is a maffiafőnökök.

Coimbra - 2014. 10. 21. 17:52

(Épp az lett volna a fordulat, hogy Falcone rögtön átlát a szitán, hogy ez Fish embere, ezért elteszi láb alól. Ez lett volna a fordulat.)

DarkEagle - 2014. 10. 21. 18:31

Már megbocsáss Coimbora de a valós világban nincs olyan hogy mész az utcán és hallod hogy valaki a kedvenc zenéd hallgatja, esetleg dúdolja? Mert nálam ez nem egyszer előfordult. Attól mert valaki maffia főnök még nem kell egyből mindenkire gyanakodnia pláne egy fiatal lányra. Aki egyébként úgy lett kimaszkírozva mintha az anyja lett volna. Ezt meg is jegyezte Falcone. Egyébként egy jelenet alapján ne ítélj előre. Falcone sem egy szimpla hülye maffia vezér. Lehet hogy ennek az agyhalott (külsőleg legalábbis) bár rohadt dögös csajnak sikerült befészkelnie magát a fejébe de lehet hogy Fish sem úgy ismeri ezt a csajt ahogy ő gondolja. ;) Itt mindenki szerepet játszik. Szerinted a csaj véletlen tűnt fel Fish tehetségkutatóján? :D Erősen kétlem. Elnézve hogy ki lehet a csajból, képregény alapján erős a gyanúm hogy mindkét oldalt átveri. ^^ Na az lenne csak a fordulat. Most megmondom hogy Pingvin társa. :D És ezt nem a képregény alapján mondom hanem csak tippelek. Vagy ami még jobb. Ő lesz később Harley Quinn és Joker küldte rá a maffiára. Az hogy most jelenleg Liza a neve még nem jelent semmit.

Bár képregény szerint két másik karakter is lehet a neve alapján. De mint mondtam egy név még nem jelent semmit. De akit érdekel keressen rá:

Mary Elizabeth Kane (New Earth)

Elizabeth Kane (New Earth)

Egyik jó másik rossz karakter. Bár az elsőt valamiért kizárnám aki utána jár megérti miért. :D

DarkEagle - 2014. 10. 21. 18:33

BTW: A gitáros nem akart bevenni semmit. kíváncsi volt mi az eltörte az üveget az meg gázként beszívódott. Egyébként a csövesek mind ilyenek a valóságban is. Bármit adsz nekik megnézik elfogadják. Pláne ha piának vagy drognak nézik. ;) Nem sokat járhatsz ki otthonról ha ilyet se tudsz.

CyClotroniC - 2014. 10. 21. 18:53

Nem kell feltétlenül mindenkinek a képregényhez kötődnie, mert kellenek azért olyan ismert, direkt a sorozathoz kitalált arcok is, akiket majd ki lehet írni. Fish tipikusan ilyen “első szezon” főellenségének tűnik, a csaj meg szerintem majd idővel szépen kiíródik az egyenletből. Csalódás lenne, ha Harley lenne, mert a Joker sztorit egész biztosan úgy lenne izalmas majd behozni később, hogy Harley még az Arkham pszichiátere lenne, esetleg csavarva a sztorin, még a civil Joker pszichológusa esetleg. Egész jó kis mini-Hannibal-ívet lehetne rá felhúzni.

pytta - 2014. 10. 21. 23:18

Na hát így öt rész után kezdek komolyan elgondolkodni, hogy miért is nézem még mindig… Az a baj, hogy nem rossz, tehát nem az az ez-már-olyan-rossz-hogy-jó szint, de végig bennem van, hogy basszus, sokkal jobb is lehetne. És emiatt kárnak érzem azt a heti 40 percet is rápazarolni.
Az lesz szerintem, hogy majd megnézem az évadzárót, hogy hova jutottak, és majd meglátom, hogy bepótoljam-e a köztes kimaradt részeket is, vagy kuka, de most így hetiben biztos nem….

Coimbra - 2014. 10. 22. 15:28

DarkEagle: ha mondjuk Miley Cyrus lenne a kedvencem, és szembe jönne egy lány, aki azt hallgat, tényleg nem lenne furcsa, megtörténhet. De Falcone-nak gyerekkorában dúdolták a dalt, magyarul 60+ éve. Erre valaki 60 évvel később hallgatja? Persze bármi lehet belőle. Elvégre ha következetes a sorozat, akkor Batman idején is élni fog még Maroni és Falcone, szóval talán nem sikerül Fish Mooney terve. Remélem, ez nem volt túl spoileres, annyit azért csak tud mindneki, hogy Falcone később is élni fog még (ahogy Gordon is, nyilván).

Nem hinném, hogy a gitáros csöves. Talán itt dől meg a mindent elfogad elmélete. :) Bár a nem akarta bevenni részben lehet igazad, sajnos már visszavittem a tékába a részt, ezért nem tudom újra megnézni, hogy csak véletlenül lélegezte-e be.

CyClotroniC - 2014. 10. 22. 15:43

És mi van akkor, ha Falcone okosabb, mint hittük, és már az első találkozáskor levette, hogy trükk van az egészben, csak belement a játékba, mert tudni akarja, hogy ki küldte a nyakára a kiscsajt? Ha forgatókönyvíró lennék, tuti ezt csinálnám. :P

torjack - 2014. 10. 22. 18:13

Én is arra tippelek,hogy az öreg Carmine nem hülye, csak kíváncsi.

Ja, és milyen szép utalás volt Bane-re.

Peti - 2014. 10. 22. 20:29

Coimbra: Azért egy Puccini opera (Gianni Schicchi) elég klasszikus ahhoz, hogy bármikor lehessen hallgatni. Mint ahogy Mozartot is hallgat az ember 250 évvel később, Miley Cyrus-t pedig 25 évvel később sem fog már senki, szóval annyira szerintem nem gyanús.

Ezzel együtt szerintem sem ennyire naiv Falcone, könnyen lehet, hogy átlát a szitán. Ugyanakkor ne felejtsük el, hogy ez egy elég egyszerű, amerikai sorozat, szóval ne várj tőle Broadchurch-i fordulatokat.

jky - 2014. 10. 23. 21:17

Jó lenne, ha Falcone tényleg vágná a szitut, de igazából még ennyit sem nézek ki az írókból. :D

Amúgy nem rossz, csak az a baj még mindig, hogy mindenből csak csurran-cseppen valami, mert heti ügyek mellett kell haladni a főszálakkal is. Most is megvillantották a cicalányt, de minek? Hogy el ne felejtsük, hogy ő is ott van ám?

Viper + a Venom utalás jó volt, remélem, hogy inkább ebből lesz egy hosszabb átívelő szál, már csak Bane miatt is.

Mooney az évad végén (vagy inkább közben) mehetne, Falcone és Maroni viszont jók, főleg, hogy a Pingvin is játszik.

Hatalmas potenciál van a sorozatban, csak erősítsenek rá az írásra, jobban egyensúlyozzák ki a szálakat, és a heti ügyeket hagyják el a francba és csak akkor vegyenek elő valami újat, amikor újabb átívelő szálat kell bevezetni.

Coimbra - 2014. 10. 27. 19:27

Peti: nem is azt mondom, hogy nem lehet Puccinit hallgatni bármikor, csak azt, hogy ilyen tizenéves lányka azon a modern készüléken nem valószínű, hogy ilyet fog. De mindegy.

Mi volt az utalás Bane-re?

jky - 2014. 10. 27. 19:40

Gyakorlatilag az egész epizód, a drog utalás volt rá. Viper/Venom, ami szupererőt ad a használóinak. Bane is ilyen cuccot tol. :)

Coimbra - 2014. 10. 28. 17:38

Még egy jó rész. Jelenleg jobban tetszik a Gotham 1. évada, mint az Arrow 3. évada. A vége nagyon ütött, pacsi a készítőknek, hogy ezt máris be merték vállalni.

jky - 2014. 10. 28. 22:16

Tényleg jó volt a 6. rész. Többet is ki lehetett volna hozni belőle, de ettől függetlenül jól rendezett és hangulatos nyomozós epizód volt. Legalább nem volt Mooney, igaz, a maffiózók sem, de nem is hiányoztak most. Enigma sem lenne rossz, csak picit megint túllőttek vele, pedig már egész visszafogott volt a játéka. De annak örülök, hogy végre több időt kapott, és nem csak 1-1 apró jeleneteben erőltették a célozgatásokat.

Poghy - 2014. 10. 29. 00:55

Egész jó rész volt, végre a nyomozás is érdekesebbre sikerült. Harvey karakterizálása is kellett már, később is jöhetne még pár flashback tőle. A Selina-Bruce első találkozást is várom már, most is aranyos volt a közös jelenetük. A rész vége meg igazi gothami stílusú, színpadias befejezés volt.

A jópofa utalások meg most sem maradtak ki. Nigma bögréje megvolt?

jky - 2014. 10. 29. 07:32

Nigma bögréjét nehéz lett volna nem észrevenni. :D

Coimbra - 2014. 10. 29. 15:18

Számomra nem derült ki, hogy Harvey visszaemlékezésében a lányt végül megmentették, vagy már halott volt? Mert azon múlhat, hogy a megnyomorított társa áldozatának volt-e értelme.

Desmond Wallace - 2014. 10. 29. 15:26

Az 1×06 jobb volt, mint az előző részek. eddig bejön a sorozat.

Benjy - 2014. 10. 29. 15:41

Másnak is feltűnt hogy az 1×06-ot Ben Edlund jegyezte?

Nem volt rossz amúgy az eheti rész, de nekem még mindig hiányzik az a kis plusz,amivel kitörhetne nálam a középszerűségből.

Draco44 - 2014. 10. 29. 17:23

A 6. rész az évad eddigi legjobb része, az elejétől a végéig működött. Remélem, több hasonló részt láthatunk. És érdekes lehet a folytatás is: mi lesz most Gordonnal?

jky - 2014. 10. 29. 18:15

Gordon elmondja a zsaruknak, hogy mi volt, aztán beépül a maffiába, ha már úgyis a bábjuk. :)

Poghy - 2014. 10. 29. 21:13

jky: Ezzel annyi a probléma, hogy a GCPD nem a megkorrumpálhatatlanságáról híres, szóval a pingvin nyílt akciója után kizárt hogy ne jusson Falcone fülébe Gordon parancsmegtagadása.

jky - 2014. 10. 29. 21:34

Az igaz, de Gordont közben Maroni is elkezdte rángatni, aki pedig Falcone ellen megy. Gordon most két tűz között van, illetve 3, ha a GCPD-t is beleszámoljuk. Érdekes lesz. :)

Néma Harcsa - 2014. 10. 30. 22:27

A 4. rész után elvesztettem a már a pilot után sem elveszthetetlen érdeklődésemet, pedig több mint remek is lehetett volna ez a sorozat, de ha a 6. tényleg ennyire jó (csak belepislantottam a kommentekbe), akkor még egyszer megpróbálkozom. Pingvinke és az eddigi módon bemutatott olasz szervezett bűnözés azért nem biztos, hogy elég lesz a minimális üdvösséghez. (Ja: film- vagy animációsfilm-változatot a Gyilkos tréfából!)

Poghy - 2014. 10. 31. 01:05

Néma Harcsa: Igen, a 6. rész valószínűleg az évad legjobbja eddig, de szerintem nem ez az áttörés. Olyan is lesz remélem, csak várni kell még rá.

Gyilkos tréfa alatt feltételezem, hogy a The Killing Joke-ra gondolsz (én csak angolul olvastam). Én is szeretném, ha lenne belőle egy Red Hood-szerű animációs film, de semmiképp sem a mostani DC-animációs vezetőség (Jay Oliva és társai) felügyelete alatt. Vegyék elő a Red Hood stábját, vagy hívják vissza a Paul Dini – Bruce Timm párost, mert ez túl jó anyag ahhoz, hogy a mostani amatőrök kezébe kerüljön.

Enzo - 2014. 10. 31. 23:21

Nna, ez zsír rész volt.
Plusz csavarral a végén (mármint a heti ügyet tekintve), és végre meghúzták a nagy leleplezést, aminek örülök mert azért nehogy már Falcone-nak meg Mooney-nak együtt ne legyen annyi embere, hogy nem látja meg véletlenül egyik se a Pingvint…
BTW Pingvin anyja(?) hatalmas figura :D valami durva akcentusa van, de nemtom milyen :D
Barbarában tetszik hogy ennyire kiáll Jim mellett, ez végre nem klisés, hogy ellene fordítják.
A Cicalány mostani jelenetének már volt valami értelme a legutóbbi résszel ellentétben, majd kiderül hogy mi lesz a folytatása.
Ja és vééééééégre kaptunk sok Riddlert (bakker, az E.Nigma szójáték most esett le), meg egy kis karakterfejlődést.

Néma Harcsa - 2014. 11. 01. 12:57

@Poghy: az az, a Killing Joke, csak magyarul az jelent meg először a filmképregényeken kívül a rendszerváltás után, mit mondjak, fostam tőle gyerekként rendesen. (Valaki lenyúlta azóta a kincset érő eredeti példányt.)
És igen, a sztori meg a rajzok is túl jók ahhoz, hogy kóklerek kezébe kerüljön. :)

everest456 - 2014. 11. 04. 09:42

Penguin’s Umbrella

+jó volt látni ezt az “Emperor Palpatine” szerűen megkonstruált maffiaháborút
+Penguin jó volt, lehet akár később ő lesz a Joker?
+végre látni, hogy tart valahova a sorozat

-kevés volt 40 perc, dupla rész jobb lett volna
-tényleg minden női karaktert teljesen hülyének kell megírni? Barbara: azt még le lehet nyelni hogy drogos leszbikus volt (bár értelmét nem láttam) de most kimaxolta a szőkeséget elég rendesen (kivéve ha ez is Oswald tervének része volt). Fish és Montoya szntúgy
-Sok jelenet összecsapott volt
-Harvey,Alfred,Montoya, Bruce, rendőrfőnök: csak feleslegesen foglalták a perceket

Az a gond hogy az egyensúly a heti ügyek ás az átívelő szál között nem megy. Érdekes ügyekre lenne szükség és haladjon a story is, ne csak a végén tegyenek be egy (kamu) cliffet. Anno pl a Life szerintem egészen jól oldotta meg.

torjack - 2014. 11. 04. 17:26

“+Penguin jó volt, lehet akár később ő lesz a Joker?”

A Pingvin az Pingvin, a Joker meg Joker. Köze nincs a kettőnek egymáshoz. Gordonból sem lesz Batman. :D

Amúgy alakul ez szépen, egyre jobb.

winnie - 2014. 11. 04. 17:36

szerintem sem, de ez az, amit nem biztos, hogy kizárnék. jokert marha nehéz lesz úgy bevezetni, hogy meglepő legyen. és ez egy jó módszer lenne.

képregényekben egyébként is gyakori húzás, hogy egy gonosztevőnek több alteregója van, s talán olyan is volt már, hogy egyik rosszfiúból egy másik lett.

a lényeg, hogy ennek a történetmesélési módszernek, amiben ismered a befejezést az a trükkje, hogy a nézőkkel elhiteti az író, hogy az tud valamit, hogy ismeri a befejezést, majd borít mindent. és ezért hatásos ez a technika. enélkül csak nem tudunk semmit és úgy derül ki valami. így viszont meg vagyunk győződve valamiről, s ha így kiderül az ellenkezője, akkor…, nos, az elég hatásos tud lenni.

torjack - 2014. 11. 04. 18:19

“szerintem sem, de ez az, amit nem biztos, hogy kizárnék. jokert marha nehéz lesz úgy bevezetni, hogy meglepő legyen. és ez egy jó módszer lenne.”

Annyi ezzel a gond, hogy a hardcore-fanok anyáznának, akiknek meg nincs különösebb előismerete, azoknak meg nem lenne egy nagy poén. (Mondjuk személy szerint nyitott vagyok az ilyen huncutságokra.)
Persze bármi lehetséges, van olyan alternatív univerzum, ahol Bruce halt meg a merényletben, az apja lett Batman, az anyja meg a Joker. De itt elég nehezen tudom elképzelni hogy extrém módon belepiszkáljanak a karakterekbe.

everest456 - 2014. 11. 04. 19:11

“A Pingvin az Pingvin, a Joker meg Joker”
Erre én sem vennék mérget, elég csak az elementary-t felhozni a közelmúltból.

torjack - 2014. 11. 04. 19:38

Nyilván bele lehet piszkálni a karakterek eredetébe és sorsának alakulásába is…de itt nem hiszem, hogy Pingvinből Jokert csinálnak. . Ha Oswaldból csinálnának Jokert, akkor valaki másból kellene majd egy Pingvint csinálni. Eléggé nyakatekert lenne ez, egy WTF pillanatért. Ilyen alapon Gordonból is lehetne Kétarc idővel.
Mindamellett Robin Lord Taylor Jokernek is fasza lenne.

Aredhel - 2014. 11. 04. 19:40

Hát szerintem eszméletlen jó volt ez a rész. Csak kapkodtam a fejem. Ahogy leültem nézni, picit féltem, hogy Bullock-Gordon sárdobálás és unalom lesz a mai menü, de egy percig nem unatkoztam. Gyakorlatilag minden fontos, eddig bemutatott szereplőnek megvolt a maga fontos pillanata, és még új szereplőt is sikerült tartalmasan bemutatni (gondolok itt a kopasz egyszemélyes kivégzőosztagra – nagyon ott volt).
És az, hogy Pingvin Falcone-nak dolgozott, bevallom őszintén, meg sem fordult a fejemben, holott azért gyakorlott sorozatnézőként a legtöbb fordulatot már ki szoktam találni.
Bullock nagy királyság.

sherlock20 - 2014. 11. 04. 22:03

Robin Lord Taylor valami elképesztően hozza Pingvint… Igazából csak miatta és a karaktere miatt nézem, Gordon meg Bruce annyira nem izgat egyelőre… De P-t nagyon jól kidolgozták

Iceman - 2014. 11. 04. 22:45

Az utóbbi két rész nagyon ott volt. Zazs karakterét csak a Rocksteady-féle játékokból ismerem de itt elég meggyőző volt. Egyébként nem ő volt a Flashben a gázos csávó? A fordulatra én se számítottam, a mólós beszélgetésnél úgy tűnt mintha inkább Fish Moonyval közösködne de így még jobb.

Coimbra - 2014. 11. 05. 20:53

Az igen, az rész volt. Ez a Victor nevetséges volt, nehogy már 30 rendőr ne tudta volna lelőni hármójukat… Pingvin még mindig überkirály.

sehrezad - 2014. 11. 05. 21:49

Coimbra: szerinted a 30 rendőr tényleg Victor miatt volt berezelve? :D

dAve - 2014. 11. 06. 16:43

Na, lehet hogy mégis megérte kitartani? Kezd egyre jobb lenni a sorozat a mostnai rész pedig simán a legjobb volt. Nagyon tetszett a fordulat, pingvin pedig zseniális karakter(pont úgy ahogy Robin Lord Taylor játéka). Tehát most először nagyon várós a kövi rész.

sledge - 2014. 11. 06. 23:42

Zseniális, azt kell mondjam, az év legkellemesebb meglepetése számomra. Jól kidolgozott történet, nem csaponganak össze-vissza, látják, hogyan és hová akarnak eljutni.
A szereplők és a történet:
Pingvin zseniális. A legjobb alakítás, ehhez nincs mit hozzáfűzni.
Gordon kifejezetten jó, egyre javul. Nagyon jól hozza a becsületes, őrlődő rendőrt.
Falcone nagyszerű, ritkán jelenik meg, de a nyugodtsága és eleganciája remek.
Bruce Wayne zseniális módon a háttérben marad, de tudjuk, hogy fontos szerepe van a sakktáblán.
A többi szereplő is élvezi a szerepét, ez látszik a végeredményen.
Bár nem szeretem a gengszteres történeteket, de eddig határozottan jó a sztori és nem látható előre, mi fog történni.

CyClotroniC - 2014. 11. 08. 02:02

Az 1×07 toronymagasan a legjobb epizódja volt eddig a Gotham. Jól állt neki, hogy nem volt heti ügy és nem akarták belegyömöszölni az összes karaktert egy epizódba, egyértelműen a maffiavonal viszi a sorozatot.

Még mindig tartom, hogy 1 villain – 1 szezon rendszer lenne a legjobb, és ez az első amúgyis nagyon pingviné. Selina és Nygma ugyan hiányzik, de inkább ne legyenek mindig képernyőn, mint hogy annyit szerepeljenek, hogy kecske-káposzta-farkas szintű feladványokat adjanak fel vagy kocsitetőn csúszkáljanak.

Neoprimitiv - 2014. 11. 08. 19:54

Jó rész volt ez és teljesen egyetértek CycClotroniC-kal, jó, hogy időnként mernek kihagyni szereplőket. Azt nem tudom, hogy az 1 villain – 1 évad mennyire működne, főleg úgy, hogy itt egy előre definiált világban kell mozgassák a szereplőket, de eddig szerintem jól építik a történetet és Pingvin karakterét sikerült egy olyan központi figurává tenni, aki miatt érdemes várni a következő részt. Az ifjú Wayne inkább teher a sorozatnak, mint előny, de igyekeznek a legkisebb károkozással használni.

jky - 2014. 11. 08. 20:09

Szerintem nem volt nagy durranás a 7. rész, erősen érződött, hogy megint Heller írta. Pingvin meg a csavar jó, de kapkodós volt, Mooney megint ripacskodott és stb., olyan volt, mint az eleje, gyenge…

Enzo - 2014. 11. 09. 21:04

Na, ez frankó volt, főleg a végén a csavar. És így visszanézve nagyon zseniális: Pingvin irányította az egészet Falcone-val: Maroniék megfirkálása, aztán tudja hogy Maroni válaszlépést sürget, beajánlja neki Nyikolaj kinyírását (így Fishnek is keresztbe tesz, Falcone-nak meg szívességet), és az egész közben még saját maga útját is egyengeti Frankie kinyírásával. Zseniális, én sem gondoltam volna hogy valóban Falcone-nak dolgozik és az egész Gordon-os lelövős úgy meg volt rendezve.
Fura, hogy nem volt se Cica, se Riddler, de így is adta.
(BTW mennyire idióta keresztnév már az hogy Crispus??)
Ja és Zsasz figurája úgy látom megint egy jól játszó őrülttel gyarapítja a társaságot.

Coimbra - 2014. 11. 10. 19:00

Minden Batman-feldolgozásban ugyanúgy hívják Wayne-ék gyilkosát? Csak a Batman Beginsből rémlik az említése, szóval abból indulnék ki, bár a név most nem fog beugrani. Na, nem mintha számítana, csak legalább ha pl. egy rész végére kiderülne, ki a gyilkos, és a rész elejétől elkezdenének emlegetni 2-4 nevet, akkor legalább tudnám, ki lesz a hunyó.

Néma Harcsa - 2014. 11. 11. 08:14

+1 @jky.
Mindent elárul a sorozatról, hogy ez egy kiemelkedő epizód, és nem átlagos. Azt hiszem, pl. a pár kivétellel csapnivaló színészi játékon már semmi sem segíthet.

Lilith - 2014. 11. 11. 15:55

A legjobb poénok voltak a 1×07-ben.Gotham sötétebb mint valaha :D

jky - 2014. 11. 11. 19:16

8. rész: dögunalom, többször is megnéztem, mennyi van még vissza. Irodai bunyó, Istenem, mekkora sztori! Gyanúsan kevés már a külső jelenet, látszik, hogy büdzsét vissza kellett venni, külső vágóképek vannak gyorsan 1-2 pillanatra, aztán kész, egyik belső jelenet jön a másik után. Az meg egyenesen szánalmas már, amit a cicalánnyal művelnek, hogy néha pár másodpercbe bevillantják. Most megint hú de nagy cliffhanger, hogy megjelent a végén.

Az egyedüli értékelhető jelenet talán az volt, amikor kicsi Brúsz beverte a burgonyaképű bully hülyegyerek pofáját a Rolex órával. De amúgy az iskolai bully is tök kreatív ám, mást nem is lehetett volna kitalálni…

Nem tudom, mi lesz… pedig már javult, de az utóbbi 2 rész megint csak szimplán középszar volt.

Coimbra - 2014. 11. 11. 20:15

Jól szórakoztam, bár tény, hogy nem volt olyan nagyon magas színvonalú rész. Beigazolódott, amitől fent az egyik kommentelő félt, hogy Macskalány addig lesz jelen, míg ugrik kettőt két motorháztetőn, a változatosság kedvéért most csatornát kapott.

Nem hiszem, hogy nagy szükség volt erre az Alfred fogja oktatni Bruce-t szálra, bár katona, azt hittem, majd magától tanul meg, vagy ilyesmi, bár itt is a Batman Beginshez tudok csak viszonyítani. Azt meg lehetett előre tudni, hogy az iskolai jelenetnek ez lesz a vége, de már onnantól, hogy kiszállt még az iskolánál a kocsiból. Sablonos volt, na.

Néha sántítanak ezek az elmászkálások, Falcone csak úgy elengedte a csajt a városba, az meg akkor beugrott Mooneyhoz? Miközben előtte templomban kellett találkozniuk, talán pont Mooney törzshelyét ne figyeltetné Falcone?

Gordon meg miért egyedül megy még mindig a helyszínre?! Na, nem mintha félteném, ő 100-ből 100 bunyót fog megnyerni a sorozatban, az tuti. (Harvey-nak már nem tartom ennyire a túlélési esélyeit).

Nálam sorozatos szempontból a hét fénypontja a kedd, amikor megnézem az új részt, minden mást csak megszokásból nézek, viszont ezt várom mindig, legszívesebben már melóban letöltöttem volna, csak ahhoz még nem vagyok ott elég ideje. :D

CyClotroniC - 2014. 11. 11. 20:16

jky: Az utóbbi kettő? A mai még nem láttam, de a 7. epizód lazán verte az első hatot úgy ahogy van. Nem is kevéssel.

CyClotroniC - 2014. 11. 11. 20:17

Ja az lemaradt, hogy pont az 5-6. részeket nem bírtam.

blobov - 2014. 11. 12. 08:34

Jól hallotta a fülem, hogy amikor Bruce megkéri Alfredot, hogy tanítsa meg verekedni, akkor Alfred ígéretekor a Nolan-féle Batman zenéjének taktusai is hallatszódnak?

DarkEagle - 2014. 11. 12. 16:57

Hát ez a 7. rész egyértelműen az évad eddigi legjobb része. A 8. meg szorosan jön mellette. És nem a heti ügy miatt, ha mások kicsit továbblépnek annál akkor meglátják hogy miért is készült ez a rész. Pingvin megint zseniális volt. Gordon is jó volt ezzel a mindenkit leverek stílussal. Nekem kicsit az idős Gordont juttatta eszembe a képregényből amikor átveszi az irányítást az igazságosztás felett. :D Bruce sulis dolgai kellettek hisz valamilyen módon fel kell építeni a karaktert jó embereke… Nem lehet csak egyszer úgy betolni Batman kosztümbe. :D Az hogy Alfred oktatja majd az meg külön jó. Jövőhéten pedig jön Harvey Dent és ahogy elnéztem Cicus is több szerepet kap. Jó lesz ez csak idő kell neki. Itt sokan egyből a messiást várják nem tudják kivárni amíg kibontakozik a történet. Ami szomorú mert néha pont a sorok mögé kell nézni nem a képeken merengeni.

Egyébként csak én gondolom úgy hogy a sulis vagány gyerek lesz Joker? Tudom tudom klisés hogy a sulis vagányból lesz Joker és csináljunk akkor már az elejére is egy sulis rivalizálást de hát na. :D Bár szerintem évad végén bevágják majd Cliff-nek és annyi. Bár túl sok korkülönbség nincs közte meg Bruce közt elvileg szóval ja…

torjack - 2014. 11. 12. 17:36

“Egyébként csak én gondolom úgy hogy a sulis vagány gyerek lesz Joker?”

SPOILER-es lehet…
A Tommy Elliot nevű gyerek, akinek Bruce beverte a képét, elvileg Hush lesz.

Néma Harcsa - 2014. 11. 12. 22:29

Úgy tűnik, nem teljesen világos, hogy akinek komolyabb gondja van a sorozattal, annak mi is a gondja.
Szerintem a két zsaru és Fish M. alakítása hátborzongatóan rossz (persze, lehetne rosszabb), nem beszélve az olyan biodíszletekről, mint pl. Gordon nője, és a fő probléma, hogy ettől még lehetne egy sötét, ám kicsit trash-sorozat, de ennek se íze-se bűze, meglehetősen bugyuta cselekményszövés, kifejezetten bugyuta dialógok. Pingvin és “Rawls” Falcone (na, ő pl. olyan karakterszínész, hogy elég, ha megjelenik, kakiból is aranyat…) nagyon kevés az üdvösséghez. 8. után végső kasza, mondom ezt ős Batman-fanként.

Enzo - 2014. 11. 13. 22:34

Még a 7.részhez: Essen rendőrfőcsajból végre kaptunk valamit, ami nem volt tökunalmas + erre a részre is igaz. Harvey beszéde király volt, és külön örülök hogy nem ő talált rá Jimre, hanem a nőci.

Ja és véééééégre egy olyan rész, amiben a previously nem Pingvinnel kezdődik, már kicsit untam hogy “there’s a war coming, a terrible…war”

Bruce suliban: sablonos volt, de legalább most viszonylag az átlag gyerek tevékenységei felé irányultak a jelenetei, ennyiből jó volt.

Random Cicalány snitt: én elfogult vagyok vele, de kezd zavarni hogy mindig csak ennyit kap, cliffhangernek gyenge volt.

Barbarát meg csodáltam eddig, hogy mennyire feltétel nélkül szereti Jimet, és most meg elhagyja? (vagy mi)

Hét idézete contender Harveytól abszolút ez:
“I’d give you a good cop routine, but it’s not in my toolkit” :D

Ja és végre megtudhattuk Fish motivációját…csak hogy aztán kiderüljön hogy kamu. De legalább nem rágták a szánkba, hogy az anyja volt az öreg nőci a végén.

#Joker: nekem is az jutott eszembe a véres szájú srácról amúgy :D

Enzo - 2014. 11. 13. 22:41

ELŐZETES (SPOILER, HA NEM LÁTTAD):
na, végre elfogadható mennyiségű Cicalány ééés jön Harvey Dent (beszédes, hogy a rész címe is Harvey Dent, mint anno a Selina Kyle, hát legalább adhatnának kevésbé egyértelmű címeket :D) – és nem is lesz rossz rész, ahogy nézem.
(honnan ismerős a srác, aki játssza?
ok, megvan, Heroes. meg Végső állomás 5)
Ja és az 1×10 részcíme meg LoveCraft. Hmmm.

Poghy - 2014. 11. 13. 22:42

Nem tudtam, hogy jönni fog, de én már nagyon vártam Tommy Elliotot. Most így egyelőre nem annyira tetszik, ahogy behozták. Többek között azért, mert ezzel megerőszakolták a képregényes karaktert, akinek Bruce-hoz fűződő kapcsolata erősen összefügg egy olyan eseménnyel, ami még a Wayne-ek halála előtt történt. Persze ettől még lehet, hogy jó karaktert faragnak majd belőle a Gothamben. A rész amúgy jó volt.

Enzo: Jaja, a Harvey beszólás az ütött nálam is. :)

Benjy - 2014. 11. 14. 17:40

Kár hogy Brucenak szinte kötelező jelleggel kell írni valami tök felesleges felesleges szálat hetente. Tudom hogy ez is eredetsztori volt, de hogy ennyire jellegtelenre írják meg… Ezen kívül amúgy megvolt az első 6 rész színvonala, szóval kasza nincs fontolóban. Csak Bruce-szal kezdjenek már valamit.

Garott - 2014. 11. 15. 17:51

Nekem az egész sorozat valahogy már túlságosan szájbarágós. Például amint megjelent az iskolában azonnal tudtam, hogy fel fog tűnni Tommy Elliot. És hogy minden részben egy nagyívű főbosst akarnak berakni az is erősen túlzás. Inkább egy két ellenfél kellene csak és erősebben rámenni az ő sztorijukra, mert így nagyon hamar ki fognak fogyni, vagy az évad végére olyanok maradnak majd, mint Tweedle Dee és Tweedle Dum vagy Baby Doll.

Coimbra - 2014. 11. 17. 17:59

Enzo: én meg már annyira megszoktam Pingvin intróját, hogy hiányozni fog a there’s a war coming. :D

Amúgy Gordon gothami származású, vagy a katonaság előtt máshol élt?

CyClotroniC - 2014. 11. 18. 16:53

Na az eheti megint remek rész volt. Selina és Lil’ Wayne baromi cukik együtt. Ideje volt már ennek a lépésnek és nagyon örülök, hogy megtették.

everest456 - 2014. 11. 18. 17:07

Nekem pedig eléggé ellentétes a véleményem.
Pingvin már kicsit sok, visszább lehetne venni belőle.
Az hogy Fish kavar az nem volt gond, csak a megvalósítás lett kicsit buta.
Az utolsó jelenetnél pedig az agyam ledobta az ékszíjat. Miért??? Mi colja volt? Kérdem én, de gondolom a válasz a miért ne és a jól néznek ki kombinációjából jönne ki.

Viszont mozdul az Arkham szál előre, szerintem Lovecraft ( ez a név :D) is csak egy darab a kirakósban, mint maga a megoldás. Dent kicsit túljátszott volt, de van benne potenciál.

Coimbra - 2014. 11. 18. 19:35

Harvey, Harvey, Harvey Dent! Excuse me, I wanna drive.

Nagyon jó rész volt. Részletezném, de rohanok magyar-orosz meccsre, ezért csak a fenti Dark Knight-idézettel köszöntem be. Kiváló sorozat!

LaCRossE - 2014. 11. 18. 21:13

Tetszett a rész, Cat és Bruce tényleg cukik voltak együtt, mondjuk én azon kevesek közé tartozom, akit a kis Wayne eddig sem zavart. :)

Harvey pedig kemény volt, azt most nem tudom, hogy a képregényekben az őrülete csak a baleset után jön ki, vagy sem. Mindenesetre egyre több kulcsszereplőt hoznak be, ez tetszik. :)

Iceman - 2014. 11. 18. 21:42

Nagyon untam ezt a részt. Bruce és Selina aranyosak voltak, az utolsó jelenet totál wtf. Dent meg nagyon nem nem jött be, amikor a fél arcát kitakarta az árnyék vagy 1 percig az is baromi erőltetett volt.

Coimbra - 2014. 11. 18. 22:58

Szóval jó rész volt. Sajnos Harvey Dent poént részemről lelőtte a feliratok.info, mikor felmentem letölteni az angol feliratot, és megakadt a szemem a részcímen, de nem baj, kellett már. Mindenkit bemutatnak rögtön az első évadban? Akkor jöhet Joker is, most már ne hagyják abba.

Batman-Catwoman ismerkedést nem ilyennek képzeltem, persze lehet, csak Nolan miatt gondolom így. Elsőre nem értettem, minek ez a sok telefonváltás Gordon és Alfred között, aztán a végére leesett, hiszen kellett a felvezetés annak, hogy Alfréd azt mondja, okés ez a befogadósdi.

Fish Mooney-lábfetisiszta lettem, ha eddig nem lettem volna az. Pinguin még mindig jó, de nem igazán értem, miért nem nyírja ki bárki, max. rossz lenne az ellen kedve pár napig, aztán úgyis elfelejtenék.

Talán az tetszik a legjobban a sorozatban, hogy van vagy 5-8 szál, és ebből simán kimaradhat 1-2, nem fog hiányozni, a többi viszi a részt (más sorozatoknál ennél kevesebb van, és mindig ugyanaz).

majsz - 2014. 11. 18. 23:50

Csatlakozom, Dentnek ez a kitakart arc.. hát nem kellett volna. Na meg a pénzdobálást sem ennyire, ne is beszéljek a psyhotic episodejáról :D Nem tudom hogy fognak kezelni ennyi karaktert, kezdenek sokan lenni. Bár az uccsó két rész jó volt, midenkinek jutott valami, de ha így fojtatják csak darabos érzésű részeket kapunk ezzel vmit kezdeniük kéne. Persze első évad(ok)ban még alacsony a gázsi, lehet mindenkit nyomatni, később már ez csak anyagi megfontolásból is gondot okozna. Őszintén a kis Bruce-t hanyagolhatnák, de már Alfred játékát megkedveltem így maradjanak :D Kíváncsi vagyok mikorra áll be a fix létszámú gárda, ami után sűrűbben lehet cserélgetni az epizódos gonoszokat, miközben a háttérben sakkoznak a main karik. Bár eddig csak Fish nénit láttuk lépkedni na meg a Pingvint, aki ugyan kisebb de annál szemetebb lépesekkel tolja :)

Poghy - 2014. 11. 19. 00:51

LaCrosse: Dent eredetileg is küszködött dühkitörésekkel, persze csak később hatalmasodott el rajta az őrület.

Awwww, cicalány és brúszúrfi olyan cukik voltak… Már régóta vártam ezt az első találkozást, és Alfreddal is kezdek megbarátkozni. Azt meg nem értem egyeseket miért zavar ez az arckitakarásos megoldás Dentnél, ez klasszikus megoldás volt. Mindenhol így ábrázolják Dentet, a Batman:TAS-ban, a Beware the Batman-ben, a Dark Knightban, és még a képregényekben is. Engem az zavart volna, ha kihagyják ezt a megvalósítást. Dent amúgy jó karakternek tűnik, bár a színész játékával nem vagyok teljesen megelégedve. A rész egyébként nagyon fontos mérföldkő volt az asylum beüzemelésével. Pingvin szála is haladt egy keveset, úgyhogy az átívelésre sem lehet panasz. Nekem tetszik ez az irány, és a sok szereplő sem zavar.

winnie - 2014. 11. 19. 05:01

“Mindenkit bemutatnak rögtön az első évadban?”

a pilotban is ezen ment a sírás, hogy ezer karakterből láttunk 3-at. most még egyet. mindenkit? és mi van azon ikonikus figurákkal, akik még említést sem kaptak?

egyébként meg miért ne mutatnának be? aki megszületett, azt be lehet mutatni. mindegyik híres gonosz ott van, létezik, mellettük élnek. attól, hogy még nem rosszalkodnak, mindegyik tehet olyasmit, ami érdekes. joker is ott van a “közelben” – nem mellesleg a legalapabb dolog lenne. lehet, hogy már láttuk is.

Coimbra - 2014. 11. 19. 12:27

Nem sírásból kérdeztem a bemutatósdit, pusztán spoileres jóslásból, én örülnék neki, ha nagyon sok karakter jönne, ezért írtam, hogy jöhet Joker is, nem irónia volt. Csak ugye neten minden félreérthető.

Majsszal ellentétben engem nem zavar, hogy sok karakternek vannak kis szerepei, sőt, szerintem nem is kell semmit kezdenie ezzel a készítőknek.

winnie - 2014. 11. 19. 17:02

most jött ki egy gotham-cikk, ami szerint harley quinn például nem lesz, viszont lehet, hogy jön egy kis robin eredetsztori – afféle “születés előtti”. hmm.

CyClotroniC - 2014. 11. 19. 17:08

Pedig Harley a kedvenc Batmanes karakterem :(

HJ - 2014. 11. 19. 17:38

http://insidetv.ew.com/2014/11/19/gotham-robin/

De legalább Scarecrow lesz! Harleyt én is sajnálom, mert nekem is kedvenc Batman karakterem Scarecrow mellett, de hátha majd következő évadokban.

Benjy - 2014. 11. 19. 17:47

Annyira zavar hogy egy hajszálnyira vannak attól hogy tök jó sorozatról beszélhessünk. Azt a 6/10-es szintet hozzák, ami miatt hétről hétre kitartok, de nagyon zavaró hogy csak egy köpésre vannak a következő szinttől.

“Pingvin már kicsit sok, visszább lehetne venni belőle.”
Én pont az ellenkezőjét érzem. Mintha kevesebb screentime-ot kapna, amióta kiderült hogy él.

jjujj - 2014. 11. 19. 18:48

Nekem annyira nem jött be ez a gyerekes civakodás…

aranyosak voltak meg minden, de azok a párbeszédek, de jó Isten, borzalmas volt

jjujj - 2014. 11. 19. 18:57

Harley Quinn-t én is sajnálom, Joker karaktere nem teljes nélküle

én a mostani szereplőkből Makenzie Leigh-t simán el tudnám képzelni ebben a szerepben, a mostani gondoskodó, jó kislány énjét, át lehetne lökni a ló másik oldalára, kérdés a színésznő ezt hogy tudná megoldani

de mivel még Joker sincs sehol, még említés szintjén sem így azért bízom benne meggondolják magukat az írók és beleteszik

Coimbra - 2014. 11. 19. 19:07

Nem akarok spoilerezni, de lesz még néhány karakter, akit érdekel, a sorozat Wiki-oldalán tájékozódhat, elvileg forrásokra támaszkodva írják a gonosztevőket. Bár nem tudom, hogy évados lesz, lehet csak 2-4 év múlva jön X, Y…

Poghy - 2014. 11. 19. 20:23

Én imádom mindkettőjüket, de szerintem se Joker, se Harley nem kéne a Gothambe, egyszerűen nem illenek ebbe az idősíkba. Viszont a tavalyi cameoja óta súlyosan várom Harley-t vissza az Arrowba.

majsz - 2014. 11. 20. 21:38

Jokert behozhatnák mielőtt még nem lett crazy, egy betalált színésszel csinálnának egy abszolút pozitív karaktert aki akár 1-2 évadon jelen lenne, esetleg segítené a rendőrséget, így kitanulná a “szakmát” és úgy lenne balesete. Jól eltalált hosszabb karakter fejlődések dobhatnak a sorozaton, Pingvin már ott van, de Nigmát húzhatják egy jó dbig.

matrix33 - 2014. 11. 20. 22:10

Harley Quinn-t nem merik sehol berakni sajnos. Mindenki tudja, hogy előbb rajzfilmen, majd képregényben, de különösen az Arkham játékokban annyira ikonikus lett a DC univerzumban, a hírhedt hangjaival együtt (teljesen mindegy, hogy épp kit mondunk, bár nekem Tara Strong a kedvencem), hogy talán nem merik meglépni a castingot rá. Mert bár az 100%, hogy legyen a Gotham vagy az Arrow, de bejelentik, hogy Harley lesz a köv. részben, akkor nőni a fog a nézettség, de ha elrontják a karaktert, a castingot (márpedig olyan elvárások vannak a képregényesek és az Arkham fanok részéről, hogy csak elrontani lehet), akkor hosszú távon árthatnak is maguknak. Nagy fájdalom nekem is, hogy egy ilyen eszméletlen közönségkedvencet sehol nem mernek behozni, de talán pont azért, mert túl nagy kedvenc. Mint ahogy Jokert se nagyon erőltetik majd a Sötét Lovag után, mert annyira egyedi Heath Ledger játéka, hogy egy évtizednek minimum el kell telni, ha nem tübbnek, hogy bárki más újra próbálkozzon vele. Na és ha nincs Joker, akkor Harley se lesz sehol, még az Arrowban sem, csak örüljünk annak a kis szövegnek, ami számomra a 2. évad egyik fénypontja volt anno :)

Garott - 2014. 11. 20. 23:13

Számomra Harley azért lenne furcsa, mert ő ugye Joker miatt őrül meg (vagy szeret bele) és így, hogy az a szál nincs, max egy járókelő vagy egy tanuló pszichológusként szerepelhetne, ez meg nem hangzik túl érdekesen. Bár szerintem ha a korszakot nézzük még valószínűbb, hogy még gyerek.

pytta - 2014. 11. 21. 09:58

Aki szerint túl sok a karakter, azok nem nézték pl. a Lost-ot vagy a Heroest? :)
Oké, nem a legjobb a sorozat szerkezete, de egy kicsit odafigyelőbb írói munkával rohadt jól össze lehetne hozni ezeket a szálakat. Idővel talán összejön nekik, ha csak egy-egy részre is évadonként, már kicsit nézhetőbb lenne.

jky - 2014. 11. 21. 19:23

Bruce-Selina jók voltak, Arkham is érdekes lehet, de a heti ügyek annyira fárasztóan szarok, hogy tényleg nem képes elmozdulni a középszerből a sorozat. Kaszán gondolkodom, de Selina, Arkham, Pingvin még visszatart. Ezeket a gagyi heti nyomozásokat kukázni kellene már a francba. :(

DarkEagle - 2014. 11. 21. 21:39

Na én is megnéztem.

Nem értem a felháborodást. Dent remek volt. a srác is jól hozta a figurát. Nem volt túl játszott kicsit sem, aki ismeri a karaktert az tudja hogy ilyen volt már a baleset előtt is. Volt mindig benne egy sötét én de a balesetig azt jóra használta. A vizuális megoldások nála meg egyszerűen zseniálisak voltak. Ez az év legjobb újonca vizuális téren ez 1000%!!!

Cat és Lil’ Bat jelenetei aranyosak voltak, nem is kell ennél több. Ők a feelgood a guilty pleasure. Remélhetőleg most már többet látjuk őket. Nekem sosem volt velük bajom egy percre sem.

Pingvin meg szokásos hozza a formáját. :D

Remélem Fishtől hamar megszabadulnak mert unom a Csillag Születik-et a háttérben. ^^’

Barbara meg WTF volt. Nekem az a rendőr csaj nagyon gyanús. Pláne hogy elvileg most már jóban van Gordonnal de ugye semmi sem az aminek látszik….

DarkEagle - 2014. 11. 21. 21:46

Gyerekek a szünet előtti rész nagyon durva lesz az előzetes alapján aki nem szeret spoilereket ne nézze meg mert brutális. :D

Enzo - 2014. 11. 22. 12:07

Na, egész jó volt az 1×09.
-Végre egy kis élet a Wayne szálban, Alfred jól mondta hogy Cicalány “is a breath of fresh air”, kellett már valami felüdülés. A legjobban az a kis jelenet tetszett, amikor kajacsatáztak, Alfred bejön, és már mondaná, hogy “mi ez a ribillió, master Bruce, nem lehet így viselkedni”, aztán látja hogy Bruce BOLDOG, és ő is inkább elmosolyodik.
(A szerelmi szálat viszont ne már….)

-Lovecraft (nem H.P.)….hmm, a köv.rész címe is ő, úgyhogy még érdekes lesz

-Cicalány anyja ki is volt? Mondta hogy valójában titkos ügynök, de ez tényleg így van, vagy említik ezt a képregényvilágban? (Tájékozatlan vagyok :D)

-Dent dühkitörése adta, még a nyála is kifolyt :D
Egyébként keveset szerepelt, ahhoz képest hogy ő a rész címe. A félig arckitakarás meg most fel se tűnt, a TDK-ból rémlik hogy ott ellőtték, de nem zavart volna, ha észreveszem.

-Szép felvezetés volt, ahogy megágyaztak az Arkham Asylum-nak, kell az ilyen is.

-Na a vége eléggé WTF…számítottam rá, hogy valaki lesz az ágyban még, de mondom Barbarából nem nézném ki hogy megcsalja Jimet…de akkor ki az?…nabazmeg, Montoya. Yummy :P

*** Az előzetes meg durva :O De én csak most realizáltam, hogy a Gotham is téli szünetre megy :( de ne már, mikor tér vissza??

CyClotroniC - 2014. 11. 22. 12:12

Cicalány anyja szerint egyszerűen csak egy klasszikus, önző, gyerekét hátrahagyó anya, legalábbis nekem ez jött le, mert Cat nagyon ironikusan mesélte a történetet, amit gondolom ő sem hisz el. Annyira nem vagyok otthon benne, de eleve fanfictionösen szabadon kezeli a ‘Gotham’ Batman világát és a benne élő karaktereket, mondjuk úgy, ahogy a Hannibal is a sajátját, szóval ha volt is Selinanak hivatalos elősztorija, szinte biztos, hogy amúgysem tartanák magukat ahhoz.

Enzo - 2014. 11. 23. 02:25

Köszi a választ!

Még egy hasonló kérdés: Victor Zsasz-nak nem lehet valami magyar eredete? Annyira gyanúsan hangzik, nem volt ő véletlenül mondjuk Szász Viktor korábban? :D

Enzo - 2014. 11. 24. 15:40

Durva, alig lesz midseason szünet \o/
Január 5.-én elvileg már vissza is tér a Gotham a 11.résszel!

CyClotroniC - 2014. 11. 24. 16:49

Szinte semmi nem működik a Foxon, így nem meglepő, hogy tolják azt az egyet, ami igen. :)

Yooha - 2014. 11. 25. 19:14

Még az jutott eszembe, hogy nekem kicsit fura, hogy majdnem minden rosszfiú annyival idősebb Bruce Wayne-nél. Oké, mondjuk Pingvint én is idősebbnek képzeltem, de pl. Nigmát, vagy főleg Dentet Batman korúnak gondoltam. Nem fura ez?

Iceman - 2014. 11. 25. 21:04

Ha mindenki annyi idős lenne mint amennyinek kéne lennie akkor elég kevés gonosz lenne aki ismert és bemerik dobni. Egyébként ez a rész nem volt rossz, tetszik ez a Bruce-Selina együttműködés. Ha jól tudom eddig csak egyszer derült ki a Wayne gyilkosság de az valami nagyon gagyi mesében volt így kíváncsi vagyok itt ki lesz a felelős, már ha lesz olyan.

wondorog - 2014. 11. 25. 23:05

Ha jól rémlik az első Burton filmben Joker volt a Wayne-gyilkos, de nem mernék fogadni rá, vagy 3-4 éve, hogy láttam már.
Bruce-Selina párosból egyszerűen nem lehet eleget kapni, Alfred is egyre jobb, Ivy is nagyon beteg karakter lesz.
Remélem az AA-ot húzzák pár részig, nagyon elmebeteg karakterekkel.

genova83 - 2014. 11. 26. 10:29

Végre Falcone is elkezdett úgy viselkedni,ahogy egy maffiavezérnek illik.Mert eddig olyan kisnyugdíjas csirketenyésztőnek tűnt.

Coimbra - 2014. 11. 26. 13:15

Iceman: Nolan is ellőtte a Wayne-gyilkosság kiderítésének szálát, bár ott nem volt szó arceltakarásról, Bruce felismerhette a gyilkost.

Jó kis rész volt, kezdem érteni, Alfred hogy lehetett kezdetben Bruce mentora, a felnőtt feldolgozásokban csak ilyen komornyik volt, aki cipelte a reggelit tálcán, meg mondott néha katonasztorikat. Így már más a kép. Bár Fish Mooney-hoz bemenni, és alfahímeskedni kissé szokatlan volt, még Alfredtól is. Persze katonaként nem fél semmitől, de akkor is.
A bérgyilkos csak épp addig fojtogatja Gordont, amíg az be nem alszik, és nem öli meg. Érdekes.

Benjy - 2014. 11. 26. 14:13

Az új résszel kapcsolatban kissé ambivalens érzéseim vannak megint. Az összkép most a pozitív irányba billen, de még mindig van pár gagyibb párbeszéd/jelenet ami csökkent az élvezhetőségből. A Selina-Bruce dinamika mindenesetre jó volt, plusz az epizód végi húzásuk is tetszett, és remélem hogy jól fog elsülni.

Draco44 - 2014. 11. 26. 16:31

Yooha: Kb 10-15 évvel lehetnek szerintem a karakterek idősebbek Bruce-nál, az meg nem olyan sok. Nyilván nem lehet mindenki vele egykorú.

Egyébként megint egy jó részt láttunk, kíváncsi vagyok, mi lesz a folytatásban az elmegyógyintézetes szálban, amit elindítottak.

Poghy - 2014. 11. 27. 00:25

Az eheti rész is korrekt volt, aranyos, ahogy 2 részen keresztül eljátszották a “Falusi egér, városi egér: Gotham edition”-t a Bruce-Selina párossal. Alfred és Bullock is jók voltak együtt, például a kihallgatós jelenet is vicces volt. Érdekes lesz Gordon az Arkhamban, és remélem idén még Tommy Elliotot is láthatjuk, nem csak 1 rész erejéig ugrott be.

zoo - 2014. 11. 27. 21:16

Fentebb írta valaki,hogy nem mernek.ilyen-olyan castingokat bevallalni,neki jelezném, hogy a.következő Joker Jared Leto lesz.
A sorozat egyre jobb, hiába a sok gyerekbetegseg.

Coimbra - 2014. 11. 28. 10:54

Az még oké, hogy a legtöbb gonosztevő idősebb Bruce-nál (sokkal, bár lehet, hogy Joker, Bane vele egyidős lesz a későbbi évadokban, ezt nem lehet tudni), de Falcone, aki már most is kinéz 70-nek, Batman idejében 85-90 lesz? A BB-ben őt adta a rendőrök kezébe, akkor indult a Batman-karrierje, most ez biztos máshogy lesz.

Jared Leto ezek szerint nem gyerek Jokerként fog feltűnni. ;)

torjack - 2014. 11. 28. 15:30

Még egyáltalán nem biztos, hogy Jared Leto lesz a Joker. Felmerült a neve, ennyi eddig a történet.

Enzo - 2014. 11. 30. 13:36

Hm, félévadzárónak nem volt valami erős.

Na végre Bruce is megkérdezte, amit éreztem, hogy Selina miért erőlteti ennyire a csókot…de hát aztán csak összejött. Lépjünk is tovább. Cukik meg minden, a fentebb írt “falusi egér-városi egér” hasonlat találó, de ezt a romantikát nem érzem hogy kéne erőltetni.

Alfred király. Az első rész után még nem jött be, de most már egész megkedveltem. Ügyes harcos, és micsoda sármja is van, ahogy láthattuk Fishnél. :P

Yay, Ivyből is kaptunk valamennyit.

Polgármester úr egy farok.A “Kiss my ass” jelenet zseniális volt :D

A végén az mi volt Cat kezében a cucc, amit tartott?

Január ötödikén elvileg visszatér a sorozat.

Pipacs - 2014. 11. 30. 16:12

Joker felnőtt volt a Burton filmben, mikor kb. akkora volt Bruce, mint itt a Gotham-ben, Nolan meg kb. egy korúaknak álmodta meg őket, szerintem ha van köztük 10-12 év, az tök ok. (és mi van, ha még kisbaba? :D)
A Tommy Lee Jones féle Kétarc is kimondottan vén volt Batman mellett, szóval nekem ezzel sincs gondom.
A badass Alfred kellett nagyon! Külön teccett, hogy mindenkivel eltalálta a megfelelő hangot/módszert, ügyes emberismerő és vagány harcos…:)És tádám, el is érte, amit akart, Bullock meg csak pislogott! :D
Ahogy megjáratják az összes szarságot Gordonnal, megtört, elfáradt, de még mindig egyes gerincű, rutinos öreg róka lesz Batman mellett, aki sokat látott, és arra is rájött, hogy egyedül kevés erre az elfajzott városra. :) Én így képzelem legalábbis, lehet, hogy a készítőknek nem ez volt a szándéka.
Amúgy szerintem a bérgyilkos spiné direkt nem nyírta ki Gordont, ha akarta volna, nyilván szemrebbenés nélkül megteszi. Még mondott is valamit, a következő alkalomra célozva. Nyilván a megbízójának nem az állt érdekében, hogy el tegyék láb alól, csakhogy jól megfingassák. Sikerült is. :) Nem hiszem, hogy sokáig maradna sz*pó ágon az őrültek közt, de persze, örülnék 1-2 új karakternek. Bár az eddigieket se aknázták ki eléggé még, Ivy például jöhetne még.

Don Fanucci - 2014. 12. 02. 19:05

@Coimbra:

Azért ne öregítsd annyira Falconét :D

Hatvannál szerintem nem lehet több, de inkább 50-55-nek saccolom.

Pipacs - 2014. 12. 04. 11:19

Jól gondolom, hogy ez a hét most kimaradt? Vagy az előző (01×10) a félévadzáró volt?

CyClotroniC - 2014. 12. 04. 11:58

Szüneten van, elvileg tavasz körül térhetne vissza, de lehet, hogy korábban fog, mert 16 helyett 22 részes lett végül a szezon és ha megbuknak a Fox midseason sorozatai, akkor nem fognak vele sokáig várni. Konkrét dátumot én még nem láttam és szerintem okkal nincs.

Pipacs - 2014. 12. 04. 14:28

Oh, köszi szépen! Remélem, lesz második évad is, arról esetleg már derült ki vmi?

Enzo - 2014. 12. 04. 18:00

Január 5.-én jön vissza elvileg a sorozat.

Tomone - 2014. 12. 31. 21:31

Jó a sorozat, nem rég kezdtem el. Eleinte “B” kategóriásnak tűnt de mintha részről részre emelkedne a színvonal.
Azért van pár dolog amit nem értek.
A Felemelkedés c. filmben amikor Bruce találkozik Selinával egyáltalán nem látszik rajta, hogy felismerné és Alfrédnak se volt ismerős az egész film alatt. A sorozatból pedig nem ez derül ki.
Nem tudom Batman hogy van vele, de én emlékszem az első lányra akivel csókolóztam. buy the way :)

A technikai fejlődésre nagyon nem térnék ki, elvileg nem lenne szabad meghaladnia a Batman, Batman visszatér, Mindörökké Batman, stb szintjét. Néhány mobiltól és autótol eltekintve rendbe van. Persze ha lesz még ehhez hasonló baki, érthető. Mai fiataloknak szól a sorozat.

Összességében jó lett, bár én elfogult vagyok. A folytatás várós!

torjack - 2014. 12. 31. 22:25

A Gotham-nek semmi köze nincs a korábbi filmekhez.

LaCRossE - 2015. 01. 06. 20:16

Magyar említés volt a mai részben

Peti - 2015. 01. 06. 20:45

@Tomone : Vegyem meg az utat? :P

Tetszett a rész, hiába a kedvenc szereplőm Pingvin, (bocsánat: A Pingvin) , jó volt látni, ahogy lecsapják, mint a taxiórát.

Enzo - 2015. 01. 06. 23:09

1×11
Nem volt rossz ez a rész, kicsit belepillanthattunk az elmegyógyintézetes melóba, meg másokból is kaptunk egy keveset.

Pozitívumok:
-Ivy újra szerepelt. Mondjuk nem volt igazán érdekes, na de majd lesz valahogy.
-Harvey rohadt nagy volt ebben a részben :D
-Érdekes ez a Falcone-Fish-Butch viszony is, ahogy rendeződnek az erőviszonyok, és mindenkinek meg kell gondolnia, hogy hova áll. Jó, Butch bocsánatkérésénél már elég egyértelmű volt, hogy le fogja lőni az S betűs fazont.
-Morena Baccarin FTW! Remélem szerepel még. Ügyesen belengették, hogy hátha ő a rosszlány.
-Ez a Gruber szál se rossz, ismét egy elég beteg fazont sikerült találni. Köv.részben folytatjuk^^

Negatívumok:
-Barbarával kezdjenek már valamit, a leszbi szál egy darabig legalább fun, de most igazából az sincs…
-Hogy nem tűnt fel az asylumban, hogy Duncan nővér ápolt volt? :D

Érdekességek:
-Hét idézete jelölt: “What’s a bonsai tree?” :D
-Maroni: “Talán magyarul beszélek?” magyar jelenlét, yay!

fyktyvf - 2015. 01. 07. 00:12

Christopher Heyerdahl és Morena Baccarin szuperek voltak, remélem ők többet is fognak szerepelni (előbbinél elég biztosnak néz ki a visszatérés).

Enzo - 2015. 01. 07. 15:42

BTW Jövő hétre ne várjatok részt, majd 19.-én jön a következő.

Poghy - 2015. 01. 07. 23:38

Teljesen jó résszel tért vissza a Gotham, a vendégszereplőket is jól eltalálták. A drótos csávótól vártam, hogy megereszt egy “Sheeeeeeeeeet”-szerű beszólást, de így is jól hozta a figurát. Morena Baccarin-nak is örültem, remélem látjuk még őt is idén. Harvey megint ász volt, és a maffiás szál is rendben volt. Ez a Gruber csávó, vagy legalábbis a módszerei engem a Mad Hatter-re emlékeztettek, lehet, hogy ő lesz majd Jervis mentora?

Yooha - 2015. 01. 08. 12:44

A “What’s a bonsai tree?” idézethez hozzátartozik, ahogy utána Pingvin beleveri a fejét a rácsba :)

Christopher Heyerdahl és Morena Baccarin meg yeah!, csak ezzel az a “baj” hogy számít rá az ember, hogy ők biztos fontosak lesznek/sokat fognak szerepelni, mert különben kevésbé ismert arcokat hoztak volna. ez egyfajta “spoiler”, de üsse kő! :)

Enzo - 2015. 01. 08. 14:40

Azért ez a számítgatás nem mindig jön be, lásd Lucy Lawless és a SHIELD :)

lynx - 2015. 01. 17. 22:52

A fox berendelte a 2. évadot

Poghy - 2015. 01. 20. 11:20

A Gruber-szál elég gyengén lett megoldva, főleg a béna Pingvin-féle kómából felébredős Falconés elszólás, de legalább Gordon visszakerült a helyére. Barbara megint fölöslegesen lopta a screentime-ot, és Morena Baccarin visszatérésének örülök, de remélem nem kezdenek most bele valami totál érdektelen szerelmi háromszög dologba Gordonnal.

A Falcone-szál azért valamennyire megmentette a részt, végre lelepleződött Mooney, ebből nem tudom hogy fog kimászni, ha kimászik egyáltalán, de ha jól tudom, akkor JPS szerződése egész évadra szól. Az öreg is badass volt a végén amikor megfojtotta Lizát (meg úgy összességében jól hozza a színész az öreg dont). De leginkább akkor durrant el az agyam, amikor Pingvin odaszólt, hogy “Hello, Fish.”, akkor realizáltam, hogy azért keresztelték Fish névre, mert a pingvin megeszi a halat… :)

Aki akar magának egy kis spoilert az csekkolhatja a 14. rész címét, na azt a karaktert már nagyon várom.

everest456 - 2015. 01. 20. 12:28

Falcone végre kijött az apátiából, de félek Fish és a babarcúr baromagyú gorillája még sokáig fogja a levegőt rontani. Amint feltűnt Barbara egyből tekertem, ahogy a végén a dokinéni megjelenésén (de rájöttem hogy utolsó pár másodpercben volt fontos infó, de a köv. rész promóját megnézve szerintem csak Fish embereinek a halálát jelezte)

egy kis easter egg, gondolom sokan észrevették az elnyújtott újságos jelenetet az elején

http://i.imgur.com/Vt6WCMO.png?1

Sadie - 2015. 01. 20. 17:20

A látvány és a karakterek ígéretesek, de a rendezés valahogy nem stimmel, mindenkiből ripacsot csinálnak…

Enzo - 2015. 01. 23. 15:32

Hű, ez rohadt jó rész volt!
-Hangulatos kezdés a zenével és az újsághullással
-Fontos történések: Pingvin majdnem lebukott, Fish és Liza teljesen, Falcone × Fish faceoff, Jim visszakapja a melót és összejön a dokinővel…ennek a résznek kellett volna midseason finálénak lennie.
-Victor Zsasz újra, yay! Hogy találtak ennyire elmebeteg arcú embert??
-Vicces volt, hogy mennyire egyszerűen oldották fel a Gruber-szálat, talán többet érdemelt volna a faszi.
-A vége adta, ahogy Falcone megfojtotta a csajt, meg Pingvin beköszönése…eddig eszembe se jutott hogy Fish ezért Fish :O
-Morena Baccarin mennyivel dögösebb így, mint a V-ben rövid hajjal, ufókirálynőként…
-Zseniális karakterszínészek vannak, én mondom! Zsasz, Pingvin és Maroni 10/10, de Nygma, Bullock és Falcone is nagyon jó, sőt Liza is ügyesen játszott.
Szóval na, fasza volt ez!

Enzo - 2015. 01. 28. 17:00

Na, senki nem látta az új részt még?

Enzo - 2015. 01. 28. 17:21

(1×13)

Fish-Pingvin-muter-Butch-Zsasz szál:
-Pingvin anyukája talán az egyetlen, aki tényleg kicsit túljátssza, annyira lassan beszél…de érdekes karakter. Valamiért volt egy megérzésem, hogy Fish kinyírja, de végül nem jött be.
-Micsoda Pingvin show-t kaptunk a pezsgővel :D meg a halas szimbólum jelképes szétlövésével…
-Amúgy ez nem necces hogy Püngvinnek lesz egy klubja? Mármint Maroninak csak feltűnne, hogy hé, Flacone elintézte Fisht, aztán a nő klubját Pingvin kapja meg, akkor vmi nem stimmel??
-Zsasz egyre többet szerepel, ez fasza. Viszont a felfegyverzett kurvák azok nagyon furán néznek ki :D
-RIP Butch
-Fish eltűnik a színről egy darabig…legalábbis úgy nézett ki (amíg nem néztem előzetest)
-Harvey érzelmeket mutatott a végén! Szomorú volt meg minden! Wow!

Jim-es nyomozós szál:
-Ez a nagydarab Gabe nevű csávó milyen egyszerűen megoldotta az ügyet, ami pedig lehetetlennek nézett ki :D
-Tetszett, hogy Flass letartóztatásával egyrészt Jim is népszerűséget szerzett, másrészt Nygma azért mosolygott, mert ugye így nem fog ott legyeskedni a fickó Miss Kringle körül. (Jó, hogy Nygma szála is beindul talán szép lassan)
-A vége fura volt, ahogy Jim is gyakorlatilag akaratán kívül átesett abba a szerepbe, mintha fenyegetésekkel szerezne infót, közben meg nem is tudott róla.

Negatívumok:
-Ez a Cat-Bruce szál ez mi a tököm volt? Most mire fel sértődött meg Cat, nemtom. Meg már azt se, hogy most akkor látta-e a gyilkost vagy nem. Kétségkívül ez a leggyengébb szál még mindig.

Kicsinko - 2015. 01. 29. 11:39

Hát azon sértődött meg, hogy a családi háttere ill. körülményei miatt eleve frusztrált, és minden ezzel futó viszonyban levő megjegyzésre harap, emellett azt hiszi hogy ez esetben a gazdag srác csak a szüleiről szóló infója miatt barátkozik vele /ezért leis tagadja izibe/, bár emez is félreérthető sokszor, de nyilvánvaló hogy több is van ennél, csak félszeg a gyerek.

Poghy - 2015. 01. 29. 17:10

Enzo: Pingvin mondta, hogy még nem övé a klub, mert még pár dolgot el kell intéznie. Valószínűnek tartom, hogy Maroni likvidálását tervezi, arra utalt.

A rész amúgy tetszett, leszámítva a Selina dolgot. Úgyis ki fog állni Bruce mellett, ezzel az egésszel csak fölösleges köröket kezdtek el futni az írók. Úgy tűnik Flass se lesz már Gordon partnere (mint a Dark Knight Returns-ben), kicsit meg is lepett, hogy Gordonnak sikerült lekapcsolnia a korrupt zsarut. Gyanús, hogy Pingvin is fog “szívességet kérni” Gordontól a közeljövőben. Nigma karakterét is szépen építik, jövő héten meg elvileg jön Dr. Crane.

Enzo - 2015. 01. 29. 21:10

Ja, végülis ha már elkezdtek borulni a dolgok és színt vall mindenki, akkor itt az ideje hogy Maroni ellen forduljon.

sterling - 2015. 01. 29. 23:34

Én csak azt sajnálom, hogy Fisht nem nyírták még ki, rettentően idegesítő szerintem.

Iceman - 2015. 02. 03. 19:31

Ez az utolsó jelenet meg mi a franc volt???

DarkEagle - 2015. 02. 04. 15:57

Ezen én is agyaltam hogy mit akartak ezzel. Látszik hogy nagyon nem akarják még kiiktatni Fish-t. Ott a fegyver a csávónál de helyette nekirohan Fishnek mint valami állatok a vadonban. :D

Egyébként fasza kis rész volt. De ezzel a végén eléggé elcseszték.

Poghy - 2015. 02. 04. 19:37

Végig az járt a fejemben, hogy kicsit túl öreg ez a csávó Crane-nek, egész addig, amíg fel nem tűnt a kissrác, nyilván ő lesz majd Jonathan, vagyis scarecrow. Gondolom a következő részben kapják el az öreget, és a kis madárijesztő is több szerepet kap.

Eleinte nem tartottam jó választásnak David Zayas-t Maroni szerepére, bírom a színészt, csak nem tűnt elég kegyetlennek. Most volt talán először, hogy hitelesen el tudta játszani a félelmetes gengszterfőnököt. A titokmesélős jelenet nagy volt!

Az utolsó jelenetre én se tudok mit mondani, jövő héten majd kiderül, mire volt jó ez a gagyi cliffhanger.

sehrezad - 2015. 02. 05. 15:40

Ahhoz mit szóltok, hogy Bullock nője a medence alján, fickó utánaugrik, és lent, ahelyett, hogy gyorsan a felszínre vinné, hogy levegőt kapjon, még előkapja a bugylibicskát, és elkezdi szétvágni a kezén lévő kötelet :D Kb. olyan ez, mint amikor valamelyik korai részben elviszi a lufiköteg a zsarut, miközben pár pisztolylövéssel megoldhatná a dolgot…
Ez engem jobban zavart, mint a cliff, egyébként nem volt rossz rész.

Benjy - 2015. 02. 05. 18:52

Fish mostanra engem is nagyon zavar már, főleg ez az utolsó jelenet… De például ahogy Pingvin megmenekült azt is nevetségesnek találtam. Pedig a téli szünetről a visszatérés tetszett, de az utóbbi két rész nem volt valami acélos.

Enzo - 2015. 02. 06. 16:19

-Én azt hittem, Cat hazudott, és valójában látta a gyilkost, de mostmár nem vagyok biztos.
-Hétidézete #2:
“-Miss or Mrs?
-Miss.
-Good.”
-Hétidézete #1:
“I’m a cop. The only thing that I’m scared of is decaf coffee.”
-Kis Crane lesz akkor a Scarecrow, ha jól látom.
-Ügyesen oldottak fel helyzeteket (Pingvin kiszabadulása, a kissrác bejön a parkolóóra miatt.)
-Pingvin már megint túléli. Mondjuk hiányozna a karakter, szóval nem baj, de picit most már teret adhatna másnak is.
-Fisht kinyírhatnák igazán, rég halt meg szereplő.
-Bullock elkezdi elvágni a kötelet a víz alatt :DDD
-Ez így nem volt gyanús, hogy nyilván Nygma tette oda a testrészeket? Azt hittem, tényleg a csaj lesz Guerra helyett, de végül is bejátszották, hogy Nygma akciója sikerült…
-Morena Baccarin még mindig eszméletlenül dögös. Több képernyőidőt!
-Ez a vége ez mi a tök volt??? :D

[[[[[[[—Előzetes SPOILER—]]]]]]
Scarecrow! Pingvin vs Nygma faceoff! Várós! :O

sehrezad - 2015. 02. 09. 21:13

Enzo: szerintem nem gyanús, a halottkém csempészte elvileg a testrészeket… A csaj meg jöhet a helyére, Nygma más munkakörben van, ebből volt a konfliktus is.

DarkEagle - 2015. 02. 10. 16:18

Egyébként Fish már megint totál felesleges volt. Nem is értem ott van legalább 100 ember és csak azért lehet valaki főnök mert van nála egy bicska? :D Röhejes na.

Poghy - 2015. 02. 10. 21:04

Kezdjük akkor a negatívumokkal. Fish szála annyira borzasztóan rossz volt, hogy az már akár kasza-indok is lehetne. Én még elviseltem eddig a JPS-féle túljátszott ripacs viselkedést, de amikor mindez ENNYIRE buta írói munkával társul, az könnyen elkergeti a nézőt. Bruce szála sem volt az igazi, szegény haza akar menni meg nem bír ébren maradni éjszaka, hagyjuk már…

Szerencsére az epizód többi része rendben volt. A Nygma-Pingvin találkozás nagy volt, Morena Baccarin még jobban néz ki, mint 13 éve a Fireflyban, és a Maroni-dolog is korrektül alakult. Leginkább viszont talán az tetszett, hogy az öreg Crane egy igazi batman-villain volt, olyasvalaki, akinek nemes céljai vannak, de mégis az őrület határára került a személyes tragédiája miatt. Több ilyen kéne! Hogy hogy találtak rá az persze más kérdés, elég gagyi megoldás volt, de akit ez zavar az valszeg már nem nézi a Gothamet… A kis-madárijesztős jeleneteket is egész jól megoldották, a végén tetszett a CGI.

Ami a jövőt illeti, 2 hét mulva 1×17: Red Hood, elvárások az egekben… :)

Enzo - 2015. 02. 11. 01:39

Fish szála:
Eh. Azt hittem, kiderül hogy ismerte azt a nagydarab négert aki rárontott, aztán ehelyett csak snitt és már valami börtönfélében senyved…ahol 1 nap alatt megöli a főnököt, aki azért főnök mert övé az egyetlen kés…:D hát ez elég gyenge/elég láma főnök.
Fish az egyetlen akit pont ki lehetne nyírni, mert csak ebbe a sorozatba készített szereplő. Mondjuk az még érdekes lehet, ha a börtöntöltelékekkel visszatér Gothambe bulizni, meg a kivájt szemű csaj is WTF.

Jim&Lee&Scarecrow szál:
@sehrezad – jogos, közben rájöttem hogy hogyan vannak a dolgok :) Ja és Jimnek egyre többféle arckifejezése van!
A végén nagyon parára sikerült a madárijesztő, pluszpont érte!

Bruce szál:
na ez megint mi volt…
Miért volt BW és TW feliratú kőkupac? Én úgy értelmeztem, hogy ez ilyen emlékhely akar lenni a szülei emlékére, de akkor nem MW és TW?
Alfred viszont jó arc volt :D
Hét idézete jelölt:
“Cup of tea, you cheeky monkey?”

Pingvin szál:
A Nygma vs Pingvin faceoff király volt.
Igazából fogalmam sincs Riddler karakteréről, szóval nem tudom hogy hogyan kéne Nygmának elkezdenie átalakulnia abba, de várom.
A maffiában meg ez a tök jó, hogy Falcone és Maroni frankón elbeszélget egymással, meg üzletelnek…

Enzo - 2015. 02. 11. 01:41

Húb..meg, a következő rész előzetese! :O

torjack - 2015. 02. 11. 07:37

“Miért volt BW és TW feliratú kőkupac? Én úgy értelmeztem, hogy ez ilyen emlékhely akar lenni a szülei emlékére, de akkor nem MW és TW?”

Bruce oda járt az apjával napfelkeltét nézegetni, szóval BW=Bruce Wayne, TW=Thomas Wayne. Azt vártam amúgy, hogy bepottyan a barlangba, aztán jól megijed a denevérektől…na majd legközelebb.
Jövő héten meg lesz móka és kacagás. :D

Enzo - 2015. 02. 11. 20:04

@torjack: ja, hát sejtettem hogy a B Bruce (nyilván), csak hogy akkor nem emlékhely, hanem vmi más…
És vajon azért volt a TW kupac nagyobb, mert az apja többször járt oda (esetleg ő is az ő apjával?)

d. - 2015. 02. 12. 21:32

1×16 előzetes…waa de izgulok. :D

Poghy - 2015. 02. 14. 21:41

Egyrészt nézőcsalogató red herringnek tűnik, másrészt a készítők beígérték a Jokert erre az évadra, szóval nem tudom. Én csak drukkolni tudok annak, hogy minél tovább hanyagolják, mert szerintem egyáltalán nem illik a Gothambe (annak ellenére, hogy nagy kedvencem és a batman-univerzum elengedhetetlen kelléke). Viszont ide a rozsdás bökőt, hogy Bruce-nak lesz valami “I hate clowns”-szerű beszólása. :)

tom29 - 2015. 02. 16. 12:40

Most tervezgetem hogy nekiállok a sorozatnak, de egy olyan kérdésem lenne hogy inkább epizodikus a sorozat vagy inkább átívelős a történet?

Enzo - 2015. 02. 16. 19:46

@tom29:
mindig van heti ügy, de hagynak elegendő részt az átívelésekre, és az átívelős szál általában az érdekesebb, szóval célszerű nem nagyon kihagyni részeket :)

tom29 - 2015. 02. 16. 21:25

Enzo:
Köszi! Akkor nem csak annyi hogy a 43 percből 3 perc az átívelős rész, a többi meg a heti ügy? Mert azt tudom h az ilyen nekem nagyon hamar unalmassá válik…

nfsu17 - 2015. 02. 17. 11:28

ha nem is 3 perc, de 10-nél sem több.
és ráadásul az átívelős szál így alakul:

-a maffiavezérek “harca” egymás között, miközben Pingvin ott lébecol közöttük,
-Bruce (majd Selina) tevékenykedései,
-Nygma alakulása,
-meg amit kihagytam.

Amúgy egyre jobb a sorozat, de nem tudom még mindig hova tenni.

Heti esetes ügyben vicc az egész, nyomozós sorozatnak ez 0. Átívelősnek is kevés, mert nagyon lassan haladnak a dolgok. Vagy csak én vagyok telhetetlen.

Bruce szépen alakul, bár pont őt szeretném minél kevesebbet látni.
Selina: hát no komment, 3 részenként bemászik az ablakon 1 percre és ennyi.
Nygma: itt csak nagyon picit haladt előre a történet, amúgy ugyan ott van, mint a legelső megjelenésnél.

Maffia: engem ez a rész igazából nem érdekel, pingvin is egyre kevésbé.

Nekem a hangulata tetszik, meg az első évad végére vagyok kíváncsi, ha már eddig megnéztem.

BTW én is azt vártam, hogy legalább EGY denevér elrepüljön bruce feje fölött, vagy valami. Egy barlang denevérekkel azért ütött volna, de maradjunk reálisak.

torjack - 2015. 02. 17. 13:49

Na, Cameron Monaghan hozta a Joker-feelinget, áldásom rá.

tom29 - 2015. 02. 17. 22:03

közben megnéztem az első 4 részt. Nem tudom megmondani hogy tetszik vagy nem. érdekes az egész… A világ az nagyon jó és nagyon tetszik, a szereplők nagyon jók! Mégis van valami hiányérzetem nekem is. Az átívelős szál sokkal erősebb kellene hogy legyen.

d. - 2015. 02. 17. 22:16

Nekem nagyon bejött ez a rész, nem semmi volt Cameron akárki akármit mond..bár még eddig rossz külföldi véleményt se olvastam.

genova83 - 2015. 02. 18. 00:16

Nekem megvolt a hidegrázós Joker-érzés,amikor a kihallgatásnál sírásból röhögésbe átmenve felnézett!
Amúgy látható lesz még az évadban?

paul - 2015. 02. 18. 16:07

Máris van egy legjobb vendégszereplő jelöltem! Cameron Monaghan-nagyon jól hozta ,Joker’ szerepét!

Fisht meg kiírhatnák végre, kritikán aluli maga a színész, a karakter, minden!

Poghy - 2015. 02. 18. 19:26

genova: Nem szoktam előzetest nézni, de a következő rész címéből arra következtetek, hogy benne lesz Monaghan.

A rész mondjuk kicsit lapos volt szerintem, a megszokottnál kevesebb Bullock-beszólással, és pingvin háza táján sem történt túl sok minden. Fish szála meg most már abszolút minősíthetetlen. A Wayne Enterprises szál viszont érdekes lehet még. Monaghan amúgy jó volt, de ugye még nem biztos, hogy ő lesz Mistah J.

d. - 2015. 02. 19. 11:06

Benne lesz mert a 17. rész sztori leírásban írták Jerome-t is.

Barbara - 2015. 02. 19. 12:21

Csatlakozom az előttem szólókhoz: a Fish-szál minősíthetetlenül rossz, valamiért nagyon erőltetik JPS szereplését, pedig teljesen felesleges a történet szempontjából.

fyktyvf - 2015. 02. 19. 22:48

Na ez jó volt, de csak óvatosan azzal a Joker szállal. A Joker születése nagyon erősen Batmanhez köthető, ahhoz meg még jóindulattal is kell legalább 10 év, ami nagy ugrásokkal is minimum még 2 évad. Ettől eltekintve a színész srác borzasztó jó volt ebben a szerepben, és valószínűleg a következő rész is róla fog szólni, a Red Hood (ami a rész címe is) az egyik legnépszerűbb Joker-eredetsztorihoz kapcsolódik erősen.

Fish Mooney szála tényleg borzasztóan érdektelen, de van rá egy százasom, hogy az a börtön ahol vannak megegyezik azzal, ahol Bane nevelkedik, és úgy azért már egy fokkal érdekesebb.

Morena Baccarin viszont az egyik nagy pozitívum, amellett, hogy simán kenterbe veri Barbarát bármikor, sokkal jobb a karaktere is, és a kémia is sokkal jobban működik közte és Gordon között.

Néma Harcsa - 2015. 02. 20. 01:58

Láttam, hogy állítólag Joker lesz benne, úgyhogy hosszú kihagyás után kíváncsiságból ezt a részt megnéztem.
Kell-e mondanom, hogy eme sorozat a szánalmasság egyre magasabb tetőfokára hág, tehát ha nagyon keményen dolgoznak, akkor még akár alul is múlhatják magukat, ám ezt nehéz elképzelni.
Azon kívül, hogy a forgatókönyv még mindig minősíthetetlen (hazudtam, minősíthető: egy rakás trágya) a Nolan-filmtől eltérően Jokernek van (félig) kanonizált eredettörténete (Nem a Nicholsonos). Ellenben ez persze elnézhető lenne, ha valami valóban ütőset találtak volna ki helyette, de nem, nekik sikerült gagyi képregénygonoszt csinálni az elég hosszú ideje nem gagyi képregénygonoszból is, a párbeszédekért és Fish Izé fogságban sem letört dizájnkörmeiért pedig karóbahúzás jár.
Nézze az, akinek megvan a Smallville díszdobozban.

Néma Harcsa - 2015. 02. 20. 02:04

Ha meg mégsem ez a kölök lesz a Joker, akkor inkább ne is próbálkozzanak, hagyják ki teljesen belőle. Vagy legalább véletlenül se halljak róla.

Enzo - 2015. 02. 20. 20:14

1×16:

-First thing first:
CAMERON MONAGHAN QRVAJÓ.
Hogy lehet valakinek ennyire Joker feje??? És hozzá ilyen tehetsége? Elérhet Ledger szintjére.
-Fish lelkesítő beszéde meglepően jó volt az eddigi átlagához képest! De hogy neki minden sikerül…azt hittem a Schmidt nevű faszival legalább ottmaradnak a fegyveresek, de nem, úgyhogy tőle pápá (gondolom a vezető utasítására).
-Azt hittem, hogy kapunk egy kis Ivy fejlődést, de nem, meg se szólalt.
-Thompkins >>>> Barbara, indeed.
-Jim és a dokinő olyan arcokat vágtak néha ebben a részben :D
-Barbara feltűnése várható volt, de így jobb hogy nem látták meg.
-Hát ez a Butch szál ez mi a tököm volt :DDD Zsasz vhogy hipnotizálta?
-Amúgy Pingvint, bármennyire is jó, meg főleg anyukáját most egy időre szüneteltethetnék.
-Na, Bruce kemény volt :D de az vicces lesz hogy a tanács kivizsgálja saját magát, hogy mennyire korrupt…mintha csak itthon lennénk és a NAV-ot látnám.

(Az mennyire lenne elvetemült, ha Thompkins dokinőci lenne Joker? :D volt egy ilyen mosolya… jó, nyilván ha már innen valaki, akkor Jerome, csak felvetettem.)

yooha - 2015. 02. 21. 11:25

Valamit átaludtam, de hogy került Fish a tömlöcbe?

Enzo - 2015. 02. 22. 00:36

@yooha: Elhajókázott, aztán megtámadták a hajót, bejött vmi nagydarab néger, akivel egymásnak rontottak, snitt, rész vége. Következő részben már tömlöcben.

Iceman - 2015. 02. 22. 12:19

Nekem volt egy olyan érzésem mintha a dokiból lenne Harley Queen majd. Kicsit csodálattal nézte a kis kattant Jeromeot:D

d. - 2015. 02. 22. 14:58

@Iceman nekem is. istenem de jó lenne :D

torjack - 2015. 02. 22. 15:16

Thompkins az Thompkins. Nem FutureJoker, vagy FutureHarley. Amúgy meg Quinn, nem pedig Queen. Utóbbi egy másik csapatban játszik. :D

Pipacs - 2015. 02. 23. 16:34

Kedves Néma Harcsa, szerencsére senkinek nem kötelező néznie… Nekem nincs meg a Smallville díszdobozban, mitöbb, egy jelenet nem sok, annyit nem láttam belőle. De ezt a sorozatot viszont szeretem, és sztem az rendben van, hogy idejössz fikázni, de az már nincs, hogy azt sugallja a hozzászólásod, hogy mindenki kb. idióta aki nézi, s ne adj’ isten még tetszik is neki.

@Iceman:
Tök jó ötlet! Amúgy is nekem vmi olyasmi rémlik (csak a filmeket láttam, a képregényekben nem vagyok jártas), hogy Gordon (később) amolyan vén agglegény, megtört pasi, ebbe még passzolna is ez a sztori.

Nekem is az az érzésem, hogy Pingvinből már kihozták, amit lehetett egyelőre, az anyukáját meg tényleg nem kéne erőltetni, értem, hogy miért teszik bele, de értékelném, ha kicsit hanyagolnák a dolgot.
Bullock egyre jobb arc, nagyon bírom, hogy Jim fokról fokra javít rajta, egyre jobb ember, de ugyanúgy meg van a jó értelemben vett szemétláda attitűd, kifejezetten vicces.
Most kezd el beérni lassan a többi karakter, Fish végre brillírozhat (eddig utáltam).
Nygma megkapta az első igazi nagy pofont, és megmutatta, hogy vele nem lehet olyan könnyen kib*szni.:)
És abszolút rendben volt a Madárijesztő felvezetése is, plusz gondolom a cirkuszi Rómeó&Júlia szerelem gyümölcse lesz Robin.
Alfred eddig is zseniális volt, a tábortüzes rész csak a hab volt a tortán.
Barbara meg vicces volt, ahogy a két utcagyerekre úgy hallgatott, mintha ezer éves gimis barátnői lettek volna, aztán jól pofára esett, úgy kell neki.
Szerencsére nem láttam kivételesen semmilyen előzetest, így nekem elég nagyot ütött az éles váltás, amikor Joker arccal néz fel a “fiúcska”, és a nevetés, meg az egész játéka stimmel, Pingvin és ők eddig a legzseniálisabbak, ami a színészi teljesítményt illeti. (Nygma is ott van a szeren azért.)
Egyedül ez a maffiavezérek csiki-csukija untat rohadtul, egyszer Pingvin vonul el, és esküszik, hogy még visszajön, egyszer Fish, a két “Don” meg időnként pacsizik, időnként bekeményít, ping-pongoznak kicsit Pingvinnel, de igazán nem változik semmi… Ezt a szálat totál feleslegesnek érzem. (Legalábbis ennyire kihangsúlyozni.)
Illetve kíváncsian várom, mit hoznak ki a kis Bruce úrfiból, kicsit lassan csöpög az ő vonala, azt hittem már, hogy amikor lezuhan, akkor megtalálja a denevéreket, vagy vmi…
Külön plusz, hogy a zenei részeket talán mintha kezdenék ügyesebben használni a hangulatteremtéshez.

Remélem, lesz még jó sok évad, hogy szépen mindent kibonthassanak, s közben nem nagyon cserélik le a készítő stábot, hogy aztán a végén ne legyen se füle, se farka az egésznek.

Néma Harcsa - 2015. 02. 23. 22:28

@pipacs: lenyűgöző ez a kommenterkölcsre alapozott önpiedesztál. Kicsit, de elhanyagolható mértékben sajnálom, hogy nincs moderálási jogod. Eme sorozatot, mint kiderült, egy ideje nem nézem, Joker miatt tettem kivételt, majd egy szippantósautó tartalmával találkoztam, aztán ennek a megfelelő topikban érzéseimnek megfelelő hangot adtam, végül most úgy tűnik, magyarázkodom, vagy visszavágok, vagy valami hasonló baromság. Szóval abba is hagyom, folytassa, akinek hat és fél anyja van. A gyermeteg sorozathoz természetesen további jó szórakozást kívánok, én meg Mad. Pingvinjeit, illetve 2 Stupid Dogs-ot nézek időnként, és nyugodtan lehet érte a személyemet is fikázni. Üdv.

Néma Harcsa - 2015. 02. 23. 22:30

(A félregépért bocs, épp Veronica Mars-poszterek gyűjtőinek vérét iszom Walter White-os bögréből.)

Yooha - 2015. 02. 24. 13:03

Jeffrey Combs, yeah! :)

d. - 2015. 02. 24. 14:17

1×17
Nyugodtan szívvel, lelkesedéssel ültem neki ennek a résznek is.
Néztem imdb-n Cameron Monaghan-t írták ehhez részhez is mondom, wohooh alcímet is megnézem “Red Hood” szupeeer.
Na, mindebből semmi nem lett.
Jó hát nincs nagy baj, de azért mostantól nem veszek készpénznek semmit amit ott írnak. :D

Ettől eltekintve kellemeset csalódtam, nem mintha csak Cameron miatt nézném, mert nem. Pingvin a kedvencem (bár most valahogy nem tudnak vele mit kezdeni) csak jól esett volna, ha ebben a részben is benne van az egyik kedvenc színészem ha már írták. Én személy szerint biztos vagyok benne, hogy ő lesz Joker, nem ma holnap ugyan, de ha eljut a sorozat 2-3 évadig akkor már képbe hozhatják hivatalos Jokerként is, mit tudom én intézetbe van meg ilyenek. Örülnék neki, meg szerintem mások is, kisebb lázadás törne ki ha nem ő játszaná, hivatalos Gotham facebook oldalról ez jött le. xD

Fish nekem eddig is szimpatikus volt, (lehet én vagyok az egyetlen a Földön akinek igen) de ez a rész nagyon wtf. Mindent kinéztem volna belőle csak ezt nem, csak pilláztam. xD Barbara felesleges számomra, ha 1 perces jelenete van, nekem már az is sok.
Ivyvel meg rohadtul nem tudnak mit kezdeni, egyszer kétszer mutatják, hogy eszik – fekszik és ennyi, ja nem múltkori részben 1 mondata volt, ezért kár feltüntetni. Selinaval az évad elején jóval többet foglalkoztak és jól, most nem, ha nem lenne benne az sem tűnne fel.
Alfréd és Brucet továbbra is imádom. Hát a rész vége nagyon betett nekem, nem akartam elhinni. Nem halhat meg ez biztos.

winnie - 2015. 02. 24. 17:17

d: oda mindenki az ír be, amit akar, szóval még szép, hogy nem szabad semmit annak venni. szereplőinfó a közleményekben szokott benne lenni, minden más fals lehet.

Pipacs - 2015. 02. 24. 18:09

@Néma Harcsa:
Tök jó, hogy nem szántad igazi visszavágásnak, amit írtál nekem, mert ezzel én is így vagyok most. Eszemben sincs fikázni amiért nézed, amiket említettél, mindenki azt néz, amit akar.
Simán csak annyi történt, hogy nem esett jól az utolsó megjegyzésed, amire utaltam is, de ahogy így olvasom a gondolataidat ezzel kapcsolatban, azt hiszem az még igen finom, enyhe, már-már nőiesen kedves megnyilvánulás lehetett részedről.
Szerintem hagyjuk is, ennek nem sok értelme van, s ha ezek után “meglesz rólam a véleményed”, azzal is együtt fogok tudni élni. :)

Poghy - 2015. 02. 24. 20:26

Ez a “Red Hood” rész nagyon tetszett most. Fish szála még mindig kilóg a sorból, de most ez is hozott egy WTF jelenetet. Ezt a Dollmaker-sztorit amúgy annyival jobbra meg lehetett volna csinálni, ha az írók kicsit jobban odarakják magukat… Pingvin és Butch között végig megvolt a feszültség, közben azon gondolkoztam, hogy lehet, hogy Zsasz azt a feladatot adta Butchnak, hogy férkőzzön Pingvin bizalmába, hogy aztán átverje valahogy. A három grácia is rendben volt, amikor Barbara magyarázott Cat-nek, hogy a külső milyen fontos fegyver, és a kis Ivy ahogy odaskubizott, na az ütős volt. Alfred-ék szála is tetszett, volt benne egy csavar is, és lehet hogy pont ez a Reggie fogja megmenteni Bruce-t a Wayne vállalattól. Bullock megint elemében volt, “What, if I dont drink it, forensics will.”-nél szakadtam. A red hoodot meg szépen felvezették, a piros maszk biztos előkerül még, talán még ebben az évadban.

d. - 2015. 02. 24. 23:09

@Poghy igen az nekem is tetszett. xD
Meg az mikor Jim levette Bullock szemüvegét és kérdezte – Látod ezt? – Nem. Mivel levetetted a szemüvegem. xD Nem tudom miért, de ez valahogy nagyon tetszett, jót nevettem rajta. :D

d. - 2015. 02. 24. 23:12

*levetted * #előző

Benjy - 2015. 02. 25. 22:32

Ez az utóbbi néhány epizód alaposan letörte a lelkesedésemet. Talán mert azt érzem hogy eltolódtak az arányok, s míg kezdetben Gothamen éreztem nagyobb hangsúlyt, meg a hangulaton, mostanában a nyomozás részét érzem hangsúlyosabbnak. Azon a területen meg semmi egyediséget nem tudnak felmutatni. Fish Moony pedig zavaróan felesleges, az ő jelenetei csak kizökkentenek az epizód ritmusából.

Remy - 2015. 02. 26. 01:46

Hát Fish jeleneténél enyhén lesokkoltam országoson ilyet… Nem mintha zavarna csak utoljára így a SOA egyes jelenetei tudtak meglepni. Persze az más lapra tartozik hisz kábelon futott.

Dob - 2015. 02. 26. 06:59

Jeffrey Combs mindenesetre jol megoregedett.

Neoprimitiv - 2015. 02. 26. 16:55

Azért ezt a Szemtelen Fish Mooney részt nem kellett volna, éppen vacsiztam. (Mondjuk értelme sem volt, mert most mitül van jobb alkuhelyzetben?)

schweini - 2015. 02. 26. 17:16

@Neoprimitiv:
Egy szemmel nem tudnak mit kezdeni. De arra én is kíváncsi leszek, mit csinálnak így vele.

Amúgy én örülök, hogy most kicsit háttérbe szorult a Maroni-Falcone szál. Kicsit untatott már néha.
Alfred meg nyilván nem fog meghalni, de eléggé meglepett ez.

Neoprimitiv - 2015. 02. 26. 19:34

schweini: az OK, hogy ezzel elcseszte az üzletüket, de ettől még miért változott volna meg az ő sorsára vonatkozó két eredeti opció? Nyilván majd kihoznak belőle valamit, de ez így ahogy volt, csak egy látványos hülyeség.

Nekem ez a rész volt eddig talán a legérdektelenebb, még az Alfréd elleni merénylettel is. Ivy-t meg csak biodíszletnek használják, ezért kár volt behozni ebben az évadban.

schweini - 2015. 02. 26. 20:24

Ivy már engem is inkább zavart, hogy ott van. Nem a karakterrel van bajom, hanem azzal hogy nem tudnak vele mit kezdeni. Az még oké, hogy egy részben bemutatják, ő lesz majd később a virágos csaj, de nem igazán kéne erőltetni.

Néma Harcsa - 2015. 02. 27. 18:10

@pipacs: szerintem ezek csak sorozatok, szóval ha szarkasztikus meg túlzó vagyok véleményileg, és valaki képes halálkomolyan magára venni egy általa kedvelt szórakoztatóipari termék ekézését, legfeljebb kiröhögöm. Személyesen nem ismerlek, miért alkotnék rólad bármilyen valódi véleményt az itteni esetenkénti kommentzavargások alapján? Szóval tényleg hagyjuk, uff, békepipa, satöbbi… Illetve nem! Aki Gothamet néz, az bakkecskékkel nyúlászik!

Enzo - 2015. 02. 27. 21:31

1×17
Hét idézetének a sörös se volt rossz (Harvey kb összes szövege mehetne), de nálam ez nyert:
“We’ll never know how much cash was lost, but i just saw a bum eating oysters in Madeline’s.” :DDD
Meg az is szép volt, mikor Harvey mondja hogy nincs térerő, erre Jim éppen mentőt rendel :D meg a szemüveges jelenet is, ja.
(CSI:Gotham, szemüveglencsével felvételnagyítás :D)

Ez a Dulmacher név ez még úgy is gyanúsan Dollmaker-re hasonlított, hogy fogalmam sincs az említett karakterről :D

Amúgy észrevettétek, hogy ebben a részben mindenkinek beszóltak, hogy büdös? Fishnek meg Bruce-nak is fürdést javasoltak :D

Érdekes volt ez a Robin Hood-szerű szál, az milyen szürreális már, hogy a megfélemlített emberek a bankban pénzt kérnek a rablóktól? :D

Barbara-Ivy-Cat szál: kicsit nem tart sehova a dolog már 2 rész óta, úgy érzem…Ivy semmit nem fejlődik, Cat-et mondjuk megnéztem volna csinosba’ :) de nem hazudtolta meg az igazi énjét és utcacica marad.

Fish szál: na ez mi a tököm volt??? Azt hittem megtámadja a főnök fazont a kanállal, erre lazán kivájja a saját szemét :O DE MIÉRT???
Semmivel nem került jobb pozícióba, mint előtte, viszont cserébe qrvára fájhat. Kezdjenek már vmi értelmeset ezzel a szállal, könyörgöm :D

Alfred… :( persze fura lenne megölni, igazából kb Fishen kívül mindenkinek életben kell maradni, max ilyen mellékszereplők, mint Butch maradhatnak meg.

A Payne-Wayne csavar is cool volt a végén.

torjack - 2015. 02. 27. 22:48

“Fish szál: na ez mi a tököm volt??? Azt hittem megtámadja a főnök fazont a kanállal, erre lazán kivájja a saját szemét :O DE MIÉRT???”

Az elrablói szempárokban utaznak. Kivájta, majd megtaposta az egyiket, hogy a másik megmaradhasson. Egyet bebukni még mindig jobb, mint később mindkettőt.

Enzo - 2015. 02. 27. 23:11

Ezt vágom, de ezzel ő nem került jobb helyzetbe, csak okozott egy kis kárt az elrablóinak, és ugyanúgy marad az előtte felajánlott választás. Arról nem is beszélve, hogy mennyire kbszttul fájhat egy ilyen, és még csak nem is nagyon volt rá oka…

Neoprimitiv - 2015. 02. 28. 07:50

torjack: ahogy én is írtam feljebb és Enzo is rátapintott: ez miért akadályozná meg a dokit abban, hogy kinyomják a másikat is – ha már az üzlet úgy is kútba esett?

Ez egy teljesen hülye, hatásvadász műbalhé, sajnos a rossz írás legbiztosabb jegye, amikor abban bíznak, hogy meglepetés képes lesz elfedni az alapvető logikai bukfenceket is. (Ha a következő részben Fish már teljesen vak lesz, akkor visszaszívom a kritikát.)

torjack - 2015. 02. 28. 10:31

Persze, de Fish gondolkozhat úgy, hogy ezzel a húzással a másik szeme megmenekül. Aztán lehet, hogy téved. Amúgy igen, eléggé hatásvadász volt.

Pipacs - 2015. 02. 28. 11:18

@Néma Harcsa:
Maradjunk a békepipánál, a bakkecskéket meg bízd ide! :P

Érdekes dolog ez a “hatásvadászat”, ha Tarantino csinálja, akkor már-már klasszikus, ha a Gotham-ben látjuk, akkor felesleges “műbalhé”? Várjuk már ki a végét, az isten szerelmére…:) Ha nem lesz értelmes folyománya, akkor én is visszaszívom. Bár ha “csak” önmagában arra futott ki a jelenet, hogy sokkoljanak és felrázzanak kicsit, egy ilyen váratlan fordulattal, amitől mindenkinek fix, hogy egy percig feláll a szőr a hátán, akkor máris talált, süllyedt.

Amúgy Bullockért tényleg kár lenne, pedig jah, kb. Fish-en kívül neki nincs csak “bérelt helye” a későbbiekben. (Gondolom én…)
Barbaráékkal sürgős iramban kezdjenek valamit, vagy ne töltsék velük ki a “hiányzó” pár perceket, mert rohadtul érdektelenek így.
Pingvin elképesztően ügyetlen mostanában, az elején volt pár jó húzása, de most úgy tűnik, csak a szerencsén, és a körülötte ugrálók segítségén múlik minden. Lásd most a piás sztorit… Jó a színész, de kezd a karakter teljesen kimerülni.
Alfred szála is jól meglepett, nagyon kíváncsi leszek, mit fog jelenteni, amire utaltak: “rászállnak” a kölyökre. Talán Gordi megvédi, de lehet, hogy bujkálni fog egy ideig az utcán a cicájával? :)

Részemről egyre izgisebben alakulnak a dolgok, remélem, 24 részes lesz az évad. Valaki tudja esetleg?

schweini - 2015. 02. 28. 18:01

@Pipacs: Én úgy tudom 22 részes.

Fish kanalazásáról meg: Majdnem egy hét eltelt a rész óta, és még mindig erről beszéltek. Szerintem bejött a készítők számítása.

Pipacs - 2015. 02. 28. 20:11

@schweini:
Köszi az infót. Én mondjuk 3 napja láttam, de igen, szerintem is…
Amúgy meg akkor lenne hatásvadász, ha teljesen céltalan lett volna, de szerintem azt mutatja, hogy egyre elszántabb, elkeseredettebb, keményebben kaparó Fish. Nyilván érzi, de legalábbis nagyon úgy fest, hogy nagyobb szarban van, mint eredetileg gondolta.

Neoprimitiv - 2015. 03. 02. 07:25

schweini: Bejött a készítők számítása – mi volt az? Ha az, hogy elkezdjen tőle visszajönni a vacsorám, akkor lehet, de ha az, hogy nagyobb kedvem legyen nézni a sorozatot, akkor nagyon nem. A jelenet inkább a Banshee-be való volt képi világával + hülyeséget csináltattak egy “hűdebaromiokos” karakterrel => igen, nehezen térek napirendre fölötte. Ettől még nem jó.

Pipacs: igen, nyilván ezt akarták mutatni a készítők is, de a jelenet erre alkalmatlan. Hülyének mutatja Fisht, akinek kevesebb esze van, mint a képernyő előtt félálomban zombuló nézőnek. Elszánt – mire? Hogy megnyomorítsa magát a semmiért? Nagyobb szarban van, mint gondolta – ettől kisebb lett a szar? A következő részben (bár ez a kutyát nem érdekli és az ő helyzetén sem változtat) megeszi ebédre a bal kezét, hogy még keményebbnek látsszon?

Pipacs - 2015. 03. 02. 12:08

@Neoprimitiv:

Egyrészt elkeseredett, megfélemlített emberek néhány másodperc alatt tudnak furcsa (adott esetben ostoba, logikátlan) döntéseket hozni. Másrészt Fish már korábban is azt a “taktikát” alkalmazta, hogy ha már el akarnak valamit venni, inkább beáldozza azt, minthogy megkapják, lásd az agyonvert szerencsétlent. Ugyanez áll a szem dologra is, vki írta is itt fentebb, hogy vagy mindkettőt kiveszik sebészileg (és itt nyilván nem az altatást, steril körülményeket és világos, kényelmes lábadozásra alkalmas kórtermeket kell érteni, valszeg ugyanígy fájt volna az is), vagy ezzel kissé kib*szott velük, még akkor is, ha saját magával szintén.
Én azt mondom, várjuk ki, mire volt ez jó, azon kívül, hogy a vacsorád majdnem evakuált…

Neoprimitiv - 2015. 03. 02. 18:06

Pipacs:
– Elkeseredett, megfélelmített? JPS nem egy színészóriás, de abban a jelenetben ezekből egyik sem volt, legfeljebb düh.

– Már korábban is ezt a “taktikát” alkalmazta.
A legkevésbé sem. Nem azért ölette meg azt a szerencsétlent, hogy rossz legyen a dokiéknak, hanem azért, hogy az alkupozícióját demonstrálja. Megmutatta, hogy több kárt tud okozni, mint amennyit az ér, amire nekik szükségük van. Józan számítás volt, nem pedig “dögöljön meg a szomszéd tehene is” magatartás.

– ezzel kissé kib*szott velük, még akkor is, ha saját magával szintén.
Fish egyik alaptulajdonsága, hogy mindig nagyobb kárt vagy fájdalmat okoz, mint ami őt éri. Ez tartotta és tartja a felszínen, mindenkinek nyilvánvaló, hogy nem érdemes vele ujjat húzni. A saját szeme a másik marginális anyagi veszteségéért nem kibaszás, hanem hülyeség, teljesen karakteridegen húzás.

– A rossz forgatókönyv legjellemzőbb ismérve, amikor azzal kell érvelni, hogy mindenki lehet ostoba és logikátlan. Ha ez a “mindenki” éppen a sorozat egyik legszámítóbb és leghidegebb szereplője, akkor ez fokozottan igaz. Este kiderül, mit hoznak ki belőle, sok jóra nem számítok.

Pipacs - 2015. 03. 03. 14:08

@Neoprimitiv:
Nem különálló jelenetekben gondolkozom, így tehát szerintem igenis az elmúlt napokban eléggé jelen volt az elkeseredés, félelem, düh, stb. Erre utaltam.
A “mindenki csinálhat hülyeséget” dologgal kapcsolatban: mért kéne egyáltalán logikusan, okosan, vagy akár hidegen bármit is csinálnia egy Gotham-i “rosszfiúnak”, jelen esetben “rosszlánynak”? Simán mindegyikben benne van az őrület csírája, a “hülyeség” is…:) Ez jelen esetben lehet egy “kifogás” az írók részéről, nem? :)
Alkupozíciója onnantól, hogy elmondták neki, mi a “két választás” nem igazán volt, ez tény. Igen, kárt okozott magának, amivel nekik is. Egyfelől, mert erre ők sem számítottak, másfelől, mert ugrott a szemátültetés. (Szó szerint.;)) Még egyszer: inkább kikapom én az egyiket, minthogy ők mindkettőt, ez egyszerű matek.

De szerintem nem fogunk úgyse közös nevezőre jutni, Neked ez a véleményed, nekem meg az. Nincs ebben semmi rossz. Remélem, ezt Te is belátod. Ha majd megnéztem a kövi részt, kiderül, mire volt jó az egész dolog. Vagy nem…

Poghy - 2015. 03. 03. 22:44

A szemkikanalazáshoz: Láthattunk jó pár logikátlanságot már az idei Gotham évadban, de ez pont nem az volt. Fish úgy látta a helyzetet, hogy vagy megvakul teljesen, vagy megválik az egyik szemétől. Nemcsak badass, de logikus döntés is volt. (Zárójelben ha már felmerült Tarantino neve, nem bírom ki, hogy ne szidjam: igen is hatásvadász és egy felkapott nagy nullának tartom.)

1×18:
Szódával elment. Bruce és Cat feleslegesek voltak, nem haladt előre a Wayne-vállalat sztori. Nigma epizódonkénti 2 percei nem szoktak zavarni, de most úgy látom, hogy egy helyben toporognak a karakterrel. A Gordon-Loeb szál nem volt rossz, de bele lehetne kötni pár helyen, például ha olyan fontos volt Loeb lánya, akkor miért volt nulla security, még csak egy riasztó sem Falconenak… de legalább a lány őrülete vitt egy kis színt a részbe.

Neoprimitiv - 2015. 03. 04. 09:39

Poghy: éppen az a gond, hogy nem volt “vagy” – semmi sem akadályozta meg őket abban, hogy folytassák a másik szemével, ha már úgy is keresztbe tett nekik.

Ráadásul a hétfői rész beigazolta, hogy tényleg csak hatásvadászat volt – van új szem, mint ha mi sem történt volna. Nem, a “felelős pozícióba kerülés” nem magyarázat, csak a rossz szituáció összecsapott, következmények nélküli feloldása. Gyakorlatilag olyan az egész, hogy megvolt az A pont (Fish a pincében) és a B (Fish a főnök jobb keze) és közé beírtak egy minden fél szempontjából buta látványelemet. Hülyeség volt, amit Fish csinált, bénaság, hogy ezek után életben hagyták és hülyeség a főnöktől, hogy egy nyilvánvalóan veszélyes, gátlástalan és felfelé törekvő valakit életben hagy, sőt maga mellé emel. Akármit is akar Fish csinálni, ő lesz az első eltávolítandó akadály.

Nigmával ugyan úgy nem tudnak mit kezdeni, mint Ivy-vel, ezt a peches szerelmes vonalat már eljátszották idén egy párszor. Jobb lett volna, ha meghagyják comic relief-nek és inkább egy következő évadban érdemben előtérbe hozzák.

Nem tudom, milyen lesz majd még hátra lévő négy rész, de az utóbbiak eléggé lelohasztották az érdeklődésemet. (Nem véletlen, hogy a Fish mellékszál jobban foglalkoztatott, mint az epizódok egésze, azokban még ennyi érdekes sem volt.)

Enzo - 2015. 03. 05. 20:12

1×18
Na, volt egy-két meglepő húzás, főleg mikor Loeb bejátszotta a Harvey-s videót.

Fish szál: ez kicsit olyan mint a Helix 2.évada, nem veszi magát komolyan…ez a nőtestű férfis jelenetnél csúcsosodott ki :D de legalább megtudtuk hogy vmi szigeten vannak…
Ja és Fish mostmár nem hal, hanem husky ilyen szemekkel…

Cat&Bruce: ez még egész értelmes szál kezdett lenni, Bruce meg elég gyorsan rájött hogy mi állt Payne látogatása mögött…csak hát nem haladtak sehova végülis.

A Harvey-módszer Griggs megtörésére, az tetszett :D meg még a doki érdekes kérdése, hogy pár testrész kicsérélése után is még önmagunk vagyunk-e.

Loeb lánya elég creepy volt, főleg ahogy suttogott a madarak megöléséről..Pingvin részlezáró jelenete meg hatalmas :D “I only had one shell” TESCO gazdaságos gyilkosság :DD 2 legyet 1 csapásra!

Valamiért úgy érzem, hogy Pingvin a fináléban fog szívességet kérni. Tényleg már csak 4 rész.

UPDATE: Bazzeg, most nézem hogy az 1×19 ÁPRILIS 13.-án jön??? 1 hónap szünet lesz addig, de mi a tökömnek? Már volt midseason szünet…

Neoprimitiv - 2015. 03. 06. 20:33

SPOILER!!!:

winnie - 2015. 03. 07. 05:11

enzo: mert ha most jönne, akkor nem májusban érne véget:) inkább tartanak összefüggő szünetet, mintsem egy rész igen, két rész nem ütemet.

schweini - 2015. 03. 08. 12:08

Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy egy ilyen kikanalazás után mennyire reális, hogy beraknak egy új szemet, amivel még lát is. Jó igaz, azt nem mondták, hogy lát vele, de mozgatni akkor is tudja.
Harvey szerepelhetne többet is, elég jó karakter, csak gondolom vele sem tudnak mit kezdeni, mint Ivy-val és Nygmaval.
Azt meg sejtettem, hogy nem éppen Gotham külvárosában vannak fogvatartva. Amilyen érdektelen volt eddig a Fish szál, most az érdekel a legjobban, hogy jut ki onnan.
A végén Pingvin jó volt. :D

lumoss - 2015. 03. 11. 20:25

Igen, eddig nem nagyon kötött le Fish, de most, hogy felpörögtek az események körülütötte, és nem ő irányít, kezd érdekelni.
SPOILER: ———–
Állítólag nem lesz benne a következő évadban. Szóval lehet, hogy elköszönünk tőle.
—————

Várom Nygma mikor kezd el “átalakulni” rébusszá, illetve Oswald(Pingvin) mikor fogja eldobni a nevét, és ö maga is Pingvinnek nevezni magát.

d. - 2015. 03. 18. 22:27

Most hogy nem lesz benne Fish a 2. évadban kíváncsi vagyok, hogy távolítják el, hogyan ölik meg vagy valami. Utána pedig kit helyeznek helyette előtérbe.

lumoss - 2015. 03. 19. 13:49

Lehet, hogy Falcone fogja, vagy esetleg Pingvin?

tom29 - 2015. 04. 08. 17:45

Nem tudom de kicsit olyan érzésem van. hogy nem halad a sorozat abba az irányba amit várnának az emberek. Valmi ismert gonosz lenne legalább.. Mármint van persze csak, nem olyan formában. Valahogy olyan érzésem van h ebben a sorozatban sosem lesz az amit igazán szeretnék hogy legyen!

jessm - 2015. 04. 14. 15:39

Érdekes a sorozat ideje vagyes ,Gotham mint időtlen város .
2000 körüli mobil, 90évek számítógép, hitel kártya, 50 évekbeli kagylós telefon, irógép, elektromos írógép, riasztó rendszer, 70- 80 évek kocsijai, VHS.
Érdekes 1950- 2000 minden évtizedből találunk technikai vívmányt és öltözködési stílust, viselkedés.

Ez néha nagyon zavaró , néha pedig szórakoztató.
Persze édekesebb aktákat nézegetni mint bepötyögni az internetbe.

Aredhel - 2015. 04. 14. 21:32

Ami igazán zavaró, az Jada Pinkett Smith játéka, meg persze az egész történetrész, ami vele foglalkozik. És még csak normálisan igazolni sem tudják majd az évad második felében megjelenő ámokfutást, mert a színésznő kijelentette, hogy kiszáll a sorozatból. Azaz kénytelenek lesznek kinyírni a karakterét, de akkor meg minek követtük Gotham-ből való menekülése után az amúgy is értelmetlen, a főszálhoz semmilyen módon nem kapcsolódó, idióta sztoriját.

Poghy - 2015. 04. 14. 22:55

jessm: Szerintem a Bates Motel mintájára választották ezt a stílust, ott is megfér egymás mellett az ájfón és a tekerős telefon, és az is egy “jelenkorban” játszódó előzménysorozat. Nekem amúgy bejön ez az összemixelt kor.

A rész amúgy lapos volt szerintem, egyedül Bruce szála vitt egy kis izgalmat a történetbe. Lehetne már ősz, a JPS-nélküli Gothamet valahogy jobban várom, mint a jövő hetet.

jessm - 2015. 04. 15. 19:35

JPs sztori tényleg idegesítő, soha nem bírtam. Nekem az egész keresztanya szál sem volt valószínű, de hogy a börtönben is ő lesz a királynő az már sok volt. valószínübb lett volna, hogy kikötözik aztán otthagyják.

Néma Harcsa - 2015. 04. 17. 09:00

Azért kíváncsi lennék, hogy aki nem látta a Psycho-t, meg Norman későbbi sztorijáról sincs fogalma sem, az most mit gondol. :D

Néma Harcsa - 2015. 04. 17. 09:01

Bazz, ez a Bates Motelhez ment volna, kéretik átrakni. :)

Enzo - 2015. 04. 17. 15:09

Na, egész jó kis rész volt ez.

Bruce-Cat-Payne szál:
-Tetszett a kis apró jelenetrész, hogy Alfred hiányában Bruce hozta be pl az italokat Jimnek.
-Payne jót alakított, Cat meg lazán meggyilkolta gyakorlatilag, az nem gyenge. Bruce szerintem nem volt rossz a szerepében, érdekes lesz még ez a Bunderslaw-történet.

Jim-Harvey-Ogre szál:
-Trükkös volt, már épp meg akartam volna dicsérni a reményt nyújtó szálat, hogy Jimre példaképként tekintenek páran, erre kiderül hogy csak Loeb átverése az egész…remélem Lee jól van :O A végén a fenyegetős rész is adta.
-#hétidézete Harvey-é nyilván:
“Let me say in Spanish: No.”
-Nahát, egy Milo Ventimiglia vendégszerep, Gotham 50 árnyalatával. Gondolom jön további rész(ek)re is még. A Grace-et játszó csaj meg rendkívül édes.
-A kocsmában, amikor az első flashbacket kaptuk, tök olyan iZombie feelingje volt, mintha Jim megette volna Grace agyát és ettől látomása van :D

Fish szál:
-Annyira átlátszó volt, ahogy megmagyarázta a keményfiúknak, hogy azért viszi őket, mert ha rosszra fordulnak a dolgok, akkor gyilkosok kellenek neki… a francokat, feláldozhatóak kellenek neki :D
meg utána még egyszer, amikor mondta hogy visszamegy Kellyért :D na de hát őket nem az eszükért tartják…
-Dulmacher irodájában egész jól színészkedett. Mármint egész jól játszotta el, hogy színészkedik a doki előtt. Mondjuk a doki helyében azzal kezdtem volna, hogy megnézem, nem hiányzik-e valami, főleg kulcsok…

Pingvin szál:
-Na vajon miért pont itt akarja megölni Maronit Pingvin, ennek a Keresztapa-hangú nőnek a kocsmájában?

Előzetes SPOILER az arra érzékenyeknek:
nahát, barbara visszatér, nygma megőrül végre, közeleg az évadfinálé…

Draco44 - 2015. 04. 17. 22:51

A Fish szál engem sokáig nem zavart különösebben, de a Dollmakerhöz kerülése óta nagyon irritáló az egész.
A nyomozás során meg ezek a flashbackek nagyon idegenül hatottak. Persze értem, így megismertük a gyilkost, de akkor is valahogy fura volt.
A Bruce-Cat szál most is jó volt, de ez nem mentette meg a részt. Összességében sajnos nagyon gyenge epizód volt. :( Remélem, az utolsó részek jobbak lesznek.

lumoss - 2015. 04. 18. 14:34

Kicsit leült a sorozat, pedig pont most kellene pörögnie. Remélem az utolsó 3 rész ütni fog.

Drunken Whaler - 2015. 04. 18. 20:27

Sajnos egyre unottabban nézem ezt a sort, pedig vannak kedvenceim közöttük. Az évad végéig még biztosan megtart, oszt majd meglátjuk.

torjack - 2015. 04. 18. 20:32

Nálam is kevés. Pedig bíztam benne, de nem az igazi.

sehrezad - 2015. 04. 20. 21:08

Szerintem jó volt a visszatérés, még egy kis átívelést is kaptunk a “heti” ügyben – jobban tetszett, mint a korábbiak (de mondjuk nem siettem a rész megnézésével…).

Enzo - 2015. 04. 23. 23:47

1×20:
Na, jó ez továbbra is, egyre jobban érezhető, hogy jön az évadzáró. A sok szünet miatt olyan, mintha már a második évadot nézném a sorozatból…

Ami gáz volt:
-Legelső jelenet, Cat, Bruce és a random néger. Én simán azt vártam, hogy előhúz egy még nagyobb kést :D
(Cat viszont egész jó volt utána, színészi játékilag)
-A sikátoros autós jelenet, valahogy annyira erőltetettnek tűnt, mit gondoltak, hogy majd ott fog egy helyben állni?
(amúgy ezt a sikátort mintha már láttuk volna…mintha Pingvin itt ölt volna meg valakit…)

Pingvin-szál:
-OswaldAnyu most már egyre jobban kezd idegesíteni, kicsit túl jól játssza a színésznő a szerepet, de annyira rettentőőőőően laaaaassssaaaan beeeeszééél, hogy rossz hallgatni.
-Maroni okos volt, mert így várható volt hogy Pingvin megfenyegeti meg lép ellene, viszont ezzel egyre növeli az esélyét, hogy az anyja megtudja a dolgokat…mindenesetre kinéz egy jó kis faceoff az évadzáróra!

JimLeeOgre-szál:
-Mmmm, Morena Baccarin fürdős/törölközős jelenet, még ilyet! Hihetetlen hogy ebben mennyire megtetszett, a V-ben meg mennyire határozottan nem volt szexi a rövid hajjal (meg azzal a szereppel..)
-Na, Ogre (milyen név ez? mindig Shrek jut eszembe, és nem a Heroes Peter Petrellije) jól kifogta Barbarát, nem túl naprakész Jim nőügyeiben szerencsére :D mondhatni zsák a foltját, még az is lehet, hogy összeállnak? :D amennyire nem reagált a 50shadesofgrey szobára a szöszi…(milyen befejezés ez már, ejj?)

Egyebek:
-#hétidézete:
“She’s a pretty girl with a penchant for a little too much leather” :DDD
-Barbara szexi, Selinát meg fura látni ilyen csinos ruhában, de aranyos ebben is :)
-Nygma vééégre bekattant, jól játszotta, illetve ügyes beállítás volt a lépcsőn az alá/fölérendeltség mutatása Dougherty-vel.

schweini - 2015. 04. 26. 16:41

@Enzo: Szerintem is azt tervezi Barbarával, hogy valamiféle társak lesznek. Az előző csajnak is ugye erről beszélt, hogy a tökéleteset keresi.

Tetszik ez a szál egyébként. Szépen, egyesével adagolták róla az információkat, egyre többet tudtunk meg a gyilkosról.

Enzo - 2015. 04. 29. 20:57

Jóféle rész volt ez is. Már csak egy van hátra! :O

1. Ogrés szál:
-Barbara és az Ogre is szerintem nagyon jól játszották a szerepüket, a csaj kifejezetten jól hozta az őrültet is.
-Mondjuk ez a bekattanás kicsit Stockholm-szindróma jellegű volt, meg a szülei megöletése…hát nemtom, egy picit megalapozatlannak érzem, de belefér, jó volt a szál.
-Tetszett, hogy a Foxglove-ban történő dolgokba még Harvey is belepirult, pedig aztán ő nem semmi…:D
-Jim arca tökre Mulder ügynökére hajazott, amikor fegyvert fogott Ogréra, nézzétek vissza.

2. “Bruce nyomoz” szál:
-Yay, Lucius, nahát!
-Fura, hogy a végén levágja az apját a fotóról, pedig Lucius elmondta neki az igazat, Alfred előtt még érthető hogy titkolja a csavart, de olyan, mintha mégis Bunderslaw verzióját hinné el.

3. Pingvin mesterkedése:
-Na ez zseniális szál volt, ahogy megtervezte az egészet, és kirobbantotta a háborút. Pedig néha egy kis beszari nyikhajnak lehet látni, de valójában amiket képes húzni a háttérben…
-Pingvin és Connor jelenetében tiszta Sherlock-os zene szólalt meg :O

4. Egyebek:
-Nygma levele mennyire zseniális volt :D Nem csak a sorok kezdőbetűi miatt, hanem ahogy tök hihetően Dougherty stílusában írta meg!
-HOVA TŰNT ALLEN ÉS MONTOYA??
-Hopp, fel se tűnt hogy Fish nincs. Lehet ezért volt ilyen jó az epizód? :D

A rész vége azért adott egy kis felvezetést az évadzáróhoz, Essen kapitány kijelentésével. Bandaháború van, folks!

Poghy - 2015. 04. 30. 01:39

Úgy látom Thomas Wayne bajsza még mindig nem került elő, engem picit zavar a dolog. :)

Barbarát most először nem éreztem feleslegesnek, bár a bekattanása kicsit hirtelen jött, de így legalább érdekesebb lesz tőle a karakter. Milo Ventimiglia egész jól hozta az Ogre szerepét. Pingvin is meglepett, azt mondjuk gondoltam, hogy nem nyírja ki Maronit, de erre az összeugrasztásra most nem számítottam. A fináléban szerintem az lesz a csavar, ha kiderül, hogy Butch nem is Pingvinhez hűséges, hanem Zsasz-hoz, vagy Falconéhez. Luciussal is megleptek, de gondolom neki majd inkább a következő évadban lesz több szerepe. A Nygma poén is jó volt, szóval egész korrekt rész volt ez így finálé előtt.

Másnak is feltünt az easter egg 29:41-nél?

lumoss - 2015. 04. 30. 22:11

Nekem nem jött át Milo Ventimiglia játéka. Nem volt elég pszichopata. Engem is meglepett Lucius feltűnése. Remélem kapunk egy izgi finálét.

Polgár Jenő - 2015. 04. 30. 23:32

3. Pingvin mesterkedése:
-Na ez zseniális szál volt, ahogy megtervezte az egészet, és kirobbantotta a háborút.

Szerintem meg annyira olcsó volt. Maroni aki szuper tapasztalt bűnöző zseni egyből megeszi hogy Falcone van a háttérben és eszébe se jut, hogy tegnap még Pingvin anyukájával viccelődött, ami a srác gyenge pontja…

Enzo - 2015. 05. 01. 00:40

Szerintem nem nézné ki Pingvinből, hogy 1. meg akarja öletni 2. ilyen fondorlatos tervet kitalál

Poghy - 2015. 05. 01. 00:48

Maroni azért nem “bűnöző zseni”, ő csak egy gengszterlord, akinek millió ellensége van, köztük Falcone, szóval nincs igazán oka Pingvinre gyanakodnia.

DarkEagle - 2015. 05. 05. 17:03

No kérem ez a finálé rendesen oda lett pakolva. :D
Pingvin a porondon, Maroni kiírva, Fish, fene se tudja, de remélem nem élte túl, Falcone meg lelép. De szerintem őt még visszahozzák idővel. Nygma totál átváltozott. Cat is kezd változgatni. Barbara vs Lee jelenet zseniális lett. XD Rendes kirázott a hideg a nőtől. :D Jim ősztől talán kezébe veszi az irányítást. DE AMI MÉG FONTOSABB! A denevér is közeleg. :D Barlang már megvan a kérdés, hogy mit kezdenek vele. Végig az járt a fejemben hogy mi lenne ha egy ideig pl Jim vagy Alfred lenne Batman, az sokat dobna a sorozaton még akkor is ha ilyen tudtommal sosem történt. :D Mert hát valljuk be, most hogy kiírták Maroni-t Falcone-t és Fish, hát ő meg úszik a rokonaival, ami egyébként nem semmi irónia. :D Így nem sok szereplő maradt a gonoszok közül, csak Nygma aki még változik meg Pingvin. Kövi évadra várhatóan jön a többi nagy név is.

Szóval nagyon várom mit alkotnak. Voltak lagymatag részek de összességében jó kis sorozatot faragtak belőle.

lynx - 2015. 05. 05. 18:50

“A Gotham-interjúkból kiderül annyi, hogy a 2. évadban (ami 22 részes lesz), elvileg passzolják a heti ügyes koncepciót, illetve, hogy a középpontban Joker és az ő eredet lesz – kiderül, hogy a gonosztevő milyen kapcsolatban áll a már bemutatott Jerome-mal.”

everest456 - 2015. 05. 05. 19:23

Kicsit sok Mad Max-et toltak a fináléba, még emészteni kell a látottakat.

torjack - 2015. 05. 05. 20:38

Nem volt rossz, de kiemelkedően jó sem. Barbara nem lepett meg (halálbiztos voltam benne, hogy már a szüleit is ő intézte el), de Maroni megölése viszont meglepi volt. Nem volt kiemelkedő az első szezon, de annyira elég jó volt, hogy a második évad kapjon esélyt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz