login |

Under The Dome: vége a 2. évadnak

2014. 09. 24. 18:21 - Írta: human

41 hozzászólás | kategória: kritika,

Nagytakarítás? Egy dolog már most is biztos: a következő évadnak maximum a premierjét fogom megnézni, nincs az az isten, hogy még egy ilyen 13 részes etapot végig nyomok. A komédia elfogyott és a végére már csak időrablásnak éreztem a megnézését, de a bennem lakó kompletista nem akarta annyiban hagyni a dolgot. Spoilerekkel a tovább mögött.

A fináléra nagyon leegyszerűsödött a cselekmény, egyetlen dolog volt amit a lakók kipróbálhattak az összehúzódó bura alatt, így nem meglepő módon azt tették, lementek a lyukba, ami néha végtelen mélynek tűnt, de amikor lentről néztél fel a létrára, akkor pedig hirtelen ott volt az égbolt. Gyorsan el is mennék a cliffhangerhöz, mivel minden lakó lement, és ott találtak egy barlangot, ahol bután néztek az 50 éves tinire, aki hívogatta őket, hogy “megyünk haza”.


Mivel a sorozat címe Under the Dome, így gondolom valahogy mégis csak a Dóm alatt maradnak a lakók, hiszen ha csak pár kiválasztott lenne ott, akkor nem túl sok konfliktust lehetne generálni. A cliffhanger teljesen olyan volt, aminek nem érdekel a feloldása, mert az előző évad végén is tipikus “hanger” volt, de még az is fantáziadúsabb volt, mint az itteni “majd csak kitalálunk valamit” fajta.


Az egyetlen ami durva volt a részben, hogy Jim elszabadult, mivel a fodrász halálos sebet ejtett a feleségén, akit a tanárnő át is segített a túlvilágba némi morfiummal. Ennek megfelelően a sorozat legidegesítőbb karakterének annyi lett, hogy is fogalmazzak, kicsengettek a csajnak, meg extrába még megölt valakit Jim, de az már kevésbé volt fontos, a lényeges az volt benne, hogy viszonylag ismert arc legyen.

A kérdés, hogy a víruskészítő, bombaszakértő, orvos tanárnő nélkül mit kezdenek majd a jövőbeli csip-csup problémákkal. Mondjuk bármikor előjöhet az erdőből egy visszavonult CIA ügynök.Ezen kívül még volt valami kiválasztottos halandzsa is, de annyira titkolták a Damn It, Barbie-n kívüli különleges személyt, hogy kételkedek a kiderülésében. Nem hiszem, hogy Barbie az, hiába világított a szikla tőle is ugyanúgy, mint a tojás a kezek alatt.

41 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2014. 09. 24. 18:35

megnéztem, hátha húznak valami érdekeset a végén, de…, ez nem tűnt túl nagy cliffnek.

majsz - 2014. 09. 24. 18:41

Szörnyű a sorozat, nem is tudom hogy néztem végig még ha csak 2. monitoron félszemmel is. Felvetődött bennem lehet csak bollywood kísérletezik, hogy van e mód hogy eladjanak egy gagyi sorozatot gagyi sztorival, súlytalan gagyi karakterekkel és abszolút gagyi érzettel. Hát a berendelt 3. évad alapján és a nézettség alapján lám van.

VDani - 2014. 09. 24. 18:54

Az első bekezdéssel tökéletesen egyetértek. Jó móka volt, soha többé.

Kisvesza - 2014. 09. 24. 18:58

Á, a kompletizmus. Ismerős érzés, hála az égnek úgy két-három éve sikerült elhagynom a sorozatokat tekintve. :D

human - 2014. 09. 24. 19:09

első évadosokat simán félbe szoktam hagyni, de aminél már a második évben vagyok annál tök nehéz

Jellal - 2014. 09. 24. 19:15

Az se biztos, hogy lesz 3. évad… sajnos…

Hunnenkoenig - 2014. 09. 24. 19:33

A lyuk epic.

Na meg az, hogy elvileg 2000 ember van a varosban, de mikor mindenki menekül, ugy ötvenen acsorognak körülötte.

Gyenge kezdes utan erös zuhanas a sorozat.

En azert megnezem majd a harmadik evad elejet, de ha ilyen marad, akkor hamarosan kasza lesz. Az a nehany jobb resz, ami volt nem igazan tudja eletben tartani nalam.

Sulo - 2014. 09. 24. 19:50

gyanús nekem, hogy Mel mivel tiszta víz volt és közölte “hazamegyünk” a tóba viszi vissza az egész bagázst a faluba.

mmonitor - 2014. 09. 24. 20:18

Azt én se értem hol vannak a lakosok mer ez még egy focicsapatnak is kevés volt. Talán Jim szétverte a tőbbit a kalapácsával csak azt nem mutatták mert csak tizenkettő és fél részre volt pénz..? Ez megmagyarázná miért a pizzafutárral csináltatták meg a cgi-t.

Dia - 2014. 09. 24. 20:28

Hát, én az elejétől kezdve néztem, ennek az az oka , hogy Stephen King nálam a favorit és a könyveit imádom, gondoltam milyen klassz lesz a képernyőn is. Hát…nem. Még az első évad valahogy olyan igen-igen kibírjuk de a 2. évad már igen szenvedős volt. Femme Fatale Melanie és Big Jim volt az a két karakter akit szabályosan gyűlöltem… A tanárcsajszit jóégtudja miért de bírtam, de egyébként ez a “kicsengettek neki” kifejezés ütött :D :D :D

És, az utolsó részt illetően, amikor BigJim Damn it Barbie-ra (xD) vadászott, volt egy olyan érzésem hogy igazából nem is felesége miatt csinálta hanem inkább annak az utolsó mondatáért hogy “The Dome choice you Julia!”
Mert ebben az évadban nem volt olyan rész hogy Big Jim száját ne hagyta volna el minimum 2x hogy “The Dome choice me!” szóval ez a szitu olyasmi lehetett mint a Szarajevói merénylet…közvetlen kiváltó ok a feleség halála de igazából már rég el akarta volna tenni láb alól Juliat. A 3. évadon még gondolkodom.

winnie - 2014. 09. 24. 20:38

Az se biztos, hogy lesz 3. évad… sajnos…

benne van, de ettől még a nyár magasan legnézettebb sorozata, mely anélkül is bevételt termel, hogy leadták volna.

S84 - 2014. 09. 24. 21:21

Nem tudom nekem Rebbeca karaktere annyiból tetszett, hogy az évad első felében szakadtam a húzásain :D
Mikor Angie temetésén Big Jim megkérdi:

– How you holding up? Angie was one of your students.
– When she made it to class.

:D

Andro - 2014. 09. 24. 21:35

Én várom a harmadik évadot, kíváncsi vagyok, hová jutnak a városiak. Meg hogy mi lesz, ha összezárul a búra. Igen, a sorozatnak vannak hibái, az évadzárónak is vannak, de hát egy sorozat sem tökéletes. Még mindig nézős nálam.

SzN - 2014. 09. 24. 21:38

Ezúton szeretnék gratulálni mindenkinek, ki végignézte!!! És most kezdem a Z Nationt. Belőletek merítek erőt!!!

Tímea - 2014. 09. 24. 22:46

A szereplőkkel és a színészi játékkal nem volt bajom,végre fejlődést láttam ezen a téren.
Kezdenek belejönni.

A történet szálai viszont túl gyorsan peregtek.
Értem én,hogy nem volt idő a lezárásra,de túl összecsapott volt az egész.

Maga a barlang felfedezésére alig pár percet szántak. Végig sem mentek rajta,de már kitalálták az elején,hogy itt lesz az átjáró.
Aztán lestek nagyokat,hogy mégsem az várt rájuk,amit elképzeltek.
Majd hirtelen megjelent Melanie,akit úgy festett,mint a Kör című filmből a csaj,csak kedves változatban :)
és mint a birkák,szó nélkül követni fogják,minden nemű kételkedés nélkül,mert hát biztos az a tuti,amit a csajszi mond.

Egyáltalán fel sem merül egyikben sem,hogy az nem a kivezető út a búrából. Ám úgy legyen :)

Jimbo végre totálisan megőrült,mondjuk én azt hittem már az előző részben kampec volt az exnejének,a zárórészben végig szenvedhettük a haláltusáját.
Amit egész jól előadott az említett hölgyi.
Viszont itt jól felépítették,és véghez is vitték Jim kiborulását.Bár húzhatták volna még ,így is elég hihető és valósághű volt nekem.

Ellenben nehezményezném a vörös és Barbie búcsúját.
Nagyon le lett egyszerűsítve.

-Én hiszem,hogy a búra téged és engem választott valamiért,úgy hogy nyugodtan szakadjunk el egymástól szerelmem. Persze,majd vissza fogsz térni értem,ki tudja mikor és hogyan,bízom a búra terveiben.–

Kb így hangzott. Itt vártam némi drámát,de olyan gyorsan átléptek ezen a szitun,mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne ott hagyni életed szerelmét egy barlangban minden és mindenki nélkül.
Mintha lemennél közértbe,persze drágám,mindjárt jövök vissza,addig foglald el magad.
Mondjuk mellettük szóljon,az egész évadban nyújtott produkciójuk alapján elnyerhetnék az év legidegesítőbb és legfurább párja címet.
Mindenen olyan gyorsan átsiklottak,mégis ők voltak az álompár,a végtelen szerelem hősei.
Összességében azt kell írjam,bizony megnézem a harmadik évadot is,ha lesz :) mert valami mégis a képernyő előtt tart. Talán a kisvárosi hangulat? A búra titka? Még nem jöttem rá….

Tatala - 2014. 09. 24. 23:17

Hát, mi ketten lestük a kollégával az évadot, részről részre, de röviden úgy tudnám összefoglalni (bocsi, vulgáris leszek):
-Olyan xar volt, hogy már jó…

Szóval, tele van következetlenségekkel, hülyeségekkel, érthetetlen jelenetekkel (kedvencem a zárórészből: Junior futva ugyanannyi idő alatt ért a lukhoz, mint Big Jimmy lőtt sebbel sántikálva:D, de ott van Lyle is, akit kihózott a fagyos tóból, 0 hipodermia, és 1 nap múlva vigyorogva leszúrja Élete Szerelmét:D:D, hagyjuk mááár).

Szóval, 3. évad tuti kasza!
Az évad pedig 4/10 nekem.

Zizi - 2014. 09. 24. 23:40

jaj, az a csoda lyuk, ami felülről 15 méter mélynek, alulról 1,5 méternek tűnt… nekem is ez volt az első, amire felfigyeltem :)
aztán persze Joe és Norrie levezényeli a teljes lakosságot a barlangba, mert ugye ők már vagy a feléig elmentek és tök biztonságos… igaz, ők a felénél kifutottak, mert földrengés volt, így csak sejtik, hogy ott a kijárat!
meg ugye Barbie is megerősíti, hogy ott nekik jó lesz, mert ő már egyszer volt ilyenben… igaz máshol és másikban…

aztán mint ahogy már említettem korábban valamelyik rész “kritikája” alatti kommentben, hogy Big Jim állítása szerinti 2000 lakos mindig 30 főre zsugorodik, mikor valamiért menekíteni kellene őket…

egy nagy vicc ez a sorozat, de valami mégis továbbnézeti velem (kompletizmus??) ha lesz 3. évad, én tuti megnézem… itt már nem hagyom abba :)

wusaa - 2014. 09. 25. 10:31

Na igen,az ember itt már nem hagyja abba(vagy nehezen).Pedig még sok jó sorozat létezik ezen kívül is.Vagy marad a györspörgetéses nézés.

bruti - 2014. 09. 25. 14:35

SzN: Na, a Z Nation-ból tuti nem merítesz semmiféle erőt…

bruti - 2014. 09. 25. 14:36

Most szedtem le, de még jó, hogy elolvastam a posztot, mert így bele se kezdek.

Eny - 2014. 09. 25. 14:44

en mar az elso evadot alig birtam vegignezni,ugyhogy a 2ikat le sem toltottem mar.
nem is vagyok kivancsi ra tobbet.
torultem, hiaba a sok szimpi szinesz, a tortenet eleg gyenge

ádám - 2014. 09. 25. 17:54

kedvenc jeleneteim az évadzáróból (párat már említettek előttem) :
– a hosszú percek óta halott Rebecca szempillája megremeg mikor letakarja Junior
– a végtelen mély lyuk hirtelen 1-2 méter mély lesz :D
– Barbie és Julia érzelmes búcsúja
– és hát Jimbo végre megőrült teljesen, már vártam ;)
( ki a franc volt ez az Andrea?? utolsó 3-4 részben nagyon előtérbe került )

Hunnenkoenig - 2014. 09. 25. 18:13

Az idös csajszi volt, aki az elsö reszben felhivta a seriff figyelmet arra, hogy valami turpissag van a gaz körül.

Folyamatosan felbukkant itt-ott az egesz sorozat folyaman.

En azt hittem, hogy most fogjak a kivalasztottak leszurkalni Jimbot, de ugy latsziuk azt a törtenetszalat teljesen elfelejtettek az irok.

Vagy a bura ugy döntött, hogy mas megoldast talal ki, miutan a gyerekek nem akartak megtenni? Ki tudja mar…

pehnemer - 2014. 09. 25. 18:44

Nekem teccik, jó kis limcsi, még vicces is…:)

ádám - 2014. 09. 25. 19:03

amit viszont sajnálok, h a Big Jim szálat nem zárták le.. nem kéne még egy évadon keresztül néznünk a szenvedését, (mint anno a TWD-ben a Kormányzó)

jim455 - 2014. 09. 25. 19:58

azért ez sokat elmond

Under the Dome: vége az 1. évadnak
132 komment

Under The Dome: véget ért a 2. évad
26 komment

jersey - 2014. 09. 25. 20:31

Szerintem nincs még egy sorozat a dómon kívül, amiben nem találok semmi pozitívat, mégis nézem. Mindezt úgy, hogy sok klasszisokkal jobb sorozatot meg félbe hagytam ebben az évben.
Írta valaki, hogy annyira rossz, hogy már jó. Én is így vagyok vele. Szóval ha lesz harmadik évad, akkor gondolom azt is végignézem hetiben.

Roxi - 2014. 09. 25. 21:29

Már kezdtem reménykedni,hogy Pauline mégsem hal meg,erre a kedves tanárnő elintézte.De legalább gyorsan megbűnhődött érte. Egyetértek Jimmel abban,hogy senkinek nem fog hiányozni. Az tényleg tök hülyeség,hogy nem tudják hová vezet a barlang,de leviszik az egész várost. Ha lesz 3. évad szerintem is Melaninál a “haza’ azt jelenti,vissza a búra alá.

Thomas - 2014. 09. 25. 23:23

Csináltam én is pár képet:) A hónap leggonoszabb nézései (szubjektív válogatás):

https://www.dropbox.com/sh/3f7o3qj5w11emmi/AACGQsMrp2vPqofOfKy65khka?dl=0

Komolyan, én vagyok az utolsó, aki azon problémázik, hogy milyen rossz színész valaki, pláne egy ilyen limonádé sorozatban, de ez a pali új dimenziókat nyitott!! Egyszerűen nem hogy komolyan venni nem lehet az egészet, de már odafigyelni se tudok, ha folyton ilyen röhejes fejeket vág…
Az egyetlen jó hír, hogy legalább a másik borzalmasan idegesítő személynek az bomba- és vírusszakértő orvos-tanárnőnek kicsengettek, ez volt az évad legszebb jelenete számomra:) Bár titkon reménykedtem, hogy a végén Jim fejéből is kiáll majd a kalapács, sajnos ez nem történt meg:(
És mostanra már a történetet is teljesen leépítették, komolyan az egész évadzáró arról szólt, hogy lementek a lyukba? Húha!:) Oké, közben még Jim is keverte a fekáliát, de azokat a jeleneteket én képtelen vagyok élvezni, amiben ő is szerepel.

Annyira egyetértek humannal! 1. évadban már én is tudok kaszálni, akár még az évadzáró után is, de ennek még jó volt az 1. évada, akkor még nem is gondoltam ilyenekre (a vége fele kezdett elromlani), a 2. évad viszont egyre mélyebbre száguldott, és a kompletizmusom miatt nem tudtam kiszállni:( De én sem bírnék ki még egy ilyen 13 részes menetet, Jimmel, Norrie-val és Juniorral, brrr… szóval itt és most abbahagytam, majd elolvasom, hova jutottak a feneketlen, 2 méteres lyukból, de gondolom valahova a búra alá… Ha meg valami csoda folytán nem rendelnék be, akkor kijutottak, szóval lezárásnak tökéletes nekem:)

koka - 2014. 09. 26. 01:01

Milyen killing spree ment már itt OMG?! :D

Bealtattak minket az évad során, hogy aztán a fináléban legkülönfélébb módon rúgják szét a szereplők seggecskéjét. A legmorbidabb az volt, ahogy a Dome elbánt a kis srác faterjával. Ráesett egy traktor a lábára –> Barbie ügyetlenkedése miatt még vagy 4-szer újból ráesett –> Villámcsapás –> Majd spontán égés. Mindezt a gyerek szeme láttára, mert ezek a majmok képtelenek voltak elvinni a helyszínről, vagy csak betakarni a szemét. Ez engem jobban kiakasztott, mint a rész összes többi béna húzása.

A csattanó: ilyen nesze semmi fogd meg jól stílus. Innen akármerre mehet az egész. Az én tippem, hogy Julia és Junior valami kőkemény kamaradrámába fog majd ott lent a barlangban, miközben a háttérben az egyre közeledő Jim hörgő nyöszörgése hallatszik.

A 3. évad első pár része nálam még tuti bepróbálós, de el kell ismerjem, hogy nagyot zuhant a széria nálam. Az elején vicces baromságokat kezdi felváltani az unalom, meg a sok üres frázis, ködös utalgatások a még ködösebb dolgokra. Erre pedig nem nagyon van időm.

Coimbra - 2014. 09. 26. 11:35

Én pl. a Boardwalkot kaszáltam 2-3 évad után, mikor megölték ***-t. A nevére már nem emlékszem. De a Búrát nem fogom.

Akármennyire hülyeség, valamiért tetszik az alapsztori, úgyhogy nézem.

Barbie és Julia búcsúján nem akadtam fenn, jópárszor elbúcsúztak már egymástól, szinte fel sem tűnt. :D

Roxi - 2014. 09. 28. 10:42

Már a városban sem tűnik fel senkinek,hogy Julia férje eltűnt. Ő meg egy két hete ott lévő idegennel nyilvánosan vall szerelmet egymásnak.

Coimbra - 2014. 09. 29. 16:36

De amikor később kiderül, hogy az új szerelme ölte meg a férjét, nem érdekli, szereti tovább. Még azt sem várja el tőle, hogy megmutassa, hová ásta el.

karit - 2014. 09. 29. 18:57

Én mondjuk nagyot néztem, hogy minden két hét alatt történt eddig. Mozgalmas napjaik lehettek.

Coimbra - 2014. 09. 30. 16:21

Akkor a 3. évadban megint előjöhet az inzulinkérdés, elvégre 2 hétig elég lehetett nekik, és most jön a kifogyós rész.

Enzo - 2014. 10. 09. 21:05

Ofisöl, lesz 3.évad…

tintas.tunyacsap - 2014. 10. 27. 10:09

messze nem volt tökéletes, de nekem tetszett a második évad is

Nanee - 2014. 12. 29. 00:17

Engem teljesen kiakasztott, hogy ledobták az atombombát a búrára, és a búrán kívül két rész múlva minden növény ép volt, semmi nem égett meg, zölden burjánzott…. ezen mindig felhúztam magam! :-)

Syracuse - 2015. 01. 02. 23:37

@majsz: “…gagyi sztorival…”

Kicsit több tiszteletet King bácsinak, ha lehet.

zetman - 2015. 01. 10. 19:24

Nekem az első éved dög unalom… vontatott. Ezzel szemben a második évad pörgősebb volt. Ezért nekem érdekesebb volt. Voltak benne hibák na és? Nekem bejött. Tetszik a vörös. :D Szóval… annyi nulla sorozat van, ami kap v 5-10 évadot és semmitmondó hülyeségek… 80as évekbeli számítógépes effektekkel, (ahol nem akkora a bibi, mint itt a lyuk a földben, h sötét volt, aztán meg világos lett) és azokra van igény (nem sorolok fel egyet sem, pedig jelen pillanatban is megy néhány v épp forgatják, de nem akarok senkit se megsérteni). Nem értem az embereket, de nem is akarom. Én úgy kezdek egy sorozatot, h ha az első rész nyamvadt, akk kasza. De ebben a “A búra alatt”-ban láttam vlmt. :) Én várom a folytatást, de remélem nem lesz több hiszti a vöröstől. :D A csajom is hisztis és őt is kibírom már 3 éve, szal nem értem a problémát. xD

hencsi - 2015. 07. 04. 00:34

Hát én nem biztos hogy fogom nézni.

második résznél vagyok és feltűnt hogy a fogvatartott lány ugyanolyan mint amikor elkapta.

1. szomjas lesz
2. éhes lesz
3. pisil
4. kakil
5. talán menstruál
6. nem mos fogat

szóval eléggé büdös lehet szegényke.. nem tudom hogy találta ki a fiú, vagy van valahol egy szaros vödör amit kivisz?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz