login |

Második blikk: Forever

2014. 09. 24. 14:20 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: 2014/15, kritika,

(Pilotkritika itt.) Általában a “Második blikk”-posztokat kettesével írom, de ha már a Forever-ből 2 nap alatt 2 részt zavartak le, akkor kapjon egy sajátot.

Ebben pedig csak azt tudom leírni, hogy nagyjából számomra hozta a folytatás is az első rész szintjét. Ami eddig pozitív volt, az meg is maradt, ismét kaptunk egy flashback-et, birizgálták az átívelő/fenyegető szálat, ráadásul a főhősnek csak egyszer kellett meghalnia ebben a részben – és, azért jár a pacsi, hogy megmutatták, hogy a halhatatlanság ellenére is izgalmas lehet egy életveszélyes helyzet. (Ez a meghalós dolog egyébként végülis annyiban magyarázható, hogy ki akarja próbálni a halálnemeket, bele akarja élni magát az áldozat szituációjába – azt hittem, hogy itt is ez lesz, de csavartak egyet a dolgon, megmagyarázva ezzel sokak egyik kérdőjelét az első részből.)

Ezúttal a nyomozós sztori felépítésében már jóval tipikusabb volt, s bár nem mondom azt, hogy a karakterek elvinnék a hátukon a sorozatot, de ettől még kellemes nézni Ioan Gruffudd-nak köszönhetően, aki kiemelkedik, ráadásul még narrál is. (Meg számomra valamennyire Alana de la Garza miatt, még akkor is, ha a nyomozónő totál semmit nem tesz hozzá az egészhez, de ő mindig is kellemes látvány volt, még akkor is, ha folyton nyitott szájjal néz.) (Ja, és ja karakterek: kaptunk egy token fekete női rendőrfelettest.)

Különleges maximum az eset lehetett, ami elég fura, kissé Monk-os módon lehetetlen volt (egy nő a híd közepén kiszáll a taxiból, a híd széléhez siet és leugrik – de gyilkosság történt), ez megint lehetőséget adott a főhősnek arra, hogy bevesse a megfigyelőképességét és apró jelekből következtessen. Ez továbbra is tetszik. Mármint az, hogy valójában nem annak köszönhetően fejti meg a rejtélyt, hogy halhatatlan, hanem az évek tapasztalatát vagy emberismeretét hasznosítja.

Szóval a 6/10 után 6/10, mint írtam: kellemes. És ha a 3. rész is hasonló lesz, akkor szerintem simán maradok még egy ideig.

11 hozzászólás Ne habozz!

Neoprimitiv - 2014. 09. 24. 14:49

” ő mindig is kellemes látvány volt, még akkor is, ha folyton nyitott szájjal néz” – haha, azt hittem, csak engem zavar :)

weingartia - 2014. 09. 24. 14:49

Nekem is tetszett, most néztem. bár itt is kijön az ilyen sorozatok nagy hibája: teljesen inkompetensnek tűnik a hétköznapi, rendőri nyomozás.
Spoiler kicsit:
Itt is például tök evidens lett volna megnézni, hogy kivel beszélt utoljára a csaj telefonon. Meg a híváslistából még a románcra is lehet következtetni.
Ami még nem tetszett, hogy a gyilkos honnan vesz elő egy mérget csak úgy. Nekem nincs ilyen a farzsebemben. Ha tervezte volna. akkor elfogadom, de így elég spontán volt.
Az érelvágós infó az érdekes volt. :)

Neoprimitiv - 2014. 09. 24. 15:53

Megnéztem a második részt is és bár felajánlottam, hogy a harmadik után írok egy utánlövést, ha nem gond, akkor a szokatlan műsorrend miatt inkább kihagyom.

Igazából nem tudnék hozzátenni az eddigiekhez, nem hiszem, hogy a harmadik rész sokban különbözne majd az első kettőtől. Az első rész kíméletlen Castle koppintás volt. Olyan, mint ha a készítőket egy jegyzetfüzettel leültették volna az első két évad elé, hogy akár szó szerint vegyenek át belőle jeleneteket, karaktereket. Szerencsére jókat választottak és a végtermék szórakoztató lett.

A második rész szerintem nagyjából szinten volt a pilottal és innen kezdve már csak az írókon múlik majd, mennyire tudják használni a szereplőket és a sztorit. Az, hogy az átívelő szálat azonnal folytatták majd meglátjuk, mennyire lesz jó.

Nyilván nem a Forever lesz az Emmy és guild listák éllovasa. Aki szereti a Castle-Bones-Mentalista típusú nyomozósokat, de már unja a mostani kínálatot, annak viszont jó szívvel ajánlom, hogy adjon egy esélyt neki. Ha másért nem, a változatosság és a hátha meglepnek valamivel elv kedvéért.

Ancsa - 2014. 09. 24. 16:20

Csak ismételni tudom magam: nagyon várom a nézettségi számokat, és hogy hogyan vitézkedik a következő hetekben, mert nekem nagyon tetszk. Gruffudd meg szerintem marha jó színész!!
Nem, nem csak titeket zavar a folyamatosan nyitott száj, vagy ahogy én hívom a Kristen Stewart-effektus (nála volt először baromi irritáló, nagyon bamba a képe tőle, de sorolhatnék kedvenc férfi színészt is, akinél ez nagyon zavar). Mondjuk Alanának azért nincs ostoba feje tőle, de okos sem :P

majsz - 2014. 09. 24. 16:59

Szerintem kis visszaesés, csajszival való szikra elült, a Sherlock játékból is vissza vettek (azon kívül h szó szerint megemlítették). A másik immortal csávóval való kommunikáció már most unalmas (telefon/levél), ha azon nem ívelnek hamar beleun az ember. A flashbackekkel meg nem tom mit akarnak kezdeni. De 6/10 maradjon.

Neoprimitiv - 2014. 09. 24. 17:45

Ancsa: demóban a nézettség azonos a tegnapival, ez jó. A teljes nézőszám kevesebb, viszont több, mint a felvezető SHIELD-é – WTF?! Ráadásul a SHIELD a számomra betli volt, mert nézettség növekedésre számítottam, nem csökkenésre. Szóval ha innen nem esik sokat (megkapaszkodik az 1.5 környékén, amire szerintem lehet esélye), akkor szerintem megtartják, eddig kedden 10-kor minden sorozatuk azonnal meghalt.

Julian Plenti - 2014. 09. 24. 19:10

Nekem úgy tűnt, a zenéje lett néhol Sherlockos, bár lehet, hogy túl korán néztem meg, és még félig aludtam, de mintha 1-2 motívum (és a csembaló) meglepően hasonlítana…

Silas - 2014. 09. 24. 21:07

8/10. nagyon jó sorozat, maradok még sokáig

Lemoni - 2014. 09. 24. 23:08

Két rész után talán még korai kijelenteni, hogy valamiféle egyensúlyt próbálnak tartani a heti esetek-flashbackek-átívelő szál között, de szerintem így működne legjobban a felállás. Nálam az érdeklődési sorrend: flashback-átívelő szál-heti eset, mert leginkább az izgat, hogyan és miért éppen ő lett halhatatlan (és remélem, itt nem ilyen Leftoveres “nem is ez a lényeg” magyarázattal akarják kiszúrni a szemem), az átívelő szálnál “who the f*ck is Adam?” és ha már ketten vannak, van több halhatatlan is? És miért? A heti eset meg kell, hogy főhősünk állandóan demonstrálni tudja a kivételes képességeit, na meg ugye network standard. Marad egyelőre heti nézősben nálam.

Benjy - 2014. 09. 25. 00:04

Engem megvettek kilóra. Nem váltja meg a világot, nem nyújt semmi kiemelkedőt, de a kivitelezés engem rendkívül szórakoztat. A karaktereket még nem akarom leírni 2 rész alapján, de ha jól bontják ki őket akkor nem lesz gond. (Vee-t nem kicsit volt fura látni rendőrfőnökként az előző szerepe után) A heti esetekkel sem lesz gond, ha ilyen apró csavarokat fognak beleszőni. Szóval részemről 7/10, kellemesen csalódtam.

Llew - 2014. 09. 25. 20:39

Szimpi főhős, hallhatalanság, narráció, flashback. A folytatás hozta a pilot szintjét, engem simán megvettek.
Plusz a Neo által írtak alapján is kell valami a régóta elhagyott Bones és a soha el nem kezdett Castle dara helyett.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz