login |

Pilot-mustra: NCIS: New Orleans – 1×01

2014. 09. 24. 20:00 - Írta: winnie

19 hozzászólás | kategória: 2014/15, kritika, pilot-mustra,

Nincs itt semmi meglepetés, kérem, oszoljanak. Oké, az NCIS-rajongók talán maradhatnak. Az a helyzet, hogy elkezdtem nézni az NCIS: New Orleans backdoor pilotját, amit az NCIS – 11×18-19-be ágyaztak, de egyszerűen nem bírtam idegekkel, a 30. perc után kikapcsoltam, annyira untam magam (pedig a Red-ét megnéztem). Oké, ezt még betudtam az NCIS-szel való közel sem felhőtlen kapcsolatomnak, de sajnos az NCIS: New Orleans valódi nyitánya is ugyanolyan érdektelen és dögunalmas lett.

NCIS: NEW ORLEANS – 1×01 – 2,5/10

Szerintem felesleges ezeket az NCIS-es tesztrészeket megnézni, elég annyit tudni, hogy New Orleans 2 fős NCIS-csapatához akkor érkezett a szövetségiektől egy csaj, így alakult ki a nyomozó trió – azok a karaktermomentumok, amik abból a 2 epizódból kiderülnek, nem lényegesek. (Persze akinek ez bejön, annak mindenképp ajánlom a backdoor pilotot.)

Minden más az 1×01-ből is egyértelművé válik: a helyszín New Orleans (tehát Dél, szóval akcentus-kedvelők előre!), a zene jazzes, dudálnak a hajók, száll a kaja illata, folyik a főzőcskézés. A fő nyomozó King tipikus főnök, akinek helyén a szíve, és ha kell, akkor zongorázik egy bárban. A jobbkeze egy egyszerű és derék déli gyerek, akit szerintem meg lehet kedvelni, a frissen jött csaj meg valamiért folyton vigyorog, mint a tejbetök. (Mellettük van egy kötelező halottkém, és a pilot után csatlakozó random geek, aki ha tetkót választana magának, akkor az a periódusos rendszer nemesgáz-oszlopát ábrázolná.)

A csavar pedig az, hogy nincs csavar. Mármint arra célzok, hogy manapság minden krimibe kell valami: halhatatlanság, anyuka-nyomozó, tolószék vagy Ichabod Crane. Valami, amivel a krimi jelzi, hogy több, mint egy tipikus krimi. És egy ilyen világban lehet, hogy felüdülést jelent az, amikor egy sorozat nem akar flikkflakkozni, hanem bevallja, hogy ő bizony egy egyszerű krimi. Mondhatni éppen ez a nem tipikus az NCIS: New Orleans. (Mert az nem csavar, hogy minden nyomozás a tengerészethez kapcsolódik, meg hogy mutatnak egy CGI-modellt.)

Valakinek lehet, hogy éppen ez a lecsupaszított krimiváz jön be, de én vágytam arra, hogy adjon valami pluszt az NCIS: NO, még ha csak annyit is, mint az NCIS: LA. De nem. Így maradnak a karakterek, látszik, hogy sok köznapi beszélgetéssel fognak karakterizálni majd, mert azok nélkül tényleg csak ilyen és olyan kikérdezések váltogatnák egymást az epizódokban.

Az egész tempója valahogy ráérős, öreguras volt. Mentek, mentek, kinyomozták. Ennyi. A végén meg örülnek neki. Oké, úgy korrekt, hogy megemlítem, hogy Steven Weber részvételével beindítanak egy politikai átívelő szálat, aminek egy sáros képviselő elkapása lesz a célja, de ez sem olyasmi, ami az újdonság erejével hatna.

(Egyébként, mint megtudtam pár éve, az eredeti NCIS egyik vonzereje lehet, hogy meglepő módon elmésekre próbálják írni a párbeszédeket, szójátékoznak, ilyesmi. Nos, itt még ez sincs igazán jelen, csak olyan fejfogós dumákra futotta, mint a “- You got some pretty, pretty eyes. – I’ve also got a black belt in Aikido.” vagy “Son, you need a dentist like I need to move back home.” Amerika. 2014.)

19 hozzászólás Ne habozz!

kiskiraly - 2014. 09. 24. 20:28

Csakis érdeklődés szintjén:
Az első képen lévő hölgy állandó szereplő?

winnie - 2014. 09. 24. 20:33

nope.

Zyta - 2014. 09. 24. 21:20

Nem láttam, nem is fogom szerintem, már az ismertetőknél teljes mértékben eredeti NCIS másolatnak tűnt, és eléggé ezt támasztják alá a képek és a kritika is.
Az eredeti NCIS-t kb. 5 éve untam meg, LA-t viszont még mindig szeretem, mivel az teljesen más.
Eléggé szidtam a Redet is tavaly, de annak legalább az alapsztorija jó volt és egyedi, úgyhogy még a két borzalmas főszereplő ellenére is azt mondom, hogy ezerszer inkább rendelték volna be azt, mint ezt.
Azért visszanézek majd, hogy mit mond erről olyan, aki nézi vagy a simát vagy az LA-t.

S84 - 2014. 09. 24. 21:24

Gyenge, nem tudom hogy lesz ebből sorozat bár eleinte az LA-ről is ez volt a véleményem, ami utána nagyon jó lett (bár az utolsó évadot abból sem néztem meg mert meguntam :D).

torjack - 2014. 09. 24. 21:29

Gyenge volt ez, kár is nagyon ragozni. A Redben valóban több fantázia volt. Ez unalmas is volt, a poénfaktor sem ült…a jövő heti DiNozzo cameót még megnézem, aztán alighanem jöhet a kasza.

Nif - 2014. 09. 24. 23:04

Még nem néztem meg, de el szoktam olvasni a kritikákat még megnézés előtt, ha nincs benne spoiler. De Winnie, minek írsz róla kritikát, ha magához az NCIS -világhoz sem jó a hozzáállásod? Persze, értem, ha valami már Neked is tetszik miközben NCIS nem kedvelő vagy, akkor az tényleg jó lehet, de konkrétan olyan érzésem volt, mintha direkt kerested volna a hibát. :S Ne érts félre, ez nem ellened szól, csak véleményem szerint ez így tökéletesen felesleges volt. De peace, és szeretünk azért :)

winnie - 2014. 09. 24. 23:22

nif: azért, mert legalább ide azt írok, amit akarok:)

a sorozat, az sorozat. nem kell semmilyen hozzáállás ehhez, nincs meghatározva, hogy ugyanolyan rossznak kell lenni, mint az előzőnek. lehetett volna jó is. nem hiszem, hogy meg van határozva, hogy ha egy sorozatnak nem tetszett az első 3 része, akkor egy tíz évvel később indított spinoff ne jöhetne be.

egyébként ilyen alapon, annak sem lenne érdemes írnia, aki szereti, mert az elfogult lesz. nem hiszem, hogy ez számítana valamit. de aki mondjuk nem szereti az ncis-t, az sokkal inkább tud ítélni abból, amit én írok, mint abból, amit egy hardcore fan.

de hogy érdemben is reagáljak rá, szerintem nem kerestem a hibákat, mert nem is igazán írok fent “hibát”. az, hogy mi nem tetszik benne, nem kell keresnem, de összességében az nem hiba, hogy nem volt érdekes az ügy vagy a karakterek nem kiemelkedőek. egy scorpion esetében sok “hibát” ki tudnék emelni, de ez nem rossz volt, nem több sebből vérzett, nem volt ócskán megvalósítva. a készítők ilyen sorozatot akartak és a végeredmény szerintem megfelel a célnak (a meglévő közönség megcélzása), elégedettek vele.

barta - 2014. 09. 25. 07:23

Én nagy NCIS fan vagyok, a simát kb 7 éve nézem, a LA-t az indulás óta, de a New Orleans pilotja nekem sem jött be. Dögunalmas, és erőltetett. A karakterektől kiráz a hideg, nem hiszem, hogy itt bárkit is meg fogok tudni szeretni. Még pár rész erejéig maradok tuti, ha nem változik akkor kaszálom (max. évad végén ledarálom).

Faby - 2014. 09. 25. 09:16

Az megvan, hogy Zoe McLellan, a csapat újonnan érkezett tagját alakító színésznő játszott a JAG-ben, aminek az NCIS a spinoffja, aminek az NCIS:NO a spinoffja? Bár elég sok idő eltelt azóta, de azért érdekes.

winnie - 2014. 09. 25. 09:43
nagylord - 2014. 09. 25. 10:42

@Faby: Szerintem ez nem zavarja őket annyira, mivel előfordult, hogy a JAG-ben volt Sean Murray epizódos vendégszerplő (nem McGee) és később másik karakteres visszatérő de még mindig nem McGee (még jóval a backdoor pilot előtt persze).

Ettől függetlenül aki szereti az ncis-t és nem elég neki heti egy rész, annak jó lesz az NO is. Semmi extra, nem top sorozat (nyilván), de szerintem néha kikapcsolódásra jó lesz nekem is.

Ja és annak, aki felelős a Roll Tide! kikacsintásért +1.

Zora - 2014. 09. 28. 18:15

Hát, ez nagyon lagymatag volt.
És köszönöm szépen, ennyi elég is volt belőle.

torjack - 2014. 10. 02. 15:18

Ment a kasza. Egyszerűen kevés. McLellan csak vigyorog, Bakula meg szimplán erőltetett.

winnie - 2014. 10. 11. 17:34

1×02: 3/10. Egy fokkal jobb volt, mint a pilot, köszönhetően annak, hogy a járványos tematika feldolgozása nem a megszokott, de a tempója ugyanolyan ráérős, komótos, öreges volt. És továbbra is akarnak karakterizálni, minden tiszteletem, de annyira papírvékonyak az ügynökök, hogy csuda.

A pilotban Ducky, most pedig másik 3 NCIS-es vendégszerepelt, szóval a CBS mindent megtesz a sikerért – az meg is lepett, hogy DiNozzo nem csak videófonon jelentkezett be, hanem le is utazott New Orleans-ba, hogy azon viccelődjön, hogy amikor bevállal egy ilyen utat, cserébe mindig dupla szabadságot kap. Verdikt: nálam kasza, sok sikert a következő 10 évéhez, úgy veszem, hogy megvolt a 3 rész, hiszen a backdoor pilotot is láttam. Nincs az az isten, hogy bármikor bejöjjön ez a sorozat.

torjack - 2014. 10. 19. 11:54

Kicsit olyan ez a sorozat, mintha már a 10. évadában járna…valóban lassú és öregecske. Milyen lesz majd a 10. évadában? Sose fogom megtudni. :D

Zora - 2015. 01. 06. 17:41

Hát, úgy látom, megérte kaszálnom a pilot után… Nem nagyon pörög a topik… Szóval, tényleg nagyon rossz?

Zordon - 2015. 02. 13. 17:12

Zora: nem nagyon rossz, de unalmas, mint az allat. Mindig nezem, hogy hatha osszeszedik magukat (NCIS:LA is igazan elso evad vegen kezdett javulni, miutan elokerult Deeks karaktere), de erre valahogy itt nem latok eselyt.

Elamie - 2015. 06. 13. 19:28

Mia jo francert eroltetik ezt a szerencsetlen Scott Bakulat? Amiben benne van az sikeres nem lehet!
Szornyu ripacs, es minden szeriat elcsesz! (Lasd Enterprise)

winnie - 2015. 08. 24. 06:49

“Mia jo francert eroltetik ezt a szerencsetlen Scott Bakulat? Amiben benne van az sikeres nem lehet!”

az ncis: new orleans amerika harmadik legnézettebb sorozat – sikeres.

a star trek nterprise 4 évadot élt meg, sikeres volt. a quantum leap pedig 5-öt, az pláne sikeres volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz