login |

Sleepy Hollow: kezdett a 2. évad

2014. 09. 23. 22:22 - Írta: winnie

37 hozzászólás | kategória: kritika,

Túl rövid volt a Sleepy Hollow első szezonja, és ez szerintem kihatott a mostani élményre. Mármint arra célzok, hogy a sorozat nem májusban finálézott, hanem még januárban, így sokkal régebbi élmény volt, mintha nehezebb lett volna visszarázódni bele. Nem baj, a mostani szezon már 18 részes lesz – ennyit a rövid évadokról, amiket egyébként támogatok.

Egyébként fura módon az első percekben azt hittem, hogy nem lesz gond, mert bár ugrottunk egy évet az időben, úgy tűnt, mintha minden a régi lenne. A “gondok” inkább a rész második felében kezdődtek. Hiába akarnám azonban, nem tudom leírni a bajomat (olyan 6/10-es volt ez a nyitány, biztos lesz még jobb is), inkább csak érzem – lehet, hogy a finálés szálak kötelező elvarrásának erőltetettsége okozott gondot?

Tök mindegy, mert ettől a kósza érzéstől eltekintve a Sleepy Hollow nyitánya hozta azt, amiért a többség szereti a sorozatot: misztikus környezet, kincskeresős, Nemzet aranya-áthallások, sok fejnélküli lovas, kevés Katrina, Crane rádöbbenése a modern kor vívmányaira, és persze Tom Mison játéka, akit ezentúl más szerepben el sem tudok képzelni. (Crane természetesen minden fontos eseménynél ott volt 200 éve, most Benjamin Franklin-t hozták be a visszaemlékezések során.)

Mondjuk azt sajnáltam, hogy a Purgatóriumra mintha nem lett volna pénz, csak vázlatos díszletként funkcionált, pedig abban bíztam, hogy kihasználják a lehetőséget, miszerint most megmutathatják a teremtményeit. És John Noble sem kapott olyan szerepet, amit vártam, de hozzá vágtak egy új játékszert, amit egyelőre nem nagyon tudtam hova tenni és nem tudom, mit csinál majd vele, de kíváncsian várom.

Korrekt volt tehát a nyitány, szórakoztató, de túl… lightos? A lényeg, hogy innen már csak felfele vezessen az út! Egyébként akkor most abszolút ráfekszenek az átívelésre a This is war!-szlogen mentén?

37 hozzászólás Ne habozz!

Isteee - 2014. 09. 23. 22:41

Szerintem Noble nagyon nem illik bele. De az is lehet, hogy csak másra számítottam. A Fringe-ben nagyon szerettem, de itt valahogy fura.

winnie - 2014. 09. 23. 22:50

ó, én a fringe-ben ki nem állhattam, kvázi miatta kaszáltam pár rész után a sorozatot, de itt öregemberes sin eaterként is nagyon bejött, zseniális volt, mint ahogy jeremyként is.

Dark Energy - 2014. 09. 23. 23:03

A kezdéssel eléggé be akarták vinni az erdőbe a nézőt, hogy majd lesz egy jelen és lesz egy flashback szál, hogy mi történt az 1 év alatt, amolyan Lost módra, de a rutinosabb nézők az ilyen helyzetekre már gyanakvóak és felkészültek. Az, hogy a csapat újra ilyen hamar összeáll, nem gondoltam volna, azt hittem, hogy Abbie pár részig még a Purgatóriumban marad.
Olyan volt, mintha három-négy részt láttam volna tömörítve.

Julian Plenti - 2014. 09. 23. 23:29

Először is, örülnék, ha végre rendes mennyiségű pénzt költenének CGI-ra, vagy rendesen megcsinálnák, vagy c verzió: ne használják ennyiszer.
Másodszor pedig, atyaég, hogy eddig ezt hogy nem vettem észre, de Tom Misonnak nincsenek arckifejetései. Vagy legalábbis nem sok. Szomorú-szenvedő-szépnézés, majd ugyanez összevont szemöldökkel, rosszabb esetben megspékelve egy kis kiabálással. Persze, jópasi így is, úgy is, Abbie-val a kémia működik, de így csak sima eye-candy, nem több…
Harmadszor pedig: a nap szava: blatherskite. Ezt tuti használni fogom a jövőben :)
Szóval még maradok, majd meglátjuk, meddig.

Hunnenkoenig - 2014. 09. 24. 01:38

Nem telt el egy ev. Azt csak a purgatoriumban akartak velük elhitetni.

En az elsö pillanattol tudtam, hogy csak trükk. Az ilyet valoban eszreveszi egyböl a profi junkie.

@Julian Plenti: Szerintem nagyon jol jatszik a srac es szerintem ha tul sok mimikaja lenne, az megbontana a karaktert, aki egy angol arisztokrata tudos es teljesen el van magatol szallva.

A beszede zsenialis es az adja meg leginkabb a karaktert, nem az össze-vissza pofa vagasok.

winnie - 2014. 09. 24. 05:03

“Nem telt el egy ev.”

no shit! nem mondod! – nagy bajban vagyok, ha már ennyit sem nézel ki belőlem:)

Andro - 2014. 09. 24. 08:14

Nekem nagyon tetszett az évadzáró. Az egy éves ugrásnál már sejtettem, hogy valami nem stimmel, mert túl egyszerű lett volna, ha minden klappol. Én nem csalódtam, és tetszett, hogy Abby megmentését nem húzták még 2-3 epizódig. Ide nekem a következő epizódot!

Andro - 2014. 09. 24. 08:14

Az előbb évadnyitót akartam írni, csak elírtam! XD

Julian Plenti - 2014. 09. 24. 11:05

@Hunnenkoenig én sem a “pofavágásra” gondoltam, azt meghagynám a fosós-fingós vígjátékoknak, de hogy soha, semmi érzelem (vagy ha jobban tetszik, mindig ugyanaz) az arcán és a szemében, az nekem nem elég.
(És bármilyen hihetetlen, de szemmel is lehet játszani, pláne, hogy sokszor van premier plánban. Sőt, nagy mimika nélkül is el lehet érni, hogy ne legyen “halott” az arca, de mondjuk ő ilyen irl is, többször volt hozzá szerencsém. Ezért zavar, hogy kb. nulla a színészet abban, amit csinál…)

Hunnenkoenig - 2014. 09. 24. 13:20

@winnie: Felreerthetö a fogalmazasod. Gondoltam, hogy levagtad, csak a biztonsag kedveert jegyeztem meg :-)

@Julian Plenti: Ok. Nekem semmi gondom vele, mert mint mondtam, nekem igy jön be a karakter, ahogy van. Nem került be a 10 legnagyobb karakterszinesz listamba ezzel a szereppel, masban meg sosem lattam, de szerintem hozza azt, amit hollywood 90%-a, szoval amig nem kegyetlenül szar, addig en elfogadom.

Hunnenkoenig - 2014. 09. 24. 13:25

Ja amugy meg azert vitatkoznek az erzelemmentessegröl, mert a születesnapi bulijan azert siman erezhetö volt, mennyire nem kivanja a hata közepere se a dolgot, mindezt keverve a lenezö ertetlenkedessel a modern kori ritualisok szemben… es mintha meg egy kis vonzalom is lett volna köztük. Ha nem is szerelmi, de amolyan testveri ellagyulas… szoval nem rossz az, amit csinal, na.

Marcipáncica - 2014. 09. 25. 20:48

Szerintem teljesen rendben van a színészi alakítás. Eleve a karakter nem kíván meg ennél többet, amit meg kell azt szépen hozza.
Az évadnyitó rész viszont egy kicsit kevéske volt. A monogrammos téglás megoldásnál pl. konkrétan mérges voltam, annyira eröltetett és gagyi volt mint ötlet.

S84 - 2014. 09. 26. 16:39

Nekem tetszett, bár én nem bántam volna ha csak 2-3 rész múlva hozzák vissza Abby-t és addig “kalandozik” a purgatóriumban.
Így túl gyors volt a tempó, gyakorlatilag mindent (Ichabod, Jenny, Abby) feloldottak 40 perc alatt maradt még Katrina meg Moloch új terve.

wondorog - 2014. 09. 30. 12:10

Ez a 2. rész brutálisan jó lett. Azon viszont meglepődtem, hogy Henry és Irving nem találkoztak eddig, de most nem fogom újranézni az 1. évadot.

winnie - 2014. 10. 03. 09:00

nekem az évad eddig (negatív) meglepetése, hogy ennyire visszazuhant a SH iránti érdeklődés. a hosszú szünet lehet vajon az oka?

Zora - 2014. 10. 05. 14:10

Hát, én nem tudom… Nekikészültem, hogy másfél órát mozizok az első 2 résszel – de már 30 perc után untam… Lanyha, olyan megcsócsált és kiköpött történet… A 2. részre most nagyon rá kell vennem magam… :-(

Zora - 2014. 10. 08. 10:53

2×02

Kész. 12 percet bírtam. Idegesít ez a nagy túllihegése a gonosznak.
Valami megváltozott a sorozatban. Úgyhogy én elbúcsúzom tőle.

Tiger27 - 2014. 10. 09. 17:25

én is kaszáltam! nem tud egyszerűen érdekelni…

Cancer - 2014. 10. 11. 21:13

Én még csak tegnap jutottam el az S02E01ig. 5 perc után kezdtem imádkozni, hogy ezt csak Crane álmodja. 10ik percnél kezdtem kétségbe esni. 15ik percnél megkönnyebbültem, tényleg “álmodja”. De az a 15 perc olyan borzasztóan szörnyű volt, és olyan rossz élmény, hogy nem tudtam kiheverni a rész végéig sem. Tavaly is ennyire sz@r volt zene? És ilyen sok? Le van még töltve még 2 rész, megnézem, de nálam erőteljesen kasza gyanús a dolog. Mi tetszett nekem ezen az előző évadban???

DarylD - 2014. 10. 12. 19:03

Eddig nekem se jön be valahogy az évad. Az előzőt élveztem, jó kis szórakozást nyújtott minden héten, de az új részek valahogy nem tudnak lekötni, áttettem háttérzajnak, mint a Dómot, meg Falling Skiest. Remélem előrukkolnak hamarosan valami jobbal, mert hiába játszik jól Tom Mison, ez így nekem kevés.

Mala - 2014. 10. 16. 14:36

Azt hittem egyedül vagyok az érzésemmel és meglepődve tapasztaltam, hogy másoknak sem jön be.
Én sem tudom megmagyarázni, hogy mi az, ami miatt nem érdekel, csak valahogy kiszerettem belőle..
3 részt láttam, de el nem tudnám mondani, hogy miről szólt.
John Noble kiherélése meg kifejezetten fáj. Nekem nem tetszik ebben a szerepben :(

jolly911 - 2014. 10. 22. 12:24

Szerintem is a tavalyi szint alatt van az idei évad (talán elszállt az újdonság varázsa), de egyelőre kitartok.
Bár a Katrina, Abraham szál kezd idegesíteni.

Crias - 2014. 10. 24. 00:51

hát én most daráltam le az első 3 részt eddig valamiért nem tudtam rávenni magam hogy elkezdjem, annyira azért nem rossz de a tavalyi alatt van.
Ennél azért több kell a kaszához.

Pipacs - 2014. 10. 24. 14:52

Nem is értem, miért néztem eddig, akkora baromság… Néhány apró dolog van, ami jó benne (pl. John Noble szerepeltetése), de tele van egetrengetően logikátlan, sokszor klisés és zagyva történésekkel, gagyi megoldásokkal. Komolyan mondom, az Under The Dome is jobban végiggondolt, mit ez. (És az már valami.:))
Most láttam a 02×01-et, és még a tavalyinál is színvonaltalanabb megahülyeségnek bizonyult. A hapsi még mindig dögös benne, de azt hiszem ez kevés, hogy ne kaszáljam el…

Crias - 2014. 10. 24. 16:07

nah ma megnéztem a maradék 2 részt is, annyira nem rossz ez :)
Engem egyre jobban elkezdett megint érdekelni bár van néhány nagyon nagy hülyeség is, az tény…

Nerazzurri - 2014. 10. 28. 01:43

Sajnos én is azt érzem hogy gyengébb ez az évad az elsőnél. Valahogy ott több volt a misztikum, a rejtély, most meg csak: heti démon, Crane persze mindig tud róla valamit, szőke csávó segít nekik, aztán megoldják. Legalábbis az eddigi 5 rész nagyjából erről szólt, + pár Katrinás/Jeremis jelenet. Kicsit unalmas. :( Nem szeretném elkaszálni mert nagy reményeket fűztem anno hozzá és az első évad tetszett is, de ez eddig nem jön be.

Roland - 2014. 10. 29. 21:18

nekem jobban be jon mint az elso evad:) erdekesebb szerintem

carlsagan - 2014. 11. 03. 21:17

Nekem tetszik. Pedig az első évad utolsó részeit nem is láttam, valahogy elsikkadt. A sok klisét, logikátlanságot, stb. felülírja Crane karaktere. Imádom hallgatni, ahogyan beszél, nem is kell ennél több.

Kittus - 2014. 11. 10. 09:10

Szerintem semmivel sem rosszabb, mint az első évad. Abby az elején kifejezetten idegesített, de mostmár kezdem megszeretni. A melléksztorik kicsit kiszámíthatóak, de én nagyon kiváncsi avgyok, mi lesz végül a szereplők sorsa.
Ja és a 2*4-ben a nyitó jelenet…az nagy volt, tiszta Halálos iramban :D

winnie - 2014. 11. 21. 13:59

“Imádom hallgatni, ahogyan beszél, nem is kell ennél több.”

ez a baj, hogy sokaknak, mint az a nézettségéből is látszik, ennyi nem elég.

felhoztam magam, de meglep, hogy mennyire fantáziátlan és repetitív lett, nem is számolom, hogy hányadik rész szólt arról, hogy meg kell menteni katrinát. vele és irvinggel továbbra sem tudnak mit kezdeni, jennyt teljesen háttérbe szorították, stb.

Ricsi - 2014. 12. 11. 21:56

3.évad lesz?????

Ricsi - 2014. 12. 21. 20:40

Lesz 3. évad? Vagy most szünet van? Mert a 2 évad 11-részig van fent.

Totya - 2015. 01. 09. 04:19

Ricsi.Minden sorinál szünet van december közepétől.Ezen a héten volt a 2×12.

Pipacs - 2015. 01. 31. 14:39

“Imádom hallgatni, ahogyan beszél, nem is kell ennél több.”
Igen igen, a pasi sármjához ez is nagyban hozzájárul. Sajna ezt semmilyen szinkronozás nem adja vissza, akik úgy nézik, sokat veszítenek. Amúgy most mégis ráfanyalodtam, hogy nézzem, de kb. én is csak Crane miatt maradtam. A sztori irgalmatlan nagy baromság.

Zuzu - 2015. 02. 18. 10:00

Bár az utóbbi részek elég laposak, érdektelenek voltak, ez a 02×17 nagyon jó volt, igazi game changer
a legjobb meg a végén a Sympathy for the devil viktoriánus kori feldolgozása, azt nagyon eltaláltak!
:-D

jeneas - 2015. 02. 18. 19:31

Előző részek tényleg unalmasak voltak, de ezzel a résszel elérték azt hogy várjam a következő részt, már ha nem oldják meg az egész dolgot egy rész alatt.

SztupY - 2015. 02. 25. 21:15

Hát ezt szépen lezárták, ha kasza lesz legalább nem kell túlaggódni az elvarratlan szálakért

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz