login |

Pilot: Black-ish

2014. 09. 25. 14:01 - Írta: human

9 hozzászólás | kategória: 2014/15, kritika, pilot-mustra,

Újabb tökéletes példa arra, hogy pár soros leírás alapján semmit sem szabad leírni? winnie 10%-ra, én kerek 0%-nyira vártam a Black-Ish-t, így várható volt, hogy pozitív meglepetés lesz belőle. Na de ennyire?

Mivel sitcom, így csak nagyjából alapfelállás van, nem pedig történet. A főszereplő apa kemény környékről származik, így meg kellett küzdenie a sikerekért. Mostanra egy nagyobb reklámcégnél dolgozik, épp az előléptetését várja, amikor bekapcsolódunk. Anyuka meg sikeres sebész, és nagyon örül, hogy a gyerekei már “nem látnak színt”, avagy senkit sem különböztetnek meg a bőrszíne alapján.

Na, ekkor pipul be apuka: a gyerekeknek már fogalma sincs arról, hogy honnan jöttek, nem büszkék a származásukra. Tipikus téma kerül elő tehát, a mostanra jelentősen változó faji kérdések, de egyelőre úgy tűnik, hogy egyáltalán nem a minden fehér gonosz és hülye módon, hanem sokkal érzékenyebben. Például apuka is kap némi kritikát, így rögtön kétoldalú a dolog.

Igazából még így is kicsit sok lenne a téma, de szerencsére a kivitelezésben nincs hiba, így sikerült valami olyan egyveleget összehozniuk, amiben üzenet és poénok is vannak. Még így sem ajánlott mindenkinek, de mindenképp az egyik legjobb sitcompilot eddig az őszről.

A szereplőgárda is nagyszerű, legalábbis Anthony Anderson remekel a “Túl fehérek vagyunk?”-apuka szerepben, míg az ő faterját alakító Laurence Fishburne is baromi jó, még ha nem is ez lesz az élete szerepe, csak egy kis chillout a Hannibal után. A többiekre egyelőre nem jutott sok idő, remélem velük sem lesz baj, és nézhetjük egy darabig a sorozatot.

Részemről 7/10, nagyon bejött a pilot. Nem ez a legfrissebb hatású, de mégis üdítő volt valahogy. Persze innen lehet lefelé menni, de ahhoz képest, hogy ez volt az első rész, és sok mindent be kellett mutatni, mégis jól jöttek ki belőle az írók.

9 hozzászólás Ne habozz!

Dave - 2014. 09. 25. 15:01

Rémesen gyenge volt. Nem tudtam beleélni magam az “S” mercivel járok százezer négyzetméteres házam van és igazgató vagyok főszereplő kálváriájába. Harmat gyenge.

2/10 (+1 pont az “S” klasse miatt) :)

human - 2014. 09. 25. 17:40

de hát pont ez a lényeg, hogy a főszereplő úgy érzi ezek a dolgok elvettek a gyökereiből. Na mindegy.

kietle - 2014. 09. 25. 23:42

Én nem bírtam végignézni, érdektelen és irritáló a főszereplő. A Hand of Godban viszont ugyanezt a probléma érdekes volt, mondjuk ott fordítva volt, a gyereknek volt ez a baja az apjával, meg mondjuk ott komolyabb dolgokról volt szó, lehet nem jó analógia.

okoska - 2014. 09. 26. 08:07

@Dave:tökéletesen megfogalmaztad a lényeget.

Amúgy, ha már jódolgában ilyen bajok gyötrik, elmegy, kosarazzon egyet, utána üljön be egy KFC-be, kis görögdinnyét desszertre, majd tárazzon be az új hofehér Nike Air Jordan modellből párat és máris a gyökereinél lesz.

winnie - 2014. 09. 26. 10:35

ó, akkor látom, hogy mégiscsak vannak, akik félreértik a sorozatot:)

Dave - 2014. 09. 26. 11:04

Human, ha ezen dolgok miatt veszített a gyökereiből akkor adományozza el a vagyonát. Nem értem. Miért nem vesz akkor példát győzikéről? Pénze is van és tudott/tud a gyökereihez hűen tapló parasz, sötét cig@ny lenni. :)

Lajosék a másodikról - 2014. 09. 26. 17:49

Hát, olyan izé volt. Nekem bejött Anthony Anderson, de a pilot csak építkezett, építkezett, és a végén nem történt semmi.

Szintén nem áll össze a csóka helyzete; ilyen vagyon mellé sokkal komolyabb pozíció járna, mint amit egy 12 négyzetméteres, irodának nevezett lukhoz szoktak adni.

Egyelőre maradok, de ennél több kell.

goodjohnwin - 2014. 09. 27. 21:59

Nekem nem áll össze egyelőre, inkább tűnik erőltetettnek, mint szórakoztatónak. Éppen ma kaptam el az Életem értelmei első részét a CC-n, és az sokkal hitelesebb volt a “középosztálybeli fekete család” témakörben, mint a Blackish. Utóbbi ráadásul túl lett dekorálva, nem beszélve a sorozatos munkahelyek über-kliséjéről, a reklámügynökségről, mint munkahelyről. Ami ráadásul következetesen valótlanul van megjelenítve, kb. mint a rendőrőrsök (mi ez, valami hollywoodi szabvány vagy összeesküvés?)

winnie - 2014. 10. 11. 17:29

1×02: 2,5/10. Ez nagyon meglepett. Oké, alapból a pilot sem lett a szívem csücske, de láttam benne azt, amiért teljesen jól reagálhat rá a közönség. A második rész viszont szerintem erőltetett és önismétlő lett. A szexuális felvilágosítás hosszas és kínos volt, a prímet most inkább Anyu vitte, de az ő sztorija is redundáns volt, a két kicsi pedig végképp értékelhetetlen.

Akadtak benne jó gondolatok, 1-2 ügyes poén is, de döbbenetes visszaesésként éltem meg a folytatást, még Laurence Fishburne is alig szerepelt. Verdikt: hiába láttam lehetőséget a pilotban, ha a harmadik rész sem győz meg, akkor majd a 2. évadban térek csak vissza, addig hátha kikupálódik.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz