login |

Pilot: Madam Secretary

2014. 09. 24. 16:13 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: 2014/15, kritika, pilot-mustra,

(winnie pilotkritikája) Valahogy ilyen, amikor profik leülnek azzal, hogy csinálnak egy sorozatot mindenféle komolyabb késztetés nélkül, csak a pénzért. Lefordítva: a Madam Secretary egy tipikus iparosmunka.

A történet annyi, hogy a külügyminiszter egy repülőgép-balesetben meghal, az elnök pedig egy régi ismerősét kéri fel a munkára, aki jelenleg épp tanár és nem tipikusan illik a feladatkörbe. Avagy jönnek az ehhez kapcsolódó klisék, miszerint nem annyira akar részt venni a munkahelyi játszmázásokban, nem tetszik, hogy beleszólnak a munkájába, stb.

Nem meglepő módon a “munkahely vs. család”-téma is előkerül, plusz az is, hogy az előző külügyminiszter mégsem békésen zuhant le, hanem valaki közreműködött abban a balesetben. És akkor meg is van a recept, amiből bármi lehetne…, csak épp nem lesz.

Komolyan azzal lehet lehet a legjobban leírni a sorozatot, hogy lélektelen. A rendezésben semmi kirívó nincs, egyik irányban sem, a sok sorozatból ismert arc hozza amit lehet, a forgatókönyvíró kanyarít pár aktuális témát és ennyi. Nincs meg benne az a plusz, ami miatt kedvem lenne akárcsak a második részt is megnézni.

Részemről 5/10 volt a Madame Secretary, egyszerűen semmi olyat nem tudok találni benne, amit kiemelhetnék pozitívumként vagy negatívumként. A kérdés még, hogy az “apuka lefeküdt egy diáklánnyal”-szál mikor kerül majd elő.

5 hozzászólás Ne habozz!

Lemoni - 2014. 09. 24. 16:43

Hehe, nekem is épp az jutott az eszembe, ha már tele volt klisével a pilot, hogy amikor férjuramat mutatták a diákjaival, az egyik tuti megvolt/van/lesz neki :)

JKJ - 2014. 09. 24. 18:19

Gyakorlatilag ez Hillary Clinton eljövendő kampányát akarja erősíteni? Szokjuk a nőket vezető szerepben?

ALDO - 2014. 09. 24. 19:56

Még nem néztem meg a pilotot, csak a kritikát és a pár soros leírást olvastam el, de ez alapján egy az egyben a korábban említett Commander in Chief: nő, aki tanít, átveszi a halott vezető politikus szerepét, de jönnek az előítéletek, meg a politika és a család. Kíváncsi vagyok, hogy mi újat tudnak bemutatni. Lehet, hogy megvárok pár részt.

winnie - 2014. 09. 24. 20:49

jkj: a csaj nem politikus, sőt, apolitikus, így semmiképp sem. plusz madeline albright és condoleezza rice után nem hiszem, hogy sokk egy női külügyminiszter:)

winnie - 2014. 10. 11. 17:33

ehh, a második rész is érdektelen volt, ráadásul a családi szálat kidomborították egy harmadik gyerekkel.

http://www.sorozatjunkie.hu/2014/10/01/masodik-blikk-scorpion-madam-secretary/

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz