login |

The Goldbergs: kezdett a 2. évad

2014. 09. 25. 19:10 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: kritika,

Hol is hagytuk abba? Ja igen. Igazából azt vettem észre az évek alatt, hogy a sitcomokról nagyon nehéz újat írni az első évad után, kivéve ha valami hatalmas változás van bennük, legyen az showrunner, vagy írószoba, vagy színészcsere.

De tényleg, egy drámában ott vannak a felvetett komolyabb kérdések, a karakterek változásai, a premierben felvetett esetleges új irány, mindezek még a tényleges történet előtt. Egy sitcomnál pedig csak pár dolog kérdéses: a poénok minősége és hogy kilóg-e valaki tavalyhoz képest. Persze van, ahol ez is fontos téma, mivel a New Girl… Á, hagyjuk, szóval ez is számít azért.

De tipikusan itt van például a The Goldbergs, egykamerás sitcom, avagy nincs aláröhögés, de minden rész különálló, a párkapcsolatokat kivéve felcserélhető epizódokkal. A sorozat idei premierje pont azt az érzést hozta, amit a finálé anno. Mosolygós, 1-2 poénos, nosztalgikus feelgood hangulatot.

Senki sem lett jobb színész a két évad között, de mostanra már mindenkit meg lehetett annyira kedvelni, hogy még a rosszabbak se bántsanak senkit. Részemről simán maradok tovább, a The Goldbergs tartotta azt a szintet, és az utolsó poén miatt még a 7/10 is meglett a végére.

5 hozzászólás Ne habozz!

BDJG - 2014. 09. 25. 21:27

Nem tudom mitől, de engem már az első évad is nagyon megfogott, tényleg egy feel-good cucc amit jó nézni. És hát… 80s.

Zizi - 2014. 09. 25. 23:59

egyetértek a kritikával és az előző hozzászólóval…

engem megfogott, egyik kedvencem tavalyról és remélem még pár évadig nem kaszálják.

Ineteq - 2014. 09. 26. 08:13

Ugyanígy vagyok én is. Kimondottan a hangulata miatt nézem, a poénok csak bónusz. Kedvenc sitcomom tavalyról.

Zizi - 2014. 09. 27. 00:48

engem abszolút a 80-as évek fogott meg… imádom az egészet: a ruhák, hajak, videólejátszó, kazettás magnó, zene, zéró internet stb.

a DeLorean meg csak hab volt a tortán! :)

goodjohnwin - 2014. 09. 27. 21:52

Ami a retro-hangulatot illeti, nekem a Surviving Jack jobban bejött, mert bár én is ’80 kids lennék, de semmi nosztalgiám nincs az időszak iránt, kifejezetten utálom a legtöbb popkulti dolgot, ami onnan jön. Viszont ennek a sorozatnak valami hihetetlen bája van, és a kicsit eltúlzott karaktereket is csak szeretni lehet.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz